kadınlarda gögüs sıkılaştırma hareketleri / Erkek Göğüs Hareketleri: Göğüs Kası Geliştirebileceğiniz Hareketler

Kadınlarda Gögüs Sıkılaştırma Hareketleri

kadınlarda gögüs sıkılaştırma hareketleri

BLOG

Bench press, kasların büyümesini teşvik etmenin yanı sıra güç oluşturan, itme veya taşıma gerektiren her türlü günlük aktivitede bizlere yardımcı olan göğsün pektoralis majörünü, omuzun anterior deltoidlerini ve üst kolun triseps brakiisini aktif eden bileşik bir egzersizdir. Fitness salonlarında bazen bu hareketi ayaklar yerde bazen ise ayaklar bükülü havada olacak şekilde yapanlar görmüşsünüzdür. Sizce göğüs öncelikli bir egzersizde ayakların yerde ya da havada olması bir fark sağlar mı?

Göğüs, eğitilmesi en keyifli aynı zamanda pek çok insanın geliştirmekte zorlandığı kas gruplarından biridir. Antrenman dünyasında birçok göğüs egzersizi bulunmaktadır. Hangisinin sizler için daha iyi olacağını düşünürken bazen kafanız karışıyor hatta iyi gelmesi için tüm hareketleri deniyorsanız bu yazı sizin için. Bu yazıda göğüs kaslarını hangi hareketin daha çok aktif ettiğini konuşacağız. Benchteki eğim değerlerlerinin kas aktivasyona etkileri nelerdir, antrenman sırasında zihinsel odaklanma ile kas aktivasyonunu değiştirebilir miyiz, burada referans aldığımız EMG değerleri ne demek ve yazının başında bahsettiğimiz bench press egzersizinde ayaklarımızın yerde olması ya da aktif kalça fleksiyonu ile bench press'te elektromiyografik aktiveteye nasıl farklılıklar sağlarız sorularına yanıt oluşturacağız.

Berkay Türkkan Fitness mobil uygulamasıyla antrenman ve beslenme adına ihtiyaç duyacağınız her şey cebinizde!

 

iPhone için App Store'dan ücretsiz indir!

 

Google Play'den ücretsiz indir!

Öncelikle başka bir soru ile başlayalım;

SADECE EMG DEĞERLERİNE GÖRE EN İYİ EGZERSİZLERİ Mİ UYGULAMALIYIZ?

Yapılan birçok araştırma hangi egzersizin belirli bir kasta en fazla aktivasyona neden olabileceğini gözler önüne seriyor. Ama unutulmaması gereken önemli bir nokta;bu sonuçlar onları en iyi egzersiz diye nitelendirip diğerlerinin bir kenara atılmaması gerektiği. Çünkü sizin için hangi egzersizlerin doğru olduğunu hedefleriniz belirler. Hedefiniz daha büyük kaslar ise, bu hareketleri antrenman rutininize dahil etmek çok mantıklıdır. Fiziksel niteliklerinizi artırmakla daha çok ilgileniyorsanız, günlük hareketlerinizi iyileştiren egzersizler seçmeniz daha iyi olabilir. 

Size zaman kazandıracak antrenmanınızı daha verimli hale getirecek bilgileri vermeyi çok isteriz; bu nedenle, egzersizlerin kas aktivasyonunu inceleyen Amerikan Egzersiz Konseyi'nin çalışmalarına ve diğer tüm makalelere başvurduk. İşte bilimden öğrenebilecekleriniz ve vücudunuzu eğitmenin bir sanat olduğunu bir kere daha fark edebileceğiniz bilgiler

EMG NEDİR?

EMG konusu için çok belirgin bir benzetme vardır. Bir duvardan diğer tarafı dinleyen ve bir grubun sesini duyan birisini düşünün. Kimin konuştuğunu belirlemek çok zor olsa da, hangi komşu (kas) olduğunu, ne zaman ses çıkardıklarını (zaman) ve ne kadar gürültülü olduklarını (olası tepe ve ortalama değerler) biliriz. İşte aynı mantık ile EMG; (Elektromiyografi) bir sinirin kası uyarmasına yanıt olarak kas tepkisini veya elektriksel aktiviteyi ölçer.

Başka bir açıklama ile kasılma sırasında kaslarda üretilen elektrik akımlarını ölçen biyomedikal sinyallerdir. Sinir sistemi her zaman kas aktivitesini kontrol eder (kasılma / gevşeme). Dolayısıyla, EMG sinyali, sinir sistemi tarafından kontrol edilen ve kasların anatomik ve fizyolojik özelliklerine bağlı olan karmaşık bir sinyaldir. Elektromiyografi, egzersiz seçimine yardımcı olur. Antrenman esnasında artan EMG aktivitesi, sinir sisteminin daha fazla kas gücü üretme girişiminin bir göstergesidir. Tek başına EMG, kullanılacak en iyi egzersizi veya yöntemi belirlemek için yeterli değildir, ancak birincil faktördür. 

GÖĞÜS KASLARINI DAHA ÇOK HANGİ HAREKETLER AKTİF EDER?

Öncelikle geliştirmek istediğimiz kas hakkında genel bir bilgimiz yoksa sonuç beklentimiz de düşük olur. Ne yapmak istediğimizi bilmeden güzel şeyler elde funduszeue.info kasın temel anatomisini öğrenmek, uygun egzersizleri bulmamıza yardımcı olur ve aynı zamanda onları bir grup içindeki farklı kasları hedef alacak şekilde nasıl değiştirebileceğinizi görmenize katkı sağlar.

NOT: Göğüs kasları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu makalemizi inceleyebilirsiniz.

Göğüs kaslarının gelişimi için uygulanan birçok hareket vardır. Bunlardan kas aktivasyonunu en fazla sağlayacak olanların; barbell bench press, peck dec ve forward cable crossover olduğunu söyleyebiliriz. Wisconsin Üniversitesi, La Crosse'den araştırmacılar, göğsü güçlendirmek ve tonlamak için kuvvet antrenman egzersizlerinden hangisinin en etkili yol olduğunu belirlemeye çalışmış. Çalışma yazarları "İnsanlar egzersiz yapmak için yeterli zamana sahip olmadıklarından endişeleniyorlarsa en iyi çalıştığını bulduğumuz üç egzersizden birinden gerçekten en fazla faydayı elde edebilirler ve böylece daha kısa sürede daha fazla kazanç elde edebilirler.” diyor. Gelin araştırmayı detaylı olarak inceleyelim;

Bu araştırmada, göğüs kaslarını güçlendirmek için en sık kullanılan dokuz egzersiz seçilip, Elektromiyografi (EMG) elektrotları, her bir deneğin pektoralis majör kaslarına dikkatlice yerleştirilmiş.Sayıları ve verileri inceledikten sonra, araştırmacılar test edilen dokuz egzersizden en çok barbell bench press sırasında pektoralis majörünün aktive olduğunu keşfettiler. Bu nedenle, veri açısından, diğer tüm egzersizler istatistiksel olarak bench press ile karşılaştırılmış. Hem pec dec (barbell bench press'e kıyasla kas aktivasyonunun% 98'inde) hem de bent-forward cable crossovers (kas aktivasyonunun% 93'ü), barbell bench press ile neredeyse eşdeğer kas aktivasyonunu ortaya çıkardı. Benzer şekilde, üç egzersizin her biri için algılanan efor dereceleri de karşılaştırılabilirdi (Tablo1)

(Tabloda yer alan RPE - Algılanan Efor Oranı - egzersizinizin yoğunluğunu ölçmek için kullanılır. RPE ölçeği 0 - 10 arasındadır. Kısaca 1 kolay 10 ise en zor değeri ifade etmektedir.)

John P. Porcari, “Esasen, barbell bench press'i, peck dec ve forward cable crossover birbirinin yerine kullanabilirsiniz,” diyor. Ph.D. "Bu egzersizlerin üçü de temelde size göğüste aynı miktarda kas aktivasyonu sağlayacak ve eşit derecede etkilidir."

Test edilen kalan egzersizlerin tümü, barbell bench press'e göre önemli ölçüde daha düşük kas aktivasyonu ve RPE değerleri ortaya çıkardı. Çalışma yazarı Whitnee Schanke, “En az aktivasyonu ortaya çıkaran egzersizler aslında şınavlardı” diyor “Ortalama yüzde 61 ila 63 oranında geldiler. Şınavlara ağırlık eklemedik. Test edilen üç şınavın her biri göğüs kaslarını hedef alsa da, ilk üç egzersizinkine eşit olmak için daha fazla tekrar (neredeyse iki katı) gerekli olacaktı.” Yani şınav göğüste daha az kas aktivasyonu sağlıyor ama aynı zamanda birkaç farklı kas grubunu çalıştırabilen bir egzersiz.

Bahsettiğimiz araştırmalara göre bench press’ in kas aktivitesi yüksek, önemli bir egzersiz olduğunu görüyoruz. Biraz da varyasyonlarının onu nasıl etkileyebileceğinden bahsetmek istiyorum. Yazının başına geri dönelim. Sizce göğüs öncelikli bir egzersizde ayakların yerde ya da havada olması bir fark sağlar mı?

Konu ile ilgili yapılan çalışmada ayaklar ile yerde ve aktif kalça fleksiyonu ve 90 ° diz fleksiyonu ile yirmi genç erkek deneğe, (1RM) hesaplaması yapılmış. Daha sonra, elektromiyografik aktivite değerleri her iki bench press durumunda (ayaklar yerde, aktif kalça fleksiyonu ve dizler 90 ° iken) % 60 1RM'de kaydedilmiş. Sonuçlara göre kalça ve dizler fleksiyonda iken(görselde b) bench press yapmak anlamlı ölçüde daha fazla kas aktivasyonu üretiyor. Kısaca bu çalışmada bacaklar havada iken, Pektoralis majör en büyük aktivasyonu gösterdi, bunu anterior deltoid ve triseps brachii izledi. Ek olarak, kalça ve diz fleksiyonu (görselde b) ile bench press yapılırken core bölgesinin stabilize edilmesi ihtiyacı nedeniyle karın kasları daha fazla aktivasyon sağladı.

EĞİM VE KAS AKTİVASYONU

Decline bench press sırasında daha düşük pektoral aktivasyonu sağlarız. Ancak incline ve decline bench press arasında üst pektoral aktivasyonda önemli bir fark olmadığı araştırmalarla ortaya konmuştur. Ulusal Güç ve Kondisyon Derneği ağırlık kaldırma konusunda deneyimli on beş genç erkeği, yataydan sırasıyla +30 ve −15 ° incline ve decline bench press'in 6 tekrar sonuçlarını karşılaştırarak bir araştırma yapmış. Sonuçlar, kısaca alt pektoralis majör aktivasyonunda bench press açısına göre varyasyonların olduğu, üst pektoral kısmın ise değişmediği bizlere sunuyor.

Benzer bir araştırmaya göre, The Journal of Strength & Conditioning Research dergisine ağırlık çalışan denekler, incline press (45 derece yukarı eğimli sehpada press) yaptıklarında, üst göğsün bu harekete katılımı, flat bench press’teki (düz sehpada press) katılımına kıyasla sadece %5 daha fazladır.

Bir diğer önemli nokta göğsünüzün üst bölümüne yoğunlaşan Reverse Grip Bench Press yani Ters Tutuş Bench Press hareketidir. Kanadalı bilim adamları, ters tutuşlu bench press'in, üst göğüs kaslarının kas aktivitesinin, standart bench press’e oranla % 30 daha fazla olduğunu buldular.

Bench Press’te Kavrama Genişliğine Göre EMG Değerleri

Bench press için kavrama genişliği, bar kavrandığında işaret parmakları arasındaki mesafe olarak tanımlanabilir. Pektoralis majörün optimum gelişimi için kavrama genişliği henüz belirlenmemişfunduszeue.infot, C., vd. (), bench press egzersizinin varyasyonları için % ve % biyakromiyal genişlikte iki kavrama genişliği için EMG aktivitesini inceledi. 

İncelenen beş kas, pektoralis majörün sternokostal başı, pektoralis majörün klavikula başı, anterior deltoid, triceps brachii'nin uzun başı ve latissimus dorsi idi. Sonuçlar, sternokostal başın en fazla aktiviteyi geniş kavrama yatay bench press sırasında gösterdiğini açıklıyor. Ayrıca klavikula başı dar tutuş ile daha aktifti.

ZİHİNSEL ODAKLANMANIN KAS AKTİVİTESİNE ETKİSİ

En küçük çabalar genellikle en büyük kazanımları sağlar.”

Vücudumuzun limitleri yoktur, limitleri oluşturan zihnimizdir. Peki, tüm aktiviteler sırasında limitleri zorladığımıza zihnimizi inandırırsak ne olur? Hareketleri sadece fiziksel değil zihinsel olarak da hissederseniz daha çok sonuç alacağınızı söyleyebilirim. Bahsettiğimiz gibi odaklanma veya sözlü teknik talimatı, egzersiz deneyimine ve egzersiz yoğunluğuna bağlı olmasına rağmen kas aktivitesini değiştirebilir. Deneyimli sporcularda, 1 RM'nin % 80'i kullanıldığında kasıtlı olarak sadece kollara ve göğse odaklanmanın, kas aktivitesini artırdığı bulmuştur.

Son araştırmalar, insanların duruş veya pozisyon değiştirmeden izometrik veya dinamik kas hareketleri sırasında bazı kasları seçici olarak aktive etme veya gevşetme becerisine sahip olduğunu göstermektedir. Çalışmalar, eğitimli sporcuların sözlü teknik talimatı verildiğinde farklı yoğunluklarda sırasıyla pektoral veya triseps kaslarını izole edip edemeyeceğini ortaya çıkarmayı amaçlamış. On bir erkek Division III futbolcusu,% 50 1 tekrarlı maksimum (1RM) ve % 80 1RM'de 3 set bench press uygularken, elektromiyografik (EMG) aktivite pektoralis majör (PM), anterior deltoid (AD) ve trisepslerden kaydedildi brachii (TB). İlk sette denekler, egzersizi talimat vermeden gerçekleştirdiler. İkinci sette deneklere sadece göğüs kaslarını kullanmaları için sözlü talimatlar verildi. Üçüncü sette, deneklere sadece triseps kaslarını kullanmaları talimatı verildi. Göğüs kaslarına odaklanmak için sözlü talimatlarla% 50 maks. değere ulaştı. Kaldırma sırasında, Pectoralis majör EMG aktivitesi, eğitim öncesi aktiviteye göre% 22 arttı, oysa Anterior Deltoid ve Triceps Brachii aktiviteleri istatistiksel olarak değişmedi. 

Deneklere sadece triseps kaslarına odaklanmaları talimatı verildiğinde, göğüs kası başlangıçtaki aktiviteye geri dönerken, Triceps aktivitesi% 26 artmıştır. Kaldırma maksimum% 80'e çıkarıldığında, hem göğüs hem de omuz aktiviteleri, sadece göğüs kaslarının kullanılması için sözlü talimatlarla artırıldı. Sonuç olarak, sözlü teknik öğretiminin temel bir kaldırma sırasında kas aktivitesini değiştirmede etkili olduğu, ancak daha yüksek yoğunluklarda daha az etkili olabileceği bulunmuştur.

Miray Yıldırım

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi

Kaynakça

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

Campos YDAC, Da Silva SF. Comparison of electromyographic activity during the bench press and barbell pullover exercises. Motriz Revista de Educacao Fisica. ;20(2)–5.

funduszeue.info?id=/funduszeue.info

funduszeue.info

göğüs egzersizini azalt

Bu uygulama hakkında

Kadınlar için evde meme küçültme egzersizleri
Bayanlar için etkili Meme küçültme egzersizleri, kadınlar için en iyi meme küçültme egzersizidir ve oyun mağazasında ücretsiz göğüs kaldırma ve göğüs küçültme egzersizidir. Göğüs, spor salonu olmayan kadınlar için evde en iyi meme uygulamasında egzersizi azaltır. Göğüs egzersizlerini en iyi göğüs küçültme egzersiziyle azaltın, spor salonuna gitmeden göğüs küçültme egzersizinden güçlü ve sıkı göğüs elde edeceksiniz. Göğüs Egzersizini Azaltın, sıkı göğüsler elde edeceksiniz, bu planı göğüs küçültme egzersizi yardımıyla yapın. En İyi Göğüs Dikleştirme Ev Egzersizi ve Güzellik Göğüsleri Egzersizi. Kadınlar için sıkı göğüs egzersiz uygulaması. Meme, egzersizi ve sıkılaştırmayı ve kaldırmayı azaltır. en iyi meme uygulaması güzel Göğüsler oluşturmak için en etkili egzersizler ve göğüsleri ve kol kuvvetini kaldırma meme küçültme uygulamasındadır. En İyi Göğüs Küçültme Egzersizleri Kadınlar için göğüs boyutunu doğal olarak küçültmek için etkili göğüs egzersizleri, güzelliği artırmak için tasarlanmıştır. Sadece büyük göğüs boyutuna ve daha büyük göğüslere sahip bir kadın, maruz kaldığı günlük mücadeleleri anlayacaktır. Kadınlar için En İyi Göğüs Egzersizi Uygulaması, göğüslerinizi daha büyük kaldırmanıza, göğüs sarkmasını azaltmanıza ve kadınlar için güzel meme egzersizi ile göğsü sıkılaştırmanıza yardımcı olmak için burada. Kadınlar için En İyi Göğüs Uygulaması Göğüs egzersizi ve meme küçültme egzersizleri yalnızca göğüs kaslarını sıkılaştırmaya yardımcı olmaz. Kızlar için göğüs egzersiz uygulaması.

Daha büyük göğüsler nasıl küçültülür?
basit En İyi Göğüs sıkılaştırma Uygulaması Meme Düzeyleri Egzersizleri Azaltır. Kadınlar için en iyi göğüs egzersizleri, Meme Küçültme Başlangıç seviyesi meme küçültme egzersizinin üç seviyesine ayrılan etkili ve ücretsiz meme küçültme egzersizleridir. Göğüs egzersiz uygulaması Orta göğüs, kızlar ve bayanlar için egzersizi azaltır. Uzman düzeyinde göğüs küçültme egzersizleri. Göğüs egzersizi uygulaması ücretsiz Göğüs Küçültme Egzersizleri ve kadınlar için en iyi göğüs egzersizi yalnızca göğüs boyutuna odaklanmakla kalmaz, aynı zamanda Göğüs kaldırma, göğüs kaslarını güçlendirme, Göğüs sarkmasını sağlamlaştırma ve üst vücut kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur. Kadınlar için meme egzersiz uygulaması.

Evde göğüs nasıl küçültülür?
Göğüs küçültme egzersizi, bayanlar için güzel meme elde etmek için yapılan bir üst vücut egzersizidir. kadınlar için evde egzersiz yaparken meme boyutunu küçültme, daha büyük göğüslerden meme yağını kaybetmek için etkilidir. Göğüs egzersizini azalt, memeyi küçültmek için ücretsiz egzersizlerdir. Göğüs egzersizi, kadınlar için özellikle sıkı bir meme şekli veya sıkı göğüsler vermek için küçülür. Bu, meme küçültme egzersizinin meme boyutunu küçültmek için en iyi göğüs uygulamasını planladığı şeydir. Göğüs küçültme egzersizlerinde evde meme boyutunu küçültmek için bir diyet planlıyoruz. Kadınlar için meme egzersiz uygulaması.

Kadınlar için Göğüs Egzersizi uygulamasını sıkılaştırın
Kadınlar için Göğüs Küçültme Egzersizi Kadınlar için düzenli en iyi göğüs küçültme egzersizi, göğüs yağını kaybetmeye ve göğüs kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir. Göğüsler büyük ölçüde yağdan yapıldığı için, düzenli egzersiz ve meme boyutunu küçültmek için etkili meme egzersizi, daha hızlı yağ kaybetmenize yardımcı olabilir. Kadınlar için Göğüs boyutunu küçültme uygulaması en iyi göğüs uygulaması, kadınlar için göğüs küçültme egzersizi setinden oluşur. Kadınlar için en iyi Meme Küçültme antrenmanı Göğüs Küçültme antrenmanı, profesyonel kadın fitness koçu tarafından tasarlanan video rehberliği ve göğüs antrenmanı talimatları ile sağlanır. Göğüs Küçültme Egzersizleri.

Güncellenme tarihi

22 Haz

Sarkan Memelerinizi Toparlamanıza Yardımcı Olacak Çok Etkili Meme Dikleştirme Egzersizleri!

Haberler

Yaşam

Sarkan Memelerinizi Toparlamanıza Yardımcı Olacak Çok Etkili Meme Dikleştirme Egzersizleri!

Yer çekimi, süt kanallarının oluşumu ya da yağlanma gibi etkiler memeleri sarkıtır. Hemen hemen her kadının belirli bir zaman diliminde yaşadığı bu durum, normal ve olası bir durumdur. Ne gen ne de beslenme, her kadının memeleri mutlaka bir gün sarkar. Tıpkı Kalben'in de dediği gibi: 'Hayat kısa, memeler sarkıyor.' Peki memelerin sarmaması adına neler yapabiliriz? Ya da sarkan memeleri nasıl toparlayabiliriz? İşte karşınızda eski memelerinize kavuşmanızı sağlayacak, çok etkili meme toparlama egzersizleri! Buyurun içeriğimize

Şınav

Bench press

Kobra duruşu

Duvar şınavı

Duvar şınavı

Makas hareketi

Reserve Fly Egzersiz Hareketi

Çember yardımıyla memelerinizi dikleştirmek için;

Çember yardımıyla memelerinizi dikleştirmek için;

Diz üzerinde şınav

Pullover

İç göğüs press

Direnç bandı ile memelerinizi dikleştirmek için; ⬇

Direnç bandı ile memelerinizi dikleştirmek için; ⬇

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Güzellik algısı dünya üzerinde toplumdan topluma değişse de birçok kadın, daha dik göğüslere sahip olmak ister. Ancak bazen çeşitli nedenlerden ötürü göğüsler eski görünümünü kaybederek sarkabilir. Bu durumda, kadınları rahatsız eden bir durum meydana gelir.

Göğüs sarkması olarak bilinen bu durumu ortadan kaldırmak isteyen kadınlar, çareyi farklı yollarda bulmaya çalışır. Göğüs dikleştirme egzersizleri de bu yollardan birisi olarak bilinir. Peki gerçekten göğüs dikleştirme egzersizleri işe yarıyor mu?

Bu soru, ameliyatsız göğüs dikleştirmek isteyen kadınların aklına gelen başlıca sorular arasındadır. Özellikle de doğum sonrası ya da hızlı kilo değişimine bağlı olarak meydana gelen göğüs sarkması, egzersizle eski haline getirilebilir olarak algılanmaktadır.

Kadınlar ise hem formda kalmak hem de göğüslerini daha sıkı bir hale getirmek için egzersize başvurur. Ancak ilk olarak bilinmesi gereken şudur ki: Göğüs dikleştirme egzersizleri tek başına bir işe yaramaz ve istediğiniz görünüme kavuşmanızı sağlamaz!

Kadınlar için Göğüs Dikleştirme Egzersizleri

Sarkık göğüsleri dikleştirme egzersizleri kadınlar için gerekli olsa da bunların doğru uygulanması ve bir spor uzmanı eşliği ile yapılması gerekmektedir.

Genelde, kulaktan kulağa geçen bilgilerde bazı egzersizlerin faydalı olabileceği ve bireylerin kendi başına hemen hemen her yerde uygulayabilecekleri söylenmektedir.

Bunlardan biri yıldızları yakalama funduszeue.info harekette kollarımızı yukarı doğru uzatıyoruz ve gökten yıldızları toplamaya çalışıyormuş gibi düşünerek, ellerimizi açma kapama hareketiyle olabildiğince yukarı yönde esneme yapıyoruz.

Bu hareketi istediğimiz kadar yapılabileceği söyleniyor ancak bu hareket yaparken eğer kollarımızdaki sıkıntıların bilincinde değilsek fazla esnemeye çalışmaktan veya tekrar sayısı fazlasından kas dokusuna zarar verebilir, ameliyat yapısına zarar verebilir.

Kas zedelenmeleri de bireye uzun süreli sıkıntı yaşatmaktadıfunduszeue.info tedavileri de bulunmamaktadıfunduszeue.infoıcı sıkıntıların yaşanmaması adına dikkat edilmelidir. 

Göğüs kaldırma hareketi olarak bilinen bir egzersiz, tenis topu egzersizidir.Göğüs kaslarını çalıştırır. Bacaklar kalça genişliğinde açık şekilde dik funduszeue.info tenis topu göğüs hizasında avuç arasında tutulur ve sıkma şeklinde baskı işlemi uygulanır.

Bu harekete benzer yastık egzersizi ve beşik egzersizi de vardıfunduszeue.infoık egzersizi iki el birleştirilirken arada yastığı tutup baskı uygulamayla yapılıfunduszeue.infoşik egzersizi ise kollar göğüs önünde birleştirilip kaldırmayla yapılır ve bir yandan dirseklere avuç içi ile baskı uygulanır.

Bu tür hareketler sıkılaşmaya yönelik olsa da kaslara zarar verme ihtimalleri yüksektir. Kobra egzersizi ise zorluğu bilinen bir egzersizdir. 

Yüz üstü uzanılır ve eller baş arkasında birleşir.Üst gövde ve baş yerden yukarıya, geriye doğru kaldırılıfunduszeue.infoş kalkarken, dirsek kısımları yanlara doğru esnetilir.

Bu sırada bacaklar da bitişik halde olmalıdıfunduszeue.info hareket zorluyuculuğuyla iyi gibi görünsede bel fıtığı olanlar için tehlikeli bir harekettir ve ciddi sakatlanmalara da sebep olabilmektedir. 

Göğüs sarkmaları için çene altı egzersizi funduszeue.info dirseklerin omuz hizasına getirilir ve çene altına yerleştirilir.Çene ile avuçlar aşağı doğru itilir ve avuçlarla bu baskıya dayanılmaya çalışılır. Bu zorlamalar ters bir hareket yapmaya oldukça açık bir durumdadır.

Bu nedenle dikkat edilerek yapılması funduszeue.infolara yönelik bir diğer hareket Pec Fly’ dıfunduszeue.info salonlarında yapılabilen bir egzersizdir.

Bu hareketin yapıldığı spor aletine oturularak, ağırlık ayarlaması yapıldıktan sonra, dirsekler bükük iken kollar iki yana açılır ve göğüs hizasında birleştirilecek şekilde kapatılır.

Çok faydalı bir hareket olduğu söylenir ancak yanlış ağırlık ayarlanmasında kol ve omuz yapısına ciddi zarar funduszeue.info nedenle ağırlık ve set sayısı ile tekrar sayısı doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. 

Erkeklerde Göğüs Sarkmaları İçin Egzersizler

Kadınlar kadar erkekler de göğüs sarkıklığını estetik açıdan dert funduszeue.infoı bedenlerde doğuştan gelen sarkıklıklar ya da yaşanılan olumsuz trajedilerden sonra hatta yine bazı göğüs ameliyatları sonrasında doku bozuklukları olabilmektedir.

Göğüslerinde oluşan sıkıntılar için birçok yöntem funduszeue.info egzersizlerin bilinçsizce yapılması durumunda sıkıntılara hatta kalıcı zararlara sebep olabilmektedir.

Ameliyat sonrası egzersizler ise daha farklıdıfunduszeue.info tür egzersizler kireçleri önlemek, hareket ve esnekliği tekrar kazandırmak, duruş bozukluklarını ve ameliyat sonrası oluşan şişliklerini gidermek için yapılmaktadır.

Bu egzersizler için doktorlardan bilgi alınması gerekmektedir ve bireyin yapısına uygun egzersizler seçfunduszeue.infoizlerin ne kadar süre boyunca ve kaç tekrar ile yapılması gerektiği de yine bireyin ameliyatını yapan doktoruyla görüşmesi gerekmektedir.Bütün bu süreç önemlidir.

Göğüsleri dikleştirmek için uyguladıkları bazı egzersizler ise kürek çekmedir.Üst beni yoğun şekilde çalıştırıfunduszeue.infoat sonrasında İyileşme döneminde yapılması gerektiği söfunduszeue.infoıkta uyguladığımız kürek çekme işlemini aynen yapmayla uygulanır.

Doğru bir açıyla yapılmadığı durumda ameliyat dokusuna zarar verebilmektedir. Plank hareketi ise yüzüstü yapılan bir egzersizdir.

Bu nedenle yanlış yapılırsa yeni ameliyattan çıkan bölgeye zarar verme ihtimali yüfunduszeue.infos egzersizi ise sabitlenen bir çubukta bütün beden ağırlığı yüklenerek yukarı doğru kendini çekme egzersizidir.

Meme ameliyatı olduktan sonra, uzun bir süre kolları baş hizasından yukarıya zorlayacak şekilde kaldırmamak funduszeue.infos hareketi baskıya sebep olacağından ameliyata oldukça zarar verebilmektedir. Özellikle memenin üst bölümünün sönmesine sebep olabilmektedir.

Battle Ropes hareketi ise tamamen güç gerektiren, kolları ve göğsü fazlasıyla geren bir egzersizdir. Bütün kol kasları, ağırlı fazla olan ipleri sallamak için kullanılıfunduszeue.info da yeni oluşturulan göğüs yapısını bozmaya yönelik funduszeue.info az 1 yıl boyunca kesinlikle yapılmaması gerekmektedir.

Göğüsleri dikleştiren hareketler arasında şınav yöntemi de bir diğer zarar verebilecek egzersizdir. Genelde erkeklerin en çok uyguladığı egzersiz türüdür.

Vücut ağırlığıyla yapılmaktadır.Yüz üstü iken bütün ağırlı kollara verilir ve kollar üzerinde beden ayak parmakları ucundan yükselecek şekilde hareket ettirilir ve tekrar zemine doğru eğilir.

Tekrar sayısı bireyin gücüne göre ayarlanır ancak dirseklerden kas zedelenmesine en müsait olan hareketlerden biridir.

Barfiks ise yine erkeklerin en çok uyguladığı egzersiz funduszeue.infos, çubuğu boy hizasından biraz yüksek bir yere sabitlenmelidir ve ellerle tutulup vücut ağırlığı kontrol edilerek yukarıya doğru kendinizi çekme funduszeue.info nedenle zedelenmelere sebep olabilecek en tehlikeli egzersizlerden biridir.

Ameliyat sonrasında en az 6 ay süresince kesinlikle yapılmamalıdıfunduszeue.infoer bütün egzersizlerini detaylarıyla doktorlarına danışarak yapmalıdır.

Ameliyatsız Göğüs Dikleştirme Yöntemleri Neden İşe Yaramaz?

Ameliyat yapılmadan göğüslerin dikleştirilmesine katkı sunabilen hareket ve egzersizler vardır. Ancak bu teknikler asla hedeflenen dikleşmeyi sağlayamadığı gibi genellikle gözle görülür etkilere sahip de değillerdir. Göğüs dikleştirme egzersizleri hali hazırda sarkan ve dik olmayan göğüslerde hiç etkili değillerdir.

Bu hareket ve egzersizler ancak sarkma vb yaşanmadan düzenli olarak gerçekleştirildiği takdirde sarkma oranını ve süresini yavaşlatabilme de destek olabilir.

Ancak zaten sarkmış, dikliğini yitirmiş göğüslerde etkisi olduğu söylenemez. Göğüs dikleştirme ameliyatı kadar etkili olabilecek hiçbir yöntem, beslenme alışkanlığı, güzellik ürünü, hareket programı yoktur.

Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Hakkında

Mastopeksi olarak da bilinen meme dikleştirme ameliyatı, hastaların yeniden eski dik göğse sahip olmasını sağlayan bir cerrahi müdahaledir.

Günümüzde oldukça sık uygulanan ameliyatlardan birisi olan mastopeksi, hastalara yapılan müdahale sonucunda hastaların göğüslerindeki görünümü kalıcı ve gözle görülür bir şekilde değiştirir.

Bu durum sayesinde özellikle de doğum ve kilo değişimleri sonrasında meydana gelen sarkmalara kalıcı çözüm bulunur.

Mastopeksi, meme sarkmasına neden olan sorunlara ya da hastaların meme tiplerine göre değişik metotlara sahiptir. Bu nedenle tam olarak hangi metodun uygulanacağını bilmek için muayene olmak gerekmektedir. Eğer kilo sonrasında bir sarkma meydana gelirse, büyültme ameliyatı uygulanır.

Büyük ve sarkık göğüslerde ise meme küçültme ameliyatı tavsiye edilir. Bu ameliyatlar sırasında gerekirse meme dokusu şekillendirilir ve fazla deri alınır. Ek olarak meme başları da istenilen yere taşınarak göğüslerin daha dik olması sağlanır.

Meme dikleştirme ameliyatı konusunda en sık tercih edilen metot, Veritak Mamaplasti tekniğidir. Bu teknik sayesinde memeler daha sıkı ve dik bir görünüme sahip olur. Ameliyat esnasında kullanılan teknik sayesinde daha kısa bir iz meydana gelir.

Diğer tekniklere göre uygulanması daha kolay ve etkili olan bu teknik, hastaların da kısa bir süre sonra ayağa kalkabilmelerini sağlar.

Genel anestezi altında ve ameliyathane ortamında gerçekleştirilmekte olan bu ameliyat sayesinde meme dikleştirme konusunda kalıcı bir çözüm üretmiş olursunuz.

Ortalama 2 saat süren ameliyat süreci sonrasında hasta 3 saat içerisinde ayağa kalkabilir ve yemek yiyebilir. İki gün içerisinde duş alınabilir ve üçüncü günde hasta rutin kontrollerini yaptırarak bir sorun yoksa günlük hayatına devam edebilir.

Üç hafta boyunca özellikle de göğüs ve kol bölgelerini çalıştıran egzersizlerden uzak durmak ve olabildiğince dinlenmek gerekir. Bu sayede ameliyat sonrası iyileşme süreci daha kısa sürer ve hasta daha kısa bir zaman içerisinde hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Kaynakça:

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

funduszeue.info

/tarafından Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası