esad suriyelileri geri çağırdı / Esad, Suriyelileri Geri Çağırdı - Dünya - seafoodplus.info Amerika'dan Haberler

Esad Suriyelileri Geri Çağırdı

esad suriyelileri geri çağırdı

Yalnız bırakılmıştı Suriye, Arap Birliği'ne geri mi dönüyor?

Arap Parlamenterlerden oluşan bir grup, pazar günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Şam'da bir araya geldi. Söz konusu görüşme, iç savaşın başladığı yılından bu yana uluslararası arenadan izole edilen "Şam ile buzların çözülmeye başladığı" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Irak, Ürdün, Pakistan, Libya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yanı sıra, Umman ve Lübnan'dan da temsilciler Arap Parlamentolararası Birliği'nin bir parçası olarak pazar günü Suriye'ye gitti.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, heyet, Suriyeli parlamenterler ve Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü.

"Biz Suriye'siz, Suriye de bizsiz"

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ın aktardığına göre, Irak parlamentosu sözcüsü Muhammed Halbousi görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "Biz Suriye'siz Suriye de geri dönmesini umduğumuz Arap çevresi olmadan yapamaz" dedi.

Suriye, yılında başlayan iç savaşın ardından Arap dünyası tarafından uygulanan büyük çaplı bir izolasyonla karşı karşıya kalmıştı.

Arap Birliği, yılında Suriye'nin üyeliğini askıya almış, birçok Arap ülkesi de Şam'dan elçilerini geri çağırmıştı.

yılından bu yana devam eden ilişkilerdeki soğukluk, geçtiğimiz yıllarda bazı Arap ülkelerinin Büyükelçiliklerini geri açmaya başlamasıyla "Esad geri mi dönüyor" yorumlarına neden olmuştu. "Düşman kardeşler" olarak anılan Suriye ve Suudi Arabistan ilişkilerine dair de Suudilerin Şam'daki büyükelçilik binasını tadilata soktuğu haberleri gündeme gelmişti. Bu gelişmelerin ardından Suriye'nin Arap Birliği'ne geri dönme olasılığı bir süre tartışılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Esad'ın "uluslararası arenaya dönüşüne" dair söylemler, 6 Şubat'ta meydana gelen ülkesinde 'den fazla kişinin ölümüne yol açan merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Arap ülkelerinden gelen desteklerle arttı.

Destek gönderen ülkelerin arasında, Suriye'deki iç savaşın ilk yıllarında Esad'ı devirmek isteyen isyancıları destekleyen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de bulunması dikkat çekmişti.

Depremin ardından diplomasi trafiği

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi 7 Şubat'ta Esad'la ilk kez telefonda görüştü ve Ürdün Dışişleri Bakanı 15 Şubat'ta Şam'a ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Esad daha sonra 20 Şubat'ta Umman'a giderek depremden bu yana Suriye'den ilk kez ayrılmış oldu.

Esad, savaş sırasında Suriye'den nadiren ayrılmış, sadece askeri destekleriyle çatışmanın gidişatını değiştirmesine yardımcı olan yakın müttefikleri Rusya ve İran'a seyahat etmişti.

Esad'ın 'de BAE'ye yaptığı ziyaret, 'de savaşın patlak vermesinden bu yana bir Arap ülkesine yaptığı ilk ziyaretti.

seafoodplus.info // Dış Haberler

Ankara çekimser adımlar atarken 7 Arap ülkesi Suriye ile köprüleri kurduAnkara çekimser adımlar atarken 7 Arap ülkesi Suriye ile köprüleri kurdu

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

Ana maddeler: Suriye muhalefetinin dış ilişkileri ve Suriye Ulusal Konseyinin uluslararası tanınması

Suriye muhalefetinin dış ilişkileri, kendisini gerçek Suriye olarak gören, kendi kendini Suriye Arap Cumhuriyeti'nin muhalefeti ilan eden dış ilişkilerine atıfta bulunur. Suriye muhalefetine bağlı grupların kontrolündeki bölgeler iyi tanımlanmamıştır. Türk hükûmeti, Suriye muhalefetini gerçek Suriye Arap Cumhuriyeti olarak tanımakta ve birçok kurumuna kendi topraklarında ev sahipliği yapmaktadır. Suriye'nin Arap Birliği'ndeki koltuğu, 'ten beri Suriye muhalefetine ayrılmıştır, ancak doldurulmamıştır.

Muhalefet bir bütün olarak İran,[78]Rusya[79] ve Suriye tarafından "terörist" olarak nitelendirilmektedir.[80]

Askeri güçler[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir