kumpirin içinde ne olur / Kumpir Mezeleri Tarifi ve Malzemeleri

Kumpirin Içinde Ne Olur

kumpirin içinde ne olur

etiket Kumpirin İçine Koyduğunuzda Keyfinizi Arşa Çıkaracak 10 Tarif

Haberler

Yemek

Kumpirin İçine Koyduğunuzda Keyfinizi Arşa Çıkaracak 10 Tarif

Kumpir yemeyi sevmeyen yoktur. Kumpiri kolayca evde leziz şekilde hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Yemek yaparken yeni yardımcımız Philips Airfryer XXL, kumpir yaparken de yanımızda!

Öncelikle kumpirlik patatesimizi hazırlayalım.

Öncelikle kumpirlik patatesimizi hazırlayalım.

1. Havuç Tarator

1. Havuç Tarator

2. Lutenitsa Sosu

2. Lutenitsa Sosu

3. Haydari

3. Haydari

4. Mor Lahana Salatası

4. Mor Lahana Salatası

5. Rus Salatası

5. Rus Salatası

6. Acılı Ezme

6. Acılı Ezme

7. Yeşil Zeytin Salatası

7. Yeşil Zeytin Salatası

8. Muhammara

8. Muhammara

9. Yoğurtlu Mantar

9. Yoğurtlu Mantar

Domates Kurusu Mezesi

 Domates Kurusu Mezesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kumpir

Kumpir, özellikle Orta Anadolu'nun bazı kesimlerinde "patates"e verilen addır. 'lı yıllarda ise fırınlanmış iri patatesin ezilmesi ve içine türlü mezelerin eklenmesiyle yapılan bir yemeğin adı olarak yaygınlaşmıştır.

Temel olarak patates özel fırınlarda pişirildikten sonra kabuğu yarılır. Çoğu zaman iç miktarını artırmak için bir başka patates daha kesilerek içinin yarısı veya tamamı buna eklenir. İçine tuz ve tereyağı veya margarin eklenip ezerek karıştırılır. Klasik olarak kabuğunun içerisinde sunulur. Genellikle sade halinin üzerine çeşitli mezeler ve soslar konur.

En yaygın servis biçiminde patatese rendelenmiş kaşar peyniri de karıştırılır, haşlanmış sosis patatesin içine doğranır ve üzerine rus salatası koyulur. Bunların dışında mısır, zeytin, bezelye, mantar veya çeşitli mezelerle veya ağız tadına göre çeşitli malzemelerle de yapılabilir. Ketçap ve mayonez ile de yenilebilir.

Kumpirin hikâyesi ise çok yenidir. Eski Yugoslavya'da alüminyum folyoda pişirilen, içine salata konulan patatese "krumpir" denilmektedir.

Türkiye'de yapılan kumpir, tereyağı, kaşar ve çeşitli leziz salatalar, mezeler ve soslar katılarak hazırlanan bir üründür.

Kaynakça[değiştir

Fırında Kumpir Tarifi: Kumpir Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Ka&#; Derecede Pişer? En G&#;zel Kumpir Yapımı

Fırında Kumpir Tarifi: Kumpir Fırında Nasıl Yapılır?

Malzemeler
- büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase mısır ve haşlanmış bezelye karışımı
- 6 adet uzun sosis
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı kornişon turşu
- Yeşil zeytin ve siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz

Patatesler fırında iyice közlenir. İçi iyice pişen patates ortadan kesilir. İçi açılan sıcak patatesin içerisine tereyağı konularak bir çatal yardımı ile ezilir. İyice ezilen patates ve tereyağının içine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı da konulur. Bu şekilde patatesin içi hazırlandıktan sonra ayrı bir tavanın içinde tereyağı ve salça eriyene kadar karışır.

Sonrasında salçanın içine yuvarlak ince doğranan sosisler konulur. Tavada çevrilen bu sosisler kumpire ilave edilir. Sonrasında kumpirin içerisine doğranan yeşil ve siyah zeytin eklenebilir. Kornişon turşu le birlikte mısır ve bezelye garnitürleri de ekleniyor. Kumpirin en üstüne se tuz ve kaşar peyniri eklenir. Kumpiri sıcak servis etmek için tekrar fırına atılır. Isıtılan kumpire servise hazırlanır.

Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer?

Kumpir için patatesler fırında iyice közlenir. derecede yaklaşık 30 dakika pişen patateslerin içinin ezilebilir olması gerekir. İçi ezilebilen bu patateslerin içerisine garnitürleri de eklendikten sonra üstüne kaşar peynir serpilerek tekrar fırına verilir. Kumpir derece önceden ısıtılmış fırında 2 ve ya 3 dakika kalır.

En Güzel Kumpir Yapımı

Sokak lezzetlerinden en çok bilineni olan kumpirin iki farklı şekilde yapımı mevcuttur. Kumpir herkes tarafından bilinen şekli ile fırında közlenerek garnitürleri eklenir. Bu şekilde en güzel kumpiri yapabilmek adına patates sıcakken içine tereyağı ve bol kaşar peyniri konulmalıdır. Sonrasında isteğe göre garnitür eklenir. Ev tip garnitür tepsi içerisinde de yapılabilir. Tepsinin içine közlenen haşlanmış patates içi çıkarılır. Bu patatesler tereyağı ve kaşar peyniri ile karıştırılır. Sonrasında garnitürleri konulur. Üzerine kaşar peyniri serpilir ve beş dakika fırında üzeri kızartılır.

Lezzetli Kumpir Yapmanın Püf Noktaları

- Kumpirde kullanılan patates lezzetli ve büyük olmalı
- Garnitür isteğe göre tercih edilebilir.
- Kumpirde kullanılacak garnitürlerden bezelye ve mısır haşlanmış olmalı
- Kumpire baharat olarak yalnızca karabiber ve tuz kullanılmalı.
- Kumpirin lezzetli olması için kaşar peyniri sıcak patatesin içine bol miktarda kullanılmalıdır.
- Patates iyice ezilerek püre kıvamına getirilmeli. Garnitürler daha sonra konulmalıdır.
- Kumpirin mutlaka sıcak servis edilmesi gerekir.

Kumpir İle İlgili Bilinmeyenler

- Kumpir tepside yapılırsa haşlama ve ya közlenmiş patates ile de yapılabilir. Bu durum kumpirin lezzetini değiştirmez.
- Tepside kumpir yaparken patatesin asla kurumaması gerekir.
- Kumpir yapılırken patatesin içinin sulu ve sıcak olması da önem taşır. Bu sayede tereyağı ve kaşar peyniri lezzeti patatese daha kolay geçer.

Tepside Kumpir Tarifi

Tepside Kumpir

Bir kere deneyen fanatiği oluyor. Hem de oldukça ekonomik bir tarif. Evde yapılması güç gibi görünen kumpiri evde yapıyoruz.

Kaç kişilik: 6 Hazırlık:20 dak. Pişirme:30 dak.

Tepside Kumpir Malzemeleri

  • adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kase garnitür
  • adet kornişon turşu
  • adet sosis
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • yarım çay bardağı su
  • yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay kaşığı patates baharatı
  • ketçap ve mayonez

Tepside Kumpir Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup doğruyoruz ve suda haşlıyoruz
  • Haşlanan patateslerin fazla suyundan kurtulup içine tereyağ, tuz ve kaşar peyniri koyup patates ezme aparatıyla hem eziyoruz hem karıştırıyoruz.
  • Ezilen patatesleri tepsiye yayıyoruz.
  • Sıvı yağda sosisleri kavuruyorum. İçine salça ve su ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Sosun çekmesini sağlıyoruz.
  • Hazır garnitürleri sudan geçirip süzüyoruz ve patateslerin üzerine yayıyoruz.
  • Kornişon turşu ilave ediyoruz. Sosisleri ekliyoruz, mısır yayıyoruz. En son kaşar peyniri rendesi ilave ediyoruz. Önceden ısıtılmış derece fırındakaşar eriyene kadar tutuyoruz.
  • Fırından çıkan kumpirin üzerine karışık baharat serpiyoruz. Ketçap ve mayonezle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Tepside Kumpir Püf Noktaları

* Patates yoğunluğunu dilediğiniz gibi ayarlayabilir daha fazla porsiyon çıkarabilirsiniz. Vereceğimiz ölçüleri daha büyük borcamda hazırlayabilirsiniz.

* Eğer kumpiri 1 gün önceden hazrılayayım istiyorsanız tüm malzemeleri ayrı ayrı hazırlayabilir. Patatesi ezip tepsiye yayabilir, üstünü streçleyerek kurumasını engelleyebilirsiniz. Yapacağınız zaman tüm malzemeleri birleştirebilirsiniz.

Tepside Kumpir İçin Pişirme Önerisi

Önceden ısıtılmış derece fırında kaşarlar eriyene kadar tutuyoruz.

Tepside Kumpir İçin Servis Önerisi

Ketçap ve mayonezle servis ediyoruz.

Patates kumpirin yanına ne gider?

Biz çay sofralarına patates kumpiri çok yakıştırıyoruz. Yanına poğaça hazırlayabilir, yeşil salatayla afiyetle tüketebilirsiniz.

Evde kumpir yaparken patates nasıl pişirilir?

Biz tepside kumpir yaparken patatesi haşlıyoruz. Ama porsiyonluk kumpir hazırlayacaksanız iri patates seçip yağlı kağıda ardından folyoya sarıp fırında pişirebilirsiniz. Pişme süresi uzun olacaktır. AKlınızda olsun.

Yalancı kumpirin içinde hangi malzemeler var?

Patates, kaşar peyniri, mısır, garnitür, sosis ve turşu var. Dilerseniz salam, rus salatası kısır ilave edebilirsiniz.

Kumpire yoğurt konulur mu?

Kumpire yoğurt direk olarak konulmaz ama bazı salataları yoğurtla hazırlayıp o salatayı ek malzeme olarak kullanabilirsiniz.

1 adet tam karışık orta boy kumpir kaç kalori?

1 orta boy karışık kumpir kcal. dir.

Adım Adım Fotoğraflar:

Patatesler doğranıp su ilave edilip haşlanıyor.

Tepside kumpir için sosisler salçalı sosda pişiriliyor

Haşlanan patatesler tereyağı ve kaşar peyniriyle eziliyor

Ezilen patatesler tepsiye yayılıyor

Patateslerin üzerine arzuya göre garnitür ve turşu ekleniyor

En son kaşar rendesi ilave edilip fırına veriliyor

Ketçap ve mayonezle servise hazırlanıyor

Kategoriler:Kolay Yemek Tarifleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.