kediler kaç aylık olunca çiftleşir / Kediler Kaç Aylıkken Çiftleşir?

Kediler Kaç Aylık Olunca Çiftleşir

kediler kaç aylık olunca çiftleşir

Kediler Ka&#; G&#;nde Doğurur? Kediler Ka&#;ıncı Hafta Ve Ayda Doğurur

Haberin Devamı

Kedilerin de insanlarda olduğu gibi hamilelik süreci olmaktadır. Kedilerin hamile kalma yaşları tam olarak söylenemese de genelde 6 ile 9 ay arasında çiftleşme eğilimini göstermeye başlamaktadırlar. Bu durum bazı kedilerde çok daha erken görülür iken bazı kediler de ise çok daha geç görülebilmektedir.

Kediler Kaç Ayda ya da Kaç Günde Doğurur?

Kediler yaklaşık olarak bakıldığında altı ila dokuz ay arasında kalan süreçte cinsel nitelikteki olgunluğa ulaşabilmektedir. Bunun dışında bu durum bazı vakitler daha erken veya daha geç ortaya çıkabilmektedir. Hamilelik süresine bakıldığında ise 58 ile 65 gün aralığında değişkenlik göstermektedir. Yani genel itibari ile 2 ay içinde kediler doğum işlemini gerçekleştirir.

Özellikle şayet doğum 65 günün ardından başlamamış ise, muhakkak bir veterinere gitmek gerekir. Bu süre zarfı içerisinde bir başka deyiş ile 58 günle 65 gün içinde hamileliğin gerçekleşmesi durumunda bu sürecin çok daha sağlıklı bir süreç olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır. Bu sebepten dolayı belli aralıklar ile veteriner hekime kediyi götürmek sureti ile kedinin kontrolünün yaptırılması önem arz eder. Erken dönem veya geç dönem içindeki hamilelik sırasında ise veteriner hekime mutlaka gidilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Kedilerde Görülen Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde genel olarak şu belirtiler gözlenir:

İştahta artış

Kilo alımı

Bazı dönemler içerisinde sabahları kusma

Uyku sürelerinde artış

Meme uçlarının kızarmaya başlaması

3. Hafta ile birlikte memelerinin büyümesi

Kedilerde çiftleşme hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye&#;nin funduszeue.info 1 Numaralı Online Pet Shop Mağazası

funduszeue.info&#;da her zaman uygun fiyatlar!

Sizde bu değerli bilgileri önerin.

Kedilerde Hamilelik & Kısırlaştırma

Kedilerde çiftleşme hakkında bilinmesi gerekenler

Kedilerde çiftleşme sanıldığının aksine daha fazla anlam içerir. Bu fizyolojik olay, kedilerin belli dönemlerde çiftleştiği ve bu süreçte yüksek ses çıkarması ile sınırlı değildir. Ayrıca çiftleşme hakkında da söylenilen bilgiler yeterli olmayabilir ve her zaman gerçeği yansıtmayabilir. Bu nedenle kedilerde çiftleşme ile ilgili her detaya yer verdiğimiz bu yazı, sizler için çok daha faydalı olabilir. Kediler nasıl çiftleşir? Kedi çiftleşmesi ne kadar sürer? Kediler hangi ay çiftleşir? gibi daha pek çok sorunun yanıtına burada ulaşabilirsiniz.

İçindekiler

Kediler Çiftleşmeye Ne Zaman Hazır Olur?

Dişi kedilerin cinsel olgunluğa erişmesi yaşam koşullarına, ırklarına, yaşadıkları bölgenin iklim özelliklerine, genel sağlık durumlarına ve nasıl beslendiklerine göre değişmektedir. Ancak dişi kediler genel olarak 6 &#; 12 aylık gibi bir süreç sonrasında cinsel olgunluğa ulaşırlar. Öte yandan serbest yaşayan kedilerin, saf ırklara nazaran cinsel olgunluğa daha erken ulaştıkları bilinir.

Erkek kediler dişi kedilere göre daha geç olgunlaşsa da, genellikle erkek ve dişi kediler 1 yaşına gelmeden üreyebilecek cinsel olgunluğa erişirler. Erkek kediler cinsel olgunluğa eriştikten sonra her zaman çiftleşmeye hazır olurken dişi kediler östrus dönemi olarak da bilinen kızgınlık sürecinin herhangi bir gününde çiftleşmeye hazırdırlar.

Dişi kedilerde kızgınlık döneminin ortalama 7 gün sürdüğünü, yine bu zaman aralığının kediden kediye göre değişmekte olduğunu ve genellikle 1 &#; 21 gün arasında sürdüğünü söyleyebiliriz. Kızgınlığa girdiklerinde ise dişi kedilerin davranışları büyük ölçüde değişir ve kendine eş bulmaya çalışır. Kediler bir kızgınlık döneminde birçok farklı kediyle birçok kez çiftleşebilir. Ancak çiftleşmek istemedikleri sürece kızgınlık döneminde olsalar dahi erkek kedilere çiftleşmek için izin vermezler.

Erkek Kedilerde Çiftleşme

Kedilerde çiftleşme konusunu biraz daha detaylandıralım. Erkek kedilerin kızgınlık dönemleri, dişi kedilere nazaran daha hafif ve daha geç başlar. Aynı zamanda şunu da belirtmeliyiz ki erkek kediler, dişi kedilere göre çiftleşmeyi daha çok isteyen taraftır. Yapıları gereği pubertaya (ergenliğe) eriştikten sonra sürekli olarak çiftleşme davranışı gösterebilirler. Erkek bir kedi doğduktan yaklaşık ay sonra ilk kızgınlık dönemine girebilir. 7 ayını doldurmuş ve hormonları gelişmiş bir erkek kedi ise, çiftleşmek için hazır demektir.

Bunun dışında ise evin her yerine fazlasıyla ağır kokan cinsel kokularını bırakırlar. Bu davranış işemeye benzer ve erkek kedilerin belirli noktalara işaretler bırakmasını sağlar. Bu koku ile dişi kedilerin çiftleşme hormonlarını uyarmak amaçlanır. Koku bırakılan bölgelerden bu kokuyu çıkarmak zaman zaman zor olabilmektedir.

Dişi Kedilerde Çiftleşme

Sürtünen kedi

Dişi kedilerde çiftleşme belirtileri, erkek kedilere göre daha erken başlar. Erkek kediler çiftleşme dönemine yaklaşık 7. aydan sonra girerken, dişi kediler ise yukarıda saydığımız parametrelere bağlı olarak yaklaşık 6. ayda girerler. Kızgınlığa girme dönemi 5. aya kadar gerileyebilir. Dişi kedilerde kızgınlık dönemi olarak adlandırılan bu süreçte, dişi kedilerin hareketleri ve karakterleri değişir. Sahiplerine ve eşyalara sürtünme, sıkıntılı tavırlar, garip hareketler, miyavlamalarında değişiklik, yerde yuvarlanma, saldırganlık ve bel kısmının okşanması durumunda lordoz hareketinin yapılması gibi bazı belirtiler buna işarettir. Aynı zamanda dişi kedilerin bu dönemlerde acı çekiyormuş gibi miyavladığını unutmayın ve böyle zamanlarda sakin olmanız gerektiğini hatırlayın!

Sokak Kedilerinde Çiftleşme 

Sokakta yaşayan kedilerin çiftleşme dönemleri, evde yaşayan diğer kedilere göre daha farklı olabilir. Örneğin kızgınlık dönemlerinde olan dişi kediler, sokağın her köşesine salgı bırakır ve bu sayede bölgedeki diğer erkek kedilerin haberdar olmasını sağlar.

Kediler Hangi Ay Çiftleşir?

Kedilerde çiftleşme zamanı yaşadıkları bölgedeki iklime göre değişkenlik gösterir. Örneğin kuzey yarım kürede yaşayan kediler, Ocak &#; Mart ve Ağustos &#; Ekim aylarında üreme dönemine girerler. Havaların ısınması ve güneşin kendini belli etmesi gibi değişkenliklerin yaşanmasının ardından güney yarım kürede ise tam tersi bir durumun yaşandığını bilmelisiniz. Ancak küresel olarak iklim değişiklikleri, kedilerin yaşam şekillerinin değişmesi, ev kedilerinin yılın her günü aynı şekilde ışığa maruz kalıyor olmaları, beslenme imkanlarının fazlalığı gibi nedenlerle özellikle ev kedilerinin yılın her ayında çiftleşmesi ve hamile kalması mümkün hale gelmektedir.

Kediler Nasıl Çiftleşir?

Sokakta çiftleşen kediler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dişi kedilerin isteğine bağlı olarak çiftleşme gerçekleşir. Dişi kediler, erkek kediler ile çiftleşmeyi istemezse ya da bu sürece hazır değilse, çiftleşmenin gerçekleşmesi ne yazık ki imkansızdır. Çiftleşme döneminde olmalarına rağmen dişi kediler, kendi eşlerini kendileri seçmek ister. Çiftleşmeye hazır olan dişi kediler ise, sinyallerini farklı şekillerde gösterir ve bu sinyalleri çevresinde bulunan erkek kedilerin fark etmesini sağlar. Bu sinyallerin ardından erkek kedilerin kendisine doğru çekilmesini bekleyen dişi kediler, içlerinden en baskın olanını seçerler. Tabii ki bu sürecin sokakta yaşayan kediler için geçerli olduğunu belirtmeliyiz.

Erkek kediler, dişi kedilerin kulağını ve başını yaladığı esnada, dişi kediler herhangi bir ters hamle yapmıyorsa çiftleşme istediğini kabul etmiş demektir. Ardından dişi kediler yere yatar ve erkek kedilerin onları koklamasına izin verir. Birbirlerine yaptıkları kur yaklaşık 2 saati bulabilir. Erkek kediler, dişi kedilerin üzerine çıkarak ensesini ısırır ve kontrolün kendisinde olmasını sağlar. Penetrasyonun da gerçekleşmesinin ardından, çok kısa bir zaman sonra birleşme sonra erer. Erkek kedilerin cinsel organı dikenli bir yapıya sahiptir ve bu yapıdan dolayı dişi kedilerin vajina kanalının tahriş olmasına neden olur. Aynı zamanda vajina kanalını uyararak yumurtaların inmesine sebep olur. Kedilerde diğer birçok hayvanın aksine, ovulasyon çiftleşmeden sonra meydana gelmektedir. Çiftleşmenin sona ermesinden sonra dişi kediler hamle yaparak erkek kediden kurtulur ve genellikle yuvarlanır.

Kedi Çiftleşmesi Ne Kadar Sürer?

Çiftleşen kediler

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kedilerin çiftleşmesi saniyeler içerisinde bitebilir. Aynı zamanda kedilerde çiftleşme gün boyu devam edebilir ve dişi kediler birçok kez birleşmeye izin verebilir. Bir defada gerçekleşen birleşme ile yumurtaları inmeyebilir ve gebelik meydana gelmeyebilir. Döllenme ise çiftleşmeden yaklaşık 24 saat sonra gerçekleşir.

Dişi kediler, yaşam şartlarına bağlı olarak birden fazla erkekle de çiftleşebilir ve bir kedi ortalama 4 yavru dünyaya getirebilir. Bu yavruların babaları da farklı bir kedi olabilir. Gebelik için yumurta salınımı meydana gelirken, erkek kedilerin spermleri farklı bir yumurtayı dölleyebilir.

Dişiler Çiftleştikten Sonra Neden Yuvarlanır?

Dişi kediler, çiftleşme sona erdikten sonra yuvarlanmaya, pozisyon değiştirmeye ve hem genital bölgelerini hem de sırtlarını yalamaya başlarlar. Bu davranışların tam olarak nedeni bilinmese de, yumurtlamaya vücudun verdiği hormonal bir yanıttan ya da bir önceki çiftleşme sırasında erkek kedinin kokusunu atma çabasından kaynaklı olabileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca dişi kediler birleşmenin bitmesinden yaklaşık yarım saat sonra farklı bir erkek kediyi kabul edebilir.

Erkek Kedi Çiftleştikten Sonra Ne Yapar?

Erkek kediler genel olarak olay yerinden uzaklaşır ve dişi kedilerin yanından ayrılırlar. Bu davranış ile dünyaya gelecek yavruların bakımında, dişi kedilerin yanında olmayacaklarını ifade etmeye çalışırlar. Öte yandan dişi kediler, yeniden çiftleşmeye hazır olduklarında erkek kediler yeniden yaklaşırlar.

 

Not: Yazımız british shorthair , scottish fold, iran kedisi , Chinchilla gibi benzer tüm kedi ırklarını ilgilendiren yazıdır.

Sıkca Sorulan Sorular

Kediler kaç yaşında hamile kalmaya başlar?

Kediler cinsel olgunluğa 5 &#; 12 ay arasında ulaşır ancak bu süreç bazı zamanlarda 4 aya da düşebilir. Eğer kediniz bu yaşta hamile kalırsa, hem anne hem de yavru için tehlikeli bir durum olabilir. Çoğu veteriner hekimi de bu sorunları önlemek için, kedileri erken yaşta kısırlaştırmayı tavsiye eder.

Dişi kediler kızgınlık dönemlerinde huzursuzlanır, bağırarak cinsel çağrılarda bulunur ve sık sık idrarını yaparlar. Bunların dışında canlı veya cansız nesnelere -siz de dahil olmak üzere- sürtünmeye başlarlar.

Aynı zamanda dişi kedilerin kuyruk sokumuna dokunulduğunda poposunu kaldırması, kuyruğunu yana çevirmesi ve çiftleşme pozisyonunda çömelmesi çiftleşmek için hazır olduğu anlamına gelir. Hatta bu davranışlarından sonra dişi kediler mırlamaya, ön pari masajı yapmaya ve vücudunu germeye başlarlar.

Eğer kediniz çiftleşmek istemezse, henüz buna hazır değil demektir. Eğer kedinizi erkek kedi ile baş başa bırakıp çiftleşmeye zorlarsanız, bu kedinizin psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, sabırlı davranarak kedinizin kendini hazır hissetmesini beklemelisiniz.

Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, yine kedinizin çiftleşmeye uygun olmadığını ve hazır hissetmediğini bilmelisiniz. Evinize gelen erkek kediden veya çiftleşmek için götürdüğünüz evden hoşlanmamış olma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle kedinizin rahatlayıp stresini atması için biraz zaman vermelisiniz.

Birleşme sona erdiğinde erkek kedi, dişi kedinin vajina iç duvarlarını tahriş eder. Bu durum da dişi kedinin canını yakar. Birleşme sonrasında dişi kedi bağırabilir, tıslayabilir, tükürebilir, ısırabilir ve erkek kediye tepki verebilir. Böyle bir an yaşandığında da çiftleşmenin sona erdiği anlaşılır.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi dişi kedilerin birden fazla erkek kedi ile çiftleşmesi mümkündür. Üstelik bu durum dişinin yavruları için en doğru geni bulması konusunda da büyük önem taşır.

Erkek kedilerin her zaman çiftleşmeye hazır olduğundan bahsetmiştik. Erkek kedilerin dişi kedilerde olduğu gibi herhangi bir duygusal hazırlığa ihtiyaçları yoktur. Zamanı geldiğinde çiftleşmek için hazır dişi kedileri ararlar ve bulduklarında ise çiftleşmeye başlarlar.

Erkek kedi ve yavru kedinin çiftleşmesi, döllenme ve yavru kedinin hayatı için çok sağlıklı bir çiftleşme değildir. Ancak nadiren de olsa bu durum meydana gelebilir. Bu nedenle evinizde erkek yetişkin bir kedi ve dişi yavru kedi varsa, kızgınlık dönemlerinde ayrı yerlerde bulundurmamanızda ve sürekli gözlemlemenizde fayda var.

Kedim çiftleşmesine rağmen neden hala miyavlıyor? ya da Kedim çiftleştikten sonra neden yeniden kızgınlığa girdi? gibi soruların yanıtı kedi sahipleri tarafından oldukça merak edilip araştırılıyor. Bu sorunların nedeni arasında ilk olarak, çiftleşme anında sık çiftleşmenin meydana gelmediği gösterilebilir.

Aynı zamanda dişi kedinin yumurtalarını yumurtalıklarından indirememesi de diğer nedenleri arasındadır. Kediniz sadece bir kez çiftleştiyse ve bir daha birleşme yaşanmadıysa tekrardan kızgınlığa girmesi çok normaldir.

Erkek kediler dişi kedilerin üzerinde bir hakimiyet kurmak için ısırırken, dişi kediler ise erkek kedilerden kurtulmak için ısırırlar.

Ne yazık ki kediler kendi yavrularıyla çiftleşebilir. Yavru kediler sütten kesilip ergenlik çağına girdiklerinde çiftleşmeye hazır olduklarından dolayı birbirlerine eş gözüyle bakma potansiyeline sahiptirler. Ayrıca anne kedilerin, yavru kedileri ile çiftleşmeleri de çok muhtemeldir.

Eğer evde bir kediniz ve yavruları varsa, çok sayıda yeni yavru kedi sahibi olma olasılığınız çok yüksektir. Bu nedenle kedilerinizi kısırlaştırmak oldukça önemli ve gerekli bir işlemdir.

Tekir kedi olarak adlandırılan sokak kedileri, en sağlıklı ırklardandır. Bunun nedeni de sürekli olarak farklı cins ve ailelerden çiftleşerek dünyaya gelmeleridir. Böylece farklı cinslerle çiftleştiğinde, bir ırkta yer alan genetik bir rahatsızlık yavrularında görülmez ve daha sağlıklı kediler dünyaya gelir. Buna en uygun örnek olarak ise, Scottish Fold ile British Shorthair kedilerin çiftleşmesini verebiliriz. Scottish Fold kedilerde ırklarına özgü genetik hastalıkların olduğunu ve kendi cinsi ile çiftleşirse yavrularının büyük bir bölümünün yaşayamayacağını belirtmeliyiz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bazen kediler, özellikle de dişi kediler, kızgınlık dönemlerinde bu tür davranışlarda bulunabilir. Bunu engellemek için ya erkek bir kedi ile çiftleşmesine izin verebilirsiniz ya da kedinizi kısırlaştırabilirsiniz.

Kediler bu ayrımları yapamadıkları için cinsel olgunluğa eriştiklerinde birbirleri ile çiftleşmek isteyebilirler. Ancak kan bağı olan kedilerin (erkek kardeş, kız kardeş, baba ve kız, anne ve oğlu) çiftleşmesi oldukça risklidir ve bu durum genetik kusurların gelişmesine yol açar. Örneğin küçük boy, burunda yapısal bozukluk, çene bozuklukları, anormal göz yerleşimi ve asimetri gibi belirtiler görülebilir.

Ayrıca normale göre daha düşük doğurganlığa sahip olabilirler ve genç kedilerde kanser meydana gelebilir. Son olarak da bağışıklık sistemi yetersizliklerinin de oldukça yaygın görüldüğünü söylemeliyiz.

En uygun çiftleşme zamanı genel olarak 12 &#; 18 aylar arasındadır.

Kediler çiftleştikten kaç gün sonra hamile kalır?

Yumurtlama birleşmeden itibaren 20 veya 50 saat içerisinde gerçekleşir.

En uygun çiftleşme zamanı genel olarak 12 &#; 18 aylar arasındadır.

Yumurtlama birleşmeden itibaren 20 veya 50 saat içerisinde gerçekleşir.

Evet, ne yazık ki hamile kalabilir. Bu nedenle dişi kedileri çiftleşme döneminde uzak tutmak gerekmektedir.

Kediler cinsel olgunluğa 5 &#; 12 ay arasında ulaşır ancak bu süreç bazı zamanlarda 4 aya da düşebilir. Eğer kediniz bu yaşta hamile kalırsa, hem anne hem de yavru için tehlikeli bir durum olabilir. Çoğu veteriner hekimi de bu sorunları önlemek için, kedileri erken yaşta kısırlaştırmayı tavsiye eder.

Hamilelik, 64 &#; 71 gün arasında değişkenlik gösterir ve çoğu kedi veya günler arasında genelde doğurmuş olur.

Hamilelik, 64 &#; 71 gün arasında değişkenlik gösterir ve çoğu kedi veya günler arasında genelde doğurmuş olur.

İlginizi Çekebilecek Benzer İçerikler

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hakkında Herşey

Dişi Kedilerde Kızgınlık dönemi &#; nde, sahibinden oldukça fazla ilgi bekleyen dişi kediler, normalde yapmıyor olsalar bile, sahiplerinin kucağına giderler, kendilerini sevdirmek isterler, sahibinden şefkat ve güven beklerler.

Kızgınlık dönemi kedileri; özellikle geceleri ve evin en yankı yapan yerine (genellikle antre) giderek yüksek sesle miyavlamaya başlarlar ve bu miyavlama saatlerce sürebilir. Bu nedenle kızgınlığa giren dişi kedi kızgınlık dönemi hakkında herşeyi bu başlık altına sizler için toparladık keyifli okumalar&#;

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Ne Zaman Başlar Ne Kadar Sürer?

Kızgınlık dönemi; gebelik gerçekleşmediyse genel olarak on günde bir tekrarlar. Dişi Kediler ortalama olarak yılda 3 kere kızgınlık dönemine girerler.

Özellikle bahar ve yaz aylarında kızgınlığa giren kediler, evlerde yaşamaya başlamalarıyla, kış aylarında da kızgınlık göstermeye başlamışlardır. Çünkü kışın evlerdeki sıcaklık ve ışık onların doğal takvimlerini şaşırmalarına neden olabilmektedir.

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerin Kızgınlık Dönemi Sakinleştirici Hap Kullanımı

Dişi Kedilerin Kızgınlık dönemine giren kediler, çiftleştirilmeyeceklerse bu dönem geçene kadar huzursuz olacaklar, yıpranacaklar ve sağlıkları da bu durumdan etkilenecektir. Kedi sahipleri bazı hormon içeren haplarla kedinin kızgınlığa girmesini önlemeye çalışabilirler fakat bu hormon hapları kedinin sağlığını ciddi derecede tehlikeye sokabilir.

►Kedilere Hap Nasıl İçirilir?

Özellikle de veteriner hekimler tarafından iki defadan fazla kullanılması önerilmez. Çiftleştirilmesi istenmeyen kedilerin kısırlaştırılması alınacak en doğru ve sağlıklı karar olacaktır.

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerin Kısırlaştırılması

Dişi kedilerini kısırlaştırmaya karar veren kedi severlerin, bu işin ehli veteriner hekimlerden bilgi alarak en doğru zamanı bulmaları mümkündür. Dişi kediler, erkek kedilere oranla çok daha erken kızgınlık dönemine girecekleri için, dişi kedi sahiplenenlerin, en kısa sürede güvenecekleri bir veteriner hekim bulmaları gerekmektedir.

Veteriner hekimler öncelikle kedinizin kızgınlık döneminde olup olmadığını kontrol edecek ve kızgınlık döneminde değil ise kedinizi kısırlaştırma operasyonuna alacaktır. Dişi kedilerde, erkek kedilere oranla operasyon daha uzun ve zor geçer.

Yumurtalıkların ve rahmin tamamımın alınması dişi kedilerin tekrar kızgınlığa girmemesi için şarttır. Sadece rahmin alınması, dişi kedinin hamile kalmasını önler fakat yumurtalıklarla birlikte alınmaz ise dişi kedi tekrar kızgınlık belirtileri gösterecektir.

Veteriner hekiminize tam olarak nasıl bir operasyon istediğinizi belirtmeniz bu bağlamda kediniz için en doğru operasyona karar verilmesini kolaylaştıracaktır.

dişi kedilerde kızgınlık

Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hormon İğnesi Kullanımı

Kızgınlık döneminde sıkça kullanılan hormon iğneleri&#; nin birçok zararı bulunmaktadır. Öncelikle hormon iğnesi nedir onu inceleyelim;

Hormon İğnesi Nedir? Zararlı mı?
Kedilerde hormon iğnesi; kızgınlık dönemini ertelemeye yarayan kimyasal bir ilaçtır. Uzman hekimler tarafından hiç önerilmeyen hormon iğneleri; kedilerin doğal hormon yapısını bozmaktadır. Birçok zararı bulunan hormon iğnelerinin yan etkileride uzun süre kedilerin üzerinden geçmemektedir.

Hormon İğnesi Zararları

  1. Hormonları kötü yönde etkilemekle beraber, doğal yapıyı bozarak kedilerin daha çabuk hasta olmasını tetiklemektedir.
  2. Aylık tekrarlandığı taktirde kedilerde kalıcı hasarlara sebep olabilen hormon iğneleri kızgınlık dönemi için kesinlikle kullanılmamalıdır.
  3. Kedilerin beynine zarar veren hormon iğneleri, karakteristik özelliklerini de kötü yönde etkilemektedir.
  4. Birçok yan etkisi ve zararı bulunan bu iğnelerden uzak durmanızı öneririz.

Dişi Kedilerin Kızgınlık Döneminde Davranışları

Evde bakılan dişi kedilerin kızgınlığa girmeleri, kendileri ve sahipleri açısından oldukça rahatsız edici bir durumdur. Çünkü kızgınlık dönemine giren dişi kedi, günün çoğunluğunda özellikle de geceleri yüksek sesle ve acı bir şekilde miyavlayacak, sahibine de zor anlar yaşatacaktır.

Çiftleşme isteği nedeniyle evden kaçma girişimlerinde bulunma olasılığı yüksek olan kediler, camdan veya balkondan atlamaya kalkabilirler ve bunun sonucunda ciddi yaralanmalar, hatta ölümler gerçekleşebilir. En iyi ihtimalle, eve geri getirdiğiniz kediniz gebe kalmış olabilir ve bu durum hazır olmadığınızda birçok zorluğu beraberinde getirecektir.

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Nasıl Atlatılır?

Dişi Kedilerde Doğum ve Sonrası

Doğum anında çoğunlukla özel bir yardıma gereksinim duymayan kediler, doğumdan sonra tüm ilgi ve sevgilerini yavrularına yönlendirirler. Doğan yavrular dört haftayı doldurduklarından itibaren, yaramazlık yapmaya başlarlar ve evinizi onlara göre ayarlamanız gerekir.

Çünkü eşyaları kırabilir, açık bir camdan düşebilir ya da sivri eşyalarınıza çarparak zarar görebilirler.

Çok dikkatli olmayı gerektiren bu durumu başarıyla atlatsanız bile yavrular ya artık sizinle yaşayacaklar ya da annelerini emmeyi bıraktıklarında onlara bir yuva aramaya başlamanız gerekecektir. Bu nedenle evinizdeki kedi nüfusunda artış istemiyorsanız, kedinizi kısırlaştırmanız en doğru yöntem olacaktır.

disi kedilerde kızgınlık

Sokak Kedilerinde Kızgınlık ve Kısırlaştırma

Belediye veterinerleri tarafından sokak kedisi kısırlaştırmaları yapılması, kedi popülasyonunun kontrol altına alınması açısından önemlidir. Ancak kedi sahiplerinin de bakamayacakları yavrular doğmasına neden olmaları ve bu yavruları sokaklara bırakmaları ciddi bir problem oluşturmaktadır.

Özellikle de sokaklarda fazlasıyla savunmasız ve aç kalan kediler düşünüldüğünde, bu durum vicdani açıdan da insanların düşünmeleri gereken bir konu halini alır. Doğal ortamlarında huzur içinde, özgürce yaşadıklarını düşünmek insanların içini rahatlatsa da durum ne yazık ki böyle değildir.

Sokaklar onların doğal ortamları değildir ve birçok tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Özellikle arabaların çarpması, veya soğukta araba kaputuna sığınarak ısınmaya çalışan yavru kedilerin, araba çalıştığında sıkışarak can vermeleri, sık duyulan üzücü bir gerçektir.

sokak kedilerinde kızgınlık

Kedileri Kısırlaştırmanın Faydaları

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma; kedilerin ömrünü uzatır çünkü doğum yapan kedilerin her doğumda yaşam süreleri kısalmaktadır. Sanılanın aksine kedileri kısırlaştırmak, kilo almalarına da sebep olmaz.

Kısırlaştırılan kedilere, hareketlerindeki azalma nedeniyle daha az mama verilmesi yeterli olacaktır ve bu şekilde kilo alımlarının önüne geçilebilir. Kısırlaştırılan kediler genellikle eskisine oranla daha sakin ve huzurlu olacaklardır.

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hakkında Herşey

Bu davranışın sebebi, doğada dişi kediye kendini tanıtma ve çiftleşme arzusunu bildirme içgüdüsüdür. Bu içgüdüye, evlerde beslenen erkek kedilerde kızgınlık döneminde kayıtsız kalamayacaklar ve belirli aralıklarla idrar püskürteceklerdir.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi sadece belirli aylara özel değildir. Erkek kedinin cinsine, vücut yapısına, yaşadığı bölgeye ve sosyal ortamına göre değişiklik göstermektedir.

Kedilerde çiftleşme dönemi olarakta adlandırılabilen Erkek Kedilerde Kızgınlık; artık cinsel yetkinliğe ulaşma ve kedinin ergenliğe girmesi ile başlamaktadır.

erkek kedilerde kızgınlık dönemi

Yeni ergen kedilerde cinsel arzu ve çiftleşme isteği en yüksek düzeydedir. Erkek Kedilerde Kızgınlık başlangıcı dördüncü ay ve on iki ay aralığında değişiklik göstermektedir.

Kedi türlerine özel olan kızgınlık dönemi örneğin American Bobtail Cinsi Kedilerde ortalama 5 gün sürerken Van Kedisi Cinsinde 4 gün sürmektedir. Uzmanlar tarafından standart kızgınlık dönemi süresi 4 &#; 7 gün aralığıdır.

Erkek Kedilerin İdrar Püskürtmesi

Erkek kedilerin İdrar püskürtmesi, evlerde yaşayan her erkek kedide görülmeyebilir. Ancak erkek kedinin kızgınlık dönemine girdiğini anlamak çok da zor değildir. Erkek kedi kızgınlık döneminde, normalde yapmadığı davranışlarda bulunmaya başlayacaktır.

Erkek kediler çiftleşme dönemine girmesinden itibaren, odalarda gezinip yüksek sesle miyavlamaya, cam, balkon benzeri yerlerden atlayıp kaçmaya çalışacaktır. Dişi kediye ulaşmak ve çiftleşme güdüsünü tatmin edebilmek amacıyla erkek kediler evlerini veya bulundukları (bahçe vs). mekanları kısa süreli olarak terkedebilirler.

erkek kedilerde kızgınlık dönemi

Erkek Kedilerin Kızgınlık Döneminde Davranışları

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi boyunca, hormon düzeylerinden dolayı saldırgan davranışlar gelişebilir ve bu nedenle evden kaçarak, sokakta birçok kavgaya karışabilir ve yaralanabilirler. Bu açıdan erkek kedilerin kısırlaştırılmasının faydaları; tehlikelerden, testis kanserinden ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmaktan korunmalarıdır.

Kızgınlık dönemindeki erkek kedi, çiftleştirilmeyecekse bu dönem geçene kadar huzursuz olacak, yıpranacak ve sağlığı da bu durumdan etkilenecektir.

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi

erkek kedilerde kızgınlık dönemi

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi için İlaç Kullanımı

Kedi sahipleri bazı haplarla, kedinin kızgınlığa girmesini önlemeye çalışabilirler fakat bu haplar kedinin sağlığını ciddi derecede tehlikeye sokabilir.

Özellikle de veteriner hekimler tarafından iki defadan fazla kullanılması önerilmez. Çiftleştirilmesi istenmeyen kedilerin kısırlaştırılması alınacak en doğru ve sağlıklı karar olacaktır. Kedi kısırlaştırma ameliyatı, özellikle erkek kediler için çok basit bir ameliyattır.

Erkek kedi kızgınlık dönemine girmesinden itibaren, kısırlaştırılabilir. Fakat böbrek hastalıklarına yakalanma risklerinin azaltılması açısından tercihen aylık olana kadar kısırlaştırılmamalıdırlar. Erkek kedi kısırlaştırma operasyonu, erkek kedinin yumurtalıkların kesilerek alınması ve kordonların bağlanması şeklinde gerçekleşir.

erkek kedilerde kızgınlık dönemi

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi Nasıl Atlatılır?

Kedinizle Kızgınlık Dönemlerinde Bol Bol Oynayın
Kızgınlık dönemindeki kediler genellikle uyumaz ve sürekli miyavlar. Eğer kedinizle bol bol oyun oynayıp hem onu yorar , hemde kafasını dağıtırsanız , biraz olsun uyumasını ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Kedinizi Oyun Oynadıktan Sonra Besleyin
Kediniz kızgınlık dönemindeyse ve hiç durmadan miyavlıyor size rahat vermiyorsa , eve geldiğinizde mama vermek yerine oyun oynayıp enerjisini attırdıktan sonra mama vermeniz deliksiz bir uyku uyumasını sağlayacaktır.

Kedileri Rahatlatan Müzikler
Kedinizin kızgınlık dönemini rahatça atlatması için ona aşağıya bırakacağımız müzikleri dinletebilir ve biraz olsun sakinleştirebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası