gata kbb doktorları / Prof. Dr. Hakan CINCIK | Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi

Gata Kbb Doktorları

gata kbb doktorları

Yeni Do&#;entimiz

S.B.Ü. Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’den Op. Dr. Fatma Ceyda Akın Öçal; yılı Mayıs döneminde yapılan dosya değerlendirmesi sonrası Doçent Doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır.

Sayın Öçal'ı kazandığı doçentlik ünvanından ötürü kutlar, başarılarındaki katkılar nedeniyle ailesi, çalışma arkadaşları ve klinik hocalarını tebrik eder, meslek yaşamında da başarılar dilerim.

Prof. Dr. Tayfun Kirazlı
Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı

 

Jüri Üyeleri:

Prof. Dr. Şenol Civelek

Prof. Dr. Yüksel Toplu

Prof. Dr. Fatma Çaylaklı

Prof. Dr. Sevim Aslan 

Prof. Dr. Süleyman Özdemir 

Prof. Dr. Melek Kezban Gürbüz 

Prof. Dr. Hatice Çelik 


Genel Bilgiler

Kulak Burun Boğaz Uzmanı; dış-orta-iç kulak, burun, paranazal sinüsler, nazofarenks, orofarenks, hipofarenks, oral kavite, larenks, servikal özefagus, trakea, ön kafa tabanı, orta kraniyel fossa, arka kraniyel fossa, yüz, baş ve boyunun konjenital edinsel, travmatik, enfeksiyöz, enflamatuvar, alerjik, onkolojik ve morfolojik hastalıklarının ve işitme, anlama, koku, tat, denge, ses, konuşma, yutma bozukluklarının tanısı, tedavisi ve izlemini belirlenmiş klasik ve teknolojik yöntemlerle uygulayabilen uzmanlık belgesi almış tıp doktorudur. Anabilim dalımızın amacı da, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde uzmanlık eğitimi alan asistan hekimlere bu yetkinlikleri kazandırmak, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin de temel kulak burun boğaz bilgileri ve yetkinlikleriyle yetişmesini sağlamaktır.


Tarihçemiz
Otolojinin tarihi yy ortalarına dayanır.
Larengoloji ise Manuel Garcia’nın bir ayna yardımı ile insan larenksini görüntülediği Eylül tarihinde doğmuştur.
KBB,yy’da larengoloji ile otolojinin birleşmesi sonucunda ortaya çıkmıştır.
Larengologların larenks aracılığı ile havayolları ile ilgilenmeye başlamaları ve otologların da östaki tüpleri nedeniyle kulağın derinliklerini araştırmaya başlamaları ve ek olarak da iki disiplinin tek bir organda -burunda- yoğunlaşmaları Kulak-Burun-Boğaz Bilim Dalının gelişimini sağlamıştır
İlk otoloji koltuğu Viyana Üniversitesi’nde yapıldı ve ilk otoloji kliniği de ’de burada açıldı.
Büyük bir genel cerrah olan Billroth, bu koltuğun icadını şu sözlerle desteklemiştir:”Bu küçük ve önemli alete,üniversite sınırları içinde bir yer vermek çok güzel olmuştur.”Ayrıca Billroth otolojiyi,”zor ve nankör” bir disiplin olarak nitelemişti.
İlk Larengoloji Koltuğu
İlk larengoloji koltuğu da Viyana’da yapılmıştır ancak ilk larengoloji kliniği ’de İngiliz larengolog Morell Mackenzie tarafından İngiltere’de açılmıştır.
Alın aynasının kullanımı Bozzini zamanlarında başlamıştır(’lü yıllar).Bozzini kendi larenksini görüntülemek için ayna kullanmıştır.
Londra’lıbir cerrah olan John Avery,alnına eğimli bir ayna takmış ve bir mumu da ışık kaynağı olarak kullanmıştır.
İspanyol bir müzisyen olan Garciaise bir aynalar sistemi ve mum kullanarak ilk olarak ’de kendi larenksine bakmıştır.
Kendisi ses eğitimcisi olan Garcia, müzikal fonasyonun nasıl olduğunu anlamak için bu muayeneyi kendi kendine yapmıştır.
ABD’de ise ilk indirek larengoskopi’de Ernst Krackowizer tarafından yapıldı.
İlk direkt larengoskopiyi’de Kirsten’nin gerçekleştirmesine rağmen,tekniği geliştiren ve popülarize eden Killian oldu.
yy’ın ikinci yarısında Viyana’da genel cerrah olan Billroth ve asistanı Czerny insanda ilk kez total larenjektomiyi başarıyla uyguladılar.
Aslında Billroth ilk total larenjektomi ameliyatına başlarken parsiyel larenjektomi operasyonu yapmak üzere başlamıştıseafoodplus.info mümkün olmadığını peroperatif olarak görerek,hastayı ameliyatın yarısında uyandırmış ve onayını aldıktan sonra total larenjektomiyi tamamlamıştır.
Eski uygarlık dönemine ait veriler incelendiğinde,MÖ yıllarında Yunan Hipokrat’ın dil kanserli bir olguyu tanımladığı,MÖ 50 yıllarında Yunan-Bizans hekimi Asklepiades’in difteri için trakeotomi yaptığı,MS 30’lu yıllarda Celsus’un dudak kanserli bir hastada rezeksiyon ve rekonstrüksiyon yaptığı görülür. yy ortalarında anestezi, asepsi-antisepsi ve patolojideki gelişmeler ,tüm kanserlerde olduğu gibi baş-boyun kanserlerinin de cerrahi tedavisine katkıda bulundu’de mikroskobik patolojinin sistematize olmasında esas katkısı olan Rudolf Wirchow’un“Hücresel Patoloji” kitabı çıkmıştır. Wirchow’un kitabındaki veriler,en azından başlangıç aşamasında kanser hücrelerinin lokalize kaldığını göseafoodplus.info inanışa göre kanserin sistemik olduğu saplantısının kırılması,cerrahi tedaviyi cesaretlendirdi. ’de eter,’da kloroform anestezide ilk kez kullanılmaya başlandı’de asepsi kavramının gelişmesi cerrahi tedaviye ivme kazandırdı. ’de ilk kez John Hill tütünü kanser nedeni olarak suçlamıştır. de Sir Percivall Pottbaca temizleyicilerinde,de ise Sömmerring pipo içicilerinde baş-boyun kanseri varlığını bildirdi. Uzun süre oral kanserlerin nedeni olarak sifiliz suçlandıyüzyıl sonlarına doğru ise Henry seafoodplus.info,yazdığı kitapta,3 S’yi,”Sigara,Alkol,Sifiliz (smoking,spirits,sifiliz)” dil kanserlerinin nedeni olarak belirtti.
Bill Hosekafa tabanında yaptığı birkaç girişim ile nörootolojinin temellerini atmıştır. Mosherve Cottleen iyi bilinen eski rinologlardır. Messerklinger,Stambergerve Wigand transnazal endoskopik cerrahinin ilerlemesini sağlayan önemli rinologlardır. Jacques Joseph en iyi bilinen ilk burun plastik cerrahlarındandıseafoodplus.infoın zamanlarda ise Goldman, Anderson ve Tardy’nin isimleri sayılmalıdır.
Baş-boyun kanseri tedavisinde John Conley,John Loreve Joseph Hirosuke Ogura öncü isimler olmuşlardır.
yy sonu yy başlangıçlarında iki ABD başkanının (seafoodplus.info ve GroverCleveland) baş-boyun bölgesi kanserlerinden ölmesi üzerine bu hastalıklara ilgi daha da arttı.
Ayrıca ünlü psikiyatrist Sigmund Freud da sert damak kanseri tanısı almış olup 16 yıl boyunca hastalığına yönelik 33 kez ameliyat olmuş ve birçok kez radyum ve eksternal radyasyon tedavisi almıştır. Ancak hiçbir zaman küratif tedavi olmayıp yine bu hastalıktan ölmüştür.
’de Wilhelm Conrad Roentgen’inX ışınlarını bulması ve ’da Becquerel’in radyoaktivite fenomenini tanımlaması ile Radyoterapi baş-boyun kanserlerinin tedavisinde ön plana çıkmıştır.
’de New Orleans’da bir KBB doktoru larenks kanserli hastanın X ışını ile tedavisini sundu.
Osmanlılarda Avrupa’ya açılma ve batılılaşma hareketleri Sultan II. Mahmut döneminde başlamıştır. Batılı anlamda ilk modern Tıp Okulu yılında İstanbul’da Galatasaray’da kurulmuş ve başına da Avusturyalı bir Hekim olan Charles A. Bernard getirilmiştir. Ordu ve ülkenin ihtiyacı için doktor yetiştirmeyi amaçlayan bu Askeri Tıp Okulu’nun süresi 6 yıl ve eğitim dili de Fransızca olarak belirlenmiştir. Bu okula hoca yetiştirmek ve Tıp alanındaki yenilikleri getirtmek üzere yılından itibaren Avrupa’ya, Paris ve Viyana’nın ünlü hastanelerine hekimler gönderilmiştir. KBB eğitimi almak üzere Paris’e gönderilen ilk kişi, Civani Ananyan Bey olup yılında İstanbul’a dönmüştür. O dönemde henüz KBB Uzmanlığı olmadığı için İç Hastalıkları bünyesinde muallim muavini olarak KBB eğitimine memur kılınmıştır. 17 Şubat de KBB dersleri muallimliğine getirilmiştir ki bu tarih Türkiye’de KBB’ın başlangıcı olarak kabul edilebilir. Civan iAnanyan Bey’in öğrencisi olarak Paris’e giden ve orada KBB öğrenimi gören ikinci kişi Şefik Paşa olup, yılında yurda döndüğünde ilk bağımsız KBB Kliniği kurulur ve başına da Şefik Paşa atanır. Ancak bu dönemde KBB hastalarının tedavisinde, buruna tampon yerleştirilmesi ve tonsillektomi dışında başka girişimler uygulanmazdı.
yılında Gülhane Profesörler Kurulu tarafından seçilerek Berlin’e gönderilen Ziya Nuri Bey Türkiye’de modern KBB’nin gelişiminin ilk öncüsü olmuştur. Berlin Kaiser Wilhelm Akademisi’nde eğitim gören ve yeniden diploma alan Ziya Nuri Bey, yine Berlin Charité Hastanesi KBB Kliniğinde Prof. Trautmann ve Prof. Fraenkel ile birlikte çalışmış ve KBB Uzmanı olmuştur. Daha sonra Hartman ve Babinsky Kliniklerine devam etmiş, Paris’te Lermoyez ve Castexin Kliniklerinde çalışmalarda bulunmuş, Leipzig, Halle ve Viyana’da KBB Kliniklerinde gözlemci sıfatıyla incelemeler yapmıştır. 6 yıl sonra, aldığı bu modern KBB eğitimi ve bilgisiyle yurda dönen Ziya Nuri Paşa, yılında Gülhane Askeri Hastanesi’nde KBB Kliniğini kurmakla görevlendirilmiştir. yılında Askeri ve Sivil Tıp Okullarının birleştirilmesi ile
oluşturulan Tıp Fakültesi’nin de ilk KBB Profesörü olmuştur. yılından sonra Ziya Nuri Paşa ile birlikte, Gülhane Askeri Hastanesi KBB Kliniği’nde Konjenital Kulak yolu atrezilerinin tedavisi için kulak yolu rekonstrüksiyonu, mastoidektomiler, trakeotomiler, radikal frontal ve ethmo-
id sinüs ameliyatları,polip eksizyonları, turbinotomiler, Tonsillektomi-Adenoidektomi, SMR ameliyatları, endolarengeal operasyonlar ve trakeobronkoskopiler uygulanmaya başlamıştır.
Avusturya’lı Ferdinand Grati’nin sağır çocukların eğitimi için özel okullara olan gereksinimi Padişaha iletmesi üzerine, Eğitim Bakanı Münif Paşanın emirleriyle Osmanlıda ilk Sağır ve Dilsiz Okulu İstanbul’da 30 Eylül ’da kuruldu. ’ye kadar olan 40 yıllık dönemde, Türk KBB Literatürüne çeşitli yazarlar tarafından Fransızca, Almanca ve Osmanlıca lisanlarında toplam Bilimsel yayın kazandırılırken,8 tane de KBB Kitabı yayınlanmıştır. Bu kitaplardan ilki Dr. Photiades tarafından yazılan “Burun ve Boğaz Hastalıkları“ olup, yılında yayınlanmıştır.
İkinci kitap ise seafoodplus.info Neşet’in Levy’den tercüme ettiği ve yılında yayınladığı “Emraz-ı Üzniye“ dir. Osmanlı İmparatorluğunun son dönemine tekabül eden arasındaki 40 yıl, İmparatorluğun sürekli savaşlarla uğraştığı ve gerileme dönemini yaşadığı zaman periyoduna rastlamaktadır. Buna rağmen o dönemin KBB Hekimleri Avrupa’daki gelişmeleri yakından izlemiş ve hatta bu dala önemli bilimsel katkılarda bulunabilmişlerdir. Onlar ve daha sonra gelecek olanlar, ’den sonra Atatürk’ün kurduğu ve yeni gelişen Türkiye Cumhuriyeti’nde modern KBB’nin temellerini atmışlardır.

Doktor Hakkında Bilgiler


Yabancı Diller

Türkçe, İngilizce

Çalışma Günleri

Tam Zamanlı

Özgeçmiş

  • - Gülhane Askeri Tıp Akademisi
  • - GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi
  • GATA Haydarpaşa K.B.B Polikliniği (Yrd. Doçent, Doçent ve Profesörlük)

Özel İlgi Alanları

  • Rinoplasti, septoplasti, konka cerrahisi.
  • Sinüs Hastalıkları,  Endoskopik sinüs cerrahisi, balon sinoplasti,
  • Tükrük Bezi Tümörleri ve Cerrahisi
  • Otoplasti
  • Baş-boyun cerrahisi (Baş-boyun kanser cerrahisi, larenks ameliyatları, boyun disseksiyonları, parotidektomi, boyun kitleleri, tiroidektomi  vb gibi)
  • ​Horlama ve uyku apnesi cerrahisi, Tonsillektomi, adenoidektomi, tüp insersiyonu, timpanoplasti, mastoidektomi.

Eğitim Bilgileri ve Deneyimler

  • Gülhane Askeri Tıp Akademisi – Ankara ()
  • GATA Haydarpaşa KBB servisi- İstanbul ()
  • Yrd. Doçent - GATA Haydarpaş Kulak Burun Boğaz ()
  • University of Pittsburgh School of Medicine, Department of Otolaryngology, Head and Neck Surgery, Pittsburgh, USA. ()
  • Doçent - GATA Haydarpaşa Kulak Burun Boğaz Kliniği ()
  • Profesör - GATA Haydarpaşa Kulak Burun Boğaz Kliniği ()
  • Medipol Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi ()
  • Özel MEDİENT Kulak Burun Boğaz Merkezi ()​

Üyelikler

  • Türk Otolarengoloji ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği
  • Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Vakfı
  • Türk Rinoloji Derneği
  • Türk Uyku Tıbbı Derneği

54 33

KULAK ZARI DELİKLERİ VE KRONİK KULAK İLTİHAPLARI

KRONİK OTİTİS MEDİA

Orta kulak boşluğundaki enfeksiyon 3 aydan uzun süre devam ederse kronik kulak iltihabı adını alır.

Devamını oku

KOKLEAR İMPLANT

BİYONİK KULAK

Koklear implantlar işitme cihazından yeterli fayda görmeyecek kadar işitme kaybı olan hastaların işitme rehabilitasyonunda&#;

Devamını oku

Tüm Hastalıkları İncelemek İçin Tıklayın

İŞİTME KAYBI VE İŞİTME TESTLERİ

İŞİTME TESTLERİ

Adından da anlaşıldığı gibi sesin işitme organına iletimindeki problemlerden kaynaklanan işitme kayıplarıdır. Dış kulak yolundan başlayarak iç kulağa&#;

Devamını oku

KULAK AMELİYATLARININ ÇEŞİTLERİ

En sık yapılan kulak ameliyatları şunlardır: Kulağa tüp takılması: Efüzyonlu otitis medianın tedavisinde yapılan cerrahi işlemdir. Kulak zarına küçük bir kesi yapılır ve içerideki sıvı boşaltılır&#;

Devamını oku

Çalışma Saatlerimiz

Adres ve Telefonlarımız

Prof. Dr. Ali ÖZDEK: Mustafa Kemal Mah. Cad No:4 B blok nolu ofis Eskişehir yolu Bilkent kavşağı Maidan iş merkezi Çankaya / Ankara  22 26 &#; 27 28

Copyright © Ali ÖZDEK tüm hakları saklıdır

Kulak Burun Boğaz Doktoru Ali ÖZDEK

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir