simpsonlar istanbul depremi / Simpsonlar Istanbul Depremi mp4 3gp flv mp3 video indir

Simpsonlar Istanbul Depremi

simpsonlar istanbul depremi

Akif Beki

Memleketin önde gelen yer bilimcileri, kaç yıl geriden Maraş depremini nasıl bildi, diyen yok.

Prof. Celal Şengör, Prof. Naci Görür, Prof. Cenk Yaltırak gibi hocalar, gün ve saat veremiyorlar ama olacak depremleri neredeyse şiddet ve büyüklüğüne kadar tutturuyorlar. Nasıl tutturduklarını merak eden yok.

AFAD'ın, 'da Soylu başkanlığında yaptığı Maraş-Pazarcık merkezli deprem tatbikatı, tam isabet çıktı. Yıkılacak otel bile öngörülmüş, arama kurtarma faaliyeti icra edilmişti. AFAD, merkez üssüne kadar nokta atışı nasıl bildi, soran yok.

Deprem mühendisi Prof. Mustafa Erdik, 'daki Şili depremi büyüklükle kişi öldürürken bizde 'lik depremin neden daha ölümcül olduğunu anlatıyor. Bizdeki asrın felaketiyse onlardaki neydi, niye Şili'de de asrın yıkımına yol açmadığını Prof. Erdik nereden bildi, ilgilenen yok.

ABD çizgi dizisi Simpsonlar, 'te yayınlanan bir bölümünde Türkiye'ye selam göndermiş. Türk bayraklı bir "Türk gemisi"ne düştükleri için Tanrı'ya şükrediyor Simpsonlar. Geminin adı Ankara, bölüm İstanbul'lu bir şarkıyla bitiyor. Bir yerde de kaptan, Kahramanmaraş'a DVD yetiştirmekten söz ediyor. O kadar.

18 yıl önce yayınlanmış ve depremle, yardımla uzaktan yakından alakası yok. Değil bahsi, iması dahi geçmiyor.

Fakat bir merak, bir merak; her ortamda sözü getirip soran biri çıkıyor: Simpsonlar, Maraş depremini nasıl bildi?

Gel de bunun, asrın kehaneti olmadığını anlat bakalım.

Hadi çok bilmiş anlı şanlı hocalar da cevap versin, verebilirlerse.

Pirincin taşını ayıklayabilene aşk olsun.

Anadolu Ajansı Teyit Hattı bile konuyu açıklığa kavuşturma gereği duymuş. Oturmuş bölümü izlemiş, diziyi araştırmış. Bunun öyle sanıldığı, gösterildiği gibi bir deprem kehaneti olmadığını anlatmaya çalışmış.

Kime, ne anlatıyorlarsa!

'deydi. Beyrut, limandaki korkunç patlamayla havaya uçtuğunda Lübnan yetkilileri çıktı, ihmalden kaynaklandığını söyleyerek sorumluluğu üstlerine aldılar. Dünya ikna oldu, saygıyla karşıladı ama bizde kabul edilmedi bu itiraf.

Hayır olamazdı! Büyük resmi görenler hemen devreye girdi. Yıkılan, enkaza dönen Beyrut olsa da asıl hedef, muhakkak Türkiye'ydi. Şer güçlerce saldırıldığını, altında İsrail ve/veya ABD parmağı bulunduğunu, bizi durdurmak için yaptıklarını dünyaya derhal ilan ettiler.

Maraş depreminin, 18 yıl önce ABD'de planlanıp henüz anlaşılmayan bir maksatla Simpsonlar'a sızdırıldığına inanılır mı? İnanılabiliyor, bizzat rastladım.

Lübnan'daki faciayı bile Lübnan yetkililerine üstlendirmeyen kafa, Türkiye'deki felaketi bizim yetkililere mi üstlendirecek!

Emperyalizm bu, patlayıcı deposundaki patlamayı kazaya bırakır mı ki depremi bıraksın!

Tabii ya; gizli düşman bir esrar perdesinin arkasından düğmeye basmış, ya HAARP'le vurmuş ya da uzaydan itekleyip tetiklemiştir. Bizim gizemini çözemeyeceğimiz büyük sırlardan biri daha. Simpsonlar, başka nasıl bilecek ki!

'HAİN' TV'LER OLMASA AFET NE MÜTHİŞ YÖNETİLİRDİ!

Deprem yayınları olmasa deprem hiç yaşanmamış gibi olacak zannediliyor galiba.

Cici ekranlarda yıkılmayan Kâhta'yı göstererek, yıkılan Adıyaman'da hayatı nornale dönmüş gibi gösterebilirsin.

Depremzedeleri konuşturup; saray yavrusu gibi çadırda, 5 yıldızlı gemide konaklattıkları, sırtlarına mont giydirip karınlarını üç öğün doyurdukları için yöneticilere teşekkür de ettirebilirsin.

Fakat çadır sıkıntısının hâlâ devam ettiği, 2 haftadan fazladır açıkta bekleyenlerin olduğu, NATO'nun daha dün Pakistan'dan imdadımıza çadır yetiştirmeye çabaladığı gerçeğini değiştirebilir misin?

Bizimkilerin tanıklığıyla yazmıştım; ertesi gün helipkopterle dağ köylerine ekmek, battaniye, çadır indirilen Bingöl depreminde bile böyle memnuniyet görülmedi. Yardımların gecikmesinden, yetersizliğinden şikayet ediliyordu. Ve anlayış, özür, teşekkür bekleyen taraf yine de devlet değil, depremzedeydi.

funduszeue.info

'Hain' TV yayınları olmasa bu ilişki, terse çevrilebilecek sanılıyor. Depremzede, devlet yetkililerine büyük bir minnetle teşekkür ettirilecek. Bu da gayet doğal, olması gerekenmiş gibi sunulabilecek halka.

İşi bozan TV'lere yine cezaları kesildi.

Şükretsinler buna, reytingleri kazara sıfırlanabilirdi de. KRT'de geçen perşembe başımıza geldi.

2 ve üstü ortalamaya gelen izlenme paylarınız sıfırlandığında, izleyici hiç izlememiş gibi mi olacak sanki? Hafızalarından silinecek mi görüp duydukları?

Yok sayılan ortadan yok olsa, göstertmeyip söyletmeyince çadır sıkıntısı kalmasa şu afetler, miş gibi yaparak ne müthiş idare edilirdi oysa, yalan değil.

Kurtlar Vadisi'nde şok eden büyük İstanbul depremi mesajı! 'Simpsonlar filan hikaye' diyeceksiniz

Son dönemde Simpsonlar ile gündeme gelen öngörüleri aratmayacak tahminler bu kez Kurtlar Vadisi'nde ortaya çıkmaya başladı.Bilindiği üzere Kurtlar Vadisi dizisi yayınlandığı dönemde özellikle derin devlet ve mafya ilişkisini sonrasında ise geleceğe yönelik tahminleriyle adından oldukça söz ettirmişti.

Bilindiği üzere Kurtlar Vadisi dizisi yayınlandığı dönemde özellikle derin devlet ve mafya ilişkisini sonrasında ise geleceğe yönelik tahminleriyle adından oldukça söz ettirmişti Bir döneme damgasını vurmuş efsane dizi Kurtlar Vadisi, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen halen hatırı sayılır miktarda bir hayran kitlesine sahip olma özelliği taşıyor.

Bir döneme damgasını vurmuş efsane dizi Kurtlar Vadisi, aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen halen hatırı sayılır miktarda bir hayran kitlesine sahip olma özelliği taşıyor. Koronavirüsün ilk döneminde de yine

Koronavirüsün ilk döneminde de yine "Bu maske işinde çok para var", "Sars mikrobu Türkiye'de görüldü diye haber çıkarıp bir ayda 30 milyon maske satarlar" replikleri gündem olmuş, efsane dizi hafızalara tekrardan tazelenmişti. Kahramanmaraş merkezili büyük ve yıkıcı depremlerin meydana gelmesinin ardından Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken, Kurtlar Vadisi Pusu'nun 2. Bölümünden bir sahne sosyal medyada gündem oldu. Dizide söz konusu sahnede Tuncay karakteri, Polat Alemdar'a büyük İstanbul depremi ve Kanal İstanbul projesinden söz ediyor.

Dizide söz konusu sahnede Tuncay karakteri, Polat Alemdar'a büyük İstanbul depremi ve Kanal İstanbul projesinden söz ediyor Tuncay, Polat Alemdar'a "Bu proje, İstanbul'un içinde yeni İstanbul yaratmak. Deprem riski taşımayan, şehrin Karadeniz'e yakın tarafına bin gökdelenli bir adacık yaratıp, (tıpkı Mannathan gibi) şehri oraya taşıyıp, doğal ve kültürel İstanbul görüntüsü haricindeki her şeyi yıkıp, depremdeki insan kaybını en az seviyeye indirmek" diyor.

The Simpsons'ın kehanetleri! Kahramanmaraş depreminden koronavir&#;se her şeyi tahmin etmişti! 'te savaş &#;ıkacak mı?

İlk b&#;l&#;m yayınlanma tarihi 17 Aralık Hala devam ediyor ve b&#;l&#;m sayısı '&#; ge&#;ti. Ancak Amerikan televizyon dizisi The Simpsons bunlardan &#;ok daha fazlası. 11 Eyl&#;l saldırıları, Donald Trump'ın ABD Başkanı se&#;ilmesi, Beyrut patlaması, corona vir&#;s gibi olayları daha &#;nce bilen kehanetleri nedeniyle adı 'kahin'e &#;ıkan The Simpsons'ın 'Kahramanmaraş depremini' de bildiği iddia edilmişti. Sosyal medyada şimdi de The Simpsons'ın kehanetleri g&#;ndemde.

- Son Güncelleme:

BU GALERİYİ PAYLAŞ
The Simpsons’ın kehanetleri! Kahramanmaraş depreminden koronavirüse her şeyi tahmin etmişti! ’te savaş çıkacak mı?

Yakın gelecekteki olayları tahmin etmesiyle gündeme damgasını vuran Simpsonlar dizisi, geçmişte Beyrut'taki patlamanın benzerinin yayınlanmasıyla ve koronavirüs salgınının bir benzerini tahmin etmesiyle gündeme bomba gibi düşmüştü. ABD'de seçim sonrasında yemin töreniyle ilgili bir kehanetinin daha doğru çıkmasıyla dünyayı şaşkına çeviren dizinin, neredeyse 30 yıl önce yaptığı tahminin tutması dünyayı hayrete düşürmüştü.

GALERİ DEVAM EDİYOR

The Simpsons’ın kehanetleri! Kahramanmaraş depreminden koronavirüse her şeyi tahmin etmişti! ’te savaş çıkacak mı?

Son olarak Kahramanmaraş depremini tahmin ettiği iddia edilmişti Simpsons'ın. İddialara göre, "Mobile Homer" isimli bölümde Kahramanmaraş depremi bilindi.

The Simpsons’ın kehanetleri! Kahramanmaraş depreminden koronavirüse her şeyi tahmin etmişti! ’te savaş çıkacak mı?

Simpsonlar'da Kahramanmaraş ismi geçiyor ancak söz konusu bölümde depremle ilgili bir diyalog yer almıyor. Paylaşımlara konu olan videoda, Bart ve Lisa Simpson araçlarıyla giderken bir kaza anında gemiye düşüyorlar. Geminin Türk bayraklı olduğu görülüyor.

Gemi kaptanı, "Kuzeyde Bir Yer" isimli dizinin DVD'lerini Kahramanmaraş'a yetiştirmek zorunda olduğunu ifade ediyor. Ancak bölümün herhangi bir kısmında deprem ve yardıma dair bir ifade yer almıyor.

The Simpsons’ın kehanetleri! Kahramanmaraş depreminden koronavirüse her şeyi tahmin etmişti! ’te savaş çıkacak mı?

KEHANETLERİ NELER?

Orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik parodisini anlatan dizide, yılıyla ilgili neler yer alıyor dersiniz?

ABD ve Çin arasındaki Nükleer Savaş ihtimali dizide canlandırılıyor.

The Simpsons’ın kehanetleri! Kahramanmaraş depreminden koronavirüse her şeyi tahmin etmişti! ’te savaş çıkacak mı?

Dizinin bir bölümünde haber spikeri "Amerika ve Çin'in savaş ilan ettiğini büyük bir üzüntüyle bildiririm. Büyük bir nükleer saldırının bir saat içinde kıyılarımıza ulaşması bekleniyor" söylemi bulunuyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası