cem sertesen nuh un gemisi / Nuh'un Gemisi-Noah's Ark (2017)

Cem Sertesen Nuh Un Gemisi

cem sertesen nuh un gemisi

Nuh'un Gemisi-Asrın Keşfi

Son zamanların en çok tartışılan konularından biri olan Nuh’un Gemisi hakkında birçok bilinmeyen soru cevabını buluyor.

Nuh’un Gemisi nerede?

Nuh Tufanının bilinmeyenleri

Sümerler, Tufan ile ilgili neler yazdı?

Dünyanın sayılı fotoğrafçıları arasında gösterilen Ara Güler’in Nuh’un Gemisi’ne yönelik çalışmaları neler?

Harita Yüzbaşı İlhan Durupınar’ın Nuh’un Gemisine yönelik “Asrın Keşfi”

Cem Sertesen’in ödüllü Nuh’un Gemisi belgeselinde neler var?

Nuh Tufanı tüm dünyayı mı kapsadı, yoksa yerel bir tufan mıydı?

Walt Disney, yıllar önce Nuh’un Gemisi ile ilgili Tematik Parkı, neden Türkiye’de yapmak istedi?

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes yaşasaydı, Nuh’un Gemisi bulunur muydu?

Nuh’un Gemisi’ne, kilise neden ilgi duyuyor?

Cem Sertesen ve Erkan Kösedağ’ın araştırmaları sonrasında kaleme alıp kitaplaştırdığı “Nuh’un Gemisi Asrın Keşfi”, bu ve buna benzer birçok konuyu ele aldı. Araştırma türündeki bu kitap ile tüm dünyayı ilgilendiren Nuh Tufanı’na yönelik cevapsız soru kalmayacak.

Genel Yayın Koordinatörü: Ünsal Ünlü

Yayın Yönetmeni: Ahmet Aslantürk

Kapak Fotoğrafı: Ara Güler

Editör: Mustafa Nurullah Celep

Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen: Nuh'un Gemisi kalıntıları Ağrı'da bulundu

Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen, Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarının Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde olduğununun kanıtlandığını açıkladı. 

"Haftalar süren çalışmanın sonunda alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi görüldüğü bütün çıplaklığıyla kanıtlandı."

Nuh'un Gemisi ile dünyanın dört bir yanından insanın ilgilendiğini söyleyen Sertesen, "Avrupalısı, Asyalısı, Amerikalısı, herkes Nuh'un Gemisi'nin Türkiye'nin doğusunda olduğunu kabul ediyor ve bulunduğu şehir de işte Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi" dedi.

Cem Sertesen, Nuh'un Gemisi ile ilgili 23 yıllık araştırmaları sonucu belgesel film çektiğini anlattı. Film yayınlandığında ülke turizmine dünya çapında katkı sağlayacak.

"Nuh'un Gemisi'ni İlhan Durupınar keşfetti, Ara Güler ilk fotoğraflarını çekti ve 1985 yılında Doç. Dr. Salih Bayraktutan ilk bilimsel araştırmayı yaptı. Haftalar süren çalışmanın sonunda alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi görüldüğü bütün çıplaklığıyla kanıtlandı. Konuyla ilgili hazırlanan rapor, dönemin başbakanlığına verildi. Raporun final cümlesinde geçen yazıda İngilizce olarak, 'Evet bu bir gemi oluşumu izidir. Gövdeyi gördük ve bir an önce bölgede arkeolojik çalışmalar başlatılmalı' şeklinde bir ifade yer alıyordu."

Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ ve Cem Sertesen, "Nuh'un Gemisi Asrın Keşfi" kitabını da birlikte yazdı.

Kaynak: AA

Nuh'un gemisi kalıntılarında 60'ncı yıl buluşması

Nuh'un Gemisi kalıntılarında 60'ncı yıl buluşmasıHARİTA Mühendisi Yüzbaşı İlhan Durupınar'ın 1959 yılında Ağrı Dağı'nda bulunan kalıntıların Nuh'un Gemisi'ne ait olduğu yönündeki iddialardan yola çıkarak bölgeye gidip belgesel hazırlayan yönetmen Mehmet Cem Sertesen, 'Nuh'un Gemisi: Asrın...
Nuh'un Gemisi kalıntılarında 60'ncı yıl buluşması
HARİTA Mühendisi Yüzbaşı İlhan Durupınar'ın 1959 yılında Ağrı Dağı'nda bulunan kalıntıların Nuh'un Gemisi'ne ait olduğu yönündeki iddialardan yola çıkarak bölgeye gidip belgesel hazırlayan yönetmen Mehmet Cem Sertesen, 'Nuh'un Gemisi: Asrın Keşfi' adlı bir kitap çıkardı. Kalıntının bulunduğu Doğubayazıt'a 25 kilometre uzaklıktaki Telçeker köyünde 60'ncı yıl buluşması gerçekleştirildi. Durupınar'ın kızı Lale Durupınar Dinç'le beraber 45 gezgin, Nuh'un Gemisi'ne ait olduğu iddia edilen kalıntıyı inceledi, fotoğraf çekti. Haber

https://www.haberler.com/nuh-un-gemisi-kalintilarinda-60-nci-yil-bulusmasi-12415453-haberi/

'Nuh'un Gemisi'nin yeri kanıtlandı'

AĞRI

Belgesel film yapımcısı Cem Sertesen, Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarının Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde olduğunu savunarak, "Haftalar süren çalışmanın sonunda alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi görüldüğü bütün çıplaklığıyla kanıtlandı." dedi.

Sertesen ve Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ, 42'nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Doğubayazıt ilçesindeki Vali Kutlu Aktaş Konferans Salonu'nda düzenlenen "Nuh'un Gemisi" konulu konferansa katıldı.

Konferansta Cem Sertesen ve Kösedağ, Doğubayazıt'a bağlı Telçeker köyü sınırlarında yer alan Nuh'un Gemisi'nin iziyle ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

Sertesen, konferansın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nuh'un Gemisi'nin kalıntılarının Doğubayazıt'ta olduğunu savunarak, "İnsanlık tarihinin en büyük efsanesi olan Nuh'un Gemisi ile yalnız bizler değil, dünyanın dört bir yanından insanlar ilgileniyor. Avrupalısı, Asyalısı, Amerikalısı, herkes Nuh'un Gemisi'nin Türkiye'nin doğusunda olduğunu kabul ediyor ve bulunduğu şehir de işte Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi." diye konuştu.

Nuh'un Gemisiyle ilgili 23 yıllık araştırmaları sonucu belgesel film çektiğini anlatan Cem Sertesen, filmin yayınlandığında ülke turizmine dünya çapında katkı sağlayacağını söyledi.

1995 yılında kalıntıyı gördüğünde dünyanın dikkatini çekmek için belgesel yapmaya karar verdiğini aktaran Sertesen, şöyle konuştu:

"Nuh'un Gemisi'ni İlhan Durupınar keşfetti, Ara Güler ilk fotoğraflarını çekti ve 1985 yılında Doç. Dr. Salih Bayraktutan ilk bilimsel araştırmayı yaptı. Haftalar süren çalışmanın sonunda alınan yer altı radar görüntülerinde gemi gövdesi görüldüğü bütün çıplaklığıyla kanıtlandı. Konuyla ilgili hazırlanan rapor, dönemin başbakanlığına verildi. Raporun final cümlesinde geçen yazıda İngilizce olarak, 'Evet bu bir gemi oluşumu izidir. Gövdeyi gördük ve bir an önce bölgede arkeolojik çalışmalar başlatılmalı' şeklinde bir ifade yer alıyordu."

Kösedağ da konferansın temel amacının Nuh'un Gemisi'nin izini anlatmak olduğunu dile getirerek, "Elimizde önemli doğal güzellikler ve tarihi değerler var. Bütün bu değerleri birleştirerek ülkemizin tanıtımına öncülük edecek bir turizm algısı oluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erkan Kösedağ ve Cem Sertesen, konferans sonrası birlikte yazdıkları "Nuh'un Gemisi Asrın Keşfi" kitabını öğrencilerle paylaştı.

Muhabir: Göksel Cüneyt İğde, Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır