osmaneli nerenin kazası / Yenişehir nerenin ilcesi?

Osmaneli Nerenin Kazası

osmaneli nerenin kazası

Bilecik Nerede, Hangi Bölgede? Bilecik Hangi İllere Yakın ve Kaç İlçesi Var?

Bilecik tarihi açıdan çok önemli kentlerimizden biridir. Bilecik ilimiz birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bilecik, Türkiye'nin en az kalabalık ve en küçük olan illerinden birisidir. Bilecik ilimizin yüz ölçümü 4.307 km2 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ilimizin deniz seviyesinden yüksekliği 513 metre ve plaka kodu 11'dir.

BİLECİK NEREDE?

Bilecik ilimiz Marmara Bölgesi'nde yer alır. Marmara Bölgesi'nin ise Güney Marmara Bölümü'nde yer alan bu şehrimiz Marmara Bölgesi'nin Anadolu'ya açılan kapısı olarak da bilinir. Bu ilimiz Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi'nin tam kesim noktaları üzerinde bulunmaktadır. Bu ilimizin komşuları ise doğu sınırında Bolu ve Eskişehir, güney sınırında Kütahya, batı sınırında Bursa, kuzey sınırında ise Sakarya illeri ile sınır komşularıdır.

BİLECİK HANGİ BÖLGEDE?

Bilecik ili Osmanlı Devleti'nin kurulmasında çok mühim bir ilimizdir. Bu ilimiz Karadeniz, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi'nin tam kesim noktaları üzerinde bulunmaktadır. Bilecik ilimiz Marmara Bölgesi'nde yer alır. Marmara Bölgesi'nin ise Güney Marmara Bölümü'nde yer almaktadır.

BİLECİK NÜFUSU

Bilecik Türkiye'nin en az kalabalık şehirlerinden biridir. Bu şehrimizin 2020 verilerine göre ortalama nüfusu 218.717 kişidir. Bu nüfusun 107.527'i kadın, 111.190'ı erkek olarak bulunmaktadır.

BİLECİK İLÇELERİ

Bilecik ilimize bağlı 8 tane ilçe bulunmaktadır: Bu ilçeler nüfus sıralamasına göre çoktan aza şu şekildedir:

  • Merkez
  • Bozüyük
  • Osmaneli
  • Söğüt
  • Gölpazarı
  • Pazaryeri
  • Yenipazar
  • İnhisar

Bilecik nerede, hangi bölgede? Bilecik'in ilçeleri nelerdir? Bilecik'te gezilecek yerler

BİLECİK NEREDE, HANGİ BÖLGEDE?

Bilecik, Bilecik ilinin merkezi olan ilçedir. Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde kalmaktadır.

BİLECİK TARİHÇESİ

Günümüz yerleşimiyle ilgili bilgiler sınırlıdır. Şehrin 4 km güneybatısında yerleşimin M.Ö 3000'lere kadar uzadığı düşünülen Agrilion antik kenti bulunmaktadır. Günümüz yerleşimin Hamsu ve Debağhane dereleri arasındaki kayalık çıkıntıda Bizans döneminde Belekoma adıyla bilinen bir kale bulunmaktaydı. 13. yüzyılda Bizans'ın Selçuklularla mücadelesinde uç bölgesinde yer alan Bilecik, yüzyılın ortalarından itibaren tekfur idaresinde merkezden yarı bağımsız olarak yönetilmekteydi. Bilecik, 1299 yılında ani bir baskınla Osmanlı topraklarına katıldı. Bilecik'in ele geçirilmesiyle Osman Gazi burada bir mescid yaptırmış, küçük oğlu Ali ve eşi ile aynı zamanda eşinin babası olan Şeyh Edebali burada yaşamıştır. Şehir kalenin etrafında gelişim göstermekle birlikte, coğrafi yapıdan dolayı yeterli büyüme sağlanamamıştır. 16. yüzyılda 700 civarında küçük bir nüfusa sahip olan yerleşimin onda bir kadarını Hristiyan nüfus oluşturmaktaydı. 1649 yılındaki Avârız kayıtlarında Bilecik Ertuğrul Gazi vakıflarına ait bir kasaba olarak kaydedilmiştir. Bu dönemde yerleşim, dokuz Müslüman ve bir Hristiyan olmak üzere 10 mahalleden oluşmaktaydı. Coğrafi konumu nedeniyle tarımda yapılamayan yerleşim, bu tarihlerde demir madenciliği ve ipek dokumacılığı yönüyle gelişmişti. Osmanlı idaresinde uzun süre Sultanönü sancağına bağlı bir kaza olarak görülen yerleşim, Tanzimat’tan sonra Hüdavendigâr eyaletine bağlı bir sancak oldu. II. Abdülhamid döneminde Ertuğrul sancağının merkez kazası Bilecik, Cumhuriyet’in ilk yıllarında vilâyet oldu. 1924 yılında vilâyetin adı Bilecik’e çevrildi.

BİLECİK'İN KAÇ TANE İLÇESİ VARDIR?

Bilecik (il merkezi)
Bozüyük
Gölpazarı
İnhisar
Osmaneli
Pazaryeri
Söğüt
Yenipazar

BİLECİK'TE GEZİLECEK YERLER

Şeyh Edebali Türbesi
Bilecik Müzesi
Bilecik Saat Kulesi
Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı

BİLECİK YÖRESEL YEMEKLERİ

Ovmaç Çorbası
Bıldırcın Kebabı
Parmak Köftesi
Cevizli Büzme Tatlısı
Bilecik Güveci
Bilecik Nohutlu Mantı
Bozüyük Mantısı

Osmaneli

Osmaneli, Güney Marmara'da Bilecik ilinin bir ilçesidir. Kuzeyde Sakarya'nın Pamukova, kuzeydoğuda Sakarya'nın Geyve, güneydoğuda Gölpazarı, güneyde Merkez ilçeyle, batıda Bursa'nın Yenişehir, kuzeybatıda Bursa'nın İznik ilçeleriyle çevrilidir.

30 derece doğu boylam, 40 derece 3 dakika kuzey enleminde olup İstanbul'a 200 km, Bursa'ya 107 km, Adapazarı'na 70 km ve Eskişehir'e 120 km uzaklıktadır.

Geçmişi MÖ 1000 yılından kalma Trak mezarı kalıntısı kadar uzanan Osmaneli, 1308 yılında Osmanlı topraklarına katılmış bir Anadolu ilçesidir.

Osmaneli'nin yüzölçümü 526 km kare olup ilçe merkezinin nüfusu 14.521'dir. Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde bahsettiği üzere ayvası, karpuzu ve zeytini başta olmak üzere birçok tarım ürünü meşhurdur.

Osmaneli'nin bilinen ilk adı Anadolu'nun ilk yerleşik halklarından Luwi lerin dilinde yakınından geçen Göksu (Gallos) Çayı'ndan esinlenilerek ilk çağda Mela ya da Gallos olarak anılıyordu. Bu nedenle olsa gerek bilinen ilk adı Melewana dır (Mela halkının kenti). Helenleşme çağında kentin adı Melagina'ya dönüşmüştür. Daha sonraki dönemlerde Lefke diye anılmıştır. Lefke, eski Helencede Leuikai "Ak Kavaklık" deyişinden almıştır.

1308 yılında[2] fethedilerek Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1913 yılında Osmaneli adını almıştır. 30 Nisan 1926 tarihinde Bilecik iline bağlı bir ilçe olmuştur.

Osmaneli, İstanbul-Hicaz demir yolunun geçtiği ilçelerden biridir. 1926 yılındaki mübadeleye kadar bölgede Rumlar yaşamıştır. Rum kültüründen bugüne ulaşan en kalıcı örnek Aya Yorgi Kilisesi kalıntısıdır. Yine 1970'li yıllara kadar Rum ailelerce işletmecilik bazında ipek imalatı yapılmıştır.

Nüfus[değiştir Son Güncellenme:

Marmara Bölgesinde yer alan Bilecik ilçesi konum itibari ile bölgenin Anadolu'ya açılan kapısı gibidir. Akarsu ve gölet bakımından zengin bir il olan Bilecik önemli bir su kaynağında yer almaktadır.

Bilecik Nerede?

Ülkemizin illerinden biri olan Bilecik Marmara Bölgesinin Güneydoğusunda yer almaktadır. Kuzey bölgesinde Sakarya, güney bölgesinde Kütahya bulunmaktadır. Ayrıca batısında Bursa ili ve Doğusunda ise Bolu ve Eskişehir illeri ile komşudur. Bilecek ilinin Gölpazarı, Osmaneli ve Söğüt ilçeleri, şehrin en önemli su kaynaklarından olan Sakarya Nehri'nin kıyısında yer almaktadır.

Bilecik Hangi Bölgede?

Eski çağlarda da yerleşim yeri olan Bilecik ili Türkiye'nin en küçük toprak parçasına sahip şehirlerimizden birisidir. Sakarya'nın etrafında bulunan Bilecik ili Marmara Bölgesinin güneydoğusunda yer almaktadır.

Bilecik'in Kaç İlçesi Var?

Bilecik ilçesine bağlı 8 ilçe bulunmaktadır. En kalabalık ilçeleri Merkez ve Bozüyük ilçeleridir. Osmaneli, Söğüt, Gölpazarı, Pazaryeri, Yenipazar ve inhisar ise diğer ilçeleridir.

Bilecik İlçelerin Ortalama Nüfusu Nedir?

Toplamda 223.448 nüfusa sahip olan Bilecik ilinin ilçelere göre nüfus dağılımları şu şekildedir;

Merkez: 78.533
Bozüyük: 75.566
Osmaneli: 21.105
Söğüt: 18.167
Gölpazarı: 10.464
Pazaryeri: 10.301
Yenipazar: 2.877
İnhisar: 2.414

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası