ilahiyat alan kpss / Pegem Akademi | KPSS ÖABT Sınavı Hakkında | ÖABT Kursları

Ilahiyat Alan Kpss

ilahiyat alan kpss

ÖSYM tarafından öğretmen olmak isteyen lisans mezunları için düzenlenen KPSS'de gerisayım sona erdi. Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı olan Alan Bilgisi sınavı, 24 Eylül Cumartesi günü başayacakken sınava saatler kala en sık araştırılan konulardan bir tanesi de sınavın ne zaman biteceği oldu. İşte KPSS Alan Bilgisi sınavı süresi, kaç soru sorulacağı, adayların alınacağı son saat ve tüm merak edilenler

KPSS ALAN BİLGİSİ KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

KPSS ÖABT iki oturum halinde gerçekleşecek. Sabah gerçekleşecek oturum, saat 'te başlayacak. Saat 'dan sonra adaylar sınav salonlarına giriş yapamayacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Matematik ve Fen Bilimleri sınavında adaylara (Alan Eğitimi (15) Alan Bilgisi (60)), olmak üzere 75 soru sorulacak. Sınav dakika sürecek. Sınavın ilk oturumu saat 'te sona erecek.

KPSS ALAN BİLGİSİ SAAT KAÇTA BİTECEK?

Öğleden sonra gerçekleşecek ikinci oturum ise saat 'te başlayacak. Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Coğrafya, Biyoloji, Beden Eğitimi, Rehberlik, Okul Öncesi, İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri sınavında ise adaylara (Alan Bilgisi (60), Alan Eğitimi (15)) olmak üzere 75 soru sorulup, dakika süre verilecek. Sınavın ikinci oturumu ise saat 'te sona erecek.

KPSS ÖABT ALAN BİLGİSİ SINAVI NE KADAR SÜRÜYOR?

ÖABT- Öğretmenlik alan bilgisi testine girecek olan adaylara, alan eğitimi ile ilgili 30 soru; diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacaktır.

ÖABT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (DKAB) Soru Dağılımı Nedir?

KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alan sınavının konuları nelerdir? Sınav konularının soru dağılımları nasıl? Detayları yazımızda inceleyebilirsiniz.

KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Alan Bilgisi soru dağılımı:

ÖABT DKAB (Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi) Öğretmenliği Sınavı Puan Türü Nedir?

KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği için  KPSS P puan türüdür.

KPSS P Puan Türü Nasıl Hesaplanır?

Alan Bilgisi sınavına giren öğretmen adaylarının hesaplanan KPSS P puanı KPSS Lisans, KPSS Eğitim Bilimleri, KPSS ÖABT testlerini içermektedir ve aşağıdaki şekilde ağırlıklandırılır.

KPSS Lisans testinin ağırlığı; %30

KPSS Eğitim Bilimleri testinin ağırlığı; %20

KPSS ÖABT testinin ağırlığı; %50

yılı KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği alan bilgisi sınavının, KPSS P puanının hesaplanmasında yarı yarıya etkisi bulunmaktadır. Bu yönden Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği adaylarının hazırlıklarını sürdürürken bu hususu göz önünde bulundurmaları ve alan bilgisi sınavına iyi bir hazırlık yapmaları faydalarına olacaktır.

yılı  ÖABT DKAB Sınavına Kaç  Kişi Girdi?

ÖABT&#;ye en fazla 56 bin kişi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi mezunları girdi.

ÖABT DKAB Soru Sayısı Nedir? Sınav Süresi Kaç Dakika?

KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği alan bilgisi sınavında adaylara toplam 75 adet soru yöneltilecektir

Bu 75 adet sorunun %20&#;lik kısmı yani 15 tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alan eğitimi konularından, %80&#;lik kısmı yani 60 tanesi ise Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği Alan Bilgisi konularından oluşacaktır.

Adayların kendilerine yöneltilen bu 75 soruyu yanıtlamaları için ÖSYM tarafından tanınan süre ise dakika (2 saat) olacaktır.

NOT: KPSS ÖABT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği alan bilgisi sınavına dair hazırlamış olduğumuz yazımızdaki bilgileri mevcut ÖSYM kılavuzlarından faydalanarak hazırlamış bulunuyoruz. Yeni yayımlanacak bilgiler ile birlikte değişiklikler olması durumunda yazımızı bu değişikliklere göre güncelleyeceğiz. 

ETİKETLER:Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, dkab, ÖABT

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası