yavru kedi iç dış parazit aşısı fiyatı / Kedi İç Dış Parazit Aşısı Fiyatı Ne Kadar?

Yavru Kedi Iç Dış Parazit Aşısı Fiyatı

yavru kedi iç dış parazit aşısı fiyatı

Kedi Aşı Takvimi ve Fiyatları: Yavru ve Yetişkin Kedi Aşıları


Kedi Aşıları

Kediler çok güçlü hayvanlar olarak görülse de bakımı ayrı bir özen gerektirmektedir. Kediler de bizler gibi hastalanabilir, bakteri ve virüslerden ciddi şekilde etkilenebilirler. Hatta bazı bakteriler onların hayatlarını ciddi anlamda tehdit edebilmektedir. Bunları engellemek için öncelikle kedilerinizin sağlık ve bakımına gerekli hassasiyeti göstermeniz gerekmektedir. Yaptıracağınız aşılar hem kedilerin hem de sizin sağlığınız acısından kritik önem taşımaktadır. 


Kedilerde Yapılması Gereken Aşılar Nelerdir?

Kedi Aşıları

PetzzShop

Her kedinin, tüm aşıları olmasına ihtiyaç yoktur. Kedinizin olacağı aşıları veteriner hekiminiz ile konuşarak kedinin yaşı, yaşadığı çevre ve sağlığına göre karar vermesi gerekmektedir. Kedilerin olması gereken başlıca aşılar hayvanlarınızı çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korumaktadır. 

Kedileriniz haftayı doldurdukları zaman olmaları gereken başlıca aşılar şunlardır:

  • Kuduz
  • Kedi Gençlik Hastalığı (Feline Panleukopenia)
  • Viral Solunum Yolu Enfeksiyonu (Feline Calicivirus)
  • Herpes Virüsü (Feline Rhinotracheitis)

Yavru kediler bu aşıları haftalık iken olmalıdır. Ayrıca aşılar kedi bir yaşına geldiğinde tekrarlanmalı.


Yavru Kedilerin Aşı Zamanları Nelerdir?

Kedi Aşıları

Yavru kedilerin ilk aşılarını olabilmeleri için minimum 6 haftanın geçmiş olması gerekmektedir. Annelerinden aldıkları sütler ile hastalıklara karşı geçici direnç sağlayan kedilerin aşılanması etki göstermeyebilmektedir. Bu nedenle kedilerin 6 haftalık olmasının beklenmesi gerekmektedir. 

Yavru kedilerde aşı uygulamasına gçilmeden önce iç ve dış parazitlere karşı uygulanacak antiparazit tedavisi aşılardan istenen tam korumanın sağlanabilmesi açısından da önemlidir. Antiparazit tedavisi yapılmış kedilerin aşıları, karma aşı ile başmaktadır. 

Daha sonra uygulanacak olan kuduz aşısı için, yavru kedilerin 12 haftalık olması beklenmektedir. Kedilerde ilk kez yapılan aşılardan kuduz aşısı hariç tüm aşıların minimum 2 hafta, maksimum 4 hafta süre sonrasında tekrar dozları uygulanmaktadır. Uygulamada sadece kuduz aşısının tekrar süresi 1 senedir.


Kedi Aşı Takvimi

Kedi Aşıları

Kedilerin hastalıklardan ve enfeksiyonlardan korunmaları, bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için aşılarının zamanında yapılması gerekmektedir. Kedilerinizin sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları için önemli olan aşılarının ihmal edilmemesi gerekmektedir. İşte kediler için önemli olan aşılar ve zamanları:

  • 6 hafta: Parazit Aşısı 
  • 8 hafta: Karma Aşı I 
  • 12 hafta: Karma Aşı II 
  • 16 hafta: Lösemi Aşısı 
  • 20 hafta: Kuduz Aşısı 
  • 22 hafta: Fiv Aşısı 
  • 1 yaş: Karma 
  • 1 yaş: Kuduz 
  • 1 yaş: Lösemi Aşısı 

Ayrıca her 2/3 ayda bir iç ve dış parazit tedavilerinin yapılması gerekmektedir.


Kedilerin Olması Gereken Aşı Türleri

Kedi Aşıları

Kedi aşıları, sevimli dostlarımızın belirli yaş gurupları arasında yapılması son derece hayati önem taşıyan bir çeşit koruma sistemidir. Yavruluktna itibaren başlayan aşılama işlemleri, yetişkinlik döneminde de düzenli aralıklarla uygulanarak hem kedinin yaşam kalitesi arttırılmaya hem de kedinin olası hastalıklara karşı korunmasına destek sağlanmaktadır. Kedilerin yaşına bağlı olarak yaptırılması gereken aşı türleri:

PetzzShop

İç Parazit Aşısı: Halk arasında bağırsak kurdu olarak da bilinen iç parazitler, özellikle yavru kedilerin bağırsak sistemlerinin halen gelişiyor olmasından dolayı sıklıkla ortaya çıkmaktadır. Protozoa ve bağırsak kurdu olmak üzee genellikle 2 farklı türde ortaya çıkan iç parazitleri, kedinin yaşam kalitesini alt üst edebilecek kadar güçlü ve ölümcüldür. Tüm bu kötü durumları ortadan kaldırmak için iç parazit aşısı uygulanmaktadır. 

Dış Parazit Aşısı: Hem yavru hem yetişkin kedilerde görülebilen dış parazitler, kedilerin yaşam kalitesini düşürerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle kedilerde kaşıntı, enfeksiyon, kepeklenme, tüy dökme gibi semptomlara yol açabilen dış parazitler, son derece bulaşıcı bir sağlık sorunudur. Parazitin önlenmesi ve kedi sağlığının korunması için dış parazit aşısı uygulanmaktadır. 

Karma Aşısı: Kedilerin 8 ile 10 haftalık dönemde vurulması gereken karma aşısı, kedileri viral enfeksiyonlardan korumak için yapılmaktadır. Feline Parvos, Herpes Virus ve Felin Calivi gibi virüs etkenleri içeren karma aşısı, 1 yaşını dolduran kedilere yılda bir defa uygulanmaktadır. 

Kuduz Aşısı: Kedilerin 12 ile 14 haftalık dönemlerinde vurulması gereken kuduz aşısı, isminden de anlaşıldığı gibi kuduza neden olan virüslere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Genellikle kuduz bir canlı tarafından tırmalanma, ısırılma veya yemek paylaşımıyla bulaşabilen kuduz hastalığı, her kedinin 3 aylık dönemi tamamladıktan sonra vurulması gereken önemli aşılardandır.

Lösemi Aşısı: Kedilerin 1 yaşına kadar 9 - 11 haftalıkken ve 11 - 13 haftalıkken vurulduğu lösemi aşısı, kedilerde sıklıkla görülen Feline lösemi virüsüne (FeLV) karşı koruma sağlamaktadır. Ülkemizde temel kedi aşıları arasında yer almayan lösemi aşısı, veteriner hekimin önerisiyle yavruluk döneminde yapılmaktadır. 

FIV Aşısı: En tehlikeli kedi hastalıkları arasında yer alan Feline immunodeficiency virüs olarak adlandırılan (FIV), tıpkı insalar da ki AIDS hastalığı gibi hem yıpratıcı hem de ölümcüldür. Yavru kedilere 16 haftalıkken yani 4 aylık olduklarında yapılan FIV aşısı, oldukça önemli bir kedi aşısı türüdür.


Aşıdan Önce Neler Yapılmalı?

Kedi Aşıları

Kedilerinizi aşıya götürmeden önce dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunlar:

  • Hamile kediler aşılamaya götürülmemelidir.
  • Dişi kediler çiftleştirilmeden önce leukemia aşılaması yapılmış olmalıdır.
  • Kediniz hasta olmamalıdır. (üşütme, ishal ya da diğer rahatsızlıklar vb.)
  • Süt emen yavru kediler sütten kesilmeden aşıya götürülmemelidir. (Anne sütünün içinde yavruları hastalıklara karşı koruyan enzimler bulunmaktadır. Bu enzimler aşılamanın sağlayacağı gücü azaltır.)

Aşı Yapıldıktan Sonra Neler Yapılmalı?

Kedi Aşıları

Aşı sonrasında kedilerinizi gözlemlerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunlar:

  • Kedinizi stres yaratacak etkenlerden uzak tutun. Mümkünse istirahat etmesini sağlayın. (Aşıdan sonra genel yan etkiler; hafif rahatsızlık, hafif ateş, iştah kaybı, aktivite kaybı) Aşıdan sonraki ilk saatler aşının yan etkilerini gözlemlemek açısından çok önemlidir.
  • Kedinizde normal dışı gelişmeler ya da alerji söz konusu ise vakit geçirmeden veterinerinizle irtibata geçin. (Kedilerin çok da az olsa aşıya karşı reaksiyon geliştirmeleri mümkündür.)
  • Aşı yerini ara ara kontrol edin. 'de bir olmakla birlikte aşı yerinde tümör oluşma olasılığı vardır. Böylesi bir oluşum aşılanmadan 2 aya kadar sonra söz konusu olabilir.​​

Kedi Aşı Fiyatları: Güncel Fiyat Listesi

Kedi Aşıları

Kedi aşı fiyatları, kliniğin bulunduğu bölgeye, müşteri potansiyeline veya veterinere göre değişiklik göstermektedir. Tüm bunların yanında genelllikle talep edilen ortalama kedi aşı fiyatlarını listeledik. yılı yavru kedi aşısı ve yetişkin kedi aşı fiyatları:

  • Kedi İç Parazit Aşı Fiyatı: 60 - 70 TL
  • Kedi Dış Parazit Aşı Fiyatı: 40 - 50 TL
  • Kedi Kuduz Aşısı Fiyatı: 60 - 65 TL
  • Kedi Karma Aşısı Fiyatı: 75 - 85 TL
  • Kedi Lösemi Aşısı Fiyatı: 65 - 75 TL
  • Kedi FIV Aşısı Fiyatı: TL

Kedi Aşıları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kedi Aşıları

Aşılar kedilerinizin sağlığını, ömrünü, bağışıklık sistemini korurken öldürücü ve tehlikeli hastalıklardan da korunmasını sağlamaktadır. Kedilerin hayatında büyük bir role sahip olan kedi aşıları hakkında sıkça sorulan soruları yanıtladık. İşte kedi aşıları hakkında hayvan sahiplerinden gelen en sık sorular ve cevapları

Kedi aşı olmazsa ne olur?

Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedi ve köpeklerinde belirli dönemlerde olması gereken aşılar bulunmaktadır. Aşıları yapılmayan kedi ve köpekler, viral enfeksiyon kapma riskine sahiptir. Özellikle yavru kedi ve köpeklerde gereken aşıların yapılmaması, ilerleyen sürede ölümcül bir hastalıkla sonuçlanabilmektedir. 


Kedi aşıları ne kadar tutar?

Kedi aşı fiyatları veteriner kliniklerinin fiyat politikasına göre değişiklik gösterse de ortalama kuduz aşısı 60 TL, karma aşısı 80 TL, lösemi aşısı 70 TL, FIV aşısı TL, iç parazit aşısı tablet 60 TL ve dış parazit aşısı 45 TL'dir.


Yavru kedi ne zaman aşı yapılmalıdır?

Yavru kedilere ilk olarak i. parazit ve dış parazit aşıları yapılmaktadır. Parazit aşıları yavru kediler haftalık olduklarında veteriner hekim tarafından yapılmaktadır. 


Kedi karma 2 aşısı nedir?

Kedi aşıları arasında yer alan karma 2 aşısı, yavru kedinin 2 aylık oldukğunda uygulanması gereken bir aşı türüdür. Aşı Feline Parvo Virus, Feline HerpesVirus 1, Felin Calici Virus etkenlerine sahiptir.


Kedilere parazit aşısı yaptırmak şart mı?

Evet. Kedi aşıları yavruluktan itibaren başlayan ve yetişkinlik döneminde belirli aralıklarla uygulanan bir çeşit koruma yöntemidir. Yetişkin kedi aşıları karma, kuduz ve lösemi içermektedir. Bu aşıların kedi 1 yaşını geçmesinin ardından her sene 1 kez tekrarlanması gerekmektedir. Aynı zamanda kediniz dışarı çıksa da veya çıkmasa da her 2 ayda 1 dış parazit aşısı ve 3 ayda 1 iç parazit aşısı yaptırılması gerekmektedir. 


Önerilen İçerik: En Popüler Kedi Cinsleri ve Özellikleri

funduszeue.info

Bu yazımızda kedi aşı fiyatları yılında ne kadar, yavru kedilerde aşı ne zaman yaptırılır ve kedi aşı takvimi nasıldır, kedi aşı veteriner ücreti ne kadar gibi soruların yanıtı verdik. Eğer siz de kedi sahibiyseniz bu yazıyı son cümlesine kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kedi Aşı Fiyatları 

Kediler özellikle ilk doğdukları yıllarda bir hayli zayıf olurlar. Bizler onları dışardan her ne kadar sağlıklı ve canlı görsek de onlar birçok sağlık sorununa karşı açıktır, tehlikededir.

Ev ortamında beslenen kediler her ne kadar barınma, beslenme ve sağlık konusunda diğer sokak kedilerinden daha iyi bir konumda olsalar da direnç bakımından daha geri plandadırlar. Bu nedenle evlerde beslediğimiz kedilerin gerekli sağlık taramalarını ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için aşılarını yaptırmalıyız.

Bu yazıda funduszeue.info olarak yetişkin ve yavru kedi sahipleri için çok önemli bilgilere yer verdik. Eğer siz de 🐈 besliyorsanız ve kedinize aşı yaptırmak istiyorsanız bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz 😀

Kedi Aşıları Ne Zaman Yapılır?

Şaşırtıcı gelebilir ancak kediler de insanlar gibi bir bağışıklık sistemine sahiptir. Bu bağışıklık sistemini güçlendirmek için ve hastalıklara karşı koruma sağlamak için bazı aşıların yaptırılması gerekiyor.

Kedilere aşılar hem ilk doğdukları haftalarda hem de daha sonraki süreçte yıllık ve 3 aylık olacak şekilde yapılır. Yani birçok kişinin bildiğinin aksine kedilerin sağlığı tek bir aşıya bağlı değildir.

Aşağıda kedi aşı takvimi adında bir başlık oluşturduk. Bu başlıkta kedilerin olması gereken aşıları ve ne zaman olmaları gerektiğini belirttik.

Eğer siz de kedi bakımı konusunda tecrübeye sahip değilseniz bu tabloyu bir yere not edebilirsiniz.

Kedi Aşı Takvimi

Kedilere günümüzde uygulanan en güncel aşı takvimi şu şekildedir;

DönemAşı Adı
1 Yaşından Sonra Her Yıl1 Adet Karma Aşı
1 Yaşından Sonra Her Yıl1 Adet Lösemi Aşısı
1 Yaşından Sonra Her Yıl1 Adet Kuduz Aşısı
3 Ayda BirKedilerin İç Parazitleri İçin Aşı (Dış Parazit Uygulaması İçin Veteriner Hekiminize Danışmalısınız)
HaftalıkkenKarma Aşısı
HaftalıkkenLösemi Aşısı
HaftalıkkenKarma Aşının Tekrarı
HaftalıkkenLösemi Aşısı
HaftalıkkenKuduz Aşısı

 

Bu aşılar temel aşılardır. Eğer kedi aşılarına ulaşmada sorun yaşayacağını düşünüyorsanız hiç çekinmenize gerek yok çünkü bu aşılara birçok veteriner hekimde ulaşabilirsiniz.

Kedi Aşı Fiyatları

Kedi aşı fiyatları yılında şu şekildedir;

kedi aşı fiyatları yılında ne kadar

Bu fiyatlar düzenli olarak uygulanmaya başlandığında hele de evdeki kedi sayınız çoksa sizin için çok külfetli olabilir. Ancak yine de kedilerinize düzenli olarak aşılarını yaptırmalısınız.

Aksi takdirde kedileriniz çeşitli kedi hastalığı için hazırlıksız olacak ve bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilecektir. Eğer maddi olarak bu aşı takvimi uygulamasını yerine getiremiyorsanız bazı hayvan toplulukları ile iletişime geçebilirsiniz.

Yavru Kedi Aşıları Fiyatları

Yavru bir kediye sahipseniz ve bu kediye aşı yaptırmak istiyorsanız aşıların ne kadar olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Ancak ayrı bir araştırma yapmanıza gerek yok. Kedi aşı fiyatları olarak verdiğimiz bu aşı fiyatları yavrular için de geçerlidir.

Öyle ki kedi aşı takvimine baktığınızda aşıların çoğunluğunun kedilerin yavruyken yaptırıldığını göreceksiniz. Sizin yapmanız gereken tek şey kedinizi alıp veterinere gitmek.

Bu yazımızda yetişkin ve yavru kedilerin olması gereken aşılarla ilgili bilgiler vermeye, kedi aşı fiyatları yılında ne kadar ve kedi aşıları ne zaman yaptırılır konuşmaya çalıştık. Eğer kedi aşıları ile ilgili merak ettiğiniz bir konu varsa aşağıda yorum alanından bize iletebilirsiniz. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere 🙂

Kedi karma aşısı ne kadar?

Güncel fiyatı 80 TL

Kedi aşıları ücretli mi?

Evet, ücretsiz yaptırılan tek aşı kuduz aşısıdır.

Kedilere kaç aşı yapılır?

Temel olarak 3 aşı bulunmaktadır.

İçeriğimizi oylar mısınız?

[Total: 7 Average: ]

İlgili

aşıkedi hastalığıveteriner ücreti

Kedi aşı takvimi ve aşı fiyatları

Hem kedinizin hem de evde yaşayan tüm herkesin sağlığı için aşıların düzenli bir şekilde yaptırılması dikkat edilmesi gereken en önemli husustur. Önce kedinizi hastalıklara karşı korursanız akabinde dolaylı olarak kendinizi ve çevrenizdeki insanları da korumuş olursunuz. Bu hastalıkların önüne geçmenin yegane yolu olan kedi aşılarına başlamadan önce muayene edilmeli. Gerektiği takdirde dışkı ve kan tahlili yapılarak kesin sonuçlar elde edilmelidir. Bu aşılar, kedinize yapıldığı takdirde vücudu antikor üretir ve bağışıklık kazandırır. Anne sütü ile beslenen kediler, ilk 45 gün bu sütten almış oldukları bağışıklık hücreleri antikorları ile korunurlar. Bu 45 günün akabinde aşılarını yaptırmaya başlayabilirsiniz.

İçindekiler

Kedi Aşısı Nedir?

aşı olan sarı kedi

Kedinizin tedavisi çok zor ve ölümcül seyredebilen hastalıklara karşı antikor oluşturması yönünden hayati önem taşıyan aşılar içerisinde, normalde uygulanmayıp yalnızca özel durumlarda uygulananlar da vardır. Bundan dolayı aşılar kendi içerisinde core (zorunlu) ve non-core (zorunlu olmayan) olarak ikiye ayrılıyor. Birçoğu her sene bir kez tekrarlanan zorunlu aşılar, herhangi bir koşul gerektirmeksizin yapılması gerekiyor. Bu aşılar felin panlökopeni, felin herpesvirüs, felin kalisivirüs ve kuduzdur. Ülkemizde felin lösemi aşısı zorunlu olmayan aşılar kategorisindedir. Bunların yanında klamidya felis, bordetella ve FIV aşıları zorunlu olmayan aşılar kategorisindedir.

Zorunlu olmayan aşı grubu her kedi için önerilmiyor. Hastalıklardan bazıları önemli müdahalelere ihtiyaç duyduğundan bu aşılar yaptırılmadan önce veteriner hekimi tarafından, hastalık ve aşı sonrasında meydana gelebilecek zararlar baz alınarak yalnızca özel durumlarda yapılması gerekir. Bu aşılar; mantar, periton enfeksiyonları, cinsel yol hastalıkları, bağışıklık sistemini güçlendirme gibi durumlarda yapılır. 

Kedinize Aşı Yaptırmazsanız Ne Olur?

Eğer kedinizin aşı takvimine uymuyor ve hatta aşılarını yaptırmıyorsanız tüm bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz. Onları bulaşıcı ve enfeksiyon hastalıkları ile karşı karşıya bıraktığınız gibi bu durumdan sizde nasibinizi alırsınız. Bilhassa aşısı olmayan yavrularda anneden gelen antikorların etkisinin azalmasıyla birlikte vücutta hali hazırda bulunan virüslerin atağa kalkması veya çevreden gelen etkenler çok ciddi enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Maalesef bu hastalıklar kedilerde ciddi enfeksiyonlara yol açmaktadır ve bugün kontrol altına alınabilmelerinin sebebi yapılan aşılama protokolleridir. Aşılama protokollerine tam uyulmayan veya eksik bırakılan bireylerde ciddi mortalite (ölüm oranı) ile seyreden bu hastalıklar tüm riskleriyle ortaya çıkmaktadır.

Aşı Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İlk olarak veteriner hekim tarafından muayene edilerek sağlık kontrolü yapılmalı ve sonrasında aşı programına geçilmeli.
  • Aşı öncesinde iç/dış parazit tedavisi yapılarak vücudun direnci oluşturulmalıdır. Aşı öncesi vücut ısısının derece aralığında olması önemli bir husustur! (Kedilerin vücut sıcaklığı insanlara göre daha yüksektir ve santigrat dereceye kadar normal kabul edilebilir)
  • Hamilelik dönemine denk gelen aşılar stres yapacağı için hamileyken yapılmaması daha uygun olacaktır.
  • Antibiyotik ve kortizon alan kedilerin aşıdan en az 1 hafta önce bu ilaçları almayı bırakmaları gerekir.
  • Aşıdan önce yavru kedilere iyi bir bakım uygulanarak genel anlamda bir düzelme sağlanır, sonrasında aşı yapılır.
  • Herhangi bir sağlık problemi olan kedilere aşı uygulanmamalıdır. Aşu uygulanmadan önce veteriner hekiminize mutlaka kedinizin herhangi bir şikayeti olup olmadığı belirtin.

Kedinizin Aşı Takvimini Takip Etmek

Aşağıda verdiğimiz tablo ile kedinize hangi zamanlarda hangi aşıyı yaptıracağınızı takip edebilir veya veteriner hekiminiz tarafından size verilmiş olan karneden bu takibi yapabilirsiniz.

1 Yaşına Gelmeden Önce Aşı Takvimi

AşılarYaş
İç ve Dış Parazit Tedavisi/ Genel Kontrol Haftalık (2 ayda 1) (Gerektiğinde ayda 1)
Karma Aşı / Genel Kontrol Haftalık (funduszeue.info)
Lösemi Aşısı / Genel Kontrol Haftalık (funduszeue.info)
Karma Aşı 2 / Genel Kontrol Haftalık (2. Doz)
Lösemi Aşısı 2 / Genel Kontrol Haftalık (funduszeue.info)
Kuduz Aşısı / Genel Kontrol Haftalık (3 Aydan Küçüklere Yapılmaz)

Aşı programları değişiklik göstermektedir. Karma aşısı 3 veya 4 doz şeklinde uygulanabilir. Aynı aşının iki dozu arasında maksimum 21 gün olmalıdır. Aşıların 2. dozuyla birlikte vücuttaki antikor seviyesinin maksimuma çıkması amaçlanmaktadır. Gerektiğinden daha uzun süre geçmiş aşıların tekrarlanması gerekir. Bu da kediniz üzerinde ekstra bir aşı yükü oluşturmaya sebep olmaktadır. İstisnai durumlar dışında kedinizin aşı programına tam olarak uymaya özen gösterin!

1 Yaş Sonrası &#; Ömür Boyu Aşı Takvimi

Aşının AdıSüreleri
Karma AşıYılda bir kez (Daha sonra 3 yılda 1 kez uygulanabilir. Bu konu için veteriner hekiminize danışın)
LösemiYılda bir kez
Kuduz AşısıYılda bir kez
İç Parazit Uygulaması2 ayda 1
Dış Parazit Uygulaması2 ayda 1

Aşı Fiyatları

Aşının AdıİstanbulAnkaraİzmir
Kuduz Aşısı Fiyatı TL TL TL
Lösemi Aşısı Fiyatı TL TL TL
Karma Aşı Fiyatı TL TL TL
FIV Aşısı Fiyatı TL TL TL
İç/Dış Parazit Uygulaması Fiyatı (Sanede En Az 4 Kez) TL TL TL

*Dikkat* Fiyatlar her ilin veteriner hekim odaları tarafından açıklanmış olup il kapsamında olduğu dikkate alınmalıdır.

İç ve Dış Parazit Uygulaması

İç ve dış parazit uygulaması bir aşı değildir. Koruma ve tedavi amaçlı yapılan bir ilaç uygulamasıdır. Düzenli olarak yapılması parazitlerin yaşam döngülerinin kırılması açısından önem taşımaktadır ve ömür boyu yapılması gereklidir. Çünkü kediniz ömür boyu bu etkenlerle karşılaşacaktır.

İç ve dış parazit uygulamaları öncelik taşıyor olup her iki ayda bir muhakkak ki yapılması şarttır. Dış parazit uygulaması dış parazit etkenlerinden kaynaklanan pire ve parazitlere karşı koruma sağlarken, iç parazit uygulaması ise kedinizin bağırsaklarında, akciğerlerinde, kalbinde, böbreklerinde, karaciğerinde ve idrar kesesinde meydana gelebilecek parazitleri etkisiz kılar. Zira bu parazitlerin oluşma durumu dışarı çıkıp çıkmaması ile alakalı değildir. Kedinize sürekli evde bakmanın verdiği rehavete kapılarak parazit uygulaması konusunu göz ardı etmeyin! 

Hatta öyle ki, sadece kediniz için değil sizin için de tehlikeli bir durum olarak tehdit oluşturuyor. Parazitlerin evde kedi ile yaşayan herkese bulaşma riski var. Kedinizde oluşan iç parazitin yumurtaları, dışkı ile vücuttan atılırken önce kedinize oradan da onu severken size bulaşacaktır. Parazitlerin vücuda girmesi durumunda akciğer ve karaciğerinizde kist oluşturma, hamilelikte çocuk düşürme ve gözünüze bulaştığı takdirde kör olma gibi vahim sonuçlara neden olur.

Karma Aşısı 1 ve Karma Aşısı 2

En yaygın olarak görülen viral enfeksiyonlara karşı yapılan karma aşısı temel aşılar arasında yerini alırken, kesinlikle yaptırılması gerektiğini tekrardan vurgulamam gerekiyor! Bu aşı kediniz 2 aylık olduğunda iç/dış parazit uygulamalarından bir hafta sonra yapılır. Karma aşının birincisi yapıldıktan sonra hekiminiz tarafından ikincisi için gün verilmekte. Aşının yan etkileri arasında; ateş, halsizlik, iştahsızlık ve hastalık belirtilerinin olması doğaldır. Ancak bu sepmtomlar ikinci güne de taşınırsa, vakit kaybetmeden veteriner hekiminiz ile iletişime geçmelisiniz. 

Kuduz Aşısı

İsminden de anlayacağınız üzere kedinizi kuduz virüsüne karşı korumak adına yaptırılan aşı kediniz,  siz ve evde yaşayan tüm herkes için önem arz etmektedir. Kediniz 3 aylıkken yaptırılmasının sebebi, anne sütünden aldığı antikorların 3 ay koruma süresi olmasıdır. Ancak bu 3 ayın sonunda mutlaka ki aşı vurulmalıdır.

Lösemi Aşısı

En yaygın hastalıklardan biri olan lösemiye karşı korumak için yaptırılan lösemi aşısı, her ne kadar belirli bir süreçte yararlı olsa da yinede tam sonuç verme olasılığı yoktur. Ancak yinede yaptırılması zorunlu temel aşılardandır.

FIV Aşısı

4 aylık olan kediniz için, veterinerhekimizin tavsiyesi üzerine FIV aşısı vurulabilir. Yine oldukça önem arz eden bir aşı olup kedinizin aşı olmaması durumunda ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilir ve sonucu malesef ki ölüm ile neticelenebilir.

Yavru Kedilerde Aşı Uygulaması

aşı olan yavru kedi

Yetişkin kedilere kıyasla yavru kediler bağışıklık sistemi yönünden oldukça hassaslardır. Karşılaşabilecekleri hastalıklara karşı mücadeleci olamayıp yenik düşebilirler. Sizin dokunmaya özen gösterdiğiniz minik kediniz bakteri ve parazitlerin kurbanı olabilir düşüncesi hep aklınızda bulunmalı ki, bu tatlı canlıların aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyin. Aşı yaptırmak kadar doğru zamanda, doğru aşıyı yaptırmakta bir o kadar önemlidir. Bu yüzden veteriner hekiminiz ile devamı bir iletişim halinde kalarak aşı takvimini düzenli olarak uygulamalısınız.

Yavru Kedi Aşı Fiyatları

Aşının AdıİstanbulAnkaraİzmir
İç-Dış Parazit Uygulaması (senede 4 kez) TL TL TL
Karma Aşı TL TL TL
Lösemi Aşısı TL TL TL
Karma Aşı 2. Doz TL TL TL
Lösemi Aşısı 2. Doz TL TL TL
Kuduz Aşısı TL TL TL

Kedi Aşılarının Yan Etkileri Var Mı?

Her aşıda olduğu gibi kedinize yapılan aşıların da yan etkileri tabiki vardır. Fakat birçok kedide görülme durumu oldukça düşük. Oldu da sizin kediniz bu düşük oran içerisinde yer almadı diyelim, paniğe kapılmayın 24 saat gibi bir süre içerisinde bu etkiler geçecektir. Ancak 24 saati aşan belirtiler için veteriner hekiminiz ile görüşmenizin de gerekliliğini vurgulamalıyım! Görülebilecek semptomlar:

  • İştahın kapanması
  • Ateş
  • İshal
  • Kusma
  • Topallama
  • Kurdeşen dökme
  • Enerji kaybı
  • Enjeksiyonun uygulandığı bölgede şişme ve kızarma

Aşı Sonrasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Kediniz aşı olduktan sonra iştahında kapanma, halsizlik, ateş gibi semptomlar görülebilir. Bu durumun 24 saat sürmesi gayet normaldir ancak daha fazla devam ederse veteriner hekiminiz ile hemen iletişime geçmeniz gerekiyor. Aynı zamanda kedinizde stres yaratacak faktörlerden uzak tutmanızda yarar var.
  • Dış parazit aşısı yaptırdığınız kedinize saat boyunca dokunmamalı ve birkaç gün yıkamamalısınız.
  • Kedinizin aşısı tamamlanmadan diğer hayvanlar ile aynı ortama sokmayın. Aynı şekilde sizde başka hayvanlara dokunmayın. Sebebi ise dokunmuş olduğunuz hayvanda olabilecek hastalığın sizin aracılığınızla kedinize bulaşma riskinin olmasıdır.

İlginizi Çekebilecek Benzer İçerikler

Kedi İç Dış Parazit Aşısı Fiyatı Ne Kadar?

Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı sebebiyle bu aşıyı yaptırmayı düşünmeyen kedi ebeveynleri çok yanlış düşünmektedirler. İç dış parazit aşısı minik kedileri parazitlerden koruyarak birçok hastalığa karşı önlem olur. Kedilerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için aşılarını yaptırmak önemlidir.

Aşı olmayan kediler hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Hasta olduklarında aşılı kedilere göre çok daha ağır atlatırlar. Aşı olanlar bazen hastalığı hissetmezken aşısız kediler ağrılı, sancılı, acı çekerek hastalığı yenmeye çalışırlar.

Kedi İç Dış Parazit Aşısı Fiyatı Ne Kadar?

Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı birçok kedi sahibin karşılayabileceği bir tutardır. Kedi sahiplenme kararı vermeden önce aşı fiyatları incelenip kediye yaptırılıp yaptırılamayacağı düşünülmelidir. Aşılar için yeterli bütçe ayıramayacak olanlar ya bu kararlarından vazgeçmeli ya da aşıları tamamlanmış olan kediler sahiplenmelidir.

Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı TL civarındadır. Fiyat veteriner kliniğinden veteriner kliniğine göre değişkenlik gösterebilir. Her ilin veterinerler odası her sene aşı taban fiyatlarını açıklar ve veterinerler ona göre bir fiyatlandırma yaparlar. Bu yıl için güncel fiyatlar ortalama olarak TL arasında değişmektedir.

Yavru Kedilerde İç Dış Parazit Aşısı Kaç Ayda Bir Yapılır?

İç dış parazit aşısı, korunma maçlı yapılan bir aşıdır. Yavru kediler aşılanmaya ilk olarak iç dış parazit ile başlarlar. 45 günü doldurmuş olan bir yavru iç dış parazit aşısı olabilir. Yavru kedilerde iç dış parazit aşısı 3 ayda bir yaptırılabilir. Aşı periyodu için en sağlıklı cevabı veterinerler verecektir.

Yavru kedilerin tüm aşıları tamamlanıp 6 aylık olduklarında kedi sigortası yaptırılabilir. Kedi sigortası sayesinde acil kaza, yaralanma ve hastalıklarda sigortanın sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanılır. Yüksek fiyatlar ödemeden en üst sağlık hizmetinden faydalanılabilir.

İç Dış Parazit Aşısı Ne İşe Yarar?

İç dış parazit aşısı, kedilerin vücuduna parazitlerin girmesini önler. Parazitler sonucunda kedilerde kusma, ishal, öksürük, halsizlik, dışkıda kan gibi ciddi hastalıkların belirtileri görünmeye başlar. Halbuki aşıları yaptırıldığında kediler parazitlere karşı bağışıklık kazanır ve hastalanmaktan kurtulurlar.

Aşılar kedileri hastalıklardan belli ölçüde koruyabilirken bazı hastalıklara engel olamazlar. Aniden ortaya çıkan hastalıklarda veya kedinin yaşayacağı kazalarda hemen veterinere götürülür. Tekrardan eski sağlığına kavuşması için binlerce liralık veteriner maliyetleri çıkabilir. Veteriner masraflarına karşı bütçenizi korumak, sevimli dostunuzun sağlığının güvence altında olduğunu bilmek istiyorsanız evcil hayvan sigortası yaptırmalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası