ağda acısını azaltmak için yöntemler / Lazer epilasyonda acı çekmemek için ne yapmalı? - Buz Lazer

Ağda Acısını Azaltmak Için Yöntemler

ağda acısını azaltmak için yöntemler

Ağda acısını azaltma yöntemleri nelerdir bebek pudrası işe yarar mı?

Biz kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için çok çeşitli yöntemler deniyoruz. Ancak hemen hemen her yöntem biraz acılı olabiliyor. Ancak ne bu yöntemlerden vazgeçebiliyoruz ne de acıdan o yüzden bugün elmaelma.com olarak ağda ve çeşitli epilasyon yöntemlerinde acıyı azaltmak için evde yapabileceğiniz pratik yöntemleri sıraladık sizde ağda öncesinde bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

ağda acısını azaltma yöntemleri nelerdir

ASPİRİN İÇMEK ACIYI AZALTIR MI?

Asprin gibi ya da parol gibi zararsız bir ağrı kesiciyi, ağda yapmadan önce yaklaşık 30 dakika önce almak, beyindeki ağrı merkezini bir miktar bloke edeceği için ağda esnasında yaşayacağınız ağrıyı azaltabilir.

BUZ MASAJI 

Ağda yapılacak bölgeye buz sürerek bir süre masaj yapmak o bölgeyi uyuşturmak için soğutucu spreyler ile aynı işi göreceği için doğal olarak kullanılan yöntemler arasındadır. En yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri olarak kullanılmaktadır.

MASAJ YAPMAK İŞE YARAR MI?

Sıcak suya batırılmış bir havlu ile kompress yapmak ya da bacaklara hafif sert bir masaj yapmak ağda öncesi bacakların uyuşmasına katkı sağlayacaktır.

AĞDA ÖNCESİ BEBEK PUDRASI UYUŞTURUR MU?

Uygulama bölgesine bolca bebek pudrası sürmenin de psikolojik olarak mı bilinmez, acının azaltılmasında çok etkili olduğu söyleniyor.

AĞDA ALMA YÖNTEMİ...

Ağdayı ince bir tabaka halinde tüylerin aksi yönüne almazsanız acılı geçen bu süreci en aza indirgeyebilirsiniz. Böylelikle acının dozunu minimuma düşürebilirsiniz. Her ne kadar aksi yönünde elde ettiğiniz sonucu tek çekişte alamasanız bile bu yöntem sizi ağdaya alıştırabilir.

Acısız Ağda Yapmak İçin 8 Kesin Çözüm ve Püf Noktaları

Ağda yapmak her kadının korkulu rüyalarından birisidir çünkü tüylerin köklerinden koparılması oldukça acı veren bir işlemdir. Ağda yaparken yaşanılan acıyı en aza indirmek için birkaç basit yöntem vardır. Bu yöntemleri uyguladığınız sürece ağda yaparken neredeyse hiç acı çekmeyeceksiniz.

Acı Çekmeden Ağda Yapmak İstiyorum Ne Yapayım?

Pudra

Ağda yapmadan önce pudra kullanarak çekeceğiniz acıyı azaltabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun en büyük sebebi pudranın ciltteki yağ ve nemi emmesidir. Bu durumda ağda kıla daha güzel şekilde yapışır ve ağda işleminiz daha kolay ve daha acısız olur.

Ağrı Kesici Krem

Ağda öncesinde eğer ağda yapacağınız bölgeyi uyuşturursanız daha az acı hissedersiniz. Bunun için eczanelerden uygun bir krem satın alabilirsiniz. Bu krem sayesinde cildinizin o bölgesi uyuşacağından ağda yaparken acıyı hissetmeyeceksiniz. Ağrı kesici kremleri ağdadan 1-2 saat önce ağda yapacağınız bölgeye sürün. Bu kremlerde anestezik etkiye sahip olacağı için sürülen bölgeyi uyuşturur ve ağda anında acıyı en az oranda hissetmenize yardımcı olur. Bunun öncesinde herhangi bir alerjinizin olup olmadığını anlamak için bu kremi kolunuzda ufak bi yere sürüp 1-2 saat bekleyip deneyebilirsiniz. Bu deneme sonucunda eğer kolunuzda kabarma, kaşıntı ve kızarıklık gibi problemler yaşamıyorsanız kremi istediğiniz bölgede kullanabilirsiniz.

Ağrı Kesici İlaç

Eczanelerden uygun ağrı kesici bir ilaç alabilir ve bunu ağdadan 30 dakika önce kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde ağda anında beyindeki ağrı merkezi bloke edilip bir süre çalışmaz hale gelir ve daha az acı yaşarsınız.

Pudralı Sir Ağda

Kullandığınız ağdayı pudralı sir ağda olanlardan seçersiniz daha az ağrı yaşarsınız. Çünkü bu tür ağğdalar düzenli yapıldığında kıl köklerini güçleştirir. Dolayısıyla tüyler daha az çıkar ve çıktığında ise ağda ile daha az acı yaşarak alabilirsiniz. Unutmayın ki daha az acılı olsun istiyorsanız kullandığınız ağdanın türüne dikkat etmenizde fayda vardır.

Mısır Nişastası

Ağda yapacağınız bölgeye bir miktar mısır nişastası serperek daha az acı hissedebilirsiniz. Çünkü mısır nişastası ciltteki fazla nem ve yağı emer. Bu durumda ağda cilde değil sadece kıllara yapışır ve dolayısıyla çekeceğiniz acı da azalır.

Cildinizi Gerin

Ağda yaparken cildinizi germeniz sizin için faydalı olabilir. Çünkü bu sayede ağdayı çekerken kılları kırmadan kökleriyle almış olursunuz. Bu durumda çekeceğiniz acı da daha az olur.

Ağda Yapma Zamanı

Ağda yapma zamanınız da acı hissetme oranı etkiler. Örneğin regl dönemine yakın bir zamanda ağda yapmak size daha fazla acı hissettirecektir. Bu yüzden regl döneminden daha uzak bir tarihte ağda yapmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Buz

Ağda yaparken buz kullanmanız da daha az acı çekmenize yardımcı olacaktır. Bunun sebebi soğutucu özelliklere sahip buzun uyuşturma etkisinin olmasıdır. Yaygın olarak tercih edilen ve doğal olan bu yöntem sayesinde ağda yapacağınız bölgeye ağdadan önce buz sürerek hafif masaj yapmanız daha az acı hissetmenizi sağlar.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir