iftar yapilacak yerler / İstanbul'un En Lezzetli İftar Mekanları - - OGGUSTO

Iftar Yapilacak Yerler

iftar yapilacak yerler

İstanbul'da iftar nerede yapılır? İstanbul Avrupa Yakası'nda iftar yapılacak yerler

İstanbul&#;da iftar nerede yapılır? İstanbul Avrupa Yakası&#;nda iftar yapılacak yerler

Ramazan ayında sevdiklerinizle keyifli bir iftar yemeği yemek isterseniz Avrupa Yakası'nda yer alan en güzel restoranlara göz atabilirsiniz. Peki İstanbul'daki en iyi iftar mekanları hangileridir? Avrupa Yakası'nda iftara nereye gidilir? İşte Ramazan ayında hem sohbete doyacağınız hem de leziz tatlarla keyifli anlar geçirebileceğiniz en güzel iftar mekanlarını sizler için derledik.

On bir ayın sultanı Ramazan'da bolluk, bereket ve huzurda kalplerimize misafir oluyor. Her yıl dört gözle beklediğimiz bu mübarek ayda ailemiz ve dostlarımızla iftar sofralarında buluşmaya özen gösteriyoruz. Bazen evlerimizde kurduğumuz sofralarda bazen de nezih bir mekanda sevdiklerimizle bir araya gelerek iftar heyecanına ortak oluyoruz. Eğer iftar için dışarıda olmayı tercih ediyorsanız sizler için harika önerilerimiz var! Ramazan sevincini derinden yaşayabileceğiniz Avrupa Yakası'ndaki en güzel iftar mekanlarını sizler için tek tek inceledik. Gelin, bu listeye hep birlikte göz atalım.

Osmanlı Ramazan sofralarının vazgeçilmez yemekleriİLİŞKİLİ HABEROsmanlı Ramazan sofralarının vazgeçilmez yemekleri

yılında Kemal Özkan tarafından kurulan Tahtasaray Restaurant, yıllardır Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Levent'te yer alan mekan özellikle kebap çeşitleri ve pideleriyle hem göze hem de damağa hitap ediyor. Şık ve ferah bir atmosfere sahip olan Tahtasaray Restaurant, iftara özel menüsüyle Ramazan ayında rahatlıkla tercih edilebilir.

Tahtasaray Restaurant

Tahtasaray Restaurant

Eğer iftar için buraya gelmeyi düşünüyorsanız mutlaka yemeğin ardından Kaymaklı İncir Tatlısı ya da Yeşil Ceviz Tatlısını tatmanızı tavsiye ederiz. 

Kaymaklı İncir Tatlısı

Kaymaklı İncir Tatlısı

ADRES: Konaklar Mahallesi, Meşelik Sok No, Beşiktaş, İstanbul

Osmanlı ve Türk mutfağının enfes lezzetlerini sofralara taşıyan Hacı Abdullah Lokantası, yıl önce Sultan II. Abdülhamid Han'ın özel ricasıyla açılmıştır. Bir asrı aşkın süredir hizmet veren lokanta özellikle Ramazan ayında büyük rağbet görüyor. çeşit lezzetle Ramazan ruhunu yansıtan Hacı Abdullah Lokantası, Ramazan ayında gündüz saatleri kapalı oluyor.

Hacı Abdullah Lokantası

Hacı Abdullah Lokantası

Kırmızının en ihtişamlı tonlarıyla dekore edilmiş bu restorana iftar için gelmeyi düşünüyorsanız; Hünkar Beğendi ve Elbesan tava gibi yemekler gönlünüzü çalacak demektir. Aynı zamanda burayı özel kılan bir diğer şey de kompostoları. Bazıları 40 yıllık olan çeşit çeşit kompostolarla yemeklerinize neşe katabilirsiniz. 

Hacı Abdullah Lokantası yemekleri

Hacı Abdullah Lokantası yemekleri

ADRES: Ağa Camii Atıf Yılmaz Cad. (Eski Sakız Ağacı Cad.) No: 9/A Beyoğlu, İstanbul

İstanbul Rumeli Hisarı’nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen yanında yer alan Yıldız Hisar Restoran, eşsiz manzarası ve akılda kalan zengin menüsüyle Ramazan ayında yoğun ilgi görüyor. Sevdiklerinizle hoş bir iftar akşamı geçirmek isterseniz Yıldız Hisar Restoran listenizde mutlaka yer almalı.

Yıldız Hisar Restoran

Yıldız Hisar Restoran

Aynı zamanda restoran pek çok etkinlik ve davete de ev sahipliği yaptığı için kalabalık iftar akşamları için doğru bir tercih olacaktır.

Yıldız Hisar Restoran iftar menü

Yıldız Hisar Restoran iftar menü

ADRES: Rumeli Hisarı Mahallesi, Salihbey Sokak, No 6, Sarıyer, İstanbul

Anadolu'nun kültürel zenginliğini yansıtan zengin menüsüyle ön plana çıkan Seraf Restoran, tercih edilen doğal malzemeler ve geleneksel tarifleriyle yoğun ilgi görüyor. Osmanlı'da yemek yeme anlamında kullanılan "Serf" kelimesinden yola çıkılarak Seraf ismini alan restoran özellikle Ramazan ayında birçok kişinin ilk tercihi haline geliyor. 

Seraf Restoran

Seraf Restoran

Pek çok çeşidin yer aldığı bir iftar menüsü sunan Seraf Restoranda mutlaka Portakallı Kereviz ve Narlı Roka Salatasını tatmanızı tavsiye ederiz. 

Seraf restoran menü

Seraf restoran menü

ADRES: Mahmutbey Mah. Peyami Safa Cad. Doğukan Sok. No 7, Bağcılar, İstanbul

Ramazan ayında boğaz manzarasına karşı sevdiklerinizle iftar yapmak isterseniz The Market Bosphorus tam da size göre! Konumuyla ilgi odağı haline gelen bu restoran farklı pişirme teknikleri ve sunum teknikleriyle büyük beğeni topluyor. 

The Market Bosphorus

The Market Bosphorus

Modern ve minimalist bir dekorasyona sahip olan restoranda iftara özel hazırlanan menülerin tadını çıkarabileceğiniz gibi kendiniz de menüden ayrı seçimlerde bulunabilirsiniz. 

The Market Bosphorus menü

The Market Bosphorus menü

ADRES: Kuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Arena No, Beşiktaş/İstanbul

HAYIRLI İFTARLAR!

En klasik iftar menüsü nasıl hazırlanır? gün iftar menüsü

İLİŞKİLİ HABER

En klasik iftar menüsü nasıl hazırlanır? gün iftar menüsüRamazan mukabelesi gün! Kuran-ı Kerim&#;in cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi gün! Kuran-ı Kerim'in cüzünün yazılışı ve okunuşuRamazan mukabelesi gün! Kuran-ı Kerim&#;in cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi gün! Kuran-ı Kerim'in cüzünün yazılışı ve okunuşu

Malum 11 ayın sultanı Ramazan ayı kapımıza kadar geldi çattı. Şu günlerde her Ramazan’da olduğu gibi hepimizi iftar mekanı arama telaşı sardı. Biz de bu klasik arama yükünü komple Google&#;a yıkmayın istedik. Yükünüzü hafifletmek ve sadece sevdiklerinizle beraber kaliteli mekanlarda uygun fiyatlı iftarlar yapabilme işini size bırakmak için Gurmex olarak İstanbul iftar mekanları isimli bir liste hazırladık.

İftar mekanları listesini hazırlarken hem iştahınızı hem de gönlünüzü açacak yerlere ait iftar önerileri vermeye özen gösterdik. İstanbul iftar yerleri arasında eşsiz Ramazan menüsü, kalitesi, hizmeti, lezzeti ve fiyatlarıyla sizi mutlu edeceğini düşündüğümüz sadece 10 restoran seçtik. İçinizi kıpır kıpır edecek listemizde İstanbul iftar mekanları Anadolu yakası için 5, İstanbul Avrupa iftar mekanları için 5 olmak üzere toplamda 10 İstanbul iftar restaurantları listemize girmeyi başardı.

İstanbul’da ultra lüks, daha kaliteli ve pahalı restoranlar elbette yer alıyor. Fakat, bizim hazırladığımız bu &#;İstanbul’da iftar yapılacak mekanlar&#; listesi, en başta da belirttiğimiz gibi, İstanbul’da iftar menüleri fark yaratan, kaliteli ve fiyatları abartı olmayan yani verdiğiniz paranın karşılığını kuruşuna kadar alabileceğiniz İstanbul iftar önerilerini içeriyor.

Restoranları seçerken mümkün mertebe lokasyon, konsept ve istanbul’da iftar menüleri birbirine çok benzemeyen yerlerin olmasına dikkat ettik. İstanbul iftar mekanları arasında Akdeniz, Marmara, Güneydoğu, Karadeniz, Ege, Dünya ve Osmanlı Mutfağı yer alıyor. Üstelik bu mekanlar arasında 90+4’te gelen gol sevinci gibi sevindiren mi ararsınız, Lezzet komasına girmeyin diye kapısında Ambulans bekleyen mi dersiniz, yoksa Allah’ım sana geliyorum dedirteni mi seçersiniz karar artık sizin!

Ramazan ayı geldi hoşgeldi diyor ve size “Oleyy işte bu!..” dedirtecek İstanbul iftar mekanları listemize geçiyoruz.

1-Asitane Restaurant

İstanbul iftar mekanları- Asitane Restaurant

yılında büyük bir misyon ile açılmış Asitane Restaurant misafirlerine görkemli Osmanlı mutfağının saklı kalmış lezzetlerini büyük bir iştahla sunuyor. Eee dile kolay yıllık büyük bir imparatorluğun lezzet mirasından bahsediyoruz. Edirnekapı’daki Kariye Müzesi’nin hemen yanında, restore edilmiş bir Osmanlı konağının bahçe katında hayat bulan lezzetler arasında gerçekten yok yok. Menüde yer alan yemekleri Topkapı ve Edirne Saray Mutfakları’nın kaynaklarından aldıkları özgün reçetelere sadık kalarak hazırlıyorlar. Aslına uygun malzeme ve usullerle pişirdikleri Osmanlı Saray Mutfaklarının seçkin yemek ve tatlılarını yine döneminde kullanılan adlarıyla biz değerli konukların beğenisine 25 yıldır sunuyorlar.

Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini saray aşçılarının arşivlerine geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Asitane Restaurant, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı’nın geleneklerini yaşatan bir numaralı iftar mekanlarındandır. Yalan yok Asitane bizim çok sevdiğimiz ve Ramazan ayına en çok yakışan mekanlardan biri.. Nitekim İstanbul’da Osmanlı aşçılık sanatının en nadide örneklerine kutsal ayın bereketini ekleyen çok fazla mekan yok.

Asitane Ramazan sofralarında iftariyelikler, çorbalar, börekler ve şerbetlerin yer aldığı büyük bir şölen var. Medine hurması, sepet peyniri, havyarlı yumurta ve Rumeli balı gibi 15 çeşit iftariyelik ile girizgah yapılan ziyafette, bademli ve terbiyeli tavuk çorbası, vişneli yalancı sarma (), zeytinyağlı enginar, fasulye favası, lor mahlûtu() gibi soğuk girişler ile vitesi sonuna kadar yükseltiyorsunuz. Semizotlu lor peynirli tepsi böreği ve kıymalı piruhi () gibi sıcak girişler ile iftar sofrası tamamlandığında gözünüzde doyacak, gönlünüzde.. Peki bitti mi? ne bitmesi daha yeni başlıyoruz! Ana yemeklerde sizi kırma tavuk kebabı (), ekşi aş ile kayısı asidesinde dana külbastı () veya firik pilavlı kuzu kol tandır (offf ki ne offf) bekliyor. Tatlı elmalı güllaç, demirhindi ve nar çiçeği meşrubatları ile geceyi nihayete erdiren Asitane aynı zamanda sizi lezzetten öldürecek darbeyi de vurmuş oluyor.

Bizce Asitane Restaurant İstanbul iftar mekanları arasında çok özel bir yere sahip aynı zamanda İstanbul avrupa iftar mekanları arasında da ilk sırayı kesinlikle hak ediyor. Kariye&#;nin huzurlu gölgesinde aileniz, dostlarınız ve sevdiklerinizle beraber bu zenginliği mutlaka paylaşın!

Adres: Kariye Camii Sokak No: 6 Edirnekapı / İstanbul

Telefon: 79 97

2-Fevzi Hoca İstanbul

İstanbul iftar mekanları- Fevzi Hoca

yılında Trabzon&#;da başlayan, ardından Ankara ve İstanbul&#;da nezih, püfür püfür esen oksijen deposu mekanlarda hizmet vermeye devam eden Fevzi Hoca İstanbul şubesi Tükiye’nin en büyük ahşap restoranıdır. İstanbul&#;un en iyi yöresel kahvaltısı ile bildiğimiz mekan aslında tamamına yakını Trabzon’dan günlük olarak gelen lezzetli balıkları ile ünlü..

Fevzi Hoca’da aynı zamanda Akçaabat köftesi ve piyazı parmak yedirten kendine has lezzetiyle Akçaabatlı usta tarafından yapılıyor. Karadeniz’in yöresel yemeklerinden kuymağın yapımında kullanılan tereyağ ve peynir Akçaabat’tan, yöresel tatlılardan Laz böreği ve burmalı Trabzon’dan günlük olarak getiriliyor, Hastasıyızzz!

Ümraniye Trabzon Park’ta çam ormanlarının içinde yer alan Fevzi Hoca mis gibi havası ve huzur dolu ortamıyla Ramazan ayının kırmızı halısında en çok konuşulacak İstanbul iftar mekanlarından biridir. Hurma, kayısı kurusu, zeytin, pastırma, bal, Erzincan tulum peyniri gibi iftariyeliklerin süslediği masalar süzme mercimek çorbası, Akdeniz yeşilliklerinden Fevzi Hoca salatası ve kıymalı su böreği ile şenleniyor. Ana yemekte Ramazan sofrasını Akçaabat köftesi, Trabzon usulü et güveç veya seçmeli günün balığı (Deniz levreği, kaya levreği ızgara veya deniz levreği, kaya levreği buğulama)tamamlıyor.

Trabzon burması, mis gibi çam ormanlarının havası ve sınırsız semaver çay ise Fevzi Hoca’nın en büyük artısı. Ramazan ayında tam bir yöresel Karadeniz ziyafeti yaşamak istiyorsanız İstanbul iftar mekanları anadolu yakası önerilerimizin en başında yer alan Fevzi Hoca’ya mutlaka gidin!

Adres: Ihlamurkuyu Mahallesi, Bülbüldere Caddesi, Trabzon Park Ümraniye / İstanbul

Telefon: 61 61

3-Firuzende Restaurant Galata

İstanbul iftar mekanları- Firuzende-Galata

İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip Firuzende Galata en çok sevdiğimiz İftar mekanları arasında yer alıyor. Firuzende Restaurant girişinde herhangi bir tabelası veya reklamı olmayan sadece müdavimlerinin gittiği şık bir restoran. Ön cephesinde derece Haliç, arka cephesinde Boğaz, Kız Kulesi ve cam tavanında aşık olunası bir Galata Kulesi manzarasına sahip.

Bolulu bir şefin elinden çıkan şahane Ramazan menüsü, sizi özel hissettiren servis, sunum ve lezzet ise restoranın enleri. İftariyelik olarak servis edilen gül reçeli, siyah ve yeşil zeytin, sucuk ve Kayseri pastırması, taze kaşar peyniri, Ezine peyniri, salkım domates ve salatalık, Malatya kayısısı, hurma, bal, tereyağı, fıstıklı gül şerbeti ve sıcacık Ramazan pidesi ağız sulandırıyor.

Ezogelin çorbası, salkım domates ve mevsim yeşillikleri ile sunulan peynirli tepsi böreği, kendi çiftliklerinden temin ettikleri özel sızma zeytinyağı, dağ kekiği, Ezine peyniri ve kiraz domates ilaveli bahçe yeşillikleri salatası ise Ramazan sofranızı Atmosfer tabakasına çıkarıyor. Ana yemekte narenciye kabukları ile marine edilmiş iç pilavlı sebzeli piliç sarma veya demi glace sos eşliğinde tane baharatlar ile tatlandırılmış, dolma fıstıklı iç pilav ve kabuklu patates eşliğinde servis edilen dana tandır kendinizi 1. İftar Lezzetius ilan etmeniz için fazlasıyla yeterli. Tatlı olarak Antep fıstıklı güllaç, içecek olarak ise sınırsız meşrubat.

Öne baksanız Haliç, Karaköy ve Eminönü… Arkanıza dönseniz Boğaz ve Kız Kulesi… Başınızı yukarıya kaldırsanız üstünüzde tüm heybetiyle yükselen Galata Kulesi.. İstanbul&#;u ayaklarınızın altına seren Firuzende’de iftarınızı İstanbul ile birlikte yapacaksınız.

Firuzende mutlaka gitmelisiniz dediğimiz İftar önerileri arasında yer alıyor. Hadi bakalım kilitleyin Firuzende’nin rezervasyon telefonlarını..

Adres: Anemon Galata Otel, Bereketzade Mahallesi, Büyükhendek Caddesi, Galata Kuledibi Beyoğlu / İstanbul

Telefon: 90 16

4-Antakya Sofrası

İstanbul iftar mekanları- antakya sofrası caddebostan

Antakya Sofrası; medeniyetlerin beşiği Antakya’yı harika mezeleri, kendine has börek ve kebapları, lezzetli yemekleri ve muhteşem künefesiyle Kadıköy’e taşıyor.

Antakya Sofrası, yemekleri Antakya’dan getirtilen en kaliteli malzemelerle en orijinal şekliyle hazırlıyor. Personelinden, gıda güvenliğine, sofra takımlarından kaliteli ve sıcak atmosferine kadar bu mekanda herşey Arkeolog hasasiyetiyle hazırlanmış. Bu arada Arge’ye çok önem veren mekan Antakya yemeklerini sıradan tencere yemeği olmaktan çıkarıp batılı ölçülerde çok şık bir biçimde sunulmasını sağlayarak İstanbul&#;da bir ilki gerçekleştiriyor.

Ramazan ayı sofralarında da Antakya mutfağının en zengin ve lezzetli yemeklerini eşsiz tadıyla misafirlerine sunacaklar. Harika mezeleri, kendilerine has kebapları, daha önce hiç tatmadığınız yemekleri ve İstanbul&#;da ilk defa tanışacağınız gerçek Antakya Künefesi ile bu şık mekanda karşılaşmaktan mutluluk duyacaksınız.

İftariyelik tabaklarında sıkma, sünme ve dil isimli Antakya peynirleri, humus, hurma, siyah sele zeytin, halhalı denilen yeşil kırma zeytin, bol cevizli sezonunda kurutulmuş Antakya biberi ve ekmeğin zeytinyağına bandırılması ve bir çok baharatın karışımından elde edilen toz zahter damaklarda yer edinecek. Yoğurt aşı çorbası, Antakya’ya özgü etli, bol cevizli kıymayla yapılan çiğ köfte, kaytaz böreği ve yine içinde kıyma ve bol ceviz olan içli köftenin taş fırında pişirilmiş hali gecenin en sıcak başlangıçları olacak. Ana yemekte taş fırında bakır tepsi ile pişirilen ve içinde dana döş ile zırh kıyma yer alan tepsi kebabı ve firik pilavı size &#;Allahım sana geliyorum&#; dedirtecek. Gecenin yıldızı ise hiç şüphesiz tamamen orijinal malzemeler ile Antakya Sofrasında özenle hazırlanan geleneksel Antakya Künefesi olacak.

İstanbul iftar mekanları arasında önemli yere sahip Antakya Sofrası’nın bu muhteşem Ramazan iftar ziyafeti için yerinizi şimdiden ayırtın!

Adres: Bağdat Caddesi, Plaj Yolu Sokak, No: 23/A Caddebostan – Kadıköy / İstanbul

Telefon: 31 11

5-Beyti Florya

İstanbul iftar mekanları- Beyti florya

yılında başlayan Beyti’nin başarı hikayesi aslında hiç tesadüf değil. Çünkü mekanın sahibi Beyti Güler&#;in misafirperverliği, yıllara meydan okuyan güleryüzü ve enerjisi Beyti Restaurant&#;ın gurur verici hikayesini izah etmeye yetiyor. İstanbul’da yıllardır et denilince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Beyti otantik atmosferi, yıllardır değişmeyen lezzeti ve hızlı servisi ile müdavimi olunacak bir restoran. Dolayısıyla İstanbul iftar yerleri listelerinde her daim kendisine yer buluyor. Menüde yer alan hemen hemen herşey kusursuz ama ismiyle müsemma beyti ise şahane.

Yarım asırdan fazla mazisi olan mekan her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan menüsü ile konuklarını ilk günkü heyecan ile bekliyor. Peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, sucuk, pastırma, hurma, kuru incir, kuru kayısı, tereyağ, bal ve reçel çeşitlerinin yer aldığı iftar tabağı ile akşama yakışır bir başlangıç yapacaksınız.

Su böreği, sucuk, çorba ve mevsim salatası ise çıkacağınız lezzet yolculuğunun en büyük habercileri.. Ana menüde sizleri Beyti kalitesi ve lezzetinde karışık ızgara çeşitleri damaklarınızı şenlendirecek. Gecenin finalini limitsiz meşrubat eşliğinde güllaç, sütlaç, künefe, ekmek kadayıfı, tavukgöğsü, kazandibi, incir tatlısı, krem karamel, şekerpare, baklava, dürüm, saray sarması, parfe, cup denmark veya dondurma seçeneklerinden biriyle yapabilirsiniz.

Adres: Orman Sokak No: 8 Florya / İstanbul

Telefon: 29 90

6-Yakamoz Restaurant Kuleli

İstanbul iftar mekanları- kuleli yakamoz restaurant

yılından bu yana Kuleli’de asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde hizmet veren Yakamoz Restaurant, boğaza sıfır konumunun verdiği avantaj ile İstanbul iftar önerileri arasında her zaman iyi bir seçim. Panaromik boğaz manzarasına sahip mekanın bir tarafı Kuleli Askeri Lisesi diğer tarafı ise Boğaz Köprüsüne bakıyor. Yakamoz Restaurant’ın servisi, kalitesi, lezzeti ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmeti sayesinde kendinizi özel hissedeceksiniz.

Ramazan ayında yaz sıcaklarına inat boğaz esintisi ile ferahlayacak ve fasıl eşliğinde keyfinize keyif katacaksınız. Yakamoz Restaurant misafirlerine yine harika bir Ramazan menüsü sunuyor. Hurma, siyah zeytin, yeşil zeytin, beyaz peynir, kaşar peyniri ve kuru kayısı gibi iftariyeliklerin yanında ara sıcak ve soğuklar sizi başka diyarlara götürecek.

Boğazın sularını seyre dalarkan ana yemekte sizlere çoban kavurma, tas kebabı, dalyan köfte, kuzu tandır, döner veya tavuk yemeklerinden biri eşlik ediyor. Gecenin kapanışı ise tatlı büfesinden seçeceğiniz yöresel tatlılar ve boğaza nazır içeceğiniz sınırsız çay ile tamamlanıyor. Kuleli Yakamoz anlatılmaz yaşanır!

Adres: Çengelköy Mahallesi, Kuleli Caddesi No: 69 Üsküdar / İstanbul

Telefon: 0 95 05

7-Birecikli Sirkeci

İstanbul iftar mekanları- Birecikli Sirkeci

İsmini Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden alan Birecikli, fiyat &#; performans kalitesi muhteşem bir kebapçı. Hiç şüpheniz olmasın bu mekanda Eminönü&#;nün en iyi lahmacun ve kebaplarını bol porsiyonlarda yiyeceksiniz.

Fakat Ramazan sofraları Birecikli’de ayrı güzel çünkü uygun fiyatlı iftar menüsünde yok yok! Antep peyniri, domates, salatalık, yeşil zeytin, siyah zeytin, hurma, kayısı, tereyağ, bal ve reçelden oluşan iftariyelikleri iştah açıcı olarak adlandırılan ezme salata, çiğ köfte ve mezeler takip ediyor. Ara sıcaklarda içli köfte, fındık lahmacun, etli güveç ve sebzeli pilav ise sizi lezzet uçuşuna hazırlıyor. Ancak akşama damgasını vuracak patlıcan kebap, Adana kebap, tavuk şiş, kuzu şiş ve haşhaş kebabından oluşan karışık kebap yüzünden iftar sonuna kadar önlem amacıyla bir ambulans kapıda bekliyor olacak 😀 Lezzet patlaması güllaç, fırın sütlaç, kadayıf, trileçe veya meyve alternatiflerinden biriyle sona eriyor.

Birecikli Sirkeci’de lavaştan salatalara, pidelerden kebaplara kadar herşey çok lezzetli. İstanbul iftar restaurantları arasında servisi hızlı, personeli güleryüzlü ve kalifiye, fiyatları en uygun mekanlardan biri burası.. Bizce Birecikli Sirkeci hem lezzeti hemde fiyatları ile tabelaya oynayan bir çok marka kebapçıya on basar, gittiğinizde bize hak verip teşekkür edeceksiniz.

Adres: Hocapaşa Mahallesi, Hocapaşa Camii Sokak, Sirkeci &#; Eminönü / İstanbul

Telefon:

8-Göksu Marine Restaurant

İstanbul iftar mekanları- göksu marine restaurant

Özel dekorasyonu ile Beykoz’un en iyi restoranlarından biri olan Göksu Marine’de Ramazan sofraları da çok keyifli geçiyor. Anadolu Hisarı’nda Göksu nehri üzerinde yer alan restoran Türk ve Dünya mutfağından enfes lezzetler ile konuklarnı yıllardır ağırlıyor.

Ramazan ayının sıcak aylarda olduğunu göz önüne aldığımızda Göksu Deresi kenarına usulca sokulmuş asırlık ağaçların ve rengarenk mevsim çiçeklerinin arasında yer alan bahçesi mekanı iftar için vazgeçilmez kılıyor.

İftar sofralarının hurma, yeşil ve siyah zeytin, domates, salatalık söğüş, salam, tulum, kaşar, beyaz peynir, reçel çeşitleri, tereyağı, zeytinyağlı biber dolması ve çalı fasulyesi gibi iftariyeliklerle süslendiği Göksu Marine Restaurant’ta ara sıcak olarak fındık lahmacun ve mini peynirli pide servis ediliyor. Ana yemekte ortaya karışık tabak olarak servis edilen satır Adana kebap, tavuk şiş ve çöp şiş ise sofranın yıldızları olacak. Kapanışı tel kadayıf, fırın sütlaç veya güllaç tercihlerinden biri ile yapabilirsiniz. Güler yüzlü personeli ve verdiği hizmet anlayışıyla, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışan Göksu Marine Restaurant İstanbul’da iftar yapılacak mekanlar arasında olmazsa olmazlardan biridir.

Adres: Körfez Caddesi, Kızılserçe Sokak No: 20 Anadoluhisarı &#; Beykoz / İstanbul

Telefon: 0 84 29

9-Boğa Steak House

İstanbul iftar mekanları- boga steak house

Avrupa yakasının sürprizi şüphesiz Boğa Steak House.. Çok bilinmeyen fakat en iyi steak house&#;larından biri olan Boğa Steka House tam 35 yıldır hijyen, kalite ve müşteri odaklı anlayışı ile bu sektörde hizmet veriyor. Herhangi bir aracı veya vasıta olmadan Tekirdağ ve Balıkesir yöresine ait kendi çiftliklerinden temin ettikleri kuzu ve dana eti ürünleri ile hayvancılıkta Türkiye&#;nin en kaliteli üretimlerinden birini yapıyorlar. İnsana mutluluk veren restoran tasarımı ise Kağıthane&#;de bir vaha gibi. Servisi, hizmeti ve lezzetleri ile mükemmel bir mekan, etten çok iyi anlayan bir ekip ve muhteşem ekmekleri var 🙂

Ramazan ayına özel fiks menüsü ile göz dolduran Boğa Steak House bu kategoride listemize giren tek mekan. İftariyelik tabağı ile başlayan lezzet şöleni, çorba, salata, köfte, lokum, ve dana kaburga ile devam ediyor. Kapanışta sizleri rende kabak tatlısı veya Gaziantep’ten getirtilen havuç dilim baklava eşlik ediyor.

Servisteki arkadaşların hizmeti, sunumu ve hızı sayesinde yüzünüz gülecek. Hayat maalesef kötü et yiyecek kadar uzun değil, o yüzden etleri gerçekten çok leziz olan bu mekanı mutlaka İstanbul iftar mekanları listelerinize ekleyin.

Adres: Gürsel Mahallesi, İmrahor Caddesi No: 19 (Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısı) Kağıthane / İstanbul

Telefon: 11

Ekspres İnegöl Köftecisi

İstanbul iftar mekanları - ekspres inegol koftecisi

Yarım asırdır Kadıköy’ün lezzet yükünü çeken Ekspres İnegöl Köftecisi listemizin en salaş ve özel Ramazan menüsü olmayan tek mekanı. Fakat İstanbul’da en iyi İnegöl Köftesini yiyebileceğiniz yegane mekanda yine bizce burası..

Mekanın sahibi Ali Çelik mesleğin en ince ayrıntılarını İnegöl’de ustası Mehmet Besler’den öğrenip, Ankara’da başladığı lezzet serüvenini 2. şubesi Ekspres İnegöl Köftecisi ile İstanbul’a taşıdı.

Her İstanbullu bir gün mutlaka Ekspres İnegöl Köftecisinde İnegöl Köfte tadacaktır. Hazır Ramazan ayıda gelmişken mümkünse bu fırsatı Ramazan ayında değerlendirin. Kendinize İnegöl köfte, piyaz, yoğurt ve Kemalpaşa tatlısından oluşan güzel bir Ramazan menüsü yapabilirsiniz.

Adres: Muvakkithane Caddesi, No: 13/A Kadıköy / İstanbul

Telefon: 15 20

Tüm bu iftar mekanlarına uğrarsanız bizi hatırlayın, sevgiyle ve afiyetle kalın!..

Daha fazla ilham almak için Keşfet sayfamızı ziyaret edebilirsin.

Adana İftar Mekanları

Ramazan ayınızı Adana’da geçiriyorsanız lezzete doyacaksınız demektir. Adana’da iftar saati yaklaşınca şehri yavaş yavaş bir mangal kokusu kaplar ve fırınların önünde pide kuyrukları uzayıp gider… İster evde ister dışarıda olsun iftar menüsünün vazgeçilmez yemeğidir kebap. Salatalarla masalar bereketlenir, birbirinden lezzetli tatlılarla sohbetler ayrı bir şenlenir. Bu şehirde sohbetlerinizin tadını artıracak hem iştahınızı hem gönlünüzü açacak birbirinden güzel iftar mekanı bulabilirsiniz. Bizler de sizin bu arayışınıza yardımcı olmak adına Adana’nın En iyi 10 İftar Mekanı’nı derlediğimiz yazımızın yanı sıra dolu dolu bir liste daha derledik. İşte Adana’nın en iyi iftar mekanları!

1- Ziyapaşa İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Mas Kebap
  • Asmaaltı Kebap Salonu
  • Ziyapaşa Kebap
  • Kebap 52
  • Ciğerci Hadi
  • Elem Restoran
  • Yüzevler Restoran
  • Göksel Tantuni

2- Gazipaşa İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Yaprak Döner
  • Uludağ İskender
  • Enes Lahmacun & Pide Salonu
  • Alaçatı Muhallebicisi
  • Mehmet Usta Ciğer & Kebap
  • Mesut Restaurant

3- Reşatbey İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Yeşil Kapı Kebap
  • Sergen Ocakbaşı
  • Koço Ocakbaşı & Restaurant
  • Muzzy Ocakbaşı
  • Şen Lokantası
  • Varol Ocakbaşı

4- Çarşı İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Tarihi Kazancılar Restaurant
  • Ciğerci Memet Usta
  • Eyvan Kebap
  • Birbiçer Kebap Salonu
  • Kaya Kebap ve Taş Fırın Lahmacun
  • Cikcik Ali

5- Barajyolu İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Hasan Usta Kebap
  • Köfteci Bomba
  • Gurme Tavuk Dünyası
  • Begonya Mantı Evi
  • Hacıbaba Kebap
  • Kolcuoğlu Kebap
  • Huzur Kebap

6- Turgut Özal Bulvarı İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Ciğerci Ulaş
  • Atabey İskender
  • Dede Kebap Steak & Kasap
  • Beyzade Kebap
  • Bursa Kebap Evi
  • Yesdo Gaziantep Sofrası
  • Eyvan Kebap
  • Kasr-ı Kervan Kebap

7- Kenan Evren Bulvarı İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Zeki Usta Kebap
  • Afilli Balık Restaurant
  • Cömert Ocakbaşı Restaurant
  • Ada Balık
  • Yaren Ocakbaşı Restaurant
  • Hasan Kolcuoğlu Restoran

8- Süleyman Demirel Bulvarı İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Birbiçer Kebap
  • Hasırcılar Pirzola & Kebap
  • Sercan Restaurant
  • Bakırcılar Restaurant
  • Kazbaşı House

9- Menderes Bulvarı İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Tahta Masa Restaurant
  • Hadırlı Restaurant
  • Emirgan Sütiş
  • Onbaşılar Kebap
  • Çınaraltı Restaurant
  • Güney Marina
  • Gölevi Balık Restaurant
  • Everest Park & Restaurant
  • Efe Pirzola & Kebap
  • Yelken Kulüp & Restaurant

Yüreğir İftar Mekanları

 Adana İftar Mekanları

  • Kaburgacı Yaşar Usta
  • Öz Gönül Kebap
  • Kaptan Restoran
  • Halis Çelik Et Tavuk Balık
  • Kebapçı Adil
  • Levent Börekçilik
  • Selim Baba Kebap Salonu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası