kizartmali patlican yemegi / Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Antep)🍆

Kizartmali Patlican Yemegi

kizartmali patlican yemegi

Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Antep)🍆

Nohutlu patlıcan yemeği nasıl yapılır? Patlıcan yemeğine nohut konur mu? ETLİ NOHUT YEMEĞİ kendi başına nefis bir lezzet Kuşbaşı etli patlıcan yemeği de ondan geri kalmayan bir nefasette Nohutlu etli patlıcan yemeği ise farklı lezzetlerin uyumu ile her ikisinin de ötesinde bir şaheser olur hele de ekşili patlıcan yemeğinde olduğu gibi sumak ve benzeri ile ekşi lezzet öne çıkarılırsa Antep usulü etli patlıcan yemeği arayanlara işte resimli nohutlu patlıcan yemeği tarifi

NOHUTLU-PATLICAN-YEMEĞİ

Nohutlu Patlıcan Yemeği Malzemeleri - Patlıcanlı Etli Yemek İçindekiler

Beş adet patlıcan

Bir büyük su bardağı haşlanmış nohut

Yarım kg kuşbaşı et

İki adet orta boy kuru soğan

Bir yemek kaşığı biber salçası

Bir yemek kaşığı domates salçası

İki adet orta boy domates

Bir çay kaşığı karabiber

Bir tatlı kaşığı pul biber

Bir tatlı kaşığı tuz

İki – üç diş sarımsak

İki yemek kaşığı sıvı yağ

Bir yemek kaşığı tereyağı

Patlıcanları kızartmak için: Sıvı yağ

(istenirse patlıcanlar kızartılmayabilir)

İstenirse sumak

NOHUTLU-PATLICAN-YEMEĞİNOHUTLU-PATLICAN-YEMEĞİ

Ekşili Nohutlu Patlıcan Yemeği (Antep Usulü) Tarifi -Nohutlu Patlıcan Ekşilisi Nasıl Yapılır?

  1. Etler tencereye konulur. Bir iki çevirip mühürlendikten sonra üzerini geçecek kadar kaynamış su konulup iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıvıyağ ve tereyağı tencereye eklenir. İnce yemeklik doğranan soğanlar ve sarımsak ilave edilir. Soğanlar pembeleşince önce kabukları soyulmuş ve küp doğranan veya rendelenen domatesler eklenir. Sonra salçalar tencereye konularak bütün malzeme karıştırılır.
  2. Salçalar güzel kokusunu verecek kadar kavrulunca yemeğe iki su bardağı kadar kaynamış su eklenir. Haşlanmış nohutlar, karabiber ve kırmızı pul biber ile tuz ilave edilir. Yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  3. Yıkanan patlıcanlar alaca tarzda soyulur ve dörde bölünür. Daha sonra iki - üç santim boyunda verev dilimler şeklinde doğranır. Acı olmasından kuşkulanılan bir cinstense üzerini geçecek kadar su ilave edilen bir kapta on beş - yirmi dakika kadar bekletilebilir.
  4. Patlıcanları kızartmak istenirse bir tencereye veya tavaya konulup kızdırılan sıvı yağda patlıcanlar pişirilir. Bu durumda pişen patlıcanlardan fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine çıkarılırlar.
  5. Kızartılmak istenmezse pişen nohutlu et karışımının üzerine doğranan patlıcanlar eklenir. Hafifçe karıştırılır ve kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Nohutlu Patlıcan Yemeği sunuma hazırdır.

Etli Nohutlu Patlıcan Yemeği Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve Ekşili Nohut Patlıcan Yemeği (Antep) Püf Noktaları

  1. Antep Usulü Kuru Patlıcan Yemeği Nohut patlıcan yemegi Antep mutfağının en leziz tariflerinden biriyken bu yemek kışın kuru patlıcanla yaparak nohutlu kuru patlıcan yemeği veya kıymalı kuru patlıcan yemeği elde edilir. Bazı küçük farklarla et yerine haşlanmış bir su bardağı yeşil mercimek kullanımı ile Antakya’nın nohutlu mercimekli patlıcan yemeği olan mualla yemeği hazırlanabilir. Hatay usulü şeyh mualla tarifini de kısmetse yazabiliriz.
  2. Nohutlu Afyon Musakkası, Kıymalı Nohutlu Patlıcan Yemeği, Nohutlu Patlıcan Musakka Benzer lezzetlerden olan nohutlu patlıcan oturtma ifadesi ile anlatılabilecek Nohutlu Afyon Musakkasından da söz etmek gerekir: Sıvı yağda kavrulmuş kıymaya ince doğranmış domates, biber ve az bir su eklenir. Suyunu çekerken tuz ve karabiberi ilave edilip kapatılır. Alaca soyulup yuvarlak doğranıp kızartılmış patlıcanlar bir tepsiye dizilip üzerine haşlanmış nohutlar dökülür. Üzerine kıymalı harç yayılıp domates ve biberle süslenir. derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Etli kuru patlıcan yemeği de bu usulde hazırlanabilir.
  3. Nohutlu Patlıcan Yemeği Kalori gramının kcal civarında olması beklenir.
  4. Nohutlu Yemekler🥣NOHUTLU İŞKEMBE ÇORBASI NASIL YAPILIR?🍲, BEZELYELİ NOHUTLU NOODLE, NOHUTLU FİRİK PİLAVI🍚 (Gaziantep, Kilis, Hatay), NOHUTLU PİLAV TARİFİ🍚, KOLAY FALAFEL TARİFİ (NOHUT KÖFTESİ)🧆, GÜVEÇTE NOHUT YAHNİSİ (BAYRAM YAHNİSİ, Kayseri), ETLİ NOHUT YEMEĞİ
  5. Doğrama patlıcan yemeği nasıl yapılır? Patlıcanlı Sulu YemekBALCAN DOĞRAMA🍆 (Patlıcan Doğrama, Gaziantep), PATLICANLI MEFTUNE (Diyarbakır)🍆, PATLICANLI KAZAN KEBABI🍆 (Şanlıurfa, Gaziantep),
  6. Etli Patlıcan YemekleriABANT KEBABI TARİFİ🍆 (Bolu), KÖFTELİ İSLİM KEBABI TARİFİ (KÖFTELİ PATLICAN🍆 BOHÇASI), ETLİ İSLİM KEBABI TARİFİ (KÜRDAN KEBABI-ETLİ PATLICAN🍆 BOHÇASI)ELBİSTAN TAVA TARİFİ (Kahramanmaraş), FIRINDA ZADE KEBABI🍆, HÜNKARBEĞENDİ NASIL YAPILIR?, KİLİS TAVA (KOLAY KEBAP), KIYMALI ALİ NAZİK KEBABI (Gaziantep Usulü), KÖFTELİ ALİ NAZİK KEBABI - ALINAZIK TARIFI, PARMAK KEBABI NASIL YAPILIR? (Gaziantep), PATLICANLI SAKSI KEBABI🍆, PATLICANLI YUVA KEBABI🍆, TEŞRUBE🍆 (Kilis, Gaziantep), PATLICANLI🍆 DİZME KÖFTE, PATLICANLI🍆 SARAY🏰 KÖFTESİ
  7. Nohutlu Kuru Patlıcan DolmasıİKİ KURU DOLMA (Etli Kuru Patlıcan ve Biber Dolması🍆) yapımında haşlanmış nohutlar kullanılabilir.
  8. Nohutlu Patlıcan Salatası Akşamdan ıslatılan bir kase nohut düdüklüde haşlanır. Közlenip soyulmuş üç adet orta boy patlıcan ve közlenmiş üç adet kapya biber, çeyrek demet maydanoz, üç adet kornişon turşu, beş dal taze soğan ince ince doğranır. Nohut, yarım kase haşlanmış mısır ve ezilmiş iki diş sarımsak ilave edilir. Sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biberle hazırlanan bir sos dökülerek karıştırılır.
  9. Patlıcan Ekşilisi SiverekBALCAN DOĞRAMA🍆 (Patlıcan Doğrama, Gaziantep) tarifi notlarında bu yemekten bahsedilmiştir.
  10. Nohutlu Patlıcan Dilme Yedi adet kalın patlıcan alacalı soyulup başlarından kopmayacak tarzda yelpaze şeklinde dörde bölünür. Tuzlu suda yarım saat bekletilip acı suyu çıkartılır. Tekrar yıkanıp süzülür. İç harcı için; üç adet sivri biber ince halka şeklinde doğranır. Piyazlık doğranan iki adet orta boy soğan ve soyulup küp doğranan beş adet domatesle bir kapta karıştırılır. Bir kase haşlanmış yeşil mercimek, bir çay bardağı haşlanmış nohut, ince doğranmış üç diş sarımsak, bir yemek kaşığı domates salçası, bir silme tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber eklenip karıştırılır. Patlıcan dilimlerinin arasına mercimekli nohutlu harçtan yerleştirilerek yayvan bir tencereye yatırmak suretiyle dizilir. Kalan harç patlıcanların arasına serpilir. Bir su bardağı sıcak suyu eklenip bir çay bardağı zeytinyağı gezdirilerek tencerenin kapağı örtülür. Kaynayıncaya dek orta hararette, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kısık ayarda pişirilir. Ilık veya soğuk olarak istenirse üzerinde sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
  11. Nohutlu Patates Yemeği Yemeklik doğranmış bir adet orta boy kuru soğan pembeleşene dek kavrulur. Rendelenmiş bir adet tane orta boy domates, birer tatlı kaşığı domates ve biber salçası ile eklenir. İki adet yeşil biberi doğrayıp ilave edilip biraz pişirilir. Küp doğranmış üç adet orta boy patatesi ve bir su bardağı haşlanmış nohut eklenir. Bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber ve tuz atılarak kapağı örtülür. Birkaç dakika sonra karıştırıp su ilave edilir. Piştiği çatalla kontrol edilir. Pişene dek suyu azaldıkça eklenir.
Patlıcan Kızartma

25 Mart

Dünyanın birçok ülkesinde kızartma, közleme veya haşlama yöntemiyle tüketilen patlıcan, et ve sebze yemeklerinin en önemli malzemelerinden biridir. Kalp sağlığına iyi geldiği bilinen bu besin, diyabet ve obezite hastalıklarının tedavisinde de kullanılır. İçeriğinde fosfor, potasyum gibi zengin mineraller barındırdığı için kemik gelişiminin en büyük destekçilerindendir. Bu nedenle özellikle gelişim çağındaki çocukların en az haftada bir kez tüketmesi gerekir. Patlıcan kızartma nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek patlıcan kızartması tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Patlıcan Kızartma Kaç Kaloridir?

  • Ana yemeklerle birlikte sunulan patlıcan kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Akşam öğünlerinde pratik yemekler hazırlamak istiyorsanız, kızartma tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan soğan halkası tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika

Pişirme Süresi : 15 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 çarliston biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Domates sos
  1. İlk olarak kemer patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve halka şeklinde doğrayın.
  2. Üzerine tuz serperek 10 dakika bekletin ve soğuk sudan geçirerek kurulayın. Hazırladığınız patlıcanları, kızgın yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın.
  3. İnce doğranmış soğanı, biberi, domatesi ve salçayı tavaya ekleyerek az yağ ile kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre yoğurt ve domates sosu serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Servis Önerisi

Patlıcan kızartmasını servis etmeden önce, üzerini ev yapımı domates sosu ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktası

  • Patlıcanları kullanmadan önce mutlaka tuzlu suda bekletin. Bu işlem sayesinde acı tatları gidecektir. Ardından suyunu sıkarak kurutun.
  • Kızartılan patlıcanları yağını çekmesi için kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.
  • Sos için kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu yoğurda akıtın. Böylece daha aromatik bir tat oluşturabilirsiniz.

Patlıcan Kızartması

patlıcan kızartrması

Patlıcan Türk mutfağına çok hakim olan bir sebze. Hele etle pişirilmişse bir harika olur. Fakat kızartması da bir o kadar sevilir.

Kaç kişilik: Hazırlık:10 dak. Pişirme:10 dak.

Patlıcan Kızartması Malzemeleri

  • yarım kg patlıcan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1,5 çay bardağı beyaz un
  • sıvı yağ kızartmak için:

Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları güzelce yıkayıp temizleyin. Uzunlamasına dilimlere bölün.
  • Unu genişçe bir tabağa alın. Biraz tuz ekleyip karıştırın. Dilimlenen patlıcanları una bulayın.
  • Yumurtaları çırpın. Una buladığınız patlıcan dilimlerini çırpılmış yumurtaya bulayın
  • En son galeta ununa bulayın.
  • Bir tavaya yağ alın. Kızgın yağda patlıcan dilimlerini nar gibi olana kadar kızartın. Yağdan aldığınız patlıcanları kağıt havluya koyup yağın alın sonra servis edin. Afiyet olsun

Patlıcan Kızartması İçin Pişirme Önerisi

Kızgın yağda, orta hararetli ocakta pişirmelisiniz.

Patlıcan Kızartması İçin Servis Önerisi

Yanına yoğurt çok yakışacaktır.

Patlıcan kızartmanın kalorisi nedir?

Patlıcan kızartma kalori kcal.

Size göre patlıcan kızartmanın sodalı tarifiyle bu aynımı?

Görüntü itibariyle benzerlik gösteriyor tabii. Ama biz bu tarifi tek geçiyoruz.

Patlıcan kızartmanın en önemli püf noktası nedir?

Patlıcan eğer yağ ile buluşacaksa en önemli püf noktası yağın çok kızgın olması gerekir. Aksi takdirde patlıcanının bütün yağı çeker.

Patlıcan kızartmanın kolay yolu var mı?

Patlıcan kızartırken çok fazla yağ çekmesinden ve etrafa yağ sıçramasından dolayı çok fazla çekinceler yaşanıyor. Bizim bu tarifimizi denerseniz en kolay şekilde kızarttığınızı göreceksiniz.

Adım Adım Fotoğraflar:

patlıcan kızartması için patlıcanlar dilimleniyor

Patlıcan kızartması için patlıcanlar soslanıyor

Patlıcanlar kızgın yağda kızartılıyor

Kategoriler:Kızartma Tarifleri , Kolay Yemek Tarifleri , Sebze Yemekleri , Yemek Tarifleri

Etiketler:kızartma tarifi, patlıcan, patlıcanlı tarifler, sebze yemeği, sebze yemekleri

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Patlıcan Yemekleri: Patlıcanla Yapılan 30 Kolay, Nefis ve Pratik Tarif

Anatavanı Hindistan, Çin olarak bilinen ve bilimsel adı Solanum melongena olan patlıcan bir sıcak iklim bitkisidir.  Kaynaklara göre ilk olarak 5. yüzyılda Hindistan'da yetiştirilmiştir. Bu tarihten sonra Afrika'ya, sonra Doğu Akdeniz'e ve Avrupa'ya getirilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir çalışmasına göre Mısır üzerinden Kuzey Afrika’ya oradan Araplar tarafında İspanya’ya; Türkler tarafından da Balkanlar üzerinden Avrupa’ya taşınmıştır.

PATLICAN NE DEMEK?

Avrupa'da ilk olarak süs bitkisi olarak yetiştirilmiştir. Peki, patlıcan ne demek? TDK patlıcanı şöyle tanımlar: "Patlıcangiller (Solanaceae) familyasından, çiçekleri tekli, uzun, yuvarlaksı, mor ya da siyahımsı bakka tipi meyveleri olan ve kültürü yapılan, tek yıllık, otsu bitkidir" TDK'ya göre patlıcan kelimesi etimolojik olarak Türkçe'ye Arapça ve Farsça'dan geçmiştir. Kelime kökeninin Arapça 'bādincān' olduğu belirtiliyor.

Patlıcan düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen patlıcanın demir eksikliğine ve anemiye iyi geldiği belirtilir. Patlıcanın sindirime destek olma, kemik sağlığını destekleme gibi özellikleri vardır.

PATLICAN YEMEKLERİ: PATLICANLI TARİFLER

Patlıcanın Türk mutfak kültüründe de önemli bir yer var. İmambayıldı ve karnıyarık yemeklerinedn kızartma ve salatalara kadar pek çok yemekte patlıcan kullanılır. Patlıcan, sebze ve et yemeklerinde sık sık kullanılır. 'Patlıcanla ne yemek yapılır?' diyenler için en lezzetli tariflerimizi bir araya getirdik.

Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına patlıcanlı tarifler sayfamızdan göz atabilirsiniz. İşte, sizin için seçtiğimiz 30 farklı patlıcan yemeği tarifi:

  1. Hünkar Beğendi

hünkar beğendi

Patlıcan denildiğinde ilk akla gelen yemek, hünkar beğendidir. Közlenmiş patlıcan püresi, kuzu eti ve süt ile hazırlanan bu yemek, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşmıştır. Videolu anlatımıyla hünkar beğendi tarifini evinizde kolayca yapabilirsiniz.

  1. Patlıcan Kıstırma

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir