devlet destekli balya makinası / Çiftçilerimize Hibe Destekli Makine ve Ekipman Dağıtıldı

Devlet Destekli Balya Makinası

devlet destekli balya makinası

Tarım Garaj

Tarım alanında faaliyet gösterenler belirli esaslar kapsamında devlet tarafından sunulan hibe desteklerinden faydalanabiliyor. yılında da tarımsal faaliyetlerin hibe destekleri ile güçlendirilmesi hedefleniyor.

Tarım Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Tarım hibe desteğinden faydalanabilmek için hibe destek başvuru işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurular gerekli tüm evraklar hazırlandıktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ilgili birime yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Tarım hibe desteği nasıl alınır?

Hibe Desteği Başvurusu

Gerçek ya da tüzel kişilerin hibe desteği başvurusu A ve B İş Planı çerçevesinde ikiye ayrılıyor. A İş Planı kapsamında form doldurularak internet üzerinden online olarak tarım makinesi ve ekipmanı için başvuru yapılabiliyor. B İş Planı çerçevesinde ise işleme, paketleme, hayvancılık alanlarında birden fazla sayıda makine ve ekipman için başvuru gerçekleştirilebiliyor. Her iki hibe destek başvurusu şeklinde alınabilecek olan hibe desteğinin alt ve üst limitleri de değişiklik gösteriyor.

Hibe Desteği E-Devlet Başvurusu

E devlet üzerinden hibe desteği başvuru nasıl yapılır sorusunun yanıtı için e-devlet şifrenizi biliyor olmanız gerekir. Çiftçiler kimlik bilgileri ve şifreleri ile e-devlet üzerinden giriş yapabilir. Arama bölümüne “İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü” yazarak ilgili sayfaya ulaşılabilir. Buradan “yeni başvuru” bölümüne tıklanmalıdır. Açılan sayfada gerekli alanların eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulmasının ardından “başvur” yazısına tıklanarak başvurunun tamamlanması sağlanır. Tarım ve hayvancılık hibe desteği başvuru e-devlet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Hibe Desteği Başvurusu İçin Gerekli Bilgiler

Bilindiği gibi hibe desteği başvuru şartları arasında gerekli evrakların doğru şekilde hazırlanması ve ilgili birime ulaştırılması da bulunuyor. Gerekli belgeler şu şekildedir:

  • Kimlik fotokopisi
  • Adli sicil kaydı
  • İkametgah belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)
  • Diploma sureti ya da okur-yazarlık belgesi (imzalı ve kaşeli)
  • Taahhütname (ıslak imzalı)
  • Şayet hibe desteğinin ön başvuru koşulları arasında varsa kurs bitirme belgesi (imzalı ve kaşeli)
  • Gelir tespit belgesi (onaylı)
  • Şayet engelli ise Sağlık Kurulu raporu (onaylı)
  • Çiftçi Kayıt Sistemi’nde mevcut olan tapuların fotokopisi
  • Şayet hayvan ekipmanı için başvuru yapılacaksa hayvanların bulunduğu binanın tapu fotokopisi ve HKS belgesi
  • Başvuru yetkilendirme kararı ve imza sirküleri
  • Kamudan bağımsız olunduğuna dair taahhütname (imzalı)
  • EKAP üzerinden alınan borcun olmadığını gösterir belge
  • Tüm alanları doldurulmuş olan hibe desteği başvuru formu (ıslak imzalı)

Hibe Desteği Başvuru Şartları

Tarım ya da hayvancılık hibe destek başvuru işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için bazı koşulları mevcut olması gerekiyor. Bu koşullar, hibe desteği başvurusu nasıl yapılır konusunda bilinmesi gereken önemli esaslardır. Koşullar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Daha önce başvuru yapılan alanda hibe desteğinden faydalanmamış olmak
  • Çiftçi belgesine sahip olmak
  • Çiftçi Kayıt Sistemi kaydının mevcut olması
  • Hayvanların TÜRKVET sistemine kayıtlı olması (Hayvancılık ile ilgili hibe desteğinden faydalanmak isteyenler için geçerlidir.)
  • Vergi mükellefi olmamak
  • Makineyi kiralama yasağı (Tarım makinesi hibe desteğinden faydalanmak isteyenler için geçerlidir.)
  • Başvuru süresi içerisinde tüm evraklar ile başvuru işlemini gerçekleştirmiş olmak

Hibe Desteği Başvurusu Ne Zaman?

yılı hibe desteği başvuru ne zaman yapılmalı sorusunun yanıtı ile tarihleri arasıdır. 20 Ocak tarihinde saat ’dan sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

Etiketler: Blog yazısı

Ocak 03,

Listeye dön

Devlet Destekleri ile Başlayan İşletme, Tamamen Yerli Ürettiği Makinelerin %60’ını 25 Ülkeye İhraç Ediyor

Geri dönüşüm makineleri üretimi alanında faaliyet gösteren, devlet destekleri ile işletmeyi kurup, işini büyüten, tamamen yerli üretim yapan ve ürettiği makinelerin %60’ını 25 ülkeye ihraç eden, Aymas Makina’nın kurucusu ve Genel Müdürü Aytekin Yelekçioğlu, başlangıçtan günümüze başarı öyküsünü KOSGEB dergi ekibi ile paylaştı.


Aymas Makina San. Tic. ve Ltd. Şirketi yılında Ä°zmir Bornova’ da yer alan 4. Sanayi Sitesinde m2 alanda 10 personel ile kuruldu. Firma kuruluşu ile birlikte, geri dönüşüm, demir çelik, çimento, maden, kâğıt, kimya, ambalaj, döküm, otomotiv ve gemicilik sektörüne yönelik makina ekipmanlarının yanı sıra kalıp, aparat, yedek parça, talaşlı imalat, kaynaklı imalat ve bakım hizmetleri konusunda faaliyetlerine başlamış halen aynı başlıklarda ileri seviyede uzmanlaşarak işlerine devam etmektedir.

İşletmenin başarı hikayesini Aymas Makina’nın kurucusu ve Genel Müdürü Aytekin Yelekçioğlu’ndan dinledik.

“ yılından beri yaptığımız imalatlarda devlet desteklerinden yararlanmaktayız.”

Ben mühendis olarak firmayı kurdum, ortağım da çocukluktan beri yetişme ustabaşıydı. yılından itibaren, m2den başlayarak yaklaşık beş yer değiştirerek 15 yıl içerisinde ilk önce m2’de daha sonra ve m2’de faaliyet gösterdik. Şu anda 15 dönümlük arazide, m2 kapalı alanda 95 personel ile geri dönüşüm makinaları imalatı yapmaktayız. Geçen yıl 14’ü mühendis, 11’i ise yüksekokul, meslek lisesi ve teknik personelden oluşan 25 kişilik personelimizle Ar-Ge merkezi kurduk. yılından beri yaptığımız imalatlarda devlet desteklerinden yararlanmaktayız. KOSGEB, Kalkınma Ajansı, Ekonomi Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBÄ°TAK olmak üzere yaklaşık 7 projemiz onaylandı. Bu desteklerin katkılarıyla şu anda firmamızı ihracat anlamında üst seviyelere çıkardık.

yılından itibaren geri dönüşüm makinelerinin imalatına başladık. Yaklaşık 12 yıldan beri geri dönüşüm makinelerinin imalatını yapıyoruz. Fason imalatla belirli bir noktaya gelemezsiniz. Fason imalatla devamlı tezgah alırsınız. Belirli bir noktaya geldiğiniz zaman sıkıntılar yaşarsınız ama biz kendi makinelerimizi üretmek istedik. Bu sektöre geçmemizin nedenlerinden biri geri dönüşümün dünya çapındaki değerini anlamamız oldu. Türkiye özellikle metal geri dönüşüm sektöründe dünyada en çok hurda alan ülkedir. Bu hurdaları eritmeden önce geri dönüşüm makinesinde katma değer yaratması gerekiyor. Bu makinelerin çoğu özellikle Almanya ve Ä°talya’dan geliyordu. Bu makineleri biz neden yapmayalım dedik ve üretimine başladık özellikle bu makineleri üretmek için ilk prototipleri TÜBÄ°TAK VE TEYDEB desteğiyle yaptık. Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB’in hibe programlarından seri üretim için başvurularımız oldu hemen hemen hepsi onaylandı. Demek ki doğru işler yapıyoruz sizler de destekliyorsunuz.

Türkiye’de sektörde şu anda global alanda ekonomik sıkıntılar var ama biz onu hiç yaşamıyoruz. Çünkü biz şu anda ihracatta son 4 ay içerisinde en büyük talebi yakaladık. Geçen ay Meksika’ya, Beyaz Rusya’ya makine sattık.

Tamamı yerli olarak ürettiğimiz makinelerin, %60’ını 40 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Yaptığımız projeler burada üretiliyor, bütün analizleri, mühendislik hizmetleri montajları hepsi burada yapılıyor. 7 farklı platformda 30 çeşit makine üretiyoruz. Ürün yelpazemizde hurda balyalama presleri, hurda kırma makineleri, büyük hurda kesme makineleri, parçalayıcılar, kablo soyma makineleri, alüminyum kırma makineleri, olmak üzere yaklaşık 30 çeşit makine bulunmaktadır. Üniversite ile iş birliğimiz var. Dokuz Eylül Üniversitesinden dört hocamız haftada bir gün Ar-Ge merkezine gelerek çalışan personelimize eğitim veriyor. Ar-Ge merkezinde yapılan özel projelerimizin denetlemesini yaparlar, mühendislik hesaplamalarını ne kadar doğru yaptığımız ve neleri daha iyi yapacağımız konusunda bize eğitim verirler.

KOSGEB desteklerinden işletmeyi kurar kurmaz yılından beri yararlanıyoruz.
Yararlandığımız destekler arasında, Nitelikli Eleman Desteği, Yurt Ä°çi ve Yurt Dışı Fuar Destekleri, KOBÄ°GEL Desteği, KOBÄ° Proje Desteği, TEKNOYATIRIM Desteği bulunuyor.

Bu destekleri almasaydım 7 kategoride 30 makinenin ancak 2 kategorisini yapabilirdim. Bu kadar büyüyemezdim ve yaklaşık 30 personel ile kalırdım. Şirketimizin büyümesinin en büyük nedenlerinden birincisi bizim Ar-Ge’ye önem vermemiz, ikincisi tanıtıma önem vermemiz, üçüncüsü devlet desteklerinin hepsinden yararlanmaya çalışmamızdır.

Bazı işletmeler, biz bu destekleri alamayız, proje yazamayız destekleri tanıdık insanlara veriyorlar gibi düşünüyorlar, öyle bir şey yok ben bu görüşü kırıyorum, etrafımda ki firmaya destekler için başvuru yaptırdım ve desteklerden yararlandılar. Ben alıyorum siz de gelin alın diyorum, çünkü veriyorlar. Doğru iş yapıyorsan, kendine güveniyorsan, aldığın mal doğruysa yararlanırsınız. Artık projeyi yazdıktan sonra her şey basit. Bilgisayardan başvurunuzu yapıyorsunuz bütün işler çok hızlı ilerliyor. Danışmak lazım bilgiyi toplamak lazım, ben akşamları saat 10’dan sonra otururum cep telefonumdan araştırırım yeni destekler çıkmış mı neler var, KOSGEB’in, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sayfalarına bakarım, bir şeyler yakaladığımda personelime söylerim araştırıp detaylandırırlar. Mesela biz yurt dışına gittiğimiz zaman örneğin şu projeyi devlet destekledi diyoruz. Devlet destek veriyorsa bu firma doğru, güvenilir firma diye düşünüyorlar.

KOSGEB’den isteklerimize değinecek olursam, piyasa çok hızlı ve biz de çok hızlı hareket ediyoruz. Devlet birimlerinin piyasa kadar hızlı hareket ettiğini düşünmüyorum. Sistemin bu hıza uyum sağlaması gerekiyor. Ä°steğim devlet kademelerinde herkesin iş hızını seferberlik gibi algılayıp, sanayicinin önünü açmaları gerektiğini düşünüyorum.

 



Çiftçiler kaba yemi devlet desteği ile erken topladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği hayvancılık kentinde çiftçilere, kaba yemini daha kolay ve kar bastırmadan toplaması için makine desteği sundu.

Yüzde 50 hibe desteğiyle balya makinesi dağıtılan 37 çiftçi, bu sayede kışın hayvanlarına yedirecekleri kaba yemi hızlı ve kolay şekilde toplayıp çetin kış bastırmadan hazırlıklarını tamamladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Neşat Ulutaş, destek amaçlı Bakanlığa müracaatı olan 60 üreticinin 37'sine yüzde 50 hibe destekle balya makinesini verdiklerini söyledi.

"Bir aylık iş, makine sayesinde 10 günde tamamlandı"

Sezonun tamamlandığını, çiftçinin balya makineleriyle bir ayda yaptığı işi 10 günde başardığını anlatan Ulutaş, şunları kaydetti:

"Bizler bu makineleri yüzde 50 hibe desteği ile üreticimize verdik. Bakanlığımız 'Tarıma yatırım, geleceğe yatırım' sloganıyla birçok programda birçok destekleme veriyor. Bu da bunlardan bir tanesi. Buradaki maksadımız çiftçimizin daha modern tekniklerle işini yapmasını sağlamak. Kolay ve daha verimli çiftçilik yapmasını sağlamak istiyoruz. Çiftçiler bir ayda yaptığı işi makine sayesinde 10 günde tamamladı."

Ulutaş, balya makinesi verdikleri tüm çiftçilerin mutlu olduğunu ve desteklerin devamını istediğini belirterek, "Bölgemiz hayvancılık bölgesi olması dolayısıyla yem bitkilerinin üretimi ve toplanma aşaması çiftçiler için son derece önemli. Bu desteklerle bu işlemi yaparken, çiftçimiz daha rahat edecek ve daha kolay işini yapmış olacak." dedi.

Alagöz köyü muhtarı ve besici Özcan Aydın da bu yılın kurak geçmesine rağmen, 5 bin balya ot elde ettiğini anlattı.

Makine desteğiyle işlerinin kolaylaştığını vurgulayan Aydın, "Bu 5 bin balyayı 10 günde topladık. Bir önceki yıl olsaydı, bu bizim bir ayımızı alırdı. Çalışmamızı üçte bire indirdi. Devletimizden Allah razı olsun. Benzeri desteklerin devamını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası