amasra nasıl gidilir / Bartın / Amasra, Bayindir nerede, Otobüs veya Tren ile nasıl gidilir?

Amasra Nasıl Gidilir

amasra nasıl gidilir

Amasra Nerede

Amasra Nerede? Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinde yer alan Bartın kentinin bir ilçesidir. Bartın ilinde yer alan bu ilçenin nüfusu yaklaşık olarak 15 bindir. Amasra ilçesinin, Bayburt ilçelerinden sınır komşu ilçeleri; Bartın’ın ilçelerinden güneyde Merkez ve doğuda Kurucaşile ilçeleri ve kuzey kıyılarıyla Bartın’ın Karadeniz’e kıyısı olan ilçeleridir. Amasra’nın il merkezine olan uzaklığı 19 Kilometredir ve merkezden biraz yakın konumlanmıştır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak 120 kilometrekaredir. Amasra ilçesi harita konumu olarak 41° 44´ 42.5184″ Kuzey ve 32° 23´ 4.7724″ Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. İlçenin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi 12 metredir. İlçede toplamda 4 mahalle bulunmaktadır.

Amasra Nerede? Amasra Haritası

amasra nerede

Amasra’ya Nasıl Gidilir?

Amasra ilçesine ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Amasra’ya kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Amasra ilçesine ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Amasra Nerede, Amasra Yol Tarifi, Amasra’ya rota oluşturmak için tıklayınız…

Amasra Nerede? Karayolu ile Amasra’ya Ulaşım

Karayolu ile Bartın’dan Bartın-Arıt Yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 10 dakikada Amasra’ya ulaşılabilmektedir. Farklı alternatif olarak Bartın-Ankara yolu üzerinden de 43 dakikada ulaşım sağlanabilir. Ulus ilçesinden ise D-755 Otoyolunu kullanarak yaklaşık 46 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Kurucaşile ilçesinden D-010 Yolu üzerinden yaklaşık 53 dakikada Amasra’ya ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Amasra’ya Ulaşım

Bartın ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Bartın’da yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Bartın kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Amasra’dan otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Amasra’dan Bartın İline halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Kurucaşile ilçesinin Bartın’a sınırı bulunmaktadır. Kurucaşile ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Amasra’ya ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Ulus ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Amasra’ya ulaşmak mümkündür. Merkez ilçesinden Amasra’ya halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Amasra’dan Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile D-010 Yolu üzerinden yaklaşık olarak 48 dakikada Zonguldak Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile D-755 Otoyolunu kullanarak 2 saat 40 dakikada Kastamonu Havalimanı’na ulaşılabilir. Farklı alternatif olarak D-030 Yolu üzerinden 2 saat 53 dakikada Kastamonu Havalimanı’na ulaşılabilirsiniz.

Amasra Nereye Bağlı? Amasra Hangi Bölgemizdedir?

Bartın İli Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Bartın farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Bartın İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Bartın’a tarih boyunca farklı uygarlıklar hakim olmuştur. Bartın ilinde dağlar yüksek değildir yeryüzü şekilleri sarp ve kayalıktır. En önemli dağları Aladağ, Kocadağ ve Ant Dağlarıdır. Genellikle Karadeniz iklimi görülmektedir. Bartın’da farklı gezilecek yerler bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Ağlayan Ağaç, Bakacak Tepesi, Kapısuyu Koyu ve İnkumu Plajı’dır.

amasra nereye bağlı

Bartın Nerede? Bartın Hangi Bölgemizdedir?

Bartın Türkiye’nin kuzeyinde bulunan Karadeniz Bölgesinin batısında yer almaktadır. Bartın iline komşu iller; Doğuda Kastamonu, güneyde Karabük ve batıda da Zonguldak ilidir. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Bartın İstanbul arası 441 kilometre, Bartın Ankara arası 291 kilometre, Bartın Zonguldak arası 87 kilometre ve Bartın Kastamonu arası 183 kilometredir.

Gezilecek yerler ile ilgili yazılarımızı okumak için tıklayınız.

Amasra'ya nasıl gidilir? Ne yapılır? Amasra'da gezilecek yerler...

Amasra'ya nasıl gidilir? Ne yapılır? Amasra'da gezilecek yerler...

Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Bartın iline bağlı bir ilçe olan Amasra, giden herkesi kendine bağlıyor. Hafta sonu ve bayram rotası için Amasra tatilini düşünebilirsiniz. Peki, Amasra'da ne yapılır? Nasıl gidilir? İşte, Amasra'da gezilmesi gereken yerler...

Amasra’nın huzuru havası toprağının, denizinin kokusu sizi adeta sizi büyüleyebilir. Doğa ile iç içe bir eşsiz sakinlikte olan Amasra'ya İstanbul'dan ulaşımınız oldukça kolay olacaktır. Bayram tatilini ve hafta sonları değerlendirmeniz için ideal bir tercih olabilir. Amasra'yı gezmeniz ve alışmanız için 2 veya 3 gün yeterli olacaktır. İstanbul'a 458,4 km olan bu kasabaya E-5 yoluyla ulaşmanız oldukça kolaydır. Amasra sadece cennet gibi doğası ile değil aynı zamanda milyonların sevgisini kazanmış ve vefatıyla herkesi yasa boğmuş olan Barış Akarsu'nun memleketi olması dolayısıyla da pek çok farklı duyguyu sizlere yaşatacak.

 AMASRA'DA GEZECEĞİNİZ YERLER

Amasra Kalesi, Kale ile karayı birbirine bağlayan tarihi köprü, Amasra'daki tarihi evler, Amasra'daki patika yollar, denize karşı oturabileceğiniz uçurum kenarındaki oldukça nezih çay bahçeleri, balıkçı restoranları...

Tepeye kadar takip eden patika yolları takip ederseniz Amasra'nın ünlü kafesi olan Ağlayan Ağaçkafesine ulaşabilirsiniz. Buradan dürbün kullanarak Tavşan adasını seyredebilirsiniz. Geçmişte bu küçük adada oldukça fazla tavşan olmasından dolayı 'Tavşan Adası' adını almıştır. Şuan adada bir yaşam belirtisi görülmemektedir. Oldukça makul fiyatları olan bu kafede kahve ve çay eşliğinde bu harika manzaranın tadını çıkabilirsiniz.

Midye severler için ünlü seyyar midyeciler bulunmakta. Oldukça taze olan bu lezzetleri tatmanın sevinci içerisinde olacaksınız.

ÖĞLE YEMEĞİ NE YENEBİLİR?

Öğle yemeği için Amasra'da size öneri olarak oldukça lezzetli olan Amasra pidesinden yemenizi tavsiye ederiz. Aile mekanı olan Karadeniz Aile Pide Salonu yiyecek-içecek ve makul fiyat listesi ile öğle yemeği için değerlendireceğiniz harika bir tercih olabilir. Bu muhteşem pidenin yanında bakır kaptan doğal yayık ayranınızı içmeyi unutmayınız.

Amasra denince akla taze balığı ve enfes salatası gelir. Burada birbirinden lezzetli ve makul fiyatları olan mekanlar bulmanız oldukça mümkün. Balığı sudan çıkarır çıkarmaz yaptıkları için bayat olması gibi bir durum söz konusu değildir. Amasra'ya özgü bol malzemeli Amasra Salatasının tadı ise damakta aranan bir tat bırakıyor.

Popüler bir mekan olan Amasra Sofrası, hem makul fiyatları hem de alkolsüz menüsüyle aileniz ile birlikte keyifli vakit geçireceğiniz harika bir tercih olabilir.

AMASRA'DAN NE ALABİLİRİM?

Amasra'nın kendine has şirin mi şirin çarşısında oldukça rustik, otantik ve Amasra'ya ait bir sürü hediyelik eşya bulabilirsiniz. Ahşap hediyeleri ile meşhur olan Amasra'dan sevdikleriniz için çeşitli ahşap ürünlerinden alabilirsiniz.

Amasra'nın sakinliğini yaşayacağınız, Büyükşehir'in stresi ve sıkıntısından uzakta, ailenizle veya tek başınıza kafanızı dinleyeceğiniz denize karşı doğa ile iç içe apart oteller, pansiyonlar ve 5 yıldızlı uygun ücretli oteller mevcuttur.

Amasra merkezde bulunan Barış Akarsu heykelinin yanında sevdikleriniz ile fotoğraflar çekilebilirsiniz. 

Tavuk eti nasıl saklanır?

İLİŞKİLİ HABER

Tavuk eti nasıl saklanır?Modanın 'İlham Verici Yüzü' Meghan Markle'nin ofis ortamına taşınan iş stili kombinleri! Meghan Markle kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Modanın 'İlham Verici Yüzü' Meghan Markle'nin ofis ortamına taşınan iş stili kombinleri! Meghan Markle kimdir?

AMASRA’DA GEZİLECEK YERLER

Amasra, Bartın’ın çok sevilen sahil kasabası. Plajları, rakı-balık mekanları ile şehrin özgür yerlerinden. Ancak biz Karadeniz plajlarının Anadolu’da ne kadar popüler olduğunu bilmeyen gafiller olarak bayramda oraya düştük ve hayattan soğuduk.

Önce Amasra sapağında oluşan 12 kilometrelik kuyruğu bekleyip, sonra polisin park yeri kalmadığı için Amasra’ya tüm girişleri engellediğini öğrendikten sonra arabayı uzaklara park edip yürüme azmini gösteren insanlardan aldığımız neymiş bu Amasra gazı ile bin takla ile nihayet vardık. O kadar uğraşıp vardığımız manzara aşağı yukarı şuydu:

Belki de bu Amasra’nın suçu değil, bizim kötü zamanlamamızdadır. Okullar açılmadan önceki uzun bayram tatilinde Türkiye’nin tüm sahil kasabaları resmen yağmalanıyor.

Amasra’da durum hiç parlak olmamakla birlikte, gördüğümüz diğer Bartın – Kastamonu sahillerine kıyasla bir nebze daha az vahimdi.  Bazı yerlerde cidden dehşete düştük. Yürüyüş yolunu söküp mangal malzemesi yapan tipler vardı.

Belki de Eylül’de bir hafta içi gitseydik, huzur depolayıp dönecektik ama dayak yemiş gibi ayrıldık. Sezon dışı halini bilenler okursa mutlaka yönlendirici yorumlarını bekliyoruz.

Ufak bir yürüyüşe çıkıp, yerleşimi karşıdan gören manzaralı tepeye çıkınca birikmiş çöp ve insan kalabalığı görünmez oldu. İşte ancak o zaman yüzlerce yıldır burada medeniyetleri buraya çekmiş müthiş bir koy gördük.

5000 yıl önce üç tarafı koy olan harika bir buruna kurmuşlar Amasra’yı. Bugün 5-6 bin kişinin yaşadığı şehirde, Roma döneminde 20-25 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Birçok Anadolu şehri gibi çok katmalı bir mirası var; Arkaik, klasik, Hellenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemlerinden eserler bugün içindeki ufak müzede sergileniyor.

Her ne kadar insanlar buraya özellikle yazın yüzmek için gelse de, bizce Amasra’nın en iyi zamanı deniz sezonunun hemen öncesi ve sonrası. Yani Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları. Yine de Karadeniz sahili olduğunu unutmamak lazım. Bahar ayları oldukça serin olabiliyor.

Index

Amasra Seyahati Planlaması – Gelmeden Önce

Amasra’ya Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Amasra’ya uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Zonguldak Havalimanı. Amasra buradan arabayla 50 dakika sürüyor. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz. Aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Zonguldak Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.


Amasra’da Seçtiğimiz Oteller

Northdoor Otel $$

Büyük Liman’a 200 metre mesafede, deniz manzaralı bir otel. Açık havuzu ve denize girmek için kendine özel bir iskelesi var. Küçük Liman Plajı’na da 500 metre uzaklıkta. İncelemek için TIKLAYIN.

Diamond Hotel $$

Büyük Liman’a 3 kilometre mesafede, Amasra’yı tepeden gören deniz manzaralı bir otel. Açık havuzu ve denize girmek için kendine özel bir iskelesi var. İncelemek için TIKLAYIN.

Amasra’daki tüm OTELLER için TIKLAYIN.


Amasra’da Kamp

Amasra’da kamp yapmak istiyorsanız civardan önerimiz Amasra merkeze arabayla 25 dakika mesafede kalan Akkonak Köyü’ndeki Akarsu Camping olur. Hem çadır ve hem karavan kampı için uygun.

Amasra’da Gezilecek Yerler

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Amasra Kalesi
  2. Kemere Köprüsü
  3. Çekiciler Çarşısı
  4. Amasra Kapalı Pazar Alanı
  5. Amasra Müzesi
  6. Direkli Kaya
  7. Yelken Kulübü
  8. Kuş Kayası Yol Anıtı
  9. Güzelcehisar Lav Sütunları
  10. Küçük Liman Plajı
  11. Büyük Liman Plajı
  12. Çakraz Plajı
  13. Bozköy Plajı
  14. Akkonak Köyü Plajı
  15. İnkumu Plajı

Yeme-İçme

  1. Mustafa Amca’nın Yeri
  2. Ağlayan Ağaç Cafe
  3. Türkan Hanımın Yeri
  4. Carlos Balık Evi

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi, şehre panoramik bakış atabileceğiniz nokta. 2013 yılında Unesco Dünya Mirasi Geçici Listesi’ne eklenmiş olan kale aslında iki bölümden oluşuyor. Biri Boztepe’deki “Sormagir Kalesi diğeri de Amasra’daki Zindan Kalesi. Eskiden Boztepe bir ada olduğundan, kalenin böyle iki kısımdan oluşması mantıklı geliyor. Bizdeki Rumeli ve Anadolu Hisarı mantığı gibi yani. Kale, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı olmak üzere birçok dönemde şehir savunmasında aktif olarak kullanılmış. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü, Amasra’nın Boztepe bölgesini, anakaraya bağlayan köprü. Tarihi, Roma dönemine dayanıyor. Ağlayan Çınar’a da buradan geçilerek gidiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı, Amasra’nın, kızılağaç, ıhlamur, şimşir, dişbudak, ceviz ve kiraz ağaçlarından, yöresel el yapımı ahşap eşyalar bulacağınız çarşısı. Tarihi, yüzyıllar öncesine, Osmanlı’daki ahşap oymacılığı zanaatının yaygın olduğu zamanlara dayanıyor. Bu oymacılık geleneği, bu çarşının çevresindeki dükkanlarda ve Amasra’nın köylerinde yaşatılmaya devam ediliyor. Şimşir kaşıktan, tuzluk ve baharatlığa, tepsiden kaseye, çeşitli ürünlere rastlayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Salı ve Cuma Günleri Kurulan Köylü Pazarı (Galla Pazarı)

Salı ya da Cuma Amasra merkezde olursanız, köylü pazarını diğer adıyla Galla Pazarı’nı gezebilirsiniz. “Galla”, yöre ağzıyla kadın demek. Her hafta salı ve cumaları kuruluyor, içinde tamamen bölge kadınlarının üretimi olan organik ürünler satılıyor. Envai çeşit reçeller, kışlık tarhanalar, kesme erişteler, meyveler satılıyor. Ancak gallalar “Abla ondan aldın, benden de al”, “At bir 10’luk da bi siftah yapalım” diye diye insanı fazla darlıyor. Ürünlerin mutlaka tadına bakarak alın. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Amasra Müzesi

Bugünkü Amasra Müzesi’nin bulunduğu bina aslında, inşasına 1884’te başlanan ama yarım kalan Bahriye Mektebi binası. Daha sonra Amasra’da bir müze ihtiyacı doğunca, yarım kalan bu bina tamamlanıp 1982’de hizmete açılmış. Müzenin dört salonu var. Bunlardan ikisinde, Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz dönemlerinden kalma eserler sergileniyor. Diğer ikisinde ise, Osmanlı döneminde, Amasra’da yaşam üzerine etnografik kalıntılar var. Müze geçtiğimiz sene üç senelik bir restorasyondan çıkmış. Kapalı olduğu yönündeki haberler eski haber. Ziyaret Saatleri: Kışın, 08.00-17.00 Yazın, 08.00-19.00 Tel:0378 227 61 01-02 Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Direkli Kaya

Küçük Liman bölgesindeki Direkli Kaya, Cenevizliler döneminden kalma, 7 metrelik bir aydınlatma ve gözetleme kulesi. Kuleden aşağı denizle bağlantılı bir havuz oluşmuş. Bu havuzun mermer iskelesine de yine kayaya oyulmuş basamaklar ile iniliyor. Gerçekten de bu doğal havuz, ilçenin popüler plajı konumunda. Ayrıca, buradan gün batımı manzarası da oldukça güzel. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Mustafa Amca’nın Yeri’nde Balık Salata

Amasra’da açık ara yapılacak en güzel şey balık-salata. Amasra’nın, içinde klasik marul, domates, salatalığın yanı sıra turp ve çeşitli sebzelerin de olduğu inanılmaz güzel bir salatası var. Bu ikiliyi yiyebileceğiniz en popüler yer Mustafa Amca’nın Yeri. Canlı Balık diye de geçiyor. Aşağıdaki yeme-içme bölümünden detaylara ulaşabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Sörf & Yelken

Amasra merkezdeki Büyük Liman’daki Amasra Yelken Kulübü, Amasra’da sörf, yelkenli, ve kano kiralayabileceğiniz tek yer. Ayrıca lisanslı sporcu yetiştiriyor, 6-15 yaşlarındaki çocuklara yelken yaz kursu veya yetişkinlere kaptanlık eğitimi de veriyor. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Denize Girecekseniz

Yukarıda plajcılardan kaçmak istediğimizi söyledik diye sakın buradaki plajlara lafımız var sanılmasın. Sıkıntı mekanlarda değil, insanlarda. Ama yine de biz bayram olduğu için olabilecek en beter haline denk geldik diye sizin hevesinizi kırmayalım, belki sakin haliyle siz daha iyi bir tecrübe yaşarsınız. Amasra, Bartın’da denize girmek için en popüler yerlerden. Merkeze yakın olmak isteyenler Küçük Liman ve Büyük Liman bölgelerini tercih ediyor. Özellikle yukarıda gördüğünüz, Küçük Liman içinde kalan Direkli Kaya, yazın oldukça popüler bir seçenek. Alternatif olarak merkeze 20 dakika mesafedeki Çakraz, Bozköy, Akkonak ve İnkumu gibi plajları tercih edebilirsiniz. Bu koylara merkezden kalkan tur teknelerinin turları da oluyor. Tek bir tanesine gitmeye vaktiniz varsa da tercihiniz Çakraz olsun. Yine de biz tüm plajların bilgisini, aşağıda Amasra plajları bölümünde verdik.

Ağlayan Ağaç’tan Tavşan Adası Manzarası

Ağlayan Ağaç, Amasra’nın Tavşan Adası manzaralı noktası. Köprüden geçtiğiniz alanda kalan yerde gerçekten bir 300-350 yaşında bir ağaç var ve yılın belli zamanlarında (genelde Nisan ve Mayıs’ta birkaç kez olarak) gerçekten ağlıyor. Nasıl mı? Denizden ve havadan aldığı nemi yapraklarından dışarı salarak. Ağlayan Ağaç’n hemen yanında da bir çay bahçesi var. Burada Tavşan Adası manzarasına karşı çay-kahve içebilirsiniz. Aslında çok da etkileyici bir yer değil ama biraz yürümek, Amasra’ya farklı bir yerden bakmak iyi gelir.  Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Hazır Bartın’a Gelmişken Bunları Da Görebilirsiniz

Kuşkayası Yol Anıtı

Vaktiniz olursa, Amasra-Bartın karayolu üzerindeki, Gaius Julius Aguilla tarafından Roma İmparatoru Tiberius Germanicus Claudius adına M.S. 41–54 yılları arasında yaptırılmış olan, Anadolu’daki tek yol anıtı Kuşkayası Yol Anıtı’nı da görmelisiniz. Zamanında Roma askerlerinin su molası verdiği ve dinlendiği bu anıtta siz de mola verin. Zaten merkeze 5 kilometre, 10 dakika mesafede kalıyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Güzelcehisar Falezleri (Lav Kayaları)

80 milyon yıllık lav kayalarını görebileceğiniz, dünyada sadece 5 tane örneği olan Güzelcehisar Falezleri de Bartın’dan görmeden dönmeyin diyeceğimiz yerlerden. Üstelik Amasra merkeze sadece 36 kilometre, 43 dakika mesafede. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Amasra Plajları

Küçük Liman Plajı

Küçük Liman Plajı, merkezde denize girme noktalarından. Plajda ücretli şemsiye ve şezlong hizmeti var. Ayrıca yukarıda gezilecek yerler bölümünden de bahsettiğimiz, Küçük Liman’ın kuzey tarafındaki Direkli Kaya da popüler denize girme noktası. Tabi burada kayalardan denize giriyorsunuz, herhangi bir plaj oluşumu veya şezlong şemsiye hizmeti yok. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Büyük Liman Plajı

Amasra merkezin ikinci plajı ve en büyük plajı. Etrafında market ve restoran tarzı işletmeler var. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti var. Yalnız uyarmakta fayda var ki yazın bu plaj çok kalabalık oluyor. O yüzden altınızda arabanız varsa ve biraz yol yapmayı göze alıp Çakraz, İnkumu gibi aşağıda bahsedeceğimiz diğer koylara gitmenizi tavsiye ederiz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Çakraz Plajı

Amasra’nı açık ara en güzel kumsalı ve denizi bu plajda. Turkuaz mavisi bir denizi ve altın sarısı kumları var. Aynı bölgede 2 tane plaj var. Biri Çakraz diğeri de Bozköy. Etrafta hem restoranlar, hem kamp alanları hem de pansiyonlar var. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti var. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Bozköy Plajı

Çakraz plajının yürüme mesafesindeki yan plajı. Burası Çakraz’a göre daha az yapılaşmanın olduğu daha bakir ve sakin bir plaj. Çakraz’da olduğu gibi etrafta yeme-içme yerleri gibi olanaklar yok. Sadece ufak büfeler var. Gidecekseniz tedbirli gitmekte fayda var. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti var. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Akkonak Plajı

Amasra merkeze 45 dakika mesafede bir koy. Kayalık bir coğrafyası var bu yüzden de kaya balıkçılığı yapılan yerlerden. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

İnkumu Plajı

İnkumu plajı, tüm Bartın’daki en popüler plaj. Sahil hattı boyunca balıkçılar pideciler gibi yeme-içme için oldukça fazla alternatifiniz var. Buradan gün batımı da güzel izleniyor. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Amasra Nerede?

Amasra, Kastamonu merkeze 200 kilometre 3 saat mesafede, Bartın’a bağlı bir kıyı ilçesi.
Amasra Bartın merkez arası 17 kilometre 20 dakika,
Amasra Karabük arası 101 kilometre 1 saat 40 dakika,
Amasra Kastamonu arası 196 kilometre 2 saat 40 dakika,
Amasra Zonguldak arası 103 kilometre 1 saat 30 dakika,
Amasra Ankara arası 306 kilometre, 3 saat 45 dakika,
Amasra İstanbul arası, 457 kilometre, 5 saat 22 dakika sürüyor.

Amasra’da Yeme-İçme

Mustafa Amca’nın Yeri (Canlı Balık)

Amasra’da balık yiyebileceğiniz en iyi yer. Hem fiyatlar uygun hem de deniz mahsüllerinden balıklara her şey lezzetli. Zaten meşhur Amasra salatasına da diyecek yok. Balık sonrası ballı yoğurt veya kabak tatlısı da denemeyi unutmayın. Adres: Küçük Liman Cad. No:8 Websitesi Tel: 0 (378) 315 26 06 Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Türkan Hanım’ın Yeri

Amasra’da kahvaltı yapmak isterseniz de Türkan Hanım’ın Yeri‘ni tavsiye ederiz. Menemeni, omletleri, içi peynirli maydanoz dolu yöresel mantısı seviliyor. Serpme kahvaltıda sınırsız çay da var daha ne olsun. Adres: Kum Mahallesi, Selahattin Eyüce Cd., 74300 Tel: 0378) 315 21 31 Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Carlos Balık

Kızartma balık ve midye için uygun fiyatlı, kale duvarı dibindeki Carlos Balık güzel bir seçenek. Adres: Kum Mahallesi, Gen. Mithat Ceylan Cd. No:67/0, 74300 Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Amasra’ya Ulaşım

Amasra’ya, Bartın merkezden, Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon, Bursa ve Antalya’dan her gün düzenli otobüs seferleri var. Ayrıca, Bartın merkez ve Amasra arasında her yarım saatte bir minibüs seferleri oluyor.

Amasra’ya uçakla gelecekler için ise en yakın havalimanı Zonguldak’taki Çaycuma Havalimanı. Kastamonu Havalimanı da bir sonraki seçenek. Zonguldak Havalimanı’ndan araç kiralayarak veya her yarım saatte bir kalkıp Bartın merkeze giden minibüslere binip, Bartın merkezden de Amasra’ya giden minibüslere binebilirsiniz ama araç kiralamak her zaman daha pratik bir çözüm. Böylece yolculuk en fazla 1 saat sürecektir. Kastamonu havalimanına inip buradan araç kiralarsanız da 3,5 saat yol yapmanız gerekiyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası