bezelye yemeği tarifi / Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) | Yemek Tarifleri

Bezelye Yemeği Tarifi

bezelye yemeği tarifi

Bezelye, yaz aylarında kısa bir süre üretimi yapıldığı için konservesini yaptığımız ya da derin dondurucuda saklayarak tükettiğimiz bir sebzedir. Vücudumuza birçok faydası olduğu bilinen bezelye bir kalsiyum kaynağı olmanın yanı sıra kan şekerimizi düzenlemeye yardımcı olan bir sebze olarak da bilinir.  Bu faydalı sebzenin konserve haldeki yemeği oldukça kolaydır. Konserve bezelye yemeği tarifi için aşağıda adımlar yer alıyor.

Hazırlanışı:

Adım 1

Konserve bezelye yemeği yapmak için 1 adet soğanı küp küp doğrayalım ve tencereye alalım.

 

 

Adım 2

Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip orta ateşte yanan ocakta iyice kavuralım.

 

 

Adım 3

Soğanlar kavrulduktan sonra 1,5 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavuralım.

 

 

Adım 4

Salça kavrulunca küp küp doğradığımız havucu da ekleyip kavuralım. Havuç bir süre kavrulduktan sonra üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ve konserve bezelyelerimizi ekleyelim.

 

 

Adım 5

Konserve bezelyeleri ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştıralım ve 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edelim. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.

 

 

Adım 6

Konserve bezelye yemeği 30 dakika içerisinde pişip kıvam alacaktır.

 

Afiyet olsun.

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Yemeği Püf Noktaları

* Bu tarifte olduğu gibi sebzeyi birleştirerek yemek yapıyorsanız doğradığınız sebzelerin aşağı yukarı aynı boyutlarda olmasına özen gösterin. Eğer biri küçük diğerleri büyük doğranmışsa pişme esnasında küçük doğradığınız sebze erir gider.

* Bu tür yemeklerde hepsini bir arada katıp su eklemek yerine önce soğanı çok çok yavaş şekilde kavuruyorum. Kavurmanın orta yerinde havucu da ekliyorum. Çay kaşığının ucuyla da şeker ekliyorum. Soğan, havuç ve şeker birlikte kavrulurken karamelize oluyorlar ve bence çok ciddi lezzetli oluyor. Kavurmanın sonlarında ise patatesi atıp hafifçe onuda kavuruyorum.

* Bu tür yemekleri çok sulu seviyorsanız suyu arzunuza göre arttırabilirsiniz ama bence çok sulu olan yemek lezzeti eksik oluyor. Ama yoğun olan yemek daha lezzetli oluyor.

Eğer yaşlarında çocuğunuz varsa önüne koyun 1 kilo bezelye sizin için ayıklasın. Hem ufaklıkta motor gelişimi sağlarsınız, hem de işiniz görülür. :))

Sosyal Medya Hesaplarımız:

Giriş Yap/Üye Ol

Zaman taze bezelye zamanı mutfak dostları… Kabukları iri iri tanelerle dolup taşan bezelyeler; zeytinyağlı enginarın en yakın arkadaşı gibi gözükse de zeytinyağlısı da hazırlanan bezelye pirinç pilavına çok yakışıyor. Garnitür dediğimiz patates ve havuçla bir araya geldiğinde börek içi oluyor, haşlandığında patates püresine tat ve renk veriyor.

Bizim mutfakta hazırladığımız etli bezelye tarifi ise sulu yemek kategorisinden ana yemek olarak servis ediliyor, suyuna ekmek banmadan olmuyor.

Etli Bezelye Yemeği

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

1 kilogram taze bezelye

1 adet büyük boy kuru soğan

gram kuzu kuşbaşı eti

4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy patates

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya göre)

1 çay kaşığı tuz

Pişirme önerisi:

Pişirme süresini kısaltmak adına düdüklü tencerede pişirebileceğiniz taze bezelyeyi tavuklu da hazırlayabilirsiniz.

Havuç ve patates küplerine arzuya göre haşlanmış mısır taneleri de ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

İnce kıyılmış dereotu ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Tek tek ayıkladığınız taze bezelyeleri bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Kabuklarını soyduğunuz havuç ve patatesi küçük küpler halinde kesin. Ayçiçek yağını derin bir tencerede ısıtın.

Kuzu kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.

Havuç ve patates küplerini ekleyip karıştırın. Domates salçasını ilave edin. Kavrulmuş et ve kuru soğanlarla birlikte kısa süre pişirin.

Fazla suyunu süzdürdüğünüz taze bezelye, sıcak su ve tuzu ekleyip çok fazla karıştırmadan kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Servis tabaklarına aldığınız hafif sulu kalan etli bezelye yemeğini sıcak olarak servis edin. Servis aşamasında arzuya göre ince kıyılmış dereotuna yer verin.

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın

Nasıl Yapılır?

  • 1

    Bezelyeleri güzelce yıkayın ve ayıklayın, dilerseniz pişirirken kullanmak için kabuklarından adet kenara ayırın.
  • 2

    Soğan, patates ve havuçları eşit küpler halinde doğrayın.
  • 3

    Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • 4

    Pembeleşen soğanlara kuşbaşı dana etlerini ekleyin, etler suyunu salıp rengi değiştiğinde sarımsak, biber ve domates salçalarını ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • 5

    Daha sonra doğranmış patates ve havuçları içine ekleyin.
  • 6

    Bu aşamada bezelyeleri ve ayırdığınız adet bezelye kabuklarını ekleyerek, dakika kavurun.
  • 7

    Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin.
  • 8

    Son olarak tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin.
  • 9

    Orta ateşte dakika pişmeye bırakın.
  • 10

    Pişen bezelye yemeğini güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Milena Serisi!

Püf Noktası

*Etlerinize yarım saat ön haşlama yapabilir, suyunu da yemeğin içinde kullanabilirsiniz!
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim Kütahya Porselen Milena servis tabağı ve daha fazlasına funduszeue.info?q=MLN24Y adresinden ulaşabilirsiniz!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Pınar OnlinePınar Online

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası