1 aylık kedi tuvaletini yapmıyor / Kedilerin Tuvaletinin Geldiği Nasıl Anlaşılır? - Yeniçağ Ecza

1 Aylık Kedi Tuvaletini Yapmıyor

1 aylık kedi tuvaletini yapmıyor

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Yetişkin kedilerin tuvaletlerini yapmak için kumlu bir zemin arama eğilimi fazladır. Her ne kadar bazı yetişkin kediler için tuvalet eğitimi zorlu olabilse de genellikle yetişkinlerin kumlarına alıştırılması oldukça zahmetsizdir. Ancak dünyaya yeni gelen yavrular söz konusu olduğunda doğru tuvalet alışkanlığı kazanmaları için biraz çaba harcanması gereklidir. Yavru kedi tuvalet eğitimi doğru adımlar atıldığında oldukça hızlı bir şekilde tamamlanır. Bu yazımızda "yavru kedi tuvalet eğitimi nasıl verilir?" sorusunun yanıtlarını bulabilirsiniz.

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Verilir?

Dünyaya geldikleri ilk birkaç haftalık süreçte bebek kedi tuvalet eğitimi anneleri tarafından verilir. Daha doğrusu bu erken süreçte anneleri yavruların idrar ve dışkı yapmasını sağlar. Dolayısıyla yavru kedilerin bu dönemde kum kullanmasına gerek yoktur. Yavru kedilerde tuvalet eğitimi doğumlarından yaklaşık 1 ay sonra başlar. 1 aylık kedi tuvalet eğitimi kapsamında yavruların ilk olarak kedi tuvaletleri ile tanıştırılması, kumlarına alıştırılması ve tuvalet alışkanlığı kazanmaları amaçlanır.

tuvalete alıştırılan yavru kedi

Yeni Doğmuş Kedi Tuvalet Eğitimi Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni doğmuş kediler için tuvalet eğitimi verilirken 1 aylık olmalarının beklenmesi önerilir. Bu süreçte anneleri tuvaletlerini yapmalarını sağlayacaktır. Annesiz kalan yavruların idrar ve dışkı yapmaları gerektiğinde onları sahiplenen kişilerin desteğine ihtiyaçları olacaktır. 1 ay tamamlandıktan sonra ise yavru kedi tuvalet eğitimi başlatılabilir.

Öncelikle Doğru Kedi Kum Kabını Seçmelisiniz

Yavru kedi tuvalet eğitimi verebilmeniz için ilk adım dostunuzun ihtiyaçlarını karşılayacak bir kum kabı temin etmek olmalıdır. Yavruluk döneminde kedilerin çok büyük kum kaplarına ihtiyaçları olmayacaktır. İçerisine rahat girip çıkabilecekleri küçük bir kedi tuvaleti seçimi daha doğru bir tercih olarak ön plana çıkacaktır. Kediler oldukça temiz ve titiz canlılardır. Bu nedenle uzmanlar evdeki kedi sayısından bir fazla kum kabı kullanılmasını önerir. Tek bir yavrunuz varsa iki adet ya da örneğin 3 kediniz varsa 4 adet kum kabı kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Açık, kapalı veya elekli kedi tuvaleti çeşitlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Uygun Kedi Kumunu Belirlemelisiniz

Çoğu kedinin temas ettiğinde yumuşak his yaratan kumları tercih ettiği bilinmektedir. Ancak yavrular için kum seçimi yapılırken birden çok alternatifle buluşturulmaları önerilir. Bazı kediler topaklanan kedi kumlarında bazıları ise topaklanmayan kedi kumlarında daha rahat edebilirler. Bu nedenle seçimin onlara bırakılması daha doğru bir yaklaşım olarak kabul edilir. Doğru kumu bulduktan sonra tuvaletin zeminini doğru düzeyde kaplamaya çalışmalısınız. Az kum da çok kum da kedilerin konforunu azaltabilir.

Tuvalet Kabını Doğru Bir Yere Koymalısınız

Yavru kedi tuvalet eğitimine başlamadan önce kum kabının yerini stratejik olarak belirlemelisiniz. Yavrunuz için aldığınız mama ve su kabının çok yakınına tuvalet konulmamalıdır. Tuvaletin konulduğu yer kolay ulaşılabilir olmalı ve kedinin güzergahında yer almalıdır. Ek olarak tuvalet için belirlenen yerleşim alanının çok gürültülü olmamasına da dikkat etmelisiniz. Gerekirse en doğru yeri bulmak için birkaç farklı yer de deneme yapabilirsiniz. Yavru kedi tuvalet eğitimi sırasında kabın bulunduğu yerde dikkat dağıtıcı çok unsur olmamasına da özen göstermelisiniz. Yavrular dikkatlerini toplamakta zorlanabilirler.

Kedi Tuvaletini Sık Sık Temizlemelisiniz

Yavru kedi tuvalet eğitimi başlangıcındayken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri de tuvaletlerinin temizliğidir. Tamamen alışkanlık kazanmaları sağlanana dek tuvaletlerinin her kullanımdan sonra temizlenmesi önerilir. Yetişkinlik döneminde kum temizleme sıklığı günde defa olacak şekilde düzenlenebilir.

tuvaletten çıkan yavru kedi

Yavru Kedilerde Tuvalet Eğitimi

Yavrunuz için uygun boyutta kum kabını ve kumu bulup tuvaletini uygun yere koyduktan sonra basit adımlarda bebek kedi tuvalet eğitimi sürecine başlayabilirsiniz.

İlk adımda onun için hazırladığınız kum kabını veya kaplarını onunla tanıştırmalısınız. Keşfetmesine izin vermeli ve bu esnada onu zorlamamalısınız. Tanışma seansını yemek yedikten ve su içtiklerinden sonraki birkaç dakikada gerçekleştirebilirsiniz. Kabını yeterince koklayıp keşfettikten sonra yavruyu nazikçe kuma bırakabilirsiniz. İçgüdüsel olarak kumu patilemeye başlayabilirler ve hatta tuvaletlerini hemen yapabilirler. Eğer ilk seferlerinde tuvaletlerini yapmadılarsa beslenmelerinin ve uyanmalarının akabinde yeniden kumlarına ulaştırılmaları gerekir. Yavru kedi tuvalet eğitimi sırasında birkaç gün aynı davranışı tekrar etmek durumunda kalabilirsiniz, bu süreçte pozitif davranmalı ve yavrunuzda pozitif duygularla eşleşen alışkanlık oluşmasına katkıda bulunmalısınız.

Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi Başarısız Olursa

Tüm denemelerinize rağmen yavru kedinizde tuvalet eğitimi denemeleri başarısızlıkla sonuçlanıyorsa birkaç noktayı yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Kedi tuvaletleri kolay erişilebilir mi? Kedi tuvaletleri sessiz bir konumda mı? Kedi tuvaletlerinin olduğu yer kediler tarafından kolay fark edilebilir mi? Evde farklı kediler varsa tuvalet kullanımını onlar mı engelliyor? gibi soruların yanıtlarından emin olmalısınız. Bu soruların yanıtlarında herhangi bir sorun yoksa farklı bir kum kabı çeşidi deneyebilirsiniz. Kedinizi kumuna daha sık koyarak da tuvaletini yapma ihtimalini artırabilirsiniz. Eğer tüm bu çabalarınızın karşılığını yine alamadıysanız ve kediniz tuvaletini olması gerektiği yere yapmıyorsa veteriner hekim kontrollerine başvurabilirsiniz. Kedinizde parazit, idrar yolu enfeksiyonu veya farklı bir medikal sorun olup olmadığı da tuvalet eğitimi sonuçlarını etkileyebilir.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana funduszeue.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

Yavru kediler ne sıklıkla kaka yapar? Önemli detaylar

Yavru kediler ne sıklıkla kaka yapar? Yavru kedi kakası nasıl olur? Annelerinden ayrı olan yavru kediler, kendi başlarına çiş ve kaka yapmazlar. Yeni doğan yavrular, yalnızca annelerinin yardımıyla dışkılayabilirler. Anne kediler, yavrularının genital bölgelerini yalayarak onları çiş veya kaka yapmaya teşvik ederler.

Yavru kediniz annesinden ayrıysa, her beslenmeden sonra dışkılaması ve tuvalet ihtiyacını gidermesi için ona yardım etmeniz gerekir. Yetişkin veya yavru fark etmeksizin tüm kediler, bağırsaklarından (kalın bağırsaklarından) dışkının mevcut ve atılmaya hazır olduğuna dair bir sinyal aldıklarında dışkı (kaka) yaparlar.

Yavru kedilerin kendi başlarına kaka yapmaları ise biraz zaman alır. Dolayısıyla 3 &#; 4 haftalık bir yavru kedi sahiplendiyseniz, hemen kedi kumunu kullanmasını beklemeyin.

Peki, yavru kediler ne sıklıkla kaka yapar? Yavru kedilerin ne sıklıkla kaka yapacakları, beslenme türlerine, stresli olup olmadıklarına, bakteriyel, viral veya paraziter enfeksiyon gibi altta yatan herhangi bir sorunu olup olmadığına bağlı olarak değişir.

Emici, yumuşak ve nemli bezler kullanın

Yavru kedi temizliği

Yavru kedinizi, her beslenmeden sonra dışkılaması için teşvik etmelisiniz. Normalde bu görev anne kedi tarafından üstlenilse de bazen kediler annelerinden ayrı kalabilir. Bu gibi durumlarda, yavru kedinin her türlü bakımı yeni sahibi tarafından yapılmalıdır.

Anne kediler, yavrularını dışkılamaya ve tuvalete çıkmaya teşvik etmek için vücutlarının belirli noktalarını yalarlar. Sizler de tek kullanımlık yumuşak, emici ve nemli bir bez (kağıt mendil veya tuvalet kağıdı işe yarar) kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Bu işlem için kedinin cildini tahriş edebilecek kağıt havlular gibi sert ürünlerden kaçının. Bazı kedi sahipleri, bezi ılık suyla ıslatmayı tercih etmektedir. Bununla birlikte eğer bez yeteri kadar yumuşaksa, ıslatmak çok da gerekli değildir.

Yavru kedileri tuvaletlerini yapabilmeleri adına uyarmak için vücut pozisyonlarını değiştirmek gerekebilir. Kimileri yavru kediyi dik olarak oturtmayı, altları yere bakacak şekilde dik tutmayı, kimileri ise sırt üstü çevirmeyi tercih eder.

Sizler de yavru kediniz için en uygun pozisyonu bulduktan sonra bir elinizle onu sabit tutun ve yumuşak bir bez kullanarak genital bölgeyi dairesel hareketlerle nazikçe ovalayın. Bu işlemi, yavru kedi çişini yapana kadar yapmaya devam edin.

Ovalama işlemi, yavru kedinin yaşına bağlı olarak, 10 ila 40 saniye arasında sürebilir. Yavru kedinin kaka yapması gerekiyorsa, ittiği süre boyunca poposunu yine bir bez yardımıyla nazikçe ovalayın. Bu yavru kediyi dışkı çıkarmak için kaslarını kullanmaya teşvik eder. Bu nedenle yavru kedi işini bitirene kadar devam edin.

Gözlemleyin, belirtilere dikkat edin, sağlıklı bir program belirleyin

Yavru kedi

Sağlıklı ve düzenli bir program ile yavru kedinin kaka yapmasını kolaylaştırabilirsiniz. Tuvaletini yapmasına ve dışkılamasına yardımcı olmak için her beslenmeden sonra yavru kedinizin genital bölgesini ve anüsünü bir bez yardımıyla ovalayarak, uyarmaya devam etmelisiniz.

Yavru kedinizin ne sıklıkta besleneceğini belirlemek için ağırlığını ve besin çizelgesini takip etmeli; ilgili semptomlar için idrar ve dışkının yapısını kontrol etmelisiniz. Yavru kedinin idrarı açık sarı renkte olmalı ve her beslenmeden sonra tuvaletini yapmalıdır.

Yavru kedinin kakası ise hardal sarısı renkte olmalı ve yavru kedi günde en az 1 &#; 2 kez dışkılamalıdır. Kedinizin kaka yapma sıklığı veya kıvamı konusunda endişeleriniz varsa, mutlaka veterinerinizden yardım alın.

Yavru kedinizi sık sık temizleyin

Yavru kedi kakası

Bu adımı kaçırmayın! Yavru kedi, çişini veya kakasını yaptıktan sonra cildini temiz tutmak için yine ıslak bir bezle veya bir bebek beziyle silebilirsiniz. Yavru kedilerin cildi oldukça hassastır. Özellikle cildi yakan veya tahriş eden idrar kalıntısının neden olduğu bir nemli dermatit türü olan idrarda yanma gibi sorunlar yavru kedilerde meydana gelebilir.

Bunun önüne geçebilmek için kedinizin poposunu nazikçe silerek rahat kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Yavru kedinizde idrar yanması veya bebeklerde ki pişik gibi bir sorun oluştuysa, söz konusu bölgeyi her zaman temiz tutun ve iyileşmesine yardımcı olmak için hafif bir merhem sürün.

Sonuç: Yavru kediler ne sıklıkla kaka yapar? Yavru kediler normal şartlarda günde en az 1 &#; 2 kez kaka yapmalıdır. İdrar ise her beslenmeden sonra atılmalıdır. Bu da kedinizi her beslenmeden sonra idrarını yapabilmesi için yumuşak ve emici bir bez ile ovalamanız gerektiği anlamına gelir.

Sonraki aşama yavru kedinizi kum kabına alıştırmaktır. Yavru kedilere tuvalet eğitiminin nasıl vereceğini öğrenmek için mutlaka okuyun: Yavru kedilere tuvalet eğitimi nasıl verilir? Tüm aşamalar!

Bu İçerikler İlginiz Çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası