uykudan önce okunacak dua / Gece, akşam uyumadan önce okunacak dualar! - Yaşam Haberleri

Uykudan Önce Okunacak Dua

uykudan önce okunacak dua

Gece yatarken okunacak dua, yatmadan önce hangi dua okunur?

Gözlerini kapatmadan önce dua ederek Allah'a şükretmek isteyen Müslümanlar, aşağıda bulunan duayı da okuyabilirler. Peki yatmadan hangi duaları okumalıyız? İşte uyumadan önce okunacak dualar.
Hem din alimleri hem de ortaya çıkan hadislerde yatmadan önce dua etmenin faziletleri ile birlikte nasıl faydaları olduğu da gözler önüne serilmiştir.

GECE YATMADAN ÖNCE OKUNACAK DUALAR

Yatmadan önce okunacak dua konusunda başka bir başka bir duada şöyledir.

Arapça Okunuşu: "Allahümme eslemtü nefsi ileyke. Ve veccehtü vechi ileyke. Ve fevvadtü emri ileyke. Ve elce'tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce'e, vela mencee minke illa ileyke. Amentü bi-kitabikellezi enzelte, ve binebiyyikellezi erselte."

Türkçe Manası: "Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce' ve mence'de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah'ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum".



Peygamber Efendimiz yatağa girmeden okunacak dua konusunda bir hadis i şerifinde şöyle buyurmuştur: "Yatağına girdiğin zaman şöyle de: (Dua aşağıda) Böyle söylersen hiçbir şey sana zarar veremez ve zarar verilmemeye layık olursun." (Ebû Davud, Tıbb, 19; Tirmizi, Deavat, 90)


YATMADAN ÖNCE OKUNACAK DUALAR

Arapça Okunuşu: "Eûzü bikelimatilllahit tammeti min ğadabihi ve ıkabihi ve şerri ıbadihi ve min hemezatiş şeyatini ve en yahdurûni"

Türkçe Manası: "Allah'ın her biri noksansız ve tam bulunan kelimelerine Onun gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların hücumlarından ve benim yanıma gelmelerinden(Allah'a) sığınırım."

Peygamber Efendimiz yatmadan önce; Fatiha suresi ile birlikte bir sure okumayı ve daha sonra,

"La İlahe İllallah, Vahdehu La Şerike Leh, Lehü'l mülkü ve Lehü'l Hamdü ve hüve Ala Külli Şey'in Kadir" ve "La havle vela kuvvete illa Billah" demeyi, sonrasında ise 33 kere "SübhanAllah", 33 kere "Elhamdülillah" ve 34 kere ise "Allahu Ekber"demeyi ve böylece bu tesbihatı 100 e tamamlamayı ve Kafirûn sûresini okumayı tavsiye etmişlerdir. Rivayete göre Efendimiz bu tavsiyeyi Hazreti Ali ve Hazreti Fatma (r.a.) bir akşam evlerine misafir olduğu sırada tavsiye etmiştir. (Ramûz, c. 1/26-1)

GECE YATARKEN OKUNACAK DUA NİHAT HATİPOĞLU VİDEO

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Gece, akşam uyumadan önce okunacak dualar!

Her gece saatlerinin gelmesi ile beraber uyumadan önce okunacak dualar konusu bazı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gözlerini kapatmadan önce dua ederek Allah'a şükretmek isteyen Müslümanlar, aşağıda bulunan duayı da okuyabilirler. Peki yatmadan hangi duaları okumalıyız? İşte uyumadan önce okunacak dua.

UYUMADAN ÖNCE OKUNACAK DUA

Okunuşu;

Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte.

Türkçe Meali;

Allah'ım! kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım. Rızanı isteyerek azabından korkarak sırtımı sana dayadım sana sığındım sana karşı yine senden sığınacak yoktur indirdiğin kitabı ve gönderdiğin peygambere inandım.

YATMADAN HANGİ DUALARI OKUMALIYIZ?

* Peygamber Efendimiz yatmadan önce; Fatiha suresi ile birlikte bir sure okumayı ve daha sonra,

"La İlahe İllallah, Vahdehu La Şerike Leh, Lehü'l mülkü ve Lehü'l Hamdü ve hüve Âlâ Külli Şey'in Kadîr" ve "La havle velâ kuvvete illâ Billah" demeyi, sonrasında ise 33 kere "SübhanAllah", 33 kere "Elhamdülillah" ve 34 kere ise "Allahu Ekber"demeyi ve böylece bu tesbihatı 100 e tamamlamayı ve Kâfirûn sûresini okumayı tavsiye etmişlerdir. Rivayete göre Efendimiz bu tavsiyeyi Hazreti Ali ve Hazreti Fatma (r.a.) bir akşam evlerine misafir olduğu sırada tavsiye etmiştir. (Ramûz, c. 1/26-1)

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

Peygamber Efendimiz (SAV)'in gece uyumadan önce okuduğu ve bizlere de öğütte bulunduğu dua ve sureleri bizler de alışkanlık haline getirmeliyiz. Uykuyu bile bizlere ibadet haline getirebilecek güzel ameller var iken bu durumdan istifade etmek gerekir. Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler ile Allah'a sığınmak ise yapılacak en güzel amellerdendir. Peygamberimizin okuduğu gece duaları ve zikirleri...

Bir saniye sonrasında bile ne olacağımızın ya da yaşayacağımızın garantisini veremez iken yaşadığımız süre zarfında salih ameller işleyerek Allah (c.c)'un gönlünü hoş etmek bizler için önemli olmalıdır. Gece ve gündüzün art arda birbirini takip ettiği zamanda uykuyu bizlere dinlenmemiz için veren Allah (c.c), Kuran-ı Kerimde Nebe Suresi'nin 9. ayetinde "Uykunuzu size bir dinlenme vasıtası yaptık." buyurmuştur. Bu ayetle birlikte uykunun bizler için ne kadar büyük bir nimet olduğunu apaçık görmekteyiz. Başta yaşantısı olmak üzere ibadetlerinde, oturup kalkmasında her hareketinde ve davranışında örnek almamız gereken Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gece uyumadan önce yaptığı ve önerdiği ibadetleri bizler de gündelik yaşantımıza kolaylıkla uyarlayabiliriz.

  • Namaz kılacakmış gibi abdestli gezmek, sağ tarafa uzanmak ve Allah'ı zikrederek anmak Müslüman bir kimseye yakışır davranışlardandır.

Namaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirlerİLİŞKİLİ HABERNamaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirler

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) UYUMADAN ÖNCE NE YAPARDI?

yatağa yatmadan önce okunacak dua

yatağa yatmadan önce okunacak dua

Uykuyu ölümün küçük kardeşi olarak benimseyen Peygamberimiz (SAV) bir hadis-i şerifinde bundan dolayı uykunun ve ölümün cennette bulunmadığını ifade etmektedir. Ölüm vaktimizin ne zaman olduğunu bilmediğimiz için uyku öncesinde de her an her şeye hazırlıklı olarak gece yatağa girmemiz gerekmektedir. Hayırlı bir ömür geçirmek için nasıl gün içerisinde salih amel işlemeye çalışıyorsak, uyumadan önce de mümkün olduğu kadar bol zikir ve dualar okumalıyız.

Peygamber Efendimiz (SAV) abdestli bir şekilde yatağa girer, bazı duaları okur ve sağ avucunu sağ yanağının altına koyarak sağ omzunun üzerine yatarmış. Hafsa (r.a.) rivayetine göre, ''Hz. Peygamber uyumak üzere uzandığında sağ elini yanağının altına koyar, sonra, “Allah’ım, kullarını dirilteceğin kıyamet Gününde beni azabından koru” diye duâ eder ve bunu üç defa tekrarlardı.'' (Camiüssağir Hadîs No: 6558). Bilimsel açıdan bakacak olursa sağ tarafa doğru yatmanın faydaları arasında; Dalağın daha verimli çalışması, bağırsakların etkin bir şekilde rolünü yerine getirmesi, mide ekşimesi problemini önleme, toksinlerin karaciğere yüklenmesini engelleme ve kalp sağlığını olumlu etkileme gibi işlevleri vardır.

Abdestsiz dua ve sure okunur mu? Abdestsiz tesbih çekilir mi? Başı açık iken zikir çekmek...İLİŞKİLİ HABERAbdestsiz dua ve sure okunur mu? Abdestsiz tesbih çekilir mi? Başı açık iken zikir çekmek...

PEYGAMBERİMİZİN UYUMADAN ÖNCE OKUDUĞU SURELER...

peygamberimizin gece uyumadan önce okuduğu dua ve sureler

peygamberimizin gece uyumadan önce okuduğu dua ve sureler

Peygamber Efendimiz (SAV)'in uyumadan önce yaptığı ibadetler arasında Felak ve Nas surelerini okuma vardır. Hz. Aişe (ra) rivayetine göre, “Resulullah (a.s.m.) Felâk ve Nâs Sûrelerini (Kul eûzu’leri) okur, ellerine üfler, daha sonra ellerini bedeninin her tarafına sürerdi." İbni Mâce, Duâ: 15.

Gece uyumadan önce Kafirun suresini okumak kalbi şirkten korur. Hadis-i şerif: Yatarken Kâfirun suresini okuyan şirkten beri olur. (Tirmizi)

Kabir azabından koruyucu bir dua olarak bildiğimiz Tebareke ile Secde suresini Efendimiz (SAV) geceleri okumayı alışkanlık haline getirmiştir. Hadis-i şerif: (Resulullah, Secde suresi ile Mülk suresini okumadan uyumazdı. (Tirmizi)

"Dört şey Arşu'r-Rahman'ın altındaki hazineden indirilmiştir. Bunlar Fatiha-i Şerif, Ayete'l-Kürsi, Sure-i Bakara'nın sonu (Amenerresulü) ve Kevser Suresidir."(El-Mütteki, Kenzu'l Ummal, 1/558)

Peygamberimiz nasıl uyur ve otururdu? Yüz üstü yatmak günah mı? Oturma ve uyuma adabı...İLİŞKİLİ HABERPeygamberimiz nasıl uyur ve otururdu? Yüz üstü yatmak günah mı? Oturma ve uyuma adabı...

GECE YATARKEN OKUNACAK DUALAR

Uyumadan önce okunacak dualar

Uyumadan önce okunacak dualar

Yatak duası türkçe okunuşu: Allâhümme eslemtü nefsî ileyke ve veccehtü vechî ileyke ve fevvaztü emrî ileyke ve elce'tü zahrî ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke, lâ melcee velâ mencâ minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitâbikellezî enzelte ve bi-nebiyyikellezî erselte.

Yatak duası manası: Allah’ım! Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım, işimde sana güvendim. (Rızânı) isteyerek, (azâbından) korkarak sırtımı sana dayadım, sana sığındım. Sana karşı yine senden başka sığınak yoktur. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.

''Eğer bu duayı yapıp yattığın gece ölürsen, iman üzere ölürsün, ölmez de sabaha çıkarsan hayra kavuşursun.” (Buhârî, Vudû 75)

Karabasan nedir, karabasan niye gelir? Hamilelikte karabasan çökmesi! Karabasan için duaİLİŞKİLİ HABERKarabasan nedir, karabasan niye gelir? Hamilelikte karabasan çökmesi! Karabasan için dua

Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki: "Bir kimse yatağa girince sağ tarafına dönüp sağ elinin sağ yanağının altına koyarak, şu duâyı okusun; 'Bismike, Allâhümme ahya ve emutü = Allah'ım, senin ismini anarak ölür ve dirilirim.' (Buhârî, Sahih 7394)

EFENDİMİZ (SAV)'İN KIZI VE DAMADI HZ. ALİ'YE ÖNERDİĞİ GECE DUASI

Efendimiz (SAV)'in damadı Hz. Ali (ra) ile kızı H.z (Fatıma'ya) şu öğütte bulunmuştur: ''Siz yataklarınızı aldığınızda yahut döşeklerinize girdiğinizde 33 kere 'Subhanallah' 33 kere 'Elhamdülillah' 33 kere de ''Allahu Ekber'' deyiniz. İşte bu sizler için hizmetçiden daha hayırlıdır.''

CENNET HAZİNESİ: AMENERRASULÜ SURESİNİN FAZİLETLERİİ

“Bakara suresinin sonunda iki ayet vardır ki, bir gecede okuyana onlar yeter; onu her türlü kötülüklerden korur.” (Buhârî, Fezâilü’l-Kur’an 10; Müslim, Müsâfirin 255)

Amenerrasulünün fazileti! Amenerrasulü Türkçe yazılışı ve okunuşuİLİŞKİLİ HABERAmenerrasulünün fazileti! Amenerrasulü Türkçe yazılışı ve okunuşu

3 ihlas 1 Fatiha'nın fazileti nedir? İhlas suresi ile hatim sevabı! İhlas hatmi yapılışı

İLİŞKİLİ HABER

3 ihlas 1 Fatiha'nın fazileti nedir? İhlas suresi ile hatim sevabı! İhlas hatmi yapılışı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası