word büyük harfi küçük harfe çevirme / Metindeki büyük/küçük harf kullanımını değiştirme - Microsoft Desteği

Word Büyük Harfi Küçük Harfe Çevirme

word büyük harfi küçük harfe çevirme

Word belgesindeki metni b&#;y&#;k k&#;&#;&#;k harfe &#;evirme işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Microsoft Office Word'de çok sayıda kelime içeren metinler olabilmektedir. Bu metinlerin bazı durumlarda hızlı bir şekilde büyük harfe alınması gerekebilir. Tam tersi olarak büyük harfle yazılmış bir metni küçük karakterler ile dönüştürmek mümkündür. Bu bakımdan yeni bir ek program gerekmeksizin bu durum Microsoft Office Word'de gerçekleştirilir.

Microsoft Office Word'de Metni Büyük ya da Küçük Harfe Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

 Bunun için ilk olarak değişim yapılmak istenen metin seçilmelidir. Bunun arından klavyede giriş ve arından a tuşuna basılır. Bu işlem ile ekranda bir sekme açılır. Bu sekme ile çok farklı işlemler burada gerçekleştirilir. Gerçekleştirilmesi muhtemel olan işlemlerden bazıları şunlardır:

l Cümlelerin ilk harflerini büyük yapma

Haberin Devamı

l Metindeki tüm büyük harfleri küçüğe çevirme

l Metinde yer alan her bir harfi büyük hale getirme

l Her bir sözcüğün sadece ilk harfini büyük hale getirme

Açılan sekmede her bir bu tarz işlem yapılabilmektedir. Tek yapılması gereken açılan sekmeden ilgili kutucuğu tıklamaktır. Ardından da tamam sekmesine basılara işlem gerçekleştirilmiş hale gelir.

Microsoft Office Word'de Harflerin Geri Haline Getirilmesi Basıl Yapılır?

 Tüm bu işlemler geri hale alınamaz. Bu bakımdan dosyanın farklı kaydedilmesi daha güvenli olacaktır. Fakat buna rağmen manuel olarak aynı sekmeden işlemler tek tek geri alınabilir. Örneğin tüm büyük harfleri küçük yap seçeneği seçildikten sonra değişim tam olmaz. Fakat cümle başlarını büyük hale getir denilerek en azından bir kısmı geri alınabilir. 

Büyük Harfi Küçük Harfe Çevirme

Bir Başlıktaki veya bir satırdaki büyük harfi küçük harfe, küçük harfi büyük harfe veya sadece kelimelerin başındaki karakteri büyük harfe çevirmek için aşağıda bulunan çevirme aracını kullanın.

uyarı ünlem işareti iconuKonuyla ilgili bilgi sayfanın devamında.

Büyük – Küçük Harf Değiştirme ve Çevirme

Gün içerisinde elimize ulaşan makale ve dosyalar her zaman mükemmel olmuyor. En sık yaşanılan sorunlardan biri ise, metnin tamamında küçük ya da büyük harf kullanılması. Kullandığımız ofis programlarının birçoğunda bulunan büyük – küçük harf değiştirme araçları bu soruna çözüm sunuyor. Özellikle metin ve veri dosyalarında en çok kullanılan araçlardan biri olan harf çevirmeyi, online hizmet olarak da bulabilirsiniz.

Word Dosyalarında Tüm Harfleri Büyük ya da Küçük Hale Çevirmek

Metin dosyalarını düzenlemek için kullanılan Word programında, tek tuş ile harflerin tamamını büyük hale çevirmeniz mümkündür. Büyük harfler ile değiştirmek istediğiniz metni, fare yardımı ile seçerek Giriş ekranının altında Yazı Tipi sekmesinde yer alan “Aa” butonuna tıklamanız gereklidir. Bu sekmenin altında dört adet farklı opsiyon yer alır; Tümce Düzeni: Metin içerisinde seçtiğiniz alandaki cümlelerin ilk kelimelerinin baş harfini büyük harfe çevirir. Diğer tüm kelimelerin baş harfleri küçük harf olarak düzenlenir.
Küçük Harf: Seçili metin içerisindeki tüm harfleri küçük harfe dönüştürür. Noktalama işaretleri ve cümle düzeni göz önüne alınmaz.
Büyük Harf: Seçili metin içerisindeki tüm harfleri büyük harfe dönüştürür. Noktalama işaretleri ve cümle düzeni göz önüne alınmaz.
Her Sözcüğü Büyük Harfle Başlat: Seçili metin içerisindeki tüm kelimelerin ilk harflerini büyük harfe dönüştürür. Noktalama işaretleri ve cümle düzeni göz önüne alınmaz.
Büyük Küçük Harf Dönüştür: Seçili metin içerisinde yer alan büyük harflerin tamamı, küçük harf ile değiştirilir. Aynı şekilde küçük harflerin tamamı, büyük harfler ile değiştirilir.

Excel Dosyalarında Tüm Harfleri Büyük ya da Küçük Hale Çevirmek

Word dosyalarından farklı olarak Excel dosyalarında büyük – küçük harf değişimleri tek bir butonla yapılamamaktadır. Bunun yerine dosyalar içerisinde farklı fonksiyonlar kullanılarak aynı işlemler yapılır. Formülleri kullanmadan önce, ilgili metinlerin bulunduğu sütunun hemen sağ tarafına yer bir sütun açmanız gereklidir. Boş olan hücrelere aşağıdaki formülleri yazdıktan sonra, boşluk bırakmadan parantez açarak metnin yer aldığı hücreyi yazmanız gerekir. YAZIM.DÜZENİ(B2) formülü, B2 hücresindeki metnin her kelimesinin baş harfini büyük, diğer harflerini ise küçük harfe çevirir. KÜÇÜKHARF formülü tüm harfleri küçük, BÜYÜKHARF formülü ise tüm harfleri büyük harflerle değiştirir.

Bu konu ile ilgili en çok aranan kelimeler
  • büyük harfi küçük harfe çevirme aracı
  • küçük büyük harf çevirme
  • büyük harfe çevirme
  • büyük yazıyı küçük yazıya çevirme
  • küçük yazıyı büyük yazıya çevirme
  • büyük harfi küçük harfe çevirme online
  • büyük harfleri ufak harflere çevirme
  • büyük harf çevir
  • küçük harf çevir
  • Büyük küçük harfBüyük küçük harf düzeltmeimelerin baş harfleri büyült

Bu dönüştürücü, Türkçe kelimelerin büyük/küçük harflerini değiştirmek için kullanılabilir. Bu kaynak aksanlar da dahil olmak üzere tüm Türkçe harflerle çalışır. Seçenekler, tüm kelimeleri büyük veya küçük harf yapmak, cümle büyük/küçük harf yapmak (cümleye büyük harfle başlayan tüm kelimeler) veya her kelimenin ilk harfini büyük yapmaktır. Metninizin büyük/küçük harf durumunu değiştirmek için metni girmeniz ve ardından ilgili seçeneği seçmeniz yeterlidir. 

Bu dönüştürücü size aşağıdaki seçeneklerden her birini sunar:

Siz sadece metninizi girin, biz sizin için dönüştürme işlemini yapalım. Yüzlerce satır metin girebilirsiniz. Dönüştürücü, girilen tüm metinler için aynı aralığı koruyacaktır. Dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra, dönüştürülen metni kopyalayıp txt dosyanıza yapıştırarak kaydedebilirsiniz. 

Bir deneyin ve kullanımının ne kadar kolay olduğunu kendiniz görün!

Türkçe çalışma sayfaları oluşturmak için boşluk doldurma, kelimeleri karıştırma ve Türkçe kelime sayısı tombala sayfaları oluşturma gibi birçok başka kaynağımız var. 

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir