ziraat bankası tarımsal mekanizasyon kredisi / Ziraat Bankası, kullandırdığı tarımsal kredileri 2022'de iki kat artırdı

Ziraat Bankası Tarımsal Mekanizasyon Kredisi

ziraat bankası tarımsal mekanizasyon kredisi

Erdoğan'dan çiftçiye üç yeni kredi müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere yönelik üç ayrı destek paketi açıkladı. Buna göre 'çiftçi destek kredisi' kişi başı 250 bin TL’ye kadar yıllık yüzde 9.75 faiz ve 36 ay vade ile sunulacak. 'Tarımsal KOBİ kredisinde' ise üst limit 15 milyon TL, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan oranın yıllık faiz oranı yüzde 4.75 olacak. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecek. 'Tarım borç transferi kredisinde' ise, üst limit 5 milyon TL, yıllık faiz yüzde 9.75 ve 60 ay vade imkanı olacak. Başka bankalardan yüksek krediler kullanmış çiftçiler bu krediyle Ziraat Bankası'ndan uygun faiz oranlarıyla kredi borçlarını kapatabilecek.

Kişi başına 250 bin liraya kadar kredi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Çiftçi Destek Kredisi, Tarımsal KOBİ Kredisi ve Tarım Borç Transferi Kredisi'nin uygulamaya geçirileceğinin müjdesini verdi. Bu müjdelerin ülkenin toprak muhafızları, üretim akıncıları olan çiftçileri daha da güçlendirmeyi amaçladığına dikkati çekerek şunları kaydetti: "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Bu krediyi çiftçilerimiz, hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabilecekler. Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.”

Tarımsal KOBİ kredisinin üst limiti 15 milyon lira

“İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredisi'dir” diyen Erdoğan, tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmelerinin destekleneceği bu kredi sayesinde sayesinde nihai malın katma değerinin üreticide kalmasını sağlamak istediklerini söyledi. Erdoğan, “Tarımsal KOBİ Kredimizin üst limiti 15 milyon lira, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan yıllık faiz oranı yüzde 4,75'tir. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabilecektir. Süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze kurutma-dondurma, meyve suyu, salça, turşu, konserve, reçel, marmelat, pekmez, zeytin, su ürünleri paketleme, tütsüleme, organik tarım ürünleri gibi pek çok başlıktaki işletme faaliyetinde bu kredi kullanılabilecektir."

Borç transferi ile uygun şartlarda kredi

Üçüncü başlıklarının Tarım Borç Transferi Kredisi olduğunu belirten Erdoğan, "Bu krediyle başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin de faiz oranı yüzde 9,75 ve vadesi 60 aydır. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılım'ın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek bir düzenlemeyi inşallah hayata geçireceğiz." dedi.

Kadın çiftçiye destek artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, genç çiftçi ve kadın çiftçi kredi limitlerinin halihazırda 500 bin lira olduğunu bildiğini dile getirerek, "Gençlerimizin ve kadınlarımızın tarımın geleceğinde çok daha fazla söz sahibi olmalarını istiyoruz. Ziraat Bankası Genel Müdürümüze genç ve kadın çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyorum" ifadelerini kullandı.

Çiftçiye 54 milyar lira destek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında çiftçilere yapılacak tarımsal desteklemeler için, geçen yılın başlangıç bütçesine göre yüzde 109 artış yaparak 54 milyar lira kaynak tahsis ettiklerini söyledi. Nebati, şunları söyledi: “Geçen yıl çiftçilerimize 3,1 milyar lira mazot desteği, 1,9 milyar lira gübre desteği sağladık. 2023 yılı için ürün bazında mazot desteğinde yüzde 130 ila yüzde 395 arasında değişen oranlarda; gübre desteğindeyse yüzde 130 ve yüzde 163 oranlarında yıllık artış gerçekleştirdik. 2022- 2023 üretim döneminde, arz güvenliğini de dikkate alarak, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile birlikte TMO’nun özellikle hububat stoklarının yurt içi üretimden takviye edilmesine önem verdik. Böylece, hem üreticilerimize destek sağlayarak önemli bir stok temin ettik, hem de vatandaşlarımızın temel gıda maddelerine daha uygun fiyatlarla ulaşmasına katkı sağladık. Bunun için 2022 yılında TMO’ya yaklaşık 22,7 milyar lira kaynak aktardık. Çiftçilerimize sağladığımız Hazine faiz destekli kredilerin bakiyesi 2022 yılı sonu itibarıyla 204 milyar liraya ulaşmıştır.”

"Ürün kıtlığı söz konusu değil"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bizim ülkemizde bir tek ürünün azlığı veya kıtlığını bugün kimse konuşamaz. Salgın döneminde de boş raflardan asla kimse söz edemez, ama biz kendini gelişmiş ülke olarak tanımlayanların neler yaşadıklarına şahit olduk. Dolayısıyla yapmış olduğumuz bu 20 yıllık süre zarfında atmış olduğumuz adımlar aslında sonuçta ülke olarak bir gıda krizi yaşamamamızı sağladı' dedi. Kirişci, Tahıl Koridoru'na değinerek, "5 Ocak itibarıyla 626 geminin bu koridordan geçmesi, 16,8 milyon ton başta tahıl olmak üzere diğer gıda ürünlerinin buradan geçmiş olması ve bu çerçevede de bunun yüzde 54'ünün Avrupa'ya, yüzde 28'inin Asya'ya, yüzde 12'sinin Afrika'ya ve yüzde 6'lık kısmının da Orta Doğu'ya gitmiş olması tüm dünyayı ve bizleri de açıkçası rahatlatmıştır" diye konuştu. Bakan Kirişçi “2002 yılında 1.8 milyar lira olan tarımsal destekler yıl sonu itibarıyla 40.4 milyar lira olarak tamamlamış bulunuyoruz” dedi.

Ziraat Bankası'ndan tarıma 232 milyar lira destek

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, "2022 yılında kullandırdığımız tarımsal kredileri 2021 yılına göre iki kat artırarak 109 milyar TL'den 232 milyar TL'ye çıkardık" dedi. Çakar, tarım bankacılığındaki stratejilerini Nisan 2001’de "Tarım Ekosisteminin Finansmanı" olarak belirlediklerini anımsatarak, bu stratejilerini; çözüm odaklılık, güçlü iletişime dayalı sürdürülebilir ve ulaşılabilir finansman olmak üzere dört ana başlıkta inşa ettiklerini dile getirdi. "Ulaşılabilir Finansman Stratejileri" çerçevesinde kredi kullandırdıkları çiftçi sayısının da 1 milyona ulaştığını belirten Çakar şunları kaydetti: "Hedeflerimiz doğrultusunda küçükbaş hayvancılığa yönelik 'Köyde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesi kapsamında 7 bin 314 üreticimiz, 1,2 milyar TL kullanarak 702 bin küçükbaş hayvan sahibi oldular.” Çakar, tarımda 2 yıl içerisinde 61 bin üreticiye 3,5 milyar TL küçük ekipman kredisi, 117 bin üreticiye 34,5 milyon TL traktör kredisi, 39 bin üreticiye 4,7 milyar TL tarımsal mekanizasyon kredisi kullandırdıklarını aktardı.

Traktör, ekipman ve araç kredisi faiz oranları gibi çiftçi ihtiyaç kredisi faiz oranları da avantajlı seviyelerdedir. Her bankada farklı oranda olabileceği için banka seçimi de son derece önemlidir. Çiftçi ihtiyaç kredisi hesaplama sürecinde bu faizlerin etkisi büyüktür. Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye taşıt kredisi seçeneklerini değerlendirmek her çiftçi için faydalı olabilir.

Traktör, Tarımsal Ekipman ve Çiftçiye Taşıt Kredisi Nedir?

Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye özel taşıt kredisi bankaların bu alanda çalışan ya da çalışmak isteyenlere sundukları bir ihtiyaç kredisi türü. Kişilerin kolaylıkla tarım faaliyetlerini sürdürmesini destekleyen bu krediler sayesinde üretim alanına büyük bir destek sağlanmış oluyor. Çiftlik sahibi olanların ya da bu işi yapmak isteyenlerin gerekli olan malzemelerini karşılamak için kullandıkları kredinin faiz oranları bankalara göre farklılık gösterse de diğer kredilere göre daha uygun miktarlar sunduklarını söylemek mümkün.

Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye taşıt kredisine bir alternatif olarak KOBİ kredisi gösterilebilir.

TEB Traktör Kredisi

Traktör ve çiftçiye taşıt kredisi konusunda en ön planda olan bankalardan biri TEB. Çiftçileri destekleme konusunda ön planda olan kurum, 48 aya kadar vade seçenekleriyle müşterilere uygun ödeme imkanları sunuyor. TEB traktör kredisi için örnek ödeme tablosunu aşağıda görebilirsiniz:

Kredi Tutarı TL Kredi Vadesi Ay Aylık Faiz Oranı % Yıllık Taksit Tutarı TL 
10.000241,996.982,20
10.000361,995.159,40
10.000481,994.269,47

TEB çiftçi araç kredisi için nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah adresi, tapu fotokopileri ve proforma yanında kesin fatura ile birlikte başvuruda bulunabilirsiniz. Teminat konusunda bankanın kendi inisiyatifinde olup, istenen miktar ve ödeme seçeneklerine göre kefil ya da ipotek talep edilebileceğini belirtmekte fayda var.

Bütçeniz her zaman esnek olmayabilir ve kredi taksitlerini her ay rahat bir şekilde ödemeniz zorlaşabilir. Bu konu ile ilgili “Kredi Öderken Zorlanmamak İçin Ne Yapmalı?” başlıklı içeriğimizi okumanızda fayda vardır.

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için TEB ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Şekerbank Tarımsal Ekipman ve Tarımsal Demirbaş Kredisi

Modern tarımın geliştirilmesi için verilen Şekerbank tarım destek kredisi sayesinde, bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerinin devamlılığı amaçlanır. Esnek ödemeli kredi seçenekleri arasında yer alan Şekerbank tarımsal ekipman ve tarımsal demirbaş kredisinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • 60 aya kadar vade seçenekleriyle yılda bir ödeme imkanı sunar.
  • Satın alınmak istenen ekipmanın KDV’li satış fiyatı üzerinden yüzde 75’i kredilendirilir.
  • Tarım makinelerinin hemen hemen hepsini kapsar ve kredi içine dahil eder.
  • Yeni ve kullanılmamışsa bir önceki yıla ait modeller için de kredi açılabilir.

Şekerbank Traktör Kredisi

Şekerbank’ın sunduğu ürünlerden bir diğeri de traktör kredisi. Çiftçilikle uğraşıp traktörü olmayan ya da traktörünü yenilemek isteyen kişiler bu traktör ve çiftçiye taşıt kredisinden yararlanabilir. Çiftçilerle birlikte tarım sektöründe bulunan tüzel kişiler de sıfır ya da ikinci el traktör alımlarında bu krediden yararlanabilir.

Sıfır kilometre ya da krediye başvurulan yıl içerisinde alımı yapılmış olan traktörlerin son fiyatlarının yüzde 75’i kadar traktör kredisi sağlanır. 5 yaşından büyük olmayan ikinci el traktörlerde ise satış fiyatının yüzde 60’ı kadar ve 60 ay vade seçenekleriyle kredi verilmesi mümkün oluyor.

İş Bankası Traktör ve Ekipman Kredileri

İş Bankası da modern çiftçiliğin gelişmesi için uygun faiz oranlarını ve vadelerini bir araya getiren kurumlar arasında. Traktörün dışında diğer ekipmanların da geniş çerçevede alınmasını sağlayan bu kredi sayesinde sektör içindeki faaliyetlerinizi kolaylıkla devam ettirebilirsiniz. İş bankası içerisinde 3 çeşit traktör ve ekipman kredisi yer alıyor:

  1. Traktör Kredisi: Çiftçiye taşıt kredisi seçeneklerinden biri olan traktör kredisi, sıfır ya da ikinci el traktör alımlarında, 48 aya kadar vade seçenekleriyle sunulan bir destek kredisidir. Hasat zamanlarına uygun taksit ödeme seçenekleri sayesinde müşterinin cebini yormayacak bir sistem uygulanır.
  2. Tarım Ekipman Kredisi: Biçerdöver, pulluk ve benzeri tüm ekipmanların 48 aya kadar vade seçenekleriyle kolaylıkla alınması için uygulanan kredi. Traktör kredisinde olduğu gibi hasat dönemlerine denk gelen ödeme sistemi kullanılır.
  3. Pick Up Türü Arazi Taşıt Kredisi: Çiftçilikte kullanılan pick up türü arazilere özel taşıtların alınmasına destek olan kredi türü. Çiftçiye taşıt kredisi için kullanışlı bir alternatiftir.

Kredileri zamanında ödemeniz son derece önemli bir konudur. “Kredi Taksitleri Geç Ödenirse Ne Olur?” başlıklı yazımızdan, taksitleri geciktirmeniz ya da uzun süre ödememeniz sonucunda oluşacak senaryolar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için İş Bankası ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

QNB Finansbank Tarım Kredisi

QNB Finansbank bir yatırım bankası olarak bu alanda en geniş seçenekleri sunan kurumlar arasında. Pek çok alanda olduğu gibi uygun faiz oranları ile de dikkat çekiyor. QNB Finansbank’ın hangi başlıklarda kredi sunduğunu aşağıda bulabilirsiniz.

  • Traktör/Pikap Kredisi
  • Tarımsal Ekipman Kredisi
  • Tarla Alım Yatırım Kredisi
  • Tarımsal Sulama Yatırım Kredisi
  • Tarımsal Proje Kredisi
  • Meyve/Bağ Tesisi Yatırım Kredisi
  • Besicilik Yatırım Kredisi
  • Kanatlı Kümes Hayvancılığı Yatırım Kredisi
  • Süt Hayvancılığı Yatırım Kredisi
  • Arıcılık Yatırım Kredisi
  • Sera Yatırım Kredisi
  • Su Ürünleri Kültür Balıkçılığı Yatırım Kredisi
  • Su Ürünleri Avcılığı Yatırım Kredisi

Bu alanda henüz çalışmayan kişilerin de üretim sektöründe yer alması için büyük bir destek sunan banka, en çok tarımsal ekipman kredisi ile ön plana çıkıyor. Tarımsal ekipman kredisinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  1. Sıfır araçlar için fatura değerinin yüzde 75’i, ikinci el araçlar için satış değerinin yüzde 60’ı kadar kredi verir.
  2. Sıfır araçlarda 72 ay, ikinci el araçlarda 48 aya kadar vade seçeneği sunulur.
  3. Aylık olarak ya da 3, 6, 12 ayda bir olacak şekilde belirlenir.
  4. Çiftçilik belgesi, kimlik fotokopisi, proforma ve kesin fatura ile başvuru yapılması mümkün.

QNB Finansbank tarım kredilerine başvurmak için internet sitelerinde yer alan başvuru formunu doldurarak direkt olarak işlemleri başlatabilirsiniz. Aynı zamanda mobil uygulama ya da şubelerden de kredi başvurularının tamamlanması mümkün.

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için Finansbank ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tarımsal Mekanizasyon Kredisi

Kuruluş amacı tarıma destek vermek olan Ziraat Bankası, çiftçilerin de en çok hizmet aldığı bankalardan biridir. Ziraat Bankası tarımsal mekanizasyon kredisi; hayvansal, bitkisel ve su ürünleri alanında üretim yapanların alet ve makine alabilmesi için kullandırılan bir kredidir.

  • İkinci el kendi yürür tarım makinesi ve İkinci el traktör ile birlikte yeni ve kullanılmamış mekanizasyon araçları için kullandırılır.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliği doğrultusunda, mekanizasyon kredisi ile alınacak olan aracın Zirai Kredilendirme Belgesi’nin bulunması zorunludur.
  • Ziraat Bankası ile anlaşmalı olan firmalardan alınan mekanizasyon araçları için sabit faiz seçeneği bulunmaktadır.
Ziraat Bankası Tarımsal Mekanizasyon Kredisi ile Alınabilecek Araçlar
TraktörBiçerdöverBalya
Çayır BiçmeKültivatörYem Karma Makinesi
BalyaMibzerSüt Soğutma Tankı
PatozSilajSüt Sağım Makinesi
PullukBalık Bulucu CihazDiğer Hasat Makineleri

Denizbank Tarımsal Yatırım Kredileri

Denizbank, tarımsal yatırımı destekleme hedefiyle pek çok farklı kredi türünü çiftçilerin hizmetine sunmuştur. Hayvancılık, bitkisel tarım, su ürünleri, örtü altı tarım gibi farklı alanlara hitap eden kredilerle tarımsal yatırımları desteklemektedir. Denizbank’tan çekilebilecek tarımsal krediler şu şekildedir.:

  1. Traktör ve Tarımsal Ekipman Kredisi
  2. İyi Tarım Uygulamaları Kredisi
  3. Hayvancılık Kredisi
  4. Arazi Alım Kredisi
  5. Meyve Tesis Kredisi
  6. Sera Yapım ve Modernizasyon Kredisi
  7. Damla Sulama Kredisi

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için Denizbank ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Akbank Tarım Bankacılığı Kredileri

Akbank da tarım temelli bir fikirle kurulmuş olan bankalar arasındadır. Akbank Tarım Bankacılığı hizmeti altında sunulan kredilerin 84 aya kadar vade imkânı sunması avantajlıdır. Ayrıca sıfır traktörler için %80, ikinci el traktörler için ise %60 oranında, 60 ay vadeli kredi vermektedir. Akbank Tarım Bankacılığı kredileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Traktör Kredisi
  • Arsa/Tarla/Bahçe Alımı Kredisi
  • Tarımsal Ekipman Kredisi
  • Ticari Araç Kredisi
  • Ürün Ön Finansman Kredisi
  • Uzun Vadeli Yatırım Kredisi
  • Sera Kredisi
  • Damla-Sulama Kredisi

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için Akbank ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye taşıt kredisi seçeneklerinin bir başka alternatifi de tarım kredisidir. “Tarım Kredisi Nedir?” başlıklı yazımıza göz atarak bu kredinin işleyişi hakkında bilgi alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası