ethernet denetleyicisi nedir / Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

Ethernet Denetleyicisi Nedir

ethernet denetleyicisi nedir

Geçen gün bilgisayar formlarına bakarken, birçok PC kullanıcısının şu soruyu sorduğunu fark ettim: Windows Ethernet denetleyicisi nedir? Bu soru, sistemin İnternete erişmeye çalışırken bu denetleyiciye bir sürücü yüklemeyi istediği sık durumlar olduğu için ortaya çıkar. Aslında, Ethernet Windows denetleyicisinin anlaşılmaz adı bir bilgisayarın ağ kartından başka bir şey değildir. Yani, sistem Windows denetleyicisi için bir sürücü isterse, ağ kartından - bilgisayarın İnternet'e bağlandığı cihazdan yakacak odun gerekir.

Ethernet Denetleyici Sürücüleri

Yeni programların bilgisayara başarısız bir şekilde yüklenmesi sonucunda sürücüler çökebilir. Ya da belki bir virüs yakaladınız - her durumda, sürücüyü denetleyiciye indirmeden önce, önleme için sistemi bir antivirüs ile çalıştırmak güzel olurdu - eğer bilgisayara yine de virüs bulaşmışsa, tedaviden sonra biraz daha fazla yakacak odun kaybedebilirler ve daha iyisi her şeyi tek seferde yeniden yükleyin.

Bu nedenle, İnternet'e bir kabloyla bağlıysanız, Ethernet denetleyicisinin sürücülerini, WiFi üzerinden ise, ardından bir kablosuz modülü aramanız gerekir.

Ethernet ağ denetleyicileri iki tiptedir - entegre veya anakarta yerleşik ve ayrık, yani aynı anakart üzerindeki bir PCI yuvasına ayrı olarak bağlanır. Hangisini kurduğunuzu belirlemek zor olmayacak - yerleşik ağ konektörü PC kasasının arkasında bulunur - harici cihazları anneye bağlamak için diğer konektörlerle aynı yerde

Windows denetleyicisi

Dıştaki, ek şeritlerin yerleştirildiği yerin altındadır.

Denetleyici sürücüsünü indirin

Buna göre, yerleşik bir Ethernet denetleyiciniz varsa, o zaman ana karttan sürücüleri içeren bir disk bulmanız gerekir, eğer ayrı ise, yazılımdaki diski kendisinden bulmanız gerekir.

WiFi Kablosuz Modül Sürücüleri

Aynı şey WiFi kablosuz modülü için de geçerli.

Disklerin kaybolması durumunda, önce denetleyicinin üreticisini ve modelini bulmanız gerekir. Bunu yapmak için, bu blogun sayfalarında daha önce bahsettiğim birkaç yöntemi kullanabilirsiniz.

  • Denetleyici modeli sistemde belirlenirse (nasıl bulunur?), Sonra seafoodplus.info hizmeti aracılığıyla
  • Ancak Windows denetleyici modelinin belirlenemediği oluyor

Ethernet denetleyicisi

Ardından, Ethernet Windows denetleyicisinin sürücülerini aşağıdaki şekillerde belirleyebilir ve indirebilirsiniz:

  • VEN ve DEV parametrelerine göre
  • AIDA32 programını kullanarak
  • otomatik bir sürücü yükleyici kullanarak

Bu makalede tüm seçenekler ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

İşte bu - anlarsanız, Windows Ethernet denetleyici sürücüsünü indirmek ve yüklemek kolaydır. İyi şanslar!

Bir ağ kartı (Ethernet denetleyicisi) için hangi sürücü gereklidir?

Bu sayfada, sabit bir bilgisayarın veya dizüstü bilgisayarın ağ kartı sürücüsünü ele alacağız. Başlıkta ayrıca bir Ethernet denetleyicisi yazdım - bu bir ağ adaptörü. Sadece cihaz yöneticisinde, kural olarak, ağ karatı "Ethernet kontrolörü" adıyla bilinmeyen bir cihaz olarak görüntülenir. Bu, sürücünün üzerine yüklenmediği zamandır. Bir ağ kartının durumunu nasıl belirleyeceğinizi (çalışır, hayır, bir sürücü kurmanız gerekip gerekmediğini) ayrıntılı olarak açıklamaya çalışacağım, ardından size özel olarak sizin durumunuzda bir Ethernet denetleyicisi için hangi sürücünün gerekli olduğunu ve nereden indireceğinizi göstereceğim.

Bu bağdaştırıcılarla hemen hemen hiçbir sorun olmaması nedeniyle, özellikle LAN bağdaştırıcılarıyla ilgili sorunların çözümü üzerine makaleler yazmam. Sık sık yanarlar ve hepsi bu. Sürücülere gelince, Windows 10, Windows 8 ve Windows 7 neredeyse her zaman sürücüleri ağ kartına otomatik olarak yükler. Aynı şey kablosuz Wi-Fi adaptörü için söylenemez. Ama bugün onunla ilgili değil.

Ethernet denetleyicisinin kendisi neredeyse her zaman bir dizüstü veya masaüstü bilgisayar ana kartına entegre edilmiştir. Belki de sistem biriminizde zaten PCI yuvasına bağlı ayrı bir ağ kartı vardır. TP-LINK UE gibi bir USB adaptörü de olabilir, ancak bu nadirdir. Netlik için resme bakalım:

Ağ kartları nelerdir (Ethernet denetleyicisi)

Hangi Ethernet denetleyicisine sahip olduğunuz önemli değil. Her neyse, çalışması için üzerine bir sürücü yüklenmelidir. Bu, Aygıt Yöneticisinde kontrol edilebilir.

Aygıt yöneticisinde ağ kartını kontrol etme

Cihaz yöneticisine gidip ne olduğunu görürüz. Aygıt yöneticisine nasıl gireceğinizi bilmiyorsanız, Win + R tuş bileşimine basın ,  seafoodplus.info komutunu pencereye kopyalayın ve Tamam'ı tıklayın. Veya "Bilgisayarım" - "Özellikler" ve ardından "Aygıt Yöneticisi" üzerine sağ tıklayın.

Hemen "Ağ bağdaştırıcıları" sekmesini açıyoruz . Ağ kartıyla ilgili her şey yolundaysa, adında "LAN", "Ethernet adaptörü", "PCI ", "Aile Denetleyicisi" vb. Sözcükleri göreceğiniz bir adaptör olmalıdır. Bir ASUS dizüstü bilgisayarım var ve adaptör "Realtek PCIe GBE Ailesi Denetleyicisi".

Ağ kartı cihaz yöneticisinde nasıl bulunur

Orada bir ağ kartı olup olmadığını hemen anlayacağınızı düşünüyorum. Varsa (yanında simge yoksa) ve İnternet çalışmıyorsa, belki de sorun onunla değildir. Ve örneğin bir kabloda veya bir yönlendiricide (varsa). Wi-Fi yönlendiriciden bir kabloyla İnternetin bilgisayarda çalışmadığı makalesini görebilirsiniz.

Ağ kartını orada görmüyorsanız, bilinmeyen bir cihaz (sarı ünlem işaretiyle) olması gerekir. Büyük olasılıkla "Ethernet Denetleyicisi" olarak adlandırılacaktır. Bu, sürücü eksikliği nedeniyle çalışmayan ağ kartımızdır. Sürücüsüz Windows, ne tür bir aygıt olduğunu ve onunla nasıl "iletişim kurulacağını" bilmez.

Aygıt yöneticisinde Ethernet denetleyicisi. Ağ kartı yok

Sadece sürücüyü ağ kartına yüklememiz gerekiyor. Veya bir adaptör varsa, ancak hatalarla çalışıyor veya hiç çalışmıyorsa yeniden yükleyin.

Ağ kartı (Ethernet denetleyicisi) için hangi sürücü indirilecek?

Ethernet denetleyicisi için sürücüyü indirip yüklememiz gerektiğini öğrendik. Muhtemelen hangi sürücüye ihtiyacınız olduğunu ve nereden indirebileceğinizi merak ettiniz. Şimdi çözelim.

En doğru yol, dizüstü bilgisayar modeliniz, ana kartınız veya ağ kartınızın kendisi için bir sürücü aramaktır.

İnternetin muhtemelen sizin için çalışmadığını anlıyorum. Adaptörün kendisiyle birlikte bir sürücü diskiniz, bir dizüstü bilgisayarınız veya bir ana kartınız varsa (bir PC'niz varsa), sürücüyü diskten yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Disk yoksa, sürücüyü başka bir bilgisayardan, hatta bir mobil cihazdan aramanız ve indirmeniz gerekecektir. Ardından istediğiniz bilgisayara aktarın ve kurun.

Yerleşik ağ adaptörüne sahip bir dizüstü bilgisayarınız varsa

Burada her şey çok basit. Öncelikle dizüstü bilgisayar modelini bulmamız gerekiyor. Dizüstü bilgisayarın altındaki etikette açıkça belirtilmiştir. Ardından, dizüstü bilgisayar modelini Google'a yazıp resmi web sitesine gidiyoruz. Veya, dizüstü bilgisayarınızın üreticisinin resmi web sitesine gidiyoruz ve sitede arama yaparak dizüstü bilgisayarınızın modelinin sayfasını buluyoruz. Orada zaten "Sürücüler" sekmesini, "Destek" vb. Arıyoruz ve LAN Sürücüsünü yüklüyoruz. Yüklediğiniz Windows için gereklidir.

Dizüstü bilgisayarınızın üreticisine bağlı olarak, işlemin kendisi farklı olacaktır. Bu nedenle belirli talimatlar veremem. Ancak prosedür aynı olacak. Her üreticinin web sitesinde, tüm sürücüleri indirebileceğiniz belirli bir dizüstü bilgisayar modeli için bir sayfa var.

Bu işlemi, Windows 7'de bir Wi-Fi adaptörüne sürücülerin nasıl yükleneceği makalesinde daha ayrıntılı olarak anlattım. Bu durumda, her şey tamamen aynı, sadece sonunda sürücüyü Wi-Fi'ye değil, bir ağ kartına indiriyoruz. Yine de, Wi-Fi adaptörünün sürücüsünü büyük olasılıkla indirip yüklemeniz gerekecektir.

Bir masaüstü bilgisayar için bir LAN sürücüsü bulma

Anakarta ağ ayarının yerleştirildiği sabit bir bilgisayarınız varsa, anakart modeliniz için anakart üreticisinin web sitesinde sürücüyü aramanız gerekir. Muhtemelen anakartın modelini nasıl bulacağınızla ilgili bir sorunuz var. AIDA64 veya CPU-Z gibi birçok program var. Ancak komut satırı üzerinden aynı şekilde yapılabilir.

Bir komut istemi açın ve komutları tek tek çalıştırın:

wmic süpürgelik üretici olsun

wmic süpürgelik ürün al

Yalnızca sonuncusu mümkündür. Tamamladıktan sonra anakart modelini göreceksiniz.

Anakart ve ağ kartının modeli nasıl bulunur

Daha sonra internette anakart modelini ararız, geliştiricinin web sitesine gideriz, benim durumumda bu MSI'dır ve LAN sürücüsünü indiririz. İşletim sisteminizi seçmeyi unutmayın. Kesinlikle böyle bir fırsat olacak.

PCI veya USB ağ kartınız varsa

Bu durumda, önce kartın kendisinde bir sürücü diski olup olmadığını kontrol edin.

Değilse, ağ bağdaştırıcısının modelini bulmanız ve sürücüyü resmi web sitesinden indirmeniz gerekir. Model genellikle cihazın kendisinde görüntülenebilir.

VEN ve DEV ile Ethernet denetleyici sürücüsünü arayın

Bu acil bir durumdur. Bana bir kereden fazla yardım eden iyi bir site var. Yardımıyla, neredeyse bilinmeyen tüm aygıtlar için bir sürücü bulabilirsiniz.

Öncelikle, cihaz yöneticisine gidin, Ethernet denetleyicimize (veya bir ağ adaptörü olabileceğini düşündüğünüz bilinmeyen bir cihaza) sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.

Yeni pencerede "Ayrıntılar" sekmesine gidin. Açılır menüden "Ekipman Kimliği" ni seçin. Son satırı kopyalayın (işe yaramazsa, başkalarını deneyebilirsiniz).

VID ve PID'ye göre Ethernet denetleyici sürücüsünü arayın

//seafoodplus.info web sitesine gidin. Arama çubuğuna, kopyalanan satırı cihaz yöneticisinden yapıştırın. Ve "Ara" yı tıklayın.

seafoodplus.info üzerinde sürücü arama

Listeden ilk sürücüyü indirin. Lütfen uygun olduğu sistemin sürücünün yanında gösterileceğini unutmayın. Yüklediğiniz Windows işletim sistemi için bir sürücüye ihtiyacınız var. Orada, yukarıdan istediğiniz sistemi ve sistem bit derinliğini seçebilirsiniz. Örneğin, Windows

Windows 10 için bir ağ kartı sürücüsü bulma

Ve başka bir sayfada:

Sürücü İndirme Onayı

Sürücü dosyasını bilgisayarınıza indirin. Şimdi kuracağız.

Sürücüyü Windows 10, 8, 7'de bir ağ kartına yükleme

Yani, zaten şoförümüz var. Uygulamada görüldüğü gibi, yüklemek için indirilen arşivi açmanız, seafoodplus.info dosyasını çalıştırmanız ve kurulum talimatlarını izlemeniz yeterlidir.

Windows 10'da bir ağ kartına sürücü yükleme

Sürücü kurulumu sırasında bir hata görünürse, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve kurulumu tekrar çalıştırmayı deneyin. Yine de, sürücü yüklenmek istemiyorsa, başka bir tane indirmeyi deneyin. Ama herhangi bir sorun olmamalı.

Sürücüyü manuel olarak güncelliyoruz (seafoodplus.info dosyası yoksa)

Başka bir yükleme yöntemi deneyebilirsiniz. İlk olarak, sürücü arşivindeki tüm dosyaları çıkarın. Masaüstünde olabilir.

Ardından cihaz yöneticisine gidip ağ kartına sağ tıklıyoruz. Daha doğrusu, sizce bir ağ bağdaştırıcısı olan bilinmeyen bir aygıta (veya Ethernet denetleyicisine) ve "Sürücüleri güncelle" yi seçin.

Yeni pencerede, "Bu bilgisayardaki sürücüleri ara" yı seçin.

Ağ adaptörü sürücülerinin manuel olarak güncellenmesi

Ardından "Gözat" düğmesine tıklayın, sürücüleri içeren klasörü belirtin ve "İleri" düğmesine tıklayın.

Bir dizüstü bilgisayarda ağ kartı sürücüsünü güncelleme

Sistem sürücüyü bulmalı ve yüklemelidir. Klasörü doğru sürücülerle belirlediyseniz.

Kurulum işlemi sırasında bir şeyler yolunda gitmediyse, yorumları yazın. Sorunu ayrıntılı olarak açıklayın, size yardımcı olmaya çalışacağım.

Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl &#;&#;z&#;l&#;r?

Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

Ethernet denetleyicisi sorununu çözerken aslında ilk yapılması gereken üreticinin web sitesinden ethernet sürücülerini indirmek ve kurmak olmalıdır. Fakat çoğu zaman üretici web siteleri oldukça karmaşık, sürücüyü bulmak zor olur. Bu durumda aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz.

Ethernet denetleyicisi nedir?

Windows işletim sisteminin tespit ettiği ve varsayılan sürücüler yükleyerek tanımladığı Ethernet denetleyicisi, kablolu ağa bağlanmanızı sağlayan ağ kartı veya kablosuz ağa bağlanmanızı sağlayan kablosuz ağ adaptörü olabilir.

Özellikle format sonrasında Windows işletim sistemi üzerine daha önce yüklenen sürücüler silinir. Kurulum sırasında Windows tanıdığı, bildiği donanımlara ait sürücüleri yükler.  Fakat bazı donanım birimlerini tanımlayamaz. Çünkü Windows sürücü veritabanında bu donanımlar kayıtlı değildir. Ethernet denetleyicisi sorunu bu durumda ortaya çıkar.

Ethernet denetleyicisi sorunu nasıl çözülür?

Ethernet denetleyicisi sorunu yaşıyorsanız o zaman yapmanız gereken gerekli uygun sürücüyü bulup yüklemektir. Ethernet denetleyicisi sorununu çözmek için bir kaç yöntem var.

ethernet denetleyicisi sorunu çözüm 1: Sürücü paketi (Driver pack) yükleyin.

Driver Pack yazılımları pek çok sürücüyü içinde barındıran hazır sürücü paketleridir.  Windows ethernet denetleyicisini bulamadıysa ve gerekli sürücüyü yükleyemediyse o zaman siz driver pack ile gerekli sürücüyü yükleyebilirsiniz. DriverPack ücretsiz bir uygulamadır. Binlerce sürücüyü barındırır.

DriverPack indir 

Ethernet denetleyicisi sorunu çözüm 2: 3DP Net ile ethernet denetleyicinizin sürücüsünü yükleyin

3DP Net oldukça kullanışlı ve sadece ethernet denetleyicisi için özelleştirilmiş bir uygulamadır. Windows ethernet denetleyicisini tanıyamadığı durumlarda 3DP Net ile ethernet denetleyicisi sürücülerini yükleyebilirsiniz.

3DP Net uygulamasını buradan indirebilirsiniz (Server 1, Server 2 yazan linklerden birine tıklayın)

3DP Net otomatik olarak eksik ethernet denetleyicisi sürücülerini yükleyecektir.

Ethernet denetleyicisi sorununun çözümü için bunlar yeterli olacaktır. Fakat Ethernet denetleyicisi sorunu devam ederse bu çözüme bilgisayar marka  ve modelini yazarak ethernet denetleyicisi için uygun sürücüyü talep edebilirsiniz.

Ya da seafoodplus.info'te kullandığınız bilgisayarın marka ve modelini yazarak ethernet sürücüsünü nereden indirebilirim şeklinde soru açabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir