bacak ağrısına hangi krem iyi gelir / Ağrı kesici kremler, kas gevşetici kremler, uzman tavsiyesi Son Dakika Haberler

Bacak Ağrısına Hangi Krem Iyi Gelir

bacak ağrısına hangi krem iyi gelir

Spor Sonrası Kas Ağrıları için Öneriler

Hayatına egzersizi sokmak ya da uzun bir ara verdiğin egzersize yeniden başlamak çoğu zaman oldukça acı verici olabiliyor. Egzersiz yapmak için zaman ayırmak, dengeli bir rutin oluşturmak ve hedefler koymak yeterince zor ve karmaşıkken bu rutine adapte olurken beraberinde gelen kas ağrıları da seni yoldan çıkmaya ikna etmeye yetebiliyor. Muhtemelen, dişlerini fırçalamak için kolunu yukarıda tutmak hatta bazen yataktan kalkmak bile acı veriyor. Bir tür yorucu fiziksel aktiviteye, özellikle de vücudun için farklı bir aktiviteye katıldıktan sonra hamlık ağrısı yaşamak oldukça yaygın. Elbette bazı ağrılar kaçınılmaz ve hatta genellikle iyi bir antrenmanın işareti olabiliyor. 

Ağrı ve Zorlanma Arasındaki Farkı Bilmelisin

Bilgi her zaman bir güç ve acının nedenini belirlemek hızlı bir şekilde iyileşmenin ya da acıyı bir süreliğine durdurmanın anahtarı. Spordan sonra kas ağrısı genellikle 72 saate kadar sürebiliyor, bu nedenle kaslarındaki ağrı hissinin bir hafta veya daha fazla sürdüğünü fark edersen bir zorlanma yaşıyor olabilirsin. Bu noktada vücudunu dinlemek çok önemli. Zorlanma ağrıları kasların egzersiz sırasında önemli derecelerde ayrılmasından ötürü oluşuyor ve iyileşmesi birkaç hafta alıyor. Bu nedenle öncelikle spordan sonra "ağrı sadece hamlık ağrısının ötesinde" diye düşünüyorsan, mutlaka doktoruna danışmalısın.

Hamlık Ağrısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Aslında "hamlık ağrısına ne iyi gelir?" sorunun birden fazla cevabı bulunuyor. Bunlardan sana uygun olanı seçtiğinde, spordan sonra kas ağrısı sorunu tamamen ortadan kalkmasa bile hafifliyor ve antrenman rutinine devam etmek sorun olmaktan çıkıyor.

1. Antrenman Rutinini Değiştir

Sürekli olarak aynı rutini yapıyorsan, yeni bir egzersiz denediğin anda ağrı ölçeğinde on kat daha fazla acı hissedebilirsin. Tüm vücudunu güçlendirmek için yüzme, kürek çekme, koşu veya boks gibi farklı egzersizler yapmayı deneyebilirsin. Böylelikle tüm kaslarını her zaman her egzersize hazır tutabilirsin. Farklı egzersiz rutinleri denemek istediğinde evde yapabileceğin farklı egzersizler deneyebilirsin.

2. Protein Tüketmeyi İhmal Etme

Protein yemek hamlama ağrılarını azaltmıyor, ancak kaslarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor ve böylece acıyı uzun süre hissetmeni engelliyor. Uluslararası Sporcu Beslenmesi Derneği Dergisi'nde yapılan bir araştırmaya göre antrenmandan önce ve sonra 10 gram peynir altı suyu proteini tüketmek, hamlık ağrısı semptomlarını azaltmaya yardımcı oluyor. Yaptığın spora göre tüketeceğin besinler seni hamlık ağrılarından da koruyor. Rutin olarak uyguladığın spora uygun beslenme şekliyle ilgili ipuçlarına bakabilirsin.

3. Masaj Yapmayı ya da Yaptırmayı Dene

Birçok profesyonel sporcu, bu denenmiş ve gerçek yönteme bayılıyor ve egzersiz programlarına mutlaka masajı da ekliyor. Paralimpik dalında üç kez madalya alan Tucker Dupree “Rio hazırlık aşamasında eğitimimin son dört yılına yüzme daha az dahil edilmesine rağmen vücudumda daha fazla toparlanma oldu.” diyor ve ekliyor “Masajlar orada çok büyük bir fark yarattı.” İki haftada bir veya ayda bir kez derin doku masajı planlamak kesinlikle vücudun toparlanmasına yardımcı oluyor ve üstelik bu bilimsel olarak da destekleniyor.

4. Kendine Bir Gün İzin Ver

Ağrılı kaslar zaten küçük zorlamalarla bile sıkıntı yaşadığı için, daha sert egzersizlerle acıyı zorlamaya devam etmemek şart. Aslında ağrı, vücudunun sana “Ben biraz zarar gördüm, kendimi yeniden inşa etmeliyim” demesinin bir şekli. Bu nedenle ağrı yoğunsa programına bir dinlenme günü koymayı düşünmen gerekiyor.

5. Biraz Hafif Aktivite Yap

Bununla birlikte toplam dinlenme yerine, bir iyileşme egzersizinin de faydalarını inkâr etmemek gerek. Uzmanlara göre, hafif aktivite aynı zamanda tıpkı bir masaj gibi ağrıları hafifletebiliyor. Zorlu bir antrenmanın ertesi günü 20 dakikalık hafif bir koşu, yüzme, bisiklete binme veya esneme yapmak ağrılarına iyi gelebiliyor.

6. Su İçmeyi Unutma

Yeterli su içmek, kaslarının arasında sıkışan kötü toksinlerin daha hızlı yıkanmasını ve kaslarının esnek kalacak kadar nemlendirilmesini sağlıyor. Susuz kaslar geriliyor ve kolayca yaralanabiliyor, bu nedenle vücut ağırlığına göre artırmakla birlikte, günde mutlaka litre su tüketmen gerekiyor.

7. Vücut Toleransını Artır

Başka bir deyişle, antrenman yoğunluğunu yavaş yavaş artırabilirsin. Normalde belirli bir hızda 5 km koşabiliyorsan, bir sonraki koşuda km üzerine çıkmaman gerekiyor. Ağırlık kaldırırken normalde dört set yoğun egzersiz seti yapıyorsan, bir dahaki sefere beş setin üzerine çıkmamalısın. % artış eşiğini geçersen şiddetli kas ağrısı yaşayabilirsin.

8. C Vitaminini Unutma

C vitamininin kas ağrısını önlemede etkili olduğu bilimsel olarak da biliniyor. Tamamı C vitamini bakımından zengin olan biber ve turunçgilleri diyetine dahil etmek hamlık ağrılarını hafifletebiliyor. Sağlıklı beslenmek, vücut direncini artırmak ve hamlık ağrılarını hafifletmek için tercih edebileceğin besinler listesine göz atabilirsin.

9. Biraz Kivi Ye

Herkes potasyumun kas kramplarını ve ağrısını engellemek için iyi bir mineral olduğunu biliyor. Ancak potasyum almak için sadece muz yemen gerekmiyor. İki kivi mg'dan fazla potasyum (günlük değerin %16'sı) sağlıyor. Üstelik sadece kalori! Bir ekstra büyük muz da potasyum için günlük değerin %16'sını sağlıyor, ancak aynı zamanda bir kivi porsiyonundan %25 daha fazla kalori içeriyor. Ayrıca muzdaki şeker ve karbonhidrat içeriği de kividen daha yüksek.

Rahatlatıcı Bir Krem Dene

Doktorun tavsiye edeceği kas gevşetici ve rahatlatıcı bir krem de hamlık ağrılarına iyi gelebiliyor. Kremin sağladığı rahatlatıcı etki bir sonraki antrenmanını daha rahat ve keyifli yapmanı sağlıyor.

Egzersiz programın için gerekli ürünleri funduszeue.info’dan satın funduszeue.info yaparken ihtiyacın olan ürünler Sneaks Cloud'da, üstelik bu blog yazımıza özel fırsat her TL’lik yeni sezon alışverişe anında TL indirim! Faydalanmak için indirim kodu BLGSC. Hemen funduszeue.info'yi ziyaret et indirimi kaçırma.

Bacak ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli bacak ağrısı neden olur?

İnsanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen bacak ağrısı pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Romatizma, yaşlılık, hareketsizlik, aşırı hareket yaralanma gibi nedenlere bağlı olarak bacak ağrısı oluşabilir. Bacak ağrısı evde yapılabilecek bazı doğal yöntemlerle dindirilebilir. Ancak geçmeyen ve şiddetli bir şekilde devam eden bacak ağrısı için mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Bacak ağrısının pek çok farklı nedeni olabilir. Bacaklardaki ağrı buradaki kemik ve ya dokulardan da kaynaklanıyor olabilir. Gün içinde çok yorulan kişilerde de kas zorlanmalarına bağlı ağrılar meydana gelebilir.

Bacak Ağrısı Neden Olur?

Bacak ağrılarının pek çok farklı nedeni olabilir. Özellikle de hareketsiz yaşam nedeniyle bacaklarda ağrı oluşur. Çoğunlukla masa başında çalışan kişiler gün içinde az hareket ettikleri için ilerleyen yaşlarda bacak ağrıları oluşabiliyor. Bacaklarda genel olarak uyuşmalar meydana gelir. Sonrasında ise şiddetli ağrılar da giderek artar.

Bacak Ağrısının Fiziksel Nedenleri

Hareketsiz yaşam: Genelde masa başı çalışan ve gün içerisinde çok az hareket eden kişilerde ilerleyen yaş ile birlikte bacak ağrısı ortaya çıkabilir. Hareketsiz kalan bacaklar önce uyuşmak suretiyle şiddetli ağrılara neden olabilir. Masa başı çalışan kişilerin en azından saat başı bacaklarını hareket ettirmeleri ya da kalkıp bulunduğu ortamlarda bir süre yürümeleri öneriliyor.

Aşırı zorlama / yükleme:Spor ve egzersiz yaparken bacakları aşırı zorlamak kas ve eklem ağrılarına neden olmaktadır. Spordan önce ya da sonra yetersiz beslenmek de vücutta hem su hem protein kaybına neden olmaktadır. Haftanın her günü spor yapmaktan kaçınılmalıdır. Günlük sporlarda ise bir saati aşmamaya özen gösterilmelidir.

Romatizma: Romatizma hem ayaklarda hem de bacaklarda ağrıya sebep olabilir. Soğuk hava ve rutubet gibi faktörler, tetikleyici unsurlar arasında gösteriliyor.

Ödem: Vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan ödemler sadece şişkinlik değil ağrıya neden olmaktadır. Ödemin vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için beslenme alışkanlıklarının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.

Bacak Ağrısına Neden Olan Yaralanmalar

Kramp: Yanlış ayakkabı seçimleri başta olmak üzere birçok faktör krampa yol açar. Kramp ise tıp literatüründe bir tür yaralanma olarak geçmektedir. Kramp girmiş bacakları olabildiğince hareket ettirmeye çalışılmalıdır. Yanlış adımlarla yürümek ve yere yanlış basmak da kramplar oluşumunu tetikler.

Kas ve tendon yaralanmaları: Amatör ya da profesyonel olarak spor ile ilgilenen kişilerde bacak ağrıları çok daha şiddetli hissedilir. Özellikle futbol ve basketbol gibi temas sporlarında hem kas hem tendon yaralanmaları bacakların ağrımasına neden olmaktadır.

Bacak Ağrısına Neden Olan Diğer Faktörler

Sinir sıkışması: Bacaklar, en fazla kas kütlesine sahip olan vücut bölümüdür. Bununla birlikte bel altından ayak bileklerine kadar uzanan bölümde çeşitli sınırlar bulunmaktadır. Bu sinirlerin çevresel nedenlerden dolayı sıkışması kısa süreli bacak ağrılarına sebebiyet verebilir.

Bel fıtığı: Elli yaş üstü bireylerde çok sık rastlanan bel fıtığı hastalığının en büyük belirtilerinden biri bacak ağrısıdır. Ağrılar şiddetli ve sürekli oluyorsa profesyonel yardım almak gerekir.

Büyüme atakları: Çocuklarda 2- 3 gün aralıklarla görülen bacak ağrılarının yegane sebebi büyüme ataklarıdır. Özellikle ergenliğe geçiş döneminde geçici olarak hissedilebilir.

Bacak Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Bacaklarda çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelen ağrıların giderilmesi için ilaç tedavisi ve ya doğal yöntemler kullanılabilir. Bacaklardaki ağrıların kronikleşmemesi için erken bir şekilde önlem alınması gerekir. Bacak ağrısı belirtilerinin görüldüğü anda mutlaka bir doktora gidilmelidir. Doktor tarafından verilen tedavi uygulanabilir.

Bacak ağrılarını dindirmek için kişilerin düzenli bir şekilde egzersiz yapmaları gerekir. Günlük olarak yapılan rutin yürüyüşler de bacak ağrılarını dindiren en etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra doktor tarafından verilen ilaç takviyeleri ile bacaklardaki ağrılar da hızlı bir şekilde giderilebilir. Ayrıca bazı durumlarda fizik tedavi yöntemleri de uygulanabilir.

Masa başında çalışan kişiler bacaklarını hareket ettirerek fırsat buldukça tempolu yürümeliler. Ayrıca gün boyu ayakta durulduğunda aşırı yüklenme ve zorlamalar neticesinde de bacak ağrıları meydana gelebilir. Spor ve egzersiz yaparken bacakları aşırı zorlamak eklem ve kas ağrılarına neden olabilir. Romatizması olan kişilerde de hem bacak hem de ayak bölgesinde şiddetli ağrılar meydana gelir. Bunda soğuk hava, rutubet ve neme bağlı faktörlerin de etkisi bulunuyor. Tüm bu faktörler tetikleyici olabiliyor. Bunun yanı sıra vücudun pek çok farklı bölümünde ödem oluşabilir. Ödemler sadece şişkinlik oluşturmaz. Aynı zamanda şiddetli ağrılara de neden olurlar. Ödemin vücuttan atılması için beslenme alışkanlıkları değiştirilmelidir.

Bacaklarda ağrı meydana gelmemesi için günlük belli bir saat kadar yürüyüş yapılmalı. Yürüyüş ve düzenli egzersiz sayesinde bacaklardaki ağrılar da hafifler. Aynı zamanda sağlıklı ve ağrısız bacaklara sahip olmak adına beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi gerekir. Bu sayede bacak ağrıları da hızla düzelir. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için hem sağlıklı beslenmek hem de düzenli egzersiz yapmak gerekir. Bu sayede sağlıklı bir yaşam sürdürülür. Çocuklarda meydana gelen büyüme ataklarında meydana gelen bacak ağrılarında ise bu sürecin geçici olduğuna dikkat etek gerekir. Bu dönemdeki bacak ağrıları hızla düzelmeye başlar. Sinir sıkışmalarından dolayı meydana gelen bacak ağrıları masaj ile tedavi edilir.

Bacak Ağrılarına Evde Çözüm Yöntemleri

Bacak ağrılarının dindirilmesi için etkili çözüm yöntemleri bulunmaktadır. Özellikle gün içinde yaşanan bacak ağrılarının dindirilmesi için bacaklar tuzlu ılık suda bekletilmelidir. Bacak bölgesine kadar dolan ılık tuzlu suda ayaklar belli bir süre bekletilmelidir. Bu sayede ayaklarda rahatlama sağlanır. Bacak ağrılarının giderilmesi için evde ve spor salonunda egzersiz yapmak da etkili olacaktır. Bu sporlar sırasında bacaklar çalıştırılmalı.

Bacaklarda bulunan kasların da çalıştırılması gerekir. Bacak ağrısı yaşayan kişiler günlük olarak yürüyüş yapmalılar. Özellikle ortopedik ayakkabılar ile her gün düzenli olarak yürüyüş yapılmalıdır. Bu sağlıklı bir yaşam için de gerekir. Bacak kaslarının çalıştırılması için tempolu yürüyüşler yapılmalıdır. Bu sayede ağrı semptomları da giderek azaltılır. Evdeki bu bacak kasları çalıştırma yöntemleri rahat bir şekilde kullanılabilir. Bacak ağrısına iyi gelen besinlerden olan yumurta, süt ve kırmızı et tüketimi de arttırılmalıdır. Bu şekilde eklem ağrıları en aza iner.

Soğuk Masaj

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

Ağrıları hissettiğiniz anda birkaç adet buz küpünü veya bir adet buz aküsünü havluya sarın. Bacağınızda ağrı hissedilen yere masaj yaparak 15 dakika uygulayın. Gün içinde 3 veya 4 defa uyguladığınızda, ağrılarınızın dineceğini göreceksiniz.

Yağlı Masaj

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve hardal yağından bir karışım elde edin. Bu karışımı ağrılı bölgeye uygulayın. 10 dakika boyunca bacaklarınıza masaj yaptığınızda yağların kan dolaşımı hızlandırdığını ve bacaklarınızı rahatlattığını göreceksiniz.

Zerdeçal

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

1 çay kaşığı toz zerdeçalı krem kıvamına getirene kadar susam yağı ile karıştırın. Elde ettiğiniz kremi ağrılı bölgenize sürün. Dairesel hareketlerle masaj yapın ve 30 dakika boyunca bekletin. Temizleme işlemini ılık su ile yapabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

Elma sirkesi kanda ve kemikteki iltihaplanmayı önler eğer varsa giderir. Potasyum ve kalsiyum içermesinden dolayı bacak ağrıları için de şifa olacaktır. Elma sirkesini içerek tüketebilirsiniz. Bir bardak ılık su ile 2 kaşık elma sirkesini karıştırıp gün içinde bir defa içmeniz, ağrının kesilmesi için yeterli olacaktır.

Epsom Tuzu

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

Epsom tuzu vücudun sinir sinyallerini düzenleyen ve özellikle ayak detoksunda tercih edilen bir maddedir. Epsom tuzuyla hazırlanmış suyun içinde bacaklarınız beklediği takdirde ağrılarınızı dindirmiş olacaksınız.

Kaliteli Beslenme

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

Vücudunuz gün içinde yeterli enerjiyi alamadıysa vücudunuz yorgun düşer ve ağrılar sizi rahatsız eder. Bu durumu önlemek için de sağlıklı beslenmeye ve ihtiyacınız olan besinleri tüketmeye dikkat etmelisiniz. Özellikle kas ve kemik sağlığınızı koruyan yeşil bitkileri tüketmelisiniz. Antioksidan meyve ve sebzeler tüketerek ağrıya neden olan zararlı maddeleri de vücudunuzdan atabilirsiniz.

Limon Tüketimi

Bacak ağrısına ne iyi gelir Şiddetli bacak ağrısı neden olur

Bu süreçte etkili olacaktır. Salatalarınızda limon kullanarak vücudunuzu arındırabilirsiniz. Potasyum ve demir içeren besinler tüketmeyi de ihmal etmemelisiniz. D vitamini ve kalsiyum alımı da bacak ağrılarını önlemede ve gidermede etkilidir. İlerleyen yıllarda bacak ağrıları görülmemesi için, çocukların gelişim dönemlerinde süt ve süt ürünleri tüketimine önem verilmelidir. Yetişkin insanların ise kemik hücrelerini koruması için süt tüketimini devam ettirmeleri gerekir.

Spor Sonrası Kas Ağrısı için Yapılması Gerekenler

Spora yeni başladığınızda, bir süre ara verdiğinizde ya da yeni egzersizler denediğinizde birkaç gün boyunca kas ağrıları yaşayabilirsiniz. Bu durum, doğal ve sıkça rastlanır olsa da kas ağrılarının önüne geçmek ve etkilerini azaltmak için alabileceğiniz çeşitli önlemler bulunuyor. Kas ağrılarının sizi spordan soğutmaması ve günlük aktivitelerinizi engellememesi için yapmanız gerekenlerden önce kas ağrısının neden ve nasıl olduğuna göz atmaya ne dersiniz? Bu yazımızda, spordan sonra kas ağrıları hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için bir araya getirdik!

Spordan Sonra Kas Ağrısı Neden Olur?

Yeni bir egzersiz rutinine başladığınızda ya da rutininizi değiştirdiğinizde; düzenli egzersiz hareketlerinizin süresini ve yoğunluğunu arttırdığınızda; egzersize bir süre ara verdikten sonra tekrar başladığınızda gecikmiş başlangıçlı kas ağrısı (DOMS) ortaya çıkabilir. Halk arasında hamlık da denilen bu durum, fiziksel aktivite sonrası kas liflerindeki mikroskobik hasarlar sonucu yaşanır. DOMS, sadece amatör sporcuları değil; uzun süredir profesyonel olarak spor yapanları da etkileyebilir. Endişe etmenize gerek yok, kaslarınız fiziksel aktiviteye zaman içinde alışır, yani diğer bir deyişle zaman içerisinde ağrılar azalabilir ve yok olabilir. 

Spor sonrası kas ağrısı nedenleri arasında DOMS dışında kas yorgunluğu da bulunmaktadır. DOMS ile karıştırılmaması gereken kas yorgunluğunda rol oynayan unsur ise laktik asittir. Artık laktik asidin birikmesi ve enerji depolarının zayıflaması, saat veya daha uzun süren bir rahatsızlık hissine sebep olabilir. 

Kas ağrısına ve yorgunluğa sebep olabilecek faktörleri ise aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Spora yeni başlamak: Bu ağrılar vücut ham olduğu için ortalama gün sürebilir ancak egzersize devam ettikçe azalacaktır.
  • Antrenman programına yeni hareketler veya ağırlık eklenilmesi: Kaslara alışmış olduğu düzenin dışında daha fazla yük bindiği için ağrılar oluşabilir.
  • Esneme ve soğuma hareketlerinin göz ardı edilmesi: Kasların fiziksel aktiviteye kendini hazırlaması için dinamik esneme hareketleri ve egzersiz sonrasında soğuma hareketleri yapılması gerekir, yapılmadığı zaman kaslarda hasar meydana gelebilir.
  • Egzersiz sırasında nefes alıp vermeye dikkat etmemek: Her harekete özgü, ne zaman nefes alınacağı ve verileceği gibi noktalara dikkat etmemek kas ağrılarına sebep olabilir.

Spor Sonrası Kas Ağrılarını Önlemek için Yapabilecekleriniz

Spor öncesinde ve sırasında yapacaklarınızla, spor sonrası bacak ağrısı veya spordan sonra karın ağrısı gibi problemlerin önüne geçmek ve sonrasındaki ağrıyı azaltmak mümkün. Gelin, neler yapabileceğinize beraber bakalım:

  • Spordan sonra kas ağrıları yaşamamak için alabileceğiniz en etkili önlemlerden biri, yeni egzersiz rutininize kademeli olarak başlamak,
  • Egzersiz öncesinde kalp atışını hızlandıracak, esnekliğinizi arttırıcı, kan akışını geliştirecek dinamik esneme hareketlerini programınızın bir parçası haline getirmek, 
  • Spora başlamadan önce bir kupa kahve gibi kafein içeren içecekleri tüketmek, 
  • Fiziksel aktivite öncesinde, sırasında ve sonrasında bol bol su içmek,
  • Laktik asit birikimini önleyici nitelikteki soğuma hareketlerini rutininize eklemek, aerobik hareketleri ve düşük tempoda bir yürüyüşü denemek gibi birçok yol ile antrenman sonrası kas ağrısı yaşama ihtimalinizi azaltabilirsiniz.

Spor Sonrası Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Antrenman sonrası kas ağrısı; DOMS, veya kas yorgunluğu yaşadığında günlük aktivitelerinizi etkileyebilir, en basit fiziksel aktivitelerin bile acı verici olmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlarla yüz yüze kaldığınızda aşağıda bahsedeceğimiz öneriler, kas ağrısının geçmesine yardımcı olabilir. Eğer bir hafta ve daha fazla süre içinde geçmeyen kas ağrıları yaşıyorsanız uzman bir doktora başvurmalısınız. 

  • Kas ağrısı çözümleri başında vücudunuzun dinlenmesine izin vermek geliyor. Yoğun antrenmanlara birkaç gün ara vererek kademeli olarak devam etmelisiniz.
  • Sporun hemen sonrasında ağrıması olası bölgelere sıcak uygulayarak kas ağrısını azaltabilirsiniz. Örneğin, ılık havlu veya ısıtıcı bantlarla bölgeyi sıcak tutabilirsiniz ya da ılık bir duş alarak bütün vücudunuzun rahatlamasını sağlayabilirsiniz. 
  • Sıcak uygulaması sonrasında soğuk terapi ile kaslarınızın ve eklemlerinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Buz torbası, soğuk jel kompres vb. ürünlerle ile soğuk uygulaması yapabilirsiniz. Cildinize direkt olarak buz koymamanız gerektiğini de hatırlatalım. 
  • Kas ağrılarını rahatlatan en faydalı yöntemlerden diğeri ise masajdır. Masaj sayesinde DOMS ağrıları azalacağı gibi kas performansı da gelişebilir. Kan akışını düzenleyecek, kaslardaki gerginliği alacak bir masajla rahatlamayı kim istemez ki!
  • Kas gevşetici kremler ve ilaçlar da rahatlamanıza yardımcı olabilir ama bu tür yöntemlere, mutlaka bir doktorun onayını aldıktan sonra başvurmalısınız.
  • Ananas, zencefil, vişne gibi antienflamatuvar besinleri tüketmenin kas ağrıları üzerinde olumlu etkisi olduğuna yönelik çalışmalar bulunmakta. Beslenme düzeninize bunları eklemeyi deneyebilirsiniz.

“Kas ağrısı varken spor yapılır mı?” diye düşünebilirsiniz ancak kaslarınızı çok yormayacak egzersizleri yaparak kas ağrılarının daha kısa sürede geçmesini ve hafiflemesini sağlayabilirsiniz. 

Spor sonrası rahatsızlık yaşamamak için kas ağrısı hakkındaki önerilerimizi uygulayabilirsiniz. Rahat ve verimli bir antrenmanın olmazsa olmazlarından biri de doğru spor ekipmanlarını kullanmaktır. Koşudan yüzmeye sporun pek çok dalında ihtiyacınız olan her şeyi Yalı Spor’da bulabilirsiniz. Yalı Spor’u hemen ziyaret edin ve doğru ekipmanlarla sporun keyfini çıkarmaya başlayın!

Sporu sevenler için de bu blog yazımıza özel her TL’lik yeni sezon alışverişe anında TL indirim! Faydalanmak için indirim kodu BLGTP. Hemen funduszeue.info’yi ziyaret et indirimi kaçırma.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası