radar hız cezaları 2018 / RADAR DENETİMİ YAPILDIĞINA DAİR UYARI İŞARETİ KONULMADAN CEZA KESİLEMEZ - YAVUZ HUKUK BÜROSU

Radar Hız Cezaları 2018

radar hız cezaları 2018

Trafik Cezaları Hakkında Merak Edilen Bilgiler

Trafik cezaları araç kullanıcılarının en çekindiği konular arasında geliyor. Özellikle trafik probleminin yoğun olduğu kalabalık şehirlerde her 3 araç kullanıcısından biri mutlaka cezaya maruz kalıyor. Kırmızı ışıkta geçme, hız sınırını aşma, hatalı sollama, yanlış park vb. en sık yaşanan caza sebepleri arasında geliyor. Bu noktadan yola çıkarak trafik cezaları hakkında önemli bilgileri sizler için bir araya getirdik...

Hangi hız sınırında ceza geliyor?

Trafikte can ve mal güveliğinin sağlanması için pek çok yasal düzenleme yapılmış durumda. Hem araç sürücülerinin hem de yayaların güvenliği için yapılan yasal düzenlemelerden en önemlisi hız sınırı üzerinden yapılan düzenlemeler. Hız sınırındaki düzenlemeler yol özellikleri ve araç türüne göre yapılmakta. Karayolları Trafik Kanunu'nun 50. maddesinde motorlu araçların cins ve kullanım amaçlarına göre en fazla ve en az hız limitleri;

  • şehirler arası çift yönlü karayollarında 90 km/s
  • bölünmüş yollarda 110 km/s
  • otoyollarda 120 km/s

hızı geçmeyecek şekilde düzenlenmiş durumda. Hız sınırı ihlalinde hesaplama ise ihlalin derecesine göre yapılmakta. Hız sınırının %10'una kadar olan aşımlarda ceza kesilmemekte. Ceza kesilmesi için hız sınırının %10'dan fazla ihlal edilmesi gerekmektedir.

EDS kameralarının algılama mesafesi

Elektronik Denetle Sistemi (EDS); trafiğin doğru şekilde akması, kazaların engellenmesi, can ve mal kaybının önlenmesi için geliştirilmiş bir denetleme sistemidir. EDS sisteminde kural ihlali yapan araçlar sensörler ile tespit edilmekte ve ceza uygulanmaktadır. 7x24 kesintisiz olarak DSLR (Dijital tek mercekli refleks) kamera teknolojisi ve Machine Vision teknolojisi ile video kaydı alınmakta ve görüntüler depolanmaktadır. Otomatik Ceza Faturası, özet cezalandırma raporları ve polis departmanlarının ihtiyaç duyduğu tüm raporlar ile her ihlal tipine ait fatura formatı düzenlenmektedir. Bu gelişmiş sistem ile ihlal yapan araçların plakası 50 m ile 1000 m arasında tespit edilmekte ilgili kanunda öngörülen ceza uygulanmaktadır.

Ceza puanları

Karayolları Trafik Kanunu'na göre bir yıl içinde 300 puan ceza alan araç kullanıcılarının ehliyeti iptal edilmektedir. Aşağıdaki listeden ceza puanlarını detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

  • Zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak: 10 puan
  • Hız sınırlarını %30'a kadar aşmak :10 puan
  • Araç muayene süresini geçirmek: 10 puan
  • Trafik işaretlerine uymamak: 20 puan
  • Belirtilen limitin üzerinde alkollü araç kullanmak: 20 puan
  • Sağa-sola dönüş kurallarına uymamak: 20 puan
  • Geçiş kurallarına uymamak: 20 puan
  • Şerit kurallarına uymama: 20 puan
  • Takip mesafesini aşma: 20 puan
  • Kırmızı ışık kural ihlali: 20 puan

Diğer ceza uygulamaları

2018'de yapılan fiyat düzenlemesine göre belirlenen para cezalarını aşağıdaki listeden inceleyebilirsiniz.

  • Kırmızı ışık ihlali yapan kullanıcılar 235 TL,
  • Ruhsatsız araç kullanımlarında 108 TL,
  • Yönetmeliğe aykırı plaka takan kullanıcılara 488 TL,
  • Plakasız araç kullananlara 2.018 TL,
  • Ehliyetsiz araç kullananlara 2.018 TL,
  • Emniyet kemeri takmayan kullanıcılara 108 TL,
  • Alkollü araç kullananlar ilk seferde 1002 TL, 2. seferde 1256 TL 3. seferde ise 2018 TL
  • Hız limitini %10'dan fazla aşanlara 235 TL, %30'dan fazla aşanlara ise 488 TL,
  • Radar tespit cihazı kullananlara 2018 TL-3042 TL,
  • Engelli park alanına park edenlere ise 216 TL para cezası uygulanmaktadır.

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Bu yazımızda “Radar cezası 2018 yılı için ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? Radar Cezası Kaç TL? Radar cezası nereye ödenir? Radar hız limitleri nelerdir?” sorularına yanıt vermeye çalıştık.

2018 Trafik Ceza Rehberi: (Tıkla)

Trafik yetkilileri, araç seyirlerinin can ve mal güvenliği açısından sorunsuz bir şekilde sağlamak için kara yollarında hız limiti uygulaması yapmaktadırlar. Kısaca otobüs, minibüs, otomobil, kamyon, kamyonet vs. gibi çeşitli kara araçları kara yollarında, yol durumuna göre önceden tanımlanmış olan belirli bir hız limitinde gidebilirler.

Hız sınırını belirli oranlarda %10, %30 gibi aşmanız durumunda tarafınıza ceza yazılacaktır. 2018 yılı için açıklanmış radar cezası: Yönetmeliklerde belirlenmiş hız sınırlarını aşan sürücülere, aştıkları orana göre para cezası ve ceza puanı verilir. Bu hız aşım cezaları miktarı 2018 için aşağıdaki gibidir.

  • Hız Sınırlarını %10’dan %30’a Kadar Aşmak: 235 TL (İndirimli:  176,25 TL)
  • Hız Sınırlarını %30’dan Fazla Aşmak: 488 TL (İndirimli:  366 TL)

Kararın size tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde ödemeniz taktirde %25 indirim uygulanır. Yani araç sahibine radar cezası kesildikten ve tarafına bildirildikten sonra araç sahibi bu ödemeyi ilk 15 gün içerisinde gerçekleştirirse erken ödeme indiriminden yararlanma fırsatına sahip olacak. Bunun yanı sıra kişi aldığı cezayı ödemede zorluk çektiği takdirde taksit yoluna başvurma hakkı vardır. Araç sahibi aldığı cezayı bir yıl içerisinde dört taksit yaparak ödeme hakkına sahiptir.

Radara, olmanız gereken hızın %10 ile %30’u aralığında aşarak yakalandı iseniz 2018 yılı için, 235 TL idari paracezası ödemek durumunda kalırsınız. Sürücünün ehliyetine de 10 ceza puanı işlenir.

Radara, olmanız gereken hızın %30’dan fazla aşarak radara yakalandıysanız 2018 yılı için, 488 TL idari para cezası alırsınız. Bunun yanı sıra sürücülerin ehliyetine 15 ceza puanı işlenir.

İhlalin 1 yıl içinde 5 kez tekrar etmesi halinde, sürücü belgesi 1 yıl süreyle alınacak. 5 Yıl içinde bu kapsamda sürücü belgesi ikinci kez geri alınanlara, “sürücü belgesi iptali” yapılacak. Bu kişiler psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığı takdirde sürücü kurslarına katılarak, tekrar ehliyet alabilecek.

Radar Cezası Tebligat Örnekleri

Radar cezaları kesilirken üç farklı yöntem kullanılmaktadır. İlk yöntem olarak belirli noktalarda sivil veya resmi polis ekipleri hız ölçüm cihazları ile beklemekte ve hız sınırını aşan kişilere ceza kesmektedir. İkinci yöntem yollara yerleştirilmiş olan kamera sistemleridir. Bu yöntem ile belirli noktalar arasında konulan kameralar ile mesafe ve hız tespiti yapılır. Şayet belirli noktalar arasını belirtilmiş olan zamandan önce alırsanız hızlı gitmişsiniz demektir ve tarafınıza ceza yazılır. Bu sistemlere EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) denilmektedir. Üçüncü yöntem ise gezici araçlarda yapılan uygulamadır. Bu araçlar trafikte seyir halindeyken kimlerin hız sınırını aştıklarını rahatlıkla tespit edebilmektedirler.

Radar cezaları tarafınıza 10 ile 30 gün içerisinde tebliğ edilmektedir. Bu cezalar İnternet ortamına ise daha kısa sürede düşmektedir. Yaklaşık olarak 3 iş günü sonunda e-Devlet (tıkla) üzerinden radar cezası yediğinizi veya yemediğinizi öğrenebilirsiniz.

Hız Sınırını %10’dan az aşarsak ceza öder miyim?

Radar cezaları uygulanırken sürücüler için belirli hata payları (tolarens) verilmiştir. Bu hata payı tüm hız limitleri için %10 olarak belirlenmiştir. Örneğin 100 hız limiti olan bir yerde 105 ile gitmeniz durumunda tarafınıza ceza yazılmayacaktır. Ancak 110 ile giderseniz ceza ödemek zorunda kalırsınız.

Ödemeleri vergi dairesine veya online olarak internet üzerinden GİB (İnternet vergi dairesinden) (tıkla) motorlu taşıtlar bölümünde kredi kartıyla tek çekim ödeyebilirsiniz.  İnternet üzerinden online bağlanacağınız İnternet Vergi Dairesi web sayfası üzerinden motorlu taşıtlar bölümünden kredi kartı ile ödeme kısmına gelmeniz gerekir. Önünüze gelen ekrana araç bilgilerinizi eksiksiz olarak girdikten sonra “tamam” butonuna basarak ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Aksi trafik tabelalarında belirtilmediği sürece hız limiti aşağıdaki tablodaki gibidir.

TechWorm

2018 radar cezası kaç para, radar cezası, radar cezası 2018, radar cezası itiraz, radar cezası kaç günde gelir, radar cezası kaç tl, radar cezası ne kadar, radar cezası ne kadar 2018, radar cezası ne zaman gelir, radar cezası ödeme, radar cezası sorgulama 2018, radar cezası yiyenler bu haberi okusun

  • Yayınlanma Tarihi: 10 Nis 2019

Yeni Trafik Cezaları : Trafik İhlallerine Astronomik Cezalar Devrede

Yeni kanunla yapılan düzenleme meclisten geçerek yeni trafik cezaları için uygulanacak fiyatlar belirlendi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çoğunluğun kabulüyle meclisten geçerek, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe giren yeni trafik cezaları cep yakacak düzeyde. Astronomik bedeller ile uygulamaya giren yeni trafik cezaları ne kadar? Yeni trafik cezalarında hız aşım bedelleri ne kadar oldu? Yeni trafik kanunu çerçevesinde kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne? Araç kullanırken yayalara yol vermeyen sürücülere ne kadar ceza kesilecek? Yeni kanunla trafikte drift yapanlara ne kadar ceza uygulanacak? Trafikte sigortasız araç kullanmanın cezası kaç TL? Ehliyetsiz araç kullananlara uygulanan yeni trafik ceza tutarları ne kadar oldu? Alkollü araç kullanmanın cezası ne? Emniyet kemeri takmadan araç kullandığınızda ne kadar trafik para cezası ödeyeceksiniz?  İşte size 2018 yılı sonunda devreye giren yeni trafik kanunu çerçevesinde, 2019 yılını da kapsayacak şekilde uygulanacak olan yeni trafik cezaları.

Trafik İhlallerinde Af Devri Kapandı : Yeni Zamlarla Trafik Para Cezaları 


Trafik kurallarını ihlal ederek, trafikteki diğer araçları, kendi can güvenliğini ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atan sürücülere uygulanacak olan, çok büyük trafik para cezaları resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni zamlarla astronomik bedellere ulaşan yeni trafik cezaları kapsamında en düşük trafik cezası, trafik işaret ve işaretçilerine uymayan sürücülere 108 TL olarak uygulanacak. Yeni uygulamaya giren trafik para cezaları ile, hız sınırlarını aşanları da hoş olmayan sürprizler bekliyor, en düşük hız ihlali 235 TL'den başlıyor. Trafik kurallarına uymadığımız taktirde cep yakacak yeni trafik cezaları ve yeni zamlı tutarları incelemeye başlayalım.

2019 Yılı Yeni Trafik Cezaları Listesi


Plakasız Araç Kullanma Cezası 1002 TL


Plakasız araç kullanmanın cezası yeni trafik ceza kanunu ile 1.002 TL'ye çıktı. 2019 yılı için belirlenen idari para cezası beraberinde plaka alınana kadar plakasız aracın trafikten men edilmesi söz konusu.


Hurda Araçla Trafiğe Çıkma Cezası 2018 TL


Artık hurda olarak kabul edilen araçlar trafikte tehlike saçamayacak. Hurda olarak kabul edilen araçlarla trafiğe çıkmanın cezası yeni kanun çerçevesinde 2.018 TL oldu. Bununla da kalmayıp trafikte yakalanan hurda araçlara koşulsuz şartsız el koyularak, mülkiyeti devlete geçecek.


Çakar Lamba Cezası 2004 TL


Aracına izinsiz ve usulsüz olarak çakar lamba, siren gibi ekler taktırarak bunları trafikte kullananlara yeni trafik kanunu kapsamında 2004 TL idari para cezası uygulanarak, usulsüz olarak kullanılan bu çakar lamba ve sirenler trafik polislerince araçlardan sökülebilecek.


Abart Egzoz Cezası 1002 TL


Aracına abart egzoz takanlara uygulanacak para cezası 1.002 TL oldu. Aracını modifiye ederek, egzoz sistemini değiştiren ve trafikte gürültülü abart egzoz kullananlara uygulanan para cezası 1.002 TL'ye çıkarken, yeni kanun kapsamında abart egzozun sökülerek, araçların ruhsatına uygun standartlara getirilene dek trafikten men edilmesi kararlaştırıldı.


Muayenesiz Araç Cezası 235 TL


Önceki yıllara göre yüzde yüzün üzerinde bir oranla artan cezalardan birisi de muayenesiz araç cezası oldu. Trafiğe muayenesi olmayan araçla çıkmak artık 235 TL idari para cezası yükümlülüğünü de beraberinde getiriyor. 


Emniyet Şeridi İhlal Cezası 1002 TL


Lüzumsuz yere emniyet şeridini ihlal edenlere çok büyük cezalar kapıda. Önceki yıla oranla en büyük artış gösteren idari trafik cezalarından biri de, emniyet şeridi ihlal cezası oldu. Emniyet şeridini gereksiz yere kullanmanız durumunda artık ödeyeceğiniz ceza tam tamına 1002 TL'ye çıktı.


Trafikte Makas Atma Cezası 1002 TL


Trafikte makas atma, diğer araçları ve trafiği tehlikeye atacak şekilde, şeridini takip etmeden, araçları sağdan ve soldan geçmenin cezası artık 1002 TL'ye yükseldi. Trafikte hem kendi hayatını, hem de diğer sürücü ve yolcuların hayatını tehlikeye atacak şekilde araç kullanmak, tehlikeli şekilde şerit değiştirerek diğer araçları sağdan ve soldan geçmek kaydıyla trafikte makas atan sürücüler artık  236 TL yerine 1.002 TL idari para cezası ödeyecekler.


Trafikte Ters Yöne Girmenin Cezası 1002 TL


Trafikte kendi şeridinde aracı kullanmayan, karşı taraftan gelen araçların şeridinde seyreden sürücüler için ters yöne girmenin cezası artık 1002 TL. Ayrıca trafikte ters yönde araç kullananların ehliyetlerine idari para cezasına ek olarak 20 ceza puanı işleniyor.


Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası 236 TL


Yürürlüğe giren yeni trafik kanunu çerçevesinde kırmızı ışıkta geçmenin cezası da önceki yıla göre artarak 236 TL oldu. Kırmızı ışık cezası sadece idari para cezası ile bitmiyor. Trafikte kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere ek yaptırımlarda geldi. Kırmızı ışıkta 3 defaya kadar geçen sürücülerin ehliyetlerine 30 gün el koyulacak. 3 defadan fazla trafikte kırmızı ışıkta geçen sürücülerin ehliyetlerine ise 60 gün el konabilecek. Bununla beraber 2 defadan fazla trafikte kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler ehliyetlerini geri alabilmeleri için psikolojik muayeneden geçmeleri de söz konusu.


Drift Cezası 5010 TL


Trafikte drift yapanlara artık af yok. En yüksek idari trafik para cezalarının birisi de trafikte drift yapan sürücülere kesilecek. Artık tehlikeli araç kullanarak kendini, diğer sürücüleri ve yayaları tehlikeye atacak biçimde trafikte drift yapmanın cezası 5.010 TL'ye çıkarıldı. Uygulanacak para cezası ile birlikte drift yaparak yani aracını tehlikeli bir şekilde kaydırarak trafikte süren, diğer insanların canına ve malına kast eden sürücülerin ehliyetlerine 60 gün boyunca el konularak, araçları da 60 gün boyunca trafikten men edilecek. Ayrıca trafikte drift yapmanın cezası bununla da kalmıyor. Drift yapanlar psikolojik testten geçmeden el konulan ehliyetlerini geri alamayacaklar. Beş yıl içerisinde ihlallerini sürdüren bu sürücülerin ehliyetleri iptal edilebilecek, bu uygulama ile tekrar sürücü kursuna kaydolarak sınavlarını yenilemeleri gerekecek.


Trafikte Cep Telefonu Kullanma Cezası 235 TL


Trafikte araç kullanırken aynı zamanda cep telefonu ile konuşmanın cezası artık 235 TL. Yeni trafik kanunu çerçevesinde, sürücünün dikkatinin dağılmasına yol açan ve tehlike arz eden, trafikte cep telefonu kullanmak için uygulanan idari trafik para cezası 235 TL oldu. Bu tip cezaların önüne geçmek ve dikkatinizi daha yoğun biçimde yola verebilmek için, firmamız bünyesinde kullanımınıza sunulan Adana'da araba kiralama seçeneklerimizden bluetooth özelliğine sahip olan araçlardan birisini karalayarak cep telefonunuzla eşleştirebilir, seyir halinde dikkatinizi daha çok yola vererek, telefon görüşmelerinizi ellerinizi kullanmadan yapabilirsiniz.


Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 2018 TL


Sürücü belgesi olmayan kişilere uygulanan idari para cezaları da astronomik rakamlara ulaştı. Üstelik sadece sürücü belgesiz araç kullanan değil, araç sahibi de para cezasına çarptırılıyor. Yeni trafik kanunu çerçevesinde ehliyetsiz araç kullanan kişilere 2018 TL para cezası uygulanırken, aracı sürücü belgesi olmadan kullanan kişi aynı zamanda araç sahibi değilse, aynı miktarda yani 2018 TL idari para cezası da araç ruhsat sahibine, aracını sürücü belgesi olmayan kişilere kullandırdığı için kesiliyor. Ayrıca sürücü belgesi iptal edildiği halde, ehliyetsiz araç kullanımı yapan kişilere de aynı miktarda 2018 TL ceza uygulaması başladı. Yeni kanun çerçevesinde uygulanan sürü belgesi geçerlilik süreleri de artık önem arz ediyor. Geçerlilik süresi dolan bir sürücü belgesini yenilemeden araç kullanmanız durumunda ise ödeyeceğiniz idari ceza tutarı 407 TL. Ayrıca süresi dolan belgeye trafik ekiplerince el konulmaktadır. Siz siz olan, ehliyetsiz araç kullanma para cezası yükümlülüğüne girmemek için, sürücü belgeniz olmadan yola çıkmayın.


Alkollü Araç Kullanma Cezası En Az 1002 TL


Yeni yasa çerçevesinde en büyük idari yaptırımlar alkollü araç kullananlara geliyor. Alkollü araç kullanmanın cezası en az 1002 TL üstelik ek olarak 20 ceza puanı düşülüyor. Ama en önemlisi bu para cezaları sadece 1002 TL ile kalmıyor. İşte yeni trafik kanunu kapsamında alkollü araç kullanan sürücülere uygulanacak cezalar ve ayrıntıları.
Hususi otomobilini 0,50 promil alkol ölçüm değeri üzerinde kullandığı tespit edilen sürücüler 1. defa yakalanmaları durumunda 1.002 TL idari para cezasına çarptırılacaklar, ehliyetlerine 6 ay el konulacak. Alkollü olarak araç kullanıp trafiği tehlikeye atan sürücü 2. defa aynı ihlali yaptığında ödeyeceği tutar 1.256 TL olacak ve ehliyetine 2 yıl süresince el konulacak. 3'üncü defa alkollü araç kullanırken yakalanan hususi otomobil şoförleri 2.018 TL idari trafik para cezasına çarptırılırken ehliyetleri 5 yıl süreyle trafikten men edilecek. 
Hususi olmayan araçlarda da, alkollü araç kullanma ceza miktarları ve sürücü belgelerinin trafikten men edilme süreleri aynı olmakla birlikte, tek fark ölçümlerde belirlenen alkol oranı. Hususi olmayan araçlar için sürücülerin ölçümlerde çıkacak alkol değerleri 0,20 promil üzerinde olmamalıdır. Aksi durumunda aynı yaptırımlar söz konusudur.
Ayrıca 0,01 promil seviyenin üzerinde bile olsa veya yasal sınırların üzerinde araç kullanarak kaza oluşumuna sebebiyet veren sürücüler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 179. maddesi gereği hukuki işlem yapılacaktır.


Radar Cezası Ne kadar ?


2018 yılı itibariyle uygulamaya konan ayrıca 2019 yılı için de geçerli olacak radar cezalarını ne kadar? Hız aşımı yaparak radara düştüğünüzde ödeyeceğiniz idari para cezası ve sürücü belgenizden düşecek ceza puanını merak ediyor musunuz? İşte yeni yasa çerçevesinde hız aşımı sonucu sürücülere kesilecek olan radar cezaları ve ayrıntıları.
Yasada belirlenen hız limitlerini %10 ile %30 oranları arasında ( %30 da dahil olmak üzere) aşan sürücülere 235 TL radar cezası ödeyecek ve 10 ceza puanı sürücü belgesinden düşülecek.
Hız limitlerini %31 - %50  oranları arasında (%50 de dahil olmak üzere) ihlal eden sürücülere, hız aşımı yaparak trafiği tehlikeye attıkları için 488 TL radar cezası uygulanarak, sürücü belgelerinden 15 ceza puanı düşülecek.
Hız aşımı nedeniyle uygulanacak olan en yüksek radar hız cezaları , aracını normal değerlerin %50'si üzerinde daha hızlı kullanan araç sürücülerine kesilecek. Yani hız limitinin 60 km olduğu bir bölgede 90 km'nin üzerinde bir hız ile giderseniz ödeyeceğiniz radar cezası yeni uygulamayla 1002 TL 'ye çıkarıldı. Seçim sizin.


Adanacar.com olarak, firmamızdan araç kiralayan sürücülere, dalgınlıkla bile olsa hız ihlali nedeniyle, radara düşmemeleri ve hoş olmayan radar cezası yaptırımlarıyla karşı karşıya kalmamaları için, özellikle ücretli otoyollarda, Adana araç kiralama filomuz çerçevesinde neredeyse tüm kiralık araçlarda yer alan hız sabitleme özelliğini kullanarak, kiraladıkları araçları yasal hız sınırları kapsamında kullanmalarını önermekteyiz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır