saç ekim şapkası / Saç Ekimi Sonrası Şapka Ne Zaman Kullanılmalı? - Medhair Clinic

Saç Ekim Şapkası

saç ekim şapkası

Saç Ekimi Sonrası Şapka Ne Zaman Kullanılmalı?

Saç ekimi sonrası şapka yada bere takmak neden sakıncalıdır ?

Saç Ekimi Sonrası Şapka Ne Zaman Kullanılmalı ; Operasyonundan hemen sonra şapka yada bere takmak; ekilen köklerin zarar görmesine ve çıkmasına neden olmaktadır. Bu sebeple şapka yada bere ile ilgili bazı kurallara uyulması, operasyonun başarıya ulaşmasını desteklemektedir. Fue Saç Ekimi Operasyonundan Hemen Sonra Şapka Yada Bere Takmak Neden Sakıncalıdır!

Saç ekimi operasyonundan sonra en fazla kök kaybı; şapka, bere takılması, alçak bir yerden geçerken ekim yapılan alanı çarpmak ve sürtmek şeklindedir. Bu durumlarda çıkan yada zarar gören köklere anında müdahale etmek gerekmektedir. Ancak hasta o anda kendi başına olduğundan bunun bir geri dönüşü çok zordur. Hasta çıkan kökleri toplayıp geldiğinde dahi köklerin yaşama şansı çok azdır. Bu yüzden operasyonun ilk üç günü çok önemlidir. Saç ekim sonrası şapka yada bere takmak neden sakıncalıdır …

Operasyondan üç gün sonra şapka, bir hafta sonrada bere takılmasında bir sakınca yoktur. Ancak bazen hastalar bir şey olmaz düşüncesi ile bu süreleri beklemeyip şapka yada bere takmaktadır. Bunun çok riskli bir durum olduğu unutulmamalıdır. Şapka ve bere ne kadar dikkatli takılırsa takılsın ekilen köklere ciddi zararlar verebilmektedir.

Operasyondan sonra ekimi yapılan bölgeyi kapatmak için ne yapılmalıdır?

Operasyondan sonra ekim yapılan alan kapatılmamalıdır. Üç gün beklendikten sonra istenirse şapka takarak kamufle edilebilir. Operasyondan sonra üç gün kesinlikle ekim yapılan alana dokunulmamalıdır.

Operasyondan sonra şapka yada bere takıldığında kökler çıkarsa ne yapılmalıdır?

Şapka, bere yada çarpma sonucu köklerin çıkması durumunda; çıkan kökler hemen alınmalı hiç vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Bu çıkan kökler zamanlama ile doğru orantılı olarak ölü yada zarar görmüş olabilir. Hemen tekrar çıkan kökler ekilerek sonucun nasıl olacağı konusu beklenmelidir. Burada şans yüzde elli civarındadır.

Saç ekimi operasyonunda kurallara uymak ilk öncelik olmalıdır. İstenilen başarının yakalanması ve hasta beklentisinin karşılanması adına, hastaya tam bilgi verilip mutlaka kontrollerin ve kuralların aksatılmadan yapılması gerekmektedir. Operasyon hiçbir şekilde riske edilmeyip, köklerin korunması adına bütün adımların dikkatli atılması büyük önem arz etmektedir. Doktorun tavsiyelerinden kesinlikle dışarı çıkılmamalıdır. Operasyon bir plan dahilinde yapılır ve her aşaması önemlidir.

Saç ekimi işlemi insanlar açısından basit bir işlem olarak görülür. Saç ekimi yapıldıktan sonra her şeyin biteceği düşünülür ama durum öyle değildir. İşlem sonrası dikkat edilecekler, işlem sırasında göze alınandan daha uzun bir sürece sahiptir. Saç ekim işlemi cerrahi bir işlemdir ve sonrası da birçok şeye dikkat etmekle geçmektedir. Beslenmeden spora, kötü alışkanlıklardan uzak durmaya, fiziksel olarak korunmaya ve temasa kadar bir çok dikkat edilmesi gereken nokta vardır. Bunlardan akla takılan bir soru ise şapka takmanın mümkün olup olmadığıdır.

&#;Saç ekimi sonrası şapka kullanımı nasıl olur?&#; sorusu saç ekimi yaptırmış kişiler tarafından en fazla yöneltilen sorulardan biridir. Dr. Yetkin Bayer, &#;Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır?&#; ve &#;Saç ekimi sonrasında ne zaman şapka takılır?&#; gibi soruları sizler için yanıtlıyor.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Saç ekimi uygulamasından sonra greftlerin yerlerinde yerleşmesi için en az bir hafta beklemek gereklidir. Greftlerin yerlerine oturması için çok özenli davranılmalıdır. Saç ekimi yapılan bölgeye herhangi bir temasın gerçekleşmemesi gerekir. Bu bölgeye yapılacak baskı greftleri sıkıştırabilir, yerlerini kaydırabilir ve en kötüsü, kökü yerinden çıkarabilir ve kök kaybına sebep olabilir. Bu etkilere neden olabilecek şapkayı, işlem sonrası takmak çok tehlikelidir. Saç ekimi sonrası şapka kullanmak, operasyonu sekteye uğratabilir.

Özellikle ilk kırk sekiz saat işlem yapılan bölgeye herhangi bir temasın olmaması gerekmektedir. Saç ekilen bölgeyi korumak amaçlı, bölgeye değmeyen ve doktorunuzun bilgisi ve onayı dahilinde şapkalar takabilirsiniz. Üstü sert, eğilip ekim alanına değmeyecek şekilde şapkalar takılabilir. Unutmayın, şapka ve ekim alanı arasında boşluk olmalı ve şapka ekim alanına kesinlikle değmemelidir. Golf ve safari şapkaları takılabilecek şapkalara örnek verilebilir.

Saç ekimi yapılan bazı merkezlerde bu işleme uygun şapkalar tasarlanmıştır. Bu şapkalar sayesinde saç ekimi yaptırmış ve ortaya çıkan görüntüden çekinen kişiler kolaylıkla sosyal hayatlarına devam edebilirler. Aynı zamanda bu alan için özel imal edilmiş bu şapkalar sayesinde, özellikle yazın uygulanan saç ekimleri, güneş ışınları ve aşırı sıcaktan korunmuş olur.

Saç Ekimi Sonrasında Ne Zaman Şapka Takmak Uygun Olur?

Saç ekimi sonrası greftler saç derisine oturduğunda ve kökler sabitlendiğinde şapka takmanızda herhangi bir sorun olmaz. Bir hafta ila on gün arasında bu işlem tamamlanır ve rahatça şapka kullanabilirsiniz. Bir kısım cerrah bu süre için, şapka kullanılmadan önce üç hafta kadar beklemek gerektiğini söylemektedir. Bu sebeple siz doktorunuzun önerisine göre hareket etmelisiniz. Saç ekim tedavisinin olumlu sonuçlar vermesinin temel şartı doktorunuzun dediklerine harfiyen uymanızdır.

Cerrahınızın işlem sırasında ve sonrasında öneri ve uyarılarına uymanız, saç ekim tedavisinin olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır. Bilmelisiniz ki, dikkat edilmeyen uyarılar, birkaç gün sonra fark edilebilir boyutta olur. Doktorunuzun muayenesi sonucunda da eksik bırakılan noktalar kolayca anlaşılır.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Şapka Takılır?

Çoğu hastanın sahip olduğu en yaygın sorulardan biri, saç ekiminden sonra ne kadar kısa sürede şapka takabilecekleridir. Saç ekiminin ardından saçlı deri şişebilir ve ilk birkaç gün biraz kanama ve kabuklanma yaşayabilirsiniz. Bu süre zarfında saç ekimini gizlemek için kafa derinizi örtmeniz rahat olabilir. Bununla birlikte, cerrahlar, greftler kalıcı olarak sabitlenene kadar kafa derisine herhangi bir şey takmadan önce 7 ila 10 gün beklemenizi önerir. Şapka takmak greftlerin sıkışması, hasar görmesi veya yerinden çıkması riskini artırabilir. Greftlere zarar vermek kafa derisinde boş yamalar oluşturabilir ve tüm saç ekiminin iyileşme sürecini tehlikeye atabilir. gün sonra, greftler kalıcı olarak tutturulduktan sonra şapka takmak güvenli kabul edilir. Saç ekimi yapıldıktan soran oluşabilecek görünüm çoğu zaman rahatsız edici olabilir. Bu sebeple hastaların çoğu saç ekiminden sonra saç derisini gizlemenin başka yollarını ararlar. Cerrahınız şapka veya diğer baş aksesuarlarını takmaya başlamadan önce en az 10 gün beklemenizi önerecektir. Bununla birlikte, yine de kafa derinizi örtmek istiyorsanız, cerrahınız gevşek, kolayca ayarlanabilen bir başlık veya şapka takmanızı tavsiye eder. Doktorunuz size en uygun şapka çeşidi konusunda rehberlik edecektir. Giysilerinizi de buna göre seçmek akıllıca olacaktır. Giyilmesi veya çıkarılması için başınızın üzerinden geçmenizi gerektiren giysiler giymekten kaçının. Bunun yerine, önde fermuarlı veya düğmeli üstler giymeyi tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Neden Şapka Takmak İstenmektedir?

Saç ekimi yaptıran birçok insan bu işlemi gizlemek ister. Saç ekimi sırasında saç derisi tıraşlanır ve ekim sonrası kızarık bir alan ortaya çıkar. İnsanlar bu alanın görünmesini istemezler. Son dönemlerde kullanılmaya başlayan bazı saç ekim yöntemlerinde, saç derisi tıraş edilmeden bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Böylece şapka kullanmak gerekmez ve dışarıdan bakıldığında rahatsız edici bir görüntüyle karşılaşılmaz. Saç derisine kanal açılmadığı için kızarıklar da meydana gelmez.

Kıl Kökü Alınan Bölgede İz Kalır Mı?

Günümüzde modern teknoloji kullanılarak yapılan alıcı işlemleri, bölgede yara izi bırakmaz. Açılan alanlar ve köklerin konulduğu alanlar mikroskobiktir. Böylece yara izi veya kalıcı bir iz bırakmazlar. Saç ekme işlemi yapıldıktan itibaren on gün içerisinde, yara kabuklarında iyileşme gözlenir. Bu iyileşmeyi geciktirici bazı etkiler bulunur. Bunlar; ekim alanının tahrişi, darbe alınması, güneşe maruz kalmadır.

Kaynakça:

funduszeue.info

/by Yetkin Bayer

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası