ü harfi öğretimi / Ü ü Sesi İlk Okuma Yazma Etkinlikleri

Ü Harfi Öğretimi

ü harfi öğretimi

Ü Sesi Etkinlikleri 1. Sınıf

Ü sesi etkinlikleri 1. sınıfta öğreneceğimiz seslerin bir diğeri. Aynı zamanda OMUTÜY ses grubunun diğer sesi. Özgün çalışmalarla hazırlamış olduğumuz Ü sesi çalışma kağıdında boyama, sezdirme, harf tamamlama, açık hece ve kapalı hece, hecelerden kelime oluşturma, kelimelerden cümle oluşturma, kelime ve cümle yazma, dikte çalışması, hızlı okuma metinleri  etkinliklerinin olmasına özen gösterdik.  

Eğitim-Öğretim yılı yeni müfredatına uygun olarak hazırlanan Ü sesi öğretimi fasikülümüzde dik temel harflerin en doğru ve etkili biçimde öğretilmesine özen gösterdik. Üsesi etkinlikleri ile öğrencilerimiz eğlenceli bir şekilde hem sesleri sezecek, boyayacak hem de okuyup yazabilecek. Bir öğretmenin ve velinin ihtiyacını karşılayacağı etkinlik barındıran İ sesi fasikülünü aşağıdan inceleyebilir ve indirebilirsiniz.

Ü sesi Çalışma Kağıdı

Ü sesi öğretiminde basitten karmaşığa, uzaktan yakına gibi öğretim ilkelerini göz önüne alarak etkinlikleri somuttan soyuta uygun bir şekilde hazırladık. Ü sesi çalışma sayfası hazırlanırken öğrencilerin ve öğretmenlerin tüm ihtiyaçlarını göz önüne almaya çalıştık. Öğrencilerimizin dikkatini çekecek etkinliklerle onları hem eğlendirip hem eğitmeyi amaçladık. Ü sesi yazma çalışmaları ile de öğrencilerimizin yazma becerilerini geliştirmeyi amaçladık.

Ü sesi Etkinlik Sayfası

    • Ü sesi sezdirme çalışması
    • Ü sesi boyama çalışması
    • Ü sesi tanıma çalışması
    • Ü sesi eşleştirme çalışması
    • Ü sesi başta-ortada-sonda çalışması
    • Ü sesi bulma çalışması
    • Ü sesi okuma çalışması
    • Ü sesi büyük ve küçük olarak dik temel harf ile yazma çalışması
    • Ü sesi hece oluşturma çalışması
    • Ü sesi hecelerden kelime oluşturma çalışması
    • Ü sesi cümle okuma ve yazma çalışması
    • Ü sesi okuma metni çalışması
    • Ü sesi resimli dikte çalışması
    • Ü sesi hızlı okuma metinleri çalışması
    • Ü sesi eksik harf tamamlama çalışması

Ü sesi Kazanımları

  • DİNLEME/İZLEME
    • Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder.
    • Duyduğu sesleri taklit eder.
    • Seslere karşılık gelen harfleri ayırt eder.
  • OKUMA
    • Okumaya Hazırlık
    • Okuma materyalindeki temel bölümleri tanır.
    • Harfi tanır ve seslendirir.
  • YAZMA
    • Boyama ve çizgi çalışmaları yapar.
    • Harfleri tekniğine uygun yazar.

Ü sesietkinlik dosyasında yer alanları aşağıdaki galeriden inceleyebilirsiniz. Özgün etkinliklerimizin orijinal halini pdf olarak indirebilirsiniz.  Görüntü kalitesi yüksek etkinlik indirmek için aşağıdaki linkten pdf i indirebilirsiniz.

Ü sesi Etkinlikleri PDF

Dosya Boyutu4 MB

İndirilme Sayısı

İNDİR

ü sesi etkinlikleri

 

Okuma Yazma etkinlikleri için Okuma Yazma Öğreniyorum kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni etkinliklerden haberdar olmak için Facebook, Instagram, Twitter, Youtube , Pinterest ve Telegram hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Sitemizde yer alan çalışmaların izin almadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır. Ticari amaçla çoğaltılması izne tabidir.

Ü Sesi Öğretimi

Videomuzda ü sesi okuma metinleri üzerinde çalışma yaptık. üharfi yazılışı ile ilgili uygulamalar yaptık Büyük ve küçük uharfi nasıl yazılır denemeleri yaptık, aşama aşama anlattık. Üsesi öğretimi daha kolay nasıl yapılır anlatmaya çalıştık. Yakında Üharfi müzikli slayt, ü sesi müzikli slayt çalışmamızı tamamlayacağız ve sitemizde yerini alacak. Yakın zamanda üsesi şarkısı ve üharfini bul oyun videolarımızı da ekleyeceğiz. Bizi takipte kalın.

1.sınıfta artık eskiden olduğu A harfinden başlanmıyor. e ve l harfleri ile başlanıyor. Bu yazımızda ü harfinin yazılışı ve okunuşu dersini çalıştık. Uzun süredir el yazısı ile devam eden eğitim yılında dik yazı harflerine geri döndü. Hem çocuklar hem aileler hem de öğretmenler bir işkenceden kurtulmuş oldular. neden böyle diyoruz çünkü el yazısını normal hayatta kullanmıyorlardı. Rahat bir nefes almış olduk.

Birinci sınıf okuma, okuma öğreniyorum etkinliklerinden o harfinin sesinin çıktısını aldık ve kartonlara yapıştırdık. Nasıl okunacağını nasıl birleştirileceğini anlatmaya çalıştık. üsesi oldukça basit. Siz de çocuğunuzla birlikte üsesi öğretimi etkinliğimize katılarak okuma yazma öğreniyorum dersimizdeki adım olan ü harfini öğreniyorum kısmını tamamlamış olacaksınız.

Harfleri öğreniyorum, 1. sınıf okuma yazma, okuma yazma etkinlikleri çalışması içinde üsesi öğretimini tek tek anlattık. ilk okumada daha iyi anlaşılması için uzatarak okuduk ve iki aşamalı olacak şekilde hızlandırma yaptık ve son olarakta sadece üharfini tekrar tekrar okuduk.

Biz bu çalışma ile 1.sınıf okuma yazma etkinliklerinden  ü sesi öğretimi aşamasına katkı yapmayı sağladık. Artık bundan sonrası siz anne ve babaların gayretlerine bağlı. Çocuğumuzun eğitimi herşeyden önemlidir anne baba olarak elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. 

1. Sınıf Ü Sesi Etkinlikleri ve Çalışmaları

1. sınıf ü sesi etkinlikleri, çalışmaları, ü sesi çalışma kağıdı, ü harfi etkinlik pdf, ü harfi çalışma kağıdı, ü harfi yazma . ü sesi ile ilgili hazırladığımız çalışma sayfamıza hoş geldiniz. Yoğun emek harcayarak hazırladığımız özgün etkinlikleri beğeneceğinizi umuyoruz. 1. sınıf öğrencilerine öğretilen ve ilk grupta yer alan t sesi ile ilgili çalışmalarımız fasikül seklinde hazırlanmıştır. İlkokuma-yazma öğretimi, önemli bir eğitim etkinliğidir. ilkokuma ve yazma öğretiminde karşılaşılacak olası başarısızlık öğrencinin akademik benlik tasarımını olumsuz etkiler. Bu etkinlik gerek ilkokulda gerekse daha sonraki öğrenim hayatında öğrenciye lüzumlu olacak. Hatta sadece Türkçe dersinde değil diğer derslerde de başarısına yön verecek kuvvetli bir eğitim etkinliğidir. İlkokuma öğretiminin başarılı sonuçlanmasında kullanılan etkinliklerin ve çalışma kağıtlarının rolü büyüktür. 

1. Sınıf ü Sesi Etkinlikleri ve Çalışmaları

1. sınıf ü sesi etkinlikleri 1. sınıf ü sesi çalışmaları pdf şeklinde hazırlanmış olup 18 sayfadan oluşmaktadır. İçinde ü sesi bulunan görselleri bulma çalışmaları. Ü sesinin bulunduğu görselleri boyama etkinlikleri. T harfini yazma çalışma kağıtları. Ü sesi labirent etkinlikleri. Ü harfi boyama çalışmaları. ‘‘Ü’’ ve “ü” harflerini boyayarak maymunu muza ulaştırma etkinliği. Verilen resimler ile gölgelerini eşleştirme etkinlikleri. 1. Sınıf çizgi çalışmaları etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

1. Sınıf ü Sesi Çalışma Kağıdı

1. sınıf ü sesi çalışma kağıdı öğretmenin ve öğrencilerin tüm ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. Ü sesi öğretiminde yakından uzağa, basitten karmaşığa, somuttan soyuta bir yol izlenmiştir. 1. sınıf ü sesi etkinlikleri sadece ü harf öğretimini amaçlamamış olup öğrencilerin psikomotor gelişimlerini de amaçlamıştır. Kes yapıştır etkinlikleri harfi çalışma kağıdı ile ilişkili olup dikkati de geliştirmektedir.

1. Sınıf ü Harfi Etkinlik

1. sınıf ü harfi etkinlik ü harfi yazma çalışmaları, ü harfi çalışma kağıtları. Fasikül çalışmasında sezdirme, boyama, harf tamamlama, açık ve kapalı heceler, hecelerle kelime oluşturma, kelimelerden cümle oluşturma, kelime ve cümle yazma etkinliklerinin olmasına vb. birçok etkinliğe özen gösterildi. İçerik olarak özgün olmasına özen gösterildi. Ü sesi harfi ve çalışma kağıtlarımızı yukarıdaki indir butonu tıklayarak indirebilirsiniz.

1. Sınıf ü Harfi çalışma kağıdı

1. sınıf ü harfi çalışma kağıdı kısmında bulunan ü harfi çalışma kağıdı bölümünde ihtiyacınız olan bütün etkinlikleri bulabilirsiniz. sınıf ü sesi etkinlikleri Hızlı bir şekilde çıktı alabilir veya dijital ortamda paylaşım yapabilirsiniz.

Lütfen çalışmalarımız ile ilgili değerli yorumlarınızı bizlerden esirgemeyin sizlerin görüş ve önerileri bizler için çok kıymetlidir.

u-sesi-fasiikul-calismasiİndir

Ses Öğretim Planı Örneği

Örnek Ders İşlenişi

Sınıfta Ses Öğretimi Nasıl Yapılır?

DERS   :TÜRKÇE

TEMA    : BİREY VE TOPLUM

KONU     :U SESİNİN ve HARFİNİN OKUNUP YAZILMASI

SÜRE     : 40+40 DAKİKA

YÖNTEMLER    :Drama, gösterip yaptırma, şarkı söyleme

ARAÇ GEREÇLER :Görseller (u sesi ile ilgili resimler), kartondan yapılmış uğur böcekleri, kraft kağıdı, boya kalemleri

 ÖĞRENME AMAÇLARI VE KAZANIMLAR

funduszeue.infoE

Duyduğu sesleri ayırteder

Dinlediğine dikkatini yoğunlaştırır

Seçici dinler

Dinlediği kelimenin anlamını kavrar

 funduszeue.info

Yankılayıcı okur

Seslerden hece, hecelerden kelime,kelimelerden cümle kurarak okur.

 funduszeue.info

Bitişik eğik yazı kurallarına uygun yazar.

 4.GÖRSELLERDEN OKUMA VE GÖRSEL SUNU

Resim ve fotoğraflardan yorumlar

 5.ÖĞRENME ÖĞRETME SÜRECİ

 funduszeue.info HİSSETTİRME VE TANITMA

         Öğretmen sınıfa girdiğinde sınıfın havasız olduğunu söyleyerek pencereleri açar. Sonra çocukların gözlerini kapatarak ellerini açmalarını ister. Hazırladığı kartondan yapılmış uğur böceklerini çocukların avuçlarına koyar. Gözlerini açtıklarında avuçlarındakinin ne olduğu sorulur. ”Uğur böceği” yanıtı alındığında onların annelerine kavuşmaları için “uç uç böceğim” şarkısı söyletilir. Çocuklara hangi sesi hissettikleri sorulur. Uğur böceklerini uçurduktan sonra açık pencerelerden gelen rüzgarın sesinin nasıl olduğu sorulur. (vuuu…vuuu…) Çocuklardan bu sesi çıkarmaları istenir. Rüzgar taklidinden çıkarılan “u”sesine dikkat çekilir. Uzun şekilde söylenen “u” sesi kısaltılmış haliyle öğretmen tarafından çocuklara söyletilir.

Öğretmen sınıfta “u” harfiyle başlayan isimdeki öğrencileri sorar. Sınıf içinde isminin başında, ortasında ve sonunda “u”harfi olan öğrenciler konuşturulur. Harfin içinde geçtiği ve geçmediği resimler karışık bir şekilde sınıfa gösterilir. Bir dizi görsel arasında “u” harfinin geçtiği görseller ayırtettirilir.

 funduszeue.info OKUTMA VE YAZMA

           Verilen tüm örneklerden sonra “u”sesine karşılık gelen “u” harfinin yazılmasına geçilir. Öğrencilerin görebilecekleri şekilde

“u” harfi tahtaya yazılır. Harfin başlangıcından itibaren nasıl yazılacağı sözel olarak ifade edilir. Ardından harf önce öğretmen tarafından okunur, sonra öğrencilere okutulur. Harfin büyük puntoyla içi boş şekilde hazırlana kopyası tahtaya asılır. Bu kağıt öğrencilere de dağıtılır. Önce tahtadakinin üzerinde yazarken çocuklarda konuşturulur. Sonra öğretmenin rehberliğinde havada harf yazdırılır. Harfin yazılımı bu şekilde hem sağ elini kullanan hem de sol elini kullanan çocuklara uygun şekilde gösterilir. Ardından çocuklar ellerindeki içi boş kartondan yapılmış “u” harfinin parmakla içinden geçerler. Sonra da defterlerine yazmaları istenir. Burada çocukların kitaba değil de ,tahtadaki harfe bakarak defterlerine yazmaları istenir. Birkaç öğrenci tahtada harfin yazılımını yapar.

 funduszeue.info,KELİME VE CÜMLE OLUŞTURMA

       Öğretmen çocuklara “artık harfimizin canı çok sıkılmış, onu arkadaşlarına kavuşturalım o da sizin gibi çok konuşsun” der. Böylece anlamsız “u” harfinden anlamlı hece ve kelimelere doğru hareket edileceği vurgulanır. Önce “u” tahtaya yazılır ve okunur. Ardından harfimiz defterlere yazdırılır. Daha sonra ayrı ayrı renkli kartona yazılmış “u” ve “n” harfimiz okutulur. Bu aşama grup olarak ve aynı zamanda bireysel olarak da yaptırılır. İki harfimizin birleşmiş hali okutulur. ”un” yazılı kartonun arkasındaki kap içerisindeki un resmi gösterilir. Sonra da “un” hece ve kelimesi defterlere yazdırılır.

  “u” harfini yanına “m” harfi getirilerek yeni hece oluşturulur.       u-m = um

   “u” harfinin yanına “t” harfi getirilerek yeni hece oluşturulur.       u-t = ut

   “u” harfinin yanına “mut” hecesi getirilerek oluşan yeni kelime tahmin ettirilir.     u-mut = umut

     “Umut” kelimesi tahtaya yazılarak okunur. Özel isim anlamı da taşıdığı için büyük harfle yazılacağına dikkat çekilir. Büyük “U” harfinin yazılımı gösterilir ve defterlere yazmaları istenir. “tut” ve “mum” kelimeleri de verilir.

     Bunlardan sonra anlamlı bir cümle oluşturulur.    Umut mum tut.

 funduszeue.info OLUŞTURMA VE ANLAMA

Kraft kağıdı üzerine yazılmış olan metin sınıfa okutulur. Bu metin üzerinde düşünmelerini sağlamak için sorular sorulur. Başlığın ne olabileceğine hep birlikte karar verilir. Son olarak öğretmen çocukların bir ders saati öncesinde yapmış oldukları resimlerden uygun olanı seçip metnin yazılı olduğu kağıda yapıştırır.

UMUT İLE METE

Umut olta al.

Mete ile balık* tut.

Umut ile Mete iri iri balık* tuttular.

 * "b" sesini henüz öğrenmedikleri için mavi renkli kelimenin resmi olacak yani balık resmi koyulacak.

E.ÖLÇME DEĞERLENDİRME

1.”u” harfinin geçtiği günlük yaşamdan örnekler istenir.

2.”un” kelimesi ve hecesi tahtaya yazdırılarak okutulur.

3.Öğrendiği kelimelerle cümle kurması istenir.


Yorumlar- Yorum Yaz

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası