kedilerde halsizlik neden olur / Yavru Kedilerde İştahsızlık ve Halsizlik Nedenleri - Petyaşam

Kedilerde Halsizlik Neden Olur

kedilerde halsizlik neden olur

Kedilerde Halsizlik Nedenleri

Kedilerde halsizlik, iştahsız, keyifsiz ve yorgun görünmeleri mümkündür. Kediler kimi zaman bir hastalık nedeniyle halsiz görünür. Kimi zaman da yaşadıkları stres ve depresyon gibi durumlar nedeniyle keyifsiz olabilirler. Bu durumda veteriner kontrolü oldukça önemlidir. Kedilerde görülen pek çok rahatsızlık ciddi belirtilerin yanı sıra halsizlik ile de kendini ortaya koyar. Peki, kedilerde halsizlik nedenleri nelerdir?

Kedilerin Halsiz Olma Nedenleri

Kedilerde halsizlik, genellikle bir hastalıktan kaynaklı olur. Kedilerde hastalıkların yanı sıra depresyon, stres ve benzeri etkenler de kedinizin bitkin görünmesine yol açar.

Kedilerin halsiz görülmesi genellikle iştahsızlık, sürekli uyuma, oyundan ve ilgiden kaçınma gibi başka belirtiler ile de kendini gösterir. Kedinizde iştahsızlık, kusma, ishal, ateş, halsizlik ve benzeri belirtileri gördüğünüz zaman vakit kaybetmeden veterinere başvurmanız önemlidir. Bu sayede davranışlarda görülen değişimin nedenini de kısa sürede anlayabilirsiniz. Gerekli tedavinin uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

Kedilerde Depresyon ve Stres Etmenlerinden Kaynaklanan Halsizlik

Halsizlik sıklıkla depresyon, kıskançlık, stres ve benzeri durumlara bağlı şekilde görülür. Sahiplerinden istedikleri ilgiyi göremeyen, onları başkasından ya da başka hayvanlardan kıskanan kedilerin halsiz şekilde hareket etmesi, yemek yememesi, uyuyarak tüm günü geçirmesi mümkündür.

Yaşadığı ortamdaki düzenin değişmesi, eve yeni birinin ya da yeni bir hayvanın gelmesi, taşınma, ilginin azalması ve benzeri pek çok durum kedilerde depresyona neden olabilmektedir. Bu nedenle de kedinizin psikolojik anlamda zorluk yaşaması halinde halsizlik gözlemlenir.

Kedilerde Parazitlere Bağlı Halsizlik

Kedilerin sahip olduğu parazit problemleri de kimi zaman halsizlik belirtisine neden olur. Bu problemleri önlemek için kedi aşı takvimine uygun şekilde aşılamanın sağlanması gereklidir. Aksi takdirde özellikle de yavru kedilerin parazitler nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşaması mümkündür.

Parazitlerden kaynaklı şekilde ishal, halsizlik, kusma, iştah kaybı gibi pek çok belirti gözlemlenir. Kediniz tüm günü yatarak geçirebilir ve oyun oynamak ya da ev içinde gezmek bile istemezler. Bu durumda veterinere danışarak uygun tedavinin uygulanmasını sağlamanız önemlidir.

Kedilerde Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları

Kedilerin yaşadığı sindirim sistemi rahatsızlıklarının halsizliğe neden olması mümkündür. Midede ve bağırsaklarda görülebilen pek çok hastalık, kedinizin halsizliğin yanı sıra farklı belirtiler göstermesine de neden olur. Bu belirtiler çoğu zaman kusma, ateş, ishal gibi önemli ve dikkate alınması gereken belirtilerdir.

Sindirim sistemi rahatsızlıkları kedinizin beslenme düzenini de etkiler ve iştahsızlık göstermesine neden olur. Bu sebeple de bağışıklık sistemi güçsüz kalır. Kedinizin sağlıklı şekilde yaşamını devam ettirmesi için aşılarının zamanında yapılması ve sağlıklı şekilde beslenmesi önemlidir.

Kedilerde Ağız ve Diş Problemlerinde Halsizlik Gözlemlenmesi

Kedilerde ağız ve diş problemlerine bağlı şekilde halsizlik görülmesi mümkündür. Bunun en temel nedeni ise ağız ve diş problemi yaşayan kedinizin iştahsızlık yaşamasıdır. Ya iştahsız hale gelen ya da yaşadığı problem nedeniyle sağlıklı şekilde yemek yiyemeyen kediniz, gerekli besinleri alamadığı için yorgun ve halsiz kalır. Bu durumda veteriner kontrolü sağlanması şarttır.

Kedinizin ağız ve diş sağlığını korumanız, kalp hastalıklarından başlayarak pek çok rahatsızlığın da önüne geçmeniz için önemlidir. Bu nedenle de ağız ve diş sağlığına dikkat ederek bağışıklık sistemini güçlü tutar. Kedinizin gösterdiği belirtilerin kaynağını anlayabilirsiniz. Dişlerin düzenli temizlenmesi, bakımının ve kontrollerinin yapılması sağlık için gereklidir.

Kedilerde Kızgınlık Döneminde Halsizlik

Kedilerin kızgınlık dönemlerinde davranış değişiklikleri göstermesi mümkündür. Bu davranış değişimlerinin temel nedeni ise hormonal dengesizliklerdir. Kedinizin kızgınlık döneminde olduğunu düşünüyorsanız ve davranışlarında belirgin değişimler gözlemliyorsanız genellikle korkmanız gereken bir durum söz konusu değildir çünkü bu dönem geçtiği zaman kedinizin halsizlik, saldırganlık ve benzeri farklı davranışları zaten ortadan kalkacaktır.

Etiketler: kedi bakımı • kedi hastaslıkları • kedi sağlık sorunları • kediler neden halsiz olur • kedilerde halsizlik nedenleri

Kedim İştahsız mamasını yemiyor? yemeğini yemesi için ne yapmalıyım?

Küçük dostunuzun iştahının aniden kesilmesi, aslında çok severek yedikleri mamasını artık yemiyor oluşu, kedi sahipleri için alışagelmiş bir olay olarak karşılarına çıkmaktadır. Bu durum kedinizin çeşitli problemler yaşamasına yol açabildiği gibi tabi ki her zaman ciddi sorunlar teşkil etmiyor olabilir. Kediler bazen sadece mamasını eskisi kadar sevmiyor olmasından dolayı bazense bir sağlık problemi olduğu için iştahsızlık yaşayabilmektedirler.

Zaman zaman meydana gelen bu durum yediği mamadan veya sahip olduğu herhangi bir sağlık sorunundan dolayı kaynaklanabilir. Bu tür sorun yaşandığında yeni kedi sahiplenen kişiler telaşa kapılırken, uzun süredir kedi bakan kişiler ise ayırt edilebilmektedir.

Kedinizin iştahsızlık problemini farkettiğiniz zaman yapmanız gereken ilk şey kuşkusuz bir veteriner hekime başvurmak olacaktır. Ancak bu tek başına bir çözüm değildir. Kedinizi bu dönem içerisinde yakından gözlemlemeniz gerekiyor ki veteriner hekiminiz size sorular yönelttiğinde cevap verebilesiniz. Veteriner hekiminizden kedinizin iştahsızlığı arkasında yatan probleme yönelik bazı sorular alacaksınız örneğin; yaşadığı alan mı değişti? Mamasını mı değiştirdiniz? Eskisi kadar aktif mi, değil mi? İdrara çıkma sıklığında, su içme oranında bir değişiklik var mı? gibi pek çok sorunun cevabını bilmek ve hekime bilgi vermek adına önem arz ediyor.

İçindekiler

Kedim yemek yemiyor?  ne yapmalıyım?

Bu sorunun cevabı için birden fazla şey sıralanabilir. Yani öyle tek bir şey söylemek doğru olmaz. Bu sebepten ötürü kedilerin yememe nedenleri hakkında yazımızda belirttiğimiz tüm seçenekleri tek tek değerlendirmeniz gerekiyor. Böylece başınıza geldiği takdirde çözüme kavuşturup kavuşturamayacağınız bir durum olduğunu rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Kolay halledilebilecek sorunlar için ev ortamı yeterli gelirken, ciddi sağlık sorunları için mutlaka bir hekime başvurulması gerekir. Buna bağlı olarak, olası tüm problemler hakkında detaylı bilgi alarak kendinize bir yol çizebilirsiniz.

Kedinizin Yemek Yemiyor Olması Konusunda Endişe Etmeli Misiniz?

Nedeni her ne olursa olsun kedinizin yemek yemiyor oluşu kötü sonuçlar doğurabileceği için oldukça önem arz eden bir konudur. Hangi tür olursa olsun her canlının yaşamını devam ettirebilmesi için yemek yiyerek vücudunun gerekli besini alması gerekiyor. Sebebi her ne olursa olsun kediniz eğer yemiyorsa bir sorunu vardır veya olacaktır. Sorumuzun cevabına gelecek olursak; evet kedinizin yemek yemiyor olması konusunda endişe etmeniz gerekiyor.

Kedilerde İştah Kaybını Nasıl Tespit Edersiniz?

Eğer aşağıda maddeler halinde sıraladığımız belirtilerin küçük dostunuzda olduğunu tespit ederseniz, kedinizin bir yemek yememe sorunu olduğunu doğrularsınız. Yeme sorunu bir yana kediniz eğer bunlardan bir ya da birkaçına sahip ise veteriner hekime gitmeniz gerekmektedir.

  • Aniden kilo kaybetmesi
  • Göz küresinin dışa çıkıklığı
  • Kusma ve ishal durumları
  • Kalp atışının zayıflaması
  • Nefes almada zorlanması
  • Ateş yükselmesi
  • Karnında beliren şişlik

Kedinizin İştahsızlığı Arkasında Yatan Sağlık Problemleri

hasta kedi

Her kim olursa olsun tüm canlılarda yemek yememe sorunu bir hastalığın habercisi olmakla beraber nedenleri sağlıksal, psikolojik, farklı mama vermek gibi birçok probleme dayanabilir. Alması gereken besin miktarını alamamaları durumunda, karaciğer, vücutta bulunan yağ dokudan enerji açığını kapatmaya çalışır, karaciğer içinde gerçekleşen çeşitli biyokimyasal olaylar sonucunda karaciğerde yağ birikmeye başlar dolayısıyla karaciğer hücrelerinin verimli çalışması engellenmiş olur.

Bir diğer deyişle proteini alamamaları sonucunda vücudun fizyolojisine uygun çalışamamasından dolayı zaman içerisinde ne yazık ki karaciğer yağ ile kaplanıyor ve hepatik lipidozis hastalığına davetiye çıkartıyor. Kedinizdeki yememe veya beslenme düzeninin değişimi gözünüze çarparsa kısa süre içinde veteriner hekimine götürmeniz gerekiyor. Ne denli hızlı hareket ederseniz o kadar hızlı tedavi alabilirsiniz. Yazımızın devamında yememe sorununa sebep olan sağlık sorunlarını listeledik;

1- Solunum Hastalıkları

Kedinizin yaşadığı solunum sıkıntısı dolayısı ile burun tıkanıklığı sebebi ile koku ve akciğerlere tesir etmesi ile nefes alma yetisini aksatıyor olup bu durum da iştahlarını etkilemektedir. Solunum yolu problemleri kedinizi koku almasından, görme duyusuna varana kadar kısıtlayabilmektedir.

Bu hastalık antibiyotik ile tedavi edilebilirken daha ileri düzeyde ise kronikleşip hiç iyileşemeyebilmektedir. Ciddi veya basit olsun farketmeksizin eğer bir kedi mamasını koklayamıyorsa, yemek istemeyebilir. Eğer kediniz sesli şekilde nefes alıyor, burnu akıyor ve mamasını yiyemiyorsa çok beklemeden doktora götürmelisiniz.

2- Sindirim Sistemi Hastalıkları

Mideden başlayan oradan bağırsağa geçen sindirim sisteminde meydana gelen rahatsızlıklar kedinizin yememesine neden olabilir. Buna bağlı olarak kedinizde karın ağrısı, halsizlik, ishal ve kusma gibi belirtileri gösterecektir. Yemeğini yemesinin akabinde yediklerini çıkartıyor, ishal ve enerjisi düşük ise bu durumun ev ortamında geçmesi olası olmadığı için kısa zaman içerisinde bir hekime götürmeniz yararlı olacaktır.

3- Yabancı Cisimler

Kedilerde sık rastlanan problemlerden biri de tüy yumağı ve yediği yabancı cisimlerdir. Bu cisimler sindirim sisteminden yemeklerin geçmesine engel olabilmektedir. Bu sebeptendir ki kediniz kusabilir, dolayısıyla mide bulantısı mamasını yememesine neden olacaktır. Bazı yabancı cisimler kedinizin sindirim sisteminden geçerek biraz iştahsızlığa, kusmaya ve ishale neden olup dışkıyla atılabilmektedir. Fakat yine de böyle bir durumdan şüphelenirseniz muhakkak bir veteriner hekimine gitmeniz gerekir, cismin dışkıyla atılıp atılamayacağına veteriner hekiminizin karar vermesi gerekmektedir.

4- Ağız ve Diş Hastalığı

Diş ağrısı insanlarda da olduğu gibi kedilerde de mümkün olabilmektedir. Dişin ağrıması, kırılması, apse, ve diş etlerinin iltihaplanması sebebiyle yeme konusunda soruna yol açmaktadır. Diş hastalıklarının tanısı hayli zor olduğu için diş uzmanı bir veteriner hekimi, hastalığı teşhis etmek üzere sakinleştirici verebilir.

Kedilerin yemek yememesindeki en büyük problem olarak görülmektedir. Çünkü çok büyük bir sorun olmasa dahi en ufak ağrı  veren hassas durumda bile yemek yiyemez hale gelebiliyorlar. Damak, dudak ve dilde çıkan yaralar da iştahsızlığa sebep olabilmektedir.

5- Tümörler ve Kanserler

İyi huylu veya köyü huylu tümörler kedilerin belirli bir yaşa gelmesiyle kendini yoğun olarak göstermektedir. İlk etapta bu hastalıklar olumsuz bir etki yaratmıyorken ilerleyen zaman içerisinde etki seviyesi artıyor ve bu da kedinizin yiyememe sorununa yol açabiliyor. Böyle bir durumda mutlaka veteriner hekime danışılması gerekiyor.

6- Viral Hastalıklar

Çok sayıda enfeksiyöz rahatsızlıkların görüldüğü kedilerde; FIP, feline panleukopenia, feline leukemia hastalıkları en yaygın olanlarıdır. Hemen bir tedavi uygulanmazsa etki düzeyi hızla artacak ve enerjisizlik, yemek yememe gibi belirtileri ortaya çıkartacaktır. 

7- Doku ve Organ Hastalıkları

Dış etkenlere bağlı olarak vücutlarındaki organ ve dokularda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Kedinizin yaşadığı yememe sorunu bu sorunlu organ ve dokulardan kaynaklanıyor olabilir.

Kedinizde İştahsızlığa Sebep Olan Yiyecek Problemleri

kuru ve ıslak mama

8- Mamanın Lezzeti

Kediler yedikleri gıdalar konusunda seçici davranmakta olup belki de uzun yıllar boyunca yedikleri bir yemeği birden yememeye başlayabilirler. Bu durum biraz da kedinizin kişisel damak zevkinden kaynaklanmaktadır. Buna ek olarak bazı markalar ürünlerinin içeriğinde değişiklikler yapabilir, bunu siz anlayamazsınız ancak kediniz anlayacaktır!

9- Yiyeceklerin Şekli / Dokusu

Yiyecek konusunda şekil ve dokuları algılayabilen kedilerin kimisi bu duruma farklı reaksiyon gösterebilirler. Bazı kediler üçgen şekli tercih ederken bazı kediler yuvarlak bazıları ise kuru yada yaş mamayı tercih edebiliyorlar.

Yiyeceğin Bozulması

Hayvandır nasıl olsa yer deyip geçmeyin! Eğer ki kedinize bozulmuş  veya tarihi geçmiş bir mama verirseniz doğal olarak yemek istemeyecektir. Mamasını vermeden önce son kullanma tarihini kontrol etmeniz son derece önemli bir husustur!

Diğer Sebepler

depresyonda olan kedi

Psikolojik Problemler

Kedinizde yememe problemi varsa ve herhangi bir fiziksel hastalığa sahip değilse geriye depresyon kalıyor. Evde yaşanan farklılıklar, ilginin azalması, davranışların sertleşmesi, yeni kişilerin katılımı bazı kedilerde hassasiyete yol açabilmektedir.

Bunun yanı sıra yemek konusunda seçici davranan kediler için değişik şekillere sahip mamalara ısınması için belirli bir zamana ihtiyaç duymaktadırlar. Büründükleri bu psikolojik durum uzun vadede kendiliğinden geçebiliyorken, bazen tıbbi yardım almaları gerekebiliyor.

Yabancı Ortamlar

Kediler ait oldukları yerlere bağlı olan canlılar olup düzenlerinden koparak farklı bir yaşam ortamına geçiş yaptıkları takdirde yeme sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir yolculuk esnasında mideleri bulanacağı için akabinde yemek yiyemezler.

Farklı Cisimleri Yutmaları

Kedilerin çeşitli cisimler ile oynamayı sevdiğini bilmeyen yoktur. Küçük boyutlardaki bu cisimler her ne kadar eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlasa da, öte yandan bunları yutma tehlikeleri de mevcuttur.

Yutulan yabancı cisim, sindirim sisteminde yarattığı tıkanıklık sebebiyle yediği mamayı kusmasına neden olacak ve yememeye başlayacaktır. Yutulan bu cisim eğer küçük ise bazen kendiliğinden dışkı yolu ile vücuttan atılabilmektedir fakat iplik gibi uzun cisimler bağırsaklarda ciddi sorunlara sebep olabilir.

Aşılama Sonrası

Kediniz yeni yapılan aşılar neticesinde iştah kaybı yaşayabilir. Bunun sebebi ise kedinizin bünyesinin aşıya karşı tepki vermesidir. Aşı tüm hayvanlar için bir nimet olsa da bir takım yan tesirleri bulunuyor. Bunlardan biri de halsizlik ateş ve dolayısıyla yememe sorunudur.

Kediniz Stres Altındaysa

Kedi deyip geçmeyin zira onlar da belirli sebeplere bağlı olarak stres yaşayabiliyorlar. Peki nedir bu sebepler derseniz; yüksek seviyede soğuk/sıcak ortamlarda bulunmaları, sahibinin değişmesi, başka bir kedinin yaşadığı ortama gelmesi, yaşam ortamında değişiklikler gibi seçenekler sıralanabilir. Bunlardan dolayı da yeme konusunda sorunlar yaşanabiliyor.

Mama Değişimi

Kedinizin yememesinin en yaygın nedenlerinden biri de mama değişikliği yapmaktır. Bu seçenek çok fazla başınızı ağrıtmadığı gibi basit şekilde çözülebilmektedir. Yakın bir zaman diliminde kullandığınız mamayı değiştirdiyseniz ve bu da kedinizi etkilediyse bunun tek bir çözümü var. O da; kullanmış olduğunuz eski mama ile yeni almış olduğunuz mamayı harmanlayarak vermek olacaktır. Böyle böyle harmanladığınız mamadan eski mamanın porsiyonunu azaltarak kısa sürede yeni mamaya adapte edebilirsiniz.

Kızgınlık Dönemi

Kedilerin belirli dönemleri olan çiftleşme, özellikle dişi kedilerin farklı davranışlarda bulunmalarına neden olmaktadır. Bunlardan biri de yememe sorunu olup kızgınlık döneminin geçmesinden sonra bu durum 2 ile 3 gün içerisinde son bulur.

Parazitler

Kedinize belirli aralıklar ile iç ve dış parazitten korunma uygulamalarını yaptırmıyorsanız parazitlerin bulunması kaçınılmaz bir durum haline dönüşecektir. Bilhassa yavru kediniz varsa parazitler yönünden çok daha fazla etkileneceğini ve mama yememe gibi sorunlar ile baş etmek zorunda kalabileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Oldukça basit bir çözüm olarak ise; ilk bir aydan sonra ilk muayenesini ve parazit uygulamalarını yaptırmak olacaktır.

Diyet Programında Değişim

Kediler bağımlı hayvanlardır. Alıştıkları şeylerin dışına çıktıklarında huzursuz ve mutsuz hissedebilirler. Uyduğu bir program haricinde farklı bir programa geçiş yapmanız dahilinde aradaki farkı anlayacak ve tepkisel olarak yememe ile cevap verebilirler. Bu durumda ilk birkaç gün mamalarını karıştırarak vermek ve her geçen gün eski mamasını daha da azaltmak yenisi için iyi bir alıştırma taktiği olacaktır.

Başka Bir Hayvanın Varlığı

Kedilerin bulundukları ortamda başka hayvanın var olması, mama kaplarının olduğu noktaya gidememelerinden kaynaklanan bir yememe problemi yaratabiliyor. Gözlemleriniz dahilinde böyle olduğunu düşünüyorsanız kedinizin yemeğini başka bir yere koymalısınız.

Kediniz Yemeden Ne Kadar Süre Dayanabilir?

Kediler de aynı insanlar gibi belirli bir süre aç kalabilirler. İki hafta yemeden durabildikleri gibi sadece üç gün susuz yaşamlarını devam ettirebilirler. Bu yememe durumu ne denli uzun süreye yayılırsa bunun etkisini zayıflaması ile gösterecektir. Hali hazırda bulunan bir hastalığı varsa daha çok tetiklenecek veya olmayan hastalıklara davetiye çıkartacaktır. O yüzden bir gün veya daha fazla zaman boyunca kedinizin yemek yemediğini farkedersiniz, hemen bir veteriner hekimi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Kedinizin Yemesi İçin Neler Yapmalısınız?

mama yiyen kedi

funduszeue.infogi bir sebebe bağlı olarak kediniz yemeyi bıraktıysa onu tekrardan yemek yemeye başlatabilirsiniz. Eğerki sorunlardan biri üst solunum yolu rahatsızlığı ise kedinizi buharlı bir ortama sokarak ya da burnundan eczaneden bulabileceğiniz serum izotonikdamlatarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

2.İştahını artırmak adına soğuk ve ıslak olan mamasını/ton balığını mikrodalga fırında hafif ısıtılabilir, yavru kedi maması, konserve tavuk verebilirsiniz. Buna ek olarak değişik şekil ve tattaki mamaları tercih edebilirsiniz.

funduszeue.info da mamayı tamamen kendiniz hazırlayın. Ancak belirtmem gerekiyor ki bu mamanın içerisinde olabildiğince taze ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz. Kedinizin yediği mamanın içeriğinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığına göz atın! Eğer ki böyle bir durum varsa yeni ve uygun bir mama arayışına geçebilirsiniz.

funduszeue.infoğlık sorunu nedeniyle yemek yemiyorsa veteriner hekiminin vermiş olduğu programı uygulamalısınız. Sahip oldukları bu rahatsızlıklara sahip olan kimi kedinin konserve mama ile iştahları geri gelirken, ciddi rahatsızlıklara sahip olan kimi kediler de veteriner hekiminin vereceği iştah açıcı ilaçlar ile bu durumun üstesinden gelebilir.

funduszeue.info kediniz hiç bir sağlık sorunu yaşamıyorsa onu yemeğe ikna etmek üzere çeşitli yollara başvurabilirsiniz. Porsiyonu az olacak şekilde karaciğer ve ton balığı konservelerinden yararlanabilirsiniz.

  • Kedinizin mamasına et suyu, pişmiş yumurta, balık yağı gibi ürünler ekleyerek kendinize vermeyi deneyin. Hala yemiyor ise mamayı uzak bir yere götürün ve akabinde sonra yeniden taze şekilde verin. Fakat yine dikkat etmeniz gereken bir husus var ki o da, bayatlama gibi kedinizi yemekten soğutacak etkenlerin olmasıdır.

Ne Zaman Veteriner Hekimine Başvurmanız Gerekiyor? 

veteriner hekim ve kedi

Yukarıda bahsi geçen durumların hepsi olmasa bile bir çoğunun ciddi sağlık problemleri yarattığını biliyorsunuz. Saydığımız bu belirtileri gördüğünüz ve kedinizin bir gün veya daha fazla süre boyunca yemek yemediği zaman, bir veteriner hekimine başvurmanız gerektiği sinyallerini alacaksınız.

İştahsızlık Konusunda Uygulanabilecek Tedaviler

Kedinizde farkettiğiniz iştahsızlık sonrasında hastalığına göre uygulanacak işlemler;

  • Antibiyotik vermek
  • Cerrahi müdahale
  • Diyet programında değişiklik
  • Hastanede yatarak tedavi edilmesi
  • İştah açıcı ilaç vermek ve mide bulantısını gidermek

**Kedilerin burnu havada canlılar olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak yememe sorununu her zaman bu özelliği ile bağdaştıramayız. Nitekim bu durumun arkasında pek çok hastalık ve çevresel faktörler yatabiliyor. Dolayısı ile bu makalemizde sizlere kedinizin iştahındaki problemlerin arka planından bahsetmiş ve onları nasıl yemeye teşvik edeceğine dair ipuçlarını vermiş bulunuyoruz. Eğer ki bu durumu aşarsanız, kedilerin beslenme sıklığı hakkında olan makalemizden alacağınız bilgiler doğrultusunda hem kedinizin hem de sizin hayatınız daha da kolaylaşacaktır.

Sıkca Sorulan Sorular

Bebek maması deneyin. Bebek mamasının kokusu çok güçlüdür ve belki hasta ve iştahsız bir kedinin yemek yemesini sağlayabilir.

kedim yemek yemiyor diyorsanız burada günlük porsiyonunu küçük öğünlere bölerek düzenli aralıklarla vermek. Aromasını açığa çıkarmak ve iştahını kabartmak için mamasını ısıtmak. Rahatsız olabileceği için yemeğini yerken kedinizi izlemeyin.

Operasyondan sonraki 24 saat HİÇ mama yememesi normal karşılanabilir. Siz yine de saat aralıklarla mamayı önüne koyun sonra geri alın. Mama olarak ilk gün özellikle sevdiği yaş mamaları tercih edebilirsiniz.

Bazı durumlarda kediler, susuz kalsalar bile, herhangi bir protein alımı olmadan 3 veya 4 gün içinde ölebilirler.

Kediler, tadı güzel yiyeceklerden hoşlandıkları için damak zevki olarak insanlara çok benzerler, bu nedenle eski veya bayat yiyecekleri yemeyi reddedebilirler . Kedinizin maması, sıcak veya nemli bir ortamda saklandığında, serin ve kuru bir yerde saklanan mamaya göre daha çabuk bayatlayabilir.

Kediniz yemek yememekle birlikte normalden daha fazla su içiyorsa, bu diyabet veya böbrek hastalığı gibi bir sağlık sorununun belirtisi olabilir

Kedi herhangi bir sağlık sorunu ortaya çıkmadan önce saat güvenli bir şekilde yiyeceksiz kalabilir

Kediniz istekliyse, bir şırınga kullanarak ağzına ince bir buhlama kedi maması damlatmayı deneyin. Kedi yemek yemiyorsa fazla  zorlamayın . Zorla besleme, kediler için streslidir ve sizin için potansiyel olarak tehlikelidir.

Hasta olmuş olabilir kediniz, en yakın veterinere getirmenizde fyada var!.

Su ihtiyacını karşılayabilen kediler bir ve iki hafta gibi uzun süre aç kalabilir. Bunun yanı sıra protein almadan ya da et ürünleri yemeden üç dört gün dayanabilirler. detaylı kaynak için kediler kaç gün aç kalabilir yazımıza göz atın

Halsizlik de iştahsızlık da başlı başına ve aynı zamanda birbirini tetikleyen problemler olabileceği için veteriner hekimlere danışılması en doğru seçenek olacaktır. &#;Kedim yemek yemiyor kusuyor&#; şikayeti için de zaman kaybetmeden veteriner hekim uzmanlığına başvurulması önemlidir.

Bu İçerikler İlginiz Çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası