burun eti ameliyatı tampon / Burun ameliyatında ‘tamponsuz’ dönem

Burun Eti Ameliyatı Tampon

burun eti ameliyatı tampon

Burun Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Büyüme Nedenleri

Burun eti ameliyatı burun etlerindeki büyüme nedeniyle hastaların yaşadıkları şikayetleri ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen cerrahi müdahaledir. Burun eti, burnun sağ ve sol boşluklarında üçer adet bulunur ve toplamda 6 adettir. Ancak bunlar arasında en çok çalışanı, en alt kısımda yer alan ve konka olarak adlandırılan burun etidir.

Burun eti neden büyür sorusunun yanıtı da özellikle burun eti ameliyatı olması gerekenler tarafından merak ediliyor. Kimi zaman burun etlerinin orta ve alt kısımlarında aşırı büyüme meydana gelebilir. Bunun nedenlerini şu şekilde sınıflandırabiliriz:

İlaçlar

Burun tıkanıklığına neden olan grip gibi bazı hastalıklar, ilaç kullanımı gerektirir. Burun açıcı ilaçların uzun süre kullanılması ise burun etlerinin büyümesine neden olur.

Alerjiler

Vücudun alerjik reaksiyonları, konka büyümesi nedenleri arasında yer alıyor. Özellikle toz, polen, küf soluyan kişilerde burun etlerinde şişmeler olabilir. Alerjik reaksiyon durumunda meydana elen şişmeler uzun süre konkanın ödemli kalmasına neden olabiliyor. Tekrarlayan alerjiler durumunda da aynı sonuç ortaya çıkar.

Enfeksiyonlar

Özellikle viral enfeksiyonlar ya da sinüzit gibi sorunlardan kaynaklı olarak da konka şişmeleri meydana gelebiliyor. Bu da zamanla burun etlerinde büyümeye sebebiyet veriyor.

Çevresel Unsurlar

Kirli havada uzun süre bulunmak, tütün ürünleri kullanmak, konka büyümesi nedenleridir.

Sıraladığımız bu faktörlerin yanı sıra burun kemiğinde eğrilik olması ve gebelik durumunda da burun etleri büyüyebilir.  Hastaların yaşam kalitesinin düşmesine neden olan bu sorunu gidermek için burun eti ameliyatı kararı alınabilir. Ameliyatın nasıl yapıldığı, ameliyat sonrasında tampon kullanılıp kullanılmadığı gibi merak edilen tüm detayları ele alacağız. Öncelikle en sık merak edilen konudan; ameliyat sonrasından söz edelim.

Burun Eti Ameliyatı Sonrası Neler Olur?

Burun eti ameliyatı sonrası neler olur

Hastalar burun eti ameliyatı sonrasında yaklaşık 6 &#; 8 saat dinlenmelidir. Sonrasında yavaşça ayağa kalkarak kısa süre yürümeleri istenir. Yürüme süresi yavaş yavaş artırılır. Ameliyat sonrası vücut hareketlerine dair çok fazla kısıtlama bulunmaz. Sadece baş aşağı şekilde durmaları ve yere bakmaları istenmez çünkü bu pozisyon baş ağrısına neden olabilir. Hastaların operasyon sonrasında doktor tarafından reçete edilen ilaçları muntazam biçimde kullanması, bol su içmesi önemlidir.

Burun bölgesine darbe almamak, bu bölgeye baskı uygulamamak ve masaj yapmamak gerekir. Düzenli olarak pansumana gelmeleri de gereklidir. Eğer operasyon sonrasında tampon kullanıldıysa birkaç gün içerisinde tampon alınır. Kendiliğinden eriyen tamponlar kullanılmışsa alınmasına gerek kalmaz. Operasyon sonrası iyileşme süresi hastaları çok zorlamaz ve çok uzun sürmez.

Burunda Et Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Çoğu zaman hastalar daimi burun tıkanıklığı şikayeti ile doktora başvurur ve burun eti büyümesi tanısı konur. Dolayısıyla burunda et olduğunun anlaşılmasının kolay yolu burun tıkanıklığı semptomudur. Hastalar burunları tıkalı olduğundan ağızdan solunum yaparlar ve bu da ağız kuruluğuna neden olur.

Nazal solunumun yeterli olmaması nedeniyle akciğerler yeterince oksijen alamaz. Haliyle dokular ve tüm organlara yeterli oksijen ulaşmaz. Bu da sabahları yorgun uyanmaya, gün içerisinde bitkin hissetmeye neden olur. Yetersiz oksijen nedeniyle baş ağrıları da yaşanabilir. Fakat burun eti ameliyatı hastaların yaşadığı tüm bu sorunları ortadan kaldırır.

Lazer İle Burun Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Geniz etinin kazınarak alınması ya da kesi ile alınması gibi yöntemler burun eti ameliyatı teknikleri arasında yer alıyor. Bir diğer metot da lazer teknolojisinden yardım alınarak operasyonun gerçekleştirilmesidir. Dokunun ısı yolu ile alınması şeklinde uygulanan burun eti ameliyatı durumunda daha az kabuklanma meydana gelir. Burun eti mukozasında minimum düzeyde hasar oluşması da bu yöntemin avantajlarından biridir.

Burun Eti Ameliyatı Şartları Nelerdir?

Burun etinde büyüme olan her hastanın burun eti ameliyatı olması gerekmez. Eğer tıbbi tedaviler yeterli olmadıysa, burun tıkanıklığı şiddetli düzeyde devam ediyorsa bu durumda ameliyat kararı alınabilir. Anormal bir büyüme olmadığı müddetçe önce tıbbi ilaç tedavisi uygulanır. Ancak tedavinin hastayı rahatlatmaması durumunda ameliyat zorunlu bir seçenek olur.

Hangi Durumlarda Ameliyat Gerekir?

Hastalarda burun eti ameliyatı hangi durumlarda gerekir sorusunun yanıtlarını kısaca listeleyelim.

Burun Tıkanıklığı

Burun tıkanıklığı nedeniyle ağızdan solunum yapılması, uyku apnesinin olması ve buna bağlı sıkıntılar yaşanması durumunda cerrahi müdahale gerekir. Bununla birlikte kalp yetmezliği durumunda hastalar yeterli solunum yapamıyor olabilir. Hastanın yetersiz solunum nedeni burun etinin büyümesi ise en kısa zamanda burun eti ameliyatı gerçekleştirilmelidir. Bazı büyüme ve gelişme problemleri neticesinde burun etinin yerleşimi ya da büyük olması ameliyat nedenlerinden biridir.

Enfeksiyonlar

Geniz akıntısının kronik olması, sürekli tekrarlaması ya da sinüzit sorunu, bazı ataklara neden olur. Bu ataklar da hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Yaşam konforunun yeniden sağlanması için cerrahi müdahale gerekir. Sürekli tekrarlayan enfeksiyonlar burun etinin büyüme nedenleri arasında en yaygın olanlardan biridir. Bununla birlikte tekrar eden orta kulak enfeksiyonlarının da ameliyatı zorunlu kılabildiğini ekleyelim.

Tümör şüphesi

Yapılan incelemelerde tümör olduğu şüphesi doğduğunda ameliyat ile burun etinin alınması gerekebilir.

Bilginiz olsun &#;> Burun estetiği

Burun Eti Ne Gibi Rahatsızlıklara Yol Açar?

Burun etinde büyüme olması hem doğrudan hem de dolaylı yoldan çeşitli sıkıntılara neden olur. Bu rahatsızlıklar arasında en önemli olanı ise burunda tıkanıklıktır. Derin nefes almakta güçlük çekilmesi ise vücuda yeterli oksijen gitmesini önlüyor. Özellikle geceleri ağızdan nefes alınması, ağız kuruluğu ve ağızda kötü koku oluşmasına neden oluyor. Hatta ağız ve diş sağlığı dahi bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Geceleri horlama ve uyku apnesi gibi sorunlara da neden olabildiğini söyleyebiliriz. Yüz bölgesinde hafif bir ağrı hissedilmesi, alın bölgesinde basınç hissedilmesi de burun eti büyümesinin yarattığı şikayetlerdir. Koku ve tat alma duyularında değişim olması, azalma olması, burun bölgesinde akıntı olması da nedenler listesinde yer alıyor. Tüm bu şikayetlerin ortadan kaldırılması için burun eti ameliyatı ile burun etlerine müdahale edilmesi gerekiyor.

İlginizi çekebilir &#;> Burun kırığı

Burun Eti Operasyonu Nasıl Gerçekleşir?

Öncelikle burun eti ameliyatı hem lokal hem de genel anestezi ile yapılabilen bir müdahaledir. Bu operasyon farklı teknikler ile uygulanabiliyor. Yöntemlerden biri burun etinin tamamen alınmasıdır. Bu yöntemde burun eti kesi yolu ile dokudan ayrılır ve çıkarılır. Ancak bu metot tercih edildiğinde ameliyat sonrasında hastaların soluduğu havayı düzenli olarak nemlendirmesi, filtrelemesi gerekir. Bu sıkıntılar nedeniyle burun etinin kesi yolu ile tamamen çıkarılması, çok zorunlu olmadıkça tercih edilen bir yöntem değildir.

Günümüzde en çok tercih edilen yöntem ise burun etinin küçültülmesi işlemidir. Eğer burun kemiğinde bir problem yoksa burun eti ameliyatı burun etinin küçültülmesi prosedürü ile gerçekleştirilir. Sadece tek bir seansta kesin çözüm alınabiliyor olması, hastaların iyileşme sürecinin zorlu geçmemesi bu yöntemin avantajları arasında yer alır. Operasyon kapsamında burun eti yüzeyinin yapısının olabildiğince korunması hedeflenir.

Ameliyatta tercih edilebilen diğer teknikleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Isı ile burun etinin küçültülmesi (koterizasyon ya da lazer tekniği)
  • Radyofrekans ile burun etinin küçültülmesi
  • Burun eti yumuşak dokularının azaltılması (mikrodebrider)

Burun Eti Ameliyatı Sonrası Tampon Gerekir Mi?

Günümüzde burun eti ameliyatı sonrasında kendiliğinden eriyen burun tamponları kullanılıyor. Her ameliyat için tampon kullanımının zorunlu olmadığını belirtelim. Burun eti ve ameliyat konusunda merak ettiğiniz soruları yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Merak edenler için &#;> Tamponsuz burun ameliyatı

Burun Eti Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun Eti Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?

Burun eti nedir?

Yüzün en belirgin yerinde bulunan ve solunum yapmakta bize yardımcı olan burun, işlev açısından büyük önem teşkil etmektedir. Dışardan alınan solunum bütün vücudu etkileyeceğinden oldukça dikkat etmemiz gerekir. Hekimlere gelen şikâyetler büyük bir oranda tıkanıklık veya burun içinde oluşan etlerden gelir.

Burun eti ne gibi rahatsızlıklara yol açar?

Burun etinin fazla büyümesi, hastanın yaşamında olumsuz özellikler gösterebiliyor. Burun da oluşan kemik eğriliği, burun etinin büyümesi nefes tıkanıklığına, nefes almada zorluğa, gece uyurken horlamaya, baş ağrılarına geniz nedeniyle boğaz enfeksiyonlarına neden olur. Bu şikâyetlerin sonlanması burun ameliyatı ile hedeflenir.

Burun eti operasyonu nasıl gerçekleştirilir?

Burun eti ameliyatı lokal veya genel anestezi ile lazer veya işlevsel cihazlar kullanılarak yapılır. Burun eti ameliyatlarında hedef burun etini en minimum düzeye indirmektir. Burun etleri uzman hekimler tarafından gelişmiş teknoloji ile küçültülebilmektedir. Bu operasyon burun hava yollarında rahatlama, ferahlık oluşturarak hastanın yaşam kalitesini arttıracaktır.

Burun eti operasyonu ne kadar sürer?

Uzman hekim taraflarından gerçekleştirilen ameliyatlar yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Fakat burun eti ameliyatıyla birlikte sinüzit gibi rahatsızlıklara da müdahale edildiğinde operasyon süresi uzayabilir.

Burun eti operasyonu sonrasında özellikle nelere dikkat edilmesi gerekir?

Sorunsuz ilerleyen bir burun eti ameliyatı sonrasında hasta 1 gün içinde taburcu edilebilir. Taburcu edildikten sonra hastanın elbette dinlenmesi gerekir. Bu dinlenme süresini yaklaşık 1 hafta olarak söyleyebiliriz. Burun temizliğine dikkat edilmesi gerekir. Taburcu edilen hasta haftalık aralıklarla doktor kontrolüne gelmelidir. Burun ameliyatı sonrası sprey kullanılabilir.

Burun eti operasyonu sonrasında tampon gerekir mi?

Burun eti ameliyatı sonrasında eriyen burun tamponları veya lokal pamuklar kullanılabilir. Fakat burun eti ameliyatı devamında deviasyon işlemi olmadıysa tampona gerek olmayabiliyor.



 

Burun ameliyatının ardından ilk bir haftalık süreci atlattınız. Genelde üçüncü ya da dördüncü gün tamponlarınız çıkartılacaktır. Ancak bazı burun ameliyatlarında yerleştirilen tamponlar 7 ila 10 gün arasında da alınabilir.

Atel ile birlikte çıkartılan tamponlardan sonra kendinizi biraz daha rahat hissedeceksiniz. Ayrıca burun görüntünüzü de merak ettiğiniz için ilk kez genel burun görünümünü izleyebileceksiniz.

Atel ve tamponlarınız çıkartıldıktan sonra burnunuzun oldukça şiş olduğumu gözlemleyebilirsiniz. Ancak aynada izlediğiniz burun görüntünüzün şimdi halinden bile ne kadar çok değiştiğini kolayca fark edebilirsiniz.

Operasyonun kapsamına göre tampon çıktıktan sonraki ilk süreçlerde burnunuzda ödem miktarı oldukça fazla olacaktır. Ödemin tamamen geçmesi için yaklaşık 60 günlük bir süreç gereklidir.

İlk iki ayın ardından ödeminiz ya tamamen geçecektir ya da büyük kapsamlı bir burun ameliyatı geçirdiyseniz sadece %70’i geçecektir. Tampon çıkar çıkmaz genel yüz hatlarınızda çok az şişlik ya da hiç şişlik olmayacaktır. Bu nedenle artık tek yastık kullanarak dinlenebilir ya da uyuyabilirsiniz.

Yine sırt üstü uyumaya devam edeceksiniz. Bir ay tamamlandıktan sonra sağa ya da sola dönerek uyku pozisyonunuzu alabilirsiniz. Ama yüz üstü yatma alışkanlığınız var ise bunun için yaklaşık 1 yıl beklemek zorunda kalacaksınız.

Tamponlarınız çıkartıldıktan sonra büyük oranda geçen şişliklerin yine devreye girmemesi için ten renginize uygun bantlar yerleştirilecektir. Bu bantlar koruyucu özelliklere sahip olup şişme oluşumlarına karşı da oldukça etkilidir.

Ancak tampon ve atellere göre suya dayanıklı yapıda değillerdir. Bu nedenle bantlarınız yapıştıktan sonra üç gün sonlanmadan önce su değmemesine, ıslanmamasına ve terlememeye özen göstermelisiniz.

Üç gün bittikten sonra bantlarınızı kendi ellerinizle çıkartabilirsiniz. Çıkarmadan önce bantları ıslatarak yumuşatınız.

Hem Tampon Hem Şişme Önleyici Bantlar Çıkınca

Tamponlarınız çıktı, atelleriniz çıktı, şişme önleyici bantlar yapıştırıldı ve üç gün sonra onlar da çıktı… Şimdi sırada burun içi temizliği var.

Artık ihtiyacınız oldukça hatta dilerseniz her gün bir defa çeşme suyu çekerek sümkürebilir ve burun içi temizliğinizi yapabilirsiniz. Bu süreçte cildinizde kuruma, kuruyarak dökülme – pullanma ya da sivilce gibi etkiler meydana gelebilir.

Elbette bu etkiler her hastada ve her cilt tipinde olmayabilir ya da farklılık gösterebilir. Bu tür durumlarla karşılaşırsanız yağ içermeyen ve mümkünse organik güneş koruyucular kullanabilirsiniz.

Güneş kremlerinizin yağsız ve nemlendirici özellikte olmasına özem gösteriniz ve günde iki – üç defa kullanmaktan kaçınmayınız. Güneş kremiyle zararlı güneş ışınlarından da korunmuş olacaksınız.

Sırada Rutin Cilt Bakım Ürünleri Var

Tampon, atel, bantlar çıktı. Artık bürün içinizi de sümkürerek temizleyebiliyorsunuz. Şimdi sırada rutin cilt bakım ürünleriniz var. Bu süreçte eskiden kullandığınız nemlendiricilerinizi, makyaj ürünlerinizi ve diğer tüm kozmetik bakım materyallerinizi kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Ayrıca tamponlarınız çıktıktan sonra hekiminiz önerdiyse burun masajı da yapabilirsiniz. Burun masajları lenf sisteminin aktive edilmesi, kan dolaşımının desteklenmesi, dokuların elastikiyetinin güçlendirilmesi için de ek bir fayda sağlayacaktır.

Ödemler Yer Değiştirebilir

Bazı durumlarda ödem iyileşmesinin tam olarak sayılabilmesi için iki aylık bir zamana gerek vardır. Bu süreçte sağ – sol uyku pozisyonları, sağ – sol dinlenme pozisyonları dahil tüm yüz hareketleri sırasında da ödemleriniz yer değiştirebilir.

Bu durumda burun estetiğim olmamış yanılgısına kapılabilirsiniz. Bu yanılgı sadece ödemlerin yer değiştirmesinden kaynaklanmakta olup iki ay dolunca ortadan kalkacaktır. Ancak her halukarda dilediğiniz an hekiminiz ile iletişime geçerek kaygılarınızı ifade edebilirsiniz.

Kaynakça:

funduszeue.info

funduszeue.info

/tarafından Doç. Dr. Tayfun Türkaslan

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası