bursluluk kaç puanla kazanılır 2022 / İOKBS Bursluluk sınavı baraj puanı ! Bursluluk kaç puanla kazanılır?

Bursluluk Kaç Puanla Kazanılır 2022

bursluluk kaç puanla kazanılır 2022

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sıkça Sorulan Sorular

Yılı Merkezi Sınav Sıkça Sorulan Sorular

  • Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu nerede yayımlandı?

    Kılavuz monash.pw internet adresinde yayımlandı.

  • Sınav ne zaman yapılacaktır?

    Merkezî Sınav 04 Haziran Pazar günü, yurt içi ve yurt dışında Türkiye saati ile birinci oturum ’da, ikinci oturum ’da yapılacaktır.

  • Özel Eğitim Uygulama Okulları öğrencileri merkezî sınava katılacak mı?

    Özel eğitim uygulama okulları ile bu okulların programlarının uygulandığı özel eğitim sınıfları öğrencileri merkezi sınava katılmayacaktır.

  • Resmi ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulların ve Geçici Eğitim Merkezi öğrencilerinin sınava katılabilme şartları nelerdir?

    Eğitim Öğretim Yılı’nda resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak, geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8’inci sınıf öğrencisi olmak. Sınav Başvuruları Bakanlık tarafından yapılacaktır. Başvurular ücretsizdir.

  • Sınav başvurusu nereden yapılacaktır, başvuru ücretli midir?

    Merkezî Sınav başvuruları; yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) kayıtlı öğrenciler hariç, diğer tüm 8’inci sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından yapılacaktır. Başvurular ücretsizdir.

  • Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde kayıtlı öğrenciler başvurularını nasıl yapacaklardır?

    Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) kayıtlı öğrenciler, istemeleri hâlinde diğer illerde sınava girebileceklerdir. Bu durumda olan öğrenciler başvuru döneminde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabileceklerdir. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayanların sınava girecekleri okullar Bakanlık tarafından belirlenecektir.  Başvurular, Nisan tarihleri arasında e-Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

  • Sınava tüm öğrencilerin katılma zorunluluğu var mıdır?

    Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

  • Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru şartları nelerdir?

    Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvurusu, örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8’inci sınıfına devam ediyor olmak şartıyla Bakanlık tarafından yapılacaktır.

  • Yurt dışında e-Okul sisteminde kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerin başvuru şartları nelerdir?

    30/5/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği” esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilip Türkiye’deki 8’inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmaktır.

  • Yurt dışında e-Okul sisteminde kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler başvurularını nasıl yapacaklardır?

    Nisan tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Başkonsoloslukları üzerinden yapacaklardır. Kılavuzda yer alan EK-1 “Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Başkonsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır. Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrencilere ait başvuru belgeleri Büyükelçilik veya Başkonsolosluklarca [email protected] e-posta adresine 13 Nisan tarihine kadar gönderilecektir.

    Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen başvuru belgelerinin asılları öğrenci velisi tarafından Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak No:8 Teknikokullar/Yenimahalle () /ANKARA adresine en geç 17 Nisan tarihine kadar ulaşacak şekilde gönderilecektir.

    Başvuru Belgeleri;

    - Bir adet vesikalık fotoğraf

    - Geçerli kimlik belgesi fotokopisi

    - Onaylı denklik belgesi

    - EK-1 “Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Merkezî Sınav Başvuru Formu”nun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası

    Yurt dışından başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik olması durumunda bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir. Faks yoluyla gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

  • Sınavsız öğrenci alan okul tercih edeceğim, sınava girmeli miyim?

    Hayır, sınavsız öğrenci alan okulları tercih edecek öğrencilerin bu sınava girmeleri zorunlu değildir.

  • Sınav yerimi nasıl öğreneceğim?

    Sınav giriş yerini, salonunu, sıra numarasını ve varsa sınav tedbir hizmeti bilgilerini 26 Mayıs tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz.

  • Sınav giriş belgesi nereden alınacaktır?

    Fotoğraflı sınav giriş belgesi okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınıp onaylanarak sınav salonunda hazır bulundurulacaktır. Öğrenciler herhangi bir işlem yapmayacaktır.

  • Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini nereden alacaklardır?

    Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini 26 Mayıs tarihinden itibaren, bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklarından alacak ve onaylatacaklardır.

  • Nakil olan, zorunlu adres değişikliği yapan ya da mevsimlik işçiler, hastalık, tayin gibi mücbir sebeplerden başka illerde bulunan öğrenciler sınava nasıl gireceklerdir?

    Bu durumdaki öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine 30 Mayıs tarihine kadar başvuru yapacaklardır. Dilekçeler sınav öncesinde oluşturulacak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.

  • Sınava girerken öğrencilerden istenecek belgeler nelerdir?

    Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesini; (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) bulundurmak zorundadır.

    Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

  • Merkezî Sınav oturum sayısı kaçtır, süresi ne kadardır?

    Sınav 2 (iki) oturumdan oluşmaktadır. Birinci oturum sözel alan 75 dakika, ikinci oturum sayısal alan 80 dakika olacaktır.

  • Merkezî Sınavda oturumlarda hangi dersler yer almaktadır, soru dağılımı nasıl olacak?

    Merkezî Sınav, birinci oturum sözel alanda; Türkçe, T.C, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil; ikinci oturum sayısal alanda Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yer alacaktır.

    Soru dağılımı ise;

    Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru,

    İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.

  • Yılı Merkezi Sınavda soru sorulacak derslere ait konu, kazanım ve açıklamalara nereden ulaşabilirim?

    Sınav, öğretim yılında 8’inci sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. yılında gerçekleştirilecek "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav"a esas derslere ait konu, kazanım ve açıklamalara monash.pw sitesinden ulaşabilirsiniz.

  • Özel gereksinimi olan öğrencilerin sınavda kendilerine uygun hizmet alabilmeleri için ne yapmaları gerekmektedir?

    Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için; örgün eğitime ve geçici eğitim merkezine devam edenlerin bilgileri okul müdürlükleri tarafından ilgili RAM’a gönderilecektir. Sınav tedbir hizmetinin alınabilmesi için;

    Okul müdürlüğü, velinin/vasinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav hizmetiyle ilgili işlemlerinin takibinden birinci derecede sorumludur.

    Öğrencinin alacağı sınav tedbir hizmeti, velinin/vasinin görüşüne ve yetersizlik alanına uygun olarak okul müdürlüğü tarafından tespit edilerek ilgili RAM’a bildirilecektir.

    Öğrencilere sınav tedbir hizmetinin sağlanabilmesi için RAM müdürlükleri tarafından bu öğrencilerin MEBBİS-RAM Modülünde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olarak tanılanmış olması gerekmektedir.

    Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin EK-2 “Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu” ile gönderilen bilgilerinin MEBBİS-RAM modülüne işlendiğine dair belge, RAM müdürlükleri tarafından okul müdürlüklerine gönderilecektir.

    Açık Öğretim Ortaokuluna devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Kılavuzdaki EK-2 “Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu” düzenleyerek 15 Nisan tarihine kadar ÖDSGM’ye bildirecektir.

  • Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler sürekli kullandıkları araç gereçlerini sınav esnasında yanlarında bulundurabilecekler midir?

    Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendileri getirmesi kaydıyla sınavda kullanabileceklerdir.

  • Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sunulacak hizmetler nelerdir?

    monash.pw internet adresinde yayımlanan kılavuzun 7. Maddesinde ‘‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencilerle İlgili İşlemler” sunulacak hizmetler ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

  • Yabancı Dil dersinden kimler muaf olabilecektir?

    İşitme yetersizliği, zihinsel yetersizliği veya otizm spektrum bozukluğu olan öğrencilerin Yabancı Dil dersi alt testinden muaf olabilmesi ve bilgilerinin MEBBİS-RAM Modülüne işlenmesi için bu durumun, veli tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne bildirilmesi gerekmektedir.

  • Evde veya hastanede eğitim hizmeti alan öğrenciler sınava nerede girecektir?

    Evde veya hastanede eğitim hizmeti alan öğrencilere yetersizlik durumlarına göre sınav tedbir hizmeti sunulabilmesi için öğrencilerin sınava alınacağı adresin, veliler/vasiler tarafından öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne, okul müdürlüğü tarafından ise ilgili RAM’a bildirilmesi gerekmektedir. RAM müdürlükleri, öğrenci için alınan sınav tedbir hizmeti kararını ve öğrencinin sınava alınacağı adres bilgisini il/ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir.

  • Süreğen hastalığı olan öğrenciler için sınav esnasında sunulacak tedbirler nelerdir?

    Sağlık problemlerinin zorunlu kıldığı durumlarda süreğen hastalığı olan öğrenciler tek kişilik salonlarda sınava alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

    Tip 1 diyabet hastalığı olan öğrencilerin yanlarında kutu meyve suyu veya paket içindeki karbonhidrat içeren gıdaları bulundurmalarına, hipoglisemi (ani kan şekeri düşmesi) durumunda bunları tüketmelerine ve kan şekeri ölçüm cihazı ile kan şekerini ölçmelerine izin verilecektir.

    Ayrıca bu öğrencilerin hiperglisemi (ani kan şekeri yükselmesi) durumunda oluşabilecek tuvalet ihtiyacının giderilebilmesi için yedek gözetmen eşliğinde izin verilecektir. Bu durumda olan öğrencilerle ilgili olarak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları bilgilendirilecektir.

  • Sınavda ek süre verilen ve muafiyeti olan öğrencilerin sınav süresi kaç dakika olacaktır?

    Yabancı Dil dersi alt testinden muaf olan öğrenciler, sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süresi 80 dakika,

    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alt testinden muaf olan öğrenciler, sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süresi 80 dakika,

    Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin alt testinden muaf olan öğrenciler, sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süreleri 65 dakika, olacaktır.

  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alt testinden muaf olan öğrencilerin sınav süresi kaç dakika olacaktır?

    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alt testinden muaf olan öğrencilerin sözel oturumundaki (birinci oturum) toplam sınav süresi 60 dakika olacaktır.

  • Sınavda uyulacak kurallar nelerdir?

    Sınav kuralları monash.pw internet adresinde yayımlanan “Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzunun” Sınavın Uygulanması bölümünde açıklanmıştır.

  • Sınavın değerlendirilmesi nasıl yapılacaktır?

    Merkezî Sınavın değerlendirilmesi monash.pw internet adresinde yayımlanan “Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzunun” Sınav Değerlendirilmesi bölümünde açıklanmıştır.

  • Sınav sonuçları ne zaman ve nereden ilan edilecektir?

    Merkezî Sınav sonuçları 26 Haziran tarihinde monash.pw internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

  • Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sınav sonuçlarına nereden ve nasıl itiraz edilecektir?

    Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların monash.pw internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında monash.pw yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya bankamatik, internet bankacılığı aracılığıyla ya da şubeden, ayrıca; monash.pw adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 30 TL (KDV dâhil) itiraz ücreti yatırılması gerekmektedir.

    Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

    Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

  • Sınava katılmak zorunlu mu?

    Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

  • Görme yetersizliği olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • İşitme yetersizliği olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • Ruhsal ve duygusal bozukluğu olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • Otizm Spektrum Bozukluğu olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • Bedensel yetersizliği olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • Zihinsel yetersizliği olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • Süreğen hastalığı olan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Yapmanız gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır, okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri tüm işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

  • Evde veya hastanede eğitim hizmeti alan çocuğum sınava girecek ne yapmalıyım?

    Çocuğunuzun sınava alınacağı adresi, kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne bildirmeniz gerekmektedir, başka yapmanız gereken bir işlem bulunmamaktadır. Okul müdürlüğü ve RAM müdürlükleri geri kalan işlemleri tamamlayacak ve çocuğunuzun durumuna uygun sınav hizmetini alması sağlanacaktır.

Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı

  • İOKBS başvuru tarihi ne zamandır?

    29 Mayıs - 16 Haziran tarihleri arasındadır.

  • İOKBS ne zaman yapılacaktır?

    3 Eylül Pazar Günü, Türkiye saati ile saat ’da sınav merkezlerinde tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

  • İOKBS'nin soru sayısı ve süresi ne kadardır?

    yılı İOKBS’de tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli soru sorulacak ve sınav süresi dakika olacaktır.

  • Adaylar sınava gelirken yanlarında ne getirmelidirler?

    Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.

  • İOKBS başvuru şartları nelerdir?

    Başvuru Şartları; - Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak, - Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak, - İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak, - Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflarında öğrenci olmak, - Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın Mali Yılı için tespit edilen (kırkaltıbin) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

  • İOKBS kontenjan dağılımları neye göre belirlenir?

    Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının; (a) %10’u “Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler”e, (b) %5’i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan veya vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına, (c) %5’i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam-hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere, (ç) %30’u “6 Şubat Tarihinde Meydana Gelen Depremlerden Etkilenen Öğrenciler”e, (d) %50’si (a), (b), (c) ve (ç) bentleri dışında kalan öğrencilere ayrılır.

  • İOKBS'ye başvuru yaparken gelir beyanı esasları nelerdir?

    Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nde yer alan “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” de öngörülen ve bu beyana esas olan gelirin tespitinde;

    -EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge,

    -Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği, -Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı esastır.

  • Serbest meslek çalışanlarının gelir beyannamesi nasıl hesaplanacaktır?

    Serbest meslek sahibi ise vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit veya gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını gösteren belge,   Ücretli veya maaşlı çalışıyor ise muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak aylar itibarıyla bir önceki yıla ait on iki aylık toplam gelirini gösteren belge dikkate alınarak gelirin on iki ayı bulmaması hâlinde son aylık geliri esas alınarak on iki ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır.

  • İOKBS'de boş kalan kontenjanlar nasıl değerlendirilir?

    4. soruda yer alan (a), (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen kontenjanların; dolmaması hâlinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %50’lik kontenjana ilave edilir.  

    (b) %5’lik kontenjanın dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan, öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelinin çocukları için kullanılır, dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan, %50’lik kontenjana ilave edilir.

  • Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenci statüsünde kimler başvurabilir?

    24/5/ tarihli ve sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 3/7/ tarihli ve sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamındaki öğrenciler. 12/4/ tarihli ve sayılı Terörle Mücadele Kanunu, 3/11/ tarihli ve sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun veya bu Kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanmasını gerektiren Kanunlar, 23/4/ tarihli ve sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 18/12/ tarihli ve sayılı Bazı Kamu Görevlilerine Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 8/6/ tarihli ve sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu’nun mülga 45’inci, 56’ncı, mülga 64’üncü maddeleri ve 65’inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile 31/5/ tarihli ve sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında harp veya vazife malulü sayılanların çocukları.

  • Yıllık gelir beyannamesine hangi gelirler dâhil edilmelidir?

    Aile gelirinin tespitinde, ailenin yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

  • Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler sınava başvurabilir mi?

    Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı T.C. vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği/müşavirliği üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

  • Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler sınava başvuru yapabilirler mi?

    Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ya da Başkonsoloslukları üzerinden yapabileceklerdir.   Yurt dışında öğrenim görüp e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrencilere ait belgeler Büyükelçilik ya da Başkonsolosluklarca [email protected] e-posta adresine başvuru süresinde gönderilecektir. Ayrıca e-posta yolu ile gönderilen belgelerin asılları da Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emniyet Mahallesi, Milas Sokak, No:8 Teknikokullar/Yenimahalle /ANKARA adresine en geç 26 Haziran tarihinde ulaşacak şekilde gönderilmelidir.   Kılavuzda yer alan “EK-2 Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin İOKBS Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ya da Başkonsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

  • Yurt dışında e-Okul Sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden istenecek belgeler nelerdir?

    -Bir adet vesikalık fotoğraf.

    -Geçerli kimlik belgesi fotokopisi.

    -Onaylı denklik belgesi.

    -“EK 1– Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerinin eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası.

    -"EK 2–Yurt Dışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin İOKBS Başvuru Formu”nun eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş bir nüshası.

  • KKTC ve yurt dışından başvuru yapan öğrenciler sınavı kazanmaları durumunda bursluluktan nasıl faydalanır?

    Eğitim Öğretim Yılından itibaren MEB’e bağlı yurt içindeki resmî örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bursluluktan yararlanabileceklerdir. Yurt dışındaki okullarda öğrenimine devam eden veya bu okullara kayıt yaptıran öğrencilerin burslulukları iptal edilecektir.

  • Başvurunun geçersiz sayılacağı durumlar nelerdir?

    Öğrencinin;

    -Elektronik ortamdaki bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,

    -Okul müdürlüğü, elektronik ortamda başvurusunu onaylamamışsa,

    -Başvurusu için gerekli bilgi ve belgeler eksiksiz olarak okul müdürlüğüne teslim edilmemişse,

    -Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gördüğü hâlde, denkliği usulüne uygun düzenlenmemişse, başvurusu geçersiz sayılır.

  • İOKBS sınav başvurusu nasıl yapılır?

    Başvuru işlemleri monash.pw veya monash.pw internet adreslerinden yapılabilecektir. 29 Mayıs Haziran tarihleri arasında;

    Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili elektronik ortamdan alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir hizmeti alınmasını gerektirecek özel eğitim ihtiyacı/yetersizlik durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilmelidir.

    Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

    -Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

    -Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir. Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

  • İOKBS'ye başvuracak özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yapması gereken işlemler nelerdir?

    - Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yetersizlik durumlarına uygun sınav tedbir hizmeti alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; kayıtlı olduğu okulun bulunduğu bölgede hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezine (RAM) müracaat etmesi zorunludur. - Okul müdürlüğü, velinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav tedbir hizmetiyle ilgili olarak RAM’a yönlendirilmesinden ve takibinden birinci derecede sorumludur. - RAM’da yapılacak işlemlerde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin (evde veya hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç) kendisinin de bulunması gerekmektedir. - Sınav tedbir hizmetinin alınabilmesi için öğrenci velisi tarafından “Engelli Sağlık Kurulu Raporu ya da Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER), Engelli Kimlik Kartı veya Engelli Bilgisinin İşlendiği T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı veya hâlen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca alınmış yerleştirme (resmî tedbir) kararı” belgelerinden birinin örneğiyle RAM’a başvuru yapılması gerekmektedir. - Belirtilen belgelerin aslı, noter tasdikli örneği veya belgeyi düzenleyen ilgili makamca “Aslı gibidir” onayı olanların dışında herhangi bir rapor veya belge kabul edilmeyecektir. Ancak özel eğitim ortaokulları ile özel eğitim meslek liseleri müdürlüklerince resmî yazıyla yetersizlik durumunu bildiren sağlık kurulu raporunun örneğinin RAM’a gönderilmesi hâlinde, raporun aslı istenmeyecektir. Üzerinde tahribat, silinti ve kazıntı olan raporlar geçersiz sayılacaktır. - Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere RAM tarafından, MEBBİS-RAM modülüne işlenen bilgiler doğrultusunda sınav tedbir hizmeti verilecektir. - Başvuru yapıldıktan sonra başvurunun sisteme işlendiğine dair belge, öğrenci velisi tarafından RAM görevlisinden alınacaktır. Sistemde bilgileri yer almayan öğrencilere sınav tedbir hizmeti verilmeyecektir. - Öğrencilerin yetersizlik durumlarını beyan ettiği belgelerin bir örneği RAM tarafından saklanacak, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilmeyecektir. MEBBİS-RAM modülünde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti sunulması amacıyla belirlenen süre tamamlandıktan sonra herhangi bir işlem yapılmayacağından velilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir. - Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabileceklerdir. - Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri, çocuklarının bu durumlarıyla ilgili işlemlerini en geç 23 Haziran tarihine kadar RAM’a yaptırmaları gerekmektedir. - RAM adreslerine ilişkin bilgilere monash.pw internet adresinden ulaşılabilir.

  • İOKBS sınav giriş yeri ve belgesi ne zaman yayımlanacaktır?

    -Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 (yedi) gün önce monash.pw internet adresinden yayımlanacaktır.

    -Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazırbulundurulacaktır.

  • İOKBS sınav giriş yeri değişebilir mi?

    Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav YürütmeKomisyonunun teklifi üzerine Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün uygun görüşü ile öğrencinin sınav yerideğiştirilebilecektir.

Emniyet Mahallesi Milas Sokak No8 Yenimahalle/Ankara - () 30 65

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.

Son Güncellenme:

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Bursluluk baraj puanı ve kaç puan ile kazanıldığı gündemde araştırılıyor. İOKBS Bursluluk sınav sonuçları açıklandı. Puanlarımı öğrenen adaylar baraj puanını merak ediliyorlar. Peki 5,6,7,8,9,10 ve sınıf bursluluk sınavı kaç puanla kazanılır ?

1/4Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekiyor , burs ne kadar, kaç TL İOKBS Bursluluk kaç puanla kazanılır
2/4Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekiyor , burs ne kadar, kaç TL İOKBS Bursluluk kaç puanla kazanılır
3/4Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekiyor , burs ne kadar, kaç TL İOKBS Bursluluk kaç puanla kazanılır
4/4Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekiyor , burs ne kadar, kaç TL İOKBS Bursluluk kaç puanla kazanılır

Bursluluk puanları ! İOKBS PYBS 5,6,7,8,9,10, sınıf taban puanları! Bursluluk kaç puanla kazanılır?

bursluluk taban puanları! İOKBS 5,6,7,8,9,10,11 sınıf puanları sınav sonuçlarının hemen ardından araştırılıyor. İOKBS bursluluk puanları öğrenciler ve ailelerin merak konusu oldu. Puan tablosuna göre öğrenciler burs almaya hak kazanıp kazanmadığını öğrenecek. Puanlamalar, diğer çocuk, öğretmen çocuğu, özel hak tanınan ve bulunduğu yerde okul yok kategorilerinde sıralanıyor. İşte; 5,6,7,8,9,10, sınıf bursluluk taban puanları! 

BURSLULUK KAÇ PUANLA KAZANILIR? 

Bursluluk sınavında taban puanlar kategorilere göre değişiyor. Örneğin 5. sınıfta puan ile burs alamazken sınıfta aynı puanla bu burs alınabilir. Kategorilere ve sınıflara göre taban puan hesaplanıyor. 

BURSLULUK TABAN PUANLARI

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olarak da bilinen İOKBS sınavında bu sene için puan bilgileri gelmedi. Ancak geçen yılki puanlara göre karşılaştırma yapabilir ve burs alıp almadığınızı öğrenebilirsiniz.

monash.pw

5. Sınıf diğer çocuk: ,

5. sınıf öğretmen çocuğu: ,

5. Sınıf kanunla özel hak tanınan çocuk:

5. Sınıf oturduğu yerde okul yok: ,

monash.pw

6. Sınıf diğer çocuk:

6. sınıf öğretmen çocuğu: ,

6. Sınıf kanunla özel hak tanınan:

monash.pw

7. Sınıf diğer çocuk:

7. sınıf öğretmen çocuğu: ,

7. Sınıf kanunla özel hak tanınan:

7. Sınıf oturduğu yerde okul yok: ,

8. SINIF

8. Sınıf diğer çocuk:

8. sınıf öğretmen çocuğu: ,

8. Sınıf kanunla özel hak tanınan:

8. Sınıf oturduğu yerde okul yok: ,

9. SINIF

9. Sınıf diğer çocuk:

9. sınıf öğretmen çocuğu: ,

9. Sınıf kanunla özel hak tanınan:

9. Sınıf oturduğu yerde okul yok: ,

SINIF

Sınıf diğer çocuk:

sınıf öğretmen çocuğU: ,

Sınıf kanunla özel hak tanınan:

Sınıf oturduğu yerde okul yok: ,

SINIF

Sınıf diğer çocuk:

sınıf öğretmen çocuğu: ,

Sınıf kanunla özel hak tanınan:

Sınıf oturduğu yerde okul yok: ,

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınav sonuçları 23 Eylül tarihinden itibaren monash.pw internet adresinden ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

İOKBS bursluluk kaç puanla kazanılır? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?

Hayat pahalılığının artması ve yüksek enflasyon nedeniyle her yıl yüz binlerce öğrenci burs almak için çeşitli kurum ve kuruluşlara başvuruyor. Devlet de ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmaya devam ediyor. İOKBS bursluluk sınavına katılan öğrenciler eğitim hayatları boyunca burs alarak ekonomik açıdan eğitimlerini daha rahat sürdürmek istiyor. İOKBS bursluluk sınavı 4 Eylül'de tüm Türkiye genelinde yapıldı. İOKBS bursluluk sınavın 1 milyona yakın adayın katıldığı tahmin ediliyor. Sonuçların açıklanması beklenirken İOKBS bursluluk kaç puanla kazanılır? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir? soruları öğrenciler ve veliler tarafından sorulmaya başlandı. İşte İOKBS bursu baraj puanı

İOKBS bursluluk kaç puanla kazanılır?

İOKBS bursluluk sınavının kazanmak için hangi kategori için başvuru yapıldığı ve hangi sınıfın sınavına girildiği büyük önem taşıyor. İOKBS bursluluk sınavı taban puanları sınıf sınıf farklılık gösteriyor. Örneğin 5. sınıfta puan ile burs alınamazken sınıfta puan ile burs almaya hak kazanılabilir. İOKBS bursluluk kaç puanla kazanılır? sorusunun yanıtı habermizin detayında yer alıyor.

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği İOKBS sınavının sonuçlarının açıklanmasına az bir süre kaldı. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olarak da bilinen İOKBS Sınavına bu sene öğrencilerin ve velilerin ilgisi bir haylü fazla. İOKBS bursluluk sınavının taban puanları aşağıdaki gibi olmuştur. Siz de geçen seneye göre puanlarınızı karşılaştırarak bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte İOKBS baraj puanları

5. Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan: ,

5. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

5. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

5. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: ,

6. Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan:

6. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

6. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

7. Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan:

7. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

7. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

7. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: ,

8. Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan:

8. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

8. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

8. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: ,

9. Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan:

9. sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

9. Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

9. Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: ,

Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan:

sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: ,

Sınıf diğer çocuk kontenjanı için puan:

sınıf öğretmen çocuğu kontenjanı için puan: ,

Sınıf kanunla özel hak tanınan kontenjanı için puan:

Sınıf oturduğu yerde okul yok kontenjanı için puan: ,

İOKBS bursu ilk taksit ne zaman ödenir?

Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir.

İOKBS bursu ne zaman açıklanacak?

Sınav sonuçları 23 Eylül tarihinden itibaren monash.pw internet adresinden ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecek. Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

İOKBS başvuru şartları neler?

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,
ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,
d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın Mali Yılı için tespit edilen ,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır

İOKBS başvurularının geçersiz sayılacağı durumlar

a. Elektronik ortamdaki bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,
b. Okul müdürlüğü, elektronik ortamda başvurusunu onaylamamışsa,
c. Başvurusu için gerekli bilgi ve belgeler eksiksiz olarak okul müdürlüğüne teslim edilmemişse,
ç. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gördüğü hâlde, Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği'ne uygun belge düzenlenmemişse, başvurusu geçersiz sayılır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır