sen oku diye 2021 / Sen oku diye ibb başvuru formu nasıl doldurulur? - Bilgi Durağı

Sen Oku Diye 2021

sen oku diye 2021

Reklamı var, kendisi yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Aralık ayı ilk oturumu Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ilk oturumda, Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyon Başkanı Sıddık Özgenç, eğitim yardımlarının kesildiğini belirterek soru önergesi verdi.


İBB Başkanlık makamı tarafından yanıtlanması üzerine verilen soru önergesinde, "Eğitim yardımları İBB'nin yıllardır okuyan öğrencilerimize yaptığı bir yardım kalemidir. Bu yardımlar okullar açıldığında ya da hemen akabinde yapılan yardımlardı. İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz eğitim yardımları ile ihtiyaçlarını okul açıldığında karşılamak zorundadır. Çünkü bu ihtiyaçlar hemen kullanıma geçecekleri ihtiyaçlardır. Eylül ayından bu yana koca billboardlara reklam girerek "Sen Oku Diye" eğitim ve kırtasiye yardımlarından bahsediliyor, ama bu yardım kalemi, okullar açılalı neredeyse dört ay olmasına rağmen hale verilmedi. Biz vatandaşlarımız adına sorduk, sistemlerde sıkıntı var, banka ile alt yapı çalışması yapılıyor gibi cevaplar veriliyor. Ama algı sanki yardımlar yapılmış gibi ajans çalışması ile devam ediyor. Bu sorunun hızlı bir şekilde sonuçlandırılması gerektiğini İstanbul'daki bu yardımı alan öğrencilerimiz adına buradan ifade ediyoruz" denildi.

Özgenç verdiği soru önergesinde ise şunları sordu:

*Eylül ayından bu yana binlerce öğrencimizin alması gereken kırtasiye ve eğitim yardımları (Sen Oku Diye ) neden bu güne kadar yapılmamıştır?
*Bu yardımların yapılmamasının sorumluları kimlerdir? Denildiği gibi banka mıdır? Banka ise aylar önceden bu hazırlıklar neden sonuçlandırılmamıştır? Ya da banka ise bu gecikmeden amaçlanan nedir? Bu öğrencilerimize bu yardımların geç ödenmesinden kaynaklı maddi ve manevi zararı düşünülmekte midir?

*Tabi buradan şunu da sormak istiyoruz şu kadar öğrencimize yardım yaptık, yapıyoruz derken bunun reklamını yaparken bu yardımların yapılmadığını bilmiyor musunuz? Yok, eğer biliyorsanız neden reklam yerine önce hızlı bir şekilde bu yardımları yapmıyorsunuz?
*Bu yardımların yapılmadığı ile ilgili yüzlerce aile ve öğrencimizden bize şikâyetleri geldiğine göre İBB'ye de mutlaka geliyordur diye düşünüyoruz. Peki, bu şikâyetleri kimler alıyor? Gerekli yerlere iletiyorlar mı? İletiliyorsa bu ilgisizlik nedendir?

İBB kırtasiye yardımı nasıl alınır? İBB kırtasiye yardımı başvurusu nereye yapılır?

İBB kırtasiye yardımı nasıl alınır? İBB kırtasiye yardımı başvurusu nereye yapılır? eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala ailelerin artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle kırtasiye masrafları bu yıl katlanarak arttı. Kırtasiye desteği alarak masraflarını en aza indirmek isteyen aileler ve öğrenciler İBB kırtasiye yardımı başvurusunun nasıl ve nereden yapılacağını araştırmaya başladı. İşte döçnemi için İBB "Sen Oku Diye" yardım desteğine dair detaylar

İBB her sene öğrencilere kırtasiye desteği sağlıyor. İBB kırtasiye yardımı ile ailelerin kırtasiye masrafları bir hayli düşüyor. Eğitim öğretim yılının başlamasına günler kala öğrenci okul malzemelerini almak için araştırmalar başladı. Bütçelerine uygun ürünü bulmakta zorlanan aileler geçen seneye kıyasla bu sene kırtasiye masraflarına 2 katı para ödemek zorunda. Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon kırtasiye ürünlerini de etkilmiş görünüyor. yılında 20 tl olan bir ürün 'de 50 TL'den satılıyor.

İBB kırtasiye yardımı nasıl alınır?

İBB'nin kırtasiye yardımına bu sene her zamankinden fazla ilgi var. İBB öğrencileri desteklemeye devam ediyor. İBB kırtasiye yardımı ilkokul, ortaokul, lise, Özel eğitim ve rehabilitasyon öğrencilerine ödeniyor. İBB kırtasiye yardımını almak oldukça kolay. Bu yardım İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler müdürlüğü tarafından yapılıyor. İBB kırtasiye yardımına online olarak da başvuru yapılabilir. seafoodplus.infoul/ adresine giren adayla bilgileri eksiksiz ve hatasız doldurarak Sen Oku Diye desteğinden faydalanma hakkı kazanabilir.

İBB kırtasiye yardımı başvurusu nereye yapılır?

Günümüzde yerel yönetimler öğrencilere pek çok desteği sağlıyor. Burs yardımının yanında yurt ve diğer desteklerle öğrencilerin eğitimleri destekleniyor. İBB de öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuyor.
Kırtasiye yardımına ihtiyacı olan ailer öncelikle devlete bağlı olan sosyal yardımlar genel müdürlüğüne başvurabilirsiniz. İBB kırtasiye yardımı için de İBB birimleri ile irtibata geçilebilir. Ayrıca seafoodplus.infoul adresinden Sen Oku Diye yardım desteğine başvuru yapılabilir.

İBB Kırtasiye yardımı nereden alınır?

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Maddi durumu yetersiz olan ve devletten kırtasiye yardımı bekleyen vatandaşlar öncelikle sosyal yardımlar genel müdürlüğü ile irtibata geçebilir. Ayrıca mahalle muhtarlıklarına başvurarak da çeşitli sosyal yardımlar için bilgi alabilir. İBB Kırtasiye yardımı için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler
Müdürlüğü'nün Avrupa yakasında Edirnekapı ile Anadolu yakasında Selimiye veznelerine başvurmaları gerekmektedir.

İBB kırtasiye yardımı başvurusu ne zaman?

yılında Sen Oku Diye başvurularının başlangıç tarihi belli oldu. 13 Eylül 'de başlayacak olan yardım başvurularında adayların bilgilerinin eksiksiz ve hatasız doldurması gerekmektedir.

Sen Oku Diye başvuru genel koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
Öğrencinin kendisinin İstanbul'da ikamet etmesi
Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim veya lise öğrencisi olması
Engelli çocukların ilköğretim/lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olması
Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi
Devlet okulu veya vakıf/özel okullarda % burslu okuyor olması

Eğitim yardımı başvuruları ve evrak işlemleri sadece web sayfası üzerinden gerçekleştirilecektir.
Bilgilerinizin doğruluğundan emin olun. Onaylamanız durumunda, başvuru sırasında beyan ettiğiniz evraklardaki bilgiler esas alınacaktır.

Eğitim desteğinden yararlanacak öğrenci için alt ve üst yaş sınırı nedir?

Başvurusu yapılacak öğrenci minimum 5 yaşını doldurmuş olmalıdır. Üst sınır bulunmamaktadır

Sen Oku Diye eğitim desteğinin tutarı nedir?

Tek seferlik olmak üzere öğrenci başına TL destek sağlanacaktır.

'Sen Oku Diye' projesine başvurular başladı

Proje ile şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere eğitimleri için maddi destek sağlanacak. Eşit imkanlara sahip olmayanlar, yanlarında İBB'yi bulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin çocuklarına sunduğu destek ve imkanları geliştirmeye devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrenciler için devreye alınan ' Sen Oku Diye' destek projesine başvurular sürüyor. Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı'ndan Askıda Fatura Eğitim Destek Paketi'ne, konserde boş kalan yeri gençlere açan 'Koltuk Senin'den öğrenci yurtlarına kadar fırsat eşitliğine dayalı çözümler üreten İBB, yardım gereksinimi olan çocukların da yanında oluyor.

SALTIK: "SOSYAL SEBEPLERDEN OKUMAYAN KALMASIN"

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, ekonomik ve sosyal sebeplerden dolayı okuyamayan çocukların ve gençlerin kalmadığı bir toplum için çalıştıklarını belirterek, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidererek okul sıralarında yerlerini almalarını istediklerini söyledi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

'Sen Oku Diye' eğitim desteğinde, her öğrenciye bir yıl içerisinde tek seferlik olarak TL maddi katkı sağlanacak. İstanbul'da ikamet etme şartının arandığı destekten faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi, devlet okulu veya vakıf/özel okullarda yüzde burslu okuyor olması koşulları aranacak.

SON BAŞVURU 19 EYLÜL

İBB, pandemi koşullarında öğrenci ve öğrenci yakınlarının sosyal temasını azaltmak için başvuruları online olarak kabul edecek. Eğitim desteğinden faydalanmak isteyenler, 19 Eylül 'ekadar seafoodplus.infoul adresinden başvuru yaparak gerekli evraklarını iletebilecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika›Güncel›'Sen Oku Diye' projesine başvurular başladı - Son Dakika

İBB'den eğitim seferberliği! Tüm çabamız ‘Sen Oku Diye’

Eğitim, özellikle genç nesiller için hayat kalitesini geliştiren ve geleceğe daha güvenli bakılmasını sağlayan unsurlardan biri olarak öne çıkar. Genel kanının aksine; eğitim, bireye yalnızca teoriyi değil pratik yetenekleri de kazandırır. Son yıllarda gittikçe artan kent yoksulluğu ve büyük ölçekli ekonomik dengesizlik, halkın eğitime ulaşmasını zorlaştırırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de zorlukların aşılmasında destekleriyle İstanbullulara yardımcı oluyor. 

İşte bu kapsamda İBB'nin İstanbullu çocukların eğitimlerini sürdürmesi, aydınlık bir geleceğe ulaşmasını hedefleyen 'Sen Oku Diye' projesine başvurabilirsiniz. 

Proje ile şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere eğitimleri için maddi destek sağlanacak. Eşit imkânlara sahip olmayanlar, yanlarında İBB'yi bulacak.

Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı'ndan Askıda Fatura Eğitim Destek Paketi'ne, konserde boş kalan yeri gençlere açan 'Koltuk Senin'den öğrenci yurtlarına kadar fırsat eşitliğine dayalı çözümler üreten İBB, yardım gereksinimi olan çocukların da yanında oluyor.

SALTIK: "SOSYAL SEBEPLERDEN OKUMAYAN KALMASIN

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, ekonomik ve sosyal sebeplerden dolayı okuyamayan çocukların ve gençlerin kalmadığı bir toplum için çalıştıklarını belirterek, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidererek okul sıralarında yerlerini almalarını istediklerini söyledi. 

ONLINE SİSTEM HALKI YORMUYOR

Vatandaşları yormadan başvuru yapabilmeleri için online başvuru hizmetini başlattıklarını ifade eden Saltık, "Vatandaşlarımız evraklarını biz göreve gelmeden önce müdürlüğümüze getirerek başvuru yapabiliyordu. Yine desteğe hak kazananlar da destekleri müdürlüğümüze gelerek alıyordu. Biz, insanları yoran bu zahmetli süreci iyileştirerek İBB'nin sosyal belediyecilik anlayışını online sisteme geçirdik. Artık başvuruları online olarak alıyor ve başvuru sonrası destek almaya hak kazanan vatandaşlarımıza da para desteklerini online olarak ulaştırıyoruz." diye konuştu.

TEK SEFERDE TL

'Sen Oku Diye' eğitim desteğinde, her öğrenciye bir yıl içerisinde tek seferlik olarak TL maddi katkı sağlanacak. İstanbul'da ikamet etme şartının arandığı destekten faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi, devlet okulu veya vakıf/özel okullarda yüzde burslu okuyor olması koşulları aranacak.

SON BAŞVURU 19 EYLÜL

İBB, pandemi koşullarında öğrenci ve öğrenci yakınlarının sosyal temasını azaltmak için başvuruları online olarak kabul edecek. Eğitim desteğinden faydalanmak isteyenler, 19 Eylül'e kadar seafoodplus.infoul adresinden başvuru yaparak gerekli evraklarını iletebilecekler. 

YUVAMIZ İSTANBUL ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZLERİ 

İBB Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri, yaş aralığındaki çocukların fiziksel, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal gelişimlerini sağlıklı ve güvenle sürdürebilecekleri bir ortam sunuyor. Şu anda sayısı 32 olan Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi’nin Silivri'den Pendik'e uzanarak sayılarının ’ye ulaşması hedefleniyor. 

EĞİTİM DESTEKLERİ 

İBB, maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle öğrenimlerini devam ettirmekte zorlanan üniversitelilere de destek sağlıyor. İstanbul’da eğitim hayatını sürdüren veya aile ferdi İstanbul’da yaşayan üniversite öğrencilerine nakdi yardım yapılıyor. İBB verilerine göre, mart ayından beri 33 bin öğrenci bu fırsatlardan faydalanıyor. Ayrıca, Askıda Eğitim Destek Paketi ile seafoodplus.info adresinden de hayırsever yurttaşlar, eğitim hayatını sürdüren öğrencilere yardım edebiliyor. Öğrencilerin İstanbulkart hesaplarına yatan bu katkılar, şu ana kadar 12 bin öğrenciye ulaştı. Tüm bu yardımlara ek olarak, ilköğretim ve lisede okuyan üç ve daha az öğrencinin bulunduğu ailelere bir adet, dört ve üzeri öğrencinin bulunduğu ailelere ise 2 tablet veriliyor. 11 Şubat ’de başlayan çalışmada, 40 bin tablet teslim edilmiştir. 

ENGELLİLERE VERİLEN EĞİTİM DESTEKLERİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM), özel gereksinimli bireylere; eğitim, rehabilitasyon, istihdam, ulaşım gibi hizmetler sağlıyor. Kentin çeşitli bölgelerine yayılan 24 merkez, 2 kamp ve 9 irtibat bürosu ile engelli bireyler ve ailelerine yerinde hizmet veriliyor. Hizmetlerden faydalanmak için ALO Çözüm Merkezi’ne bir “alo” demek yeterli Türk İşaret Dili Eğitimleri İSEM, işaret dilinin ve işitme engelli bireylerin sorunlarının toplum genelinde tanınmasını sağlamak amacıyla, Türk İşaret Diline hakim tercümanlar aracılığıyla çeşitli seminer ve eğitim çalışmaları gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz yıl, 2 bin kişi bu eğitimlerden faydalanırken bu yıl verilen uzaktan eğitim desteğiyle, kurslardan faydalanan öğrenci sayısının artması bekleniyor. Yetişkinlikte Özel Gereksinimli Bireylere Eğitim Desteği Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Merkezleri (ÖZGEM) ile özel gereksinimli bireylerin mesleki becerilerinin artırılması ve yeteneklerinin geliştirilmesi için özel eğitim programları uygulanıyor. İSEM bünyesinde hizmet veren engelli merkezlerinde, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik (EKPSS) kurslar veriliyor. Ayrıca, engelli bireylere yönelik kurslar düzenlenerek, öğrencilere MEB onaylı sertifikalar takdim ediliyor. Yeni eğitim-öğretim yılında hizmetten faydalanmak için başvuru ve kayıt işlemleri devam ediyor. Okul Öncesi ve Okul Çağı Eğitim Desteği Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER) olan yaş aralığındaki çocuklar bireysel rehabilitasyon hizmeti alıyor. Hizmetten faydalanan tüm çocuklara gelişimsel tarama testleri uygulanıyor. 


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir