venüs v6 teknik özellikleri / Vestel Venus V6 inceleme, detaylar, yorumlar, fotoğraflar

Venüs V6 Teknik Özellikleri

venüs v6 teknik özellikleri

Vestel Venus V6 İncelemesi

Vestel&#;in Türkiye akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından biri hâline geldiğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Venus ailesi altında farklı seriler sunarak pazarın farklı noktalarına temas ediyor. Ürün portföyünü de düzenli olarak geliştiren şirketin en yeni cihazlarından birisi de IFA &#;de gözler önüne çıkan Venus V6. İşlemcisi ve RAM kapasitesi itibarıyla giriş seviyesinde konumlanan akıllı telefon, daha üst segmentlerde görmeye alıştığımız bazı özelliklerinin varlığıyla da dikkat çekiyor. Vestel Venus V6 inceleme yazımızda Vestel&#;in çift arka kameralı, USB-C girişli ve hızlı şarj özellikli telefonuna dair detayları ve yorumlarımızı bulabilirsiniz.

Vestel Venus V6 inceleme: Tasarım

Vestel Venus V6 tartıda gram çekiyor.  x x mm.&#;lik boyutlara sahip akıllı telefon ele çok rahat oturuyor. Bir ağırlık hissi yaratmıyor. Telefonu tek elle kullanırken, inç büyüklüğündeki ekran üzerindeki her yere rahatlıkla erişilebiliyor. Yuvarlatılmış köşe ve kenarlar hem telefonun ele oturmasını kolaylaştırıyor hem de cihazın profilinin daha da incelmesini sağlıyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVestel Venus V6&#;da D Corning Gorilla Glass 3 camla kaplanmış ön paneli, metal arka kapak ve plastik çerçeve tamamlıyor. Cam ve metalin birleşiminin, çerçevedeki plastik çerçeveye rağmen, telefona daha üst sınıf bir görünüm kazandırdığını söylemek gerekiyor.

Akıllı telefonun üst kenarında herhangi bir şey bulunmuyor. Sol kenara geçildiğinde ise üst kısımda nano SIM kart ve microSD karta ev sahipliği yapan tepsinin yer aldığı yuva kullanıcıları karşılıyor. Sağ tarafta ise güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Alt kenarda ise soldan sağa doğru sırasıyla mm. kulaklık jakı, mikrofon, USB-C girişi ve hoparlör ızgarası bulunuyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVenus V6&#;nın görüntü oranına sahip ekranının kenar çerçevelerinin çok küçük olduğunu söylemek pek mümkün değil. Buna rağmen, piyasadaki genel trende uyarak ekranın altındaki çerçeveyi boş bırakan Vestel; ekranın üstüne ise 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerayı, ahize hoparlörünü ve flaşı yerleştirmiş.

Arka panele geçildiğinde de göze ilk olarak panelin üst kısmına yatay olarak yerleştirilen çift lensli kamera modülü çarpıyor. 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bu panelin hemen yanında çift tonlu LED flaş bulunuyor. Anten şeritlerinin oldukça belirgin olduğu panelin orta üst kısmında ise yuvarlak parmak izi tarayıcısının varlığı dikkat çekiyor. Panelin altına inildiğinde ise Venus logosu görülüyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVenus V6&#;nın genel hatları itibarıyla sade ve şık bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir. Görsel açıdan üst sınıfa yakın duran akıllı telefon, elde ve cepte de rahatlıkla taşınıyor. Tasarımın dayanıklılık konusunda da güven verdiği rahatlıkla söylenebilir.

Vestel Venus V6 inceleme: Ekran

Vestel Venus V6, inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Bu ekranı D kavisli Gorilla Glass 3 cam koruyor. görüntü oranına sahip bu ekran x piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın piksel yoğunluğu ise ppi.

görüntü oranıyla piyasadaki ekran trendlerini takip etmeyi sürdüren Vestel, çentik akımına olan mesafeli duruşunu koruyor. Günümüzde artık farklı segmentlerdeki pek çok telefonda ekran çentiğine rastlamak mümkün olsa da, Vestel henüz bu yönde bir adım atmış değil. Akıllı telefonun ahize hoparlörü, ön kamerası ve flaşı, ekranın üst kısmındaki çerçevede bulunuyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVenus V6&#;da ekran çözünürlüğünün sadece HD+ olması can sıkıcı bir durum olarak tanımlanabilir. Buna rağmen, parlak ışıklar altında bile ekranı görmekte bir sıkıntı yaşanmıyor. Yeterli görüş açılarına sahip telefonun ekran, inçlik boyutu sayesinde multimedya içerik tüketimine uygun hâle geliyor. Sadece çözünürlük HD+&#;tan daha iyi olsaydı, multimedya deneyiminin daha üst seviyede olacağı söylenebilir.

Vestel Venus V6&#;nın ekranıyla ilgili pek çok ayar, akıllı telefonun Ayarlar uygulaması içindeki Ekran sekmesinde yapılabiliyor. Kullanıcılar ekran parlaklığını, gece ışığı modunun aktivasyonunu, ekranın uyku süresini ve yazı tipi boyutunu bu sekme üzerinden kendi tercihlerine göre düzenleyebiliyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiArtık telefonların standart özelliklerinden biri olan mavi ışık filtresi, Venus V6&#;da &#;gece ışığı&#; ismiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Gece ışığı özelliği gün batımından gün doğumuna kadar devrede olacak şekilde otomatik olarak programlanabiliyor. Ancak isteyenler kendilerine özel bir çalışma takvimi de oluşturabiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde amber renk tonunun yoğunluğunu da kendi gözlerine uygun şekilde ayarlayabiliyor.

Vestel Venus V6 inceleme: Galeri

[tg_gallery_slider gallery_id=&#;&#;]

Vestel Venus V6 inceleme: Donanım ve Performans

Vestel Venus V6&#;nın kalbinde GHz Qualcomm Snapdragon yonga seti yer alıyor. Bu yonga setinde görsel yükü Qualcomm Adreno GPU üstleniyor. Snapdragon yonga setinin tercihiyle Vestel Venus V6, giriş segmentinin tipik bir üyesi hâline geliyor.

Vestel Venus V6&#;da Qualcomm Snapdragon yonga setine 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Ancak bu depolama alanının sadece 21,53 GB&#;lık kısmı kullanıcıların erişimine açık durumda. Bu da MicroSD kart desteğini daha da önemli hâle getiriyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üstüne 2 TB daha eklenebiliyor. Vestel Cloud ile Venus V6 sahiplerine 50 GB bulut depolama alanı sunulduğunu da belirtmek gerekiyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiQualcomm Snapdragon yonga seti ve ortakları, giriş segmentinde konumlanan bir telefondan beklenen performansı sergileme konusunda sıkıntı yaşamıyor. Akıllı telefon internette gezinirken, sosyal medya uygulamalarında dolaşırken, müzik dinlerken, video izlerken veya e-posta uygulamasını kullanırken ciddi bir sorunla karşılaşmıyor. Uygulamalar oldukça hızlı bir şekilde başlatılıyor.

Bütün bu işlemler arkada Spotify çalışırken yapılsa bile herhangi bir sorunla karşılaşılmıyor, bir takılma yaşanmıyor. Kısacası arka planda çalışan uygulamalar, telefonun performansında gözle görülür bir düşüşe sebep olmuyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVestel Venus V6&#;da biyometrik güvenlik çözümü olarak parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısı oldukça hızlı çalışıyor. Telefonun kilidi parmak izinin algılanmasının ardından çok kısa bir süre içinde açılıyor.

Venus V6&#;nın teknik donanımının sorunsuz biçimde çalışmasında Vestel&#;in yazılımsal tercihlerinin de hatırı sayılır bir rol oynadığını belirtmek gerekiyor. Arayüz konusunda geçmiş tercihlerinden çok da fazla uzaklaşmayan Vestel, belli noktalarda kendi tarzını yansıttığı arayüzünde Android&#;in saf versiyonunda görülen unsurlardan bazılarını da muhafaza ediyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiQualcomm Snapdragon yonga seti taşıyan bir telefonu, oyun telefonu olarak tanımlamak pek kolay değil. Bu yonga setinin ve 3 GB RAM&#;in birleşimi, üst düzey performans talep eden oyunlar için pek yeterli olmuyor. Ancak telefondan fazla performans beklemeyen oyunlar, Vestel Venus V6 tarafından sorunsuz biçimde çalıştırılabiliyor.

Vestel Venus V6, AnTuTu benchmark testinden puan alıyor. Akıllı telefon, Geekbench 4 benchmark testinden ise tek çekirdekte çok çekirdekte puanla ayrılıyor. Söz konusu puanlar, Venus V6&#;nın içinde bulunduğu segmentteki rakiplerinin aldığı puanlarla örtüşüyor.

Vestel Venus V6 inceleme: Pil

Vestel Venus V6, ihtiyaç duyduğu enerjiyi mAh kapasiteli pilinden alıyor. Söz konusu kapasite, kağıt üzerinde Vestel Venus V6&#;nın bir günü çıkarması için oldukça yeterli görünüyor. Gerçek kullanım sonucu elde edilen veriler de bu izlenimi doğruluyor.

Sosyal medya uygulamalarını kullanmak, Chrome ile internette dolaşmak, yaklaşık 4 saat boyunca Spotify üzerinde müzik dinlemek, YouTube&#;da birkaç video izlemek, Facebook Messenger üzerinden mesajlaşmak ve birkaç telefon görüşmesi yapmak gibi eylemlerin içinde bulunduğu ortalama yoğunluklu bir kullanım senaryosunda Venus V6&#;nın pili, bir günü sabah kalktıktan gece yatana kadar çıkarmak için yeterli oluyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiMultimedya tüketimi biraz arttığında, kamera biraz daha uzun süre kullanıldığında ve biraz da oyun oynandığında kullanım süresinde bir nebze de olsa düşüş gözlemlenebiliyor. Kullanım yoğunluğu azaldığında ise Venus V6, neredeyse iki gün boyunca şarja ihtiyaç duymadan çalışmaya devam edebiliyor. Pek çok telefonda bulunan pil tasarrufu özelliği, Venus V6&#;da da mevcut. Dileyen kullanıcılar, pilin doluluk oranı yüzde 15 seviyesine indiğinde pil tasarrufunun otomatik olarak devreye girmesinin önünü açabiliyor. Bu mod aktif hâle getirildiğinde cihazı çalışır vaziyette tutmak adına performansı düşürülüyor.

Vestel Venus V6&#;nın pili USB-C girişi üzerinden şarj ediliyor. mAh kapasiteli pil, Qualcomm Quick Charge hızlı şarj özelliğini de destekliyor. Hızlı şarj özelliğinin varlığı sayesinde telefonun pili tamamen boşken yaklaşık 40 dakikalık bir süre içinde yüzde 50&#;nin üzerinde bir doluluk oranına erişilebiliyor. 1 saatin sonunda ise pilin doluluk seviyesi yüzde 70&#;i buluyor. Venus V6&#;nın pili, 2 saatten az bir süre içinde tam doluluk oranına ulaşabiliyor.

Vestel Venus V6 inceleme: Yazılım

Vestel Venus V6, kutusundan Android Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Vestel&#;in bugüne kadar piyasaya sürdüğü telefonların neredeyse hepsinde yaptığı dokunuşların büyük kısmını Venus V6&#;da da görmek mümkün oluyor. Daha önce Vestel&#;in Android telefonlarını kullananlar için Venus V6&#;nın sunduğu deneyimin tanıdık geleceğini en baştan söylemek gerekiyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVenus V6&#;nın arayüzünde de kimi ikonlar, Vestel&#;in tercihlerine göre kişiselleştirilmiş biçimde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Buna rağmen, arayüzde gezinme yöntemleri Android&#;in stok versiyonundan çok fazla uzaklaşmıyor. Özellikle uygulamaların alfabetik biçimde dizildiği uygulama çekmecesi, pek çok Android telefonda görülene benzer bir tasarıma sahip.

Android telefonların neredeyse tamamında ön yüklü olarak görülen Google uygulamaları, Venus V6&#;da da kullanıcıları karşılıyor. Ana ekranda yer alan Google klasöründe Gmail, Chrome, YouTube, Google Haritalar, Google Fotoğraflar gibi uygulamalar yer alıyor. Google Drive ve Keep gibi uygulamalar ise yine ana ekranda bulunan Oluştur menüsünde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Play klasöründe ise Play Müzik ve Play Filmler uygulamaları bulunuyor.

Vestel, Google&#;ın bazı uygulamalarını cihazda varsayılan uygulama olarak sunma geleneğini Venus V6&#;da da sürdürüyor. Akıllı telefonda varsayılan internet tarayıcısı görevini Google Chrome üstleniyor. E-postalara erişim içinse sadece Gmail ön yüklü seçenek olarak sunuluyor. Daha önce telefonlarında ekstra olarak bir galeri uygulamasına yer veren Vestel, Venus V6&#;da bu görevi de tamamen Google Fotoğraflar uygulamasının sırtına yüklemiş.

Vestel Venus V6 İncelemesiVestel&#;in VMarket adını taşıyan uygulama mağazası, Venus serisindeki diğer cihazlarda olduğu gibi, V6&#;da da karşımıza çıkıyor. VMarket&#;te Vestel&#;in kullanıcılarına önerdiği çeşitli Android uygulamaları bulunuyor. Önerilen uygulamalar arasında Vestel tarafından geliştirilen seçeneklerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Vestel Vclone, Vestel Mobil Asistan, Canlı Destek, Vestel Smart Remote ve VFit gibi Vestel imzalı uygulamaların yer aldığı VMarket&#;te Yandex Browser, English Ninjas, BiSU gibi uygulamalar da mevcut. Burada yer alan uygulamalar içindeki en dikkat seçeneklerden biri olan Vestel Vclone uygulaması ile Vestel Venus V6&#;ya eski telefondaki verileri Wi-Fi Direct aracılığıyla aktarmak mümkün oluyor.

Keyifli zil ve bildirim sesleri, ilk günden bu yana Vestel Venus serisinin alametifarikaları arasında yer alıyor. Bu zil ve uyarı sesleri Venus V6&#;da da duyuluyor. Kapadokya, Selçuklu gibi yerel motifler taşıyan melodilerin yanı sıra; Çayda Çıra, Çökertme, Misket ve Silifke&#;nin Yoğurdu gibi türküler de Venus V6&#;da zil sesi olarak ayarlanabiliyor. Bildirim sesleri arasında ise Boza, Kaşık, Kestane, Ney ve Zurna gibi eğlenceli yerel seçenekler bulunuyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVestel Venus V6&#;da kullanıcılarına farklı tema seçenekleri sunmayı da ihmal etmiyor. Bu temaların telefonda yarattığı değişim sadece görsel boyutta kalmıyor. Kullanıcıların onay vermesi durumunda bildirim sesleri de seçilen temayla birlikte değişiyor. Vestel Venus V6&#;nın kullanıcı arayüzünde sanal navigasyon tuşlarıyla geziliyor. Akıllı telefonda FM radyo da ön yüklü olarak sunuluyor. Venus serisinin diğer üyelerinde olduğu gibi, Venus V6&#;da da bazı uygulamaların ikonlarına uzun süre dokunulduğunda bazı kısayollar ortaya çıkıyor. Örneğin, Spotify&#;ın ikonuna dokunulduğunda dinlenilen son albüm veya çalma listeleri görülebiliyor ve bunlara hızlı biçimde erişilebiliyor. Twitter uygulamasının ikonu ise yeni tweet oluşturma veya yeni mesaj yazma gibi kısayollar barındırıyor.

Vestel Venus V6 inceleme: Kamera

Akıllı telefon satın alanların tercihlerinde cihazların kamera yetenekleri önemli bir rol oynuyor. Bu durumun farkında olduğunu daha önce çıkardığı telefonlarda gösteren Vestel, Venus V6&#;da da söz konusu farkındalığını muhafaza ediyor.

Vestel Venus V6 İncelemesiVenus V6&#;nın arkasında 13 ve 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera modülü bulunuyor. Bu sayede akıllı telefonla bokeh efektli fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Bu kamera modülüne çift tonlu LED flaş eşlik ediyor. Venus V6&#;nın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bu kamera da LED flaş tarafından destekleniyor.

Venus V6&#;nın arka kamera modülü, uygun ışık koşulları yakalandığında başarılı bir performans sergiliyor. Otomatik modda çalışırken oldukça net kareler yakalayabilen telefonda, renklerin daha canlı bir görünüm için yapay olarak şişirilmemesi ve doğallığını koruyacak biçimde gösterilmesi de önemli bir artı olarak değerlendirilebilir.

Vestel Venus V6 İncelemesiVenus V6&#;nın arka kamerası yüksek kontrastlı karelerde pek fazla sıkıntı yaşamasa da, renklerdeki solgunlaşmanın etkisini fark etmek pek zor olmuyor. Buna rağmen, ters ışıktaki detay seviyesinin bile tatmin edici ölçüde olduğunu söylemek gerekiyor. Venus V6&#;nın arka kamera modülü hareketli nesnelere otomatik olarak odaklanabilme yeteneğine de sahip.

Portre modu, Vestel&#;in Venus V6&#;da öne çıkardığı noktalar arasında bulunuyor. Hem çift lensli arka kamera modülüyle hem de 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamerayla portre modunda fotoğraflar çekmek mümkün. Portre moduyla çekim imkanını daha önce başka telefonlarında da sunan Vestel, Venus V6&#;da bu konudaki iddiasını bir adım daha ileri taşımış gibi görünüyor. Kullanıcılar hem arka hem de ön kamerayla çekilen portrelerde, bokeh efektinin ne kadar yoğunlukta uygulanacağını diyafram genişliği ayarı üzerinden değiştirebiliyor. Buna ek olarak, arka kamerayla çekilen portre modu fotoğraflarında çift yakalama özelliği sayesinde hem portre moduyla desteklenen hem de normal fotoğrafı kaydetmek mümkün oluyor.

[tg_gallery_slider gallery_id=&#;&#;]

Portre moduyla çekilen fotoğrafların kalitesi, ortam koşullarının etkisine açık olmakla birlikte, yeterli seviyede. Ancak özellikle ön kamerayla çekilen portre modu fotoğraflarında asıl yükü yazılım üstlendiği için biraz daha yapay bir etkinin hissedildiğini söylemek gerekiyor.

Vestel Venus V6&#;nın hem arka hem de ön kameraları flaşla destekleniyor. Buna ek olarak, akıllı telefonda gece moduyla çekim yapma imkanı da mümkün. Ancak gece çekimlerinde Venus V6&#;nın gösterdiği performansın aynı kategoride bulunduğu cihazların genelinden pek de farklı olmadığı söylenebilir.

[tg_youtube width=&#;&#; height=&#;&#; video_id=&#;kuPXEIDkN0c&#;]

Venus V6&#;nın kamera uygulamasında farklı çekim modlarını bulmak mümkün. Smart adını taşıyan mod, çekilen sahneye uygun ayarlar sunuyor. Örneğin karanlık bir ortamda çekim yapılıyorsa, gece moduna geçiliyor veya yemek fotoğrafı çekiliyorsa yemek modu aktif hâle getiriliyor. Telefonda spor, manzara gibi çekim modları da mevcut.

Yüz güzelleştirme modu ile yüzdeki pürüzleri giderebilen Venus V6&#;nın kamerasıyla fotoğraflara çekim anında efekt eklemek de mümkün oluyor. Akıllı telefonun arka kamerasıyla Full HD çözünürlüklü video kaydı yapılabiliyor.

Vestel Venus V6 inceleme: Sonuç

Vestel Venus ailesinin en yeni üyelerinden biri olan Venus V6, giriş segmentinin modern bir örneği olarak tanımlanabilir. Sade ancak aynı zamanda kaliteli ve dayanıklı bir tasarıma sahip olan telefon, öncelikle ele iyi oturması ve hafifliğiyle artı puan kazanmayı başarıyor. Çift lensli arka kamera gibi özelliklerin varlığı da bu olumlu izlenimi biraz daha kuvvetlendiriyor.

Venus V6&#;nın teknik kadrosu, giriş segmentinin ortalamalarından pek fazla uzaklaşmıyor. Qualcomm Snapdragon yonga seti ve 3 GB RAM&#;in varlığı, akıllı telefonun pek çok standart görevi zorluk yaşamadan yerine getirmesini sağlıyor. Telefonda uygulamaların hızlı şekilde başlatılması ve uygulamalar arasında hızla geçiş yapılabilmesi de teknik kadronun temel görevler konusunda sıkıntı yaşamadığını gösteriyor. Sadece 32 GB dahili depolama alanının günümüz standartları çerçevesinde biraz yetersiz kaldığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Ancak microSD kartın varlığı da bu durumun etkisini biraz azaltıyor.

vestel venus v6 inceleme

Stok Android deneyimine küçük ama belirgin dokunuşlar yapmayı sürdüren Vestel, bu sayede hem Venus V6&#;yı özelleştiriyor hem de stok Android&#;in sunduğu kolaylıkları muhafaza ediyor. Vestel Venus V6, bütçesini zorlamadan şık ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir cihaz arayanlar için uygun bir cihaz profili çiziyor.

Vestel Venus V6 ile mobil esporcuların dikkatini çekiyor

Espora desteği ile dikkat çeken Vestel, akıllı telefonu VenüsV6 ile mobil esporcuların ilgisini çekiyor. 5,7 inç HD ekrana sahip olan Venüs V6 mobil oyunlarda kullanıcısına önemli bir avantaj sağlıyor.

Vestel Venus V6’nın teknik özellikleri şöyle:

Ekran

  • TeknolojiD Corning® Gorilla® Glass 3
  • Ekran Boyutu″
  • Çözünürlük× HD+
  • PPI

İşlemci

  • İşlemci:Qualcomm SDM
  • İşlemci Hızı GHz
  • Grafik Kartı:Qualcomm® Adreno™ GPU, MHz
  • Çekirdek Sayısı:8 Çekirdek

Arka Kamera Özellikleri

  • Hızlı Otomatik Odaklama:Var/PDAF
  • Hareketli Objelerin Çekimi (PDAF):Var
  • Video Çözünürlüğü:FHD
  • Panaromik Çekim:Var
  • HDR:Var
  • Filtreleme ve Özel Çekim Modları:Var
  • Flaş:Çift ton flaşlı
  • Arka KameraMP+5MP Portre Modu
  • Anti Yansıtıcı:Var

Ön Kamera Özellikleri

  • Video Çözünürlüğü:FHD
  • Flaş:Var
  • Ön Kamera:8 MP Portre Modu

Pil

  • Pil Kapasitesi mAh
  • Hızlı Şarj:Qualcomm Quick Charge

Hafıza

  • Harici Hafıza Desteği:Micro sd kart(2 TB’a kadar)
  • Dahili hafıza (ROM) GB
  • Ön hafıza(RAM):3 GB

Fiziksel Özellikler

  • Ağırlık (gr)
  • Renk:Siyah
  • Boyut x x mm
  • Arka kapak:Metal
  • Çerçeve:Plastik

Ağ/Şebeke

  • LTE:VoWifi/VoLTE/ViLTE
  • G Şebeke Uyumu:Var / Cat4
  • Sim Boyutu:Nano Sim

Bağlantılar

  • Fm Radyo Özelliği:Var
  • Micro USB Girişi:Type -C USB

Işletim Sistemi

  • İşletim Sistemi:Android Oreo

Sensörler

  • Pusula:Var
  • Yakınlık:Var
  • Ciroskop:Var
  • Işık:Var
  • Yerçekimi:Var
  • Parmak İzi Okuyucu:Var

vestel venus v6

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır