evde bakılabilecek en güzel çiçekler / Eve renk katan saksı bitkileri nelerdir? İşte 10 çiçek önerisi – Evim

Evde Bakılabilecek En Güzel Çiçekler

evde bakılabilecek en güzel çiçekler

Rengarenk ve mis kokulu çiçekler ile dolu bir ortamı kim sevmez? Siz de evinizde doğanın bu şahane ürünlerinden bakmak istiyorsunuz ama hangi en çiçekleri sizin eviniz için daha uygun karar veremiyorsanız işte ev bitkisi türleri üzerine rengarenk ve göz kamaştırıcı bir derleme ve inceleme… Eviniz için en güzel çiçekler!

- Dekorasyona uyumlu seçimler

Ama önce bir ipucu: Ev çiçekleri gerek renkleriyle gerekse de dokularıyla farklı dekorasyonlara uyum sağlayabilirler. Eğer evinizi çiçeklerle süslemek istiyorsanız, dekorasyon renklerine ve desenlerine uyumlu tercihler yaparsanız çiçeğin etkisini bir kat daha arttırabilir ve evinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.

1. Menekşe

Özellikle ülkemizde evlerde en yaygın bulunan çiçeklerin başında menekşeler geliyor. Bunun en önemli nedenlerinin başında menekşelerin ev bitkisi türleri olarak bakımlarının kolay olması geliyor elbette. Yayvan ve geniş ağızlı saksılarda, nem dengesini iyi koruyan bir toprakla, aydınlık ama güneşi doğrudan dik açıyla almayan bir yerde muhteşem çiçekli menekşelerle evinizi süsleyebilirsiniz.

2. Fulya

Fulya mis kokusuyla büyüleyen muhteşem bir kır çiçeği. Kış bitkisi olan fulyalar karda bile açabilen ve çok soğuklarda dahi yaşayabilen dayanıklı bir çiçek. Bakımı kolay olan bu zarif çiçekler hakkında bilmeniz gereken en önemli şey sıcaktan hiç mi hiç hoşlanmadıkları ve bunun için de balkon gibi sürekli hava alan ve serin yerlerde yetiştirilmeleri gerektiği.

3. Nergis

Aynı aileden olduklarından yapısal olarak fulyaya oldukça benzeyen nergis çiçekleri de sıcağı pek sevmeyen bir kış çiçeği türü. Kışın ilk günlerinden itibaren çiçek açmaya başlayan nergisler kış depresyonu ile başa çıkmak isteyenler için de mis kokulu çiçekler arasından harika bir seçenek.

4. Begonya

Güzelim renkleriyle kalbimizi çalan begonyalar direkt gün ışığına maruz kalmamalıdır ama içinde bulunduğu ortam loş ya da karanlık da olmamalıdır. Rüzgardan ve soğuktan uzak tutulması gereken begonyaları kapı ağzı ve pencere kenarlarında değil daha iç alanlarda konumlandırmalısınız.

5. Anemon

Anemon çiçeği zarafeti ve çarpıcı renkleriyle içinde bulunduğu her yeri güzelleştiren bir estetik unsurudur ama aynı zamanda oldukça kırılgan ve hassas bir yapıya sahip oldukları için bakımları zordur. Güneş gören bir yerde durması gerekir; toprağının sürekli nemli olması gerekir ama fazla su da çiçeği çürütür.

6. Orkide

Nadir zarafetleriyle ve büyüleyici estetikleriyle her zaman  göz kamaştıran orkideler özen isteyen çiçeklerdir. Orkidenin bakımını zorlaştıran en önemli şey bu bitkilerin sıradan topraklarda yetişmemesi. Orkidelerin topraklarının geçirgen olması gerekiyor ve bunun için de orkidelerin saksılarında belirli karışımlar kullanılıyor. Orkideniz için toprağı dilerseniz internetteki tariflere bakarak kendiniz hazırlayabilirsiniz ancak eğer ilk defa orkide bakacaksanız hazır orkide topraklarından satın almanızı tavsiye ediyoruz. Bunun dışında orkideye verilecek su da oldukça önem taşıyor. Orkideler oksijen açısından zengin, asla bayat olmayan, kaliteli ve orkidenin bulunduğu odanın sıcaklığında suyla sulanmalı. Orkidenizi yerleştireceğiniz yere karar verirken de hem aydınlık hem de serin bir nokta olmasına dikkat etmelisiniz.

7. Minyatür güller

Türkiye’deki bahçeli evlerde en sık gördüğümüz çiçeklerin başında güller geliyor. Ama iç mekanlarda da birbirinden güzel ve rengarenk güller yetiştirebilirsiniz. Gül bakımı ise haftada iki gün sulanarak ve yaz aylarında 15 günde bir, kış aylarında ise ayda bir sıvı gübre desteğiyle oldukça basit.

8. Atatürk çiçeği

Türkiye’de yetiştirilmesi ve tanınmasına önayak olduğu için adını Mustafa Kemal’den alan Atatürk çiçeği göz kamaştırıcı kırmızısıyla dikkat çeken bir salon bitkisi. Bakımıysa özen istiyor ama aynı zamanda oldukça basit: Yaz aylarında bol su istiyor, sıcak havalarda yapraklarının da püskürtme yoluyla serinletilmesi gerekiyor. Yaz döneminde aydınlık ama yarı gölge alanlarda durmalı. Çiçeklenmeye başladığı Eylül ayından itibaren ise yapraklarının kızarması için günde 14 saat kesintisiz karanlığa maruz kalması gerekiyor. Bunun için de akşam saatlerinde karanlık bir dolaba kaldırılması öneriliyor.

9. Sümbül

Güzel kokularıyla tanınan, yılın büyük çoğunluğunda çiçekli halde görülen ve ev içinde yetişebilen bitkilerden bir diğeri ise sümbül. Sümbüller soğuğu ve rüzgarı sevmez, bu da onları aslında mükemmel bir salon bitkisi haline getiriyor. Doğrudan güneş istemeyen sümbüller aydınlık odalar için ideal bir bitki seçeneği.

Amber çiçeği

Tek yıllık bir çiçekli bitki olan amber çiçeğinin anavatanı Çin ve Hindistan.  Aslında salon bitkisi olarak ülkemizde pek yaygın olmayan bu çiçekler yıldızı andıran yapraklarıyla sıra dışı bir çiçek arayanlar için ideal. Güneş alan alanlarda bakılması gerekiyor.

Sardunya

Yaz aylarında çiçek açan ve büyürken sürekli sulamaya ihtiyaç duymayan sardunyalar da ülkemizin en popüler çiçeklerinden biri. haftada bir gübre desteğiyle kuru ve sıcak bir yerde güzel çiçekli sardunyalara sahip olabilirsiniz.

Onbir ay çiçeği

Onbir ay çiçek açabildiği için adına onbir ay çiçeği denilen bu harika salon bitkileri aslında balkon ve pencere kenarları için ideal. Sıcak havayı sevmezler ve esintili konumlarda yaşamaları gerekir. Ancak bu bitkiyi Şubat sonundan Kasım sonuna kadar da doğrudan güneşten korumalısınız.

Açelya

İstanbul ve Karadeniz kıyılarının havasını çok seven açelyalar her ne kadar zaman zaman içeride de bakılsa da aslında salon bitkisi değildir. İç odalardan ziyade balkonlar için uygun olan açelyalar soğuk havalara da dayanıklıdır ve havadar ve esintili açık havalardan hoşlanır.

Gerbera

İyimserliğin simgesi olan gerbera çiçeği büyük ve renkli papatyalara benzer ve renkleri ve zarifliğiyle göz doldurur. Bu enerjik çiçeklerin iyi güneş görmesi ve bol toprak ihtiyacı duyduğu için en az cm derinliğinde saksılarda bakılması gerekir.

Venüs sinekkapan

Otantik, biraz korkutucu ve kesinlikle sıra dışı bir etyiyen çiçeğe ne dersiniz? Gönderdiği koku sayesinde sinek ve diğer küçük canlıları yapraklarının içine çektikten sonra yaprak içinde bulunan hassas tüyler yardımıyla kapanıp canlının çıkamamasını sağlayan egzotik bir bitki… Sinek problemi olan evler için kullanışlı değil mi? 

Zambak

Ve birbirinden farklı türleriyle her zevke uyum sağlayan birbirinden güzel renkleriyle göz dolduran ve bakımı da son derece kolay olan kusursuz zambaklar… Çiçek bakımına yeni başlayanlar için en ideal seçeneklerden biri. 

​Mutfak dolabı modelleri: 6 örnek fotoğraf

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

Bakımı Kolay Bitki ve Çiçekler

Evlerinizi çiçeklerle renklendirmek istiyorsanız, bakımı kolay çiçekler içinden bir seçim yapabilirsiniz. Uzun süre dayanıklı, kuruması neredeyse imkansız olan bakımı kolay ev bitkileri, doğayı iç mekana taşımak ve kendi küçük ormanınızı yaratmak için oldukça iyi bir fikir olacaktır. Evde bakımı kolayçiçekler ile iç mekanlarınızı ve balkonlarınızı renklendirmenin harika bir yolunu bulmuş olacaksınız. Fidan Burada ile hem ruh halinize hem de evinizin havasını değiştirmeye yarayacak bitkilerle buluşmanın tam zamanı!

Para Ağacı

Bakımı kolay saksı çiçekleri içinde yer alan Pachira Aquatica, para ağacı olarak da adlandırılır. Oldukça gür, etli, parlak yeşil renkte yapraklarıyla bilinir. Para çiçeği, güneşi çok sever. Büyümesi için orta derecede su vermek yeterlidir.

Paşa Kılıcı (Sansevieria Trifasciata)

Bakımı kolay salon bitkileri içinde en çok tercih edilen Paşa Kılıcı çiçeği, son derece sert yaprakları ile bilinir. Kötü şartlarda bile yaşamını sürdürebilir ve çok az sulanması yeterlidir. Bakımı oldukça kolay olan bu bitkinin en önemli avantajı, hava temizleme özelliğine sahip olmasıdır. Paşa kılıcı, gün boyunca oksijen depolar. Gece olduğunda ise bu oksijeni serbest bırakır. Bundan en iyi yararlanmanın yolu yattığınız alana yerleştirmenizdir. Paşa kılıcı, çok mutlu olduğunda bazen tabanından güzel kokulu bir çiçek verir.

Zamia Bitkisi (Zamioculcas Zamiifolia)

Zamia bitkisi, Doğu Afrika’ya özgü bir bitkidir. Evlerde parlak yeşil rengi ile muhteşem bir görüntü verir. Bu bitki, kısmi ışık ya da tam gölgeyi sever. Bu nedenle az ışığa sahip bir ev için kolay bakılan çiçekler içindedir. Solmuş yapraklarını ayıklamak dışında hiçbir budamaya ihtiyacı yoktur. Gölgeli ve nemsiz ortamda tutulduğunda ve ara sıra sulandığında oldukça mutlu olur.

Salon Yaprağı Çiçeği (Aspidistra Elatioru)

Dayanıklı oluşu ile bilinen bir bitkidir. Salon yaprağı çiçeği, evde düzensiz sulamaya dayanıklı olduğu için evde kolay bakılan çiçekler içinde yer alır. Hemen hemen her ışık seviyesinde yaşayabilir. Bu zarif bitki soğuğu sevdiği için kaloriferlerden uzak tutulmalıdır.

Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)

Bakımı için hiçbir özen gösterilmese de çok uzun yıllar yaşayabilen bir bitkidir. Bakımı kolay salon çiçekleri içinde yer alan devetabanı, olumsuz şartlara dayanıklıdır. Deve Tabanı, en çok aranan ev bitkilerinden biridir. Bitkinin parlak kalp şeklinde yaprakları her evin salonunu süsleyebilir. Hafif bir sulama ile pek çok ışık koşulunda gelişimini sürdürebilir.

Kurdele Çiçeği (Chloroghpum Comosum)

Bakımı kolay ev çiçekleri içinde klasik bir ev bitkisidir. Kurdele çiçeği, küçük ortamlarda bile şık görünüm vermesi ile ünlüdür. Neşeli görüntüsü ile dikkatleri üzerine toplayan kurdele çiçeği, ev içinde her alan için uygundur. Sulamayı unutan kişiler için en ideal bitkilerden olduğu söylenebilir. En iyi gelişimi kısmi ışık aldığında verir.

Madagaskar Dragon Ağacı (Dracaena Marginata)

Mini bir palmiye ağacı görüntüsüne sahip olan Madagaskar Dragon Ağacı, tropikal bir hava yaratmak isteyenler için harika bir seçimdir. Evde bakımı kolay bitkiler içinde olan Madagaskar Dragon Ağacı, zarif uzun kılıca benzer yapraklara sahiptir. Bu bitki, nemi sevdiği için banyoda da tutabilirsiniz. Harika bir hava temizleyicidir. Sulama ihmal edildiğinde dayanıklılığı ile bu durumu tolere edebilir. Yani banyo bitkileri arasında da düşünülebilir.

Açelya

Bakımı kolay balkon çiçekleri arasında yer alan açelya, zarif görüntüsü ile dikkat çeker. Güneş ışığı alan balkonları çok seven bu çiçek, rüzgar karşısında dirençlidir. Karlı havalarda ise iç mekanda kalması gerekir. Gölgeyi ve nemi sever. Bakımı kolay olan çiçekler içinde olan açelyanın büyüme süreci uzundur.

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası