kombi susuz kalırsa ne olur / Su Kesildiğinde Kombi Çalışır mı?

Kombi Susuz Kalırsa Ne Olur

kombi susuz kalırsa ne olur

Sıkça Sorulan Sorular

DemirDöküm şofbenlerin garanti süreleri nelerdir?

DemirDöküm markalı tüm şofbenlerin garanti süresi Demirdöküm Yetkili Servisinin ücretsiz ilk çalıştırma yapmasından itibaren 3 yıldır.

Şofbenin özellikleri nedir?

Şofbenler, doğalgaz veya LPG ile çalışan, anında ve sürekli sıcak su üreten cihazlardır.

Bacalı Şofben'deki orantı kontrolü özelliği hakkında bilgi alabilir miyim?

Orantı kontrolü; farklı su debilerinde, sabit çıkış suyu sıcaklığının elde edilebilmesi özelliğidir. Belli bir güçte iken su debisinin değişken kullanılmasına rağmen çıkış suyu sıcaklığının aynı kalması, ürün ve müşteri için bir konfor oluşturmaktadır. Bu sayede ürün termostatik özellik kazanmış olur.

Bacalı şofbeni banyoya monte ettirebilir miyim, sakıncaları nelerdir?

DemirDöküm markalı bacalı şofbenlerin banyoya monte edilmesine izin verilmemektedir. Bu uygulamanın en önemli gerekçesi konutlarda bulunan mevcut bacaların büyük bir çoğunluğunun standartlara uygun olmamasıdır. DemirDöküm olarak bu mekanlarda hermetik şofben kullanımını öneririz. Şofben kategorisinde, DemirDöküm hermetik şofben, dış ortamdan bağımsız yanma odası ve özel atık gaz baca sistemi ile banyoya montaj için uygun bir üründür.

Hermetik şofbenlerde herhangi bir tehlike söz konusu mudur?

Hermetik şofbenler, bulundukları ortamdaki oksijeni kullanmadıklarından dolayı normal şofbenlere göre daha güvenilirdir. Şofbene gelen gaz bağlantılarında bir gaz kaçağı yok ise ve dışarıya çıkartılan borunun şofbenle bağlantısında bir problem bulunmuyor ise herhangi bir tehlikesi söz konusu değildir.

Hermetik şofben mi bacalı şofben mi kullanmalıyız?

Hermetik şofbenler kendi bacası ile doğrudan dış hava ile bağlı olduğundan ve yanma için dış havayı kullandığından daha güvenilir ve avantajlıdır.

Hermetik şofbenlerde sıcak su gecikmeli mi gelir?

Hermetik şofbenlerin çalışma sistemi bacalı şofbenlerden farklıdır. Su açıldığında sahip olduğu komponenetlerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amaçlı bir süre çalışır. Bu ön kontrol nedenli sıcak su saniye sonra akmaya başlar. Şayet bu gecikmeyi yaşamak istemiyorsanız, mutfak evyesinin veya lavabonun altına 15 litre termosifon takılarak hemen sıcak su elde edilebilir. Termosifonun termostatını şofben sıcaklığının birkaç derece altında ayarladığınızda, şofbenden gelen sıcak su termosifonu doldurduktan sonra termosifon devre dışı kalacaktır. Böylelikle elektrik sarfiyatınız olmayacaktır.

Hermetik şofbenler sadece doğalgaz ile mi çalışır?

Hermetik şofbenler, hem tüp (lpg) hem doğalgaz ile çalışır. Hangi tür kullanımı tercih edeceğinizi yetkili servisinize bildirdiğinizde, küçük bir aparat (nozul) değişikliği sonrasında dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Hermetik şofben apartman bacasına veya havalandırmasına bağlanabilir mi?

Hermetik şofbenlerin normal apartman bacasına veya havalandırma boşluğuna bağlanması son derece tehlikelidir. Hermetik şofbenlerin orjinal bacalarının mutlak suretle dış ortama çıkması gerekir.

Özellikle duş alırken şofbenden gelen suyun sıcaklığı niçin değişir?

Şofbenden gelen suyun sıcaklığının sürekli değişmesinin sebebi suyun basıncındaki değişimdir. Şofbene gelen suyun basıncı değiştiğinde, şofbenden geçen suyun miktarı da değişeceğinden su sıcaklığı da değişecektir. Bunun için ya sabit su sıcaklığı veren Demirdöküm hermetik şofben kullanabilir ya da şofben girişine su regülatörü monte ederek suyun basıncını sabitleyebilirsiniz.

Hem banyoda hem mutfakta aynı anda batarya açık olduğunda su sıcaklığında sorun yaşanmasının nedeni nedir?

Şayet şofbeninizin kapasitesi yeterli değilse, aynı anda mutfakta ve banyoda bataryalar açıldığında istenilen su sıcaklığı elde edilemez. Ancak, 11 litre kapasiteli Demirdöküm kullanan müşterilerimizin bu şekilde bir problem yaşamaları söz konusu değildir.

Elektrik kesildiğinde hermetik şofben kullanılabilir mi?

Demirdöküm hermetik şofbenler, elektrik kesilmelerinde kendilerini korumaya alır. Elektrikler geldiğinde şofben kendiliğinden çalışmaz. Kullanıcının tekrar şofbenin ON/OFF butonuna basması gerekir.

Mutfakta sıcak su akıyor,fakat banyoda akmıyor. Nedendir?

Eğer mutfakta sıcak su akıyor fakat banyoda akmıyor ise,banyoya giden sıcak su borularınızda veya banyo bataryanızda problem vardır. Lütfen tesisatçınızı çağırınız.

Şofbenlerde Eşanjör Kalite Farkı Nedir?

Şofbenlerin eşanjörlerinde kullanılan bakır borular max ppm oksijen içfunduszeue.info yüksek miktarda oksijen içeren bakır boru kullanılırsa,bakır boruların kısa sürede delinmesine sebep funduszeue.info yüzden bakır boru üzerine yapılan kalay kaplama yapıfunduszeue.info bu kaplama uzun süreli olmayacaktır. Genellikle ucuz olsun diye oksijen içeren bakır boru kullanılmaktadır. Demirdöküm şofbenlerde oksijen içermeyen bakır boru kullanılmaktadır.

DemirDöküm termosifonların garanti süreleri nelerdir?

DemirDöküm markalı tüm termosifonların garanti süresi Demirdöküm Yetkili Servisinin ücretsiz ilk çalıştırma yapmasından itibaren 3 yıldır.

Termosifon özellikleri nedir?

Elektrikli termosifon bir elektrik rezistansı ile kullanım suyunu ısıtan depolu su ısıtıcısıdır.

Termosifonumun altından (emniyet ventilinden) su damlıyor, ne yapmalıyım?

Termosifonların altındaki emniyet ventili, termosifonu yüksek basıncına karşı koruyan bir mekanizmadır. Bu koruma mekanizmasından su gelmesi şebeke su basıncının veya termosifon iç basıncının yüksekliğine işaret eder ve normaldir. Birçok ilimizde ve semtimizde su dağıtım şirketleri standart şebeke basıncı sağlayamadığından evlere gelen suyun basınçları yüksektir. Bunun haricinde yine şebeke kaynaklı dengesizlikler sonucunda (gece veya gündüz tüketim farklılıkları, boru patlamaları, onarım sonrasında verilen suyun basıncındaki normalden sapmalar vs.) oluşan yüksek su basınçları vardır. Su şebeke basıncındaki bu ani ve düzensiz basınç yükselmelerinde, termosifonun çalışma değerlerinin üzerine aniden aşırı çıkılması durumunda emniyet ventili suyu tahliye etse de basıncı zarar vermeyecek seviyeye indirmeye kifayet etmeyebilir. Bu tür yüksek basınçları dengelemek ve termosifonun bu tür harici etkenlerden zarar görmesini önlemek için mutlaka su basınç düşürücüsü kullanılmalıdır. Bir de termosifon içindeki suyun aşırı ısınması sonucunda oluşan yüksek basınç vardır. Termosifon iç basıncı suyun sıcaklığına bağlı olarak düzenli olarak arttığından termosifon risk altına girmeden emniyet ventili kendini açar ve termosifon içindeki suyu tahliye ederek termosifonun zarar görmesini önler. Bu durumda da su sıcaklık ayar değeri düşürülerek suyun tahliyesi önlenebilir.

Su basınç düşürücüsünü nereden alabilir, kime taktırabilirim?

Su basınç düşürücüleri piyasada satılmaktadır. Su basınç düşürücüsünü seçerken çalışma aralığının 15 bardan düşük olmamasına dikkat edilmelidir. Yanlış seçilmiş ve ayarı düzgün yapılmamış su basınç düşürücüsü işinizi görmeyebilir. Su basınç düşürücüsü ehliyetli bir su tesisatçısı tarafından su saatinin çıkışına takılmalıdır. Yetkili Servislerimiz basınç düşürücü takmakla yükümlü değildir. Ancak eğer istenirse sadece termosifona özel bir basınç düşürücüyü bedeli karşılığı sağlayabilir ve takabilirler.

Su basıncım normal yani 4 bar civarında yine de basınç düşürücü taktırmam gerekir mi?

Su şebeke basınçlarında çeşitli nedenlerle gece ve gündüz tüketimlerindeki farklılıklar, arıza onarım çalışmalarıyla basınç değerlerinde aşırı yükselmeler olabilir. Bu tür değişimlerden termosifonunuzun, çamaşır ve bulaşık makinenizin, musluklarınızın ve kesenizin zarar görmemesi için su basınç düşürücüsü kullanmanızda yarar vardır. Evinizin tamamına kifayet edecek bir basınç düşürücü kullanılması yaklaşık %30 civarında su israfınızı da ortadan kaldıracağından yapacağınız harcamayı kısa sürede amorti edecektir.

Termosifonumdan daha etkin bir ısıtma elde etme için ne yapmalıyım?

Termosifonunuzun ideal çalışma sıcaklığı Eco Moddur. Bu özellik cihazı optimum sıcaklık seviyesinde çalıştırarak, enerji harcamanızı en ekonomik şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Ayrıca cihazınızdaki ısıtıcının bakımının düzenli olarak yapılması ve Mg anodun 2 yılda bir değiştirilmesi ısıtıcı verimini artırarak cihazınızın ömrünü uzatacaktır.

Termosifonum ilk günlere kıyasla daha az ısıtıyor, ne yapmalıyım?

Su sıcaklığı yaklaşık 60 derecenin üzerine çıktığında suyun içinde bulunan kireç çökelmeye başlar. Çaydanlıklarımızın dibinde oluşan kireçlenme bu fiziksel özelliğin sonucudur. Benzer şekilde termosifonun içindeki suyu ısıtan ve suyla temas halinde olan rezistans üzerinde zamanla bir kireç tabakası oluşur. Bu tabaka gün geçtikçe iyice kalınlaşarak rezistans ısısının suya geçmesini engelleyen bir yalıtkan görevi yapar. Bu da termosifonun performansını düşürür. Termosifonun orijinalinden kaynaklanmayan ve termosifona giren suyun içindeki kireç oranına bağlı olarak oluşan bu olumsuzluğun giderilmesi için Yetkili Servise bakım yaptırılması önerilir. Bakım sonrası enerji tüketimde belirgin bir azalma yaşanacaktır.

Termosifonumdan aldığım sudan koku geliyor, neden?

Termosifonlarımız belli kontrollerden geçirilerek toplumun kullanımına sunulmuş şehir şebeke sularına bağlanılarak kullanılmalıdır. Bunun haricindeki artezyen suları, kuyu suları, dere suları, depolarda beklemiş sular suyun kendi özelliği nedeniyle ısınınca koku verebilir. Bu durum termosifondan değil suyun kalitesizliğinden kaynaklanan bir olumsuzluktur.

Su Kesildiğinde Kombi Çalışır mı?

Kombi sular gittiğinde çalışmasına kaldığı yerden devam eder. Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır. İçindeki su bittikten sonra düşük su basınç hatası verir ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir ise kombide kuru yanma sorunu oluşur.

Bu durumda dairede su olmadığı için kombiye su basılamaz. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken kombiyi kapatmak ve sular gelene kadar beklemektir.

Su kesintisi gibi durumlarda kombide hiç su bulunmuyor ise randıman alamayacağınız gibi farklı sorunlara neden olabileceğinden önerimiz kombinin kapatılması ve bu şekilde kullanılmamasıdır. Sular geldiğinde kombi tesisatına 1,5 bar kadar su basarsınız ve kullanmaya devam edersiniz.


geri git

Sular Kesilince Kombi Çalışır mı?

Sular Kesilince Kombi Çalışır mı?

Bilindiği üzere kombiler elektrik ve doğalgaz ile çalışan sistemlere sahip cihazlardır. Ancak bu iki temel enerji kaynağının yanı sıra, kombilerin çalışabilmesi için suya da ihtiyaç duyulmaktadıfunduszeue.infoer çalışmak için suya ihtiyaç duyarlar.

Sular kesildiğinde kombi çalışır mı?

Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.

Çünkü sular kesilse dahi tesisat içerisinde bulunan su kombilerin çalışmasını sağlayacak yeterliliktedir. Ancak bu koşullarda dahi kombinin çalışma süresi tesisat içerisinde bulunan su ile doğru orantılıdır.

Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir. Bu su basınç hatasının görülmesine rağmen cihazı çalıştırmaya devam etmek cihazın kuru yanma problemi yaşamasına neden olmaktadır.

SULAR KESİLİNCE KOMBİYİ KAPATMAYA GEREK VAR MIDIR?

Sular kesildiği esnada kombinin kapatılması uygulanabilecek en doğru yöntemdir. Çünkü böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında kombiye su basılması olanaksızdır. Tesisat içinde ki su miktarı tahmin edilemeyeceğinden, durum riske atılmamalı ve kombi kapatılmalıdır. Böylelikle yaşanması muhtemel kombi arızalarının önüne geçilebilecektir. Bu gibi arıza durumları için Ankara kombi servisi olarak tüm ilçelerde hizmet vermektedir.

Kullanıcılar suların kesilmesi ile birlikte kombiyi kapatarak, sular gelene kadar kapalı olarak bekletmelidir. Suların gelmesi halinde cihaz su seviyesi 1,5 bara yükseltilerek kombi kullanılmaya devam edilmelidir.

Suların kesilmesinin ardından, su basılamayan kombilerde su basınç miktarı düşmektedir. Bu nedenle düşen bar değeri suyun gelmesinin hemen ardından artırılmalı ve kombi kullanılmaya bu şekilde başlanmalıdır.

SU KESİNTİLERİ KOMBİYE ZARAR VERİR Mİ?

Su kesintisi gibi durumlarda kombi kesinlikle kontrol edilmelidir. Kombinin derhal kapatılmadığı zamanlarda basınç değerleri sık sık kontrol edilmeli ve vakti geldiğinde kombi derhal kapatılmalıdır. Kombinin ideal basınç seviyelerinde seyretmesi halinde endişe edilmemelidir. Kombiler, içerisinde bulunan su basıncının yeterli olması halinde basınç değerleri düşene kadar kullanılabilmektedir.

Suların kesilmesi, kontrol altına alınmadığı durumlarda kombiye zarar vermektedir. Kuru yanma gibi problemlerle karşı karşıya kalınabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için en doğru yöntem su kesintisi durumlarında kombiyi kullanmamaktır. Bu yaklaşım kombinin zarar görmesini engellemektedir.

KOMBİNİN SUYU BİTİNCE NE OLUR?

Su kesintisi durumlarında kombi içerisinde yeteri kadar su var ise kullanıcılar gönül rahatlığı ile kombiyi çalıştırabilmektedir. Ancak kombi bar ayarı takip edilmelidir. Su basınç değerleri düşükse ve tesisatta yeterli miktarda su yok ise kombinin çalıştırılması kombiye zarar verecek birçok parçası arıza verecektir. Kuru yanma problemi, bu durumlarda en sık karşılaşılan arızalar arasında yer almaktadır.

Kısacası su kesintisi yaşandığında hemen kombi su basınç değerleri kontrol edilmeli ve kombinin kapatılması gereken noktada direkt olarak müdahale edilmelidir.

Her türlü kombi arızaları için Ankara`nın her bölgesinde hizmet veren firmamız ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilir, hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Kombi Su Basıncı Düşmesi Neden Oluyor?

kombi havası nasıl alınır

Kombiler özellikle kış aylarında kullanım yoğunluğu artan ısıtma cihazlarıdır. Kombilerin uzun ömürlü olmaları ve yüksek verimle çalışmaları için kullanıcıların dikkat etmeleri gereken hususlar mevcuttur. Bu hususlar içerisinde en çok önem verilmesi ve sık sık kontrol edilmesi gerekeni ise kombilerin su basınç seviyeleridir.

Kombi Su Basınç Seviyeleri Neden Önemlidir?

kombiKombilerin çalışma sistemi, ısıtılan suyun borular aracılığı ile peteklere ulaştırılması ve peteklerin bu su vasıtası ile ısıtılması esasına dayanmaktadır. Burada sistem içerisinde dolaşan suyun seviyesi, peteklere ulaşan sıcaklığı doğrudan etkileyen en önemli faktördür. Kombi tesisatlarındaki su seviyeleri ve basınçları uygun seviyede tutuldukları sürece kombiler verimli ve ekonomik ısıtma gerçekleştirmektedirler.

Kombi kullanıcılarının, kombi bakım ve onarım servislerine müracaatlarında en çok karşılaşılan şikâyet kombi basıncı düşüyor şikâyetleridir. Aslında su basınç şikâyetlerinin çözümünde teknik servise başvurulmadan önce müşteriler tarafından uygulanacak bakım maddeleri mevcuttur. Aşağıda söz konusu bakım maddelerine ilişkin detaylar sunulmuştur.

Teknik Servis Çağırmadan Önce Kontrol Edilmesi Gereken Hususlar

istanbul tesisat teknik servis elemanlarının yaptıkları kontrolde kombi çalışmama sorunlarında ilk göze çarpan husus su seviyesinin düşmesidir. Eğer kombinin saati sıfıra düşmüş ise kombi kullanıcılarının servis çağırmadan önce yapmaları gereken kontrol ve işlemler şunlardır:

  • İlk olarak kombi basınç göstergesinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Söz konusu gösterge üzerinde sıfırdan üçe kadar rakamların olduğu bir yapıya sahiptir. Ayrıca bazı kombi modellerinde dijital ekran kullanılarak basınç seviyeleri takip edilmektedir.
  • Basınç göstergesi üzerindeki ibre veya dijital gösterge 1 değerinin altına düşmüş ise kombinizde su yetersizliği olduğu anlaşılmaktadır.
  • Bu durumda kombinizin su giriş vanasını açarak kombi tesisatına su eklemesi yapmanız gerekmektedir. Kombinize su eklemesi yaptıkça göstergedeki değerin yükseldiğini göreceksiniz.
  • Göstergedeki değerin 2 seviyesine gelmemesine dikkat ederek kombi tesisatına su ekleme işlemini tamamlamalısınız. Kombi tesisatlarının susuz kalması kadar aşırı su verilmesi de sorunlara yol açacağından bu hususa özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

Teknik Servise Başvurmayı Gerektiren Durumlar

Yukarıda belirtilen işlemleri eksiksiz bir biçimde yapmanıza rağmen kombiden su düşüyor ve basınç göstergesi 1 değerinin sürekli altında kalmaya devam ediyor ise profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Bu durumda kombinizde donanımsal arızalar olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu haliyle kombinin çalıştırılması hem kombiye hem de tesisata ciddi ve yüksek maliyetli zararlar verebilmektedir.

istanbul tesisat teknik servis firmaları öncelikle size kombideki su seviyesinin derecesini soracaklardır. Yukarıda belirtilen işlemleri yapmış olmanız hem kış günlerinde soğukta kalmamanız hem de zaman kaybetmemeniz açısından önemlidir. Bir kaç sefer kombi su ekleme işlemi yapmış olmanıza rağmen su eksiltmesi devam ediyorsa teknik servis gecikmeden arızanın nedenini aramaya başlayacaktır.

Yukarıda belirtilen işlemler talimatlara uygun yapıldığı takdirde sonuç vermektedir ancak bazı müşteriler kombinin bozulabileceği endişesiyle müdahale etmek istememektedir. Bu gibi durumlarda kombi bakım ve onarımları alanında uzmanlaşmış kadromuzla İstanbul Tesisat olarak sizlere yardımcı olmaktayız.
Avrupa Yakası Servis
Anadolu Yakası Servis
Whatsapp

Kombi Su Basıncı Düşme Sorununa Kimyasal Çözüm

Kombilerde su basıncında yükselme ve düşme olabilir. Sistem çalıştırıldığında ısısı yüksek olursa su basıncında biraz yükselme olabilir. Sistem soğuduğunda ise basınç bir miktar düşer. Eğer bahsettiğiniz bunun gibi bir basınç kaybı ise kaçak değildir. Sadece suyun ısınmasından kaynaklanan düşme ve yükselmedir. Bu gibi durumlarda kombinin genleşme tankına bakılır. Bu tankın havası bitmiş olabilir. Su basıncında ki bu hareketlilik havanın bitmesiyle alakalıdır. Bir kombiciye gösterildikten sonra kombide sorun olmadığı anlaşılırsa ısıtma tesisatında bir sorun vardır. Sisteme bağlı olan kollektörler, radyatörler ve boşaltma vanaları kontrol edilir. Eğer bunlardan biri damlatıyor ise kombide basınç düşmesi bu yüzden de olabilir. Tüm radyatör bağlantılarının hepsi kontrol edilmelidir. Kombi altındaki ya da banyodaki boşaltma vanalarının da kaçırmadığından emin olursak geriye bir tek şap altı tesisat kalır. Tesisattaki kaçağı zarar vermeden tamir etmenin bir yolu var. Kaçak tamir kimyasalı uygulamak sizi zamandan ve maliyetten kurtaracak. Bu yöntem sayesinde eskiden 2 günde bütün her yeri kırarak bulduğunuz bir kaçağı hiçbir yeri kırmadan tamir etmiş olacaksınız. İşi yapan içinde yaptıran içinde büyük kolaylık sağlayan bu kimyasal sayesinde bir daha kombide basınç düşmesi görmeyeceksiniz.

İstanbul Tesisat olarak kombideki su basıncı düşme sorununa kimyasal çözüm getiriyoruz. Bunun için kaçak tamir kimyasalı kullanıyoruz. İletişim için derhal bizi arayabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Avrupa Yakası / İstanbul :  10 10
Anadolu Yakası / İstanbul :  36 33
Çankaya / Ankara :  11 11

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası