atanamayan tarih öğretmenleri sayısı / EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI? MEB 45 bin öğretmen ataması sayısı bu yıl artacak mı?

Atanamayan Tarih Öğretmenleri Sayısı

atanamayan tarih öğretmenleri sayısı

seafoodplus.info
[email protected]

EK &#;ĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI? MEB 45 bin &#;ğretmen ataması sayısı bu yıl artacak mı?

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMASI TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı yılında öğretmen atamalarına toplam 45 bin kontenjan ayırdı. Öğretmen ataması ön başvuru süreci 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınırken. Sözlü sınavlar Nisan tarihleri arasında uygulandı. Öğretmenlerin sözlü sınav sonuçları ise 18 Nisan’da erişime açıldı.

45 bin öğretmen alımı için tercih işlemleri Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. Yüzlerce öğretmenin beklediği öğretmen ataması tercih sonuçları bugün e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Öğretmenler ise 9 Eylül’de ders başı yapacak.

MEB 45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞLARI

MEB tarafından branş bazında atama kontenjanları paylaşıldı. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden alandan atama yapılacağına işaret eden Özer, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin şu bilgileri paylaştı: "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin kontenjan, rehberlik alanına 3 bin , okul öncesi öğretmenliği 3 bin , ilköğretim matematik 2 bin , din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin kontenjan ayrıldı."

Atanamayan öğretmenler: Bakan Selçuk &#;gören&#; olacaktı ama görmüyor

DUVAR - Atanamayan ö&#;retmenler 40 ilde e&#; zamanl&#; eylem yapt&#;. Geri kalan illerdeki ö&#;retmenler ise eyleme izin verilmedi&#;i için aç&#;klamalar&#;n&#; farkl&#; tarihlerde yapacak. &#;stanbul'daki eylem Beyaz&#;t Meydan&#;'nda yap&#;ld&#;. Bas&#;n aç&#;klamas&#;n&#; atanamayan fen lisesi ö&#;retmeni &#;eyda Sar&#;alio&#;lu okudu:  

SES&#;M&#;ZE KULAK VER&#;N: Bizler hayatlar&#;n&#; e&#;itime adam&#;&#; ve geriye kalan hayatlar&#;n&#; yine e&#;itimden yana kullanmaya gönüllü e&#;itim neferleriyiz. Bu u&#;urda canla ba&#;la mücadele eden ve atama bekleyen biz ö&#;retmenlerin temennisi; sesimize kulak verilmesi, umudumuza &#;&#;&#;k olunmas&#; ve buna ba&#;l&#; olarak mezun olmu&#; ve mezun olacak ö&#;retmenlerimizin hem kendi hem de ülkenin yar&#;nlar&#;na daha umutlu bakabilmelerine yard&#;mc&#; olunmas&#;d&#;r.

40 B&#;N EK ATAMA &#;ST&#;YORUZ: Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;nca düzenlenen ve kadrolu olarak ö&#;retmenlik yapmak isteyen tüm adaylar&#;n girmesi gereken E&#;itim Bilimleri s&#;nav&#;na bin ki&#;i ba&#;vurmu&#;tur. Her y&#;l ç&#;&#; gibi artarak büyümeye devam eden atamas&#; yap&#;lmayan ö&#;retmen say&#;s&#;ndaki art&#;&#; son derece dikkat çekici bir hal alm&#;&#;t&#;r. Gelecek y&#;llarda i&#;in içinden ç&#;k&#;lamaz bir hâl almamas&#; ad&#;na KPSS s&#;nav&#; ile yap&#;lan 20 bin atamaya ek olarak 40 bin atama daha yap&#;lmas&#;n&#; istiyoruz.

EMEKL&#; Ö&#;RETMENLER&#;N YER&#;NE ATAMA YAPILDI: &#;ki y&#;l geçerli olan ve KPSS s&#;navlar&#; ile al&#;nan ö&#;retmen say&#;s&#; 40’ar bindir. Fakat tek y&#;l geçerli olan KPSS s&#;nav&#; ile al&#;nan ö&#;retmen say&#;s&#; sadece 20 bindir. Bu atama say&#;s&#; biz KPSS s&#;nav&#;na girmi&#; ö&#;retmen adaylar&#;na büyük bir ma&#;duriyet ya&#;atmaktad&#;r. Pandemi sebebiyle kronik hasta olan 62 bin ö&#;retmen, 2 Mart tarihinde ba&#;layan yüz yüze e&#;itimde görev yapamamaktad&#;rlar. y&#;l&#;nda 18 bine yak&#;n ö&#;retmenimiz emekliye ayr&#;lm&#;&#;t&#;r. Yap&#;lan 20 bin atama sadece emekliye ayr&#;lan ö&#;retmenlerimizin yerini doldurabilmi&#;tir. Yaln&#;zca &#;stanbul’da net ö&#;retmen ihtiyac&#; 28 bindir ve buna ek olarak liyakatsiz &#;ekilde çal&#;&#;an ücretli ö&#;retmen say&#;s&#; 21 bindir. &#;stanbul’da dahi 49 bin aç&#;k varken Türkiye geneline verilen 20 bin gibi küçük bir atama say&#;s&#; e&#;itimde derde deva olmam&#;&#; ve bizler gibi yüzbinlerce atama bekleyen ö&#;retmenleri umutsuzlu&#;a sürüklemi&#;tir.

ÜCRETL&#; Ö&#;RETMEN SAYISI 81 B&#;N&#; BULMU&#;TUR: 81 bin ücretli ö&#;retmenin, 57 bini e&#;itim fakültesi mezunu dahi de&#;ildir. Ücretli ö&#;retmenlik garabeti hem biz atama bekleyen ö&#;retmenlere yap&#;lan bir haks&#;zl&#;k hem de Türkiye E&#;itim Sistemine vurulmu&#; bir baltad&#;r. Alakas&#;z bölümlere alakas&#;z bran&#;lar&#;n yerle&#;tirilmesi ile e&#;itim ad&#;na günden güne korkutucu bir tablo çizmeye devam eden ücretli ö&#;retmenlik; hem ö&#;retmenlerin bran&#;lar&#;na hem ö&#;retmenlerin e&#;itim hayatlar&#; boyunca verdikleri emeklere hem de Türkiye E&#;itim Sistemine yap&#;lm&#;&#; ve ivedilikle dönülmesi gereken büyük bir yanl&#;&#;t&#;r.

Ö&#;RETMEN ADAYI OLARAK ANILMAMIZ ÜZÜCÜ: Atamam&#;z yap&#;lmad&#;&#;&#; için ö&#;retmen de&#;il ö&#;retmen aday&#; olarak an&#;lmam&#;z bizi derinden üzmektedir. Oysa hepimiz diplomam&#;z&#; almaya hak kazand&#;&#;&#;m&#;z gün ücretli, kadrolu, sözle&#;meli, veya atamas&#; yap&#;lmayan &#;eklinde ayr&#;m yap&#;lmaks&#;z&#;n ö&#;retmen olarak an&#;lmaya hak kazand&#;k. Ö&#;retmen olmak devletin bir kurumuna atanmak demek de&#;ildir. Tüm ö&#;retmenlerimiz genç dima&#;lara rehber olmak ve e&#;itim vermek için diplomas&#;n&#; ald&#;&#;&#; gün zaten adayl&#;k statüsünden ç&#;km&#;&#;t&#;r.

B&#;N Ö&#;RETMEN AÇI&#;I BULUNMAKTADIR: En son yay&#;nlanan Say&#;&#;tay Raporu verilerine göre, ülke genelinde ihtiyaç duyulan bin ö&#;retmen aç&#;&#;&#; bulunmaktad&#;r.  Bakan&#;m&#;z Ziya Selçuk'un 5 Ekim'de yapt&#;&#;&#; konu&#;mas&#;nda bahsetti&#;i pandeminin devam etmesi halinde e&#;itimde ikili Sisteme geçilmesi ya da S&#;n&#;f Mevcutlar&#;n&#; Dü&#;ürme ile ilgili yap&#;lan planlamalar ve bunlar için haz&#;rlanan düzenlemeler de gösteriyor ki ilerleyen günlerde &#;uan var olan ö&#;retmen ihtiyac&#; say&#;s&#; en az iki kat artacakt&#;r. Bütün bu etkenler dü&#;ünüldü&#;ünde 20 bine ek olarak 40 bin atama ile 60 bine tamamlanm&#;&#; ö&#;retmen atamas&#; hem atama bekleyen ö&#;retmenler için hem de Türkiye’nin E&#;itim Sistemini daha ayd&#;nl&#;k günlere ula&#;t&#;rmak için at&#;lm&#;&#; büyük bir ad&#;m olacakt&#;r."

'UMARIM BAKAN SES&#;M&#;Z&#; DUYAR GERE&#;&#;N&#; YAPAR'

Atanamayan ö&#;retmen An&#;l, “ KPSS ma&#;duriyetinin giderilmesini talep ediyoruz. Ben 82 puanla atanamayan bir tarih ö&#;retmeniyim. Umar&#;m bakan sesimizi duyar ve gere&#;ini yaparlar” diye konu&#;tu.

'SOSYAL B&#;L&#;MLER BRAN&#;INDAN SADECE Ö&#;RETMEN ALDILAR'

Atanamayan ö&#;retmen Esra ise &#;unlar&#; dile getirdi:

“Sosyal bilgiler ö&#;retmeniyim. Bran&#;&#;m&#;zdan sadece ki&#;i ald&#;lar. 81 puan ald&#;m, ’nci oldum 20 bin ki&#;i aras&#;ndan, fakat kontenjanla atanamad&#;m. Geçen sene bin ki&#;i atand&#;, kesin atanaca&#;&#;m gözüyle bakarken, kesinlikle atanam&#;yorum. Bu bizi çok üzdü. Özellikle sosyal bilgiler bran&#;&#; çok dü&#;ürüldü. Bu ülkenin çocuklar&#;n&#;n gelene&#;ini, görene&#;ini, milli bilincini ö&#;renmeyi devam ettirmeye hakk&#; var. Çocuklar&#;m&#;z&#;n gelenek-görenek, kültürlerini bilmeye hakk&#; var. Böyle yaparak biz çocuklar&#;m&#;z&#;n milli bilincini, milli tarih bilincini yok etmeye çal&#;&#;&#;yoruz herhalde. Kesinlikle sosyal bilgiler bran&#;&#;n&#;n kontenjan&#;n&#;n yükseltilmesini talep ediyorum. Ve 81 puanla atanmak istiyorum. 20 bin atamayla atanam&#;yorum, ek 40 bin istiyoruz. Gerçekten art&#;k ders de çal&#;&#;am&#;yorum, psikolojim bozuk. 5 ay kald&#;,5 ayda neye çal&#;&#;aca&#;&#;m? 3 farkl&#; s&#;nava giriyoruz; Genel kültür, Genel yetenek, E&#;itim bilimleri ve Alan bilgisi s&#;navlar&#;na giriyoruz. Hangi birini halledece&#;iz? Alan bilgisinde 16 ayr&#; ders var, hangisine çal&#;&#;aca&#;&#;m hiç bilmiyorum. Bu ma&#;duriyetlerimizin giderilmesini istiyorum."  

'SINAVA MI G&#;R&#;YORUZ YOKSA SAYISAL LOTO MU OYNUYORUZ'

Atamas&#; yap&#;lmayan Türkçe ö&#;retmeni Sevim Laçin, "S&#;nava 3’üncü giri&#;imdi, bu sene olacak dedim kesin gözüyle bakt&#;&#;&#;m için. Kitaplar&#;m&#; bile da&#;&#;tt&#;m. &#;lk atamada olaca&#;&#;m&#; dü&#;ündü&#;üm için. Geçen sene ilk atamada, benim bölümümde bin verildi&#;i için, ben de kendimi ilk atamada dü&#;ündüm ve kitaplar&#;m&#; da&#;&#;tt&#;m. Geçen sene 2 bin ’ncü ki&#;i benim bölümümden atan&#;rken, ben bu sene bin s&#;ralama ile ne yaz&#;k ki atanam&#;yorum. Beni geçtim, Frans&#;zca ö&#;retmeni birinci oldu ama kontenjan&#; aç&#;lmam&#;&#;, &#;aka gibi. Yani s&#;nava m&#; giriyoruz yoksa say&#;sal loto mu oynuyoruz? Seneye kaç&#;nc&#; oldu&#;umda atanabilirim acaba? S&#;nava haz&#;rlansam m&#; tekrar karar veremiyorum. Birinci oldu&#;u halde atanamad&#; yani; S&#;nava gir, puan&#;n&#; al, paran&#; yat&#;r ama atanama. Gerçekten çok garip. Ülkemizde ne yaz&#;k ki de&#;er verilmiyor e&#;itime. Ben e&#;itime art&#;k de&#;er verilmesini istiyorum. Gerekli olan ek ataman&#;nda yap&#;lmas&#;n&#; istiyorum. Ek 40 bin atama yap&#;lmas&#;n&#; talep ediyorum. Umar&#;m sesimizi duyarlar ve bize cevap verirler. Takvim neden bu kadar geç aç&#;kland&#;? Madem 20 bin atama yap&#;lacakt&#; neden bu kadar geç aç&#;kland&#;? Büyük haks&#;zl&#;k, &#;u an tekrar s&#;nav&#;n ba&#;&#;na geçsem dersleri bitiremem” ifadelerini kulland&#;. 

', 5 SENE SATI&#; DANI&#;MANLI&#;I YAPTIM'

Fen lisesi ö&#;retmeni &#;eyda Sar&#;alio&#;lu, 20 bin ö&#;retmen atamas&#; müjdesinin kendileri için "hezimet" oldu&#;unu belirterek &#;unlar&#; söyledi:

"Senelerce okul okuduk, ailelerimiz çok zor &#;artlarda okuttular ki bir çok ö&#;retmen arkada&#;&#;m&#;n da böyle. Ben kendi geçimimi ve aileme destek olmak için, sene sat&#;&#; dan&#;&#;manl&#;&#;&#; yapt&#;m. Bu üzücü bir durum, okulda ö&#;rencilerimle olmam gerekirken. Yine hizmet sektöründeydim ama farkl&#; kesimden farkl&#; insanlara. Bu nas&#;l anlat&#;l&#;r bilmiyorum, kendimi gerçekten kötü hissediyorum. Bir çok ö&#;retmen arkada&#;&#;m pazarda çal&#;&#;&#;yor, sat&#;&#; dan&#;&#;manl&#;&#;&#; yap&#;yor, fabrikada çal&#;&#;an vs. Vs. Bunlarla içli d&#;&#;l&#; oldukça daha çok zaten etkileniyoruz ve ailelerimiz gerçekten çok fazla etkileniyor ve onlar bizden daha çok hayal kurarken, &#;u an çok büyük bir hayal k&#;r&#;kl&#;&#;&#; ya&#;ad&#;k. Bütün ö&#;retmen arkada&#;lar&#;m, atamas&#; yap&#;lmayan bin ö&#;retmen arkada&#;&#;m&#;n hayalleri vard&#;. Onlarla beraber, onlar&#;n da ailelerinin hayalleri vard&#;. Hayallerimiz y&#;k&#;ld&#;, hayatlar&#;m&#;z y&#;k&#;ld&#;. Önümüzü göremiyoruz. Say&#;n bakan&#;m&#;z&#;n da dedi&#;i gibi, Ziya Selçuk'un söyledi&#;i gibi; Gençler önlerini görmek istiyorlar, hayat plan&#; yapmak istiyorlar. Evlenmek istiyorlar. Ben onlar&#; anl&#;yorum dedi. 'Bakan de&#;il gören olaca&#;&#;m' demi&#;ti, bizi 5 ayd&#;r hiçbir &#;ekilde görmedi. Bizi gören yok."

seafoodplus.info Platformu
TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsinizBuraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. muharremmer Mesaj Gönderim Zamanı: , #1

  2. muharremmer Mesaj Gönderim Zamanı: , #2

  3. manual_mandalin Mesaj Gönderim Zamanı: , #3

  4. Cem_sehirli Mesaj Gönderim Zamanı: , #4

  5. manual_mandalin Mesaj Gönderim Zamanı: , #5

  6. muharremmer Mesaj Gönderim Zamanı: , #6

  7. Fatmakuşdoğan Mesaj Gönderim Zamanı: , #7

  8. muharremmer Mesaj Gönderim Zamanı: , #8

  9. Cem_sehirli Mesaj Gönderim Zamanı: , #9

  10. pinpintoy Mesaj Gönderim Zamanı: , #10

  11. muharremmer Mesaj Gönderim Zamanı: , #11

  12. pinpintoy Mesaj Gönderim Zamanı: , #12

  13. Fatmakuşdoğan Mesaj Gönderim Zamanı: , #13

  14. pinpintoy Mesaj Gönderim Zamanı: , #14

  15. bedir_ Mesaj Gönderim Zamanı: , #15


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir