bosch çamaşır makinesi tahliye kapağı nasıl açılır / bosch çamaşır makinesi logixx 8 pompa kapağı açılmıyor | DonanımHaber Forum

Bosch Çamaşır Makinesi Tahliye Kapağı Nasıl Açılır

bosch çamaşır makinesi tahliye kapağı nasıl açılır

ÇAMAŞIR MAKİNESİ KAPAĞI AÇILMIYOR, NE YAPMALI?

Çamaşır makineleri her ne kadar basit bir çalışma sistemine sahip olsa da kullanım kaynaklı problemlerin en sık yaşandığı beyaz eşyaların başında geliyor. Çamaşır makinesi problemleri kimi zaman sert suların neden olduğu kireçlenme ile kimi zaman da mekanik arızalarla ilgili olabiliyor. 

Çamaşır makinesi arızaları arasında en yaygınlarından biri de ön kapağın kilitli kalması. Makinenin ön kapağı neden açılmıyor diye düşünüyorsanız bunun birçok sebebi olabilir. Eski, yeni fark etmeksizin hemen her çamaşır makinesinde karşılaşılabilen bu problemin çözümüne geçmeden önce sebeplerini anlamakta fayda var. 

Çamaşır makinesi kapağı neden açılmıyor?

Makine kapağının açılmaması ilk aşamada size kilitli kaldığını veya mekanizmanın bozulduğunu düşündürebilir. Ancak yeni nesil bir çamaşır makinesi kullanıyorsanız bu durum güvenlik önlemlerinden de kaynaklanıyor olabilir. Örneğin çamaşır makinesinin kapağını yıkama bittikten hemen sonra açmaya çalışıyorsanız başarılı olamayabilirsiniz. Çünkü program bitiminde makine içinde yüksek seviyede su kalması kapağın açılmasını engelleyebilir. Makine içindeki suyu tahliye etmek için sıkma ve pompa programını kullanarak makineyi yeniden çalıştırmanız gerekiyor. 

Öte yandan çamaşır makinesindeki seçili program devam ediyorken de makine kapağını açamayabilirsiniz. Çamaşır eklemek veya çıkarmak için program sırasında kapak açmayı istiyorsanız bekleme moduna alarak kısa bir süre beklemeniz gerekiyor. 

Kapağın kilitlenmesinin sebeplerinden biri de pompa filtresi. Pompa filtresinin tıkanması veya filtreye yabancı bir cismin takılması ön kapağın açılmasını engelleyebilir. Pompa filtresi temizliği için öncelikle makinenin fişini prizden çıkararak elektrik bağlantısını kesmeniz gerekiyor. Daha sonra makinedeki suyun soğuması için bir süre bekledikten sonra pompa filtresinin olduğu kapağın altına bir bez sererek filtreyi sökebilirsiniz. 

Bunu yaparken su akmaya başlayıncaya kadar pompa filtresini saat yönünün tersine yavaşça çevirmeniz gerekiyor. Pompa filtresinde ve pompa yuvasında biriken yabancı cisimleri temizledikten sonra filtreyi ılık suyla yıkayın. Daha sonra bir bez ile pompa yuvasını kurulayarak filtreyi yerine takabilirsiniz. 

Çamaşır makinesi kapağı kırıldı, ne yapmalıyım?

Yukarıdaki uygulamalara rağmen çamaşır makinesinin ön kapağı hala açılmıyorsa mekanik bir arıza söz konusu olabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu kapağın nasıl açılması gerektiği ile ilgili. 

Kapağın normal bir şekilde açılmadığı durumlarda kas gücü ile kuvvet uygulamak kapağın kırılmasına neden olabilir. Bu da çamaşırlarınızın uzun süre makinede hapsolması anlamına geliyor. Üzerine bir de çamaşır makinesi kapağıdeğiştirme maliyeti düşünüldüğünde sizin için kötü bir tecrübe olabilir.

Çamaşır makinesi kapak kilidi kırılması

Çamaşır makinesi kapak kilidi kırıldı, nasıl açılır diye düşünüyorsanız bu sorunu basit bir şekilde çözmek mümkün. Kırılan kapak kilidini içeriden açabilmek için öncelikle üst kapağın çıkarılması gerekiyor. Makinenin üstündeki tablayı çıkarmanız için arkasında bulunan vidaları sökmeniz yeterli. 

Ancak kötü sonuçlar doğurmaması için makine parçalarının soğumasını beklemek ve elektrik bağlantısını mutlaka kesmek gerekiyor. Üst kapağı çıkardıktan sonra el yardımıyla kapak mandalının makine içinde kalan kısmını sola veya sağa doğru iterek kapağı açabilirsiniz. Eğer makineniz yeniyse bu yöntemi uygulamak garanti kapsamı dışına çıkarabilir. Böyle durumlarda yetkili servise danışmanız en faydalı çözüm yolu olacaktır. 

Makinenizin sağlığı için Calgon kullanın!

Çamaşır makineleri ile ilgili arızalar her zaman mekanik sebeplerden kaynaklanmayabilir. Kapağı kırmamak için düzgün bir şekilde açıp kapatıyor olabilirsiniz. Ancak gözden kaçırdığınız bir nokta daha kötü sonuçlara sebep olabilir. 

Bilindiği üzere makineler yıkama için ihtiyacı olan suyu şebekeden çekiyor. Şebeke sularının sahip olduğu yüksek sertlik oranı ise çamaşırların kireçli sularda yıkanmasına ve dolayısıyla makinenin çeşitli parçalarında zamanla kireç oluşumuna neden oluyor. 

Özellikle makinelerde suyun ısınmasını sağlayan rezistansta görülen bu durum çamaşırların iyi yıkanmamasına, makinenin kısa ömürlü olmasına ve yüksek elektrik tüketimine sebep oluyor. Çamaşır makinesindeki kireçlenmenin önüne geçmek için en etkili yöntem ise Calgon kireç önleyici ürünlerini kullanmak. Her yıkamada Calgon 3’ü 1 Arada Kireç Önleyici Toz ürününü kullanarak kireçlenmeyi önleyebileceğiniz gibi kiri ve kokuyu da çamaşırlarınızdan uzak tutabilirsiniz. 

bosch çamaşır makinesi logixx 8 pompa kapağı açılmıyor

  • Teğmen
    216 Mesaj
    Konu Sahibi
    Önce f18 uyarısı verdi
    Kirli suyu tahliye ettim ama bir türlü pompa Kapağı açılmıyor. Dikey konumdan yataya getiriyorum
    Asılıyorum asılıyorum çıkmıyor
    Hatta pense ile çektim yine çıkmadı
    Kırılacak ama çıkmıyor
    Lütfen yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür kardes -- 22 Ağustos 2015; 11:02:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Teğmen
    216 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: beyincihüsnü

    F 18 = POMPA TIKALI YADA ARIZALI.

    muhtemelen pompanın içinde metal bir parça vardır süzgecin çıkmasını engelliyordur...pompayı hortumdan ayırıp içini kontrol edin

    nasıl ama
  • Er
    2 Mesaj
    Özgür kardeş acaba çamaşır makinesinin pompasını nasıl açtınız? Sorunu giderebildinizmi? Bende şu an aynı sorunu yaşıyorum. Pompa açılmıyor tıpkı sizin tarif ettiğiniz gibi. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    6 Mesaj
    1 alt pervaz çıkartılır ternaklidir 2. T20 tornavida ile vidalar çıkartılır zaten pompayi göreceksin kazandan gelen boruları Çıkart yerinden elini içine sok yada karga burunla zorla kendin yapmaya bak bizler gelince 40tl ücreti oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Er
    6 Mesaj
    1 alt pervaz çıkartılır ternaklidir 2. T20 tornavida ile vidalar çıkartılır zaten pompayi göreceksin kazandan gelen boruları Çıkart yerinden elini içine sok yada karga burunla zorla para veya metal birşey olabilir içersinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çavuş
    77 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz esya teknisyeni

    1 alt pervaz çıkartılır ternaklidir 2. T20 tornavida ile vidalar çıkartılır zaten pompayi göreceksin kazandan gelen boruları Çıkart yerinden elini içine sok yada karga burunla zorla para veya metal birşey olabilir içersinde


    F18 hatasi aldik. Yordami aynen uyguladim mis gibi oldu şuan makine. Tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pessimistil -- 30 Mayıs 2016; 20:21:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzbaşı
    714 Mesaj
    Aynı sorun bizde de var nasıl çıkarılır bu kapak. YArdımcı olursanız memnun olurum. Dönüyor ama çıkmıyor.
  • Teğmen
    238 Mesaj
    Birebir aynı şeyleri yaptım ve açılmıyor, dikeyden yataya çevirdim iki pense ile asıldım, wd 40 sıktım, sacma sapan bir hırs yaptım ama açılmıyor. Var mı cozumu olan ?
  • Er
    1 Mesaj
    beyaz esya teknisyenib kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler. Gece gece arıza verdi, kapak açılmıyordu,sinir oldum, hatta biraz kırdım çevirmek için zorlarken. Sonra sizin yöntemi aynen uyguladım. Pompanın içindeki kağıt dal parçası ambalaj vs içini doldurmuş, kapağın dönmesini engelliyormuş, karga burun ile çekerek çıkarttım hortum girişinden herşeyi ve kapak da açıldı. Benim makina siemens, hortum kelepçesi çok ters yerde,elim girmedi, hortumu geri takarken zorlandım biraz.
  • Yarbay
    2479 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: beyaz esya teknisyeni

    1 alt pervaz çıkartılır ternaklidir 2. T20 tornavida ile vidalar çıkartılır zaten pompayi göreceksin kazandan gelen boruları Çıkart yerinden elini içine sok yada karga burunla zorla kendin yapmaya bak bizler gelince 40tl ücreti oluyor
    Benim makina siemens :Alt kapağı açıp vidaları söktüm ama elim sığmıyor.Ne yapabilirim
  • Çavuş
    60 Mesaj
  • Yüzbaşı
    347 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: ilonsahiden

    Benim makina siemens :Alt kapağı açıp vidaları söktüm ama elim sığmıyor.Ne yapabilirim

    Alıntıları Göster
    +1 pompala rahatça ulaşabilmek için ön bölümü nasıl sökeceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Bosch çamaşır makinesinin üst kapağını çıkarma

Üst kapağı SM Bosch'tan çıkarmaEkipmanın arızalanması durumunda tamirden kaçınılamaz. Güvenilirliğine rağmen, Bosch çamaşır makinesi de bozulabilir. Tamir etmeye başlamak için, herhangi bir ana ve hatta daha yeni başlayanlar, bir Bosch çamaşır makinesinin kapağını çıkarmanın tüm nüanslarını bilmek zorundadır, çünkü her şey onunla başlar. Adımlardan geçelim.

Kullanım kılavuzu

Modern bir çamaşır makinesinde üst kapağı açmak, onarım işlemi sırasında en kolay işlemdir. Devam etmeden önce, rondelayı prizden çıkardığınızdan emin olun. Cihazın enerjisini keserek, her şeyden önce onu güvenli hale getirirsiniz. Ardından aşağıdaki talimatları izleyin:

  1. Makinenin arkasına erişim sağlayarak, makineyi boş bir yere çekin. Gerekirse, kanalizasyon ve su hortumlarını ayırın. Makineyi ittiğinizde, hortumların uzunluğu yeterli olmayabilir ve size daha fazla rahatsızlık verir.

Çalışmaya başlamadan önce çamaşır makinesine su musluğunu kapattığınızdan emin olun.

  1. Yıldız şeklinde bir T-20 tornavida veya bir Phillips tornavida alın.
  2. Çamaşır makinesinin arkasından, yandaki iki cıvatayı aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi bulun ve tamamen çıkarın.
    bosch üst cıvataları
  3. Şimdi kapağı kendinize doğru, yani makineye göre önden arkaya doğru kaydırın ve yukarı kaldırın. Hepsi bu, ekipmanın birçok detayına erişim sağlandı. Yayındaki analizin tamamını okuyun. Bosch çamaşır makinesini nasıl sökebilirim?.
    Bosch üst kapağı

Kapağı tekrar yerine koymak için, önce olukların içine geri itmeniz gerekir. Sadece sonra cıvataları sıkın.

Çok fazla olmayan eski nesil Bosch çamaşır makinelerinde farklı bir kapak montajı var. Onu tutan vidalar fotoğrafta olduğu gibi arka tarafında değil, yan tarafında kontrol paneline daha yakın yerleştirilmişlerdir. Lütfen bu gibi cıvataların fişlerle gizlenebileceğini unutmayın.

eski sm bosh

Diğer markalar

Herhangi bir markanın önden yüklemeli çamaşır makinesinin üst kapağını çıkarmak, çoğu durumda aynı şekilde monte edilmiş, arkalarında iki vidayla zor değildir. Benzer bağlantı elemanları LG, Samsung, Ariston, Electrolux, Indesit, Hansa, Whirlpool'un stilleri. Ancak istisnalar var, örnekler veriyoruz.

Bir daktiloda Ardo biraz yetenek göstermek zorunda kalacak. Bu makinede, kapak arkada iki cıvataya da monte edilir. Ancak, kaldırmak için, parçayı makine gövdesine göre öne doğru açılı olarak hareket ettirmelisiniz. Açı nedir, kapak mandalların oluklarından çıktığında kendinizi anlayacaksınız.

Kapak SM Ardo

Bir kapağın yanal bağlantısı, Alman markası Miele'nin çamaşır makinelerine sahiptir. Altıgen başlı tornavida cıvataları tapaların altına gizlenmiştir. Bu fişler bir bıçak veya düz bir tornavida ile kolayca ayrılabilir. Vidaları söktükten sonra, kapağı yukarı kaldırmanız ve yanlarında arka duvarda bulunan mandallardan çıkarmanız gerekir.

kapak SM Mil

Dikey yüklemeli makineler hakkında birkaç kelimenin söylenmesi gerekir, çünkü üst kapaklarının farklı bir amacı vardır ve bu nedenle farklı şekilde kaldırılır. Tam olarak, bir Indesit marka makine örneğini ele alalım. Onarım durumunda üst kapağı sökmek için yapmanız gerekenler:

  1. Phillips tornavida için iki adet kendiliğinden kılavuzlu vidayla arkaya monte edilen kontrol panelini çıkarın;
    Indesit_1'deki kapak
  2. kabloları yırtmadan paneli hafifçe kaldırın;
  3. kabloları panelden ayırın ve yana çekin;
  4. üç vidayı bulmak için makinenin kapağının altından arkaya, sağa ve sola dikkatlice bakın: üstte ve altta iki vida;
  5. alt vidaları sökünüz;
    Indesit_2'deki kapak
  6. Kapağı deliklerden yukarı kaldırmak için hafifçe bir tornavida kullanın, önce bunu biraz sola, sonra sağa, sonra sola, sonra da sağa doğru kaldırın. Bu kademeli hareketlerle mandalları kırmayacaksınız.
    Indesit_3'deki kapak
  7. Mandalların tamamen ayrıldığını hissettiğiniz için kapağı yukarı kaldırın.

Gördüğünüz gibi, Bosch dahil, herhangi bir markanın çamaşır makinesinde üst kapağı açmak o kadar zor değil, asıl şey bağlantı elemanlarını bulmak.Ve iş sürecinde başka her şey çözülebilir. İyi şanslar

   
  • Fikrinizi paylaşın - yorum yapın

Çamaşır Makinesinin Alt Kapağı Açılmıyor

Çamaşır makinesinin alt kapağı açılmıyor sorunun nedeni çamaşır makinesinin içindeki kirli suyu dışarı atamaması durumu vardır. Pompa makinelerin alt kısımlarında yer almaktadır. Makinede biriken kirli su tahliye edilememe problemleri karşısında makine alt kapağı sıkışarak açılmamaktadır. İnsanların böyle durumlar karşısında yapacağı bazı işlemler vardır.

  • İlk olarak makine alt kapağı açılmalıdır. Makineye herhangi bir zarar vermeden denenmelidir.
  • Makine alt kapağı içerisinde yer alan pompa filtresi çıkartılarak temizlenmelidir.
  • Makinaların modellerine ve markalarına göre alt kapağın ve pompa filtresinin olduğu yerler değişmektedir. Bazı marka makinelerde sağ tarafta bazı model çamaşır makinelerinde ise sol tarafta olmaktadır.
  • Pompa filtresi dış kapağı çıkartılmalıdır.
  • Pompa filtresini saat yönünde olacak şekilde çekilmesi gerekir. Kolay bir şekilde çıkmalıdır. Takılı kalmış olan pompa filtresini zorlama işlemi yapılmadan bırakılmalıdır.
  • Pompa filtresini çıkartamadığınız durumlarda pompa hortumu ile birlikte çıkartmayı deneyiniz.
  • Filtrenin dönüşüne ve hareketine engel olan yabancı cisim çıkartılmalıdır. Filtre temizliği tamamlanarak filtre yerine takılarak çamaşır makinesi kontrol edilmelidir. Sorunun giderilmediği ve devam ettiği zaman zarfında yetkili bir servisten yardım almalısınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Çamaşır Makinesinin Alt Kapağı Açılmıyor ne yapmalıyım?

Çamaşır makinesinin alt kapağının açılmaması genellikle bir şeylerin tıkandığını gösterir. Sorunu çözmek için öncelikle fişini prizden çekin ve ardından alt kapağı açmak için gerekli vidaları çıkarmak için kullanım kılavuzuna bakın. Daha sonra alt kapağı açarak tıkanıklığı kontrol edin ve gerekirse temizleyin.

Çamaşır makinesinin alt kapağı neden açılmıyor?

Çamaşır makinesinin alt kapağı açılmıyorsa, genellikle tıkanıklık veya hasar nedeniyle olur. Tıkanıklık durumunda, makinenin alt kapağını açarak tıkanıklığı kontrol etmeniz gerekir. Hasar durumunda ise, cihazın tamir edilmesi gerekebilir.

Çamaşır makinesinin alt kapağı nasıl açılır?

Çamaşır makinesinin alt kapağı açmak için öncelikle fişini prizden çekin. Daha sonra kullanım kılavuzuna bakarak alt kapağı açmak için gerekli vidaları çıkarın. Vidaları çıkardıktan sonra alt kapağı açabilirsiniz.

Çamaşır makinesinin alt kapağını açarken nelere dikkat etmeliyim?

Çamaşır makinesinin alt kapağını açarken öncelikle fişini prizden çekmeniz gerekir. Daha sonra, alt kapağı açmak için gerekli vidaları çıkarırken, kapağın altında herhangi bir tıkanıklık veya hasar olup olmadığını kontrol etmeniz önerilir. Ayrıca, alt kapağı açarken dikkatli olun ve cihazın içindeki parçalara zarar vermemeye özen gösterin.

Çamaşır makinesinin alt kapağını açmak için hangi araçlara ihtiyacım var?

Çamaşır makinesinin alt kapağını açmak için genellikle bir tornavida veya bir matkap ve uygun bir uç gereklidir. Makinenin alt kapağını açmak için gerekli olan araçları kullanım kılavuzunda bulabilirsiniz.

Diğer Arızalara Göz Atın!
Arçelik Çamaşır Makinesi Sigorta Attırıyor
Bosch Çamaşır Makinesi E43 Hatası
Bosch E18 Hatası Çözümü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası