ilk okula başlama yaşı hesaplama / Okula başlama yaşı nasıl hesaplanır? İlkokul, ana sınıfı, anaokulu okula başlama yaşı hesaplama

Ilk Okula Başlama Yaşı Hesaplama

ilk okula başlama yaşı hesaplama

Okula Başlama Yaşı Hesaplama 2 Ocak

Okul yaşı hesaplama, 1.sınıfa başlama yaşı hesaplama. Eğitim Öğretim yılı için Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu. Bu sene kaç aylık çocuklar okula başlayacaklar. İlkokul ve Anaokulu için okula başlama yaşını aşağıdaki tablodan kolayca hesaplayabilirsiniz&#;

Eğitim Öğretim yılında kaç aylık çocuklar 1.sınıfa, kaç aylık çocuklar anasınıfına, kaç aylık çocuklar anaokuluna başlayacak sizler için okula başlama yaşı hesaplama tablosu hazırladık.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu

 kayıt yaşı tablosu 1. sınıf

Eylül Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Eylül 6 doğumlu çocuk 84 aylıktır ve İlkokul . Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 84 aylık çocuk kaç yaşındadır? 84 aylık çocuk 7 yaşındadır.

Ekim Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ekim doğumlu çocuk 83 aylıktır ve İlkokul . Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 83 aylık çocuk kaç yaşındadır? 83 aylık çocuk 6 yaş 11 aylıktır.

Kasım Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Kasım 6 doğumlu çocuk 82 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 82 aylık çocuk kaç yaşındadır? 82 aylık çocuk 6 yaş 10 aylıktır.

Aralık Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Aralık doğumlu çocuk 81 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 81 aylık çocuk kaç yaşındadır? 81 aylık çocuk 6 yaş 9 aylıktır.

Ocak Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ocak doğumlu çocuk 80 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 80 aylık çocuk kaç yaşındadır? 80 aylık çocuk 6 yaş 8 aylıktır.

Şubat Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Şubat 7 doğumlu çocuk 79 aylıktır ve İlkokul Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 79 aylık çocuk kaç yaşındadır? 79 aylık çocuk 6 yaş 7 aylıktır.

Mart Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Mart doğumlu çocuk 78 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 78 aylık çocuk kaç yaşındadır? 78 aylık çocuk 6 yaş 6 aylıktır.

Nisan Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Nisan doğumlu çocuk 77 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 77 aylık çocuk kaç yaşındadır? 77 aylık çocuk 6 yaş 5 aylıktır.

Mayıs Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Mayıs doğumlu çocuk 76 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 76 aylık çocuk kaç yaşındadır? 76 aylık çocuk 6 yaş 4 aylıktır.

Haziran Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Haziran doğumlu çocuk 75 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 75 aylık çocuk kaç yaşındadır? 75 aylık çocuk 6 yaş 3 aylıktır.

Temmuz Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Temmuz doğumlu çocuk 74 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 74 aylık çocuk kaç yaşındadır? 74 aylık çocuk 6 yaş 2 aylıktır.

Ağustos Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ağustos doğumlu çocuk 73 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 73 aylık çocuk kaç yaşındadır? 73 aylık çocuk 6 yaş 1 aylıktır.

Eylül Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Eylül doğumlu çocuk 72 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olmak zorundadır. Kayıt erteleme hakkı bulunmaz. 72 aylık çocuk kaç yaşındadır? 72 aylık çocuk 6 yaşındadır.

Ekim Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Ekim doğumlu çocuk 71 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 71 aylık çocuk kaç yaşındadır? 71 aylık çocuk 5 yaş 11 aylık yaşındadır.

Kasım Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Kasım doğumlu çocuk 70 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 70 aylık çocuk kaç yaşındadır? 70 aylık çocuk 5 yaş 10 aylık yaşındadır.

Aralık Doğumlu Çocuklar Kaç Aylık ve Hangi Sınıf?

Aralık doğumlu çocuk 69 aylıktır ve İlkokul 1.sınıfa kayıt olabilir yada veliler isterse dilekçe ile 1.sınıf kaydını 1 yıl erteleyebilir. 69 aylık çocuk kaç yaşındadır? 69 aylık çocuk 5 yaş 9 aylık yaşındadır.

Okula Başlama Yaşı İlkokul

Yukarda tabloda gördüğünüz gibi;
Eğitim Öğretim yılında 72 ile 84 aylık çocukların 1.sınıf kayıtları zorunludur. Bu yaştaki çocukların 1.sınıf kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. Eylül ile Eylül arasında doğumlu çocuklar bu sene 1. sınıfa zorunlu kayıt olacaklar.

aylık çocuklar ise 1.sınıf kayıtları yapılacak fakat isteyen veliler dilekçe ile kayıt erteleme yapabilirler. Ekim ile Aralık arasında doğan çocuklar erteleme yapabilir.

Okula Başlama Yaşı Anasınıfı

Anasınıfına bu sene 68 &#; 57 aylık çocuklar kayıt olabilecek. Ocak ile Aralık doğumlu çocuklar Anasınıfına gidebilecekler. Detaylı bilgi için okula başlama kayıt yaşı tablosunu inceleyiniz.

Okula Başlama Yaşı Anaokulu

ay arasındaki çocuklar Anaokuluna kayıt yaptırabilirler. Detaylı bilgi için okula başlama kayıt yaşı tablosunu inceleyiniz.

Eğitim Öğretim yılı okula başlama yaşı hesaplama tablosuna göre çocuğunuzun hangi okula kayıt olacağını öğrenebilirsiniz. Ayrıca Temmuz ayından itibaren çocuğunuzun hangi okula kayıt olduğunu e-okul üzerinden sorgulayabilirsiniz. Adrese dayalı okul kayıt sorgulama linki aşağıdadır.

1.sınıf ve Anaokulu kayıtları her yıl temmuz ayında başlar. Bu sene de okul kayıtları Temmuzun ilk haftası başlaması bekleniyor.

-  Eğitim ve Öğretim yılı için okul yaşı hesaplama ve okula başlama yaşı konusunda kaleme aldığımız bu yazımız "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği"ne tamamen uyumlu olarak hazırlanmış olup, anaokulu yaşı ve ilkokula başlama yaşı konusunda merak ettiğiniz bütün soruların cevabını MEB'in yasal mevzuatlarına yüzde yüz uyumlu olarak aktarmaktadır. 

Okul Yaşı Hesaplama

Okul yaşı hesaplama aracımız yüzde yüz MEB'in sistemine uyumludur. Aşağıda sorgulama yaparken - Eğitim ve Öğretim Yılını seçiniz. 

okula başlama yaşı hesaplama aracı

Okula Başlama Yaşı 

Çocuğunuzun okula başlama yaşını dilerseniz yukarıda yer alan hesaplama aracımız ile güvenle yapabilirsiniz. Bununla birlikte anaokulu yaşı ve ilkokula başlama yaşına dair açıklamalarımızı aşağıda ayrıntılı anlattık. Çocuklarınızı doğru ayında okula gönderebilmek için muhakkak incelemeniz gereklidir.  

Çocuğunuzun MEB sisteminde hangi okula kayıtlı olduğunu öğrenmek için bu sayfayı ziyaret etmeniz gereklidir: 

seafoodplus.info

İlkokula Başlama Yaşı Kaçtır

İlkokula başlama yaşı Milli Eğitim Temel Kanunun maddesinde ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin maddesinde açıklanmıştır. yılı Eylül ayı itibariyle: 

  • Eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlayan çocukların kayıtları otomatik olarak İlkokul 1. sınıfa yapılır. 
  • Eylül ayı itibariyle 69 - 70 - 71 aylık çocukların okul kayıtları bir yıl ertelenebilir (Anne yada babası dilekçe verecek). Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler. 
  • Eylül ayı itibariyle  66 - 67 - 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterlerse dilekçe ile 1. sınıfa kayıt ettirebilir.  
  • Eylül ayı itibariyle  72 aydan daha büyük çocuklar her durumda kayıt yaptırmak zorundadır. Hiçbir surette erteletme hakları yoktur. Sağlık raporu vs. geçersizdir. 

Açıklama : Çocuğunuzu ilkokula kaydettirecekseniz eğer kayıt olacağı yıl için Eylül ayında ayını tamamlamalıdır. 69 aydan daha küçük çocukların ilkokula kaydolması için gerekli açıklama aşağıda yapılmıştır. 

- Yılında İlkokula Başlayacak Çocukların Doğum Tarihleri 

İlkokula başlama yaşını dilerseniz aşağıda yer alan tablomuzdan da inceleyebilirsiniz. 

  • Ekim :  83 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Kasım : 82 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Aralık :  81 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Ocak : 80 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Şubat :  79 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Mart : 78 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Nisan : 77 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Mayıs :  76 Aylık - 1. Sınıfa zorunlu
  • Haziran ayında doğanlar : 75 aylıktır zorunlu
  • Temmuz ayında doğanlar : 74 aylıktır zorunlu
  • Ağustos  ayında doğanlar : 73 aylıktır zorunlu
  • Eylül ayında doğanlar : 72 aylıktır zorunlu
  • Ekim ayında doğanlar : 71 aylıktır, İlkokula zorunlu  (Ancak velisinin dilekçesi  ile ana sınıfına da gidebilir)
  • Kasım ayında doğanlar : 70 aylıktır, İlkokula zorunlu  (Ancak velisinin dilekçesi  ile ana sınıfına da gidebilir)
  • Aralık ayında doğanlar : 69 aylıktır, İlkokula zorunlu  (Ancak velisinin dilekçesi  ile ana sınıfına da gidebilir)
  • Ocak ayında doğanlar : 68 aylıktır, Ana Sınıfına kayıt olabilir. Veli dilekçesiyle 1. sınıfa gidebilir.
  • Şubat ayında doğanlar : 67 aylıktır, Ana Sınıfına kayıt olabilir. Veli dilekçesiyle 1. sınıfa gidebilir.
  • Mart ayında doğanlar :  66 aylıktır. Ana Sınıfına kayıt olabilir. Veli dilekçesiyle 1. sınıfa gidebilir.

Anaokulu Yaşı Kaçtır? 

Anaokuluna başlama yaşı "Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin" maddesinde açıklanmıştır.

  • Bu kapsamda kayıt yaptıracağınız senenin Eylül ayının sonu itibari ile  ilk aşamada 57 - 68 ay arasında ki çocukların kaydı yapılır.  
  • Boşluk kalması halinde 56 - 36 ayını tamamlayan çocuklarında kaydı yapılır. Yani 36 ayına kadar çocukların kaydı ana okulu için alınabilir. 

 Anaokulu ana sınıfından farklı statüdedir. Sadece ana okulu olarak açılan okullar sadece bu yaş grubuna hitap ederken, ana sınıfı ise ilköğretim okulunda alt sınıf olarak hizmet verir. 

Anasınıfı Yaşı Kaçtır?

Ana sınıflarına kayıt dönemi ise aynı yönetmeliğin maddesinde açıklanmıştır. 

  • Bu hükme göre kayıt yaptıracağınız senenin Eylül ayının sonu itibari ile57 ayını tamamlayan ve 69 ayını tamamlamayan çocukların kaydı ana sınıfına yapılır.
  • Boşluk kalması halinde 45 - 56 ay arasında ki  çocukların kaydı da yapılabilir. Ancak bunun için boş yer kalması gereklidir. 

Açıklama : Ay hesaplamasında Eylül ayının sonu baz alınmaktadır. 

  • Ana sınıflarına kayıt yaptırılırken ilk olarak 57 ayını tamamlayan çocuklardan başlanılır. En büyük yaş grubu ise 69 ayını tamamlamayan çocuklara kadardır. Ancak sınıfta boş yer kalması halinde 45 aya kadar öğrenci alınabilir.
  • Ayrıca İlkokul çağına gelen 69 - 70 - 71 aylık çocukların 1 yıl erteleme hakları vardır. Bu çocuklarda ana sınıfına kayıt olabilir. Ayrıca bu çocuklar daha önce ana sınıfına gitmemiş iseler öncelik tanınır. 

- Yılında Anaokulu ve Anasınıfına Başlayacak Çocukların Doğum Tarihleri 

  • Nisan ayında doğanlar : 65 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Mayıs ayında doğanlar : 64 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Haziran ayında doğanlar : 63 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Temmuz ayında doğanlar : 62 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Ağustos ayında doğanlar : 61 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Eylül ayında doğanlar : 60 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Ekim ayında doğanlar : 59 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Kasım ayında doğanlar : 58  aylıktır, Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Aralık ayında doğanlar : 57 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Ocak ayında doğanlar : 56 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Şubat ayında doğanlar : 55 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Mart ayında doğanlar : 54 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Nisan ayında doğanlar : 53 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Mayıs ayında doğanlar : 52 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Haziran ayında doğanlar : 51 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Temmuz ayında doğanlar : 50 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Ağustos ayında doğanlar : 49 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.
  • Eylül ayında doğanlar : 48 aylıktır,  Ana okuluna kayıt olabilir.

47 - 36 Aylık Çocuklar Ne Yapacak : 

Hemen aşağıda ki listede belirttiğimiz tarihlerde doğanlar boş kontenjan bulunması halinde ana sınıflarına kayıt olabilirler. 

  • Ekim ayında doğanlar : 47 aylıktır
  • Kasım ayında doğanlar : 46 aylıktır
  • Aralık ayında doğanlar : 45 aylıktır
  •   Ocak ayında doğanlar : 44 aylıktır
  •   Şubat ayında doğanlar : 43 aylıktır
  •   Mart ayında doğanlar : 42 aylıktır
  •   Nisan ayında doğanlar : 41 aylıktır
  •   Mayıs ayında doğanlar : 40 aylıktır
  •   Haziran ayında doğanlar : 39 aylıktır
  •   Temmuz ayında doğanlar : 38 aylıktır
  •   Ağustos ayında doğanlar : 37 aylıktır
  •   Eylül ayında doğanlar : 36  aylıktır
  •   Ekim ayında doğanlar : 35 aylıktır. 

Çocuğumun Okul Çağı Geldi, Ertelettirebilir miyim? 

SORU : 72 aylık çocuğumu okula göndermek istemiyorum. Ne yapmam gerekir?

aylık çocukların okula kayıtları zorunludur. Bu konuda kesinlikle bir istisna yoktur. Dilerseniz Yönetmeliğin maddesinden konuyu inceleyebilirsiniz. 

SORU : ayını tamamlayan çocukların okula kayıtları bir sonra ki yıla ertelenebilir mi? Örneğin ayını ay veya  aylarını tamamlayan çocuklar çocuğunu okula kaydettirmek istemeyen bir veli ne yapmalıdır?

Bu husus Yönetmeliğin maddesinin 6. fıkrasının b bendinde açıklanmıştır. Çocukları 69, 70 ve 71 aylık olan aileler dilekçe ile çocuklarının kaydını bir yıl erteleme hakkına sahip olurlar. Bu aylarda olanların sadece dilekçe vermesi yeterlidir. 

Çocuğumun İlkokula Başlama Ayı Henüz Gelmedi, Yine de Gönderebilir miyim? 

SORU : Okula başlama yaşı olan Eylül ayı itibariyle benim çocuğum 69 aydan daha küçük. Bu durumda çocuğumu yine de okula (ilkokula) kayıt ettirebilir miyim?

Bu sorunuz hakkında Yönetmeliğin 11 maddesinin 6 fıkrasının a bendinde açıklama yapılmıştır. Çocukları Eylül ayı itibariyle 66 - 69 arasında olanlar dilekçe ile talep etmeleri halinde çocuklarını okula kayıt ettirebilir. Bu hak sadece 66 - 67 - 68 aylara tanınmıştır. 69 ve yukarısı zaten gidebiliyor.  

OKULA BAŞLAMA YAŞI TABLOSU

ANAOKULU İÇİN KAYIT DÖNEMİ NE ZAMAN?

Yönetmeliğin Maddesinde açıklanmıştır. 

Okul öncesi okul dönemi olarak anaokulu kayıtları anlaşılmalıdır. Çocuklarınızı okul öncesi anaokuluna kayıt yaptırmak istiyorsanız eğer, Temmuz ayının ilk iş gününde kayıtlar başlamaktadır. Öncelikle Temmuz ayının başından itibaren çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu öğrenmek zorundasınız 

İLKOKULLAR İÇİN KAYIN ZAMANI NE ZAMAN

Yönetmeliğin Maddesinde açıklanmıştır. 

Çocukları ilkokul çağına gelmiş ailelerin çocuklarını okullara kayıt dönemi Temmuz ayının ilk iş gününden başlar. Kayıt işlemi yapılırken ikametin kayıtlı olduğu adrese bakılmaktadır. Kayıt işlemi e-okul sistemi üzerinden yapılmaktadır. 

Özetle:  Okul yaşı hesaplama konusunda hazırladığımız bu sayfamız Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne tamamen uyumlu olarak hazırlanmıştır. Güvenle bu sayfamızı kaynak göstererek bilgi paylaşımı yapabilirsiniz. Ayrıca çok merak edilen anaokulu yaşı ve ilkokula başlama yaşı konusundaki sorularının tamamını bu yazımızda cevapladığımızı düşünüyorum.  

Okula Kayıt İşlemleri ve İkamet Konusunda İlginizi Çekecek Diğer Yazılarımız:

seafoodplus.info

seafoodplus.info

seafoodplus.info

Kaynak: 

Milli Eğitim Temel Kanunu: seafoodplus.info

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği : seafoodplus.info?MevzuatNo=&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

Okul Yaşı Hesaplama Aracı (Ücretsiz)

Okul yaşı hesaplama aracımızı ücretsiz bir şekilde hemen kullanarak aklınızdaki sorulara cevap bulun! Biliyoruz, bu sene yepyeni bir eğitim yolculuğu çocuğunuzu bekliyor, ama hangi sınıfa gitmeli? Anaokulu mu yoksa ilkokul öğrencisi mi olmalı? Kaç aylık çocuklar ilkokula gidiyor? Sizin çocuğunuz hangi okula başlamalı? Muhtemelen bu ve bunun gibi pek çok soru aklınızda dolaşıyor. Neyse ki artık yanıta anında ulaşabilirsiniz.

Uğraştırıcı ay hesaplarıyla uğraşmanıza hiç gerek kalmadı. Yapmanız gereken tek şey istenen bilgileri girmek ve butona tıklamak! Çıkacak olan sonuca göre kaydınızı yaptırabilir ve heyecan verici eğitim yolculuğuna başlayabilirsiniz.

Kreşe Başlama Yaşı Kaçtır?

MEB’in son yönetmeliğine göre kreşe başlama yaşı aydır.

Anaokuluna Başlama Yaşı Kaçtır?

MEB’in son yönetmeliğine göre anaokuluna başlama yaşı aydır.

Ana Sınıfına Başlama Yaşı Kaçtır?

MEB’in son yönetmeliğine göre anasınıfına başlama yaşı aydır.

NOT: Bazı yerlerde kapasiteden dolayı farklı ay grubuna dahil olan çocuklar birlikte bulunabilir.

İlkokul 1. Sınıfa Başlama Yaşı Kaçtır?

MEB’in son yönetmeliğine göre ilkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan aylık çocuklar önceliklidir. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Bununla birlikte, 66, 67 ve 68 aylık çocuklar da velisinin yazılı isteği ile ilkokula başlayabilir.

Kaç Aylık Çocuklar Zorunlu Olarak İlkokul 1’e Başlar?

72 aydan büyük çocuklar ilkokul 1. sınıfa başlamak zorundadır. Erteleme hakları yoktur. Sağlık raporu geçersizdir.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama Tablosu

Yukarıdaki bilgiler kafanızı karıştırdıysa okula başlama yaşı hesaplama tablomuza da göz atabilirsiniz. İhtiyacınız olan detaylar aşağıdadır:

İlkokula başlama yaşı nasıl hesaplanır?

Peki, ilkokula başlama yaşı nasıl hesaplanır? Okul yaşı nedir? Okul yaşı nasıl hesaplanır? Çocuğunuzun okula başlama yaşını nasıl hesaplarsınız? Ana sınıfına başlama yaşı kaç? İlkokula başlama yaşı kaç?

- Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın Eylül Ayı Sonu (30/09/) itibarıyla hesaplanır.

10 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre çocuğunuzun okul yaşını hesaplayın.

İlkokula başlama yaşını, aşağıdaki e-okul üzerinden çocuğunuzun doğum tarihini girerek kolayca öğrenebilirsiniz.

Okula Başlama Yaşı Hesaplama

İlkokula başlama yaşını, E okul hesaplama robotu ile çocuğunuzun doğum tarihini girerek öğrenebilirsiniz.

E OKUL Okula Başlama Yaşı HESAPLAMA ROBOTU

ANAOKULUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇTIR?

Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 aylıktan itibaren 68 aylığa kadar çocuklar anaokuluna gidebilir. Yani 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukları anaokuluna kayıt yaptırabilirler.

ANA SINIFINA BAŞLAMA YAŞI KAÇTIR?

Kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57 ayını dolduran ve 68 ayını doldurmayan çocuklar anasınıfına kaydedilebilir. Ayrıca bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına 45 - 56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI KAÇTIR?

Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 - 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.

İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI GELEN ÇOCUĞUN OKULA KAYIT OLMA ZORUNLULUĞU VAR MI?

Okula kayıt yaşı gelmiş ve 69, 70 ve 71 aylık olan çocukların velisinden dilekçe almak kaydı ile ilkokula kaydı ertelenebilir ya da okul öncesi eğitime yönlendirilebilir. Bu durumdaki çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına öncelikli olarak kayıtları yapılır

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir