gözaltı yağ bezesi lazer / Gözaltı Yağ Bezeleri - Op. Dr. Can İşler

Gözaltı Yağ Bezesi Lazer

gözaltı yağ bezesi lazer

Yağ Bezesi

Yağ Bezesi Nedir?

Yağ Bezesi, içleri yağ hücreleri ile dolu olan yapılara denir. Tıp dilinde lipom olarak adlandırılırlar. Vücudun farklı alanlarında çıkabilirler. Tümöre benzeyen yapıları vardır. Her yaştan insanda görülebilir.

Doğuştan oluşan yağ bezeleri de mevcuttur. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak çıkma hızında artış görülür. Vücudun gözle görülen alanlarında çıkan bezeler estetik açıdan insanları rahatsız eder. Çeşitli boyutlarda oluşabilirler. Kapsül şeklindedir.

Yağ Bezesi Tanısı Nasıl Konulur?

Yağ hücreleri deri altında zaman içerisinde toplanarak çoğalır. Saç, göz çevresi, omuz ve sırt gibi alanlarda çok sık görülür. Zaman içerisinde deride kabarıklık meydana gelmesi beze ihtimalini artırır. Fiziksel muayene ve ultason ile tanı konur.

Dokunulduğunda yumuşaktır. Üzerine baskı uygulandığında sağa sola hareket ediyormuş hissi verir. Bunun temel nedeni bütün bir yapı şeklinde olmamasıdır. Yağ bezesi tanısı kanserleşme riskinin engellenmesi için erken dönemde konulmalıdır.

Yağ Bezesi Belirtileri Nelerdir?

Karşılaştığımız ilk ve en belirgin belirtisi deride meydana gelen işlik oluşumudur. Başlangıçta toplu iğne başı kadar bir boyutu vardır. Zaman içerisinde ceviz büyüklüğüne ulaşabilir. Yüz bölgesinde bulunan cilt tabakası çok incedir.

Bu nedenle deri içerisinde biriken yağ hücreleri gözle görülebilecek kıvamdır. Şişliğin sarı renkli olması da yağ depolandığını gösterir. İyi huylu bezeler oldukları için ağrı ve acı oluşturmaz. Bezenin zarar görmesi ve darbe alması gibi durumlarda acı oluşması normaldir.

Yağ Bezesi Neden Olur?

Yapılan araştırmalar sonucunda bezelerin tam olarak neden oluştuğu belirlenmemiştir. Ancak bazı durumların sonucunda beze oluşumu görülmüştür.

Genetik yatkınlık, kolesterol ve triglisetir değerinin yükselmesi, metabolik hastalıkların gelişmesi, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, hormon metabolizmasının bozulması ve yaşın ilerlemesi gibi durumlar yağ bezesi oluşmasına neden olura. Karaciğer yağlanması ve diğer karaciğer hastalıkları da cildin yağ dengesini bozan durumdur.

Yağ Bezesi Ameliyatı

Lokal anestezi tekniği ile tedavi uygulanır. Operasyon bölgesi steril edilir. Ortalama 4 santimetreden küçük olan bezeler cerrahi operasyon ile alınır. Bezenin etrafından küçük bir kesi atılır. Atılan bu kesiden deri içine girilir ve yağ hücreleri çıkartılır. Kesi boyutu çok küçük olduğu için kalan yara izi herhangi bir sorun oluşturmaz. Hastanede yatış gerektirmez. Hasta aynı gün içerisinde taburcu edilir.

Ameliyatsız Yağ Bezesi Aldırma

Teknolojinin sağladığı imkânlar sayesinde cerrahi operasyon gerektirmeden yağ bezelerinin alınması mümkündür. Radyofrekans teknolojisi ile kesi atmadan tedavi edilmesi hastalar için büyük avantaj sağlar. Yüz ve görülen diğer alanlardaki bezeler estetik görüntüyü bozar. Özellikle kadınlar için bu alanların pürüzsüz ve güzel görünmesi çok önemlidir.

Yüzdeki Yağ Bezeleri

Obezite ve karaciğer hastalıklarına bağlı olarak görülen bezeler yüz bölgesinde meydana çıkar. Genellikle iyi huylu oldukları için tıbbi bir müdahale gerektirmez. Sadece insanlar dış görünüşlerinde sorun oluşturdukları için aldırma ihtiyacı hissedebilirler.

Yağ Bezesi Çeşitleri Nelerdir?

İçerisinde kan damarları ve organa ait diğer dokuları olan yapılar olabilir. Şekli, boyutu ve içerdiği yapılara göre beze çeşitleri vardır. Angliolipoma, fibrolipoma, miyelolipoma, hibernoma ve iğnesi hücreli yağ bezesi türleri vardır. Bu türler zararlı oluşumlar değildir. Zaman içerisinde çok nadir olanlarında kanserleşme görülür.

Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Bezeler zaman içerisinde kendiliğinden geçebilir. Bazı vakalarda altta yatan sağlık sorununun tedavi edilmesi ile beze eriyerek kaybolur. Ancak boyutu çok büyüyen ve içeriği değişmeye başlayan beze türlerinde cerrahi müdahale gereklidir.

Bezeyi geçirmek için evde doğal yöntemler denemek zararlıdır. Bu yöntemler bezelerin içeriklerinin değişmesine ve kanserleşmesine neden olabilir. Bu nedenle vücudunuzda farklı bir yapılar oluşmaya başladığında hemen bir hekime başvurmalısınız.

Yağ Bezesi Tedavi Metotları

Ameliyat ve ameliyatsız olmak üzere iki farklı beze tedavisi uygulanabilir. Hangi tekniğin kullanılacağına bezenin boyutu, içeriği ve yayılımına bakarak hekim karar verir. Bazı beze türleri estetik kaygılar nedeni ile alınırken bazıları tıbbi gereklilikler sonucunda alınır.

Erken dönemde fark edilen bezler ilaç tedavisi ile giderilebilir. İlaç tedavisi direkt olarak bezeye etki etmez. Beze oluşumuna neden olan rahatsızlıkları ortadan kaldırarak etki eder.

Radyofrekans Yöntemi İle Yağ Bezesi Aldırma

Deri altında biriken yağ hücreleri radyofrekans ile yakılarak eritilir. Eriyen ve sıvılaşan hücreler vakumlanarak cilt altından uzaklaştırılır. Hastanın ağrı eşiği çok düşük ise gereken konforu sağlamak için lokal anestezi uygulanabilir.

Özellikle yüz ve göz çevresinde oluşan yapılar için tavsiye edilen bir tedavi tekniğidir. Işın kullanılmayan bir tedavidir. İnsanlar ışın etkisinden korktukları için tedavi olmak istemeyebilirler.

Yağ Bezesi Görülebilen Bölgeler

Hormon sistemlerinin dengesiz çalışması ve yanlış beslenme sonucunda tüm vücudumuzda yağ bezesi çıkabilir. Bezenin bulunduğu alana göre insanların rahatsızlık düzeyleri artar. Yüz, boyun, göz çevresi ve omuz gibi alanlar genellikle estetik görüntüye zarar verdiği için insanlar hemen müdahale ettirmek isterler.

Boyun Bölgesi Yağ Bezeleri

Boynun yan taraflarında yumru şeklinde gözle görülebilen yapılardır. Cilt altı dokusu az ve derisi ince olduğu için bu alandaki bezeler olduklarından daha büyük görünürler. Boyun dekoltesi giyen kişiler bu şişliklerden zaman içerisinde rahatsız olur.

Sürekli boynunu kapatma ihtiyacı hisseder. Erkekler boyun bölgesinde oluşan küçük boyutlu bezeleri sakalları yarımı ile saklayabilirler. Boyutu artan bezeleri saklamak neredeyse imkânsızdır ve erkekleri de rahatsız eder.

Omuz ve Sırt Bölgesinde Yağ Bezeleri

Omuz ve sırt bölgesinde bulunan bezeler genellikle karaciğer hastalıkları sonucunda meydana gelen sorunlardır. Hormon sistemlerinin doğru çalışmaması ve yanlış beslenme sonucunda oluşan sağlık sorunları vücudun bir şekilde tepki vermesine neden olur.

Hızlı büyüme eğilimindedirler. Kanserleşme riski çok düşük olan yağ bezeleri sırt bölgesinde olduğu zaman bu ihtimal artabilir.

Kol ve Bacaklarda Yağ Bezeleri

Kol ve bacaklarda nadir görülen bir durumdur. Diz arkası ve arka kol kısmında bulunur. Bu alanda yağ hücresi çok daha fazladır. Ağrı oluşturmadığı zaman estetik açıdan rahatsızlık vermez. Sürekli görülen alanlar olmadığı için fiziki görüntüyü bozmaz.

Göz Çevresi Yağ Bezeleri

Göz çevresinde bulunan cilt dokusu çok hassas ve vücudumuzda bulunan en ince deri tabakasıdır. Bu nedenle bu alanda yağlanma ve beze oluşması çok normaldir. Beslenme bozukluğu, uyku düzensizliği ve altta yatan farklı hastalıklar nedeni ile oluşabilir. Göz çevresi yüz bölgesinde önemli bir yere sahiptir.

Yağ Bezesi Tedavisi Fiyatları

Tedavi fiyatları uygulanan tekniğe göre değişiklik gösterir. Hastaneler kendi fiyat politikasını belirleyen alanlardır. Bu nedenle tedavi ücretleri hakkında detaylı bilgi almadan klinik seçimine karar vermemelisiniz. Komplikasyon oranı düşük, kullandığı aletleri yeni teknolojiye sahip olan klinikler her zaman kazanç elde etmenize yardımcı olur. Yağ Bezesi Tedavisi Fiyatları  hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Tümör Müdür?

Kişiler de görülen yağ bezesi iyi huylu tümörlerdir. Cilt altında en sık görülen tümörlerdir. Tıbbi bir müdahale gerektirmez. İnsan sağlığını bozmaz ve ciddi sağlık sorunları oluşturmaz. Renk değişimleri yoktur. Cilt altında olduğu için ten rengi bir şişlik oluşur. Enfeksiyon ve iltihaplanma durumları bazı faktörlere bağlı olarak görülür. Ciddi travmalar sonucunda bütünlüğü bozulabilir. Bütünlüğünün korunması gereklidir.

Kansere Dönüşür Mü?

Beze boyutları uzun yıllar aynı boyutta kalır. Büyüme ihtimali yok denecek kadar yavaştır. Ancak bazı vakalarda bezeler çok hızlı büyüyerek içerikleri değişebilir. Liposarkom denilen yağ bezesi kanseri görülebilir. Bu kanser türünün erken dönemde tespit edilme ihtimali çok yüksektir. Hızlı ve ani boyut değişiklikleri ağrı oluşumu ve zaman içerisinde akıntı meydana gelmesi beze içeriğinin ve huyunun değiştiğini gösterir. Bu nedenle doktor kontrolüne giderek gerekli kontrolleri yaptırmalısınız.

Yağ Bezesini Sıkmak Neden Sakıncalıdır?

Bezenin etrafında kapsül bulunur. Bu kapsül nedeni ile sivilce gibi açık bir ucu yoktur. Uç ve ağız kısmının bulunmaması nedeni ile sıkıldığında oluşan enfeksiyon kapsül içerisinde kalır. Bu enfeksiyon zaman içerisinde bozularak ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Kapsül patlaması sonucunda enfeksiyon farklı alanlara yayılım gösterebilir. Bu yayılımın engellenmesi için sıkma durumunun yapılamaması gerekir. İlerleyen vakalarda kanserojen etki göstererek cilt kanserlerine neden olabilir.

Yağ Bezesi Yeniden Oluşur Mu?

Beslenme alışkanlıkları, gerekli tedavinin uygulanmaması ve bezelerin sıkılması sonucunda yerlerinin değişmesi gibi nedenlerden dolayı yeniden oluşma riski vardır. Cerrahi tedavi ile çıkarılsa dahi yeniden oluşma riski vardır. Bu nedenle tedavi bezlerden kurtulmak için kesin çözüm değildir.

Yağ Bezesi Ağrı Yapar Mı?

Beze oluşumu sonucunda ağrı tespiti çok nadir görülen bir durumdur. Genellikle ağrı ve acı oluşturmazlar. Sadece hafif derecede şişlik ile kendini gösterirler.

Nadir de olsa agresif büyüme özelliği olan ve içeriği çabuk değişen bezeler zaman içerisinde ağrı oluşturabilir. Böyle durumda vakit kaybetmeden hemen hekime giderek ağrının nedenini ve bezenin içeriğini öğrenmek önemlidir. Aksi halde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Yağ Bezeleri Tekrarlar Mı?

İnsanlarda bulunan beze sayısı ve türleri farklıdır. Bazı beze türleri alındıktan sonra tekrar oluşmaz iken bazılarında oluşum görülür. Bu nedenle tedavi öncesinde hastalara net bilgi verilmelidir. Tekrar etme riski olan kişiler fazla sayıda yağ bezesine sahip olan kişilerdir. Tek beze oluşan kişilerde cerrahi tedavi sonrası tekrarlama riski düşüktür.

Yağ Bezesi Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Cerrahi müdahaleler uygulanırken atılan kesiler tedavi sonrasında iz kalmayacak büyüklük ve şekilde atılır.  Ayrıca uygulanan yara bakım tedavileri de iz kalmasını engelleyecek özelliğe sahiptir. Doğru ürünlerin kullanımı sonucunda düzenli bakım uygulanmalıdır. Doktor gerekli bakım tavsiyeleri hakkında işlem sonrasında bilgi verir.

Yağ Bezesi Kendiliğinden Geçer Mi?

Kendiliğinden iyileşen yağ bezesi türleri vardır. Ancak küçük ve beslenme bozukluğuna bağlı oluşan beze türleri kendiliğinden geçen türlerdir. Büyük bezelerin geçmesi için mutlaka cerrahi müdahale gereklidir.

Bezenin içeriğine göre de değişen bir durumdur. İçyapısı tamamen sebumdan oluşan yağ bezesi türleri zaman içerisinde tedaviye gerek duyulmadan geçer. Ancak yağ ile dolu olan bezelerin geçmesi mümkün değildir.

Ağrı yapan ve enfeksiyon oluşan bezelere hekim tarafından uygun tedavinin verilmesi gerekir. Bezenin etrafında kızarıklık ve hassasiyet oluştuysa enfeksiyon düşünülmelidir. Böyle durumda ilk önce gerekli ilaç tedavisi ile enfeksiyon kurutulmalı daha sonra cerrahi müdahale ile beze alınmalıdır. Bu beze türlerinin kendiliğinden geçmesi beklenmez.

Yağ Bezesi İlaçla/ Kremle Geçer Mi?

İlaç ve kremle yağ bezesinin geçmesi mümkün değildir. Beze türleri ya kendiliğinden yok olur ya da cerrahi operasyon ile alınır. İlaç ve kremler bezenin neden olduğu enfeksiyon ve ödem geçirilir. Oluşan yapı cerrahi yöntem kullanılmadan geçmez.

Özellikle yüz bölgesinde çıkan yağ bezesi minimum kesiler atılarak dermatolog ya da plastik cerrahi uzmanı tarafından alınmalıdır. Aksi halde kötü yara iyileşmesi ve iz kalması söz konusudur.

Viyana, Basel ve Zürich’te
Estetik Ameliyatlar

En sık görülen, göz altı yağ bezesi hastalıkları şunlardır:

Siringoma:

Siringoma ter bezlerinden kaynaklanan selim huylu oluşumlardır. Oldukça yaygın bir şikayettir. Genellikle ergenlikten itibaren başlar. Kadınlarda daha sık görülür. Nedeni bilinmemektedir. En sık olarak kadınların göz çevresinde ortaya çıkarlar. Göğüs bölgesi, göbek, koltukaltı ve genital bölgede de görülebilirler.

Siringoma belirtileri nelerdir?

Ten rengi veya sarı renkli, net sınırlı, mm çapında deriden kabarık, yuvarlak oluşumlardır. En sık olarak göz çevresinde, alt göz kapağında görülürler. Sayıları birden fazladır ve simetriktirler.

Siringoma tedavi yöntemleri nelerdir?

Siringoma erbium, karbondioksit ( CO2 ) lazer veya elektriksel cerrahi ile giderilebilir. Genel olarak seans gerekebilir. Açık tenli kişilerde iyi sonuç alınır. Göz çevresi koyu olanlarda işlemlerden sonra beyaz leke kalabilir. Şikayetlerde tekrarlar görülebilir. Tedaviler bunu bilerek yapılmalıdır. Siringomada en estetik sonuçlar lazerle tedavilerden alınmaktadır. İşlem sonrası iz kalma olasılığı çok düşüktür.

Ksantelezma nedir?

Ksantelezma daha çok göz kapaklarının iç kısmında ortaya çıkan sarı renkli yağ bezeleridir. Üst göz kapağında alt göz kapağından daha sık görülür. Ksantelezma yumuşak veya yarı sert kıvamda olabilir. Genellikle simetrik olarak ortaya çıkarlar, genel olarak tüm kapaklarında birden görülebilir. Gözaltı yağ bezeleri kalıcıdır ve ilerleyicidir, kendiliğinden geçmez.

Ksantelezma kimlerde görülür ve neden ortaya çıkar?

Kadınlarda erkeklerden daha fazla görülür. yaş arasında en fazla ortaya çıkarlar. Ksantelezması olanların yarısında kan yağlarında anormallik söz konusudur. Hastaların genetik olarak kolesterol veya trigliserid seviyeleri yüksektir.

Diyabet ve tiroit hastalıklarından kaynaklanan kan yağ bozuklukları ksantelezma yapabilir. Ksantelezmalıların diğer yarısında kan yağları normal bulunmuştur. Ksantelezma görülen kişilerde iyi kolesterol düşük çıkabilir. Ayrıca damar sertliğine eğilim olduğunun işaretidir.

Ksantelezması olan kişilerin kan yağlarını kontrol ettirmeleri şarttır. Ayrıca kan yağlarını yükseltecek gıdalardan uzak durulmalıdır. Ksantelezma tedavisi kozmetik nedenlerle yapılır.

Ksantelezma tedavi yöntemleri nelerdir?

Bu tür gözaltı yağ bezelerinde lazer, cerrahi çıkarma, elektriksel cerrahi veya kimyasal peeling kullanılabilir. Lazer ile tedavide erbium ve CO2 lazer kullanılır.

Tedavi sonrası leke, iz kalma riski düşüktür. Ksantelazmada en estetik sonuçlar cerrahi çıkarma ve lazer tedavileriyle gerçekleştirilir.

Diğer yöntemlerde iz kalma olasılığı daha fazladır. Ksantelezma tedavilerden sonra tekrar edebilir. Lazerle ksantelezma tedavi sonrası ciltte yenilenme olduğu için şikayetlerde tekrar olasılığı daha düşük olmaktadır.

Milyum nedir?

Milium, oldukça sık görülen bir göz çevresi yağ bezelerindendir. Çocuklarda ve her yaşta görülebilir. Yüzeysel, parlak beyaz-sarımsı renkli mm çaplı yuvarlak kabarık oluşumlardır. Özellikle göz çevresi ve yanaklarda ortaya çıkarlar. Nedeni bilinmemektedir. Tedavisi kozmetik nedenlerle yapılır.

Milium tedavi seçeneklerin nelerdir?

A vitaminli kremler etkili olabilir. Ağızları bistüri veya steril iğne uçları ile açılarak temizlenebilir. Çok yaygın olduğu durumlarda lazer, elektrocerrahi veya lazerle tedavi edilebilir.

Yağ Bezesi Tedavisi

Yağ bezesi tedavisi için en çok kullanılan uygulama CO2 lazer olmakla beraber Radyofrekans, Kimyasal Peeling ve Hydrafacial da yağ bezelerini temizler.

Daha çok göz çevresinde oluşan küçük beyaz kabarcıklar veya sarıya doğru rengi koyulaşan damlacık şeklindeki yağ bezeleri yetişkin kadın ve erkekler arasında sık rastladığımız bir durumdur. Yağ bezeleri bir ya da çok sayıda oluşabilir, yapılarına göre oluşma nedenleri de değişir. Her bir yağ bezesine özgü yağ bezesi tedavisi uyguladığı durumlar vardır.

Yağ Bezesi Nedir?

Yağ bezeleri vücudun tüm dokularında oluşabilir. Eklemlerde, kas ve deri arasındaki dokularda oluşan deri altı yağ bezeleri (lipoma) genel cerrahi ve plastik cerrahinin alanına girer. Medikal estetiğin konusu olan yağ bezeleri daha çok göz çevresi ve yanaklarda oluşan siringoma, ksantelazma, milium (keratin kistleri)  dediğimiz, cilt yüzeyinde oluşan bezelerdir.

Yağ Bezesi Neden Oluşur?

Yağ bezeleri yaş alma ve genetik yatkınlık başta olmak üzere farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Örneğin kadın bedeni daha yağlı bir genetik yapıya sahip olduğu için erkeklere oranla kadınlar arasında yağ bezesi daha yaygındır.

Ksantelazma yağ bezeleri genellikle 40 yaşından sonra oluşur fakat siringoma ve milium dediğimiz küçük beyaz kapalı yağ bezeleri gençler arasında da oldukça yaygındır. Sürekli makyaj yapmak, yoğun kapatıcılar kullanmak, cildin yeterince ve doğru şekilde temizlenmemesi gibi durumlardan da kaynaklanır. Birçok cilt probleminde olduğu gibi genel geçerliliği olan sebepleri olsada yağ bezesi oluşumu kişiden kişiye değişir bu sebeple de kişiye özel tedavi planlanmalıdır. 

Yağ bezesinin oluşma nedenlerini özetlemek gerekirse:

  • Genetik faktörler.
  • Yaşlanmaya bağlı olarak kolesterol ve benzeri yağ hücresi problemleri.
  • Kolesterol ve kandaki yağ değerlerinin dengesiz olması.
  • Diyabet.
  • Tiroit hormonu bozukluğu.
  • Kıl folikülü  iltihaplanması.
  • Yanlış ya da yetersiz cilt bakımı/temizliği.
  • Sürekli makyaj ve yoğun kapatıcı kullanımı.
  • Sağlıksız beslenme.

Siringoma Yağ Bezesi Nedir?

En sık rastlanan en çok şikayetçi olunan yağ bezesi türü Siringoma, erken yaşlardan itibaren kadınlar arasında yaygındır. Göz çevresinde, elmacık kemiklerinin üstünde,  üst yanaklarda, küçük ve çok sayıda çıkar.

Pürüzlü bir görüntüye neden olması, makyaj yapmayı  zorlaştırması ve kalitesini düşürmesi sebebiyle özellikle kadınlar için rahatsızlık veren bir durumdur. Koltuk altı ve genital bölgede de görülebilir. 

Ksantelazma Yağ Bezesi

Genellikle daha ileri yaşlarda ortaya çıkan, yaygın olarak  göz kapağının üzerinde rastladığımız, ten rengi, dağınık sınırlı  yağ bezesine Ksantelazma denir. Kolesterol, kandaki yağ hücresinin çoğalmış olması, damar yağlanmaları gibi sebeplerden ortaya çıktığı bilinmektedir. Vücudun yağ dengesi ile ilgili sağlık sorunu olan genç kişiler arasında da görülmektedir. Ksantelazma tedavisinden önce ya da sonra konu ile alakalı bir hekime görünmek,  yağ bezesinin tedavi edildikten sonra tekrar etmemesi için önemlidir.   

Ciltte, dikkat çeken yapısal bozukluk olduğu için kişiyi rahatsız eder,  iletişim ve özgüven yitimine neden olabilir. Makyajla kapatmak  genellikle pek mümkün olmadığı için sosyal ve iş yaşamını olumsuz etkileyebilir. 

Milium Nedir?

Görünüm olarak yağ bezesine benzer, siringoma yağ bezelerinden daha küçük, beyaz ve açık sarı renkteki tam yuvarlak kabartılar aslında yağ bezesi değil minik keratin kistleridir ve genellikle çok sayıda çıkarlar.

Milium her yaştan kadın ve erkekte oldukça sık rastladığımız cilt problemlerinden biridir. Keratin proteini cildin yapısında bulunan, gençlik ve güzellik bakımından en değerli hücredir. Cildin, keratinden mikro kistler oluşturmasının sebebi tam olarak bilinmese de sebum dengesinin bozulmasının bu tür kistik durumlara, beze oluşmasına  neden olduğu biliyoruz. 

Göz kapağında, kirpik diplerinde, göz çevresi ve yanaklarda yoğun ya da seyrek şekilde oluşabilen parlak keratin kistleri, tedavisi en kolay yağ bezeleridir. 

Karbondioksit (CO2) Lazer ile Yağ Bezesi Tedavisi

Cilt yenilemede kullandığımız etkili yöntemlerden biri olan Fraksiyonel Karbondioksit CO2 Lazer ile yağ bezelerinden kurtulmak mümkün. Cildi kontrollü bir şekilde soyarak yenileyen CO2 Lazer sayesinde, epidermis dokuları arasında kapalı kalmış yağ dokusu, cilt yüzeyinin derin soyulması ile tahliye edilir ve sınırlı hasar sebebiyle kolajen üretimi tetiklendiği için yara kısa süre iyileşir. 

Fraksiyonel Karbondioksit Lazer, yağ bezeleri üzerinde tek tek ya da cilde komple uygulanabilir. Göz çevresinde ve göz kapaklarında oluşan bezelerin tedavisinde, işlemden önce göze yerleştirlen lens sayesinde göz merceği korumaya alınır ve problemli bölgeye lazer atışları yapılır. Aynı şekilde ense, yanaklar, alın ya da yüzün herhangi başka bir bölgesindeki yağ bezesine de aynı seans içinde atış yapılabilir. 

Genellikle seansta istenilen sonucu elde edebiliriz. Fraksiyonel CO2 Lazer uygulaması acılı bir uygulama değildir. İşlem sırasında, atış yapılırken hissedilen küçük sıcak batmalar bir an sonra kaybolduğu için sonrasında ağrı sızı olmaz fakat sosyal hayat bir iki gün ara vermeniz gerekebilir. İyileşme döneminin kaliteli geçmesi, elde edeceğimiz sonuca olumlu katkısı önemlidir. 

Uygulama sonrasında yeni dokuda ton farkı oluşması beklediğimiz durumlar içindedir ve kısa sürede normale döner.

Radyofrekans Uygulaması ile Yağ Bezesi Tedavisi

Radyofrekans teknolojilerinin deri altı yağ dokuları üzerinde ısı ile yarattığı etki sayesinde birçok yağ doku problemini (selülit, sarkma, bölgesel yağlanma gibi)  tedavi edebiliyoruz. Düşük voltajlı radyofrekans uygulaması, göz kapağı gibi hassas bir  bölgede uygulama yapmaya uygun olduğu için yağ bezesi tedavisinde kullanılabilir.

Cerrahi operasyon gerektirmeyen büyüklükteki daha çok ksantelazma türü yağ bezelerini, düşük voltajlı radyofrekans uygulaması ile tedavi edebiliriz. 

Hydrafacial ile Milium ve Yağ Bezesi Tedavisi 

Keratin kisti dediğimiz miliumlar ve küçük yağ bezelerinin tedavisinde sıklıkla tercih ettiğimiz etkili yöntemlerden biri de Hydrafacial uygulaması ile birlikte lokal peeling ve manuel sıkma. Hydrafacial, cildin derin temizlenmesini, derinin yumuşamasını ve gözeneklerin açılmasını sağladığı için edipermis peeling ile açılarak yağ butonu ufak bir müdahale ile kolayca tahliye edilebiliyor. Uygulama sırasında kullanılan özel vitamin ve serumlar hem iyileşme sürecine destek sağlıyor hem de yağ bezelerinin tekrar oluşmasını engelliyor.

Uygulama ve cihaz hakkında daha fazlasını Hydrafacial sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Kimyasal Peeling ile Milium ve Yağ Bezesi Tedavisi 

Küçük çaplı yağ bezeleri ve miliumlar kimyasal peeling gibi hafif soyulma sağlayarak cildi yenilediğimiz uygulamalarla da tedavi edilebilir. Fakat göz çevresi uygulama alanına dahil değildir. Daha çok yanaklarda ve yüzün diğer bölgelerinde uygulanabilir. 

Yağ Bezeleri Kendi Kendine Geçer Mi?

Epidermal kist değimiz yağ bezelerinin kendi kendine kaybolduğu ya da aralıklarla aynı yerden bir görünüp bir kaybolduğu olur. Göz çevresinden çıkan yap bezeleri genellikle kendi kendine geçen türde yağ bezeleri değildir.

Göz Çevresindeki Yağ Bezesi Göze Zarar Verir Mi?

Hayır, göz sağlığına herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Daha çok estetik görüntüye dair bir rahatsızlık verir.

Yağ Bezesi Tekrar Çıkar Mı?

Çıkabilir. Bu yüzden de tedaviden önce ya da sonra konu ile ilgili hekime görünmekte fayda var. Tekrar etmemesi için, yağ bezesine sebep olan şeyin ne olduğu tespit edilmeli ve tedavisi yapılmalıdır.

Yağ Bezesi Tedavisi İz Bırakır Mı?

Bırakmaz, bırakmaması gerekir. Her uygulamada olduğu gibi yağ bezesi tedavisinde de uygulamayı yapan kişinin kim olduğu ve klinik ortam belirleyicidir. Hekim kontrolünde, cilt bakımı kliniklerinde, işinin ehli tecrübeli kişilerce uygulanan yağ bezesi tedavileri, genellikle, iz kalmaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası