makas nasıl keskinleşir / Makas Nasıl Keskinleştirilir: Evde Makas Bileme için 4 Yöntem | homify

Makas Nasıl Keskinleşir

makas nasıl keskinleşir

Evde kendi ellerinizle makas nasıl keskinleştirilir ve bıçakları nasıl ayarlanır. Makasları hayata döndürüyoruz: makası hızlı ve güvenli bir şekilde bilemenin yolları

Makası evde keskinleştirmek için, bıçağın orijinal olarak düzeltildiği açıyı doğru bir şekilde hesaplamanız gerekir. Bu, işi büyük ölçüde kolaylaştıracak ve ürünün erken aşınmasını azaltacaktır.

Aletin amaçlandığı nesneye bağlı olarak bileme açısı değişir. Malzemeler kağıt veya kumaş gibi yumuşak ise 60 derece korunur. Katı cisimleri kesmek için bu değer dereceye çıkar. Üretici tarafından belirlenen göstergeleri değiştiremezsiniz. Açı azaltılırsa kesici kenar keskinleşir, ancak bu hızlı takım aşınmasına neden olur.

  • Hepsini Göster ↓

    Bileme yöntemleri

    Makas çeşitlerine göre farklı yöntemler kullanılmaktadır. Prosedür bir bileme taşı kullanılarak gerçekleştirilebilir. Bu tür ekipman mevcut değilse, doğaçlama araçlar kullanılır. Sıradan bir çubuk veya dosya yapacak. Manuel makas, bir iğne veya folyo ile bilenebilir.

    İri taneli, aşındırıcı malzeme bıçağın yüzeyinde iz bırakır. Bundan, kesimin kalitesi sadece artar.

    Her iki yarı da birbirine sıkıca oturmalıdır. Aralarında bir mm'nin onda biri kadar bir boşluk olmamalıdır. Aksi takdirde alet kesmez. Boşluk tespit edilirse, bıçaklar dikkatlice bir araya getirilmelidir. Aynı zamanda, önlemi gözlemlemek önemlidir.

    Yarımlar gevşetilirse, sıkarken fazla çaba sarf etmenize gerek yoktur. Kenarlar çabuk matlaşır.

    öğütücü

    Elektrikli makine açıldığında, bıçak dikkatlice aşındırıcıya getirilir. Bilemetaşı ile temas halindedir ve uçtan halkaya sorunsuz bir şekilde yönlendirilir. Bir tarafı işledikten sonra diğerine geçin. Eylemler aynı sırayla gerçekleştirilir.

    Güvenlik yönetmeliklerine uymak için makine ile eldivenle çalışmak yasaktır.

    Bileme taşı ile makas bileme

    Çubuk

    Makasın manuel olarak bilenmesi, yüzeyi aşındırıcı talaşlarla kaplanmış bir zımpara taşı kullanılarak yapılabilir. İşlem karmaşıktır, ancak sonuç yüksek kalitededir.

    Prosedür aşağıdaki gibidir:

    1. 1. Makas maksimum genişlikte açılır ve çubuğa yerleştirilir.
    2. 2. İleri hareket çaba ile yapılır ve geri dönüş - baskı olmadan.
    3. 3. İkinci taraf da bilenmiş.

    Bir çubuk ile makas bileme

    Gümüş haçı evde temizlemenin etkili yolları

    İğne

    Bir bız veya iğne kullanabilirsiniz. Ana şey, malzemenin sertleştirilmiş olmasıdır.

    Takım, bıçakların arasına yerleştirilir ve kesme simüle edilir. İğnenin hareketi halkalardan en uca kadar yapılır.

    Bir iğne ile makas bileme

    Folyo

    Mutfak folyosu veya çikolata sarma da uygundur.

    Birkaç kat halinde katlayın, şeritler halinde kesin. Bu durumda, donuk kenarlar yumuşatılır.

    Folyo ile makas bileme

    Metal sünger ve zımpara kağıdı

    Gereksiz bir metal süngeri atmak için acele etmeyin. İlk önce makasla kesebilirsiniz. Bu durumda, kenarlar sadece keskinleştirilmekle kalmayacak, aynı zamanda kirden de temizlenecektir.

    Sünger yerine kullanılmış zımpara kağıdı kullanabilirsiniz.

    Zımpara kağıdı ile makas bileme

    Farklı makas türleri ile çalışma

    Her çeşit kendi faaliyet alanında kullanılmaktadır. Bazı aletler bıçak şeklinde, diğerleri maşa şeklinde yapılır. Buna göre, farklı şekillerde keskinleştirilmeleri gerekir.

    kuaförlük

    Böyle bir ürünü evde keskinleştirmek imkansızdır. Saç kesme makineleri uzun süreli kullanım için tasarlanmıştır. Bu nedenle, yüksek derecede sertleşmeye sahip yüksek kaliteli çelikten yapılmıştır.

    Kuaför makasları özel ekipmanlarla bilenir. Bu lazer görüşlü bir makinedir. Yedek diskler, böyle bir cihazın kitine dahildir.

    inceltme

    İnceltme makasları keskinleştirilmesi en zor olanlardır. 2 bıçak içerirler - düz ve tırtıklı. Karmaşık dişler. Üst kısımda saçı tutmak için oluklar bulunur. Dişin bileme açısı 70 derecedir.

    Ayrıca sadece özel ekipmanlarda işlenebilirler. Bu bir lazer açısı fikstürüdür.

    tırnak eti kıskaçları

    Kütikül penseleri bir dosya ile bilenir:

    1. 1. Önce döner bağlantıdaki boşluk manikür pensesi açısından kontrol edilir. Varsa eksen düzlemine çekiçle vurularak elimine edilir.
    2. 2. Aynı kılçık kontaminasyon açısından kontrol edilir. Zımpara kağıdı ile temizlenir.
    3. 3. Tel kesiciler açılır, dış taraf masaya yerleştirilir ve iç düzlem bir eğe ile parlatılır.
    4. 4. Daha sonra bıçağın ucu aynı eğe ile bilenir.
    5. 5. Tel kesiciler sıkıştırılır ve bıçakların dış kenarları taşlanır.

Manikür seti, kendine saygısı olan her kadının vazgeçilmez bir arkadaşıdır. En öngörülemeyen durumlarda sigorta yapabilir. Bu yazıda, tırnak makasını satın aldığınızdan daha az keskin olmayan hızlı ve fazla zorluk çekmeden nasıl yapabileceğinize dair seçeneklere bakacağız.

En sevdiğiniz tırnak makası eski özelliklerini kaybedip matlaştığında bunları kullanmak elverişsiz hale gelir. Artık tırnağı eskisi kadar mükemmel kesmiyorlar ve hatta tırnağı çiğniyormuş gibi mikrotravmaya neden olabilirler. Bu durumda, eski makası atabilir ve yenilerini satın alabilir ya da durumu kendiniz düzeltmeye çalışabilir ve doğaçlama araçlar yardımıyla keskinleştirebilirsiniz.

Ne yapılabilir

  1. Zımpara kağıdı bu durumda iyi çalışır. Büyük tane boyutuna sahip olanı seçmek daha iyidir. Sayfayı ikiye katladıktan sonra kesmeye başlayabilirsiniz, ancak bıçakların tüm uzunluk boyunca aşındırıcıya dokunması istenir. Her harekette makas daha keskin hale gelecektir. Bilemeyi bitirdikten sonra üzerinde kalan mikro partikülleri çıkarmak için bu manikür aletini nemli bir bezle silmeniz gerekir.
  2. Her yerde satılan sıradan alüminyum folyo, aşındırıcı malzeme olarak da kullanılabilir. Birkaç kat katladıktan sonra şeritler halinde kesmeye başlayabilirsiniz. Bıçakların güçlü bir şekilde keskinleştirilmesi gerekiyorsa, mümkün olduğunca çok kesim yapmanız gerekir. İşi bitirdikten sonra bıçakları silmeniz gerekir.
  3. Bu iş için bir bileme taşı mükemmeldir. İri taneli kısmı, bıçaklar hala çok kör olduğunda dönmeye başlamak için daha uygundur. Bundan sonra, makasın taşlanmasını bitirmek için ince taneli bir yüzeyle çalışmaya devam etmek daha iyidir. Taşlamadan önce, çalışmasını kolaylaştırmak için manikür aletini sökmeniz gerekir. Bunu yapmak için, sadece merkezi vidayı sökün ve ikiye bölün. Bundan sonra, iç düz tarafı (genellikle makasın diğer yarısı ile temas halinde olan) bıçaklardan birini mihenk taşı üzerine koymanız gerekir. Ardından, bıçağı keskinleştirmek istediğiniz doğru açıyı seçmeniz gerekir. İşi tamamlamak için bir düzine tekrarlayan hareket yeterli olacaktır. Aletin yeterince keskin olduğunu anlamak için, keskinleştirmeden önce bıçakların keskin kısımlarını keçeli kalemle işaretleyebilirsiniz. İşlemden sonra işaretler silinirse, makas yeterince keskinleştirilir. Kontrol, bir polietilen parçası üzerinde de yapılabilir, eğer onu buruşturmazlar ve kolayca kesmezlerse, kesme kenarları yeterince keskindir.
  4. Bileme için eski bir gereksiz cam kavanoz kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, bir elinizle kabı tutun, diğeriyle makasın bıçaklarını açıp kapatın, kavanozun duvarlarına sıkıca bastırın. Cam, bıçakları daha keskin hale getirecektir. Bilemeyi bitirdikten sonra çapakları gidermek için nemli bir bezle silmeyi unutmayın.
  5. Yukarıda açıklanan ilkeye göre bir iğne veya iğne kullanın. Pimin metal tabanını birbirine geçen bıçaklar arasında hareket ettirerek, sadece birkaç vuruşla onlara keskinlik katabilirsiniz. Bu durumda, incinmemek için bıçakları izlemeniz gerekir.
  6. Bir elmas çarkın varlığı, bazen işi basitleştirecektir. Aynı zamanda kullanımının etkisi uzun süre kalır. Çalışırken, manikür makası genellikle işlenmesine dikkat gerektiren yarım daire biçimli bıçaklara sahip olduğundan, aletin şeklini dikkate almalısınız. Makinedeki nesnelerle çalışma becerisi olmadan, çok fazla metal çıkararak makası mahvedebileceğiniz için, çalıştırmamak daha iyidir. Yuvarlak bıçaklar için, bıçağın eğriliğinin yarıçapına yakın bir yarıçapa sahip bir bileme taşının kenarı idealdir.
Bazen makasın daha kötü kesmeye başlamasının nedeni, bıçakların körelmesi değil, onları tutan vidanın biraz gevşemesi ve sonuç olarak birbirlerine tam olarak oturmamaları olabilir. Niteliklerinin bozulmasının nedeni bu olabilir. Bu durumda, bıçakları bilemeye başlamadan önce, makasın düşük performansının nedeninin bu olduğundan emin olmanız gerekir.

Pek çok insan, donuklaşan, ancak aksi halde düzgün çalışan makasları atmaktan çekinmez. Ancak özel atölyelerin hizmetlerine başvurmadan oldukça basit bir şekilde keskinleştirilebilirler. Böylece, makasın bağımsız olarak çalışma durumuna nasıl döndürüleceğini öğrendikten sonra, yenilerini satın almadan uzun süre kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, makaledeki tavsiyelere uyarak, en sevdiğiniz tırnak makasını alıştığınız ve değiştirmek istemediğiniz çalışma durumuna geri getirebilirsiniz.

Video: evde tırnak makası nasıl keskinleştirilir

görüntüleme

Er ya da geç, makas körleşir ve daha kötü kesmeye başlar. Genellikle insanlar yenilerini almayı tercih ederler çünkü maliyetleri çok yüksek değildir. Ancak bazıları evde makasın nasıl keskinleştirileceği sorusuyla ilgileniyor? Oldukça basit ve fazla zaman almıyor. Bunun için her dairede bulunabilecek eşyalar kullanılır.

Herhangi bir makası keskinleştirebilirsiniz: manikür, inşaat, kırtasiye. Türüne bağlı olarak, baharat yöntemleri farklıdır. Zımpara kağıdı, çingene iğnesi, özel kalemtraşlar uygulayın. Çalışırken dikkatli olmak ve eylemlerin algoritmasını dikkatlice incelemek önemlidir. Bu soruna basit çözümler tercih etmek daha iyidir.

Bileme için malzeme nasıl hazırlanır?

Kuaförlük ve kırtasiye makasına keskinliği döndürmenin en kolay yolu. Sıraya koymak için manikür seçeneği çok daha zor. Bilemeden önce, sebebin gerçekten aletin körelmiş olması olduğundan emin olmak önemlidir.

Bazen, geleneksel bir perçin veya cıvatanın kullanıldığı durumlarda sabitleme ekseni gevşetilir. Bu durumda, sıkılmalıdırlar. Bundan sonra makas yeterince iyi kesmezse, topuk sınırlayıcıyı keskinleştirmelisiniz. Cıvatalı deliğin yanında bulunur. Bıçakları kapatmaya çalışmak sadece sorunu artıracağından gerekli değildir.

Bağlantı bölgesinde perçin kullanılıyorsa, sıkılmalıdır. İlk olarak, makas açılmalı, herhangi bir metal ürün giyilmelidir.

Sakal kullandıktan sonra perçini düzleştirin, bıçakların kapanıp kapanmadığını kontrol edin. Durumun değişmediği ve aletin hala kesmediği durumda, bilenmesi gerekir.

Bu süreçte yapılmaması gereken en iyi şey nedir?

Tırnak makası folyo veya zımpara kağıdı ile keskinleştirilmemelidir. Yöntem, alete kısa bir süre keskinlik kazandıracak, bozulurken bileme açısı değişecektir. Deneyimli bir uzman bile ürünü onaramaz.

Ayrıca, bir manikür seti için sıradan bir granül çubuk veya bileme taşı çalışmayacaktır. Yüzeyde iz bırakacaktır. Her bir makas türü için bireysel yöntemlerin uygun olduğunu anlamak önemlidir.

Kendi elinizle makas nasıl keskinleştirilir?

Evde aşağıdaki gibi cihazlarınız varsa, aleti kendiniz bileyebileceksiniz:

  1. Elmas daire. Herhangi bir makas için seçilir, ancak özellikle büyük ürünler için etkilidir. Örneğin, bir koyun ya da bir bahçeyi kırkmak için bir alet. Manikür cihazı için yuvarlak bir taş veya elmas bir dosya kullanmaya değer.
  2. Bileme çubuğu. Ana zorluk, tane boyutunun seçiminde yatmaktadır. Çok keskin bir şekilde keskinleştirilmesi gerekiyorsa, diğer durumlarda ince taneli bir kısım kullanılır - kaba taneli bir kısım. Kuaför ürünleri kaba taneli kereste ile bilenir, aksi takdirde çok keskin olurlar, ancak bukleleri kesmek normal şekilde çalışmayacaktır. Saç bıçaktan kayacaktır.
  3. Dosya. Zor görevlerin üstesinden gelmenizi sağlar. Örneğin, dişleri olan metal kesme ürünleri ile. Ana zorluk, boyut seçimidir.

Mutfak makasının özel kullanımı ile keskinliğini değiştirmek için özel bir cihaz satın almaya değer. Hem bıçak bileyici hem de makas bileyici olan bir cihaz satın alabilirsiniz, çiftlikte vazgeçilmeziniz olacak.

Cihaz yoksa, doğaçlama araçları kullanmaya değer. Bileme hızlı ve kolaydır. Sonucun dayanıklı olmayacağını anlamak önemlidir.

Makas çok mat değilse zımpara yöntemi etkilidir. Aşağıdaki gibi hareket etmeniz gerekir:

  • Zımpara kağıdını aşındırıcı kısmı ile koyun.
  • Eylemin bıçağın tüm alanı üzerinde gerçekleşmesi için kağıdı uzun şeritler halinde kesin. Yaklaşık yirmi hareket olmalı.
  • Kırıntıları çıkarmak için bıçakları silin.
  • Kontrol edin.

Yöntem zikzak makas için uygundur. Spesifik kenar nedeniyle bu tür ürünleri bir kirişle keskinleştirmek zordur.

Folyo doğaçlama araçlardan kullanılır. Maksimum keskinlik için çok sayıda ince şerit kesilmelidir. Hafif bir alt kesime ihtiyacınız varsa, geniş çizgi yapabilirsiniz.

Aşağıdaki gibi keskinleştirin:

  • 25 cm'lik bir tabaka hazırlayın Yoğun bir şerit oluşturmak için uzunluk boyunca birkaç kez katlayın.
  • Folyoyu çizgiden kesin.
  • Bıçağın sürece tamamen dahil olması önemlidir.

Metal bir sünger kullanırken, kalıntılar ondan uçar. Birçoğu var, bu yüzden temizlik zor olabilir. İşlemin kova üzerinde gerçekleşmesi daha iyidir. Eylem algoritması:

  • Bir mutfak süngeri hazırlayın. Mümkünse daha yumuşak bir versiyon tercih edilmelidir.
  • Tüm bıçakla kesin. Makasın keskinliği kesim sayısına bağlıdır.

Bir çingene iğnesi, örneğin bir manikür için küçük aletler için uygundur. Tırnak makaslarını keskinleştirmek için kullanabilirsiniz.

Bu yöntemi uygulamak için ihtiyacınız olacak:

  1. İğneyi kesin. Makası kapatın, iğneyi bıçakların yanına getirmeye çalışın.
  2. Çok fazla çaba sarf etmenize gerek yok, işlemi hafif hareketlerle yapmak daha iyidir.
  3. Sonucu alana kadar işleme devam edin.

İğne bir tornavida, dikiş iğnesi, örgü iğnesi ile değiştirilebilir. Metali kesmek önemlidir.

Cam kavanoz kullanırken, çizilebileceği için gereksiz bir seçenek seçmelisiniz. Küçük makaslar için dar boyunlu bir şişe kullanmaya değer.

Eylem algoritması:

  • Bankayı kes. Geri hareket etmeli ve bıçak kaymalıdır.
  • Etki fark edilene kadar eylemler tekrarlanır.
  • Görünmez toz olarak kaldıkları için bıçakları silin.

Halk yöntemlerinin anlık bir sonuç için tasarlandığını anlamak önemlidir. Aleti keskin tutmak için sürekli onlara geri dönmeniz gerekecek. Bu nedenle, mümkün olduğunca profesyonel yöntemler kullanmaya değer.

  1. Fabrika bileme açısına dikkat edin. Prosedür, üretici tarafından belirtilen açı boyunca gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde, cihaz umutsuzca hasar görecektir.
  2. "Kendiniz için" keskinleştirin. "İleri geri" hareket etmemek, kendi hareketlerinizi izlemek önemlidir. Makas, uçtan halkalara kadar bilenir.
  3. Çapakları ortadan kaldırın. İnce taneli bir aşındırıcı ile çıkarılırlar. Gereksiz keskinlik elde edildiğinden kuaför makası için kullanılmamalıdır.
  4. Bir iş kontrolü yapın. Belirli bir alet türünün oluşturulduğu yüzeyleri kesin. Terzi makasını kontrol etmek için malzemeyi kesmeniz gerekir. İnce bir flep alınır, asılır, kesilir. Kesikler eşitse, makas bilenir.

Mümkünse, tespit cıvatasını çıkararak aleti sökün. Bıçakları ayrı ayrı bilemek daha kullanışlı ve verimlidir.

Manikür

Deneyimli manikür uzmanları, profesyonellere bileme için makas verir. Büyük aşındırıcı parçacıkların kullanıldığı kaba bir yöntem, forseps ve kütikül aletlerini bozar. Bu nedenle, pahalı bir cihazı kendiniz keskinleştirmemek daha iyidir. Çoğu zaman bileme bir lazerle gerçekleşir.

Eylem algoritması:

  1. Elmas dosyasını hazırlayın.
  2. Dosyayı hafifçe uçlara doğru sürün.
  3. Bileme açısının değişmediğinden emin olun.

Standart yöntemleri kullanabilirsiniz ancak çok dikkatli bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Kavisli bıçaklı tırnak makası satın almak keskinleştirmekten daha kolaydır. Ancak yardımcı olursa cıvatayı düzeltmesine izin verilir.

saç kesimi için

Kendinizi keskinleştirmemek daha iyidir, aksi takdirde alet zarar görür. Bu ürünleri oluşturmak için sert ve dayanıklı çelik kullanılır. Sertleştirilmiştir, bu nedenle uzun süre keskinleştirmeden yapmak mümkün olacaktır. Gerektiğinde, özel ekipman kullanılır - değiştirilebilir disklere sahip lazer görüşlü bir makine.

İnceltmeye yönelik ürünlerin sıraya konması diğerlerinden daha zordur. Standart olmayan, çok kanatlı. İki bıçak vardır - biri düz, diğeri tırtıklı. Dişlerin bileme açısı 70 derecedir. Köşenin üst kısmında bukleleri tutan oluklar bulunur. Bu nedenle, özel bir cihaz gereklidir. Açı ayarlı bir kalemtıraş uygulamak için bir profesyonelle iletişime geçmeniz gerekir.

Koyun kesme makasları olağandışıdır. Saçları tam olarak kesmek için keskindirler. Bir iğne ve zımpara kağıdı burada yardımcı olmaz. Küçük aşındırıcı parçacıklar içeren daireler kullanmanız gerekir.

Eylem algoritması:

  • Aracı açın, bir daireye koyun.
  • Öğütücüyü açın, maksimum sonuca keskinleştirin.
  • Diğer bıçak için prosedürü tekrarlayın.

Metal kesme için

Bu durumda, iğne, zımpara kağıdı veya iğne törpüsü ile bileme gibi popüler yöntemler uygundur.

Bahçe

Uzmanlar, sezon sonunda bahçe aletlerinin işlenmesini tavsiye ediyor. Bunlar sadece makas değil, aynı zamanda budama makaslarıdır. Varsa öğütücü kullanılabilir. Eğer yoksa bahçıvanlar için reyonlarda satılan standart çubukları kullanmalısınız.

Eylem algoritması:

  • Aletteki kurumuş kiri ve pası temizleyin.
  • Bıçağı çubuğa koyun, bilemeye başlayın.
  • Diğer bıçakla da aynısını yapın.

Video: Evde makas nasıl keskinleştirilir?

Makasları uzun süre keskin tutmak için aşağıdaki kurallara uyulmalıdır:

  1. Alet malzemeyi kesmek için kullanılıyorsa, yalnızca bu görev için kullanılmalıdır. Bununla et, kağıt ve diğer nesneleri kesmeyin.
  2. Metal ve yıldırımdan yapılmış ipler başka cihazlar tarafından kesilir.
  3. Mutfak, manikür veya çiçek makası zorunlu dezenfeksiyona tabi tutulmalıdır.

Aleti kaynatamazsınız, işleme için düzenli bir antiseptik kullanmalısınız. Aksi takdirde bozulacaklar - kesmeyi bırakacaklar, pas oluşacak. Bunları altı ayda bir yağlayın.

Bileme prosedürü oldukça basittir, ancak makasın keskinliğini kaybetmemek daha iyidir. Ayrıca halk yöntemlerinin yardımıyla sonucu uzun süre kaydetmek mümkün olmayacaktır. Bunun için yapılabilecek en önemli şey, aracı amaçlanan amaç için kullanmaktır.

Manikür ve diğer makas türlerini kendi elinizle keskinleştirmek için en iyi yöntemler

5 (%) 1 oy

Makasın zamanla kötü kesmeye başladığı, bıçakların köreldiği, yani kullanımlarının imkansız hale geldiği gerçeğiyle herkes karşılaşmıştır. Yenilerini satın alabilir veya eskilerini bileme için verebilirsiniz, ancak tüm bunlar belirli maliyetler gerektirir.

Makas evde kendi ellerinizle bilenebilir. Bunu yapmak için bir kalemtıraş veya özel bir öğütücüye ihtiyacınız var. Bu işi yapmak için bileme açısı ve yönü ile ilgili birkaç kurala uymanız gerekecek. Bıçakların kalitesi ve dayanıklılığı bu parametrelere bağlıdır.

Keskinleştirme neye bağlıdır?

Üstteki açı, makasın malzemesine bağlıdır.

Aletin düzgün bilenmesi için bıçakların düzeltildiği açıyı belirlemek gerekir. Bu, işi hızlı ve kolay bir şekilde yapmanızı, kesim kalitesini artırmanızı ve makas için zararlı olan erken aşınmayı önlemenizi sağlar. Kapalı ve açık modeller olduğu için tasarıma dikkat edilmelidir.

Bileme açısı, imalat malzemesinin sertliği dikkate alınarak seçilir. Sertlik değerleri ne kadar yüksek olursa, açı o kadar büyük olur. Örneğin, sert nesneleri kesmek için açı ° seviyesinde gerçekleştirilir. Normal ev içi kullanım için bu sertlik gerekli değildir ve 60 ° yeterlidir. Açı asla değiştirilmemelidir. Fabrikada, kullanılan malzemenin amacına, diğer çalışma koşullarına tam olarak uyan tek optimal değer ayarlanır. Açıyı değiştirmek yalnızca bıçağı keskinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda hızlı aşınmaya da neden olur. Bundan sonra, alet sadece atılacaktır.

Dizine geri dön

Makas nasıl keskinleştirilir?

Kaliteli makaslar, yaklaşık 50 derecelik bir kesici kenar açısına sahip olmalıdır.

Aletin doğru şekilde keskinleştirilmesini gerçekleştirmek için basit kurallara uymalısınız:

  1. Fabrika bileme açısı değiştirilemez, çalışma kesinlikle mevcut açıda gerçekleştirilir. Bunu belirlemek zor değil, sadece bıçakları “denemeniz” gerekiyor.
  2. Kendiniz için çalışmaya başlamalısınız. Makas uçlardan halkalara taşınır, hiçbir durumda ileri geri hareket etmemelisiniz. Birçoğunun yaptığı hata budur, ancak bu durumda bıçak yok edilir. İlk seferde kolayca kesebilir, ancak aslında bu tür hatalı eylemler hizmet ömrünü büyük ölçüde azaltır ve kesimin kalitesi düşer. Alet artık ince işler için kullanılamaz ve yakında tamamen kullanılamaz hale gelecektir.
  3. Aleti keskinleştirdikten sonra, bıçaklar boyunca zımpara kağıdı ile yürümeniz önerilir. Bu tür işlemler sonucu düzeltir, kesimi çok kaliteli olmayan tüm küçük çapakları gidermenizi sağlar. Bunun için sadece ince taneli zımpara kağıdı kullanılır.
  4. İşin ne kadar doğru ve iyi yapıldığını kontrol etmelisiniz.

Dizine geri dön

Bileme ve aletle çalışma özellikleri

Makasları bilemeden önce, onları sökmeniz gerekir.

Bileme, evde tamamen ele alınabilecek çok karmaşık bir işlem değildir. İş için özel bir taşlama makinesi kullanmanız gerekir, ancak orada değilse, bir dosya, kaba taneli bir bileme taşı (veya diğer malzemeler) yapacaktır. Keskinleştirmeden sonra kaba taneli çubuklar yüzeyde eğik küçük dişler bırakır, ancak bu tehlikeli değildir, çünkü malzemeyi mükemmel bir şekilde kesmeyi mümkün kılan onlardır. İş için özel bir elektrikli makine kullanmak en iyisidir. Ama kullanmak tecrübe ister.

Takım giydirme prosedürü:

  1. Bıçaklar sadece size doğru keskinleştirilmelidir, hareket uçlardan halkalara doğru olacaktır.
  2. Hiçbir durumda fabrika bileme açısı ihlal edilmemelidir. Değeri ° aralığında olacaktır.
  3. İşlem basittir, makasın dikkatlice açılması, ardından bir yandan ve kalemtıraş diğer yandan alınması gerektiği gerçeğiyle başlar. Aleti sadece halkalarından ve sıkıca tutun. Uçlar aşağı değil yukarı bakmalıdır.
  4. Ardından, makası iş için uygun, ancak 75 ° 'den fazla olmayan bir açıyla eğin. Bundan sonra, bıçağın yüzeyi boyunca uçtan eksene keskin bir şekilde bir çubuk veya dosya çizmeniz gerekir. Bu tür birkaç hareket gereklidir.

Özel bir makine kullanılıyorsa, önce bileme açısını kontrol etmeli, ardından bir yandan makası sıkıca tutmalı, makineyi açmalısınız. Makasları keskinleştirmek için bıçakları dikkatlice halkalara yönlendirmek yeterlidir. Acele edemezsiniz ama yavaşlayamazsınız da. Islatma için normal soğuk su kullanılır.

Dizine geri dön

Makas keskinliği nasıl kontrol edilir?

Bileme işlemi tamamlandıktan sonra aletin keskinliğini kontrol etmek gerekir. Bıçakların bilenmesi gerekip gerekmediğini belirlemek için aynı önlemler gerekli olacaktır. Her zaman bileme eksikliği, makasın iyi kesmemesinin nedeni değildir. Bazı durumlarda neden, bıçakları bir arada tutan vidanın güçlü bir şekilde gevşemesidir. Artık birbirlerine bitişik değiller, malzemeyi ezmeye ve “çiğnemeye” başlıyorlar. Sorun giderme adımları çok basittir. Vidayı sıkmak yeterlidir, kesimin kalitesini tekrar kontrol edin.

Kesim sırasında ortaya çıkabilecek olası sorunlardan keskin uçlar arasında bir boşluk olduğu not edilebilir. Böyle bir mesafe varsa, malzeme verimli bir şekilde kesilemez. Kesici kenarlar istenilen noktada buluşmayacak ve malzeme sıkışmaya başlayacaktır. Böyle bir tutarsızlık bulunursa, özel sınırlayıcılar bir dosya ile dosyalanmalıdır. Halkaların yanında bulunurlar, plastik veya metalden yapılmış küçük özel lehimlere benzerler. Mesafenin gerekli olana düşürüldüğünü sürekli kontrol ederek onları dikkatlice öğütmek gerekir. İş sabır gerektirir, ancak içinde zor bir şey yoktur.

Yapılan işlemler yardımcı olmadıysa, aletin bilenmesi gerekecektir. Gerekli olup olmadığını kontrol edin. Bunun için küçük bir kumaş parçası gerekir. Kenar serbestçe düşecek şekilde asılmalıdır. Daha sonra birkaç kesi yapılır. Kesim düz ise, aleti bilemek gerekli değildir.

Bileme için çeşitli aletler kullanılabilir: genellikle özel bir makine kullanılır, ancak geçici çalışma için bir dosya, bir bileme taşı uygundur.

Ama bir "ama" var. Bu tür önlemler tam anlamıyla kez iyidir, bundan sonra bileme açısını gerekli kılmak için makineyi kullanmanız gerekecektir.

Ayrıca, yalnızca test işlevi gören değil, aynı zamanda hızlı, kısa süreli bileme işlevi gören ince taneli zımpara kağıdı da kullanabilirsiniz. Küçük bir parça zımpara kağıdı almanız ve ardından birkaç kesim yapmanız gerekir. İşlem son derece basittir: kör bıçaklar, gerekli keskinliğe hızla keskinleşir.

Sözde çingene iğnesi yardımıyla aleti keskinleştirebilirsiniz. Bu en iyi yol değil, ancak geçici olarak işe yarayacak. İğneyi eksene yaklaştırmak ve ardından bıçakları kapatarak noktalara doğru çekmek gerekir. Kendinize zarar vermemeye çalışarak dikkatli çalışmanız gerekir. İstenen keskinliğe ulaşılana kadar adımlar tekrarlanır. Bazıları iğne yerine şişenin boynunu kullanmanızı önerir, ancak bileme daha kötüdür ve işlemin kendisi tehlikelidir.

Bileme açısı, çok şeyin bağlı olduğu bir parametredir. Genellikle fabrikada, açının optimal değeri ayarlanır, kendi kendine bileme sırasında ihlal edilemez. Çalışmaya başlamadan önce, sorunun tam olarak ne olduğunu, başka düzeltici önlemlere gerek olup olmadığını kontrol etmek en iyisidir. Aletin kesmemesinin nedeni vidanın gevşemesi veya ayrı parçalar arasında bıçakların kapanmasını önleyen bir boşluk oluşması olabilir.



Manikür yapan kızların evde tırnak makasını nasıl keskinleştireceklerini bilmeleri yararlıdır. Kötü bilenmiş bir alet, tırnaklarınızı düzgün bir şekilde yerleştirmenize izin vermez.

Evde tırnak makası nasıl keskinleştirilir? Bu ne sıklıkla yapılmalı? Uzmanlar bunu altı ayda bir yapmanızı tavsiye ediyor. Ama keskinleştirmenin birkaç yolu var. Her birinin kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Sadece sizin için en uygun olanı seçmeniz gerekiyor.

Manikür makasını bileme: önemli noktalar

1. Bir manikür aletini keskinleştirme zamanının geldiğini belirlemek için görünümüne dikkat etmek yeterlidir. Aleti kullanmak elverişsiz hale geldiyse ve kenarlarda koyu lekeler beliriyorsa, zamanı gelmiştir. Bu işaretleri fark ettiğiniz anda makasınızı keskinleştirin. Noktaların boyutu ne kadar büyük olursa, aleti işe hazırlamak o kadar uzun ve zor olacaktır.

2. Bilemeden önce makas uygun şekilde işlenmelidir. Bu yapılmazsa, sonuç minimum olacaktır. Bazı durumlarda, hiç olmayacak.

Bileme için tırnak makası nasıl hazırlanır?

1. Oynamak için kontrol edin. Varsa, çıkarın: makasın 2 yarısını bağlayan cıvatayı sıkın. Bıçaklar birbirine sıkıca oturmalıdır. Bazen bıçakları keskinleştirmek için geri tepmeyi gevşetmeniz gerekir. Bağlantı alanında küçük bir boşluk oluşmalıdır.

2. Bir antibakteriyel madde ile nemlendirilmiş yumuşak bir bezle kiri temizleyin. Aleti iyice silin.

3. Makaslarda kusur olup olmadığını kontrol edin. Montaj gevşekse, pense ile sıkın. Vida bir tornavida ile sıkılabilir. Mekanizmaya zarar vermemek için bunu mümkün olduğunca dikkatli yapın. Bıçaklar perçinlenmişse, küçük bir çekiç kullanın.

4. Makas üzerinde çentikler, kırışıklıklar, pas lekeleri varsa, bunları ustanın kusurları gidereceği özel bir atölyeye götürmek daha iyidir.

5. Keskinleştirmeden önce makası kaynatmayın. Su nedeniyle bıçaklar çok çabuk paslanır ve bozulur. Dezenfeksiyon için antiseptik satın alın.

Elmas çarklı bir makinede makas nasıl keskinleştirilir

1. Minimum hızı ayarlayın.

2. Makas bıçaklarını elmas çark boyunca tek tek çizin. Aynı kuvvetle tuvallere bastırın.

3. Makineyi kapatın, bıçakları ne kadar keskinleştirdiğinizi kontrol edin. Bileme kalitesini kağıt üzerinde kontrol etmek kolaydır. Bir kağıt yaprağı kesin ve yapılan işin kalitesini değerlendirin. Aleti silin, tırnağı düzeltmeyi deneyin. Gerekirse makası daha keskinleştirin.

Bıçakları bilemek için çubuklu makas işleme

En etkili bileme seçeneği olmalarına rağmen, herkesin evde elmas çarklı makineleri yoktur. Makas açın. Her tuvali bir çubukla sırayla keskinleştirin. Hareketler keskin ve hızlı olmalıdır. Bileme kalitesi polietilen ile kontrol edilir. Sadece bilenmiş makasla kesmeniz ve işin kalitesini değerlendirmeniz gerekiyor. Polietilenin kenarları eşit olmalıdır. Sonuç farklıysa aleti tekrar bileyin. Makas yüzeyini pürüzsüz bir bezle silin. Bıçağın üzerinde toz ve tüy parçacıkları kalmadığından emin olun.

iğne bileme

Bu, manikür aletini keskinleştirmenin en eski yollarından biridir. Atölyeye verme imkanı olmayan annelerimiz tarafından da kullanılmıştır. Bir iğne ile makası keskinleştirmek için, bıçakların arasına yerleştirin ve yüzey boyunca kaydırın. Tabii ki, bileme kalitesi arzulanan çok şey bırakıyor. Ancak makası çok hızlı ve ücretsiz olarak bilemek isteyenler için harika bir yol.

zımpara bileme

Bu, bıçakları işlemenin oldukça hızlı bir yoludur, ancak duruma göre ona başvurmak en iyisidir. Herhangi bir aşındırıcı ile zımpara kağıdı alın. Zımpara kağıdını ikiye bükün (aşındırıcı dışarıda olmalıdır). Makasla birkaç kesim yapın. Bıçaklar bir süre keskinleşecektir. Ne yazık ki, manikür işleminden sonra tekrar keskinleştirilmeleri gerekecektir.

Çivi makasını bileme sıklığı, aletin yapıldığı çeliğin kalitesine bağlıdır. Keskinleştirme kalitesinin bununla çok ilgisi var. İyi yaptığınızdan emin değilseniz manikür aletini profesyonel bir atölyeye götürmenizi öneririz.

Her kadının kozmetik çantasında bir manikür aleti vardır. Tırnak tedavisi ihtiyacı her an ortaya çıkabilir, bu nedenle bayanlar her zaman tam donanımlı olmalıdır. Ancak tırnak makası artık görevleriyle baş edemezse ne yapmalı? Onları keskinleştirmen gerekiyor! Evde tırnak makası nasıl keskinleştirilir? Bunu yapmanın birkaç yolu vardır: bir iğne ile bileme, elmas çark, zımpara kağıdı, mutfak gereçlerini bilemek için bir çubuk. En uygun olanı seçin ve aracı güvenle kullanın!

Zamanla, örneğin yoğun kullanım veya nem nedeniyle bir makas daha az keskin hale gelir. Neyse ki, bu aletin bıçaklarını keskinleştirmek için pek çok ipucu var, hepsi de herkesin evlerinde sahip olduğu eşyalar sayesinde.Makasınızı keskinleştirmek için 9 ipucu

Makası zımpara kağıdı ile keskinleştirin

Genellikle ahşabı cilalamak için kullanılan zımpara kağıdı , bir çift makası keskinleştirmek için de harikadır. Bunu yapmak için yapmanız gereken tek şey:

  1. Kağıdı ikiye katlayın;
  2. Yaklaşık yirmi uzun şerit oluşturacak şekilde zımpara kağıdını kör makasla kesin;
  3. Bıçaklar yeterince keskin olduğunda, makası nemli bir kağıt havluyla temizleyin;

Her kesimde makasın bıçakları daha keskin ve keskinleşir. Bununla birlikte, zımpara kağıdının yalnızca basit bileme gerektiren bir makas için uygun olduğu unutulmamalıdır . Nitekim, bu yöntem hasarlı makasta etkisizdir.

Folyo ile bir çift makas bileyin

Bir alüminyum folyo parçası 20 cm'lik, uzun küt bir makas keskinleştirebilirsiniz. Kullanmak için şunları yapmalısınız:

  1. Folyoyu 3 veya 4 kez kendi üzerine katlayın;
  2. Folyoyu, keski bıçaklarının tüm uzunluğu boyunca şeritler halinde kesin;
  3. Makas keskinleştikten sonra, bıçakları sıcak suyla nemlendirilmiş bir kağıt havluyla yıkayın.

Bileme taşı: bir çift makası bilemek için temel aksesuar

Yapı marketlerde bulunan bileme taşı , farklı metal alet türlerini (bıçaklar, lahana kesiciler, makaslar vb.) Keskinleştirmek için en etkili aksesuar olmaya devam etmektedir. Ayrıca ömürlerini uzatmalarına da olanak tanır. Bu taşla bir çift makası bilemek için:

  1. Makası bir paçavra üzerine yerleştirin, ardından bileme yağı, yemeklik yağ veya sadece suyla yağlayın ;
  2. Bir tornavida kullanarak makası sökün;
  3. Taştaki bir bıçağın iç yüzünü 10 ila 20 geçiş yaparak keskinleştirin;
  4. Bu işlemi makasın diğer bıçağıyla tekrarlayın;
  5. Bıçağın eğimli yüzünü keskinleştirin (bıçak ile taş arasındaki açı yaklaşık 30 ° olmalıdır);
  6. Makası yeniden birleştirin;
  7. Havada birkaç makas vererek iki bıçak üzerinde oluşan talaşları çıkarın;
  8. Metal parçacıkları nemli bir kağıt havluyla temizleyin .

Makası bir cam kavanozla keskinleştirin

Cam kavanoz , mutfak kabı olmasının yanı sıra, bir çift makası da bilemenizi sağlar . Bunun için gerekli:

  1. Makasın iki bıçağını olabildiğince ayırın, ardından bunları dik olarak kavanoza yerleştirin;
  2. Bıçakları kağıt kesiyormuş gibi karıştırın;
  3. Bıçaklar keskin olana kadar bu hareketi birkaç kez tekrarlayın;
  4. Slaytları nemli bir kağıt havluyla yıkayın .

Makası bir cam şişe ile keskinleştirin

Cam kavanozların yanı sıra, cam şişeler de makas çiftlerini keskinleştirmek için harikadır. Bu, makasın bıçaklarını şişenin boynuna sürterek yapılabilir . Birkaç dakikalık sürtünmeden sonra makas tekrar keskinleşecek ve her türlü nesneyi kesebilecektir.

Bir tornavidayla makasları keskinleştirin

Bu fikir, cam kavanoz ve şişeninkine benzer. Gerçekten de makasın bıçaklarını bir tabakayı kesecekmiş gibi tornavidanın şaftına sürmek yeterlidir . Bıçaklar tamamen keskin olduğunda geriye kalan tek şey onları emici kağıtla silmektir .

Tırtıklı makas bileme

Dişli makasların özel bir görünümü vardır. Gerçekten de, bıçakları düz değildir ve "zikzak" kesmeye izin verir. Bu tür makaslar, özel kesimlerinden dolayı genellikle terziler ve kuaförler tarafından kullanılır. Matlaşmaya başladıklarında zımpara kağıdı ile keskinleştirilmelidirler . Bunu yapmak için, ikincisini çentik makası ile birkaç kez kesin.

Elektrikli bileyici ile makasları kolayca keskinleştirin

Piyasada makas için elektrikli bileme makineleri satılmaktadır. Bu cihazlar, aşırı ısınma riski olmadan tatmin edici bir sonuç için donuk makas çiftlerini birkaç dakika içinde keskinleştirmenize olanak tanır. Ayrıca en ufak metal kalıntılarını kaldırır ve makasın ömrünü uzatırlar. Bununla birlikte, bıçaklarının özel şekli nedeniyle bazı makas kategorileri elektrikli bileme makineleri için uygun değildir. Gerçekten inceltme, çentikli, kabartmalı makas, kuaförlük, şekillendirme vb.

Dikiş makasını keskinleştirmek için bir taşlama diski kullanın

Dikiş makasını keskinleştirmek için bileme çarkı gereklidir. Kullanmak için birkaç adım izlenmelidir:

  1. Eksenlerini bulmak için makası inceleyin

Bu ilk adım, aşağıdakilerin olup olmadığını kontrol etmek için kanatları yan taraflarında incelemekten ibarettir:

  • Bıçağın uzak kenarında parıldayan bir metal şerit;
  • Kenarı daha mat gri tonlu bir metal.

Metal bant yoksa makasın çok yıpranmış olduğu ve artık keskinleştirilmesine gerek olmadığı anlamına gelir.

  1. Taşlama diski kelepçesini uygun bir açıya ayarlayın

Çoğu dikiş makas bıçağının 0 ile 5 derece arasında bir açılma açısı vardır. Bazılarının da negatif açıları vardır. Bu nedenle, kelepçeyi ayarlamak için, bıçağın düz tarafı taşlama çarkı ile 90 ° 'lik bir açı oluşturacak şekilde makasın sabitlenmesi gerekir.

  1. Makası taşlama tekerleği ile bileyin

Bu adım için bileme bıçağının düz kısmının keçeli kalemle karartılması önerilir. Her bıçak yukarıdan aşağıya siyaha döndüğünde, bıçağı çizmek için tekerlek manuel olarak döndürülmelidir. Normalde, kararmış bıçağın yüzeyi kaybolmalıdır.

  1. Bıçağın doğru şekilde keskinleştirilmiş olup olmadığını kontrol edin

Taşlama çarkından 3 ila 4 kez geçtikten sonra, bıçağın düzgün şekilde keskinleşip bilenmediğini kontrol etmeniz önerilir. Bunun için keçenin tamamen yok olup olmadığının incelenmesi gerekmektedir. Bu durumda, aynı açıyı koruyarak işlemi ikinci ile tekrarlayın.

  1. Makasın test edilmesi

Taşlama çarkı sayesinde makasın mükemmel keskinlikte olup olmadığını anlamak için bir kumaş parçasını kesmek ve kesimin düzgün yapılıp yapılmadığını kontrol etmek yeterlidir. Öte yandan bıçakları daha hassas kesmiyorlarsa yeniden keskinleştirmek gerekiyor.

Ağzı körelmiş makas nasıl bilenir?

Ağzı körelmiş makas nasıl bilenir?

Körelmiş makas ağzını ilk günkü gibi keskin bir hale getirmek için yapmanız gereken pratik yöntemleri sizler için açıkladık

Dışarıdan aldığınız makaslar bir süre sonra ilk alındığı zamanlardaki gibi keskin olamayabiliyor. Kesmek için birkaç defa hareket ettirmek durumunda kaldığınız makası yeniden keskin hale getirmek için yapmanız gerekenler çok basit. İşte makas ağzını keskin hale getirmek için yapmanız gerekenler

1- ZIMPARA KAĞIDI

Makas ağzını keskinleştirmek için ince bir zımpara kağıdını makas ile kesmeniz yeterlidir. Zımpara kağıdının kumlu tarafını üstte kalacak şekilde tutarak katlayın. Ardından uzun şerit halinde makas ile gidebildiğiniz kadar gidin. Böylelikle makasın ucu daha da keskin bir hal alacak

2- ALÜMİNYUM FOLYO

Alüminyum Folyoyu tıpkı zımpara kağıdında olduğu şekilde katlayın. Ancak, burada iki defa değil de birkaç kez katlamanız gerekir. Ardından şerit kesmeye devam edin.

3- TORNAVİDA

Makası tornavidanın metal tarafının arasında olacak gibi tutun. Makası tornavidanın arasında dikey pozisyonda sonuna kadar indirmeye çalışın. Makas tornavidayı kesemeyeceği için dışa itecektir, daha sonra tekrar içine sokup aynı işlemi tekrarlayın. Sürtünme yoluyla makas ağzı keskinleşecektir.

En kaliteli Bluetooth kulaklık modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En kaliteli Bluetooth kulaklık modelleri

Evde makas nasıl keskinleştirilir. Evde makas nasıl keskinleştirilir

Büyükannenden kalan eski makası kesmeyi bıraktın mı? Görünüşe göre, ne önemsememek. Onları çöp kutusuna atabilir ve yenilerini satın alabilirsiniz. Ama alabilir misin iyi değiştirme hasarlı makas, çünkü günümüzde piyasa aşırı doymuş Çin malları Kim genellikle günlük hayatta haftada bir yıl olmadan hizmet eder? Doğru olanı bulmak için çok fazla terlemeniz ve hırdavatçı dükkanlarında gezinmeniz gerekecek. kesici alet. Eski makasları temizleyip daha uzun yıllar kullanmak daha kolay değil mi? Makalede size evde makası nasıl keskinleştireceğinizi anlatacağız.

Bu sorunla hiç karşılaşmadıysanız ve hangi uçtan tamire veya bilemeye başlayacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin. Sana öğreteceğiz!

Öncelikle makasları inceleyelim ve değerlendirelim çalışma şartı. Belki de sorun, eksendeki bıçakların basitçe gevşek olmasından kaynaklanmaktadır. Bıçakların ekseni genellikle bıçaklardan birine vidalanmış bir cıvata veya somunlu bir vida veya özel bir perçindir. Cıvata ve vida basitçe daha sıkı bir şekilde sıkılabilirse ve makas tekrar mağazadan yeni alınmış gibi olursa, perçin ile işler daha da kötüleşir. Biraz çaba ve ustalık gerektirir. Makasları perçinlemek için, onları metal bir örs üzerine açmanız ve perçin tapasını bir çekiç ve çivi ile düzleştirmeniz gerekir. Lütfen makasın açık olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde, perçinlemeden sonra, büyük olasılıkla bıçaklar zorlukla açılacak veya hiç açılmayacaktır.

Sorun bıçakların zayıflaması değilse, büyük olasılıkla makas sadece donuktur. Bu nedenle, keskinleştirilmeleri gerekecek.

Eğitim


Bileme için, bıçakları bilemek için bir dosyaya veya özel bir çubuğa ihtiyacımız var. Kaba taneli bir çubuk almak en iyisidir, böylece keskinleştirmeden sonra makasın bıçaklarında küçük eğik dişler oluşur. Bu bileme ile bıçaklar kaymaz ve malzemeyi mükemmel şekilde keser.

Tabii ki, makası elektrikli bir makinede de keskinleştirebilirsiniz. taşlama makinesi, ancak bu elektrikli aletle çalışma konusunda yeniyseniz bu konuyu ele almayın.

Aslında, bileme prosedüründe karmaşık bir şey yoktur. Sadece bazı önemli noktaları hatırlamak önemlidir.

  • Makaslar kendilerine doğru, yani uçlardan halkalara doğru hareket ettirilerek bilenmelidir.
  • Genellikle derece olan fabrika bileme açısını kırmayın.

Böylece doğrudan keskinleştirmeye geçiyoruz. Açık makas ve bileme aleti alıyoruz. Makasları halkalardan tutuyoruz. Bıçak uçları yukarı bakar. Makasları altına yatırarak tutmak daha uygundur. dik açı(yukarıda belirtildiği gibi bileme açısı derece olmalıdır). Birkaç kez, uçlardan eksene bıçaklar boyunca bir dosya veya çubuk çiziyoruz.

Hızlı Yollar



Çok acil bir şekilde makasa ihtiyacınız varsa ve tamir ve bileme ile uğraşacak zamanınız yoksa, iki hızlı yöntemi kullanabilirsiniz.

  • Bir parça zımpara kağıdı alın ve birkaç yerde makasla kesimler yapın.
  • elinizde varsa çingene iğnesi(bol - uzun ve kalın bir iğne), sonra kullanabilirsiniz. İğneyi alıyoruz, bıçakların arasına, eksene mümkün olduğunca yakın koyuyoruz ve bıçakları yavaşça kapatıyoruz. İğne, bıçakların uçlarına doğru hareket etmelidir.

Sadece bu iki yöntemin sadece kısa vadeli bir etki yaratacağını unutmayın. Makas bıçaklarını kapattıysanız ve uçlarının birleşmediğini tespit ettiyseniz, halkaların altında bulunan sınırlayıcıyı dosyalamak için aynı dosyayı kullanabilirsiniz.

Artık keskinleştirmenin keskinliğini kontrol edebilirsiniz. İnce bir kumaş alıp ağırlıkta tutuyoruz. Kumaşın kenarını kesin. Malzeme bıçaklar arasında "yapışmazsa" ve kesim düzgünse, sizi tebrik edebiliriz - her şeyi doğru yaptınız ve makasınız tekrar çalışmaya hazır.

Özellikle kuaför ve terzilerin kullandığı bileme makasları özel bir makinede yapılmalı ve deneyimli bir usta. Ancak çoğu zaman, atölyeye gitmek için zaman kaybetmeden evde makası acilen keskinleştirmeye ihtiyaç vardır. Makasları kendin bileyebilir misin?
İnternetteki tavsiyelere bakılırsa, bu evde yapılabilir ve bunun için cam bardak gibi en egzotik eşyaları kullanarak, zımpara kağıdı veya dikiş iğneleri.

Bu öğelerle makas bilemenin mümkün olup olmadığını usta ile birlikte anlamaya çalışalım. Ve değilse, evde nasıl düzgün bir şekilde keskinleştirilebilirler.


Herhangi bir makas, kumaşı okla gösterilen bıçakların kenarlarıyla keser. Bu yüzlerin açısı, amaçlarına bağlı olarak değişebilir. Fotoğraftaki bu makas büro işleri içindir ve bu nedenle açı neredeyse 90 derecedir. Bununla birlikte, keskin ve kullanışlı bu tür makaslar kumaşı da kesmelidir.

Ama içinde bu durum kumaşı hiç kesmezler, sadece bıçakların arasına sıkıştırırlar. Bu arada terzi makası şifon veya ipek gibi en ince kumaşlarda kontrol edilmelidir. Makas böyle bir kumaşı sadece bıçakla değil, aynı zamanda uçlarıyla da keserse, mükemmel bir şekilde keskinleşirler.

Oldukça keskin görünen bu makaslar neden kumaşı kesmiyor? Bunun birkaç nedeni olabilir, bunların en basiti, bıçakların sabitlenmesinin gevşemiş olmasıdır. Kesici kenarlar arasındaki boşluk arttı ve ince doku basitçe sıkıştırıldı, ancak kesilmedi. Bıçakları birbirine bağlayan vidayı sıkmaya ve kumaşı kesmeye çalışalım.

4. Zayıf kesme makasının nedeni vida olabilir


Vidayı sıktıktan ve biraz yağladıktan sonra durum değişmedi, kağıdı çok iyi kesmeye başladılar ama kumaş kesmediler. Ve bu arada, o kadar yıpranmış ki, kağıdı bile kötü kesen diğer terzi makaslarını bilemeye karar verdik.

Önce vidayı sıktılar ve bıçakların birbirine tam oturmasını sağladılar. Bu arada, montajı aşırı sıkmamak önemlidir, aksi takdirde el onlarla çalışmaktan çabucak yorulur. Ancak aşırı zayıflama bile, kumaşın bölümler halinde düzensiz kesilmesine neden olacaktır.


İyi kesmiyorlarsa makas nasıl keskinleştirilir? Cevap çok basit - sadece özel bir makinenin bulunduğu bir atölyede makası doğru bir şekilde bileyebilirsiniz. Diğer tüm "halk" makas bileme yöntemleri, durumu sadece biraz "iyileştirebilir" ve bazen makası tamamen köreltebilir. Gerçek şu ki, makasın bıçağı, kesinlikle belirli bir açıyla tüm düzlem üzerinde eşit olarak keskinleştirilmelidir. Bileme sırasındaki en ufak bir yanlışlık, düzlemin kenarlarının kumaşı düzensiz kesmesine veya hızlı bir şekilde matlaşmasına neden olacaktır. Teknik olarak, bu sadece makası belirli bir açıda güvenli bir şekilde sabitleyen özel bir makine kullanılarak yapılabilir. Aşırı durumlarda, bu usta tarafından yapılabilir, ancak "sağlam" bir el ile. Aksi takdirde, makas sadece ayrı bölümlerde kesecek ve tork olmayan yerlerde kumaşı sıkıştıracak veya yırtacaktır.

Bu yüzden bir bardak, kesme zımparası veya metal bir iğne ile makası bilemeye çalışmadık. Bütün bunlar illüzyonlar alemindendir ve makasın bıçaklarını keskinleştirmek için jilet keskinliğinde bir kesici kenar oluşturmak için bir metal parçasını çıkarmanız gerekir. Peki, bu bir bardakla nasıl başarılabilir?

Bazen bıçağın iç düzleminin bir eğe veya iğne eğesi ile keskinleştirilmesi tavsiye edilir. Fazla kötü tavsiye. Belki geçici olarak bu yardımcı olur ve kenarı biraz daha keskinleştirir, ancak dış kenara hiç dokunulamayacağından zarar çok daha büyük olacaktır. Kesici kenarı yalnızca özel bir zımpara taşıyla ve tercihen bıçak eğiminin sert bir şekilde sabitlendiği bir makinede keskinleştirmeniz gerekir.
Ancak hala evde makas bilememiz gerektiğinden, normal bir zımpara taşı (ince taneli) veya bir zımpara taşı kullanarak böyle bir makineyi simüle edeceğiz. Kural olarak, herhangi bir hostes Mutfak masa bıçak bilemek için bir taş.


Yukarıda belirtildiği gibi, taş ince taneli olmalıdır. İkinci koşul, yüzün tüm düzlemini aynı anda keskinleştirmeniz gerektiğidir. Makasın bıçağı fotoğrafta gösterildiği gibi uzanmalıdır. Tüm düzlem ve aynı zamanda, bıçağın fabrikada damgalanması sırasında belirlenen bir açıda. Bıçağın taş üzerindeki hareketi bıçak boyunca, vidadan makasın ucuna kadardır. Eh, üçüncü koşul - "sağlam" bir eliniz olmalı. Bileme sırasında bıçağın açısı değiştirilemez.
Şimdi sabırlı olun ve keskinleştirin, yüzeyde oluşan çapakları periyodik olarak temizleyin. içeribıçak ışığı taş üzerinde hareket içeri bıçaklar.
Bıçağa uygulanan kuvvete ve zımpara taşının kalitesine bağlı olarak yarım saat veya bir saat içinde makasın mükemmel bir şekilde keseceğini göreceksiniz.
Dikkat! Dikkatli ol, ellerini koru deri eldivenler ve çocukların makas bilemelerine izin vermeyin.

5. Kumaş için sadece terzi makası kullanın


İşte sadece 5 dakikada evde makası nasıl keskinleştirdiğinize bir göz atın. İnce triko, makas uçları da dahil olmak üzere tek bir katmanda mükemmel şekilde kesilir. Doğru, ustalarının bir adam tarafından keskinleştirildiğini ve taşın mükemmel bir şekilde orta taneli bir yüzeye sahip olduğunu hesaba katmak gerekir. Ama ondan önce bu makası metal elektrik tellerini kesmek için kullandığını, yani kumaşı hiç kesmediğini görebilirsiniz. Ve dürüst olmak gerekirse, onları bu şekilde mükemmel bir şekilde keskinleştirebileceğinden şüpheliydik.

Ve son ipucu. Kumaş dışındaki malzemeleri kesmek için asla terzi makası kullanmayın. Dikiş makası ile kağıt bile kesilmemelidir. Kağıt için kırtasiye makası kullanılır.
Özellikle ev üyelerinden gelen makaslara dikkat edin. Çocuklar kartondan her türlü el işini kesmeye çok düşkündür ve bazen büyükannenin balık yüzgeçlerini kesecek hiçbir şeyi yoktur.

Bu kurallara uyarsanız, makas tamir gerektirmeden bir yıldan fazla hizmet verecek ve uzun yıllar bilenmesi gerekmeyecektir.
Sık sık fermuar veya metal iplik kesmeniz gerekiyorsa, bunun için ayrı bir makas alın.


Fark ne yuvarlak bıçak terzi makasından kumaş kesmek için. Nasıl kullanılır dairesel bıçaklar OLFA, bıçağı keskinleştirin, vb.

Bu ev aleti oldukça ucuzdur (pahalı makaslar olmasına rağmen), ancak her hostes yeni bir tane alarak onunla ayrılmak istemez. Açıklama basit - alışkanlığın gücü. Önerilen makaleden evde künt makası nasıl keskinleştireceğinizi öğrenebilirsiniz.

Farklıdırlar - manikür, bahçe, ev, kırtasiye vb. Hepsi sadece boyutta değil, aynı zamanda bileme açısında da farklılık gösterir. Yine de, makalede belirtilen öneriler, uzmanlıktan bağımsız olarak tasarımı aynı olduğu için herhangi bir araç için eşit derecede uygundur.

Çalışma kenarlarını keskinleştirme ihtiyacının belirgin olabileceğini düşünmeye değer. Bir tür cihaz aramadan önce aleti incelemelisiniz.

yeterlik yaygın neden, makasın malzemeyi iyi kesmediği - "yarımların" sabitlenmesini zayıflatır. Bu bir vida ise, sadece sıkmanız gerekir. Perçinleme durumunda, bir çekiç ve küçük bir "örs" kullanmanız gerekecektir. Davulcu olarak neyin kullanılacağını belirlemek zor değil - çivi, cıvata veya bunun gibi bir şey.

Yarımların daralması en iyi şekilde maksimum açıklıklarında yapılır. Aşırı sabitleme, genellikle sıkıca durmalarına neden olur ve bu tür makaslarla çalışmak artık mümkün değildir.

İkinci sebep ise kanat uçlarının gevşek bir şekilde birbirine yakınlaşmasıdır. Bunları bir araya getirip getirmediğinizi belirlemek ve bir boşluk olup olmadığını görmek kolaydır. Önemli bir boşlukla, sınırlayıcı sıraya konmalıdır. Bu, bir (veya her iki) halkada küçük bir çıkıntıdır. Bir dosya ile keskinleştirmek kolaydır.

Bıçakların sınırlı serbest hareketi durumunda, malzemeyi kesmek de zordur ve aynı zamanda hostes keskinliklerinden dolayı günah işler. Böyle bir "arıza", bağlantı elemanının bulunduğu yere bir damla makine yağı ile kolayca ortadan kaldırılır.

Bileme kuralları

  • Herşey teknolojik işlemler sadece “kendilerine doğru” (halkalara doğru) yönde gerçekleştirilir.
  • Fabrika bileme açısı değişmez.
  • Bıçakların son finisajı için sadece ince taneli aşındırıcı kullanılır.

Makas bileme yöntemleri

Kısa vadeli kurtarma

Makaslara acilen ihtiyaç duyulduğu durumlar vardır, ancak malzemeyi yüksek kalitede kesmek imkansızdır. Etkili yol- Basit araçlar kullanın.

  • "Zımpara kağıdı". Daha önce belirtildiği gibi, ince "tane" ile. Bir parça aşındırıcı bez üzerinde birkaç kesim yapmanız yeterlidir ve bir süre çalışabilirsiniz.
  • İğne. Doğal olarak ürün daha kalın alınır. İğne, tutturucu alanında bıçakların arasına sokulur, ardından sıkıştırılır / açılır, yavaş yavaş uçlara doğru itilir. Kural olarak, bu tür iki veya üç "geçiş" yeterlidir.

aşındırıcı ile bileme

İster taş ister eğe kullanılır. Temel kurallar zaten mevcut. Aşındırıcının hareketinin doğruluğunu ve homojenliğini gözlemlemek gerekir. En ufak bir bozulma bileme açısında bir değişikliğe yol açacaktır.

Tırnak makasının bıçaklarını keskinleştirmek istiyorsanız çok daha zor. Karmaşık bir konfigürasyona sahipler, bu nedenle yuvarlak bir taşla işlemek daha iyidir. Bir dosya burada yardımcı olmaz. Bir seçenek olarak - bir iğne dosyası (yuvarlak veya yarım daire kesitli).

Büyük bir alet (bahçe, metal) önceden demonte edilmiştir. Bu tür makasların bıçakları ayrı ayrı bilenir (genellikle bir dosya ile).

Genellikle bir elektrikli / bileme taşında kesme kenarlarının işlenmesi için öneriler bulabilirsiniz. Böyle bir deneyim varsa, yöntem oldukça etkilidir. Ancak uygulama, ne yazık ki, her sahibinin üzerinde bir balta veya bıçak kullanamayacağını gösteriyor. Bu nedenle, bu teknik “geniş uygulama” için değildir.

Ne düşünülmeli?

Bıçakları bilerken, onlara düz bir tıraş bıçağının keskinliğini vermeye çalışmamalısınız. Bunları monte ettikten sonra, kullanımda bir sınırlamaları olduğu ortaya çıkıyor. Örneğin ince bir malzemeyi veya kağıdı kesemeyecekler, onlarla birinin saçını kesmek imkansız olacak.

Bunun olmasını önlemek için, ana bileme için büyük bir "tanecikli" bir aşındırıcı kullanılır ve ardından aletin performansının periyodik olarak kontrol edilmesiyle daha sonraki ince ayar kademeli ve daha hassas yapılır. Bıçakların iyi kesildiğini görebiliyorsanız, bu yeterlidir. Ve onları keskinleştirmek için asla geç değildir.

Bir notta!

Bileme kalitesi nasıl kontrol edilir? Bunu kağıt üzerinde değil (kör makas bile kesebilir), kumaş üzerinde yapmak daha iyidir. Bıçaklar "çiğnemezse", her şey yolunda demektir.

mutfağınız veya tırnak makası körelmiş? Bileme için ustalara vermek istemiyorsunuz ama bu alet olmadan yapamıyor musunuz? Önemli değil! Bıçaklarının eski keskinliğini kendiniz geri getirebilmeniz için, makası evde nasıl keskinleştireceğimize bakalım.

Bu tür araçlarla çalışan uzmanlar, neredeyse oybirliğiyle, onları evde yüksek kalitede keskinleştirmenin neredeyse imkansız olduğunu savunuyorlar. Bu tür ürünleri, özel bir makine kullanılarak işlenecekleri atölyeye hemen vermek en iyisidir. Yalnızca böyle bir makine, mükemmel kesme kenarı elde etmenizi sağlar ve aletin bozulmaması garanti edilir.

Evde kullanılan aynı makas bileme yöntemleri (zımpara taşı ile bileme dahil) durumu yalnızca marjinal olarak iyileştirebilir. Ancak daha sık olarak, makas bıçaklarının malzemeyi homojen olmayan bir şekilde kesmeye başlamasına ve zamanla daha da donuk hale gelmesine neden olurlar. bu yüzden halk yöntemleri Bu sorunla mücadele etmek için, yalnızca atölyeyle iletişime geçmenin mümkün olmadığı aşırı durumlarda uygulanması önerilir. Hadi bir bakalım geçerli yöntemler evde daha detaylı keskinleştirme.

Yöntem 1 - zımpara kağıdı

Bu en basit ve uygun fiyatlı seçenek bıçakların çok kör olmadığı durumlarda önerilen evde makas nasıl keskinleştirilir. Bunu yapmak için küçük bir kağıda ihtiyacınız olacak. aşındırıcılığa sahip bir numune alınması tavsiye edilir, ancak daha pürüzlü malzemelerle çalışmayı deneyebilirsiniz. Ardından, bu kağıdı yaklaşık 20 kesme hareketiyle kesmeniz ve ardından bıçakları bir mendille silmeniz gerekecek.

Tavsiye:

Elinizde zımpara yoksa, bunun yerine çelik yünü veya zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Etkisi aynı olacaktır.

Yöntem 2 - folyo

Elinizde yoksa tırnak makası nasıl keskinleştirilir? Özel alet bu amaç için? Sıradan bir folyo tabakası size yardımcı olacaktır. Şu şekilde hareket etmeniz gerekecek:

  1. Başlamak için, yoğun bir malzeme şeridi elde etmek için bir folyo tabakasının birkaç kez katlanması gerekecektir.
  2. Bu malzeme şeridini makasla kesmeniz gerekecek. Birkaç ince şerit yaparsanız, makasınızı iyi bileyebilirsiniz, ancak sadece birkaç geniş şeritte durursanız, aletinizi biraz keskinleştirin.
  3. Ardından, folyo kalıntılarını herhangi bir peçete ile bıçaktan çıkarmanız yeterlidir.

Video: folyo ile makas nasıl keskinleştirilir:

Önemli:

Bu yöntemi bıçaklarınızı keskin tutmak için de kullanabilirsiniz. Makasın daha kötü kesmeye başladığını her fark ettiğinizde kullanın.

Yöntem 3 - bir bileme taşı ile bileme

Bu prosedür sizden çok zaman ve çaba gerektirecektir, ancak ne zaman iyi bir sonuç almanıza izin verecektir. doğru yürütme. Zaten bir bileme taşı ile çalışma deneyimi olan kişiler için onunla iletişime geçmeniz önerilir. Aşağıdaki gibi hareket etmeniz önerilir:

  1. İlk önce bu amaç için ince taneli bir taş almanız gerekir. Başka herhangi bir tür sadece size vermeyecek İstenen sonuç ancak ürüne de zarar verebilir.
  2. Ardından, ürünün üretici tarafından keskinleştirildiği açıyı belirlemeniz gerekir. Çalışırken aynı açıyı korumanız gerekecek.
  3. Bundan sonra, bıçağı bileme taşına belirli bir açıyla yerleştirmeniz gerekecek, böylece tüm düzlem üzerinde duracaktır.
  4. Her şeyin doğru şekilde hazırlandığından emin olduğunuzda doğrudan bilemeye geçebilirsiniz. Bıçağın kendisinin bu durumda bileme taşı üzerindeki hareketi, saplamadan noktanın ucuna kadar olmalıdır. çalışma yüzeyi. Makasın iki kesici kenarını bu şekilde işlemeniz gerekecek. Ortalama olarak, tüm bu çalışmalar yaklaşık bir saatinizi alacaktır.

Video: ile keskinleştirme bileme taşı:

Önemli:

Çalışma sırasında bıçağın eğim seviyesini değiştirmediğinizden emin olun. Bu bileme kalitesini olumsuz etkiler ve çoğu durumda aletin hasar görmesine bile neden olabilir.

Bu tür çalışmalar sırasında bıçakta bileme nedeniyle oluşan tüm çapakların giderilmesi de son derece önemlidir. Aksi takdirde, düzgün olmayan bir kesme kenarı elde edersiniz.

Yöntem 4 - eşek

Bu amaç için özel bir taşınız varsa, makas nasıl doğru bir şekilde keskinleştirilir? harekete geçmek benzer durum bunu beğenebilirsin:

  1. İlk önce eşeğin kendisini işe hazırlamanız gerekir. Bunun için bir havlu üzerine serilmeli ve özel honlama yağı ile dökülmelidir (bu, eşeğin kendisiyle aynı bölümde satılmaktadır). Elinizde böyle bir yağ yoksa, başka bir yağ veya hatta su kullanabilirsiniz - bu, malzeme işleme kalitesini etkilemez.
  2. Ardından, orta vidalarını gevşeterek makasın sökülmesi önerilir. Çoğu durumda bu, sıradan bir düz tornavida ile yapılabilir.
  3. Bundan sonra, bıçağı almalı, iç kısmı bileme taşına takmalı, üretici tarafından kesici kenarı oluştururken belirtilen eğim açısını seçmeli ve ardından bıçağı birkaç kez yavaşça bileme taşının üzerine çekmelisiniz. Genellikle, keskinleştirmek için 20 dakikalık çalışma yeterlidir. Bu eylemi makasın ikinci kısmı ile tekrarlayın.
  4. Ardından, makası monte etmeniz ve keskinliklerini amaçlanan malzeme üzerinde (örneğin kumaş veya kağıt üzerinde) test etmeniz gerekir. Artık kesme niteliklerinin size uygun olduğunu fark ederseniz, görevin başarıyla tamamlandığını düşünün. Değilse, en baştan mihenk taşı ile tüm manipülasyonları tekrarlamanız gerekecektir.
  5. Mezuniyetten sonra bu süreç kalan çapakları gidermek için makası peçeteyle sildiğinizden emin olun.

Önemli:

makasınız oldukça matsa, kesme özelliklerini eski haline getirmek için bileme taşının her iki tarafını da kullanın: hem ince taneli hem de kaba taneli. Biraz daha kötü keserlerse, tek başına ince taneli taraf onları düzgün bir şekilde işlemek için yeterli olacaktır.

Yöntem 5 - çingene iğnesi

Herhangi bir alet kullanmadan dikiş makası nasıl keskinleştirilir? Bu amaçla sıradan bir çingene iğnesi kullanabilirsiniz. Burada şöyle davranmanız gerekiyor:

  • Başlamak için, iğne, makasın vidasına mümkün olduğunca yakın bıçakların arasına yerleştirilmelidir.
  • Ardından, dışarı itmeye çalışarak iğne üzerindeki bıçaklara basmalısınız. Böyle bir etki altında, oldukça hızlı ve eşit bir şekilde keskinleşirler.
  • Sonunda, bıçakları silmeniz yeterlidir ve onları işe geri döndürebilirsiniz.

Önemli:

bu makasla çalışma yönteminin 3 defadan fazla çalışamayacağını unutmayın. Bundan sonra, onları bileme için atölyeye götürmeniz gerekiyor.

Yöntem 6 - kavanoz

Cam üzerinde makas nasıl keskinleştirilir? Bunu yapmak kolaydır:

  1. Sıradan bir şeffaf cam kavanoz almanız gerekiyor.
  2. Makas bıçaklarını, kavanoz aralarına girecek şekilde yayın.
  3. Kutuyu karton veya kağıt keser gibi kesmeye başlayın. Bu vuruşlardan sadece birkaçı ile cam, enstrümanınızın kesici kenarının durumunu önemli ölçüde iyileştirebilir.
  4. Böyle bir işten sonra makasın bir bezle silinmesi gerekecektir.

Tavsiye:

böyle bir iş için, tam olarak aldırmayacağınız bankayı aldığınızdan emin olun. Gerçek şu ki, böyle bir çalışmadan sonra malzeme üzerinde hiçbir şeyle çıkaramayacağınız çizikler kalabilir.

Makas ne sıklıkla keskinleştirilir

Makasın ne sıklıkla keskinleştirilmesi gerektiğini anlamak zor değildir. Normalde bu prosedür, yapıldıkları çeliğin kalitesine bağlı olarak birkaç ayda bir yapılmalıdır. Makasları yeterince seyrek kullanırsanız, bazı durumlarda yılda bir kez keskinleştirilebilirler.

Böyle bir aletin özellikle sık kullanımı ve yetersiz depolama koşulları nedeniyle, her ay keskinleştirilmeleri gerekir. Bununla birlikte, bu gibi durumlarda, aşınma oranlarını azaltmak için aynı amaca yönelik birkaç aletin elinizin altında olması tavsiye edilir.

Makas donuk değil nasıl yapılır

Böylece, makası evde nasıl hızlı bir şekilde keskinleştireceğinizi anladınız. Şimdi, bu prosedürü mümkün olduğunca az yapmanız gerektiğinden emin olmanız önemlidir. Bunu yapmak için, bu araçla çalışmak için şu kuralları izleyin:

  • Makasları her zaman kesinlikle amaçlarına uygun olarak kullanın. Kesme ürünleri satın aldıysanız, bunlarla karton gibi diğer malzemeleri kesmeyin. Hiçbir durumda onları yemek pişirmede kullanmayın. Bütün bunlar, ürünün hizmet ömrünü önemli ölçüde azaltır ve kolay ve hızlı bir şekilde donuk hale gelmelerine neden olur.
  • Kullanımdan sonra daima bıçakları toz ve malzeme kalıntılarından temizleyin. Bunun için özel bir bez alın.
  • Aracı Sağlayın uygun saklama. Kılıfında sakladığınızdan emin olun. Bu tür ürünleri karanlık ve kuru bir yerde saklayın.

Bu nedenle, kumaş makası nasıl keskinleştireceğinizi merak ediyorsanız, cevap son derece basit: Mümkün değil. Terzinin makası evde asla bilenmez. Bu amaçlar için araçlarınızı getirebileceğiniz ve sonrasında geri alabileceğiniz atölyeler bulunmaktadır. profesyonel işleme. Ve böyle bir ciddiyetin nedeni, makasın fiziksel olarak keskinleştirilememesi değil - hayır, aslında herkesin başa çıkabileceği yollar var.

Mesele şu ki, dikiş sanatına yakından aşina olan herkes için makas son derece önemlidir. önemli araç. Kötü bilenmiş bir bıçak kumaşa zarar verebilir, kancalar bırakabilir ve kesimlerin düzgünlüğüne kefil olmak imkansızdır, ancak kendi alanında gerçek bir profesyonel için bu tamamen kabul edilemez. Dikiş makası sadece makasın ana amacını yerine getirmemelidir - kesmek, mükemmel bir şekilde yapmalıdırlar.


Yapabileceğiniz tek şey, daha uzun süre dayanmaları için dikiş makasınıza uygun şekilde bakmaktır. İşte bazı yararlı ipuçları:

1. Dikiş makası ile kumaştan başka bir şey kesmeyin. Aydınger kağıdı veya iplik kesmeniz gerekse bile, bunun için başka makas almaktan çekinmeyin.

2. Makası yumuşak, kuru bir bezle düzenli olarak silin. Farkına varmıyoruz ama aslında her kullanımdan sonra üzerlerine toz çöküyor.

3. Ara sıra bıçakları bağlayan vidayı hafifçe yağlayın. Yağın kumaşlarınızı lekelemediğinden emin olun.


4. Makasları bir çantada saklayın ve hiçbir yere atmayın. Çalışma sırasında kullanabilirsiniz iyi fikir Coco Chanel'in kendisinden!

Normal makas nasıl keskinleştirilir

Kullandığınız normal makası keskinleştirmek isterseniz ev ihtiyaçları, birkaç yol var. Böyle bir keskinleştirmenin profesyonel olanla karşılaştırılamayacağını ve aletin hızla tekrar kullanılamaz hale geleceğini unutmayın. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanmadan önce, önce makası kirden temizleyin.

1. folyo

Her zamanki gibi altı veya yedi katmana katlayın aliminyum folyo ve kabul edilebilir bir sonuç elde edilene kadar kesin.

2. Zımpara kağıdı


Zımpara kağıdını, aşındırıcı tarafı dışa bakacak şekilde ikiye katlayın ve bıçaklar keskinleşene kadar aynı şekilde şeritler halinde kesin.

3. Metal sünger

Kesme aynı etkiye sahip olacaktır. metal sünger bulaşık yıkamak için.

4. bileme taşı


Bu yöntem öncekilerden daha karmaşıktır, ancak aynı zamanda daha etkilidir. Bileme taşını bir havlunun üzerine koyun ve hafifçe ıslatın. Fabrika bileme açısına uygun olarak, makası bileme taşının pürüzlü kısmına, düzlem taş yüzeyi ile dar bir açı oluşturacak şekilde yerleştirin. Tüm kesme kenarının bileme taşının kenarından merkezine doğru uzandığından emin olarak, sizden uzağa taşın merkezine doğru hareketlerle keskinleştirin. Daha sonra ilave parlatma için taşın ince taneli tarafının üzerinden geçin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası