burun içi uçuk nasıl geçer / Uçuğa ne iyi gelir, nasıl geçer? Uçuğu ne geçirir? Uçuğu evde geçiren doğal yöntemler - Güzellik

Burun Içi Uçuk Nasıl Geçer

burun içi uçuk nasıl geçer

Burun İ&#;inde Yara Neden Olur? Burun İ&#;i Yaralarına Ne İyi Gelir, Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?

İyi Yaşam

Burun İ&#;inde Yara Neden Olur? Burun İ&#;i Yaralarına Ne İyi Gelir, Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanır?

"Burun içindeki yaralar mutlaka önemsenmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Burun içinde yaralar enfeksiyona bağlı olarak da gelişebilir. Peki, burun içinde yara neden olur? Burun için yaralarına ne iyi gelir? Burun içi yaralar hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte burun içi yaraların nedenleri ve tedavi yöntemleri"

Burun içinde çeşitli nedenlere bağlı olarak yaralar ortaya çıkabilmektedir. Burun içindeki yaraların mutlaka araştırılması gerekmektedir. Kulak burun boğaz uzmanları tarafından yapılan testler ve analizler sonucu kişinin burun içindeki yaraların nedenleri belli olmaktadır. Son günlerde burun içinde yara ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki, burun içinde yara neden olur? Burun içinde ortaya çıkan yaralara ne iyi gelir? Hangi vitamin eksikliğinden kaynaklı olarak burun içi yaraları meydana gelir tüm detayları ile derledik.

Burun içindeki yaralar mutlaka önemsenmesi gereken ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Burun içinde yaralar enfeksiyona bağlı olarak da gelişebilir.

Burun İçinde Yara Neden Olur?

1) Kıl Koparma

Burun içinde kıllar burun sağlığı açısından çok önemlidir. Burun içindeki kılları nedene bağlı olmaksızın koparma sonucunda burun içinde yaralar meydana gelebilir. Burun içindeki kılların koparılması burun sağlığını da olumsuz etkiler. Bundan dolayı burun içinde yaralar ortaya çıkar.

2) Burun Kanaması

Burun içi yaraların en büyük nedenleri arasında da burun kanaması gelmektedir. Burun kanaması burun kenarına alınan darbeler ya da travma neticesinde ortaya çıkabilir. Özellikle uzun süre devam eden burun kanamaları devam edince burun içinde yaralar gözlemlenir.

3) Burun Tıkanıklığı

Nezle ya da grip hastalığında ortaya çıkan burun tıkanıklığı sonucunda ortaya burun içi yaralar ortaya çıkmaktadır. Burun tıkanıklığı sonucunda burun yaraları oldukça fazla olabilir. Burun tıkanıklığından kaynaklı olan burun içi yaralara da burun spreyleri önerilmektedir.

4) Alerji

Alerji etmenleri burun içi yaraların başlıca sebepleri arasında sayılır. Özellikle mevsim geçişlerinde sonbahar aylarında ağaçlardan dökülen polenler sonucunda burun içi kaşıntılar ve burun içi yaralar ortaya çıkabilir. Alerji olan kişiler alerjik reaksiyonlarda bu aylarda kendine daha fazla dikkat etmesi gerekir.

Burun İçi Yaralarına Ne İyi Gelir?

1) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı burun içi yaralar için birebir bir çözüm olarak bilinmektedir. Eğer sürekli olarak burun içi yaralarından müzdaripseniz Hindistan cevizi yağı tüketebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı hızlı bir şekilde burun içi yaralarını geçirecek mucizevi olan yağlardan bir tanesidir. Hindistan cevizi yağı burun içindeki her türlü enfeksiyonu ve bakteri oluşumunu yok eder. Günde iki kez olmak üzere bu tedavi seçeneğini kullanabilirsiniz.

2) Vazelin

Burun içi yaralar için en çok tercih edilen tedavi seçenekleri arasında vazelin gelmektedir. Vazelin burun içerisinde yer alan kuruluğu da giderir ve burnun daha nemli olmasını sağlar. Aynı zamanda burun içi yaralarına neden olabilecek her türlü faktörü ortadan kaldırır. Bundan dolayı pek çok kişi tarafından burun içi yaraları için vazelin önerilmektedir. Vazelin en çok tercih edilen burun içi yara tedavi seçenekleri arasındadır.

3) Tuzlu Burun Spreyi

Burun içindeki yara oluşumunu engelleyen bir diğer doğal tedavi seçeneği arasında tuzlu burun spreyi gelmektedir. Tuzlu suyu burun içerisine bir miktar çekerek burun içini temizleme şansınız vardır. Aynı zamanda tuzlu burun spreyi burun içerisinde ki kötü faktörleri de ortadan kaldıran mucizevi bir tedavi seçeneği olarak adlandırılır. Bundan dolayı tuzlu burun spreyi pek çok kişinin tavsiye ettiği bir tedavidir.

4) Zencefil

Zencefilin iltihap önleyici özelliği olduğu bilinmektedir. Hal böyle olunca burun içi yaralar için de yine zencefil önerilir. Zencefil burun içi yaralara doğrudan etki eder ve burun sağlığını iyileştirir. Bundan ötürü siz de zencefil tercih edebilirsiniz.

False

Burun U&#;uğu

Burun uçuğu, burun içinde ve çevresinde herpes simpleks virüsünden (HSV) kaynaklanan kabarcıklar ve yaralardır. Bunlar yaygın olarak ağız, cinsel organlar ve kaba etlerin içlerinde ve etrafında bulunur ama vücudun neredeyse her yerinde ortaya çıkabilir. Yaralar hem rahatsız edici hem de sevimsiz olabilir ve bazı kişilerde sık sık meydana gelebilir. Burun uçukları ölümcül olmasa da kronik hastalıkları olan kişiler ve bebekler için ciddi bir enfeksiyon endişe verici olabilir.

Bunlar genelde şeffaf sıvıyla dolu kabacıklardır. Ne yazık ki burun uçuğu burun bölgesinde derin yaralara yol açabilirler, özellikle de enfekte olurlarsa.

Burun uçuğu enfeksiyonlarının iki türü vardır: primer enfeksiyonlar ve tekrarlayan enfeksiyonlar. Kişilerin çoğunluğu herpes virüsüne maruz kaldıklarında enfekte olur ama yalnızca %10’unda açık açık bir kabarcık meydana gelir. Primer enfeksiyon için, yaralar ilk olarak kişi enfekte kişiyle temas ettikten gün sonra ortaya çıkar. İlaveten primer enfeksiyon yaraları bir hafta ila on gün sürecektir. Primer enfeksiyon yaraları iyileştikten sonra yara olması olası değildir ama virüs vücudu asla terk etmez.

Tekrarlayan enfeksiyonlar genelde primer enfeksiyon kadar şiddetli olmaz. Tekrarlama tam olarak aynı yerde veya oranın yanında meydana gelebilir. Tekrarlayan enfeksiyonlar her iki haftada bir veya aylar sonra meydana gelebilir. Genelde, tekrarlayan enfeksiyonlar başka etmenler, örneğin güneş, stres, ateş veya travma gibi başka faktörlerden ya da hiçbir neden olmadan ortaya çıkar.

Burun uçuğu genelde başka insanlarla yakın temastan meydana gelir. Bulaşması ve yayılması kolaydır. Banyo havlusu, el bezi paylaşmaktan, hatta başka insanlardan sonra yemek yemekten geçebilir. Birçok kişi ilk burun uçuğu nöbetini çocukluklarında geçirir ve ilerleyen yıllarda tekrarlayan enfeksiyonlardan mustarip olur. Anti viral ilaçlarla tedavi edilebilir ve belirtileri azaltmaya yardımcı reçetesiz bir dizi ilaç da vardır.

Burun uçuğu hakkında daha fazla bilgi için bir dermatologa danışın. Dermatolog, burundaki yaraların herpes simpleks 1 virüsünden mi yoksa farklı bir sorundan mı kaynaklandığını belirleyebilecektir. Burun uçuğuna benzeyebilen başka hastalıklar da vardır, o yüzden tıbbi bir görüş her zaman kişisel teşhisten daha güvenlidir.
Bebeklerdeki Uçuk Tedavisi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır