en ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri / Ücretler ve Ödeme

En Ucuz Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri

en ucuz tezsiz yüksek lisans ücretleri

Öğrenim Ücretleri

Program AdıProgram TürüPeşin Ücretler12 Ay Taksitli ÜcretlerAnatomiTezli₺₺Beslenme ve DiyetetikTezli₺₺Bilgisayar MühendisliğiTezli (İngilizce)₺₺Cerrahi Hastalıklar HemşireliğiTezli₺₺Dil ve Konuşma TerapisiTezli₺₺Doğum ve Kadın Hastalıkları HemşireliğiTezli₺₺EbelikTezli₺₺Fizyoterapi ve RehabilitasyonTezli (İngilizce)₺₺Fizyoterapi ve RehabilitasyonTezli₺₺İç MimarlıkTezli₺₺Kanser Biyolojisi ve FarmakolojisiTezli₺₺Kök Hücre ve Doku MühendisliğiTezli₺₺Mimari TasarımTezli₺₺Moleküler Biyoloji ve GenetikTezli (İngilizce)₺₺PsikolojiTezli₺₺Sağlık YönetimiTezli₺₺Sinema ve TelevizyonTezli (İngilizce)₺₺SinirbilimTezli₺₺Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerTezli₺₺Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerTezli (İngilizce)₺₺Spor FizyoterapisiTezli₺₺Tıbbi Biyoloji ve GenetikTezli₺₺Türk Dili ve EdebiyatıTezli₺₺Veri BilimiTezli₺₺Veri BilimiTezli (İngilizce)₺₺Yapay Zeka MühendisliğiTezli (İngilizce)₺₺Yönetim ve Bilişim SistemleriTezli (İngilizce)₺₺

Uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri devlet ve vakıf üniversitelerine göre farklılık gösteriyor. En ucuz uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri ise genelde devlet üniversitelerinde oluyor. Özellikle işe başlayan ve bulunduğu şehirde kontenjan bulamayanlar uzaktan eğitim yüksek lisans tercih etmektedir. Uygun fiyatlı olanlar ise öğrencilere sunduğu ekonomik avantajlar nedeniyle kısa sürede doluyor. Dolayısıyla ucuz uzaktan yüksek lisans düşünüyorsanız üniversitelerinin başvuru tarihlerini yakından takip etmelisiniz.

Uzaktan yüksek lisans genelde tezsiz olmakla birlikte tezli yüksek lisans eğitimi veren üniversiteler de bulunuyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri üniversite, kontenjan, bölüm ve tezli / tezsiz gibi durumlara göre değişiyor. Aşağıda en ucuz uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini inceleyebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Nedir?

Uzaktan eğitim yüksek lisans ile normal eğitimin içeriği aynıdır. Ayrıca öğrenciler internet, bilgisayar veya akıllı telefonun bulunduğu her ortamda derslere katılabilir. Bu da iş, eğitim, şehir vb. kısıtlamalar yüzünden yüksek lisans yapamayan kişiler için en büyük avantajdır.

Birçok üniversitede devam zorunluluğu yoktur ve öğrenciler çok az katılımla bile sınavlara girme hakkı kazanır. Sınavlar ise genelde online yapılmakla birlikte bazı üniversiteler fiziksel katılımı da zorunlu tutabilir. Uzaktan eğitim yüksek lisans düşündüğünüz üniversitenin ilgili yönergelerini okuyarak veya enstitülerle iletişime geçerek ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.

Uzaktan eğitim yüksek lisans iki farklı yöntemle yapılabilir. Birinci yöntemde öğretim görevlisi ve öğrenciler aynı anda online olarak derse girer. Ders sırasında canlı sohbet, soru cevap vb. etkinlikler de gerçekleşebilir. İkinci yöntemde ise öğretim görevlisi önceden ders videolarını sisteme yükler ve öğrencilerin videoları izlemesi beklenir.

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Ücretleri

Yüksek lisans eğitimi devlet üniversitelerinde fiziksel katılım ve tezli olarak ücretsiz alınabilir. Tezli yüksek lisans ise hem devlet üniversitelerinde hem de vakıf üniversitelerinde ücretlidir. Tezsiz yüksek lisans da ALES puanı aranmaz ancak akademisyen olmak isteyenlerin tezli yüksek lisans yapması gerekir.

Uzaktan eğitim yüksek lisans ise genelde tezsizdir. Dolayısıyla farklı bir iş kolunda ilerlemek isteyenler veya eğitim almak isteyenler uzaktan yüksek lisansı tercih etmektedir. Aşağıda en ucuz uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri yer alıyor:

Bartın Üniversitesi

Uzaktan eğitim yüksek lisans programı için en fazla tercih edilen yükseköğretim kurumlarından biri de Bartın Üniversitesi. Aynı zamanda ikinci öğretim yüksek lisans programlarına da katılabilirsiniz.. Programa katılan öğrencilerin TL materyal ücreti ödemesi de gerekiyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini aşağıda inceleyebilirsiniz:

 Orman Endüstri Mühendisliği, Girişimcilik, Yönetim Bilişim Sistemleri TL

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

En ucuz uzaktan eğitim yüksek lisans programı arıyorsanız Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni de tercih edebilirsiniz. Herhangi bir lisans bölümünden mezun olanlar başvuru yapabilir. Sıralama ise lisans mezuniyet notuna göre oluşturuluyor.

İşletme Uzaktan Öğretim Tezsiz Y. L. Programı TL

Amasya Üniversitesi

Amasya Üniversitesi’nde uzaktan eğitim yüksek lisans programına katıldığınız takdirde kesin kayıt işlemini online olarak yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda ön başvurular da internet sitesi üzerinden kabul ediliyor. Amasya üniversitesi, ucuz uzaktan yüksek lisans ile neredeyse her bölüm için kontenjanlarını doldurmaktadır. Yüksek lisans öğrencileri her dönem için TL de materyal ücreti ödemek zorundadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi, Sınıf Öğretmenliği, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Öğretim Teknolojileri Eğitimi TL / Kredi Başına Ücret: TL

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi tezsiz yüksek lisans ücretleri, uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Ancak kontenjanları kısa sürede doluyor. Bu üniversitede yüksek lisans eğitimi aldığınızda Eskişehir’e hiç gitmeden mezun olabilirsiniz. Sınavlar canlı veya elektronik ortamda yapılıyor. Canlı katılım sınavlar için kişilerin bulunduğu ildeki AÖF bürolarına gitmesi gerekiyor. Kayıt belgeleri ise aynı şekilde AÖF bürolarına teslim edilebiliyor.

Konaklama İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Kurumsal İletişim, Eğitim Yönetimi, Karakter ve Değer Eğitimi, Ölçme ve Veri Analitiği, Pazarlama Yönetimi, Görsel İletişim Tasarımı, Eğitim Teknolojileri, Türk Dili ve Edebiyatı       TL

Ahmet Yesevi Üniversitesi

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Ankara’da eğitim veren yüksek öğretim kurumlarından biridir. En ucuz uzaktan eğitim yüksek lisans ücreti sunmasıyla her yıl kontenjanlarını doldurmaktadır. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans bölümleri birçok üniversite göre daha fazla imkan sunuyor.

Bilgisayar Mühendisliği, İngiliz Dili Eğitimi, Arap Dili Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Yazılım Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi, İşletme, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Uluslararası İlişkiler, Siber Güvenlik, Yönetim ve Organizasyon, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Endüstri Mühendisliği, Yerel YönetimlerTüm Bölümler İçin: TL    

Kocaeli Üniversitesi

Kocaeli Üniversitesi, on yedi fakülte ve üç farklı enstitü ile eğitim vermektedir. Tezsiz yüksek lisans programları ise uzaktan eğitim ile yapılır. İki eşit taksit halinde yapılabilen ödemelerin yanı sıra TL de proje ücreti alınıyor. Eğitim süresi ise azami üç yıldır.

Eğitim Yönetimi, E-İşletmeProje Ücretiyle Birlikte Toplam: TL

Trakya Üniversitesi

Trakya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü lisans mezunları için en ucuz uzaktan eğitim yüksek lisans ücreti sunan kurumlar arasında yer alıyor. En az 2 en fazla 3 yarıyıl eğitimi süresince, ödemeler dönem başında veya toplu tutar üzerinden yapılabiliyor.

Muhasebe ve Denetim, İşletme, Yönetim ve Organizasyon, Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması TL

Süleyman Demirel Üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta’da eğitim veriyor. Tezsiz yüksek lisans ücretleri birçok üniversiteye oranla daha uygun. Aynı zamanda ikinci öğretim veya uzaktan eğitim seçenekleri de bulunuyor.

Çalışma Ekonomisi, Bankacılık ve Finans, Sağlık Yönetimi, İşletme TL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi uzaktan eğitim ile İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde yüksek lisans programı sunuyor. Birçok üniversiteye göre ücreti daha uygun.

İş Sağlığı Ve Güvenliği TL

Atatürk Üniversitesi

Atatürk Üniversitesi, Türkiye’nin en eski yedinci üniversitesidir ve Erzurum’da eğitim verir. Yüksek lisans öğrencileri için uzaktan eğitim ve ikinci öğretim ile ders yapmaktadır. Uzaktan eğitim tezsiz YL öğrencilerinin sadece kayıt ve yılsonu sınavlarına katılması yeterli olacaktır.

PazarlamaTüm bölümler için TL  
İşletme (İngilizce) İşletme (Türkçe)
Yöneticiler İçin İşletme
Sağlık Yönetimi
Güvenlik ve Adli Bilimler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, üç enstitü, on dört fakülte ve dört yüksekokul ile otuz bini aşkın öğrencisine eğitim vermektedir. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin 30 AKTS’lik dersi alması gerekiyor. Ödemeler, iki eşit taksitle yapılabiliyor.

Pazarlama ve Satış, İktisat, İşletme TL

Karabük Üniversitesi

Karabük Üniversitesi uzaktan eğitim yüksek lisans ücretleri ve bölümlerini aşağıda inceleyebilirsiniz. Başvurular online olarak alınıyor. Kesin kayıta hak kazananlar ise yüz yüze veya online kayıt ile tüm işlemleri tamamlayabilir.

Kamu Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, İşletme, Girişimcilik TL

Celal Bayar Üniversitesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, on beş fakülte, iki yüksekokul ve üç enstitü ile eğitim veriyor. Başvuru ve kayıt işlemleri online olarak yapılabiliyor. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ücretleri ve programlarını aşağıda inceleyebilirsiniz:

Kamu Yönetimi, Mühendislik Yönetimi, Maliye TL
Sağlık YönetimiKredi Saat Ücreti: TL

On Dokuz Mayıs Üniversitesi

Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisans programları açısından en fazla çeşitlilik sunan yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor. İkinci öğretim ve uzaktan eğitim programları için tezsiz yüksek lisans eğitimi veriliyor. Aşağıdaki ücretlere ek olarak öğrencilerin dönemlik TL de materyal ücreti ödemesi gerekmektedir.

Fizik, Girişimcilik ve Yenilikçilik, Biyoloji, İşletme, Eğitim Programları ve Öğretim, Kimya, Sınıf Eğitimi, Sağlık Yönetimi, Yerel Yönetimler, Matematik, Tarih Eğitimi, Evde Hasta Bakım Hemşireliği, Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme, Sosyal Bilgiler Eğitimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi TL  
Veri Bilimi TL

Gaziantep Üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi, yirmi fakülte, beş enstitü ve iki meslek yüksekokulu ile binlerce öğrenciye eğitim veriyor. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans ücretleri ise birçok yükseköğretim kurumuna göre daha ekonomik fiyatlarıyla dikkat çekiyor.

İngiliz Dili Eğitimi, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi, Turizm İşletmeciliği           TL
İşletme             TL

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Uzaktan eğitim yüksek lisans başvuru tarihleri genellikle bahar ve güz dönemleri öncesinde açıklanıyor. Üniversiteler, web siteleri veya enstitü web siteleri aracılığıyla uzaktan eğitim yüksek lisans başvuru tarihi, koşulları ve ücretleri ile ilgili duyuru yayınlıyor. Duyurularda belirtilen tarihlerde ise genellikle online ön kayıt alınmaktadır. Ön kayıt işlemlerinin ardından üniversiteler, uzaktan eğitim yüksek lisans programları için lisans mezuniyet notuna göre bir sıralamada bulunuyor. Kontenjanı dolmayan yüksek lisans programları ise açılamayabiliyor.

Uzaktan eğitim yüksek lisans başvuru tarihleri çoğu zaman Haziran – Ekim ve Aralık – Şubat aylarında açıklanıyor. Ancak her üniversite, kendi akademik takvimleri doğrultusunda belirli bir program hazırlamaktadır. Yüksek lisans eğitimi almak istediğiniz okulu belirledikten sonra düzenli aralıklarla web sitelerini kontrol etmeniz gerekebilir. Ayrıca sitemizi de takip edebilirsiniz.

Kategoriler Üniversite Ücretleri

Lisansüstü Öğrenim Ücretleri

Öğrenim ücretleri, Mütevelli Heyeti tarafından her akademik yıl başında belirlenir. Üniversiteye giriş yılını izleyen akademik yıllarda kayıtlı öğrenciler için yıllık öğrenim ücretleri, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır. Öğrenim ücreti, bir akademik yılı kapsar ve akademik takvimde ilan edilen ödeme tarihlerinde ödenir. Yaz okulu öğrenim ücreti bu ücrete dâhil değildir.

Lisansüstü programların öğrenim ücretleri ve kapsamları (Yıllık Ücret / Program Ücreti) aşağıdaki tablolarda yer almaktadır.

Yıllık öğrenim ücreti bir akademik yılı kapsar ve akademik takvimde güz-bahar dönemleri için ilan edilen ödeme tarihlerinde iki eşit tutarda ödenir. Yaz okulu öğrenim ücreti bu ücrete dâhil değildir.

Program ücretinin kapsam ve ödeme planı program özelinde belirlenmektedir.

Fen Bilimleri EnstitüsüT.C. Uyruklu ÖğrencilerYabancı Uyruklu ÖğrencilerÖğrenim Ücreti Kapsamı (*)

Bilgisayar Mühendisliği Doktora / Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Doktora / Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Endüstri Mühendisliği Doktora / Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

İnşaat Mühendisliği Doktora / Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Makina Mühendisliği Doktora / Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans 

 ₺ $Yıllık Ücret

Fizik Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Matematik Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Veri Bilimi Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Yapay Zeka Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Mimarlık Doktora / Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Kent ve Mimarlık Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Finans Mühendisliği Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (1)

Veri Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ ₺Program Ücreti (2)

(*) Program ücreti, akademik yılında kabul edilen yeni öğrenciler için geçerlidir. Program ücreti kapsam ve ödeme esasları aşağıda belirtildiği şekilde uygulanmaktadır:

(1) Finans Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans programı için ödenecek olan program ücreti, güz, bahar, yaz ve güz dönemlerinin tamamını kapsar. Tezli Yüksek Lisans programı program ücreti ise öğrencilerin azami öğrenim süresini (3 akademik yıl) kapsar. Her iki programda da ödemeler, güzde Üniversiteye kayıt esnasında, bahar ve yazda ise akademik takvimde belirlenen tarihlerde olmak üzere 3 eşit tutarda yapılır.

(2) Veri Bilimi Tezsiz Yüksek Lisans program ücreti ödemeleri, güzde Üniversiteye kayıt esnasında; diğer dönemlerde ise akademik takvimde bahar ve güz dönemi için ilan edilen tarihlerde olmak üzere toplam 3 eşit tutarda yapılır. Ödemeler, güz, bahar, yaz ve güz dönemlerinin tamamını kapsar.

İşletme EnstitüsüT.C. Uyruklu ÖğrencilerYabancı Uyruklu ÖğrencilerÖğrenim Ücreti Kapsamı (*)

İşletme Doktora

 ₺ $Yıllık Ücret

İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (MBA)

 ₺ $Program Ücreti (1)

Yöneticiler için İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (EMBA)

 ₺ $Program Ücreti (2)

(*) Program ücreti, akademik yılında kabul edilen yeni öğrenciler için geçerlidir. Program ücreti kapsam ve ödeme esasları aşağıda belirtildiği şekilde uygulanmaktadır:

(1) MBA program ücreti ödemeleri, güzde Üniversiteye kayıt esnasında; diğer dönemlerde ise akademik takvimde bahar ve yaz dönemi için ilan edilen tarihlerde olmak üzere toplam 3 eşit tutarda yapılır. Ödemeler, güz, bahar, yaz ve güz dönemlerinin tamamını kapsar.

(2) EMBA program ücreti ödemeleri, güzde Üniversiteye kayıt esnasında; diğer dönemlerde ise akademik takvimde bahar ve yaz dönemi için ilan edilen tarihlerde olmak üzere toplam 3 eşit tutarda yapılır. Ödemeler, güz, bahar, yaz ve güz dönemlerinin tamamını kapsar.

Sosyal Bilimler EstitüsüT.C. Uyruklu Öğrenciler Yabancı Uyruklu ÖğrencilerÖğrenim Ücreti Kapsamı (*)

Kamu Hukuku Doktora

 ₺ $Program Ücreti (1)

Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (2)

Kamu Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (3)

Özel Hukuk Doktora

 ₺ $Program Ücreti (1)

Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (2)

Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (3)

Psikoloji Tezli Yüksek Lisans ( öncesi girişliler)

 ₺-Yıllık Ücret

Psikoloji Tezli Yüksek Lisans ( girişliler)

 ₺ $Program Ücreti (5)

Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (4)

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (5)

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (4)

Tasarım, Teknoloji ve Toplum Doktora / Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Yıllık Ücret

Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Tezli Yüksek Lisans

 ₺ $Program Ücreti (6)

(*) Program ücreti, akademik yılında kabul edilen yeni öğrenciler için geçerlidir. Program ücreti kapsam ve ödeme esasları aşağıda belirtildiği şekilde uygulanmaktadır:

(1) Özel Hukuk ve Kamu Hukuku Doktora programı ücretleri, sekiz (8) dönemi kapsar ve ödemeler, güzde Üniversiteye kayıt esnasında ve bahar döneminde akademik takvimde ilan edilen tarihlerde olmak üzere 2 eşit tutarda yapılır. Belirtilen dönemlerin sonu itibariyle mezun olmaya hak kazanamayan doktora öğrencilerinin devam ettikleri her dönem için ilgili akademik yılın öğretim ücretinin sekize bölünmesi suretiyle bulunan dönem ücretini ödemekle yükümlüdürler.

(2) Özel Hukuk ve Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans programı ücretleri, dört (4) dönemi kapsar ve ödemeler, güzde Üniversiteye kayıt esnasında ve bahar döneminde akademik takvimde ilan edilen tarihlerde olmak üzere 2 eşit tutarda yapılır. Belirtilen dönemlerin sonu itibariyle mezun olmaya hak kazanamayan yüksek lisans öğrencilerinin devam ettikleri her dönem için ilgili akademik yılın öğretim ücretinin dörde bölünmesi suretiyle bulunan dönem ücretini ödemekle yükümlüdürler.

(3) Özel Hukuk ve Kamu Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans programı ücretleri, güz, bahar, yaz ve güz dönemlerinin tamamını kapsar ve ödemeler, güzde Üniversiteye kayıt esnasında ve bahar döneminde akademik takvimde ilan edilen tarihlerde olmak üzere toplam 2 eşit tutarda yapılır.

(4) Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans ile Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans program ücreti güz, bahar, yaz ve güz dönemlerinin tamamını kapsar ve ödemeler, güzde Üniversiteye kayıt esnasında ve bahar döneminde akademik takvimde ilan edilen tarihlerde olmak üzere 2 eşit tutarda yapılır. Bilimsel hazırlık programı için özel koşullar: a) Bilimsel hazırlık programı burs kapsamında değildir. b) Kayıt olunan derslerin kredisine göre kredi başına ücretlendirme yapılır; akademik yılı için kredi başına ücret KDV dahil AKTS kredisi başına ,5 TL'dir.

(5) Psikoloji Tezli Yüksek Lisans ile Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Tezli Yüksek Lisans program ücreti ödemeleri, güzde Üniversiteye kayıt esnasında; diğer dönemlerde ise akademik takvimde bahar ve güz dönemi için ilan edilen tarihlerde olmak üzere toplam 3 eşit tutarda yapılır. Ödemeler altı (6) dönemi kapsar. Bilimsel hazırlık programı için özel koşullar: a) Bilimsel hazırlık programı burs kapsamında değildir. b) Kayıt olunan derslerin kredisine göre kredi başına ücretlendirme yapılır; akademik yılı için kredi başına ücret KDV dahil AKTS kredisi başına ,5 TL'dir.

(6) Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Tezli Yüksek Lisans program ücreti ödemeleri, güzde Üniversiteye kayıt esnasında; diğer dönemlerde ise akademik takvimde bahar ve güz dönemi için ilan edilen tarihlerde olmak üzere toplam 3 eşit tutarda yapılır. Ödemeler altı (6) dönemi kapsar. 

YAZ OKULU ÖĞRENİM ÜCRETİ

Kapsamı “Yıllık Ücret” olarak belirtilen programların yaz okulu ücreti, öğrencinin kayıtlı olduğu programın burssuz yıllık öğrenim ücretinin altmışta biri (dönem öğrenim ücretinin otuzda biri) olarak hesaplanan kredi başına ücretlendirme ile belirlenir.

Öğrenciler, yaz okulu ücretlerinin belirlenmesi için, önce ders kayıt işlemlerini tamamlar. Ders kayıtları sonrasında alınan derslerin toplam kredisine göre yaz okulu öğrenim ücretleri hesaplanır, varsa giriş bursları bu ücrete uygulanır ve ilan edilen ödeme tarihleri içinde ödeme gerçekleştirilir. Yaz okulunda yapılacak olan ders kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmamaktadır.

Kapsamı “Program Ücreti” olan programların yaz okulu ücretlendirmeleri program özelinde belirlenmektedir ve kapsam dahilinde ilan edilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası