salt beyoğlu giriş ücreti / İstanbul'da Hiçbir Ücret Ödemeden Gezip Sanata Doyabileceğiniz 13 Harika Müze | ListeList.com

Salt Beyoğlu Giriş Ücreti

salt beyoğlu giriş ücreti

Salt Beyoğlu

Salt’ın Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi üzerinde yer alan altı katlı binası, 19. yüzyılın ikinci yarısında Siniossoglou Apartmanı adıyla inşa edilmişti. Yapı bu yıllarda cadde katında ticaret, üst katlarda konut işlevleriyle kullanılıyordu. 1950’lerden itibaren Beyoğlu’nda yerleşik nüfusun azalmasıyla beraber üst katlardaki konut işlevi yerini ticaret, politika ve sanat faaliyetlerine bıraktı. 1997-2000 yıllarında Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi, 2001-2010 yıllarında Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’ne ev sahipliği yapan bina, Salt’ın programlarına yönelik olarak yeniden işlevlendirildi ve Nisan 2011’de Salt Beyoğlu olarak hizmete girdi.

Salt Beyoğlu’nda Neler Var?

Salt Beyoğlu’nun giriş kapısı İstiklal Caddesi üzerinde yer alır. Girişteki Forum alanı ile ikinci ve üçüncü katlar, sergiler için kullanılır. Giriş katında yer alan Açık Sinema‘da konuşma, film gösterimi, atölye ve performans gibi etkinliklere yer verilir.

Asma katta yer alan Mutfak ile dördüncü kattaki Kış Bahçesi, beslenme ve ekolojiyle ilgili çalışmalara ev sahipliği yapar. Birinci kattaki Robinson Crusoe 389 kitabevi, Salt’ın ziyaret saatleri boyunca açıktır.

Mimari ve Tasarım

Yeniden işlevlendirme çalışması: Han Tümertekin yönetiminde Mimarlar Tasarım
Yönlendirme programı ve tasarımı: Project Projects (bugünkü adıyla Wkshps)
Açık Sinema: Hakan Demirel, Suyabatmaz Demirel Mimarlık
Mutfak: SUPERPOOL

Kış Bahçesi

Mimar ve sanatçı Fritz Haeg’in 2011’de Salt Beyoğlu’nun dördüncü katında tasarladığı prototip bahçe, 2018’de mimar Aslıhan Demirtaş (KHORA) tarafından kalıcı bir Kış Bahçesi’ne dönüştürüldü.


İstiklal Caddesi 136
Beyoğlu 34430
İstanbul Türkiye
Haritada göster

T +90 212 377 42 00
Salı-Cumartesi 11.00-19.00
Pazar 11.00-18.00
Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci ve ikinci günleriyle 1 Ocak ve 1 Mayıs günleri kapalıdır.

Giriş ücretsiz.

Salt Hakkında

İstanbul'da ücretsiz gezebileceğiniz 10 müze

İstanbul Modern

İstanbul Modern

Karaköy sahilinde bulunan İstanbul Modern, Türkiye'nin ilk en önemli modern sanat müzelerinden. Müzede sürekli serginin dışında dönemsel sergiler de düzenleniyor ve hem sanat eserleriyle hem de manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Müzeyi perşembe günleri herhangi bir ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

Salt Beyoğlu ve Salt Galata

Salt Beyoğlu ve Salt Galata

İstanbul'un en yeni müzelerinden biri olan Salt da şehrin en sevilen yerlerinden biri olmayı başarıyor. Salt'da modern sanat eserlerini görebileceğiniz gibi kütüphanesinde dilediğiniz gibi çalışabilir, dinlenebilirsiniz.

Osmanlı Bankası Müzesi

Osmanlı Bankası Müzesi

Salt Galata ile aynı binada bulunan Osmanlı Bankası Müzesi, Osmanlı Devleti'nin son dönemde ekonomik yapısıyla ilgili bilgi alabileceğiniz müze, Salt Galata'nın alt katında ziyaretçilerini bekliyor. Müzede tarihi sözleşmeleri, banka belgelerini ve kasaları görebilir, Osmanlı Devleti'nin bankacılık geçmişine doğru yolculuğa çıkabilirsiniz.

Sabancı Müzesi

Sabancı Müzesi

Avrupa Yakasın'da, Emirgan sahilinde bulunan Sabancı Müzesi aynı zamanda Sakıp Sabancı'nın eski evinin bulunduğu yer. Müzede ziyaretçiler sürekli serginin yanında belirli dönemlerde düzenlenen ve dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini ağırlayan sergileri gezebilirler. Her çarşamba ücretsiz olarak ziyaretçilerine kapılarını açıyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi

Türkiye İş Bankası Müzesi

Bankacılık tarihini keşfedebileceğiniz bir diğer alternatifse Türkiye İş Bankası Müzesi. Sirkeci'deki müzeyi Eminönü sokaklarında küçük bir tur attıktan ve balık ekmek keyfi yaptıktan sonra dolaşabilirsiniz. Müzede İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne önemli belgeleri inceleyebilirsiniz. Pazartesi hariç haftanın her günü ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Pera Müzesi

Pera Müzesi

Sanatın Beyoğlu'ndaki adresi Pera Müzesi ise saat: 18:00-22:00 arası misafirlerini ücretsiz ağırlıyor. Müzeyi ayrıca engelliler ve refakatçileri ile öğrenciler ve 12 yaşın altındaki çocuklar her zaman ücretsiz ziyaret edebiliyorlar.

Orhan Kemal Müzesi

Orhan Kemal Müzesi

Cihangir taraflarına geldiğinizde ünlü yazarın eşyalarını ve kitaplarını görebileceğiniz müzeyi ziyaret edebilirsiniz. Müze hafta içi ücretsiz gezilebiliyor.

İstanbul Deniz Müzesi

İstanbul Deniz Müzesi

Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Deniz Müzesi de yakın bir zaman önce tamamen yenilendi ve tekrardan ziyarete açıldı. Müzeyi öğrenciler öğrenci kimlik kartları ile ücretsiz olarak gezebiliyorlar. Diğer ziyaretçiler ise 6,5 TL ödeyerek ülkemizin denizcilik tarihine yolculuğa çıkabilirler Müzede Osmanlı döneminden kalma kayıkları, çok sayıda tekne ve diğer deniz taşıtlarını görebilirsiniz.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Edebiyatımızın en önemli yazarlarından Sait Faik'in birçok öyküsüne de konu olan Burgazada aynı zamanda yazarın adı ile açılan müzeye ev sahipliği yapıyor. Kabataş, Kadıköy veya Bostancı'dan kolayca adaya ulaşabilir ve müzeyi ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

Küçükçekmece'de yer alan müze her Cumartesi ve Pazar ziyaretçilerine kapılarını ücretsiz açıyor. Müzede çok sayıda klasik otomobili görebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Özellikle küçük çocuklarla hafta sonunu geçirmek için harika bir alternatif.

Influencerların Akın Ettiği ve Bolca Like Getiren 19 Destinasyon

Haberler

Yaşam

Influencerların Akın Ettiği ve Bolca Like Getiren 19 Destinasyon

Siz de yeni yerler deneyimleyip, fotoğraflarınıza bolca like gelsin istiyorsanız buraya bir göz atın deriz!

1. Küçüksu Kasrı

Anadolu Yakası' nda Beykoz sahil yolu üzerinde bulunan bu eşsiz güzelliğe sahip kasrın önünde sizin de fotoğrafınız olmalı. Dışı gibi içi de bir hayli ihtişamlı ve kesinlikle görülmeye değer. Pazartesi ve Perşembe günleri hariç haftanın her günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Giriş ücreti ise tam bilet 5 lira, öğrenci ise 2,5 lira. Oraya kadar gitmişken hemen yanında bulunan denize sıfır, öğretmen evinde bir çay içmenizi öneririz.

2. Süreyya Opera House

2. Süreyya Opera House

3. Kuzguncuk

Evleriyle, arnavut kaldırımlarıyla, ekmek teknesiyle buram buram nostalji kokan yerin adıdır Kuzguncuk. Tarihi dokusunu kaybetmeyen bu güzide yerin her sokağında farklı açılar yakalayabilirsiniz. Aman dikkat! Kuzguncuk'u kadrajınıza sığdırmaya çalışırken arnavut kaldırımlarında kendinizi yere kapaklanmış vaziyette bulmayın :D

4. Suriye Pasajı

4. Suriye Pasajı

5. Fener Rum Erkek Lisesi

Her açıdan güzelliğine doyamayacağınız, bol bol kare yakalamak isteyeceğiniz bir başka yerde sizi Balat sokaklarında bekliyor. Tabii Balat'a kadar gitmişken Cooklife Balat da soluklanıp, Instagram'da gördüğünüz etkileyici fotoğraflardan birini çekmeniz de mümkün.

6. Happy Hour Galata (Deneyim Müzesi)

Yenilerde açılmış olan ve adını Türkiye'nin ilk deneyim müzesi olarak duyurmuş yerdir. Her odası sizlerin fotoğraf çekilmesi için dizayn edilmiştir. Galata çıkmazında bulunan müze, pazartesi hariç hafta içi 11.00 - 19.00 hafta sonu 12.00 - 20.00 saatlerinde halka açıktır. Giriş ücreti kişi başı 60 lira.

7. Salt Beyoğlu

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan mekan altı katlı olup öncelikli olarak bir sergi binasıdır. Ziyaret saatleri : Salı-Cumartesi günleri 10.00 - 20.00 ; Pazar günleri ise 10.00 - 18.00 saatleri arasında açıktır.

8. Salt Galata

Salt Beyoğlu'ndan bahsetmişken Salt Galata'ya yer vermemek olmazdı. İçindeki kütüphanesi ve çalışma alanlarıyla göz dolduran yine bir neoklasik mimarisinden ihtişamlı bir bina daha. Hem de giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

9. Grandpa Bebek

Hem kahvenizi yudumlayıp hem de güzel fotoğraflar çekilmek için güzel bir tercih daha. Teşvikiye'de sevilen mekanlardan biri olan Grandma'nın bir değişik versiyonu yeşillenmiş hali Grandpa Bebek'te hayat bulmuş.

10. Müz Coffee

Cihangir'de bulunan bu cafenin önünden geçerken bile dikkatinizi çekecektir. Atmosfer ve tasarım olarak adeta bir botanik bahçeyi andıran bu mekan da bir çok detay yakalayacağınızı düşünüyoruz. Yalnız, saat 19.30 da kapandığını belirtmekte fayda var :)

11. Petra Roasting Co.

Gayrettepe'de bulunan bu kafenin  mimari yapısında ayrı bir hava var. Kahveleriyle iddialı olan bu mekana da bir uğrayın deriz.

12. Firuzende Restoran

Galata Kulesi'nin en ihtişamlı göründüğü yerlerden biri olan bu mekan, hem yemekleri ile hem de manzarası ile gidenleri kendine hayran bırakıyor.

13. Gabfoods

Arnavutköy'de bulunan Gabfoods, hem sağlıklı yiyecekleriyle hem de manzarasıyla misafirlerinden tam puan almıştır.

14. Misk Floral Cafe

Reşitpaşa'da, İstanbul'un ilk floral cafesi olan mekanın bir bölümünde özel buket siparişleri alırken diğer tarafta yıllar geçtikçe profesyonelleşen cafe/restoran bir arada bulunuyor.

15. Fahriye Cafe

Nostaljik konseptiyle Moda'nın en sevilen mekanlarından biri olan bu mekan da güzel kareler yakalayabilirsiniz :)

16. İstanbul Modern Sanat Müzesi

16. İstanbul Modern Sanat Müzesi

17. Sakıp Sabancı Müzesi

17. Sakıp Sabancı Müzesi

18. Deniz Müzesi

18. Deniz Müzesi

19. İş Bankası Müzesi

19. İş Bankası Müzesi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Galata Kulesi Rehberi: Turlar, Biletler ve Yapılacak Şeyler

67 metre yüksekliğindeki Galata Kulesi'ni gözden kaçırmak zor. Galata'nın eski ortaçağ Ceneviz yerleşiminde tünemiş, tüm şehri gözetliyor.

Birkaç kez restore edilen kule, dünyanın en eskilerinden biri ve çeşitli amaçlarla kullanılmış. Bugün, şüphesiz İstanbul'un en ikonik yerlerinden biridir. Bu görülmesi gereken yerden, şehrin nefes kesen 360 derecelik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu kılavuzda, tarihi, biletleri, çalışma saatleri ve daha fazlası dahil olmak üzere efsanevi kuleyi ziyaret etmeden önce bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz.

Galata Kulesi'nde yapılacak şeyler

Galata Kulesi'nde yapılacak şeyler

İstanbul'daki Ceneviz kolonisinin bir kalıntısı olan Galata Kulesi, Haliç'in girişinde Galata Surları'nın tepesinde yükselir. Silindirik yapısı ile şehir manzarasına hakim olan kule, İstanbul'un en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir.

Günümüzde Galata Kulesi sergi salonları ile müze olarak kullanılmaktadır. Toplam dokuz katlıdır. İki asansör, ziyaretçileri yedinci kata çıkarmaktadır

Galata Kulesi'nde neler bekleyeceğinizi aşağıda bulabilirsiniz:

Galata Kulesi Sergileri (editoryal)

1. Sergiler

Sergiler alt katlara yayılmıştır, ancak onları aşağı inerken ziyaret etmek en iyisidir. İstanbul hakkında bir bilgi yarışmasının olduğu interaktif ekranların yanı sıra eski İstanbul'u anlatan bir animasyon kısa filmi de görebilirsiniz.

Serginin öne çıkan özelliklerinden biri, Hezarfen Ahmet Çelebi efsanesini sadece öğreneceğiniz değil, Hezarfen rolünü kendiniz de üstlenebileceğiniz bir simülasyon. Hezarfen'in 1638'de kollarına taktığı yapay kanatlar yardımıyla Galata Kulesi'nden Boğaz'ı geçerek Anadolu yakasına uçtuğu söylenir.

Galata Kulesi'nde öne çıkan diğer sergiler:

  • Kulenin Tarihi
  • İstanbul'un 1923'te işgalci güçlerden kurtuluşu
  • Şehrin interaktif modeli
  • Haliç Zinciri
  • Ortaçağ tekne modeli
  • Roma dönemi, Ceneviz yerleşimi ve Osmanlı dönemine ait kazı buluntuları

Dar merdivenlerden inerken yuvarlak kemerli pencerelere de dikkat edin. Muhtemelen kamufle edilmiş gözlem ve koruma için kullanılıyorlardı, ancak bugün İstanbul'un çatılarının ve sokaklarının güzel bir manzarasını sunuyorlar. 

galata kulesi Seyir Güvertesi

2. Gözlem Güvertesi

Döner bir merdiven sizi 7. kattand son iki kata götürür. Gözlem güvertesi, dönüm noktasının tepesinde yer almaktadır.

Tepeye çıktıktan sonra metal süslemeli dar balkona adım atabilir ve İstanbul'un çatılarının üzerinden 360 derecelik nefes kesen manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Galata Kulesi'nin şehrin en güzel manzaralarından biri olarak kabul edilmesi boşuna değil. Gerçekten de buradan İstanbul'un Tarihi Yarımadası, Haliç ve Boğaziçi Köprüsü'nün en iyi havadan görüntülerinden birini seyredebilirsiniz.

İpucu: Burası gün batımı sırasında İstanbul'un güzelliğini yaşamak için harika bir yerdir. Ancak erken gelmeyi unutmayın çünkü bekleme hatları genellikle çok uzundur.

Galata Kulesi Hediyelik Eşya Dükkanı (editoryal)

3. Hediyelik Eşya Dükkanı 

Aşağıya inerken çıkış/giriş yakınında küçük bir hediyelik eşya dükkanı olarak hizmet veren kat ile karşılaşacaksınız. Rengarenk seramikler, mitolojik figürler ve tabii ki Galata Kulesi gibi çeşitli renk ve şekillerde İstanbul gezinizin sıra dışı hediyelik eşyalarını burada bulabilirsiniz.

Ayrıca Galip Dede caddesinde her türlü hediyelik eşya ve deri çanta keten ev tekstili gibi kaliteli ürünler satan çok sayıda dükkan bulabilirsiniz. 

4. Galata Kulesi Restoran

Galata Kulesi'nde kahvaltı ve akşam yemeği servisi yapan popüler restoran ve kafe, 2020 yılındaki tadilattan bu yana kapalı.

Galata Kulesi Fotoğraf Fırsatları-

5. Fotoğraf Fırsatları

Galata Kulesi, İstanbul fotoğrafları için bir değil iki harika perspektif sunduğu için mükemmel bir fotoğraf yeridir. İster destansı bir Instagram çekimi olsun, ister bir hatıra fotoğrafı olsun, Galata Kulesi, İstanbul ziyaretçilerinin fotoğraf çekmek için favori noktalarından biridir.

Yukarıdan size açılan manzaranın harika fotoğraf fırsatları sunduğunu söylemeye gerek yok ama Galata Kulesi'nin kendisi de bir fotoğraf için mükemmel bir fon.

İpucu: Akşam karanlığından sonra tekrar gelmeyi deneyin çünkü aydınlatılmış Galata Kulesi geceleri de çok etkileyici.

Galata Kulesi yakınlarındaki gezilecek yerler

6. Galata Kulesi Yakınındaki Gezilecek Yerler

Galata Kulesi çevresindeki dar sokaklarda ve tuğla sokaklarda dolaşırken , şehrin bu bölümünde Avrupa atmosferini gerçekten hissedebilirsiniz. Küçük butiklere ve hediyelik eşya dükkanlarına göz atın ve büyüleyici kafelerden birinde oturun.

Alternatif olarak, Pera Müzesi, SALT Galata, Galata Mevlevihanesi veya Neve Şalom Sinagogu gibi yakınlardaki çok sayıda kilise ve sinagog veya galeri ve müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer ünlü turistik yerler, yeni kruvaziyer limanı Galataport  ve ünlü İstanbul alışveriş caddesi İstiklal Caddesi'dir.

Galata Kulesi'ne Giriş, Biletler ve Turlar (yazılı)

Galata Kulesi'ne Giriş, Biletler ve Turlar

  • Giriş: Galata Kulesi her gün 08:30 - 24:00 saatleri arasında açıktır.
  • Biletler: Sitedeki küçük bilet gişesinin önünde genellikle çok uzun kuyruklar olduğu için, online bilet almanız şiddetle tavsiye edilir. Galata Bilet & Turunu buradan online olarak satın alabilirsiniz. Galata Kulesi'ne giriş bileti, gözlem platformuna çıkan ekspres asansörün kullanımı ve profesyonel bir yerel rehber eşliğinde Galata mahallesinde 90 dakikalık bir yürüyüş turu dahildir.
  • İstanbul Müze Kart bu sitede geçerli mi? Evet, İstanbul Müze Kartı geçerlidir. İstanbul Müze Kartını buradan alın.
  • Rehberli Turlar: Tavsiyemiz Taksim ve Galata'da 2 saatlik Yürüyüş Turudur. Gizli hazineleri keşfederken, uzman bir rehber eşliğinde Galata Kulesi'nin tarihi geçmişini ve Galata ve Taksim semtlerinin Avrupa mirasını tanıyın.
  • Seyahat İpuçları: İstanbul'dan Şehir Geçişleri Hoş Geldiniz Kartı ile İstanbul'daki müzeleri ve turistik yerleri ziyaret ederken zamandan ve paradan tasarruf edebilir ve dahil olan rehberli turlar, seyahat ipuçları ve özel indirimlerle daha iyi bir deneyim yaşayabilirsiniz. Deluxe CardPremium Card ve Classic Card'ın yanı sıra İstanbul'daki seyahat deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için seyahat uzmanları tarafından tasarlanan Saver Combo Card arasından seçim yapabilirsiniz. 
galata kulesine nasıl gidilir

Galata Kulesi'ne nasıl gidilir?

Galata Kulesi, Galata ve Karaköy mahalleleri arasında, Galataport ve Galata Köprüsü'ne yakın konumdadır.

Sultanahmet'ten: T1 tramvay hattına binin ve Karaköy istasyonuna 4 durak gidin. 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra Galata Kulesi'ne ulaşacaksınız.

Taksim'den: M2 metrosuna binin ve Şişhane istasyonuna bir durak gidin. Buradan kuleye yürüyerek 5 dakikada ulaşabilirsiniz.

Galata Kulesi ile ilgili Sık Sorulan Sorular

Galata Kulesi aslen Bizans İmparatoru Anastasius'un emriyle 528 yılında inşa edilmiştir. Cenevizliler onu 14. yüzyılda İsa Kulesi olarak yeniden inşa ettiler . Şehir Osmanlılar tarafından fethedildikten sonra önce zindan, ardından yangın gözetleme kulesi olarak hizmet vermiş. Bugün İstanbul'un en ünlü simge yapılarından biri olarak kabul ediliyor ve bir müze ve seyir noktası olarak hizmet veriyor.

Galata Kulesi, Galata ve Karaköy mahalleleri arasında, Galataport ve Galata Köprüsü'ne yakın konumdadır.

Galata Kulesi'ne Nasıl Gidilir?

Sultanahmet Meydanı'ndan Galata Kulesi'ne ulaşmanın en kolay yolu T1 tramvay hattına binip Karaköy istasyonuna 4 durak gitmek. Buradan 10 dakikalık bir yürüyüşten sonra varacaksınız.

Taksim'den M2 metrosuna binin ve Şişhane istasyonuna bir durak gidin. Yürüyerek 5 dakikada kuleye ulaşabilirsiniz.

Galata Kulesi'nde Ne Yapılır?

Galata Kulesi, Eski Şehir'in muhteşem manzarasını sunan İstanbul'un en iyi seyir noktalarından biridir. Harika fotoğraflar çekebilir ve eski gözetleme kulesinin mimarisine hayran kalabilirsiniz. Ayrıca Galata Kulesi'nin alt katlarına yayılmış sergilere de bir göz atın. Boğaz üzerinden Üsküdar'a uçabileceğiniz Harfezen'in etkileyici simülasyonunu kaçırmayın.

Galata Kulesi'nin çevresi de görülmeye değer. Tarihi mahalleyi ve gizli mücevherlerini kendi başınıza veya bir yürüyüş turuyla keşfedebilirsiniz.

Galata Kulesi'nin Açılış Saatleri Nedir?

Galata Kulesi her gün 08:30 - 24:00 saatleri arasında açıktır.

Galata Kulesi bileti ne kadar?

Galata Kulesi giriş ücreti 100 TL'dir. Not : İstanbul Müzekart Sahipleri ücretsiz giriş hakkına sahiptir.

Galata Kulesi Hakkında Tarihsel Gerçekler ve Bilgiler

Galata Kulesi Hakkında Tarihsel Gerçekler ve Bilgiler

Galata Kulesi aslen Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından savunma sisteminin bir parçası olarak 527 civarında inşa edilmiştir. 1348-49'da Cenevizliler tarafından Konstantinopolis'in tam karşısındaki Ceneviz kolonisi Galata'nın bağımsızlığını savunmak için inşa edilmiş bir kalenin tepesini işaretleyen "Mesih Kulesi" veya "Christea Turris" olarak yeniden inşa edildi. 3 metreden fazla kalınlığa sahip Galata Kulesi'nin duvarları muazzam sağlamlığını gösteriyor.

1453'ün fethinden sonra Osmanlılar kuleyi ele geçirdi ve Sultan'ın Yeniçeri birliklerini buraya yerleştirdi. Daha sonra hapishane, gözetleme kulesi ve geç Osmanlı döneminden 1960'lara kadar itfaiye istasyonu olarak kullanılmıştır.

Defalarca hasar görmesine rağmen sadece bir dizi depremden değil, fırtınalardan ve yangınlardan da kurtulan Galata Kulesi her şeye dayanmış. 1967 yılında usta mimar Köksal Anadol tarafından restore edilmiştir. Bunca yıldan sonra orijinal cephesini restore ederek Galata Kulesi'nin konik çatısını yeniden yaptırdı. Daha sonra Galata Kulesi özelleştirildi, restore edildi ve turizme açıldı. 2013 yılında kule, UNESCO Dünya Mirası geçici listesine dahil edildi. 2020 yılındaki yenilenmesinden bu yana müze olarak hizmet veren Galata Kulesi, İstanbul'un en güzel seyir noktalarından biri olmaya devam ediyor.

Ziyaret Edilecek En İyi Sesli Rehber-İstanbul-

İstanbul'u Ziyaret Etmek İçin En İyi Sesli Rehber

Sesli rehberler, şehrin önemli noktalarını kendi hızınızda keşfetmenin harika bir yoludur! Bu şekilde, sadece cep telefonunuzu kullanarak şehri ucuza tanıyabilirsiniz. YourMobileGuide, gezginler için en iyi AudioGuide uygulamasıdır. Sadece yerel uzmanlar tarafından yazılmış kendi kendine rehberli turlar, ücretsiz bir şehir haritası ve özel indirimler sunan uygulamayı indirin.

İstanbul ziyaretiniz için YourMobileGuide size çeşitli heyecan verici kendi kendine rehberli sesli turlar sunuyor. İlk kez gelen ziyaretçiler, sizi İstanbul'un en popüler ve önemli turistik yerlerinin yanı sıra bazı gizli mücevherlere yönlendiren Best of Istanbul Tour'a bayılacaklar. Geleneksel Türk sokak yemekleri için ipuçları sayesinde, Boğaziçi metropolünün mutfak tarafına da bir giriş yapabilirsiniz...

  • Adres: Bereketzade, Galata Kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: Her gün 08:30 - 24:00 arası
  • Toplu Taşıma: Metro 2, Şişhane Durağı
  • Resmi Web Sitesi: GalataKulesi
Google Maps

By loading the map, you agree to Google's privacy policy.
Learn more

Load map

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası