sakallardaki kepek / Seboreik Dermatit Nedir?

Sakallardaki Kepek

sakallardaki kepek

Sakal kepeklenmesi neden olur, nasıl geçer?

Kepek özellikle saç derisinde yaygın olsa da aynı zamanda sakal ve kaşlarda da görülebilir. Saçlarda ya da sakallarda oluşan kepeklenmede, kaşıntı ve pul pul dökülme sorunu kişiye oldukça rahatsızlık hissi verir. Kazağınıza, gömleğinize dökülen oldukça belirgin bu kepekler sosyal yaşamınızın da zedelenmesine neden olabilir. Peki, sakal kepeklenmesi neden olur, nasıl geçer?

funduszeue.info

Yayınlanma: - 27 Şubat Güncellenme:

Sakal kepeklenmesi neden olur, nasıl geçer?

Malassezia globasa adı verilen bakteri hemen hemen herkesin cildinde bulunan bir mikroptur. Genellikle kafa derisi ve yüz bölgesi dahil olmak üzere yağ bezlerinin çok fazla olduğu bölgelerde büyüyen mantar türlerinden biridir. Sakallardan dolayı hava alamayan ciltlerde oluşma olasılığı oldukça fazladır.

Ayrıca sakalarınızda yalnızca pul pul dökülme sorunu varsa bu cildinizin kuru olduğunun da bir işareti olabilir. Bunun yanı sıra yanlış ürünler kullanmakta cildin zarar görerek sakalların kepeklenmesine neden olabilir.

SAKAL KEPEKLENMESİ NASIL GEÇER?

Sakallarınızdaki kepeklenme sorunu hayatınızı zorlaştırıyor ve onlardan kurtulmak istiyorsanız bazı yöntemlerle sakallarınızdaki kepeklere savaş açabilirsiniz. Peki sakallarda oluşan istenmeyen kepeklerden kurtulma yolları nelerdir? İşte sakallardaki kepekleri yok edecek çözümler ve bazı ipuçları…

CİLDİNİZİ ÖLÜ DERİLERDEN ARINDIRIN

Saçlarınızı yıkadığınız gibi sakallarınızı da kepek karşıtı bir şampuan ile yıkayın. Ardından sakallarınızı sakal fırçası ile tarayarak ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasını sağlayın. Çok sert fırçalamadan nazikçe yumuşak kıllı bir fırça ile ölü derilerinizin arınmasını sağlayın. Ayrıca kepek karşıtı formül içeren ürünler kullanarak sakallınızın hava almasını ve kepek problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

BAKIM UYGULAYIN

Özellikle sakal bölgenizi nemlendirerek cildinizin dökülmesini engelleyebilirsiniz. Bunun için en etkili yöntem ise bakım yağları kullanmaktır. Bunun için bitkisel yağlar kullanarak etkili sonuçlar alabilirsiniz. Cildiniz nem sayesinde yatışır, iyileşir, canlanır ve pul pul dökülme sorunu ortadan kalkabilir.

Saç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur?İlginizi ÇekebilirSaç kepeklenmesi nasıl geçer? Neden olur?Kepek karşıtı maske tarifleriİlginizi ÇekebilirKepek karşıtı maske tarifleri

beyazMaske

Sakalım kepekleniyor! Sakal kepeklenmesine çözümü olan var mı?

Sakallarını uzatan biri olarak ben de bu sorunu &#;ok yaşadım. Daha &#;nce denediğim y&#;ntemler ile bu sorunu aştım. Hemen yazıyorum.

Sakal Kepeklenmesi &#;&#;z&#;m&#; Nedir?

Sakal bakım yağı kullanabilirsiniz.
Sakal yağı kullanmak sakaldaki cildi nemlendirir. Sakal yağının i&#;eriğinde yer alan &#;r&#;nler sakalın kepeklenmesini ve ilhitaplanması uzun vadede baskılayarak engeller. Sakalın ihtiya&#; duyduğu t&#;m bakımı karşılar.

Sakaldaki &#;l&#; deriyi tarak yardımıyla kaldırabilirsiniz

Sakalım kepekleniyor! Sakal kepeklenmesine çözümü olan var mı?

Sakal uzadığı s&#;rede g&#;n aşırı sakal cildindeki oluşan &#;l&#; derinin kaldırılması gerekir. D&#;zenli olarak sakal tarağı gibi bir &#;r&#;n kullanarak bunu aşabilirsiniz. Eğer anlık bir &#;&#;z&#;m istiyorsanız, ser kıllı bir sakal fır&#;asıyla sakallarınızı k&#;kten uca tarayın. Bu uygulama sakallarınızı d&#;zenleyerek d&#;ğ&#;mleri &#;&#;zer, arada gizlenen kepekleri yok eder ve &#;l&#; deriyi kaldırır.

Lastik asit kullanarak sakal kepeğinden kurtulabilirsiniz

Sakalım kepekleniyor! Sakal kepeklenmesine çözümü olan var mı?

Asit kelimesi her ne kadar korkutucu olsa da korkutmasın. &#;l&#; deriyi ortadan kaldıran ve nefes aldıran lastik asitli temizleyiciler kepeğe karşı &#;st&#;n bir savaş verir. Lastik asitli bir temizleyici ile sakallarınızı yıkamanız yeterli.

Sakal şampuanı kullanabilirsiniz

Sakalım kepekleniyor! Sakal kepeklenmesine çözümü olan var mı?

Kimyasal i&#;erikten yoksun, &#;rneğin s&#;lfat i&#;ermeyen bir sakal şampuanı kullanmanız da bu durumu aşmanızda yardımcı olur. Sakal şampuanı sakal diplerindeki kepeklenmeyi engeller. Normal şampuan ve sabunlar sakalda kepeklenme yapabilir &#;&#;nk&#; sakala gerekli nemlendirmeyi sağlamaz ama sakal şampuanları tam olarak sakala y&#;nelik bir &#;r&#;n olduğu i&#;in gereken nemlendirmeyi sağlar.

Son olarak benim de kullandığım sakal şampuanını da &#;nermek istiyorum.

Cella Sakal Şampuan & Kremi

Bu &#;r&#;n cildinizi ve sakallarınızı temizlemekte ve nemlendirmede b&#;y&#;k rol oynuyor. Sakallarınız i&#;in hem şampuan, hem de krem &#;zelliği taşıyor. Sakallarınız i&#;in gereken t&#;m bakım ihtiya&#;larını karşılıyor. Kullanım sonrası sakallarınız yumuşuyor.

Sakal kepeği nasıl ge&#;er ve sakal kepeği nasıl &#;nlenir diye sorularınız i&#;in daha &#;nce yaşamış olan biri olarak denediğim t&#;m y&#;ntemleri yazdım ve bu problemi aştım. Kesinlikle sakal kepeklenmesi sorununuz varsa deneyin derim.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası