2014 kpss önlisans tercihleri ne zaman / KPSS tercihleri için geri sayım başladı! (Tercih Kılavuzu ve Boş Kadrolar) - Haberler

2014 Kpss Önlisans Tercihleri Ne Zaman

2014 kpss önlisans tercihleri ne zaman

2014/2 KPSS tercih kılavuzu yayımlandı

2014-KPSS-2014/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme İçin Tercih Kılavuzu ve Tablolar

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

* Özel Koşullar
* Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
* Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
* Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
* Mezun Olunan Ortaöğretim Alanı
* Mezun Olunan Ön Lisans Programı
* Mezun Olunan Lisans Programı


KAMU PERSONEL
SEÇME SINAVI

ADAYLARIN DİKKATİNE!

1- Adayların tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeleri, koşullarını taşımadıkları kadro ve pozisyonlardan tercih yapmamaları son derece önemlidir.

2- Adaylar, aynı düzeyde birden fazla Ortaöğretim/Önlisans/Lisans eğitim bilgisini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabileceklerdir. Bunun yanında, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince, Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil, adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara(Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzey(ler)indeki(ortaöğretim, önlisans) mezuniyetlerini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

KPSS-2014/2

TERCİH KILAVUZU

1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR

1.1 Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

1.2 KPSS-2014/2 Tercih Kılavuzu, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

1.3 Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

1.4 Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Ancak, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara(Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

2. TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği son gün itibariyle, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan (Danıştay 12. Daire Başkanlığının kararı gereğince alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzey(ler)indeki kadroların gerektirdiği alan/programdan tercihlerin ÖSYM'ye internetle gönderildiği son gün itibariyle mezun olmaları gerekmektedir.) mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM'ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

3. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER

3.1 Adaylar tercihlerini 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 26 Kasım 2014 gecesi, saat 23:59'da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

3.2 Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-l'de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2'de önlisans mezunlarının ve Tablo-3'te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

3.3 Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki "Aranan Nitelik Kodları" sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen "Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar" başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

DİKKAT:

Koşullarından herhangi birini karşılamadığınız bir kadro ya da pozisyona tercihleriniz arasında yer vermeniz ve yerleştirilmeniz halinde ilgili kurum tarafından atamanızın yapılmayacağını göz önünde bulundurunuz. Mağduriyete uğramamanız ve diğer adayları mağdur etmemeniz için tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz.

Tercihlerinizi internetle ÖSYM'ye göndermeden önce tüm tercihlerinizin durumunuza uygun olduğundan mutlaka emin olunuz. Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi http://ais.osym.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali veya mezuniyet tarihinde değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

3.4 Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30'u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir. Tercihlerinizi yazmanız için bu kılavuzdaki boş Tercih Listesinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir hazırlık size tercihlerinizi internete girmenizde kolaylık sağlayacaktır. Üzerinde çalışma yaptığınız listeyi ÖSYM'ye kesinlikle posta ile göndermeyiniz veya elden teslim etmek için girişimde bulunmayınız. Böyle bir liste ÖSYM'de hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacaktır.

3.5 İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve önce Tercihler alanına ardından KPSS-2014/2 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Buradaki ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Kişisel şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen internet adresinden "Şifremi Unuttum" alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Bu sorulara doğru cevap veremediği için şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar nüfus cüzdanı ya da pasaportları ile birlikte Başvuru Merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ÖSYM Büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı (2,00 TL) yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Bu şifre daha sonraki gerek tercih gerekse sınavlar ile ilgili işlemlerde de kullanılacağından adayların bu şifreyi saklamaları yararlarınadır. Adayın kişisel bilgisi olan şifreler, başka hiçbir kişiye verilmemektedir. Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğu için bizzat yukarıda belirtilen başvuru merkezlerine gelemeyecek olan adaylara ise, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir.

3.6 KPSS-2014/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve "Tercih Bildir" alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda "KPSS-2014/2 Tercihleriniz

............. tarihinde başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir." ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada

"Yazdır" alanına tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız.

3.7 Tercihlerinizi yapmak için ÖSYM'nin ilgili internet sayfasına girdikten sonra ÖSYM kayıtlarında size ait öğrenim düzeyi, mezun olunan program/alan ve mezuniyet tarihi bilgileri ekrana gelecektir.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar ais.osym.gov.tr adresinden eğitimi bilgilerini kontrol edebilirler. Eğitim bilgilerinde eksiklik ve/veya hata olan adaylar, tercih yapmak istedikleri kadroların gerektirdiği eğitim bilgilerini 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında (26 Kasım 2014 günü saat 16.00'ya kadar) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde güncelleyebilirler. Bu bilgilerin sisteme işlenebilmesi için adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine giderken diploma/mezuniyet belgesinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Belgede yer alan eğitim bilgileri, görevli tarafından sisteme girildikten sonra onaylı belge görevli tarafından teslim alınacaktır. Adaylar 3,00 TL hizmet ücreti ödeyecektir.

Eğitim bilgileri alanında yapılacak değişikliklerde onaylı belge Sınav Koordinatörlüklerince teslim alınacağından adaylar, bu belgelerinin onaylı örneğini yanlarında bulundurmalıdır. Adayın yanında, belgenin aslı ile birlikte onaysız bir fotokopisinin bulunduğu durumlarda başvuru merkezi görevlisi belgenin aslını inceleyerek fotokopi belgeyi onaylayabilecektir. Onaylı belge başvuru merkezi görevlisi tarafından teslim alınacak, belgenin aslı adaya geri verilecektir. Belgelerin asılları Sınav Koordinatörlüklerine teslim edilmemelidir.

Tercih işlemleri için aday tarafından Merkezimize gönderilen, diploma/mezuniyet/öğrenim durumu vb. belgeler işleme alınmayacaktır. Sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından yapılacak değişiklikler, KPSS-2014/2 tercih/yerleştirme işlemi için geçerli olacaktır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adresi ÖSYM'nin internet sayfasında yer almaktadır.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar, tercih bildiriminden önce ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri zorunludur. Eğitim bilgilerinde yapılmış olan değişiklikler önceki eğitim bilgisine göre yapılan tercihleri geçersiz hale getirebileceği için adaylar tarafından tercihlerin yeniden bildirilmesi işleminin mutlaka yapılması gerekmektedir.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruğundan biri "T.C.", "KKTC" ve/veya "2527 Sayılı Kanun Kapsamında Bulunanlar" olarak kayıtlı olan adaylar, KPSS'de tercih yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde uyruk bilgisi "Yabancı Uyruklular" ve/veya "Mavi Kartlı" olarak kayıtlı olan adaylar, KPSS'de tercih yapamazlar.

DİKKAT: 2014 KPSS'de;

* Orta öğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (14 Mayıs 2014 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar)

* Orta öğretim düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde ön lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (24 Temmuz 2014 tarihi ve öncesinde bir ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar) * Ön lisans düzeyinde sınava başvuran; ancak, sınava başvurduğu dönemde lisans mezuniyetini bildirmeyen adayların (14 Mayıs 2014 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olan adaylar)

tercih yapmaları sistem tarafından engellenmiştir.

4. YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

4.1 Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.3 Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.5 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

5. SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

6. KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

7. HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

8. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ ÜZERİNDE İNCELEME İSTEKLERİ

Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının İnternet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki "Genel Amaçlı Dilekçe" örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdırlar. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) 5,00 TL'nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

KPSS-2014/2

TERCİH LİSTESİ

(Bu liste, tercihlerin internete kolaylıkla girilmesini sağlamak amacıyla hazırlanacak, kesinlikle ÖSYM'ye gönderilmeyecektir.)

T.C. Kimlik Numarası: Adı ve Soyadı:

Tercih Sıra No

Kadro/Pozisyon

Kodu

Kadronun/Pozisyonun Bulunduğu İl

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR

Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro veya pozisyonlarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.

1. BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

İlan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12'nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.)

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan "kadroları" tercih edecek adaylar için;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

Kılavuzda yer alan "pozisyonları" tercih edecek adaylar için;

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamaları,

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinin 6'ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir. )

f) Kılavuzda yer alan "pozisyonları" tercih edecek adaylar için;

Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığı engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

Kılavuzda yer alan "kadroları" tercih edecek adaylar için;

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

2. BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların "tamamını" taşımaları gerekmektedir. Bununla birlikte, eğer "BAKINIZ BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI ..." ifadesi var ise kurumlarca aranılan diğer şartların yanı sıra adayların bu bölümde belirtilen şartları da taşımaları ve dikkatlice okumaları gerekmektedir. Bu şekilde olan kadrolarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılacağı için bu bölümün çok dikkatli okunması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir.

2.1. ARFF MEMURU (İTFAİYECİ)

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait ARFF Memuru (İtfaiyeci) pozisyonunu tercih edecek adayların aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:

a) En az 1.65 metre boyunda olmak.

b) Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak. (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır)

c) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak.

ç) Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak.

d) "c" ve "ç" maddelerinde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde AARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden "Sağlık Kurulu" raporu almış olmak.

2.2. AVUKAT

1136 sayılı Avukatlık Kanunun 9'uncu maddesine göre Avukatlığa kabulün ruhsatnamenin verildiği andan itibaren hüküm ifade etmesi ve avukatlığa kabulden sonra Avukat unvanının kullanılabilmesi sebebiyle, Avukat kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların Avukatlık Ruhsatnamesine yerleştirme işlemlerinin son günü itibariyle sahip olmaları gerekmektedir. Aksi halde yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır. Avukatlık stajının tamamlanması ve Avukatlık Ruhsatının alınması için başvuruda bulunulması adaylara

"Avukatlık Ruhsatı sahibi olmak" koşulunun arandığı kadro veya pozisyonlara başvuru hakkı vermez.

2.3. ÇÖZÜMLEYİCİ

"Çözümleyici" kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların;

- Fakültelerin fizik, matematik bölümleri ile mühendislik fakültelerinin elektrik, elektrik- elektronik, elektronik ve bilgisayar ile ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya,

- Diğer fakültelerden mezun olup, bilgisayar alanında ders aldığını belgelemeleri ve Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış Bilgisayar Analist Programcı Sertifikasına ya da programlama dillerinden en az iki tanesini bildiklerine dair sertifikaya sahip olmaları,

- İngilizce bilmeleri, şarttır.

Bunun yanında, bu kadro veya pozisyonda "Özel Koşullar" tablosunda yer alan kod veya kodların bulunması halinde, adayların bu kod ve kodlar karşılığında yer alan şartlara da sahip olmaları gerekmektedir.

2.4. DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bu pozisyona atanacak aday 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 2. Maddesine göre istihsal edilen Havacılık tazminatına ilişkin Yüksek Planlama Kurulu Kararı eki II sayılı cetvelinde terminal hizmetlerinde görev yapacaktır.

2.5. İCRA MEMURU

Bu kadroyu tercih edecek adayların, Sosyal Güvenlik Kurumu İcra Memurları Yönetmeliği madde 5/b gereğince, 30 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.(Öğrenim şartını taşıyan bunun yanında 18 Kasım 1984 ve sonrası doğanlar bu kadroyu tercih edebilirler.17 Kasım 1984 tarihinde ve öncesinde doğanlar 30 yaşını doldurduğundan bu kadroyu tercih edemezler.)

2.6. KALORİFERCİ

Kaloriferci kadro veya pozisyonlarını tercih edecek olan adayların, Özel Şart olarak belirlenmiş olan MEB'den onaylı sertifikalardan ya da 3308 sayılı Kanuna göre bu daldaki ustalık/kalfalık belgelerinden herhangi birine sahip olmaları veya örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli olarak konu ile ilgili ders almış olmaları ve bu hususu resmi olarak belgelemeleri gerekmektedir.

2.7. PROGRAMCI

"Programcı" kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların, Bilgisayar Programcılığı eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olmaları veya diğer fakülte veya yüksekokullardan mezun olanların, Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya Milli Eğitim

Bakanlığınca onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış Bilgisayar Programcısı Sertifikasına sahip olmaları şarttır.

Bunun yanında, bu kadro veya pozisyonda "Özel Koşullar" tablosunda yer alan kod veya kodların bulunması halinde, adayların bu kod veya kodlar karşılığında yer alan şartlara da sahip olmaları gerekmektedir.

2.8. TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Genel Müdürlük pozisyonlarına atanacak bütün adaylar, TCDD Sağlık ve Psikoteknik Yönergesinde yer alan unvanlar için bu Yönergede belirtilen sağlık koşullarını taşımak zorundadır.

Puantör(Liman Puantörü) pozisyonunu tercih edip yerleşen ve sonrasında atanan adaylar;

-Limanlarda çalışacaklardır.

-Limanda, yayaların erişimine kısmen veya tamamen kapalı olan, yük elleçleme ve teknik işler için ayrılmış terminal bölümlerinde görev yaparlar. Her türlü hava koşulunda vardiya usulüyle esnek mesai zamanlarında uzun süre ayakta kalarak çalışırlar.

-Puantörlerin başlıca görevleri; iş organizasyonunu yapmak, elleçleme öncesi hazırlıklara iştirak etmek, yük elleçleme işlemlerine nezaret edip bu işlemlerin kayıtlarını tutmaktır.

-Liman Puantörü olarak görev yapan bayan personel bulunmamaktadır.

2.9. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünün söz konusu pozisyonları tercih edecek adayların yapacakları görevlere ilişkin açıklamalar şunlardır;

Memur pozisyonları için;

-Söz konusu "memur" pozisyonları tercih edecek adaylar "tartı memuru" olarak çalışacaklardır.

-TMO işyerine gelen ve giden traktör, kamyon, tır ve treyler gibi ürün yüklü vasıtaların boş-dolu tartısı yapıldığından, ana hizmet binasının dışında kantar binalarında çalışırlar.

-Bu binalar, TMO'nun iştigal alanına giren hububatın hasat dönemlerinde geçici olarak açılabilecek alım merkezlerinde olabildiği gibi, üçüncü şahıslardan kiralanan kantar binalarında da olabilir.

-Bazı durumlarda işyeri personel sayılarına bağlı olarak satış, sevk ve tesellüm işlemlerinde bir merkezde yalnız görev yapabilirler.

-Görev alanlarında muhatap oldukları kesimler üreticiler, nakliyeciler ve kamyoncular olup, bu noktalarda sadece depo memuru veya depo teknisyeni ile birlikte çalışabilirler.

Ambar Memuru pozisyonları için;

-Söz konusu pozisyonları tercih edecek adaylar "Ambar memuru" olarak çalışacaklardır.

-Sorumluluğuna verilen ürün ve mamullerle her türlü alet, cihaz ve malzemeyi özelliğine göre sayarak, ölçerek veya tartılmasında hazır bulunarak teslim almak ve teslim etmek,

-Depolarda mevcut ürün ve malzemenin periyodik sayımlarını, giriş-çıkışlarını yaptırmak, işyeri döşeme, demirbaş, kırtasiye, malzeme ve melbusat ihtiyaçlarını izleyip zamanında teminini sağlamak, kayıtları muhasebe kayıtları ile sık sık kontrol ederek mutabakatını sağlamak, boşalan depolardaki tartıya ve sayıma dayalı meydana gelen fazlalık ve noksanlıkları tespit etmek, münakale ve diğer işleri yapmak,

-Sorumluluğuna verilen her türlü depoda bulunan zimmetindeki ürünlerden yapılacak; alım, satış, sevk, tesellüm, periyodik kontroller, havalandırma, kurutma, paçal çalışmaları, depolar arası nakil, her türlü ilaçlama, eleme, temizleme ve benzeri ürün hareketlerini, ilgili işyeri personeliyle gerekli işbirliğini kurarak gerçekleştirmek, gibi işler görev sahası kapsamındadır.

-Görev alanlarında muhatap oldukları kesimler üreticiler, nakliyeciler ve kamyoncular olup, bu noktalarda kurumun diğer personeli ile birlikte çalışabilirler.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne ait Afyonkarahisar İlinde yer alan pozisyonlara yerleştirilecek adaylar Bolvadin İlçesinde yer alan Afyon Alkaloidleri Fabrikasında istihdam edileceklerdir. Fabrikada; Haşhaş Kapsülünden afyon alkaloidleri ve türevleri üretilmekte, üretimle ilişkili teknik bölümlerinde (ısı santrali, laboratuvar) vardiya sistemi uygulanmaktadır.

2.10. MALİYE BAKANLIĞI

Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Atama Yönetmeliği'nin "Çalışma şartı" başlıklı 39'uncu maddesinde; "18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılan sınavlar veya benzeri sınavlar sonucunda söz konusu Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan (B) grubu kadrolara atananlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atananlar, görevden çekilen personelden yeniden göreve atananlar ve Hazine Avukatı unvanına atananlar; atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen iki yıl görev yapmak zorundadırlar. Bu sürenin hesabında izinli sürelerden yalnızca yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. Bu süreyi doldurmayanların kurum içi nakilleri yapılmaz." hükmü yer almakta olup, Maliye Bakanlığının B grubu kadrolarını tercih edecek adayların, atandıkları birimin bulunduğu il sınırları içerisinde fiilen 2 yıl görev yapma zorunluluğunu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

3. DİĞER HUSUSLAR

Adayların tercihlerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

3.1. Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir.

3.2. Adayların öncelikle tercih edecekleri kadro/pozisyonun karşısında yer alan öğrenim koşuluna sahip olmaları, ilaveten bu kadro/pozisyon için aranılan diğer özel niteliklerin tümüne sahip olmaları gerekmektedir. Bu doğrultuda, kadro/pozisyonlara ilişkin bakınız başvuru özel şartları bölümü açıklamalarını dikkatlice okuyunuz.

3.3. Adayların tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde birden fazla öğrenim alanı veya programı belirtilmiş ise, bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterlidir.

3.4. Herhangi bir lisans programına devam ederken üniversite ile ilişiklerini keserek önlisans diploması alan adayların, KPSS'ye ön lisans seviyesinde katılıp yapılan yerleştirme işlemlerinde de 3001 nitelik kodu aranılan kadro veya pozisyonları tercih etmeleri mümkün bulunmaktadır.

(Hem lisans hem de ön lisansta aynı isimle yer alan İşletme, Maliye, Hemşirelik gibi lisans programınlarından ilişiklerini keserek önlisans diploması alan adayların, ÖSYM sistemine kendilerini ön lisans İşletme, Maliye, Hemşirelik olarak değil, 9006-ALANSIZ ÖN LİSANS DİPLOMASI" olarak kaydetmeleri ve "3001- Herhangi bir önlisans programından mezun olmak." niteliği aranan kadro veya pozisyonları tercih etmeleri gerekmektedir. Aksi halde, yerleştirmeleri yapılsa dahi atamaları yapılmayacaktır.)

3.5. Tercih edilecek kadroların başvuru şartları arasında mesleki öğrenim görmüş olmak şartına ilave olarak ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmak şartı yer alması halinde, mesleki öğrenimi olanların ayrıca bu mesleklerle ilgili ustalık-kalfalık belgesi veya sertifika sahibi olmaları şart değildir.

3.6. Adayların tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde belirtilen yabancı dil sınav türü ve seviyesinin dengi sınav türü ve seviyesinde aynı yabancı dili bilenler de söz konusu kadroları tercih edebilirler. Denklik tablosu aşağıdadır.1

(1) 3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 7 inci maddesinin altıncı fıkrasında; "Başkanlık tarafından farklı zamanlarda yapılan sıralama veya seviye tespit sınavlarının eşdeğerliği, her bir sınav sonucunun geçerlilik süresi ile Başkanlığın yaptığı yabancı dil sınavlarının uluslararası yabancı dil sınavlarıyla eşdeğerliliği, ilgili uzman raporlarına dayalı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir." hükmü gereği; ÖSYM Başkanlığı tarafından oluşturulan "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu" raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucu "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden düzenlenmiştir.

Ayrıca, ÖSYM Başkanlığının 11 Ekim 2013 tarihli duyurusunda ilan edilen ilkeler gereğince;

Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile güncelleme tarihini takip eden günden başlamak üzere 30 gün içerisinde yapılan sınavlar için, güncelleme tarihinden önce yürürlükte olan eşdeğerlik tablosu geçerlidir. Bu süre eşdeğerliliği kaldırılmış sınavlar için de kabul edilecektir. Diğer durumlarda eşdeğerlik tablosu güncelleme tarihi itibari ile uygulanacaktır.

Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.

ÖSYM Başkanlığınca ilk eşdeğerlik tablosunun yayımlandığı 13/01/2012 tarihine kadar alınmış sonuç belgelerinde sınavın yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yükseköğretim Kurulu eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır.

Diğer durumlarda ilgili başvurular güncel eşdeğerlik tablosuna göre değerlendirilecektir.

Bu doğrultuda eşdeğerlik tespiti gerektiren sınavlar için uygulama, yukarıda belirtildiği şekilde olacak ve ÖSYM Başkanlığınca eşdeğerlik belgesi yerine geçecek bir belge verilmeyecek, ilgili kurumlar eşdeğerlik tablosu doğrultusunda kabul ve işlemlerini yapacaklardır.

3.7. Başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece "İNGİLİZCE BİLMEK" gibi bir yabancı dil bilme şartının yer alması halinde, bu kadro/pozisyonları;

-(3.6.)'da belirtilenler,

-Ortaöğretimde/ortaokulda yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar,

-Yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Ortaöğretim kurumlarından mezun olduğunu belgelendirenler,

-Yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar, -Yabancı dil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar,

-Yurt içinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra yabancı ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yaptığını belgelendirenler, tercih edebileceklerdir.

3.8. Başvuru şartları arasında "B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK" niteliği aranan kadroları, "C", "D" ve "E" sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.

3.9. Başvuru şartları arasında "C SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK" niteliği aranan kadroları, "D" ve "E" sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.

3.10. Başvuru şartları arasında "MEB'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak" niteliği aranan kadroları, MEB'den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası, MEB'den Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.

3.11. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "M.E.B.'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine ve aynı şekilde hızlı klavye kullanımı(F Kalvye) dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, "M.E.B.'den Onaylı Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye) Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

3.12. Adaylardan istenilen sertifikaların, Milli Eğitim Bakanlığından veya Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış olması gerekmektedir.

3.13. Adaylar tercih edecekleri kadro ve pozisyonların nitelikleri arasında birebir kendi mezun oldukları alan/programların yer aldığı kadro ve pozisyonları tercih edebileceklerdir.

3.14. Yerleştirme işlemleri, adayların mezun oldukları unvanlara göre değil, mezun olunan alan/program esas alınmak suretiyle yapılmaktadır. (Örneğin; nitelikleri arasında (3017) "Hemşirelik, Sağlık Memurluğu veya Sağlık Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak." koşulu aranan kadro ve pozisyonlara ilgili programlardan mezun olan adaylar başvurabilecek, diğer programlardan Sağlık Teknikeri unvanıyla mezun olanlar başvuramayacaktır.)

3.15. Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonların yerleri il ya da ilçe düzeyinde gösterilmekte olup, ilçe düzeyinde gösterilen kadro ve pozisyonlara yerleştirilen adaylar bu ilçelerde, il düzeyinde gösterilen kadrolara atanma hakkını elde edenler ise, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarına göre o il dahilindeki ilçelere, bölge düzeyinde teşkilatlanan kuruluşlarda ise kuruluşun o bölge dahilindeki il ve ilçelerine atanabileceklerdir.

3.16. 3795 sayılı Kanun gereği "Teknisyen" kadrosuna Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Kız Teknik Lisesi mezunları atanabilmektedirler. Diğer ortaöğretim kurumlarından mezun adayların, Teknisyen kadrolarını tercih etmeleri halinde atamaları yapılmayacaktır.

ENGELLİ ADAYLARIN DİKKATİNE:

Engelli statüsündeki adayların, tercih ettikleri kadro ve pozisyonlar için aranılan genel ve özel şartları taşımaları halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde yerleştirilmeleri mümkün bulunmaktadır.

Bununla birlikte, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53'üncü maddesinde; kurum ve kuruluşların toplam dolu kadro sayılarının (yurtdışı teşkilatı hariç) %3'ü oranında engelli çalıştırmak zorunda oldukları ve engellilerler için sınavların, engelli kontenjanı açığı bulunduğu sürece engel grupları ve eğitim durumları itibariyle sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Memur olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın, engelli kontenjanı çerçevesinde ve 657 sayılı Kanunun 53'üncü maddesine istinaden engelliler için yapılacak olan merkezi sınavda başarılı olmaları halinde de memur olarak istihdam edilmeleri mümkün bulunmaktadır.

ADAYLARCA BAŞVURU YAPALABİLECEK ALT ÖĞRENİM DÜZEY(LER)İNDEKİ

KADRO/POZİSYON UNVANLARI

Ortaöğretim

1- Teknisyen
2- Sağlık Teknisyeni
3- Laborant
4- Sağlık Memuru
5- Ebe
6- Hemşire
7- Veteriner Sağlık Teknisyeni

Önlisans

1- Tekniker
2- Laborant
3- Sağlık Memuru
4- Hemşire
5- Sağlık Teknikeri
6- Ebe

Bu Habere Tepkiniz

KPSS 2014 Önlisans ve Lise Sınav Tarihleri-ÖABT Atamaları

KPSS 2014 sınav takvimine haberimizden ulaşabilirsiniz. KPSS sınavları ne zaman yapılacak? Ortaöğretim ve Önlisans mezunları için sınav tarihi nedir, sınav puanı ne kadar süre geçerli olacak? ÖABT öğretmen branş atamalarında son durum ne? KPSS ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizin devamında..

Adaylardan 17-26 Kasım 2014 tarihleri arasında tercihler alınacak ve Lisans mezunları için P3, önlisans mezunları için P93, Ortaöğretim mezunları içinse P94 puanları atamalarda kullanılacaktır. Devlet Personel Başkanlığı kurumlardan Kasım ayında yapılacak merkezi atamalar için kadro talebi toplamaya başlamıştır.

2014 Puanıyla Toplam Kaç Atama Yapılacak?

Devlet Personel Başkanlığının her yılın başında açıkladığı yerleştirme takvimine göre her yıl yapılan 2 atama dönemi dikkate alındığında , 2014 KPSS puanlarına göre toplam 4 atama yapılacaktır. 1. Atama : 17-26 Kasım 2014 2. Atama : 2015 Haziran (Kesin Tarih 2015 başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 3. Atama : 2015 Kasım ( Kesin Tarih 2015 başında DPB tarafından açıklanacaktır.) 4. Atama : 2016 Haziran ( Kesin Tarih 2016 başında DPB tarafından açıklanacaktır.)

Bu atama takvimi, üzerinde bir değişiklik yapılmazsa yılda iki defa çift yıllarda yapılan Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınavları için aynı şekilde devam edecektir. KPSS A grubu kadroları ise (uzman yardımcısı, denetmen yardımcısı vs.) kurumların yaptığı sınavlarla seçildiği için merkezi atamaların dışında tutulmuştur. Bu kadrolar içinde 2014 puanları Lisans mezunları için 2016 yılında yapılacak olan KPSS Lisans sınavına kadar geçerli olacaktır.



KPSS SINAVI NE ZAMAN?

2014 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları yapıldı. Gözler şimdide eylül ayında yapılacak KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavına ardından Kasım ayında yapılacak ÖABT-Öğretmenlik tercihlerine çevrildi. Peki KPSS sınavları ve tercihleri ne zaman yapılacak? Tüm ayrıntılar ve yeni gelişmelerle milliyet.com.tr'de

KPSS 2014 Ön Lisans ve KPSS 2014 Lise Sınav takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak . KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman?, 2014 KPSS Önlisans Sınavı Ne Zaman?, KPSS Ortaöğretim Sınavı, KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman?, KPSS Ortaöğretim Sınavı Çıkmış Sorular, KPSS Önlisans Sınavı Çıkmış Sorular. KPSS Sınavı Konu Dağılımı ve dahası milliyet.com.tr'de

2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi)

SINAV TARİHİ


Adaylar sınava, ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden, her oturum için ayrı ayrı edinecekleri sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaport ile girecekler.

KPSS ÇIKMIŞ SORULAR

Geçmiş yıllarda KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Sınavlarında sorulmuş soruları görmek için aşağıda verilen linke tıklayınız.

KPSS KONU DAĞILIMI

KPSS 2014 Lise ve Önlisans düzeyinde sorulacak soruların konulara göre dağılımları aşağıda verilmiştir.
2013-KPSS ‘de uygulanan Genel Yetenek  ve Genel Kültür testlerinin kapsamı,yaklaşık ağırlıkları ve uyumluluk sağlamak amacıyla,2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretin/Önlilans sınavlarında da aynı şekilde uygulanacaktır.

İŞTE KONU DAĞILIMLARI

Toplam soru : 120

Genel Yetenek (60 soru) : Matematik+Türkçe

Matematik (30 soru)

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerine yönelik sorulardan oluşacaktır.(Muhakeme)

Türkçe(30 soru)

Sözel akıl yürütme ve dilbilgisi,yazım kuralları ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.(muhakeme)

Her iki sınavda da mantık sorularına ağırlık verilecektir.

Genel Kültür (60 soru)Tarih+Coğrafya+Vatandaşlık+Güncel Konular

Coğrafya (18 soru)

Türkiyenin ekonomik özellikleri 13 soru

Türkiyenin fiziki özellikleri 7 soru

Türkiyenin beşeri özellikleri 5 soru

Tarih (27 soru)

Selçuklu devleti ve öncesi Türk Devleti 3 soru

İnklap tatihi 12 soru

Osmanlı devleti 9 soru

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3

Vatandaşlık Bilgisi (9 soru)

İdare hukuku 3 soru

Anayasa hukuku 3 soru

Hukukun temel kavramkarı ve medeni hukuk 3 soru

Güncel Konular (6 soru)

KPSS ÖABT 2014 Branş Sıralaması Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
 
KPSS ÖABT BRANŞ SIRALAMASI NASIL HESAPLANIR?
 
KPSS P121 puanınızı aşağıda ki forma kaydetikten sonra Sıralamanızı Sayfa altında ki sıralamanı öğren formu ile öğrenebilirsiniz.
 
KPSS alan sınavına girmiş adaylar P121 puanına göre öğretmen atamalarında tercih bulanabilecekler. 2014 KPSS Alan Sınavı Branş formu sayesinde KPSS P121 Puanınızı sisteme girerek oluşacak veri merkezinde oluşacak puanlara göre kendi alanınıza ait olan sıralamanızı öğrenebileceksiniz.
 
KPSS sınaviları sona erdi. ÖABT ile öğretmenler atama bekliyorlar. Öğretmen atamalarında branş sıralamaları nasıl yapılacak. Tercih branş sıralama robotu ne işe yarar ve ne kadar güvenilir sizler için derledik. Öğretmenlerimiz için araştırmamız 2014 ÖABT KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu oldu. Peki bu KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu nasıl oluyor? Ardından ÖABT Kpss Alan Sınavı branş sıralaması robotu nasıl çalışıyor sorularını burada. ÖABT Alan Sınavı branş sıralaması robotu ve diğer haberler burada. MEB ağustos ayında 40 bin öğretmen adaması yapacak gibi görünüyor ve dolayısı ile de 20 Temmuz’da yapılan 16 branşın girdiği alan sınavı ile öğretmen adaylarını heyecanlı bir bekleyiş aldı. Acaba aldıkları puan ile hangi adayları eleyerek üst sıralara çıktılar ve kendileri hangi sıralara bulunuyorlar oldukça merak eder oldular. KPSS sınasına giren öğrenciler p121 puanlarını baz alarak öğretmen atamaları yapılacaktır. Bizler sizlere fikir edinebilmeniz için 2014 Kpss alan sınavı branş formunu sunarak sizlerin aldığı puanı sisteme yazmanızı istiyor ve dolayısı ile bilgisayarın otomatik olarak size hangi sırada olduğunuzun bilgisini vermesini sağlıyoruz. Yani 2014 KPSS alan sınavı branş sıralaması öğrenme artık daha kolay. Umarız izlerde gerek bu yıl ilk kez girdiğiniz ya da daha önceki yıllarda da denediğiniz bu şanslarınızı bu kez gerçeğe dönüştürür ve sıralama yer alarak istediğiniz öğretmenlik hayalini gerçekleştirirsiniz. Sonuçları açıklanacağı gün yine oldukça heyecanlı ve bir o kadar da üzüntü ve sevincin bir arada yaşanacağı bir durum söz konusu olacak gibi duruyor.
 

İşte bu yıl, yani 2014 yazında atama yapılacak alanlar ve rakamları

Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500,
Özel eğitim 1000,
PD Rehberlik öğretmeni 3600,
İngilizce öğretmeni 4200,
İlköğretim matematik öğretmeni 2700,
Matematik öğretmeni 1500 atama,
Türkçe öğretmeni atanacak 2200
Beden eğitimi öğretmeni 2000,
Okul öncesi öğretmeni 1500,
Fen bilimleri öğretmeni 1700,
Bilişim Tek. Öğretmeni 1700 atama,
Edebiyat öğretmeni 1750,
Sınıf öğretmenliği 1500,
İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750,
Müzik öğretmenliği: 1000,
Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250,
Biyoloji öğretmenliği: 450 atama,
Coğrafya:400 atama,
Arapça : 300,
Diğer: 4000 atama,
Toplam : 40 bin öğretmen ataması

4 OTURUMDA 81 İLDE YAPILDI

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS'nin dört oturum halinde 81 il merkezi ve Lefkoşa-KKTC'de gerçekleştirildiği kaydedildi. 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü Sabah oturumundaki Genel Yetenek Genel Kültür Testine katılacak 1 milyon 117 bin 697 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki Eğitim Bilimleri Testine katılacak 325 bin 419 aday için 06 Temmuz 2014 Pazar günü Sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi; Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldığı kaydedildi. 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda uygulanan sınavda 259 bin 367 sınav görevlisinin görev yaptığı kaydedildi.

ÖĞRETMENLİK VE DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SONRA AÇIKLANACAK

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ile ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacağı vurgulandı.

KPSS NEDİR?

KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-BKPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, Anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.

KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.

KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.

KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.

KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların  denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013  tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul  edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi  alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında  sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girme  zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara  uygun olarak başvurması gerekiyor.
 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen  adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu  süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir  sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra  lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye  ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu  lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları  sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya  önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.


KPSS Sınavları gerçekleşiyor. En Son KPSS Lisans Sınavı Sonuçları açıklandı. Şimdi ise gözlede iki konu var. Birincisi KPSS Önlisans-Ortaöğretim (Lise) Sınavı ve KPP Lisans Tercihleri. Peki KPSS Lisans Tercihleri Ne Zamani KPSS Lisans Tercihleri Ne Zaman Olacak, KPSS Lisans Tercihleri Kılavuzu, KPSS Önlisans-Ortaöğretim (Lise) Sınav Tarihi, KPSS Önlisans-Ortaöğretim (Lise) Sınav bilgileri. Detaylar medyafaresi.com'da.

KPSS Lisans Tercihleri Ne Zaman Başlayacak ? KPSS Sınav Tarihleri ve Akademik Takvimi haberi, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ÖSYM KPSS ÖABT sınav sonuçları medyafaresi.com'dan adresinden öğrenebilirsiniz. ÖSYM ÖABT KPSS Lisans sınavı ve ÖABT Alan sınavı sonuçları için aktif linki tıklayınız. KPSS sınavı kontenjanlarına göre Öğretmelik sınavına giren adaylar merakla KPSS atama sonuçları için internette arama yapıyorlar. Merakla beklenen ÖABT alan sınavı sonuçları ve Öğretmenlik atama kontenjanları burada.

KPSS Sınavları gerçekleşiyor. En Son KPSS Lisans Sınavı Sonuçları açıklandı. Şimdi ise gözlede iki konu var. Birincisi KPSS Önlisans-Ortaöğretim (Lise) Sınavı ve KPP Lisans Tercihleri. Peki KPSS Lisans Tercihleri Ne Zamani KPSS Lisans Tercihleri Ne Zaman Olacak, KPSS Lisans Tercihleri Kılavuzu, KPSS Önlisans-Ortaöğretim (Lise) Sınav Tarihi, KPSS Önlisans-Ortaöğretim (Lise) Sınav bilgileri. Detaylar medyafaresi.com'da..

KPSS Lisans Tercihleri Ne Zaman Başlayacak ? KPSS Sınav Tarihleri ve Akademik Takvimi haberi, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ÖSYM KPSS ÖABT sınav sonuçları medyafaresi.com adresinden öğrenebilirsiniz. ÖSYM ÖABT KPSS Lisans sınavı ve ÖABT Alan sınavı sonuçları için aktif linki tıklayınız. KPSS sınavı kontenjanlarına göre Öğretmelik sınavına giren adaylar merakla KPSS atama sonuçları için internette arama yapıyorlar. Merakla beklenen ÖABT alan sınavı sonuçları ve Öğretmenlik atama kontenjanları burada.

ÖSYM KPSS 2014 ÖABT branş sıralaması (2014 Öğretmen Atamaları) ÖABT atama sonuçları belli oldu mu ve ÖSYM KPSS ÖABT atama sonuçları ne zaman belli olacak sorguları google'da en çok aratılan cümleler oldu. ÖSYM KPSS ÖABT branş sıralama sonuçları Binlerce eğitim fakültesi mezunu, ÖABT öğretmen atamaları sonuçlarını bekliyor. 2014 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sıralama sonuçları (Öğretmen Atamaları) ÖSYM 2014 KPSS Branş (Alan) Sıralaması (KPSS Öğretmen Atamaları) ÖSYM KPSS Branş Sıralaması (ÖABT branş sıralama sonuçları) KPSS sıralamalarında eşdeğer bölüm ayrıntısı, ÖSYM KPSS Öğretmen Atama Sonuçları, Branş sıralamaları yayımlandı. Peki sıralamalara nasıl bakılmalı? ÖSYM KPSS ÖABT branş sıralama sonuçları, KPSS Branş dağılı ile ilgili tüm bilgilere hurriyet.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

2014 ÖABT öğretmen atama sonuçlarına göre en çok İngilizce ve Din Kültürü öğretmen atamaları yapılacak.

Oysaki KPSS tercih işlemlerinde bazı bölümler birbirine eşdeğerdir. Açılan bir kadroya, eşdeğer olan tüm bölüm mezunları başvurabilmektedir.

Örnek 1- Gazetecilik bölümü (6188), Halkla İlişkiler bölümü (8191) ile eşdeğerdir.
Örnek 2- Kamu Yönetimi bölümü (3237), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (3314) ve Siyaset Bilimi (3313) lisans programları ile eşdeğerdir.
Örnek 3- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği kadrolarını tercih edecek adayların eşdeğer bölüm olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı , Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ve Türk Halkbilimi Bölümlerini birlikte seçerek sıralamaya bakmalıdır.

Eşdeğer lisans programlarından dolayı, KPSS sıralamasına bakarken sadece mezun olduğunuz bölümleri değil eşdeğer olan diğer tüm bölümleri de seçmelisiniz.

Eğitim fakültesi mezunlarına yani öğretmenlere ek olarak getirilen bir sınavdır. Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) yapılmasına karar verilmiştir.

Bu alanlarda yapılacak normal KPSS P10'a ek olarak ÖABT sınavı da puana eklenecek ve atama bu yeni ortaya çıkan KPSS121 puanına göre yapılacaktır.

Normal KPSS10 puanı %50 ekleyecek olan bu yeni sınavın diğer kısmını da ÖABT etkileyecektir.

KPSS ÖABT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6528 sayılı Kanun hükümleri şu şekildedir:

“Madde 5-
(6) Aday öğretmenler, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar.

(8) Aday öğretmenlik süresi sonunda sınava girmeye hak kazanamayanlar ile üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanlar aday öğretmen unvanını kaybeder ve memuriyetle ilişiği kesilir.

(9) Ancak aday öğretmenliğe başlamadan önce 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre aday memurluğu kaldırılarak asli memurluğa atanmış olanlar hakkında sekizinci fıkra hükümleri uygulanmaz. Bu kişiler Bakanlıkta kazanılmış hak aylık derecelerine uygun memur kadrolarına atanırlar.

Sınav komisyonu üyeleri; Bakanlık personeli, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile öğretim elemanları arasından seçilir. Bakanlık gerekli gördüğünde illerde veya merkezde birden fazla komisyon oluşturabilir. Performans değerlendirmesinde dikkate alınacak mesleki ölçütler, sınav konuları, komisyon üyelerinin seçimi, görevleri, çalışma usul ve esasları ile sınava ilişkin diğer hususlar yönetmelikle düzenlenir.”

HÜKMÜN AÇIKLAMASI

Yukarıdaki hükme göre atanacak öğretmen adaylarına,

1- Performans değerlendirmesi yapılacak.

2- Performans değerlendirmesine göre başarılı olanlar yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

Diğer taraftan, performans değerlendirmesinde dikkate alınacak mesleki ölçütlerin yönetmelikle düzenleneceği hüküm altına alınmıştır. Ancak aradan geçen 5 aya yakın zamana rağmen bu performans ölçütlerinin neler olduğu belirlenebilmiş değildir. Performans ölçütlerinin, öğretmen atamaları öncesinde yürürlüğe konulması gerekiyorki, hukuki bir tartışma olmasın. Kriterlerin öğretmen adaylarının göreve başlamasından sonra yürürlüğe konulması halinde, MEB yine kendini hukuki bir tartışma içinde bulabilecektir.

İşte bu yıl, yani 2014 yazında atama yapılacak alanlar ve rakamları

Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500,
Özel eğitim 1000,
PD Rehberlik öğretmeni 3600,
İngilizce öğretmeni 4200,
İlköğretim matematik öğretmeni 2700,
Matematik öğretmeni 1500 atama,
Türkçe öğretmeni atanacak 2200
Beden eğitimi öğretmeni 2000,
Okul öncesi öğretmeni 1500,
Fen bilimleri öğretmeni 1700,
Bilişim Tek. Öğretmeni 1700 atama,
Edebiyat öğretmeni 1750,
Sınıf öğretmenliği 1500,
İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750,
Müzik öğretmenliği: 1000,
Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250,
Biyoloji öğretmenliği: 450 atama,
Coğrafya:400 atama,
Arapça : 300,
Diğer: 4000 atama,
Toplam : 40 bin öğretmen ataması

4 OTURUMDA 81 İLDE YAPILDI

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS'nin dört oturum halinde 81 il merkezi ve Lefkoşa-KKTC'de gerçekleştirildiği kaydedildi. 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü Sabah oturumundaki Genel Yetenek Genel Kültür Testine katılacak 1 milyon 117 bin 697 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki Eğitim Bilimleri Testine katılacak 325 bin 419 aday için 06 Temmuz 2014 Pazar günü Sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi; Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldığı kaydedildi. 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda uygulanan sınavda 259 bin 367 sınav görevlisinin görev yaptığı kaydedildi

ÖĞRETMENLİK VE DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SONRA AÇIKLANACAK

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ile ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacağı vurgulandı.

MEB ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ (YENİ)

I. AŞAMA : Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014
II. AŞAMA : Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014
ATAMALAR: 29 Ağustos 2014

Bakanlık tarafından yeniden duyurulan takvime göre özür grubu atamaları 29 Ağustos tarihinde tamamlanacak. Bu sebeple, yaz dönemi öğretmen ilk atamaları tercih süreci de bu tarihten itibaren başlayacak. Tercihlerin, Eylül ayının ilk haftasında alınması ve atamaların da ertesi hafta yapılması şu anki takvime göre mümkün görünüyor. Atamalara ilişkin kontenjanlar ve kılavuz iste Bakanlık tarafından tercih dönemi öncesinde duyurulacaktır.

ÖABT NEDİR?

ÖABT; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve öğretmen olabilecek eğitim fakültesi mezunlarına ek olarak getirilen bir alan sınavıdır.

Aşağıdaki alanlarda mezun öğretmen adaylarına KPSS'de genel yetenek,genel kültür ve eğitim bilimleri testlerinin yanında ÖABT testide uygulanacaktır.

ÖABT hangi alanlarda uygulanacak?

1. Türkçe
2. İlköğretim Matematik
3. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji
4. Sosyal Bilgiler
5. Türk Dili ve Edebiyatı
6. Tarih
7. Coğrafya
8. Matematik (Lise)
9. Fizik
10. Kimya
11. biyoloji
12. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
13. Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce)

ÖABT sınavı kaç sorudan oluşuyor?

ÖABT sınavı 50 sorudan oluşmaktadır.

ÖABT sınavının süresi kaç dakikadır?

ÖABT sınavının süresi 75 dakikadır.

ÖABT sınavına hangi illerde girilebilecek?

ÖABT sınavına Adana, Ankara , Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul , İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Bursa, Gaziantep ve Van illerinde girilebilecektir.

KPSS Tercihleri ve Tercih Süresi

KPSS ile ilgili tüm ayrıntılar burda. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak. Peki KPSS tercihleri ne zaman? KPSS tercihleri nasıl yapılacak? 2014 KPSS tercih süresi ne kadar? Tüm ayrıntılarıyla hurriyet.com.tr'de KPSS Başvuru ve KPSS Tercih İşlemleri (2014 KPSS Tercih Kılavuzu ve KPSS Tercih Motoru)2014 KPSS

Bu bilgi sistemi tercihte bulunacak adaylara yapacakları tercihlerde yardımcı ve bilgilendirmeye yönelik olup, adayların 23/06/2014 tarihinde www.osym.gov.trinternet adresinde yayımlanacak olan 2014/1 KPSS Tercih Kılavuzunu dikkatlice okumaları ve tercihlerini bu Kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.

KPSS KONU DAĞILIMI

KPSS 2014 Lise ve Önlisans düzeyinde sorulacak soruların konulara göre dağılımları aşağıda verilmiştir.
2013-KPSS ‘de uygulanan Genel Yetenek  ve Genel Kültür testlerinin kapsamı,yaklaşık ağırlıkları ve uyumluluk sağlamak amacıyla,2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretin/Önlilans sınavlarında da aynı şekilde uygulanacaktır.

İŞTE KONU DAĞILIMLARI

Toplam soru : 120

Genel Yetenek (60 soru) : Matematik+Türkçe

Matematik (30 soru)

Sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerine yönelik sorulardan oluşacaktır.(Muhakeme)

Türkçe(30 soru)

Sözel akıl yürütme ve dilbilgisi,yazım kuralları ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.(muhakeme)

Her iki sınavda da mantık sorularına ağırlık verilecektir.

Genel Kültür (60 soru)Tarih+Coğrafya+Vatandaşlık+Güncel Konular

Coğrafya (18 soru)

Türkiyenin ekonomik özellikleri 13 soru

Türkiyenin fiziki özellikleri 7 soru

Türkiyenin beşeri özellikleri 5 soru

Tarih (27 soru)

Selçuklu devleti ve öncesi Türk Devleti 3 soru

İnklap tatihi 12 soru

Osmanlı devleti 9 soru

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 3

Vatandaşlık Bilgisi (9 soru)

İdare hukuku 3 soru

Anayasa hukuku 3 soru

Hukukun temel kavramkarı ve medeni hukuk 3 soru

Güncel Konular (6 soru)

KPSS ÖABT 2014 Branş Sıralaması Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

KPSS Sınavı gerçekleşti ve Öğretmenler ÖABT ile atanmalarını bekliyorlar.2014 ÖABT KPSS Alan Sınavı branş sıralaması robotu oldu.

KPSS sınasına giren öğrenciler p121 puanlarını baz alarak öğretmen atamaları yapılacaktır. Bizler sizlere fikir edinebilmeniz için 2014 Kpss alan sınavı branş formunu sunarak sizlerin aldığı puanı sisteme yazmanızı istiyor ve dolayısı ile bilgisayarın otomatik olarak size hangi sırada olduğunuzun bilgisini vermesini sağlıyoruz. Yani 2014 KPSS alan sınavı branş sıralaması öğrenme artık daha kolay

İşte bu yıl, yani 2014 yazında atama yapılacak alanlar ve rakamları

Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500,
Özel eğitim 1000,
PD Rehberlik öğretmeni 3600,
İngilizce öğretmeni 4200,
İlköğretim matematik öğretmeni 2700,
Matematik öğretmeni 1500 atama,
Türkçe öğretmeni atanacak 2200
Beden eğitimi öğretmeni 2000,
Okul öncesi öğretmeni 1500,
Fen bilimleri öğretmeni 1700,
Bilişim Tek. Öğretmeni 1700 atama,
Edebiyat öğretmeni 1750,
Sınıf öğretmenliği 1500,
İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750,
Müzik öğretmenliği: 1000,
Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250,
Biyoloji öğretmenliği: 450 atama,
Coğrafya:400 atama,
Arapça : 300,
Diğer: 4000 atama,
Toplam : 40 bin öğretmen ataması

Oysaki KPSS tercih işlemlerinde bazı bölümler birbirine eşdeğerdir. Açılan bir kadroya, eşdeğer olan tüm bölüm mezunları başvurabilmektedir.

Örnek 1- Gazetecilik bölümü (6188), Halkla İlişkiler bölümü (8191) ile eşdeğerdir.
Örnek 2- Kamu Yönetimi bölümü (3237), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (3314) ve Siyaset Bilimi (3313) lisans programları ile eşdeğerdir.
Örnek 3- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği kadrolarını tercih edecek adayların eşdeğer bölüm olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı , Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ve Türk Halkbilimi Bölümlerini birlikte seçerek sıralamaya bakmalıdır.

Eşdeğer lisans programlarından dolayı, KPSS sıralamasına bakarken sadece mezun olduğunuz bölümleri değil eşdeğer olan diğer tüm bölümleri de seçmelisiniz.

Eğitim fakültesi mezunlarına yani öğretmenlere ek olarak getirilen bir sınavdır. Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) yapılmasına karar verilmiştir.

Bu alanlarda yapılacak normal KPSS P10'a ek olarak ÖABT sınavı da puana eklenecek ve atama bu yeni ortaya çıkan KPSS121 puanına göre yapılacaktır.

Normal KPSS10 puanı %50 ekleyecek olan bu yeni sınavın diğer kısmını da ÖABT etkileyecektir.

İşte bu yıl, yani 2014 yazında atama yapılacak alanlar ve rakamları
Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenliği 5500,
Özel eğitim 1000,
PD Rehberlik öğretmeni 3600,
İngilizce öğretmeni 4200,
İlköğretim matematik öğretmeni 2700,
Matematik öğretmeni 1500 atama,
Türkçe öğretmeni atanacak 2200
Beden eğitimi öğretmeni 2000,
Okul öncesi öğretmeni 1500,
Fen bilimleri öğretmeni 1700,
Bilişim Tek. Öğretmeni 1700 atama,
Edebiyat öğretmeni 1750,
Sınıf öğretmenliği 1500,
İmam Hatip Meslek Dersleri: 1750,
Müzik öğretmenliği: 1000,
Sosyal Bilgiler öğretmenliği: 1250,
Biyoloji öğretmenliği: 450 atama,
Coğrafya:400 atama,
Arapça : 300,
Diğer: 4000 atama,
Toplam : 40 bin öğretmen ataması

4 OTURUMDA 81 İLDE YAPILDI

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS'nin dört oturum halinde 81 il merkezi ve Lefkoşa-KKTC'de gerçekleştirildiği kaydedildi. 05 Temmuz 2014 Cumartesi günü Sabah oturumundaki Genel Yetenek Genel Kültür Testine katılacak 1 milyon 117 bin 697 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki Eğitim Bilimleri Testine katılacak 325 bin 419 aday için 06 Temmuz 2014 Pazar günü Sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi; Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldığı kaydedildi. 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda uygulanan sınavda 259 bin 367 sınav görevlisinin görev yaptığı kaydedildi

ÖĞRETMENLİK VE DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SONRA AÇIKLANACAK

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ile ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacağı vurgulandı.

MEB ÖZÜR DURUMUNA BAĞLI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ (YENİ)

I. AŞAMA : Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014
II. AŞAMA : Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014
ATAMALAR: 29 Ağustos 2014

Bakanlık tarafından yeniden duyurulan takvime göre özür grubu atamaları 29 Ağustos tarihinde tamamlanacak. Bu sebeple, yaz dönemi öğretmen ilk atamaları tercih süreci de bu tarihten itibaren başlayacak. Tercihlerin, Eylül ayının ilk haftasında alınması ve atamaların da ertesi hafta yapılması şu anki takvime göre mümkün görünüyor. Atamalara ilişkin kontenjanlar ve kılavuz iste Bakanlık tarafından tercih dönemi öncesinde duyurulacaktır.

ÖABT NEDİR?

ÖABT; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır ve öğretmen olabilecek eğitim fakültesi mezunlarına ek olarak getirilen bir alan sınavıdır.

Aşağıdaki alanlarda mezun öğretmen adaylarına KPSS'de genel yetenek,genel kültür ve eğitim bilimleri testlerinin yanında ÖABT testide uygulanacaktır.

ÖABT hangi alanlarda uygulanacak?

1. Türkçe
2. İlköğretim Matematik
3. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji
4. Sosyal Bilgiler
5. Türk Dili ve Edebiyatı
6. Tarih
7. Coğrafya
8. Matematik (Lise)
9. Fizik
10. Kimya
11. biyoloji
12. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
13. Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce)

ÖABT sınavı kaç sorudan oluşuyor?

ÖABT sınavı 50 sorudan oluşmaktadır.

ÖABT sınavının süresi kaç dakikadır?

ÖABT sınavının süresi 75 dakikadır.

ÖABT sınavına hangi illerde girilebilecek?

ÖABT sınavına Adana, Ankara , Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul , İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Bursa, Gaziantep ve Van illerinde girilebilecektir.


Tweetle

Facebook'ta Paylaş



KPSS sonuçları açıklanıyor...Memur adaylarına bayram öncesi KPSS sonuç müjdesi mi? 27-28 Eylül 2014 KPSS sonuçları ne zaman açıklanıyor? KPSS ortaöğretim önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS memurluk tercihleri ne zaman başlayacak? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sonuçları) 30 Eylül 2014 Salı itibariyle açıklandı mı? KPSS 2014 sonuç öğrenme sayfası...

KPSS puanını ve sonucunu Tıkla öğren! 

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) sonuçları bu hafta açıklanır mı? diye merak eden adaylara ÖSYM, bayram tatili sürprizi yapabilir. KPSS 2014 sınav sonuçları30 Eylül 2014 tarihi itibariyle açıklandı mı? ÖSYM KPSS 2014 sonuç sorgu sayfasına giriş için Tıklayın KPSS 2014 sonuç öğrenme sayfası Tıkla ÖSYM KPSS 2014 ortaöğretim ve KPSS önlisans sonucunu ve kaç puan aldığını öğren https://sonuc.osym.gov.tr/  KPSS 2014 sonuçları açıklandı diye haber yapanlara itimat etmeyin ÖSYM KPSS 2014 önlisans ve KPSS ortaöğretim sınavlarının sonuçlarını açıkladı mı? KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?Henüz ÖSYM’den bir açıklama gelmedi. Memur adayları KPSS sonuçlarınızı buradan açıklandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS 2014) toplam 2 milyon 655 bin 283 aday başvuru yaptı şimdi bu adaylar merak ve heyecanla KPSS sonuçlarını bekliyor. 

KPSS puanınızı hesaplamak ve KPSS sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

KPSS sonuçları açıklanıyor

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) lise mezunları (ortaöğretim) ve iki yıllık yüksekokul (önlisans) mezunları için geçtiğimiz hafta sonu 27-28 Eylül’de yapıldı. Memur olabilmek için yarışan adaylar şimdi büyük bir heyecanla ÖSYM’den gelecek 2014 KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. İki yılda bir yapılan KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavlarının sonuçlarının ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinde açıklanmasının ardından memur adayları için T.C. Devlet Personel Başkanlığı’nın KPSS memurluk kadroları ilan etmesinin ardından ÖSYM aracılığıyla tercih maratonu başlayacak.

27 Eylül 2014 KPSS ortaöğretim sonuçları ile 28 Eylül 2014 KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sonuçları 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arası Kurban Bayramı öncesi açıklanır mı? ÖSYM, bilindiği gibi son yıllarda merkezi sınavları çok hızlı bir şekilde değerlendirip kamuoyuyla paylaşıyor. KPSS sınavlarını da gerçekleştiren ÖSYM’nin 2 milyonu aşkın adayın girdiği üniversite sınavlarını 6 günde açıkladığı düşünülürse KPSS 2014 ortaöğretim ve önlisans sınav sonuçlarını da en kısa sürede açıklaması olası.

27-28 Eylül 2014 tarihinde yapılan KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavlarına ortaöğretim okullarından veya ön lisans programlarından (lise, meslek lisesi, iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar girdi. Şimdi bu adaylar dört gözle KPSS 2014 sonuçlarının açıklanmasını ve ilan edilecek memurluk kadroları doğrultusunda KPSS yerleştirme tercihlerinin alınmasını beklemeye başladı.

KPSS yerleştirme tercihlerinden kimler yararlanabilecek?

Memur olabilmek için, 2012 yılında yapılan KPSS sınavının geçerlilik süresi ortaöğretim ve ön lisans düzeyindeki adaylar için 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde sona ereceğinden kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu yıl ki 27-28 Eylül 2014 tarihinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınavlarına mutlaka girmeleri gerekir.

Memurluk kadrolarına başvuru yapacak adayların, B Grubu Kadrolar için ÖSYM’ce gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle sınava girdikleri öğrenim düzeyinde mezun durumda olmaları şartı aranmaktadır.

KPSS sonuçları kaç yıl geçerli?

KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavının sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerlidir. Ancak bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder. 2014-KPSS’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya ön lisans sınav sonuçları sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri KPSS  ortaöğretim veya ön lisans sınav sonuçlarını etkilemez.

2014-2015 KPSS yerleştirme tercihler ne zaman başlayacak?

27-28 Eylül 2014 tarihinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sınavlarının sonuçları bu hafta açıklandıktan sonra bu sınav sonucuna bağlı KPSS ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacak. ÖSYM’nin 2014 KPSS ortaöğretim/önlisans başvuru kılavuzunda yer alan açıklamaya göre, KPSS yerleştirme tercih süreci bu tarihte başlayıp iki yıl içinde düzenli periyodlarla gerçekleştirilecek. Eğer iki yıl sonunda yeni bir KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları yapılmazsa KPSS sonuçları iki yıl yerine yeni yapılacak KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavlarının yapılacağı tarihe kadar geçerli olacak.

27-28 Eylül’de yapılan KPSS’ye giren aday sayısı kaç?

27-28 Eylül tarihinde ortaöğretim ve önlisans mezunları için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS 2014) toplam 2 milyon 655 bin 283 aday başvuru yaptı. Bu adayların 827 bin 230’u KPSS önlisans sınavına, 1 milyon 828 bin 53’ü ise KPSS ortaöğretim sınavına girdi. İşte ÖSYM Başkanı Ali Demir’in  Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2014) ile ilgili basınla paylaştığı bilgiler.

“Bu sınavın çok büyük bir aday kitlesi var. KPSS'ye önlisans düzeyinde 827 bin 230, ortaöğretim düzeyinde 1 milyon 828 bin 53 olmak üzere 2 milyon 655 bin 283 aday girecek. Sınavlar 9 bin 157 bina ve 136 bin 726 salonda gerçekleştirilecek. Sınavlarda 362 bin 366 sınav görevlimiz, 35 bin 189 da güvenlik görevlisi çalışacak. Güvenilik önlemlerinden taviz vermemek adına yine saate entegre kamerayla sınav salonlarında kayıt yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda KPSS önlisansta 17 bin 570, ortaöğretimde ise 37 bin 326 olmak üzere 54 bin 896 entegre kamera kullanacağız."

KPSS önlisans sınavında adaylara 120 soru soruldu

Önlisans mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yapıldı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu 170 sınav merkezinde saat 09.30'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

KPSS ortaöğretim sınavında adaylara 120 soru soruldu

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sona erdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu 170 sınav merkezinde saat 09.30'da başladı. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi.

KPSS'nin ortaöğretim oturumuna 1 milyon 828 bin 53 aday başvurmuştu.

KPSS, ortaöğretim düzeyine yönelik yapılan oturumla tamamlandı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin ''http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

KPSS Ön Lisans Düzeyi Ortaöğretim Düzeyi

Genel Kültür (60) Genel Kültür (60) : 120 soru

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları ve değerlendirme nasıl yapılıyor?

ÖSYM, KPSS ortaöğretim ve önlisansta yer alan her testi kendi içinde değerlendirmeye tabi tutuyor. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunuyor, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanıyor. Bir testte, doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmıyor ve bu adayların bu test için standart puanları hesaplanmıyor. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az bir soruyu doğru ya da yanlış işaretlemesi gerekiyor.

KPSS’de hatalı soru varsa ne oluyor?

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul ediliyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanıyor. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı “0,5”

Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanıyor. Bir adayın herhangi bir ASP’sinin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekiyor.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanıyor. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılıyor. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş oluyorr. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılıyor.

İşte KPSS puan hesaplama formülü;

                                 30 [ 2 (ASP – X ) – S]

 KPSS Puanı = 70 + __________________

                                  [2 ( B – X )] – S

Kısaltmalar

KPSS : Kamu Personel Seçme Sınavı

ASP : Ağırlıklı standart puan

X : ASP dağılımının ortalaması

S : ASP dağılımının standart sapması

B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP

27-28 Eylül 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları

Adaylar KPSS ortaöğretim be KPSS önlisans sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. KPSS Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak.

KPSS yerleştirme tercihleri ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? KPSS tercih ücreti ne kadar?

ÖSYM, KPSS B grubu kadrolar için ilk tercihleri 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alacak. Lisans ile ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılan 2014-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacak. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacak. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklar. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı kesin olarak ÖSYM’nin İnternet adresinden adaylara duyurulacak. Yukarıdaki tarih tahmini olan KPSS yerleştirme tercihlerinin başlayacağı tarihtir.

KPSS yerleştirme tercih ücreti alınacak mı?

ÖSYM, sınavdan sonra yapılan ilk KPSS yerleştirmelerinde adaylardan KPSS yerleştirme ücreti almıyor. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra ÖSYM tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınıyor.

27-28 Eylül KPSS haberleri

Çorum'da önlisans mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek isteyen ancak nüfus cüzdanlarını unutan çok sayıda aday, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne müracaat etti.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu Çorum'da 50'den fazla sınav merkezinde saat 09.30'da başladı.

Sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.

Polisten yardım istediler

Kontrol işlemleri sırasında nüfus cüzdanını unuttuklarını fark eden bazı adaylar, görevlilerce salonlara alınmadı.

Bunun üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne giden bazı adaylar, yeniden kimlik çıkartmak için başvuru yaptı. Yanlarında fotoğraf olmadığı için nüfus cüzdanı çıkaramayan bazı adaylar, nüfus kayıt örneği belgesi alarak, sınava girecekleri okullara gitti.

Gazi Caddesi üzerindeki Valilik binasında bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne gitmek isteyen bazı adayların, 155 Polis İmdat hattını arayarak, yardım istedikleri gözlendi. Sınava girmek için Osmancık ilçesinden gelen ve nüfus cüzdanı olmadığı için salona alınmayan bir kadın aday, sınava gireceği fen lisesinden polis otosuyla Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne geldi. Burada işlemlerini yaptıran ve nüfus cüzdanı çıkaran aday, yeniden  polis otosuyla sınava gireceği okula gitti.

Okul bahçelerinde çocuklarını ve yakınlarını dua ederek bekleyenlerin yanı sıra bazı vatandaşların da piknik yaparak vakit geçirmeye çalıştıkları gözlendi. 

Bu arada sınava giren adaylara kimlik kontrolü sırasında cep telefonu ve benzer eşyalarının sınav salonuna alınmayacağının belirtilmesi üzerine bazı adayların eşyalarını, okul bahçesindeki diğer adayların yakınlarına teslim ettiği görüldü.

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır