kahvaltıda yulaf yemenin faydaları / Her gün yulaf tüketmeniz için 5 neden

Kahvaltıda Yulaf Yemenin Faydaları

kahvaltıda yulaf yemenin faydaları

Her gün yulaf tüketmeniz için 5 neden

Her gün yulaf tüketmeniz için 5 neden

Özel İçerik

Yulaf, glutensiz beslenenlerin kurtarıcı olan tam tahıllı bir gıdadır. Vitaminler, mineraller, lif ve antioksidanlar bakımından günlük ihtiyacımız olan besinleri karşılayabilecek güçtedir. Bu tahılı diyetinize dahil ederek vücudunuzda kilo yönetimine, kan şekeri seviyelerinin kontrolüne ve kalp hastalığı riskinin azalmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Günlük beslenme rutininize yulaf lapası, yulaf ezmesi, granola ve müsli gibi kahvaltılık gevrekler halinde ekleyebileceğiniz bu yiyecek, elinizin altında kolay hazırlanabilen bir seçenek olacak. İşte, yulafın sağlığınıza olan faydaları ve hazırlayabileceğiniz tariflerden bazıları;

Her gün yulaf tüketmeniz için 5 neden

1. BESLEYİCİ VE SAĞLIKLIDIR

Yulaf, besin değerleri bakımdan oldukça dengelidir. Yulaf günlük ihtiyacınız için iyi bir karbonhidrat, vitamin, mineral, lif ve protein kaynağıdır. Ayrıca antioksidan bakımından güçlüdürler; bu da onları besin açısından yoğun yiyecekler haline getirir.

2. İYİ BİR ANTİOKSİDANDIR

Yulaf, avenantramidler, polifenoller ve ferulik asit gibi antioksidanlar açısından zengindir. Yapılan bir araştırma, yulafın antioksidan özelliklerinin vücuda anti-inflamatuar etkiler sağlamaya yardımcı olduğunu ve kan damarlarını genişleterek kan akışının artmasına neden olduğunu ortaya koydu. Yulafın bu özelliği, metabolik faaliyetlerinizi sağlıklı bir şekilde yerine getirmenizi sağlar.

3. KALP HASTALIĞI VE DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Diyetinize yulafı dahil etmek, LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve böylece kalp rahatsızlıklarının oluşmasını önleyebilir. Yulaftaki beta-glukan içeriği, kolesterol açısından zengin safranın salınımını artırır. Safranın salınımının artması, kötü kolesterolün kanda dolaşımını engellediği için kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır.

Beta-glukan ayrıca midenin boşalmasını ve glikozun kana emilmesini geciktirmeye yardımcı olan kalın bir jel oluşturma yeteneğine de sahiptir. Bu nedenle, yulaf tüketmek diyabeti yönetmek için de faydalıdır.

4. KABIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇER

Yapılan bir araştırma, yulaftaki lif içeriğinin kabızlığı gidermeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Lif, sindirim için mükemmel bir şekilde çalışır ve ayrıca doğal bir müshil etkisi olduğu için kabızlık sorunlarını iyileştirir. Lif içeriği vücuttaki suyu emer, bu da dışkınıza hacim kazandırmaya yardımcı olur ve sindirim sisteminizden geçişini hızlandırır.

5. KİLO KONTROLÜNE KATKI SAĞLAR

Beta-glukan, midenin yiyeceği boşaltmak için geçen süreyi geciktirdiği için, daha uzun süre tok hissetmenize neden olabilir. Yulaf, yemek yerken bağırsakta üretilen bir hormon olan YY peptidinin salınımını teşvik eder. Bu hormon yemek yedikten sonra doyum hissi sağlayarak daha az kalori almamızı sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Yulaflı Atom Bar Tarifi VİDEO

Yulaflı Sütlaç Tarifi VİDEO

Akçaağaç Şuruplu Granola Tarifi VİDEO

SağlıkDiyetbeslenmeipucu

Google News ile Takip Et

Bir ay her gün yulaf yemenin 5 şaşırtıcı faydası

Giriş: - - Güncelleme: -

Artan lif alımı ile Tip 2 diyabete yakalanma olasılığını düşürür, kilo kontrolünü sağlar ve kolesterol seviyelerini azaltır. Bir ay boyunca her gün sabah yulaf ezmesi yediğinizde, şaşırtıcı sonuçlar görürsünüz ve yemek yeme alışkanlıklarınız olumlu yönde değişir.

Her gün yulaf ezmesi yemenin en şaşırtıcı 5 faydasını sizler için derledik.

5- Hem tuz hem tatlı

Yulaf ezmesi tatlı veya tuzlu olabilir. Tatlı bir kase yulaf ezmesi hazırlamak için dilimlenmiş muz, bal veya çikolata, doğranmış fındık, kuru meyveler, tarçın tozu, kuru Hindistan cevizi dilimleri, fıstık ezmesi veya vanilya ekleyebilirsiniz. Hafta sonu için, lezzetli bir versiyon hazırlayabilir, sebze ve biraz rendelenmiş peynir ekleyerek deneyebilirsiniz. Veya çikolata parçacıkları ile daha tatlı hale getirebilirsiniz. Yulaf ezmesine doğru lezzet ve dokuyu veren iki önemli bileşen süt ve akçaağaç şurubudur.

4- Tam yağlı süt karışımı kremamsı yapar

Yulaf ezmesi için yağsız sütten tam yağlı süte geçerseniz, ona en doğru lezzet ve dokuyu verebilirsiniz. Yulaf ezmenize süt ilave ettiğinizde oluşan kremamsı doku, sağlıklı bir kahvaltının tadını çıkarmanızı sağlayacaktır.

3- Sabah atıştırmalarından kurtulun

Her gün yulaf ezmesi yerseniz, bir süre sonra kahvaltı sonrası daha az sıklıkla atıştırma isteği oluştuğunu göreceksiniz. Bunun nedeni, yulaf ezmesinin sizi daha uzun süre tok tutmasıdır. Kahvaltıda yumurta ve sebze yediğinizde aynı etkiyi elde edemezsiniz. Kahvaltı için bir kase yulaf ezmesi öğle yemeğine kadar acıkmamanızı sağlayacaktır. Tam yağlı süt ile yediğinizde daha az açlık hissedersiniz.

2- Bağırsak hareketini düzenler

Bir ay boyunca günlük yulaf ezmesi yedikten sonra hafta sonu yaptığınız kahvaltı size aynı şeyi hissettirmeyecektir. Bağırsak hareketi rutininiz bozulmaya başlayacağı için hafta sonu bile yulaf ezmesi yemek isteyebilirsiniz. Ancak bit tat değişikliği yapmak için yulaf dışında alternatifler yemek de iyi olabilir. Tat değişikliği için kekik, tavuk parçaları ve fesleğen gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

1- Bu alışkanlığı bırakmak zor olabilir

Bir ay boyunca her gün yulaf ezmesi yedikten sonra, bunun bir rutin haline geldiğini göreceksiniz. Doğru malzemeler ile yaptığınız yulaf ezmesi, dört gözle beklediğiniz sağlıklı bir kahvaltı haline getirecektir. Gün boyunca kendinizi daha tok ve daha iyi hissedeceksiniz.

Yulaf ezmesi nasıl yenir, diyette tüketilir mi ve zayıflatır mı? Yulaf kahvaltıda nasıl yenir?

Yulaf 8 adet temel aminoasit içerir ve doğal protein kaynakları arasında benzersiz bir besin kaynağıdır. Güne enerjik bir başlangıç yapmak isteyenler yulaf ezmesini tercih edebilirler. Yüksek oranda Omega3 ve linoleik asit içer. Bu asitler kötü kolesterolü azaltmaya yardımcı olur, beyin ve kalp asitlerini destekler ve korur. İyi yağlar sınıfına giren yulaf, aynı zamanda B vitamini kompleksi bakımından incelendiğinde sinir sistemi işlevlerini destekler ve dengeleye yardımcı olur. İri taneli ve sağlam olduklarından pişirme işlemi bu noktada zordur. Bu nedenle genellikle kesilmiş, öğütülmüş ve ezilmiş halde kullanılır. Tatlı ve tuzlu yiyeceklerde karşımıza çıkan yulaf çiğ formda tüketildiğinde mide ve bağırsaklarda birikerek hazımsızlık ve beraberinde kabızlık sorunlarına yol açabilir. Dengeli bir diyetle tüketilmesinde bir sakınca görülmese de çiğ yulaf çinko, demir gibi minerallere bağlanan ve vücudun bu mineralleri emmesini güçleştiren antinutrient fitik asidi içerir. Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle su, meyve suyu ya da süt içerisinde buzdolabında bekleterek tüketilmesi önerilir. Böylelikle çiğ yulaf yenir mi sorusunun yanıtını verdik. Şimdi yulaf ezmesi nasıl yenir, kahvaltıda yulaf ezmesi nasıl yenir? Günlük yulaf tüketimi ne kadar olmalıdır? Yulaf ezmesi zayıflatır mı, yoğurtla nasıl yenir? Gibi merak edilen tüm sorularınızın yanıtları ile sizleyiz…

YULAF EZMESİ NASIL YENİR?

Günün her saatinde tüketebileceğiniz yulaf ezmesi tarifleri şu şekildedir;

  • Yulaf ezmesini omletinizi ekleyerek daha doyurucu olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Spor öncesi bir miktar yulaflı yiyecek enerjinizi arttırır ve zinde hissettirir.
  • Kek, kurabiye pasta gibi, hamur işlerine ilave ederek besin değerini yükseltebilirsiniz.
  • Smoothie'lere ekleyerek kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

YULAF EZMESİ KAHVALTIDA NASIL YENİR?

Sabahları kahvaltı yapmaya vakti olamayanlar, cam bir kavanoz içinde besleyici bir kahvaltıyı yanında taşıyabilirler. Bunun için kavanozun içine 5 yemek kaşığı yulaf ezmesi, ¾ bardak süt,1/2 çay kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyin ve karıştırın. Ağzını iyice kapattıktan sonra bir gece dolaba kaldırın. Sabah üzerine biraz muz, 3 adet çiğ badem, 4 adet ceviz içi ve 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi ekleyin ve tüketin.

Yulaf ezmesi ile pancake hazırlayarak kahvaltılarda tüketebilirsiniz. İçine biraz muz ekleyerek şeker ilavesiz hazırlayacağınız yulaf ezmeli pancake tarifleri oldukça doyurucu bir tarif olacaktır.

Sabahları güne omletle başlayanlardansanız omletinize yulaf ezmesi ilave ederek zenginleştirebilir ve tadına doyulmayacak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Kahvaltınız için yulaf ezmeli muffin tarifi de bir seçenek olabilir. Ayrıca bir bardak süte biraz yulaf ezmesi ilave ederek sabahları içebilirsiniz.

YULAF EZMESİ YOĞURTLA NASIL YENİR?

Harika bir probiyotik olan yoğurdu yulafla birlikte tüketmek oldukça akıllıcadır. Özellikle ev yapımı yoğurtla bu tarif daha da faydalı olacaktır. Yoğurtlu yulaf ezmesini kısa sürede hazırlayabilirsiniz. 1 kase yoğurda 1 yemek kaşığı yulafı ekleyin ve karıştırın. Dilerseniz içine böğürtlen, muz, çilek, elma, şeftali gibi meyveleri de ilave edebilirsiniz.

YULAF EZMESİ ZAYIFLATIR MI?

Yulaf ezmesi oldukça doyurucudur, bu özelliği ile daha az kalori almanıza ve kilo vermenize yardımcı olur. Aynı zamanda yulaf ezmesinde bulunan betaglukan midenin yiyecekleri boşaltma süresini geciktirici ve bu sayede tokluk hissi verir. Yulaf ezmesi ile düzenli olarak yapacağınız kahvaltılar iştahınızı kontrol altına alarak fazla kalori almanızı önler.

DİYETTE YULAF EZMESİ NASIL YENİR?

  • Diyet yapanlar genellikle yulaf ezmesini salatalarda, yoğurtlu menülerde ve ara öğünlerde kullanabilirler.
  • Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir.
  • Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.
  • Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
  • Ara öğünlerde kuru yemişlerle birlikte bir miktar yulaf ezmesi yemenizin bir sakıncası bulunmaz.
Mucize besin yulafın faydaları nelerdir? Yulaf zayıflatır mı, diyette yulaf ezmesi yenir mi?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası