meb özel okul teşvik 2017 / 2017 Özel okul teşvik sonuçları açıklandı! MEB teşvik ücretleri - Haberler Milliyet

Meb Özel Okul Teşvik 2017

meb özel okul teşvik 2017

E-Okul ile özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır?

e-Okul ile Özel okul teşvik başvurusu yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Öğrencilerin ve velilerin sıklıkla kullandığı bu sistem ile kayıt işlemlerinizi de kolayca yapabilirsiniz. Peki e-okul ile özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in hizmeti olan e-okul sistemi ile birçok sorgulama, kayıt ve başvuru işlemi yapmak mümkündür. İşte tüm detaylar giriş işlemleri.

E-Okul ile özel okul teşvik başvurusu yapmak mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından velilere ve öğrencilere kolaylıklar sağlayan e-okul sistemi ile çeşitli bilgileri öğrenebilirsiniz. Bunlardan bazıları da öğrenci kayıt işlemleri ve teşviş başvurusu yapma gibi işlemlerdir. Peki e-okul ile Özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır? Özel okullara devlet desteği başvuruları Ağustos ile Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. İşte e-Okul ile özel okul teşvik başvurusu yapma ekranı ve öğrenci kayıt işlemleri.

E-Okul Özel okul teşvik başvurusu yapmak için tıkla

E-Okul VBS giriş ve sorgulama işlemleri

Tüm bu işlemler için online olarak veli bilgilendirme sistemi erişimi sağlamanız yeterli olacaktır. Bunun için öğrencinizi T.C. kimlik numarası ile birlikte okuldaki numarasını şifre olarak kullanmanız sisteme giriş işlemleriniz için gereklidir. Bu iki bilgi ile birlikte sisteme giriş yapıktan sonra açılacak olan menü üzerinden istediğiniz seçimi sizler de yapabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz zaman bu şekilde giriş yaparak bilgi edinebilir, e-Okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanabilirsiniz.

e-Okul nedir e-okul'da hangi işlemler yapılır?

Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile yapılabilmekte.. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır.

e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.

Özel Okul Teşvik Desteği hakkında açıklamalar

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, özel okullarda öğrenim göreceklere verilecek eğitim öğretim desteği başvurularında velilere, çocukları için "alternatifli tercih" yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yelkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl ilk kez verilen özel okullardaki öğrencilere eğitim öğretim desteğine başvuruların Ağustos - Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacağını hatırlattı.

Yelkenci, bu yıl okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50'şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin olmak üzere 230 bin öğrencinin teşvikten faydalanacağını ifade etti.

Ödemeler konusunda düzenlemeye gidildiğini ifade eden Yelkenci, "Geçen yıl okul öncesinde 2 bin 500 lira destek vermiştik, bu yıl o 2 bin 680 lira, ilkokul ve temel lise kademelerinde 3 bin lira destek vermiştik, bu yıl 3 bin 220 lira olacak. Ortaokul ve lisede de 3 bin 500 lira destek vermiştik o ücret de 3 bin 750 lira olacak. Maliye Bakanlığımız kümülatif olarak ücretlere 7,2 oranında zam yapmış oldu" diye konuştu.

ÖZEL OKUL TEŞVİĞİ NASIL ALINIR?

Teşvik için bu yıl özel okullardaki öğrencilerin de başvuru yapabileceğini anlatan Yelkenci, "Geçen yıl sadece devlet okulundan başvuru olması nedeniyle maddi durum noktasında genel bir kabulümüz vardı. Fakat bu yıl özel okullarında başvuracak olması dolayısıyla başarının ağırlığını biraz azalttık, maddi durumun ağırlığını artırdık. Ailenin toplam geliri bin lira ve altında ise ağırlığı yüzde 34 olacak. Bu bin puan üzerinden 340 puana denk geliyor. Eğer on bin liranın üzerinde ise yüzde 4 olacak. Bin lira ve on bin lira arasını ise kendi arasında, yüzde 34 ila yüzde 4 arasında basamaklandırdık ve buna göre katsayılarını almış olacaklar" ifadelerini kullandı.

Gelir tespitinde, hanede yaşayan aile mensubu bireylerin toplam gelirini gösteren vergi dairesi, defterdarlık veya muhasebeden alınan maaş bordrolarını istediklerini aktaran Yelkenci, bunun yanı sıra kira geliri varsa bunun da taahhütnameyle beyan edilmesi gerektiğini söyledi.

Teşvik için okulların MEBBİS, öğrencilerin ise kayıtlı bulundukları okula giderek e-okul üzerinden başvuracağını kaydeden Yelkenci, "Okulların ilanını haftalık, teşviğe bağlı tercih yapabilecek 230 bin öğrencinin ilanını ise Eylül'de yapacağız" diye konuştu.

Tek tercihe dikkat

Destek için hak kazanan öğrencilerin Eylül'de tercihlerini yapacağını dile getiren Yelkenci, "Öğrencilerin 15 tercih yapma hakkı var. Çocuk, sadece bir okulu tercih ediyorsa, eğer o ilde, o okulda ya da çocuğun sınıf seviyesinde kontenjan yoksa, yaptığı tek tercihinden dolayı yerleşemiyor. Yani ikinci alternatifi olmadığı için yerleşemiyor. Bu nedenle tercih döneminde mutlaka 15 tercihi de yapsınlar ya da çok alternatifli tercih yapsınlar" şeklinde konuştu.

Yerleştirme işlemi yapılan öğrencilerin eylül ayında nakil yaptırabileceğini ancak bu durumda teşvik hakkını kaybedeceğinin altını çizen Yelkenci, bu duruma, hem sistemi karıştıracağı hem de yerleşilen okula haksızlık olacağı için izin vermediklerini söyledi.

ÖZEL OKUL TEŞVİĞİ BAŞVURULARI

Tercihler sonrasında Eylül'de yerleştirme sonuçlarını ilan edeceklerine bildiren Yelkenci, öğrencilerin yerleştikleri okullara, Eylül'de mutlaka kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

İlk kayıtların ardından açılan kontenjanlar için daha önceki başvurular ve tercihler üzerinden Eylül'de yeni sıralama yapacaklarını kaydeden Yelkenci, ek yerleştirme sonuçlarının ise Eylül'de açıklanacağını, buna ilişkin kayıtların da Eylül'de gerçekleştirileceğini belirtti.

E-Okul kayıt işlemleri

e okul sistemi sayesinde kayıt işlemleri de elektronik olarak yapılabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda velilerin kayıt işlemlerinde hangi yolların izlenmesi konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

Yapılan bilgilendirmelerde öğrencilerin yaptığı tercihlerin tutmaması halinde, normal liseler üzerinden devam edecek olan eğitimde, eğitim sistemi tarafından öğrencinin en yakın okula kaydının yapılacağı belirtilirken, velilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadığı açıklanmıştır. Bu açıklama ile birlikte öğrencilerin hangi okula kaydının yapıldığını görmek için e okul girişinin yapılması yeterli olmaktadır.

Sistem tarafından kayıt yapılan okulun çok uzak bir bölgede olması ya da diğer sorunlarda ise vatandaşların konuyla ilgili kurumlara başvuru yapması gerekli. Yapılacak olan başvuru sonrasında kayıt işlemleri düzeltilerek öğrencinin en yakın olan okula kaydı alınarak burada eğitim görmesi sağlanmaktadır. MEB e okul yeni kayıt işlemleri bu bakımdan sistem tarafından otomatik olarak yapılarak, kolaylık sağlanmaktadır.

Sistem tarafından yapılacak olan yeni kayıt işlemlerinde e okul sisteminden yararlanabilen tüm öğrencilerin kapsam dahilinde olduğu ve sistem tarafından kayıt işlemleri yapılacağı açıklanırken, öğrenciler kayıt işlemlerinin tamamlandığı yönünde yapılan duyuru sonrasında portala giriş yaparak, hangi okulda öğrenimlerine devam edeceklerini ücretsiz bir şekilde öğrenebilecek.

ÖZEL OKUL TEŞVİK PROGRAMINDA NEREYE BAŞVURULUR

– Anaokulu = Resmi kayıtlı oldukları e-okulda görülen özel veya devlet okuluna
– 1. ve 5. Sınıflar = Resmi kayıtlı oldukları, e-okulda görülen özel veya devlet okuluna
– 8. Sınıfı bitiren öğrenciler = Merkezi tercih ve yerleştirme sistemine başvurmuş olanlar, o herhangi bir özel okula da aday kayıt yaptırmış olsalar bile yerleştirme sonuçlarının ilanını beklemeleri gerekiyor. Merkezi tercih ve yerleştirmeye başvurmayıp herhangi bir özel okula kayıt yaptırmış olanlar ise e-okul sisteminde aday kayıt olarak görüldüklerinden teşvik başvurularını mezun oldukları okula yapmaları gerekiyor.
– Ara sınıflar (2-3-4-5-6-7-8-10-11) kayıtlı oldukları özel veya resmi okula başvuracaklardır.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

– İl, Ulusal veya uluslar arası yarışmalarda alına derecelerle ilgili (birinci, ikinci, üçüncü belgeler),
– Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait (2017 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından birine ait) gelir durumlarını gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi veya kurumlardan alınacak belge,
– Varsa ekteki “Kira Gelir Taahhütnamesi" formunun doldurulması ve teslimi,
– Öğrencinin diğer kardeşlerinin öğrenim durumunu gösteren belge veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belge,
– MEB Personeli olanların durumunu beyan eden onaylı belge. Bu madde MEB tarafından iptal edildi. Yeni yönetmelik yayımlanacak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURU İŞLEMLERİ

– Destek başvurusu için kılavuzda belirtilen belgeleri hazırlayan veliler, öğrencilerinin kayıtlı oldukları okula gidecekler.
– Okul yönetimi veli/vasinin hazırlamış olduğu belgeleri kontrol ederek alıp e-okul üzerinden başvuru yapıp onaylanacak.
– Veli başvuru yaptığına dair çıktının bir örneğini imza karşılığı alıp saklayacak.
– Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin veli/vasisi yine okula giderek e- okul üzerinden 15 okul tercihi yapacaklar.

UYARI:

1- Velilerin tercih yapacakları okullarla önceden görüşüp, okulun şartlarının kendilerine uygun olup olmadığını incelemiş olmaları gerekir

2- Bir okulun tercih edilebilmesi için o okulun tercih kapsamına alınmış olması gerekir.

Dolayısıyla tercihleri de bu doğrultuda yapılacaktır.

Eğitim öğretim desteği alacak okullar açıklandı

Özel okul öğrencilerine verilen 'eğitim öğretim desteği' için başvurular Ağustos'ta başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise, destek almaya hak kazanan ve başvuru yapan okulların listesini internet sitesinde yayınladı.

Öğrenci velileri veya vasileri kayıtlı oldukları resmi veya özel okul müdürlükleri aracılığıyla, özel okullar ise MEBBİS'te yer alan Özel Öğretim Kurumları modülü üzerinden başvurularını Eylül'e kadar yapabilecek.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, eğitim öğretim desteği için talebi olan özel okulların ilanlarını http://ookgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlamaya başladı. Veliler, kayıt yaptıracakları özel okulun başvurusu olup olmadığını buradan görebilecek. Destekten yararlandırılacak özel okulların ilanları, başvuru yaptıkları tarihten itibaren haftalık olarak genel müdürlük internet sitesinde yayımlanacak.

2016-2017 öğretim yılında eğitim ve öğretim desteğinden yararlanan öğrencilerden, eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınan özel okullara nakil olmak isteyenler eğitim ve öğretim destekli olarak bu okullara ağustos ayı içinde kayıt yaptırabilecek. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, eylül ayı içinde başka bir okula nakil olmaları halinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybedecek.

Sık sorulan soru ve cevaplarından bazıları şöyle:

Eğitim ve öğretim desteğinden özel okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alanlar ne kadar süreyle yararlandırılabilir?

15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 arasında doğmuş olmak şartıyla en fazla bir eğitim öğretim yılı süresince yararlandırılabilir. Okul öncesi öğrencileri eğitim ve öğretim desteğinden en fazla bir eğitim öğretim yılı yararlanabilir.

Eğitim ve öğretim desteği verilebilecek öğrencilerin tespit formuna göre ailenin aylık toplam geliri beyan edilirken nasıl değerlendirme yapılır?

Veliler veya vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine (Merkezi Nüfus İdare Sistemine MERNİS - kayıtlı ve çalışan) ait 2016 yılı nisan, mayıs, haziran aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belgeye göre ailenin toplam geliri tespit edilecektir.

Okul öncesi eğitim kurumlarında olan öğrencilerin başvuru işlemleri nasıl gerçekleştirilecektir?

Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve anasınıfları) öğrenim görecek yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri veya vasileri eğitim ve öğretim desteği için resmi veya özel okullardan e-okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerin başvuruları nasıl yapılacaktır?

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri veya vasileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi veya özel okullara kesin kayıtlarını yaptırarak, eğitim ve öğretim desteği için e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan; ilkokul, ortaokul ve orta öğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerin, destekten yararlanma süresi ne kadardır?
Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenci okulun eğitim süresince bu haktan yararlanacaktır. Örneğin ilkokul birinci sınıftan dördüncü sınıf sonuna kadar, beşinci sınıftan sekizinci sınıfın sonuna kadar, dokuzuncu sınıftan on ikinci sınıfın sonuna kadar eğitim ve öğretim desteğinden öğrenci yararlandırılacaktır. Ara sınıflarda öğrenci ayrıca destekten yararlanmak için başvuru yapabilecektir.

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve şartları taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, destek devam edecek mi?

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve şartları taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, öğrenciye nakil olduğu okulun türüne göre eğitim ve öğretim desteği ödemesine devam edilir. Bu durumdaki öğrenciler için yapılacak ödemeler, ödeme dönemlerinde nakil olduğu okuluna yapılır.

Özel okullarda ücretsiz veya yüzde 100 burslu okutulan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden faydalanabilecekler mi?

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ek-1. maddesi kapsamında eğitim ve öğretim desteği verilen okullar ile ücretsiz veya kurumun ilan ettiği yıllık ücretin yüzde 51'i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmez. Yüzde 100 burslu okutulan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanamaz.

Okul öncesi ve ilkokul öğrencileri her iki sınıf seviyesinde de destek için başvuru yapabilecek midir?

Okul öncesi veya ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretim desteğine başvuruları kayıtlı oldukları sınıf seviyesi üzerinden yapılabilecektir. Öğrenci hangi sınıf seviyesinden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanmış ise o sınıf seviyesine destek kapsamında kayıt olabilecektir. İlkokul birinci sınıftan destek almaya hak kazanan öğrenci okul öncesine; okul öncesinden destek almaya hak kazanmış bir öğrenci ilkokul birinci sınıfa eğitim ve öğretim desteği kapsamında kayıt olamayacaktır.

Başvuru yapan özel okulların isimleri yayımlanmaya başlandı

Bu arada, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, eğitim öğretim desteği için talebi olan özel okulların ilanlarını http://ookgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlamaya başladı. Veliler, kayıt yaptıracakları özel okulun başvurusu olup olmadığını buradan görebilecek. Destekten yararlandırılacak özel okulların ilanları, başvuru yaptıkları tarihten itibaren haftalık olarak genel müdürlük internet sitesinde yayımlanacak.

e-Okul ile Özel okul teşvik başvurusu yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Öğrencilerin ve velilerin sıklıkla kullandığı bu sistem ile kayıt işlemlerinizi de kolayca yapabilirsiniz. Peki e-okul ile özel okul teşvik başvurusu nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'in hizmeti olan e-okul sistemi ile birçok sorgulama, kayıt ve başvuru işlemi yapmak mümkündür. İşte tüm detaylar giriş işlemleri.

  • Facebook
  • Google

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Eylül 2017 tarihi itibariyle açıklanacak olan "Özel Okul Teşvik sonuçları" için geri sayım başladı. Binlerce veli ve öğrencinin merakla beklediği Özel Okul Teşvik sonuçları nasıl öğrenileceği ise büyük merak konusu oldu. MEB 2017 Yeni kontenjan listesi ile ilgili detayları ise paylaştı. 

Buna göre MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre Özel Okul Teşvik sonuçları 14 Eylül tercih işleminin tamamlanmasının ardından 15 Eylül cuma günü itibariyle açıklanacak. Özel okul teşvik sonuçlarının ise saat kaçta açıklanacağı MEB tarafından açıklanmadı.

ÖZEL OKUL TEŞVİK SONUÇLARI – TIKLA SORGULA

2017 - 2018 Eğitim öğretim yılı Özel Okul Teşvik sonuç sayfasına yukarıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından öğrencilerin, yerleştiği özel okula nakil ve kesin kayıt işlemlerini 15-22 Eylül tarihleri arasında tamamlaması gerekiyor. 

E-OKUL'A EN KOLAY NASIL GİRİŞ YAPILIR?

2017 - 2018 Özel Okul Teşvik sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler.

EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ VE TARİHİ

Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra 25 Eylül'de ek yerleştirme işlemi yapılacak ve ek yerleştirme kayıt işlemleri 25-29 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

özel-okul-teşvik-sonucu

ÖZEL OKUL TEŞVİK ŞARTLARI

-TC vatandaşı olmak

-Okul öncesi eğitimde 19 Mart 2011 ile 19 Eylül 2012 tarihleri veya arasında doğmuş olmak.

-İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak

-Beşinci sınıfa devam edecekler 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle ortaokul veya imam-hatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak.

-Ortaöğretime devam edeceklerin kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,?*Eğitim öğretim desteği alırken 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,

-Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,

-Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak,

5580 sayılı Kanunun 12'nci Maddesi çerçevesinde eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmamış olmak.

600 BİNDEN FAZLA MÜRACAAT

Milli Eğitim Bakanlığı 230 bin öğrenciye verilecek teşvik primi için 600 binden fazla kişinin müracaat ettiğini açıkladı.

Eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları güncel bina kontenjanlarının yüzde 50'sine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanlarının yüzde 40'ına kadar eğitim ve öğretim destekli öğrenci nakli alabilecek.

TEŞVİK ÜCRETLERİ NE KADAR?

İlk defa destek verilecek 75,000 özel okul öğrencisine, her biri için 3,060 TL ile 4,280 TL öğrenim desteği sağlanacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve 2017-2018 öğretim yılında özel okul öğrencilerine verilecek öğrenim desteklerinin miktarını belirleyen tebliğe göre, kapsam dahilinde ilk defa destek alacak 6,000 okul öncesi eğitim kurumu öğrencisine 3,060 TL, 15,000 ilkokul öğrencisine 3,680 TL, 15,000 ortaokul öğrencisine 4,280 TL, 15,000 lise öğrencisine 4,280 TL ve 24,000 temel lise öğrencisine 3,680 TL olmak üzere 75,000 öğrenciye 290.2 milyon lira destek verilmesi öngörülüyor.

Tebliğde ayrıca, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yukarıda sayılan okul kademe ve türleri için toplam 340,000 öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verileceği belirtildi.
Özel okullarda okuyacak öğrenciler için sağlanacak maddi desteklerin başvuruları sürüyor. 6 Eylül'e kadar sürecek başvuruların ardından Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşviki için tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimlerini yayınlayacak.

özel-okul-teşvik-sonucu

MEB özel okul teşvik başvuruları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos'ta yapılmaya başlandı. Başvurular, 6 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. MEB'in yaptığı açıklamaya göre özel okul teşvik başvuru sonuçları 7 Eylül´de açıklanacak. 6 Eylül'e kadar devam edecek olan başvurular kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı içinde toplam 74 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak. Okul öncesi eğitim veren kurumlarda 6 bin, ilkokullarda 15 bin, ortaokullarda 15 bin, liselerde 15 bin, temel liselerde 24 bin öğrenci teşviklerden yararlandırılacak.

Bu destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, e-Okul üzerinden başvurularını yapabiliyor. Verilecek destekler çocuğunu özel okulda okutmak isteyen veliler için de iyi bir kaynak olacak.Özel okullarda ortalama 20 bin lira gibi ücret alınırken, devlet desteğiyle bu rakamlar ortalama 16 bin liraya inecek. Ayrıca özel okulların öğrenciler için vereceği teşvikler de hesaba katılırsa, hemen hemen pek çok aile çocuğunu özel okulda okutma imkanını bulabilecek.

3 – 4 BİN LİRA ARASINDA DESTEK
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 74 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

OKULLARDAN BURS
Derlediğimiz bilgilere göre, özel okullar TEOG puanına göre öğrencilere burs veriyor. TEOG'da 490- 500 bin puan arasında alan öğrenciler yüzde 100, 480-489 bin puan arasında alan öğrenciler yüzde 75, 425- 459 bin puan arasında alan öğrenciler yüzde 50, 375 - 399 bin arasında puan alan öğrenciler de yüzde 30 oranında burs alabiliyor. Kaba bir hesaplamayla 20 bin liralık bir okulda, yüzde 50 burs alan öğrenci 10 bin liraya, devlet desteğinden yararlanırsa da 7 bin civarında bir rakamla eğitime devam edebiliyor. 7 bin lira ödeyen bir veli, ayda 777 bin liraya okul ücreti ödemiş oluyor.

OKUL DEĞİŞTİRENE DE BURS VAR
"Bu sene çocuğumu özel okulda okutacağım" ya da "Bu okuldan memnun kalmadım" diyen veliler, çocuğu geçen senelerde TEOG'a girmiş olsa da TEOG burslarından yararlanabiliyor. Eğitim uzmanları, hem devlet desteğinin hem de okullarca verilen bursların velilere büyük bir ekonomik katkı olduğunu söylüyor.

DEVLET DESTEĞİ İÇİN ŞARTLAR
Milli Eğitim Bakanlığı, devlet desteğinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları karşılıyor olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar;

    T.C. vatandaşı olmak,
    Okul öncesi eğitimde 18 Mart 2012 ile 18 Eylül 2013 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,
    İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,
    Beşinci sınıfa devam edeceklerde 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle ortaokul veya imamhatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,
    Ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,
    Eğitim ve öğretim desteği alırken 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,
    Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,
    Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak.

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR MU?

Özel okul teşvik başvuruları 10 Ağustos´ta başladı! Türkiye’nin bir çok yerinde özel okullarda okumak isteyen öğrencilerin devlet desteğini alarak kayıt yapmak istiyor. Milli Eğitim Bakanlığ (MEB) tarafından düzenlenen özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos-6 Eylül arasında yapılıyor. Başvuruların nasıl yapılacağını ve başvuru için aranan şartların ne olduğunu araştıranlar için derlemiş olduğumuz bu haberde tüm merak edilen detayları bulabilirler. Özel okul teşvik başvurularını yapanlar ise başvuru sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. MEB’ten yapılan açıkyamaya göre özel okul teşvik başvuru sonuçları 7 Eylül´de açıklanacak. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteklerine başvurular 10 Ağustos'ta başladı. Türkiye'nin bir çok şehrinde çocuklarını özel okullarda okutmayı düşünen birçok aile okul ücretlerine destek olacak teşviklerden yararlanmak için başvuruda bulunuyor. Özel okullara uygulanan teşvikler kapsamında Türkiye'de bu yıl itibariyle milyonlarca öğrenci bu teşviklerden yararlanarak özel okullarda okuma şansına sahip olacak.
 

6 Eylül'e kadar devam edecek olan başvurular kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı içinde toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak. Okul öncesi eğitim veren kurumlarda 6 bin, ilkokullarda 15 bin, ortaokullarda 15 bin, liselerde 15 bin, temel liselerde 24 bin öğrenci teşviklerden yararlandırılacak.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Özel Okul Teşvik Başvuru ve Yerleştirme Takvimi ise şu şekilde işleyecek: 10 Ağustos 2017- 06 Eylül 2017 tarihleri arasında destekten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS üzerinden başvurularını yapacak. Aynı tarihler arasında destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin e-Okul üzerinden başvurularını yapacaklar.

Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül´de Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül´e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül´de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül´de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. 25 Eylül 2017 tarihinde ise ek yerleştirme sonuçlarının ilanı yapılacak. 25-29 Eylül tarihlerinde ise ek yerleştirme kayıt işlemleri yapılacak.

5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu yayımlandı. Buna göre, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, e-okul, özel okullar ise MEBBİS üzerinden 10 Ağustos-6 Eylül´de başvurularını yapabilecek.

Tercih yapmaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, 7 Eylül´de Bakanlığın internet sitesinde yayımlanacak ve aynı gün öğrencilerin tercih işlemleri de başlamış olacak. 14 Eylül´e kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından 15 Eylül´de yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 15-22 Eylül´de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Başvurularda 75 bin kişinin belirtilen tarihlerde özel okullara kayıt yaptırmaması halinde yeniden tercih alınmadan öğrencilerin önceki tercihleri doğrultusunda ek yerleştirmeler yapılacak ve 29 Eylül itibarıyla 2017-2018 öğretim yılı eğitim ve öğretim desteği işlemleri tamamlanmış olacak.

Takvim dikkatle incelenmeli

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, velilerin e-kılavuzda yer alan takvimi dikkatle incelemelerini istedi. İster resmi isterse özel okula devam eden öğrencilerin veli veya vasilerinin destekten yararlanmak için kayıtlı oldukları okulların müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğinin altını çizen Şamlıoğlu, bir okulda kaydı bulunmayan okul öncesi öğrencilerinin velilerinin ise okul öncesi eğitimi yapılan resmi veya özel okula aday ya da kesin kayıtlarını yaptırarak desteğe müracaat edebileceklerini bildirdi.  Öğrencilerin eğitim ve öğretim desteği kapsamında 15 tercih hakkı bulunduğunu hatırlatan Şamlıoğlu, kayıt yaptırmayı düşündükleri okulların kayıt ücretleri ile diğer şartları hakkında yeterince bilgi edindikten sonra tercih yapmaları konusunda velileri uyardı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

1. GENEL AÇIKLAMALAR

a) Bu e-Kılavuz 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun Ek 1’inci maddesi ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ek 2’nci maddesi hükümlerine göre hazırlanmıştır.

b) 5580 sayılı Kanun kapsamında açılan özel okullara, 04/08/2017 tarih ve 30144 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ’de yer alan okul türlerine göre toplam 75.000 öğrenciye 2017-2018 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere eğitim ve öğretim desteği verilecektir.

c) Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilecek Okul Türleri (Ek-10) aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

ç) 5580 sayılı Kanun kapsamında açılan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenim görecek her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

d) Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfı) öğrenim görecek, yaşları 48- 66 ay arasında olan öğrencilerin velileri/vasileri eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı bulundukları resmi/özel okullardan e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

e) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerinin velileri/vasileri okul öncesi eğitim yapılan resmi/özel okullara kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecektir.

f) İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri/vasileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden, belirlenen tarihlerde öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerine başvurabilecektir.

g) 8. sınıf öğrencileri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre yerleştirme sonuçlarının ilanından önce kayıtlı bulundukları okul müdürlüklerinden eğitim ve öğretim desteği için başvurabilecektir. Bu öğrencilerden başvuru işlemini gerçekleştirmeyenler, yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra kaydoldukları okul müdürlüğü üzerinden başvurularını yapabilecektir.

ğ) İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacaktır. Ancak bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapanlar eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecektir.

h) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ve öğretim destek bedeli %35’i Kasım, %35’i Şubat ve %30’u Haziran aylarında olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecektir.

ı) Veliler/vasiler, okulla anlaştıkları yıllık öğretim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecektir. Bu nedenle veliler/vasiler, kayıt yaptıracakları okulların ücretleri ve diğer şartları hakkında bilgi edinip tercihlerini belirleyecektir.
 

i) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin Bakanlıkça eğitim ve öğretim desteği verilen ve destek verilme şartlarını taşıyan farklı bir okula nakil olmaları halinde, öğrenciye nakil olduğu okulun türüne göre eğitim ve öğretim desteği ödemesine devam edilir. Bu durumdaki öğrenciler için yapılacak ödemeler, ödeme tarihlerinde e-Okulda oluşturulan liste üzerinden kayıtlı olduğu okuluna yapılır.

j) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri kayıtlarını yaptırırken, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) doldurulması esnasında sunulan belgelerin asıllarını özel okul müdürlüğüne teslim edecektir. Özel okul müdürlükleri bu belgeleri Devlet Arşiv Hizmetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre muhafaza edecektir.

k) Başvuru alacak, resmi/özel okul müdürlüklerinin işlemleri usulüne uygun ve zamanında yapabilmeleri için il/ilçe millî eğitim müdürlükleri gerekli desteği sağlayacaktır. Eğitim öğretim hizmetini sunan ve eğitim ve öğretim desteğinden ilk defa yararlananlara ilişkin bilgi ve belgeler ocak ayına kadar il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce görevlendirilen maarif müfettişi/şube müdürü veya uygun görülen başka personel tarafından incelenecektir. Gerçeğe aykırı bilgi ve belge sunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

l) 2016-2017 öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği devam eden ara sınıf öğrencileri 2017-2018 eğitim öğretim yılı için destek başvurusu yapmayacaktır.

m) Eğitim ve öğretim desteği verilecek öğrencilerin tespitinde Eğitim ve Öğretim Desteği

Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12) belirlenen toplam puanda eşitlik olması durumunda, öncelikle bir önceki yılın yılsonu başarı puanı yüksek olan, eşitliğin bozulmaması durumunda özürsüz devamsızlığı az olan öğrenci tercih edilecektir. Eşitliğin yine bozulmaması halinde ise yaşı küçük olan öğrenci tercih edilecektir.

n) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrenciler, e-Okulda oluşturulan Modül üzerinden tercihlerine uygun okula yerleştirilir. Eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları hâlinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybederler.

o) Eğitim ve öğretim desteği alan öğrencinin, resmi okula veya destek kapsamı dışında ya da destek kontenjanı dolmuş bir özel okula nakil gitmesi halinde desteği kesilecektir.

ö) Öğrenci hangi sınıf seviyesinden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanmış ise o sınıf seviyesine destek kapsamında kaydolabilecektir. İlkokul birinci sınıftan destek almaya hak kazanan öğrenci okul öncesine; okul öncesinden destek almaya hak kazanmış bir öğrenci ilkokul birinci sınıfa eğitim ve öğretim desteği kapsamında kayıt olamayacaktır.

p) Okul öncesi veya ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretim desteğine başvuruları kayıtlı oldukları sınıf seviyesi üzerinden yapılabilecektir.

r) Okullara eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

s) Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanmış öğrencinin velisi/vasisi, Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde tercih işlemlerini yapıp,

destek kapsamında kazanmış olduğu okula yine belirtilen tarihlerde kesin kayıt işlemini yaptıracaktır. Kesin kayıt işlemlerinde nakil onay işleminin tamamlanmasından okul idaresi sorumlu olacaktır. Kesin kayıt döneminde işlemi yapılmayan öğrenci, hakkını kaybedecektir.

ş) Veliler/vasiler nakil süreçlerini e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden takip edebilecek olup naklin tamamlanmasından sorumlu olacaktır.

t) Ücretsiz veya kurumun ilan ettiği yıllık ücretin % 51’i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmeyecektir.

u) Kurumların ilan ettiği ücretler üzerinden yapılan indirimlerde indirim oranına bakılmaksızın öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden yararlanabilir. İndirim sonucunda oluşan öğrenim ücreti eğitim ve öğretim desteğinden az olamaz.

ü) Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’yla (Ek-12) ilgili değişiklik talepleri, son başvuru tarihine kadar öğrencinin kayıtlı olduğu okul idareleri tarafından yapılabilecektir. Son başvuru tarihinden sonra değişiklik talepleri kabul edilmeyecektir.

2. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

a) Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinde, yerleştirme puanları her sınıf seviyesinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

b) Sınıf seviyelerinin her birine okulun destek kontenjanının yüzde 25’i kadar öğrenci yerleştirilir. Her sınıf seviyesine bina kontenjanının yüzde 25’inden fazla öğrenci yerleşemeyecektir.

c) Temel liselerde 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyesinin her birine, okulun eğitim ve öğretim desteği kontenjanının yüzde 20'si kadar; 12’nci sınıf seviyesine ise okulun destek kontenjanının yüzde 40'ı kadar öğrenci yerleştirilecektir.

ç) Bina kontenjanlarının boş kalan bölümlerine, özel okulu dışarıdan tercih eden öğrenciler ve özel okula kayıtlı olan öğrencilerden en yüksek puana göre öğrenciler yerleştirilecek olup, okulun bina kontenjanının dolması halinde ilgili özel okula kayıtlı öğrencilerden puan üstünlüğüne göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

d) Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır.

e) Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacaktır.

f) Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

3. BAŞVURU ŞARTLARI

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Okul öncesi eğitimde 18 Mart 2012 ile 18 Eylül 2013 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,

c) İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,

ç) Beşinci sınıfa devam edeceklerde 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle ortaokul veya imamhatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,

d) Ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,

e) Eğitim ve öğretim desteği alırken 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,

f) Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,

g) Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz

olmak,

 

4. OKULLARIN YAPACAKLARI İŞLEMLER

4.1. Eğitim ve Öğretim Desteğinden Yararlanmak İsteyen Özel Okulların Yapacakları İşlemler

a) 2017-2018 öğretim yılı eğitim ve öğretim desteği başvuru ve yerleştirme takviminde belirtilen tarihlerde özel okul yöneticileri ( Önceki yıllarda eğitim ve öğretim desteği kapsamında olan özel okullar dâhil), MEBBİS’te yer alan Özel Öğretim Kurumları

Modülü üzerinden eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınacak öğrencilerden nakil ve kayıt almak istedikleri sınıf kademelerini sisteme ekleyeceklerdir.

b) Okullar, eğitim ve öğretim desteği kapsamında öğrenci almak istemedikleri sınıf seviyesine giriş yapmayacaktır.

c) Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okulları, güncel bina kontenjanının % 75'ine kadar, okul öncesi kurumlarda ise güncel bina kontenjanının % 70'ine kadar eğitim ve öğretim desteği kapsamındaki öğrencileri nakil ve kayıt alabilecektir.

4.2. Öğrenci Başvurularını Alacak Resmi/Özel Okulların Yapacakları İşlemler

a) Okul yöneticileri varsa Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 1’inci maddesinin (b), (c), (d) fıkralarında yer alan (her madde için bir adet belge) 2015-2016 ve 2016-2017 eğitim öğretim yıllarına ait bilgilerini Modüle girecektir. Belgeler; il millî eğitim müdürlükleri, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlükleri ve ilgili federasyonlar tarafından düzenlenerek onaylanmış olmalıdır.

b) Okul yöneticileri, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek

Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 2’nci maddesinde belirtilen; ailede çalışan anne ve baba, anne ve babanın ayrı olması durumunda öğrencinin veli/vasi gelirlerinin (kira geliri, nafaka, bilirkişi ücreti, görev tazminatı, döner sermaye, ek ders ücreti gibi ek ödemeler ve diğer gelirler dâhil) aylık toplamına göre bilgileri Modüle girecektir.

Anne, baba veya veli/vasiden beyan ettikleri gelirlerin dışında başka herhangi bir gelirinin olmadığına ve ödeme almadıklarına dair Gelir Beyan Taahhütnamesi (eKılavuz Eki) doldurularak teslim alınacaktır.

c) Okul yöneticileri Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek

Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 3’üncü maddesinde belirtilen; Ailede Öğrenim Gören Diğer Çocuklar bölümünde üniversitede okuyan veya 2017-2018 eğitim öğretim yılında üniversitede okumaya hak kazanan öğrenci bilgileri ile e-Okul sistemi dışında yer alan kardeş öğrencilerin öğrenim belgelerini kontrol ederek bilgilerini Modüle girecektir.

ç) Okul yöneticileri, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek

Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 4’üncü maddesinin 4’üncü ve 5’inci satırlarında yer alan durumlara ilişkin onaylı belgesini kontrol ederek bilgilerini Modüle girecektir.

d) Okul yöneticileri, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek

Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 6’ncı maddesinde belirtilen; 5580 sayılı Kanunun 13’üncü maddesinde belirtilen çocukların bilgilerini Modüle girecektir.

e) Okul yöneticileri, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek. Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12) yer alan bilgi ve belgeleri kontrol ederek Modüle girecektir. Başvuru çıktısının onaylı bir örneği veliye/vasiye verilecek bir örneği de okul müdürlüklerinde muhafaza edilecektir. Gerçeğe aykırı bilgi ve belge girişinde bulunan okul yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

f) Başvuru esnasında okul yönetimlerince (a), (b), (c), (ç) ve (d) maddelerinde belirtilen belgelerin aslı görülerek birer örneği, Gelir Beyan Taahhütnamesinin ise aslı teslim alınacaktır.

5. DESTEKTEN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİ VELİLERİNİN/ VASİLERİNİN YAPACAKLARI İŞLEMLER

a) Veliler/vasiler, öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi/özel okul müdürlüklerinde, eOkuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapacaktır.

b) Veliler/vasiler, Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nda (Ek-12) yer alan bilgilerin doğruluğundan sorumlu olacaktır. Yanlış bilgi ve belge sunanların başvuruları ve eğitim ve öğretim desteği hakları geçersiz sayılacak olup haklarında yasal işlem yapılacaktır.

c) Veliler/vasiler, uluslararası federasyonlarca yapılmış olan ve öğrencinin katılmış olduğu olimpiyatlar ve resmi makamlarca ulusal ve il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin aslını ibraz ederek bir örneğini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

ç) Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait (anne ve baba veya veli/vasi) 2017 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge ve bu e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesini başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir. Belirtilen aylara ait bordrosu alınamayan kişiler için 2017 yılına ait son alınan bordroya göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne, baba veya veli/vasi ise; Mal Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumlarından 2017 yılında gelir getirici herhangi bir işi olmadığına dair resmi belgeyi alarak okul müdürlüğüne teslim edecektir.

d) Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri ile e-Okul sistemi dışındaki kardeş öğrencilerin öğrenim belgelerini başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

e) Eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapabilecektir.

6. BAKANLIKÇA YAPILACAK İŞLEMLER

a) Eğitim ve öğretim desteği il kontenjanları Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (http://ookgm.meb.gov.tr) ilan edilecektir.

b) MEBBİS’te yer alan Özel Öğretim Kurumları Modülü üzerinden başvurularını yapan özel okulların değerlendirilmesi sonucunda eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazanan özel okullar haftalık olarak Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecektir.

c) Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu (Ek-12) incelenerek değerlendirme sonucunda eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrenciler Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecektir.

ç) Yerleştirme sonucunda bir özel okula kaydolmaya hak kazanan öğrenciler Özel

Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecektir.

d) Eğitim ve öğretim desteği Ek Yerleştirme Sonuçları Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecektir.

7. KAYIT ALACAK ÖZEL OKULLARIN YAPACAKLARI İŞLEMLER

a) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 1’inci maddesinin (b), (c), (d) fıkralarında belirtilen; 2015-2016 ve 2016-2017 eğitim öğretim yıllarında uluslararası federasyonlarca yapılmış olan olimpiyatlara katıldığına ilişkin veya resmi makamlarca ulusal veya il düzeyinde yapılan yarışmalarda alınan derecelere (birinci, ikinci, üçüncü) ait belgelerin onaylı örneği teslim alınacaktır.

b) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin

Tespit Formu’nun (Ek-12) 2’nci maddesinde belirtilen eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin anne, babaya veya veli/vasiye ait 2017 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarından herhangi birinin toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belge, bu e-Kılavuz ekinde yer alan Gelir Beyan Taahhütnamesi kayıt esnasında teslim alınacaktır. Belirtilen aylara ait bordrosu olmayan kişiler için 2017’ye ait son alınan bordroya göre işlem yapılacaktır. Herhangi bir gelir beyan etmeyen anne, baba veya veli/vasiden ise; Mal Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumlarından temin edilen 2017 yılında gelir getirici herhangi bir işi olmadığına dair resmi belge teslim alınacaktır.

c) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 3’üncü maddesinde belirtilen; Ailede Öğrenim Gören Diğer Çocuklar bölümünde üniversitede okuyan veya 2017-2018 eğitim öğretim yılında üniversitede okumaya hak kazanan öğrencilerin belgeleri ile e-Okul sistemi dışında öğrenim gören kardeş öğrencilerin öğrenim belgeleri kayıt esnasında teslim alınacaktır.

ç) Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencinin kaydolacağı özel okul tarafından; Yönetmelik eki Eğitim ve Öğretim Desteği Verilebilecek Öğrencilerin Tespit Formu’nun (Ek-12) 6’ncı maddesinde belirtilen; harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve orta öğrenim çağındaki çocuklarıyla haklarında koruma bakım veya barınma kararı verilen çocukların belgeleri kayıt esnasında teslim alınacaktır

2017 Özel okul teşvik sonuçları açıklandı! MEB teşvik ücretleri

Haberin Devamı

d) Öğrencilerin tercihleri sonucunda ilgili özel okul için iki yerleştirme puanı ilan edilecektir. Yerleştirmede oluşan en düşük puanlar; kurum dışından yerleşen öğrenci ile okulun kayıtlı öğrencisinin en düşük puanları olacaktır.

e) Okulların eğitim ve öğretim destekli kontenjanlarının üzerinde destek kapsamında yerleştirme işlemi yapılmayacak.

f) Ek Yerleştirme işlemi için ayrıca tercih alınmayacak olup ilk tercihlere göre okulların boş kalan kontenjanlarına yukarıdaki esaslar doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

İŞTE ÜCRETLER

Eğitim ve Öğretim Desteği Verilecek Okul Türleri

Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi
Özel Anadolu Lisesi
Özel Ermeni İlkokulu
Özel Ermeni Okul Öncesi Kurumu
Özel Ermeni Ortaokulu
Özel Ermeni Ortaöğretim Okulu
Özel Fen Lisesi
Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi
Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Fen Lisesi
Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Özel Musevi İlkokulu
Özel Musevi Okul Öncesi Kurumu
Özel Musevi Ortaokulu
Özel Musevi Ortaöğretim Kurumu
Özel Rum İlkokulu
Özel Rum Ortaokulu
Özel Rum Ortaöğretim Kurumu
Özel Süryani Okul Öncesi Kurumu
Özel Sosyal Bilimler Lisesi
Özel Spor Lisesi
Özel Temel Lise
Özel Türk İlkokulu
Özel Türk Okul Öncesi Kurumu
Özel Türk Ortaokulu
Özel Laboratuvar Lisesi
Özel Fen ve Teknoloji Lisesi

Haberin Devamı

Eğitim ve Öğretim Desteği Verilecek Okul Türleri, Destek Tutarları ve Destek Verilecek Öğrenci Sayıları

Kurum Türü Destek Tutarları Destek Verilecek Öğrenci Sayıları

1 Okul Öncesi 3.060,00 TL 6.000
2 İlkokul 3.680,00 TL 15.000
3 Ortaokul 4.280,00 TL 15.000
4 Ortaöğretim 4.280,00 TL 15.000
5 Temel Lise 3.680,00 TL 24.000
Toplam 75.000

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası