kart numarası nedir / Kredi Kartı Üzerindeki Numaralar Ne Anlama Gelir?

Kart Numarası Nedir

kart numarası nedir

İçindekiler

Kredi ve banka kartları günümüz ödeme sistemleri içinde oldukça büyük bir yer kaplıyor. Nakit para taşıma alışkanlığının yavaş yavaş kaybolması ve dijital bankacılık sistemlerinin, online alışverişin ilerlemesi ile beraber kart kullanımı da oldukça artmış durumda. Bilhassa dijital dünyada alışveriş yaparken eğer olmazsa olmaz bir ödeme seçeneği olan kredi kartları, üstlerinde yazılı olan numaralarla beraber işlev görür. Kart üstünde yazılı olan bilgiler girilmeden işlem yapılması mümkün değildir.

Kredi Kartı Numarası Nedir?

Kredi kartı numarası:

  • Bankaların kredi kartı sahibi olan vatandaşlar adına çıkarmış olduğu plastik kartların üstünde yazan ve kişiye hususi numaraların yer almış olduğu bir sayı dizisidir.
  • Kredi kartı numarası, kart üstünde yazılı olan öteki bilgilerle birlikte kullanıldığı süre online alışveriş yapmayı da mümkün kılar.

Kart Numarası Kaç Hanelidir?

Kredi kartı numaraları:

  • 16 haneden oluşur.
  • Kart üstünde yazılı olan her sayı ayrı bir anlam taşır.
  • Örnek vermek gerekirse kredi kartınızın ya da banka kartınızın ilk rakamı kartın Visa mı yoksa Mastercard mı bulunduğunu gösterir. Visa kart numarası 4’le başlarken Mastercard numarası ise 5’le başlar.

Kartın ilk 6 rakamı ise:

  • Söz mevzusu kartı hangi bankadan aldığınızı tanımlar.
  • Kart numarasının en sonunda yer edinen sayı, algoritmik yöntemlerle kartın geçerli olup olmadığına yönelik kontrollerin yapılmasını sağlar.

Son sayı ile ilk 6 sayı içinde kalan 9 haneli bölüm ise:

  • Bankanın müşteriye atamış olduğu numaradır. Bir başka deyişle kredi kartı hesap numarası olarak da düşünülebilir.

Kredi Kartı Numarası Öğrenme

Kredi kartı numaranız, bankanız tarafından size verilen kartın ön yüzünde yazan 16 haneli sayı topluluğudur. Eğer kredi/banka kartınızı kaybettiyseniz ya da numara okunmaz hale geldiyse kart numaranızı ATM cihazlarından, banka şubesinden ya da bankanızın çağrı merkezinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Banka Kart Numarası Nerede Yazar?

  • Banka kartı ya da kredi kartı için atanmış olan numara, kartın ön yüzünde yer edinen 16 haneli sayı dizisidir. Kart üstündeki isim bilgisinin derhal altında ya da üstünde yer alır. Kart numarasının yazılı olduğu alanda hem de bankanın logosu, Visa, TROY ya da Mastercard amblemi şeklinde detaylar da yer alır.

  • Kart son kullanma zamanı de kartın ön yüzünde, kart numarasının derhal altında yazan bilgidir. Kredi kartlarında “Valid Thru” ifadesinin yanında yer alır.

 

CVV Kodu

  • CVV kodu ise banka kartınızın ya da kredi kartınızın arka yüzünde yazılı olan üç haneli koddur.

CVC Numarası Nedir?

CVC:

  • Kart Doğrulama Kodu“nun İngilizce kısaltmasıdır.
  • Kredi kartları için bir çeşit güvenlik kodu olan CVC, değişik firmalar tarafınca değişik isimlerle adlandırılmaktadır.
  • Mesela Mastercard CVC ibaresini kullanırken Visa ise CVV ifadesini kullanır. American Express’e bağlı kartlarda ise CID ibaresini görebilirsiniz.

Bu sayfayı puanla!

[Toplam: 2 Ortalama: 3]

Kart numarası nerede yazar?kart numarası nedir? kart numarası öğrenme. Günlük hayatımızda giderek yaygınlaşan kredi kartları ve banka kartları teknolojinindi hızla gelişmesi ile hayatımızda büyük değişikliklere neden oluyor. Nakit para taşıma alışkanlığının yerini alan kartlar ödeme işlemlerimizde bize büyük bir kolaylık sağlıyor. Büyük bankalarında teknolojinin gelişimine ayak uydurması ile büyük değişiklikler kazanan ödeme yöntemleri günümüzde sadece kart numarası ile ödeme yapmamıza olanak sağlıyor.

İnternetten veya pos cihazlarında kısa tüm ödeme noktalarında artık kredi kartı veya banka kartı ile işlem yapmak mümkün. Akıllı pos cihazlarında gelişmesi ile birlikte mobil bankacılıktan karekod okuması ile ödeme yapabileceğimiz gibi mail order yöntemini kullanarak kart numarası yazarak ödeme yapmamızda mümkün. Ödeme işlemlerimize büyük hız getiren bankacılık teknolojisi ile yeni tanışan müşterilerin birçoğu kart numarası nedir ve nerede yazar merak etmektedir. Sizler için hazırladığımız bu makalemiz ile detaylı olarak kart numarası öğrenme işlemi nasıl yapılır tüm bankalar için en ince ayrıntısına kadar bulabilirsiniz.

Kart Numarası Nedir ?

Kart numarası en kısa tanımı ile bir kimlik numarasıdır. Tüm kredi kartlarının, banka kartlarının ve sanal kartların birer kart numarası mevcuttur. Bu kart numaraları kendi içerisinde şifrelenmiş bilgiler ile o kartın kime ait olduğunu, hangi bankaya ve hangi ülkeye ait olduğu gibi birçok detayı bulundurmaktadır. Yani kart numarası nedir sorusunun cevabı kartın kimlik kodudur.

Kart numarası 16 haneden oluşur ve ilk 6 hanesi o kartın bir kredi kartımı olduğunu yada bir banka kartı mı olduğunu yoksa bir sanal kart mı olduğunu belli etmektedir. Aynı şekilde o kartın hangi bankaya ait olduğunu mastercard , visa veya başka bir kart üreticisinin mi olduğunu ve hangi ülke tarafından kullanıldığını da öğrenmek mümkündür. Sizde bu bilgileri sorgulayabilmek için kart numarası öğrenme işlemini yaparak kart numaranızı kontrol edebilirsiniz.

Kart Numarası Nasıl Öğrenilir

Kart numarası nasıl öğrenilir ve kart numarası nerede yazar sorusuna cevap vermek gerekirse kart numarası kartın ön yüzünde alt kısımda yazar. Kart numarası 16 basamaklı sayılardan oluşur. Kart numarasının ilk rakamı Visa mı yoksa MasterCard mı olduğunu size gösterir. Eğer kart numarası 4 ile başlıyorsa VİSA 5 ile başlıyorsa MasterCard olduğunu gösterir.

Kart Numarası Öğrenme

Banka ve kredi kartı numarasını öğrenebileceğiniz birçok yöntem mevcuttur. Kart numarası nedir sorusunun yanıtını öğrenen banka müşterilerinin aklına ilk gelen soru ise kart numarası nasıl öğrenilir sorusudur. Kart numarası öğrenme yollarından en kolayı kartınıza bakmaktır.

Eğer fiziksel olarak yanınızda bulunuyorsa kartınız kartızın ön yüzünde bulunan 16 haneden oluşan numara sizin kart numarası bilgisini oluşturmaktadır. Kartınızın ön yüzünde birçok numara göreceğiniz için kart numarası hangisi diye düşünebilirsiniz. Aradığınız numara 4 haneli numara dizisinin yer aldığı toplam 16 haneden oluşan numaradır.

İnternetten alışveriş yapmak istiyorsanız bu numara sizin için yeterli olmayacaktır. Kart numarası yazan yerin hemen altında bulunan son kullanma tarihi ve arka yüzünde bulunan cvv kodu sizin alışverişinizi tamamlamak için yeterli olacaktır. Eğer fiziksel olarak kartınız yok ise kart numarası öğrenme yöntemlerinden diğeride online bankacılık uygulamasına giriş yapmaktır. Bankanın internet şubesi veya mobil şubesine giriş yaptıktan sonra kartlarım menüsünde kartınızın numarasını öğrenebilirsiniz.

Kart Numarası Nerede Yazar ?

Kart numarası öğrenme işlemini yapmak tüketicilerin merak ettiği soruların en başında gelen soru kart numarası nerede yazar sorudur. İnternet alışverişlerini tamamlayabilmek için bu bilgiye ihtiyaçları olan müşteriler kart numarası nedir çok merak etmektedirler. Hâlbuki bu bilgiyi kolayca öğrenebilirsiniz. Hem kredi kartı hemde banka kartınızın numaralarını internet şubesi veya fiziksel kartınızın ön yüzeyinde bulabilirsiniz.

Kart numarası nerede yazar diye merak ediyorsanız kartınızın ön yüzünde bulunan 16 rakamlı alana göz atabilirsiniz. Bu 16 hane sizin öğrenmek istediğiniz kart numarası nedir sorusunun tam olarak cevabıdır. Bu numaralar tüm kartlarda standart olarak mevcuttur ve Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve diğer tüm bankalarda aynı şekilde kart numarası öğrenme yöntemi kullanılabilmektedir.

kart numarası nerede yazar

 

 

Ziraat Bankası Kart Numarası Öğrenme

Ziraat banka müşterilerinin öğrenmek için araştırmalar yaptığı ziraat kart no öğrenme konusu hakkında sizler için aradığınız cevabı bulduk. Birçok müşterinin araştırdığı bu konu hakkında size bilgi vermek için oluşturduğumuz bu yazımızda Ziraat bankası kart numarası öğrenme yollarının neler olduğunu makalemizin başında sizinle paylaştık.

Yukarıda paylaştığımız adımlardan size en kolay olanını uygulayarak Ziraat bankası kart numarası nerede yazar kolayca öğrenebilirsiniz. Böylece 16 haneden oluşan kredi kartı yada banka kartı numaranızı internette alışveriş yapmak için kullanabilirsiniz. Birçok kişi tarafından merak edilen kart numarası nedir ve nasıl öğrenilir konuları hakkında bu yazımızda bilgilerimizi detaylı olarak sizinle paylaştık. Çok yakında yapacağımız yeni güncellemeler ile Garanti bankası, Yapı Kredi ve Akbank kart numarası öğrenme yöntemlerinide yazımıza ekleyerek sizlerle paylaşacağız.

Kredi kartı üzerindeki numaraların anlamı nedir?

İ&#;eriğe GitAlt B&#;l&#;me Git
Kredi Kartı Üzerindeki Numaraların Anlamı Nedir?

Kredi kartları, günlük alışverişte her geçen gün daha çok tercih edilen bir yöntem. Online alışveriş, internet bankacılığı, fatura ödeme, havale ve EFT gibi işlemleri daha kolay yapmak için kredi kartlarını yakından tanımakta fayda vardır. Özellikle online alışverişlerde kısa sürede bilgilerin girilmesi gerekir. Kart üzerinde yer alan numaralar, bu tip işlemlerde sıklıkla kullanılır.


ENPBILGI-BANKASI-BIREYSEL-ONLINE-KREDI-KARTI-BASVURUSUx

Günümüzde birçok işlem yapmanıza olanak sağlayan banka kartları, üzerlerinde yer alan numaralar sayesinde kişiselleşir. Kredi kartı üzerindeki numaralar içinde kartın ödeme sistemi tipi, kart sahibinin müşteri numarası, online alışverişlerde büyük önem taşıyan güvenlik kodu ve kartın son kullanma tarihi gibi birçok bilgi yer alır.


Kredi kartı numarası nedir?


Kredi kartının ön yüzünde 16 rakamdan oluşan ve parçalara bölündüğünde anlam taşıyan bir kısım bulunur. Birçok kredi kartında bu 16 rakam, kabartmalı biçimde yer alır ve 4+4+4+4 şeklinde boşluklar ile ifade edilir. Kredi kartı numarası olarak bilinen bu rakamlar, online alıverişlerde, internet bankacılığına girişte sıkça kullanılır. 16 rakamın ilk 2 hanesi, kartın hangi sektörde kullanıldığına göre değişir. Buna göre hava yollar kartları 1 ve 2, seyahat ve eğlence sektörü kartları 3, finans ve bankacılık sektörü kartları 4 ve 5, ticari kartlar ve bankaların kartları 6, petrol sektörü kartları 7, telekomünikasyon sektörü kartları 8 rakamı ile başlar.


Türkiye'de en çok kullanılan ödeme sistemlerinin başında Visa ve Mastercard gelir. Kart numaranızın ilk hanesinin 4 olması, Visa; 5 olması ise Mastercard kullandığınız anlamını taşır. Kredi kartınızın üzerinde yer alan 16 rakamın ilk 6 ya da 8 hanesi, kartı hangi bankanın verdiğini gösterir. Bank Identification Number (BIN) olarak da bilinen bu yöntem, kartın ait olduğu bankayı açıklar. American Express ödeme yöntemine ait kredi kartlarının numaraları ise 15 haneden oluşur. 34xx xx, 37xx xx şeklinde başlayan American Express kartlarının 3. ve 4. rakamları kartın kişisel mi ticari mi olduğunu ve dâhil olduğu para birimini belirtir. 5. ve rakamların da dâhil olduğu aralık ise hesap numarasını ifade eder. 12, 13, ve sıradaki rakamlar, o hesap içindeki hesap numarasını anlatırken, son rakam da kontrol rakamı olarak kullanılır.


Birçok kart kullanıcısı, müşteri hesap numarasını kart üzerinde bulmak konusunda zorluk yaşar. Kullandığınız kartın üzerinde müşteri numarası bulunup bulunmadığı, kartı veren bankaya göre değişkenlik gösterir. Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve de dâhil olmak üzere arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir. Fakat 7. ve arasında yer alan rakamlar, kişiye özel tahsis edilir. Geriye kalan son ve rakam ise kredi kartı kontrol numarası olarak bilinir. Luhn Algoritması ile üretilen bu rakam, kredi kartı numarasının geçerli olup olmadığını denetler. Kredi kartı dolandırıcılığı yaygın bir problem olduğu için bankalar ve ödeme yöntemi sağlayan diğer kurumlar, bu konudaki önlemlerini sürekli olarak yeniler. Maksimum güvenlik önlemi için çeşitli algoritmalar geliştirir. Kartın geçerliliğini kontrol eden ve Check Digit adı verilen yöntem de bunlardan biridir.


Kredi kartı son kullanma tarihi nedir?


Kullanılan birçok ürünün olduğu gibi kredi kartlarının da bir son kullanma tarihi bulunur. Kredi kartları, bankaların mevcut teknolojisi ile üretilir. Fakat her konuda olduğu gibi kart teknolojisinde de yeni teknolojilere ayak uydurmak gerekir. Yeni kart teknolojilerini kullanıcılara sağlayabilmek, deforme olan kartları yenileyebilmek adına kredi kartları 5 yıllık bir kullanım ömrüne sahiptir. Birçok banka, kartın aktif olduğu günden itibaren 5 yıl sonra kartları kullanıma kapatır. Bu yüzden kartın yeni bir kredi kartı ile değiştirilmesi gerekir.


Kredi kartının ön yüzündeki 16 rakam dışında bir de 4 rakamlık başka bir kısım yer alır. Genelde ismin sağ üst köşesinde yer alan bu rakamlar, kredi kartının kullanılacağı son tarihi ifade eder. Kredi kartının ön yüzünde yer alan bu 4 rakam, online alışverişlerde sık kullanılır. Bu 4 rakamı, bir slash (/) işareti ikiye ayırır. Ay/yıl şeklinde yazılan bu kısımda 11/24 yazması, kartınızı en son kullanacağınız tarihin Kasım olduğunu anlatır. Yıl kısmının ilk iki rakamı, kartlarda bulunmaz. Yani yıl, değil; 24 olarak yazılır. Bazı kartlarda bu kısım kabartmalı biçimde yer almaz. Birçok işlemde kullanacağınız bu bilgiyi, karttan silinme ihtimaline karşı bir kenara not etmeniz tavsiye edilir.


Son kullanma tarihi geçmiş diğer ürünlerde olduğu gibi kredi kartları da kullanılmaz duruma gelir. Kredi kartı ile hiçbir işlem yapılamaz ve kartın aktivasyonu sona erer. Bu durumun önüne geçmek için bankalar, genelde kredi kartının son kullanma tarihi gelmeden önce müşterileri ile irtibata geçer. Bunun söz konusu olmadığı durumlarda ise müşterilerin çağrı merkezleri üzerinden bankasına ulaşması ve durumu bildirmesi gerekir. Aksi takdirde ATM üzerinden yapmaya çalışacağınız işlemlerde ATM, kredi kartını geri vermez. POS cihazı ile yapacağınız işlemlerde son kullanma tarihi geçmiş bir kart kullandığınızda ise cihaz, geçersiz kart uyarısı verir.


Güvenlik kodu nedir?


Kredi kartlarının arka yüzünde genelde tek bir alanda rakamlar bulunur. Kullanılan kartın American Express olması durumunda ise bu rakamlar kartın ön yüzünde bulunur. Bu rakamlar, American Express kartlarında 4 haneden oluşur. Visa ve MasterCard gibi diğer ödeme yöntemlerine ait kartlarda ise manyetik alanın üzerinde gördüğünüz rakamlar 3 hanelidir, CVV (Card Validation Value) Visa ödeme yöntemine ait olarak bilinir ve kod, kartın arka yüzünde yer alır. CVC (Card Validation Code) de MasterCard ödeme yöntemine aittir ve aynı şekilde kod, kartın arka kısmında bulunur.


Kredi kartı şifresi, ATM ve POS cihazlarında kullanılır. Güvenlik nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde kart şifresi istenmez. Bu yüzden online alışveriş esnasında kart şifresi yerine CVV kodu kullanılır. Kart güvenlik kodu, internet üzerinden rahat ve güvenli şekilde alışveriş yapmanızı sağlar. Güvenlik kodu, internet alışverişlerinde olası dolandırıcılıkların da önüne geçer. CVV kodu ile yapılan online alışverişlerde CVV kodunuzu sanal klavye ile girmeniz tavsiye edilir.


Yoğun kullanımlar sonucu CVV kodunuz silinebilir. CVV kodu silinmiş kartlar ile para çekebileceğiniz gibi alışveriş de yapabilirsiniz. Fakat online alışverişlerde CVV kodu istendiği için yalnızca online alışverişleri gerçekleştiremezsiniz. Bu gibi durumlarda bankanızın müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekir. Bankayla iletişime geçmenizin ardından adınıza yeni bir kart tahsis edilir. Bu problemin önüne geçmek için tıpkı son kullanma tarihinde olduğu gibi CVV kodunu da bir kenara not etmek gerekebilir.


İnternet alışverişlerinde, ATM ile yapacağınız işlemlerde ve günlük ihtiyaçlarınızda kullanabileceğiniz funduszeue.info Kredi Kartı’na hemen başvurabilirsiniz. Aidat almayan funduszeue.info Kredi Kartı’na internet veya cep şubesinden başvuru yapılabilir. funduszeue.info Kredi Kartı sözleşmesinde de belirttiği gibi ömür boyu aidat almaz. funduszeue.info Kredi Kartı ayrıcalıklarından yaralanmaya başlamak için hemen başvurabilirsiniz.


ENPBILGI-BANKASI-BIREYSEL-ONLINE-KREDI-KARTI-BASVURUSUx

İlgili &#;r&#;nler

Daha fazla bilgi

  • CVV nedir?

    Nakit taşımanıza gerek kalmadan harcama yapmanıza olanak tanıyan banka ve kredi kartları, günlük yaşamın olmazsa olmazları arasında yer alır. Mevduat hesabınıza bağlı banka kartları ve adınıza açılmış bir krediyi temsil eden kredi kartları, sadece fiziki mal ve hizmet alım satımında değil; online alışverişlerde de kullanılır. Online alışverişlerde işlemin tamamlanması için CVV kodu istenir. CVV kodu, banka ve kredi kartlarının arka yüzeyindeki genellikle beyaz alanda bulunan basılı rakamların son üç hanesini temsil eder. Kartta birçok basılı rakam yerine bazen sadece 3 rakam da bulunabilir. CVV kodu, kart numarası gibi kabartmalı değil; baskı şeklinde yazılır. Kartın arka yüzünde imza bandının sonunda yer alan CVV, "card validation value" ya da "kart doğrulama değeri" teriminin kısaltmasını ifade eder. İnternetten bir ürün ya da hizmet almak istediğinizde karşınıza çıkan ve ödeme aşamasında kart bilgileri alanına girmeniz istenen CVV kodu, bir çeşit güvenlik kodudur. CVV kodu, herhangi bir evrak kaydından geçmez ve sadece banka tarafından bilinir. tarihinden itibaren CVV kodunun tüm Visa kart ürünlerinde kullanılması zorunludur. Mastercard kart ürünlerinde ise CVV kodu yerine aynı amaçla oluşturulmuş CVC kodu bulunur.

  • CVV ne işe yarar?

    CVV, internet üzerinden yaptığınız alışverişlerde bankamatik ya da kredi kartınızın şifresini vermeden ödeme işlemini güvenli bir şekilde tamamlamanıza olanak tanır. Kodun, güvenliği artırmasının nedeni, kişiye özel kart şifresinin alışveriş esnasında verilmemesidir. Online ödeme sistemlerindeki ödeme ekranında ad ve soyad, kart numarası, kartın son kullanma tarihi ve CVV olarak adlandırılan güvenlik kodu talep edilir. Yüksek güvenlik sağlayan bu kod, online alışveriş yaparken şifre bilginizi paylaşmanıza gerek bırakmadığından dolandırıcılığı önler.

  • CVV kodu neden kullanılır?

    Teknolojinin gelişmesi, birçok alanı olduğu gibi alışveriş kavramını da değiştiriyor. İnternet alışverişi, gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve çeşitleniyor. Online alışverişin yaygınlaşmasının en büyük nedenlerinden biri de kartla ödeme yapılabilmesi oluyor. Ancak internet, bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Sizin bilginiz olmadan kartınızdan ödeme yapılması, bu risklerden biri oluyor. Dolayısıyla en kolay ödeme araçları olan debit kartlar ve kredi kartları için güvenlik, en önemli kriterler arasında yer alıyor. Kart çıkaran kuruluşlar ve bankalar da müşteri güvenliği için birçok güvenlik uygulaması sunuyor. CVV kodu, bu güvenlik uygulamalarının başında geliyor. Card Validation Value kelimelerinin kısaltması olan CVV kodu, banka ya da kredi kartlarının arka yüzeyinde imza bandının sağ tarafında yazıyor. CVV kodu, kartın üzerindeki diğer rakamlar gibi kabartmalı değil; basılı olarak bulunuyor ve üç haneden oluşuyor. Eğer arka yüzeyde üçten fazla rakam yer alıyorsa son üç rakam CVV'yi temsil ediyor. Örneğin, imza bandında " " gibi bir rakamlar serisi bulunuyorsa, CVV kodu "" oluyor.

  • CVV kodu kullanmadan online ödeme yapılabilir mi?

    Maksimum güvenlik sağlamak ve dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek amacıyla oluşturulan ve Visa ya da Mastercard firmalarındaki kullanımı farklı olabilen CVV kodu olmadan bir mal ya da hizmet alımı için telefonla ödeme gerçekleştiremezsiniz ve internetten alışveriş yapamazsınız. CVV kodunun güvenliği artırma nedenlerinden biri, kod ile telefonla ya da internetten alışveriş yaparken, işlem esnasında kredi kartı şifrenizi kullanmanıza gerek kalmaması oluyor. Diğer bir ifadeyle CVV kodu, bu tür satın alım işlemleriniz için bir tür şifre gibi kullanılıyor. İşleminizi kredi kartı numarası, isim-soy isim, kartın son kullanma tarihi ve CVV kodu ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, CVV kodunun şifre yerine kullanılması, kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmamanız anlamına da geliyor. Çünkü kredi kartı bilgilerini ve CVV kodunuzu paylaştığınızda bilginiz dışında kullanımlarla karşılaşabilirsiniz.

    CVV kodunun dolandırıcılara karşı güvenlik sağlamasının altında da bu kod olmadan alışveriş işleminin tamamlanamaması hususu yer alıyor. Bir bilgisayar korsanı; kredi kartınızın numarasına, son kullanım tarihine ve tam adınıza ulaşsa bile online ödemeler için kartın arka yüzeyinde yazan ve kolayca elde edilemeyen basılı CVV koduna ihtiyaç duyuyor. Satıcı tarafların yasal olarak CVV kodunuzu saklamasının yasak olması ise dolandırıcıların kart numaranıza bağlı bu koda erişimini zorlaştırıyor.

    Günlük bankacılık işlemlerinizde yanınızda olan funduszeue.info, avantajlı Encard (debit) ve kredi kartı ürünleri ile güvenli alışveriş keyfi sunuyor. Siz de funduszeue.info Encard (debit) ve kredi kartı ürünleri ile özgürce alışveriş yapabilirsiniz.

  • CVV kodu silinirse ne yapılır?

    Banka kartınızın ya da kredi kartınızın arkasında yer alan CVV, sürtünme, yıpranma gibi çeşitli nedenlerden dolayı zamanla silinebilir ya da okunmaz hâle gelebilir. Böyle bir durumda CVV kodunu öğrenmek için bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız ve bankanız ile iletişime geçmeniz gerekir. Bankanız, CVV kodu silinmiş ya da okunamaz hâle gelmiş kartınızın yerine yenisini gönderir. CVV kodunun silinmesi, kartınızın işlevselliğini etkilemez. Ancak, kodun silinmesi hâlinde internetten ürün ya da hizmet satın alırken kartınızı kullanamayabilirsiniz.

  • Her kartta CVV bulunur mu?

    Banka kartları ve kredi kartlarının online alışveriş işlemlerinde kullanılabilmesi için her karta özel olarak belirlenen güvenlik kodlarına ihtiyaç duyulur. Kartların arka yüzündeki imza bandında yazılı olan 3 haneli numaralar, güvenlik kodlarıdır. Kredi kartları ya da banka kartlarının güvenlik kodları, iki çeşit kısaltmayla birbirinden ayrılır. Kart doğrulama değeri anlamına gelen CVV kodu, yalnızca Visa kartlarda bulunur. CVC adıyla anılan güvenlik kodları ise MasterCard'a ait olan kodlardır. Güvenlik için belirlenen bu kodlar, yalnızca bankaların sistemlerinde kayıtlıdır ve kayıp-çalıntı durumları hariç olmak üzere, kart sahibi dışında 3. şahısların bu kodlara ulaşması mümkün olamaz.

    3 haneli güvenlik kodları, tüm banka kartlarında görülebilir. 3 haneli özel kodlar sunan bir diğer şirket ise Amerikan Express firmasıdır. Bu firmanın kodları, CID ismiyle anılır. Kart türlerine göre değişebilen kod adlarının tamamı, 3 haneli olmak durumundadır. Banka kartlarında sunulan güvenlik kodlarının daha fazla hane sayısı olmasına nadiren rastlanılır. CVV kodu ve diğer güvenlik kodları, güvenli bir şekilde online alışveriş yapabilmeyi sağlar. Bu koda herhangi bir 3. kişinin ulaşması mümkün olmadığından, banka kartı ya da kredi kartı sahipleri, online alışveriş sırasında bu kodu girerek banka kartı şifresine gerek kalmadan işlem yapabilir.

    İmza bandı üzerinde yazılı olan 3 haneli kodun silinmesi durumunda ise banka şubelerinden kart yenileme işlemi yapılmalıdır. Aksi takdirde güvenlik kodu bulunmayan bir banka kartı ya da kredi kartıyla online alışveriş ya da ödeme işlemleri yapılamayabilir. Ancak, kartın fiziksel olarak kullanılması durumunda POS cihazlarından gerçekleştirilen işlemler tamamlanabilir. Banka kartı çeşitlerinde kimi durumlarda 3 haneli güvenlik kodunun başında farklı numaralara rastlanabilir. Bu tür çok haneli kartlarda esas alınan sayılar, yalnızca son 3 rakamdır. İşlemler sırasında son üç haneden önceki sayılar kabul edilmez. CVV kodları, güvenlik bakımından kullanıcı kartlarını koruyan en büyük güvenlik önlemlerinden biridir. Kartların çalınması durumunda kötü amaçlı kişiler, bu kodları kullanarak şifre girmeden online alışveriş işlemleri yapabilir. Bu sebeple kayıp ya da çalıntı olaylarının, anında bankalara bildirilmesi büyük önem taşır.

funduszeue.info Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup funduszeue.info’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Web sitemizi ziyaret eden kişilere mümkün olan en iyi dijital bankacılık deneyimini yaşatabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası