önlisans bölümler taban puanları / One moment, please

Önlisans Bölümler Taban Puanları

önlisans bölümler taban puanları

Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Yazılım bir “tercih robotu” değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki önlisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.

“Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz.

Açılacak sayfalarda aşağıdaki detayları bulacaksınız:

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri:

  1. Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen sayıları
  2. Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı
  3. Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler
  4. Yerleşenlerin geldikleri iller
  5. Yerleşenlerin öğrenim durumu
  6. Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları
  7. Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları
  8. Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri
  9. Yerleşenlerin mezun oldukları liseler
  10. Yerleşen okul birincileri
  11. Yerleşen son kişinin profili
  12. Yerleşenlerin YKS net ortalamaları
  13. Sınavsız yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri
  14. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri
  15. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  16. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
  17. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
  18. Sınavsız yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (eslkeler)
  19. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  20. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  21. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
  22. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
  23. YKS ile yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)
  24. Yerleşme koşulları

Yükseköğretim Süreç ve Çıktı Göstergeleri:

  1. Öğretim üyesi sayısı ve unvan dağılımı
  2. Kayıtlı öğrenci sayısı
  3. Kayıtlı yabancı öğrenci sayısı
  4. Programdan mezun olan öğrenci sayısı
  5. Değişim Programları ile giden/gelen öğrenci sayısı
  6. Yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısı

 

Yazılımın fayda sağlayacağı kitle yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrenciler, öğrenci aileleri, ortaöğretim seviyesindeki eğitimciler, eğitim yöneticileri, yükseköğretim seviyesinde akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerdir.

Yazılım, YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan üniversitelerin önlisans programlarını (meslek yüksekokulu) kapsamaktadır.

2 yıllık bölümler için güncel bir liste oluşturduk. yılında gireceğiniz üniversite sınavına göre yapacağınız tercihler için aşağıdaki taban puanları ve sıralama verilerinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanında tablodan bölümün puan türünü, üniversitelerin vakıf mı veya devlet üniversitesi mi olduğunu ve bölümlerin genel kontenjan ve genel yerleşen bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

NOT:Bu oluşturduğumuz tablo ÖSYM&#;nin yayınladığı yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere göre düzenlenmiştir. Sıralama bilgileri, yığınsal dağılımdan ve sınava giren öğrencilerin sonuç belgelerinden faydalanılarak oluşturulmuştur.

2 yıllık bölümler taban puanları için tek yapmanız gereken aşağıdaki listeden istediğiniz bölümün üzerine tıklamak. Sizi gerekli sayfaya yönlendirecektir. Bölümünüzü bulmakta zorlanıyorsanız sitenin arama kısmından arama yaparak da gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

2 Yıllık Bölümler Taban Puanları

Sık Sorulan Sorular

2 yıllık bölümleri tercih etmek için AYT&#;ye girmek gerekiyor mu?
Hayır. iki yıllık alım yapan bölümler için AYT sınavına girmenize gerek yok. Sadece TYT sınavına girerek tercih verebilirsiniz.

2 yıllık önlisans bölümleri için alan seçmeye gerek var mı?
Hayır. İster sayısal ister sözel veya eşit ağırlık olun 2 yıllık bölümler için istediğiniz şekilde tercih verebilirsiniz. TYT için alan seçmek yoktur.

2 yıllık okuyanlar ne oluyor?
Önemli olan, ne olmak istediğinizdir. Eğer 2 yıllık bir eğitim programını tamamladıysanız, bu önemli bir başarıdır ve size çeşitli kariyer fırsatları sunabilir. Bu fırsatlar, mezun olduğunuz alana göre değişiklikler göstermektedir.

2 yıllık bölümler ve taban puanları ve sıralamaları ile ilgili aklınıza takılan soruları yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz. Hepinize hayırlı üniversiteler diliyorum.

2 YILLIK, 4 YILLIK YKSÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI YKS üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

4 yıllık ve 2 yıllık üniversite taban puanlarıYKS (TYT, AYT, YDT) sonrası gündeme geliyor. ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde gerçekleşen üniversite sınavı Haziran tarihlerinde gerçekleşiyor. Sınav sonuçları ardından tercih işlemleri başlayacak. ÖSYM ve YÖK üzerinden YKS taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorularına yanıt aranıyor. Hedefledikleri bölümü ve okulları araştıran milyonlarca aday üniversitelerin lisans ve önlisans tavan ve taban puanlarını araştırılıyor. YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu beklenenler arasında. İşte, 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları tablosu…

2 YILLIK, 4 YILLIK YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI YKS üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2 YILLIK, 4 YILLIK YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI YKS üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2 YILLIK, 4 YILLIK YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI YKS üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2 YILLIK, 4 YILLIK YKS ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI YKS üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır