piyaz tarifi refika / Tahinli Piyaz – Arda'nın Mutfağı

Piyaz Tarifi Refika

piyaz tarifi refika

Güneydoğu mutfağından tüm Türkiye&#;ye yayılan Piyaz tarifi en çok köftenin ve et yemeklerinin yanında tercih ediliyor. Hem salata hemde meze olarak tüketilen Piyaz lezzetli ve içinde bulunan birçok besin sayesinde çok doyurucudur. Peki Piyaz nasıl yapılır? Cevabı için lütfen videomuzu izleyelim ya da açıklamalara bakalım.

Piyaz için Malzemeler

g Haşlanmış Kuru Fasulye
1 adet orta boy Kuru Soğan
½ demet Maydanoz
1 adet Domates
1 tatlı kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 tatlı kaşığı Sumak
1 tatlı kaşığı Tuz
½ çay bardağı Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Sirke
½ Limonun Suyu

Yapılışı:

1- Soğanları ince ince dilimleyin.
2- Maydanozu ve domatesleri de küp şeklinde minik minik doğrayın.
3- Haşlanmış kuru fasulye, soğan, maydanoz ve domatesi salata kabına alın.
4- Üzerine sumak, kırmızı toz biber ve tuz atın.
5- Zeytinyağı, sirke ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın.

Afiyet Olsun…

Yapımda Emeği Geçenler:
Selvihan Yardım
Seyhan Önem
Kamera Teknik

Piyaz Tarifi için bu videoyu çekmemize ve ekranlarınıza getirmemiz için yardımlarını esirgemeyen kişi ve kuruluşlara tekrar teşekkür ederiz. Sırada Kadınbudu Köfte Tarifi var. Bu şahane tarifi de denemeniz dileği ile bugünlük hoşça kalın.

Diğer tariflerimize göz atmayı unutmayın:
*Nefis Yemek Tarifleri
*İngiliz Stili Çörekler
*Pizza Tarifi
*Kakao Soslu Kek
*Kremalı Mantarlı Makarna
*Domates Çorbası Tarifi

Lezzeti Nefis kanalımıza abone olmadıysanız aşağıdaki linkten kolayca abone olabilirsiniz.

Lütfen Youtube Kanalımıza Abone Olun

Önerilen Tarifler

Kategoriler Meze Tarifleri, Salata TarifleriEtiketler Piyaz, Yumurtasız Piyaz

🍽️ #EnSevdiğimizYazMezeleri serimizin 8. mezesi, tahini ile damağınızda iz bırakacak piyaz🥳 👨🏻‍🍳 @burakarpak 🍽 Meze Tabakları : @refikadan Piyaz gr haşlanmış fasulye 1 kırmızı soğan 4 çorba kaşığı 6 çorba kaşığı zeytinyağı 3 tatlı kaşığı tahin Tuz • gr haşlanmış fasulyeye piyazlık doğradığınız 1 kırmızı soğanı ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin. • Üzerine 4 çorba kaşığı sirke, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tatlı kaşığı tahin ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin. • Üzerine haşlanmış yumurta, zeytin dilimleyince nefis piyaz hazır. #piyaz #piyaztarifi #piyaztarifitahinli #meze #mezetarifi #mezetarifler

• gr haşlanmış fasulyeye piyazlık doğradığınız 1 kırmızı soğanı ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin.

• Üzerine 4 çorba kaşığı sirke, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tatlı kaşığı tahin ve ağız tadınıza göre tuz ekleyin.

• Üzerine haşlanmış yumurta, zeytin dilimleyince nefis piyaz hazır.

#piyaz#piyaztarifi#piyaztarifitahinli#meze#mezetarifi#mezetarifler

Piyaz nasıl yapılır - Evde kolay piyaz tarifi YouTube videolu izle

Piyaz Türk mutfağında bulunan doyurucu bir salatadır. Yapımı pratik, tadı da son derece lezzetlidir. Izgara köftenin yanına, kebapların yanına, balığın yanına çok yakışan piyaz sulu olmayan her şeyin yanında yıldız misali parlayacaktır. Farklı şekillerde yapılan piyazın yapımı da oldukça kolaydır. Haşlanmış yumurta ile süslenen piyazı büyük küçük herkes çok sevecek.
Gelen misafirlerinize, ailenize, herkese gönül rahatlığı ile yapabileceğiniz, piyaz nasıl yapılır? sorularınızın cevabı olacak bu tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Sizinde yemeğinizde et varsa yada canınız farklı bir salata yapmak istediyse koşun mutfaklara. Her evde olan malzemelerle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz piyazı sizlerde çok seveceksiniz. Denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)



Piyaz Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 baş kırmızı soğan
  • 4 sap taze soğan
  • 2 katı haşlanmış yumurta
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Piyaz Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Kuru fasulyeyi haşlayıp süzelim.
  2. Soğanı salataya uygun uzunlamasına ince doğrayalım.
  3. Dilerseniz tuzla ovabilirsiniz.
  4. Taze soğan ve maydanozu da doğrayıp fasulyeye katalım.
  5. Yağ ve limon kırmızı biber gezdirelim.
  6. Yumurtayı ister dilim isterseniz yuvarlak kesip üzerini süsleyin. Afiyet olsun.

Tahinli piyaz

  • Antalya'ya özgü olan tahinli piyaz Antalya'ya gidenlerin yemeden dönmemesi gereken bir lezzettir. Ben Antalyaya gitmiyorum diye bu lezzetten mahrum mu kalayım diyenler içinde tahinli piyazı evde de yapmanın mümkün olduğunu söylemek isterim. Farklı salatalar arıyorsanız bu tarif tam sizlik. Tahinli piyaz nasıl yapılır cevabını öğrenmek istiyorsanız mavi yazının üzerine tıklamalısınız. Şimdiden afiyet olsun.

Piyaz çeşitleri

  • Zeytin severleri mutluluktan havalara uçuracak zeytin piyazını daha önce hiç duymuş muydunuz? Kaşık kaşık yiyeceğiniz zeytin piyazı tarifine ulaşmak için mavi yazının üzerine tıklayabilirsiniz.
  • Izgara köftenizin yada balığın yanında lezzetli bir şekilde tüketebileceğiniz soğan piyazı yapımı oldukça kolaydır. Severek tüketeceğiniz soğan piyazı tarifine ulaşmak için yazıya tıklayabilirsiniz.
  • Bol bol protein almak isteyenler için yumurta piyazını öneriyorum. Fazla malzemeye ihtiyaç kalmadan kolay bir şekilde yapabileceğiniz yumurta piyazını denemelisiniz. Yumurta piyazı tarifine ulaşmak için yazıya tıklayabilirsiniz.
  • Havuçlu, soğanlı rengarenk görüntüsü ile içinizi açacak, yediğinizde mutlu olacağınız renkli piyaz tarifi için yazıya tıklayabilirsiniz.

Piyaz kalori

    • Orta büyüklükteki 1 kase piyaz yaklaşık olarak kaloriye denk gelmektedir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Tahinli Piyaz

Kuru fasulyeleri kullanmadan bir gece önce ıslatın. Islanan fasulyeleri süzün.

Ocağa tencereyi koyup içine su doldurun ve suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeleri içine ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.

Ayrı bir tencereyi ocağa koyup içine su doldurun ve suyu kaynamaya bırakın. İçine 1 tutam tuz atın ve incir sirkesini dökün.

Kırmızı soğanları yarım ay şeklinde (piyazlık) doğrayın.

Kaynamış suyun içine bir süzgeç yardımıyla soğanları koyun ve 30 saniye kadar bekletip çıkartın. Soğanları soğuk su dolu bir kaseye alıp dinlenmeye bırakın. Bu işlemle soğanlar acısını suya bırakacak ve kokusu azalacaktır.

Soğanları batırdığınız suyun altını kapatın ve kaynamasını durdurun. Su hala sıcakken bir kaşık yardımıyla karıştırarak suyun içinde girdap oluşturun ve 2 adet yumurtadan birini suyun içine kırın. Oluşan girdapla yumurta dağılmadan poşe olacaktır.

Yumurta akı mat beyaza dönüp sarısının da üzerini kaplayınca (yaklaşık dakika) kevgir yardımıyla patlatmadan yumurtayı sudan çıkartıp bir kaseye alın. İkinci yumurta için de aynı işlemi uygulayın.

Fasulyeler yeterince yumuşayınca suyunu bir kaba süzün ve fasulyeleri soğumaya bırakın. Suyunu atmayın.

Mutfak robotunun içine tahini dökün.

Poşe edilmiş yumurtaların akını, sarısını patlatmamaya özen göstererek, bir kaşık yardımıyla alıp tahinin içine ekleyin. Üzerlerine 1 adet limonun suyunu sıkın.

Sarımsakların kabuklarını soyun ve tahine ilave edin. Tuz, zeytinyağı ve haşlanmış fasulyeyi ilave edip karışımı püre oluncaya kadar çekin.

İçine fasulyenin haşlama suyundan, sosu hamur kıvamından akışkan kıvama getirecek kadar ekleyip sosu tekrar çekin. Tahinli sosu bir kaba alın.

Maydanozun yapraklarını saplarından ayırıp ince doğrayın.

Soğanları su dolu kaseden alıp havlu peçetenin üzerine koyun ve kurulayarak fazla suyundan arındırın.

Kırmızı soğanları bir kaseye koyun, üzerine ½ limonun suyunu sıkın, 2 tutam sumak ekleyin ve ince doğranmış maydanozlardan 1 tutam katıp hepsini iyice karıştırın.

Haşlanan fasulyeleri bir kaseye koyun, üzerine tahin sostan gezdirin, doğranmış maydanozu koyun, kuru nane, 1 tutam sumak ve tatlı pul biberi ekleyin; İncir sirkesini de ilave edip karıştırın.

Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun ve yumurtaları dilimleyin. Dilerseniz bu işlemi yumurta dilimleyici ile de yapabilirsiniz.

Piyazı servis tabağına koyun, üzerine kırmızı soğanı yerleştirin. Yanına dilimlenmiş yumurtalardan dizin. Üzerine sumak serpiştirin. Poşe edilmiş yumurtaların sarısını patlatıp bir kaşık yardımıyla piyazın üzerine gezdirin. Servis edin.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir