azerbaycan pasaport gerekiyor mu / Azerbaycan Vizesi

Azerbaycan Pasaport Gerekiyor Mu

azerbaycan pasaport gerekiyor mu

Azerbaycan Vizesi

Azerbaycan Başkonsolosluğu vize müracaatlarını hafta içi her gün — saatleri kabul etmekte ve başvurular iş gününde sonuçlanmaktadır. Azerbaycan Başkonsolosluğunda Express vize uygulaması olup belli bir ücret farkı ödenmesi durumunda vize 1 iş gününde sonuçlanmaktadır. Vize ücretleri ve süreleri vize türüne bağlı olarak değişmektedir.

Başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, yarıyıl tatili, fuar, paskalya gibi başvuruların yoğun olduğu günlere denk gelmesi durumunda konsoloslukların da çok yoğun olabileceğini dikkate alarak yolculuk planlarınızı minimum 30 gün önceden yapmanızı ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki bilgilerin doğruluğunu dikkatle kontrol etmenizi öneririz.

Azerbaycan Turistik Vize için Belgeler Nelerdir?

Azerbaycan vizesi için gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

  1. Azerbaycan vizesi başvuru formu
  2. Kimlik fotokopisi
  3. Nüfus kayıt örneği
  4. Pasaport
  5. Pasaport, kimlik fotokopileri
  6. 2 adet biyometrik fotoğraf
  7. Vize ücreti ödendi dekontu
  8. Bankada yeterli para bulunduğuna dair hesap bilgisi
  9. Banka hizmet dökümü
  10. Çalışan için SGK belgesi
  11. Öğrenci için öğrenci belgesi
  12. Şirket çalışanları için şirket, sicil gazete, imza sirküleri belgeleri
  13. Karayolu üzerinden başka ülkeler üzerinden gidilecekse o ülkelerin geçiş izni belgeleri

Ancak sizin Azerbaycan ziyaretinizin türüne göre de bu belgelere ek belge eklenebilir. Bu gibi bir durumda Vize Merkezi ofislerimizi arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Azerbaycan ve Türkiye arasında ikili geliş gidişler karayolu ile yapılacaksa öncelikle aşağıdaki bilgiler sizler için faydalı olacaktır.
Her iki güzergâh üzerinden yapılacak yolculuklarda araçların kasko ya da sigorta işlemlerinin yaptırılması ve gümrük vergisinin ödenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Başkalarının araçlarıyla yolculuk yapılıyorsa aracı yurtdışına çıkarmaya ve her türlü işlemi yaptırmaya yetkili olunduğunu gösteren bir genel vekâletname yaptırılması ve geçilecek ülkeye uygun dilde noter tasdikli tercümesinin bulundurulması yerinde bir uygulama olacaktır. Gürcistan sınırında dolar üzerinden araç sigortası yapılmaktadır. Ancak İran sınırında çok daha fazla Dolara çıkabilmektedir. Bu para değişmekle beraber Dolar üzerinden başlamaktadır. Gümrük vergisi ödenmemiş araçların Azerbaycan dışına çıkışına ise izin verilmemektedir.
Havayoluyla seyahat etmek daha sağlıklı bir seçim olur ve ayrıca imkânları daha geniştir.

Ayrıca, saldırı ve gasp olayları konusunda dikkatli olmakta yarar bulunmaktadır. Özellikle merkezden uzak bölgelerde ve geç saatlerde, yerel barlar gibi eğlence mekânlarında oldukça dikkatli olunması güvenlik açısından önem arz etmektedir. İş kurmak veya ticaret yapmak isteyen vatandaşların öncelikle ortamı tanımaya çalışmaları ve ayrıca resmi belgelere dayanmayan maddi alışverişlerde bulunmamaları önerilmektedir. Azerbaycan ticari vizesi ve bilgileri için bizi ayrıca arayıp bilgi edinebilirsiniz.

Azerbaycan’da bulunduğunuz süre içerisinde istenmeyen bir durumla karşılaşırsanız Türkiye Büyükelçiliğini de arayarak durumlarına ilişkin bilgi vermeniz sizin adınıza daha yararlı olur.

Azerbaycan Ticari Vizesi Belgeleri Nelerdir?

Azerbaycan ticari vize için gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

  1. Azerbaycan vizesi başvuru formu
  2. Kimlik fotokopisi
  3. Nüfus kayıt örneği
  4. Pasaport
  5. Pasaport, kimlik fotokopileri
  6. 2 adet biyometrik fotoğraf
  7. Vize ücreti ödendi dekontu
  8. Bankada yeterli para bulunduğuna dair hesap bilgisi
  9. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  10. Şirketin imza sirküleri.
  11. Şirket faaliyet belgesi
  12.  Vergi levhasının fotokopisi.
  13. SGK işe giriş bildirgesi. (çalışma süresinin altı ayı doldurmaması halinde, SGK işe giriş bildirgesi bir önceki işyerinden temin edilmelidir.) bildirgelerde SGK’nın onay damgası net bir şekilde görülmelidir.
  14. Gidilecek ülkedeki şirketten davetiye veya iş gezintisi ile ilgili bilgi içeren bir yazı alınmalıdır.
  15.  Şirketin antetli kağıdına dilekçe yazılmalıdır. dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır.
  16. Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu. (medeni durum ve eşlerle ilgili bilgiler mutlaka belirtilmelidir.)

Not: *  Pasaport süreleri en az 6 aylık ve boş vize sayfaları olması gerekiyor.
* Vize başvuruları 3 ya da 5 iş gün içerisinde cevaplandırılıyor.

* Azerbaycan vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle birlikte Azerbaycan vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple Azerbaycan vizesi için aklınıza gelen bir şey olursa Vize Merkezi ofislerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli ekibiyle Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.

Vize başvurularınız için pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en azından bir yıl olmasına özen göstermeniz tavsiye olunur. Pasaportunuzun süresi ne kadar uzun ise işiniz o derecede kolay olacaktır. Ayrıca vizeden muaf olma durumunda olanlarınız dahi gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmeniz kesinlikle çok yararlı olacaktır. Örneğin pasaportunuzun süresi beş yıl ama Azerbaycan vize izniniz üç hafta ise Türkmenistan’da maksimum üç hafta kalabileceksiniz. Vize izin süreleri pasaport izin sürelerinin altında olmak mecburiyetindedir. Bu sebeple pasaport sürenizin uzun olması önem arz etmektedir.

Yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı olabilir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Azerbaycan yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir.

Azerbaycan vizesi almak için bilmeniz gereken bir başka husus da Azerbaycan vize işlemleri içinde istenen en önemli belgenizin pasaport olduğunu unutmamalısınız.

Azerbaycan Konsolosluğu: İstanbul, Zeytinoğlu Caddesi No 65, Akatlar Beşiktaş / İstanbul adresinde bulunmaktadır. Başvuru günleri; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat – arası vatandaşların kabul saatleridir. Saat – arası vatandaşlara hazır belgelerin iade edilmesi saatidir. Saat – arası vatandaşların telefonla bilgi edinme saatleri olarak ayarlanmıştır.  Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ise Oran, Diplomatik site, Bakü sokak No.1, Ankara – adresinde bulunur. Randevu hafta içi günlerin içinde alınabilmektedir. Randevu ve çağrı saatleri ile arasındadır ve öğle arası ile arasında olmaktadır.

Azerbaycan vizesi 3 iş günü içerisinde bir sonuca varabiliyor. Yine de aşağıdaki maddelere dikkat etmelisiniz.

Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycana vizesiz gidebilir ve her gidişte 90 gün kalabilirler.

Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye vatandaşları Azerbaycan’a 30 günlük giriş vizesi ile gidebilirler. Bu işlemler 3 iş günü içinde bir sonuca varır.  Giriş vizesi verilmesi için Türkiye vatandaşlarından aşağıdaki belgeler talep edilir.

  1. Gereken şekilde doldurulmuş başvuru formu;
  2. Pasaportun aslı ve kimlik bilgileri olan sayfanın kopyası;
  3. 3x4 ölçüde 2 adet fotoğraf.
  4. Vize ücreti ödendi dekontu
  5. Başvurduğu vize türüyle ilgili öğrenci ise öğrenci, çalışan ise şirket belgeleri
  6. Başvuru türüne göre belgeler yukarıda sayılmıştır.

Umuma mahsus pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Azerbaycan’dan geçerek diğer bir ülkeye gittikleri zaman transit vizesi verilir. Transit vizesi de 3 iş günü içinde bir sonuca varmaktadır. Giriş tarihinden itibaren yedi gün süreyle geçerli olan transit vizeleri, iki geçitli transit vizesi olarak verilir.

Bu evrakların yanı sıra, seyahatleri boyunca maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterli para miktarının olması gerekmektedir.

Aynı zamanda, Azerbaycan ya da Türkiye Cumhuriyeti topraklarına iş ya da eğitim amaçlı veya yakınları, akrabalarına kavuşmak maksadı ile giriş yapan vatandaşların yürürlükteki ilgili Azerbaycan Mevzuatı gereğince vize almaları gerekmektedir.

Yabancı uyruklu vatandaşlar ve vatandaşlığı olmayan şahıslar, planlanan yurt dışı gezisinden 3 ay önce kısa süreli vize için başvuru kayıtlarını Konsolosluk Şubesi’ne teslim etmek mecburiyetindedir.

Vize işlemleri bir iş haftası içerisinde gerçekleşmektedir. Fakat gerektiğinde bu süre daha da uzayabilir. Vizeleri daha çabuk almak isteyenler,  ekstra ücret ödeyip (ekstra ücreti normalde uygulanan ücretin iki mislini oluşturmaktadır) fakat teknik imkânların bulunulması durumunda daha erken vize alabilirler.

Türkiye'de İkamet İzni Olan Yabancılar için Azerbaycan Vizesi

Yabancılar pasaportları ve uluslararası anlaşmalara göre vizeyle Azerbaycan’a ziyaret yapabilirler. Yabancıların Azerbaycan’da geçici kalma süresi bireye verilmiş vizede gösterilen kalma süresi kadardır. Turistik amaçlı vizeler 30 günlüktür. Bu işlemler genellikle 2 iş günü içerisinde bir sonuca varır.

Yabancıların vermesi gereken belgeler şu şekildedir:

  1. Başvuru formu
  2. Pasaport ve iki fotokopisi
  3. Türkiye’de bulunan yabancının kaldığı adres bilgisi
  4. Otel ya da rezervasyon belgeleri
  5. 2 adet biyometrik fotoğraf
  6. Harç bedeli öndendi dekontu 
kaynağı değiştir]

Azerbaycan vizesi nasıl alınır? Başvuru i&#;in gerekli evraklar ve belgeler neler?

25 Şubat ’de iki ülkenin yaptığı toplantı sonucunda, 30 günlük vizesiz kalma süresinin 90 gün olmasına karar verildi. Böylece umumi pasaporta sahip Türk vatandaşları 90 güne kadar vizesiz Azerbaycan’da konaklayabilecekler.

Azerbaycan Vizesi Nasıl Alınır?

Azerbaycan’a üç şekilde vize başvurusu yapabilirsiniz. Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği, İstanbul ve Kars konsolosluklarından Asan (elektronik vize) başvurusu veya randevu alarak, Azerbaycan Bakü Haydar Aliyev Havaalanı ve Gence Uluslararası Havalimanı ve Dilucu-Sederek sınır istasyonundan vize başvurularınızı yapabilirsiniz. Vize başvurularınızı kendiniz yapabileceğiniz gibi bir acente aracılığıyla da başvurabilirsiniz

Azerbaycan’a ziyaret planlayan Türk vatandaşları için en hızlı ve kolayı e-vize başvurusudur. Başvuru, ödeme ve vizenin basımı gibi üç adımdan oluşan işlem 3 iş günü içinde tamamlanıyor. E-vize, bir kişi, kişilik aile ve kişilik gruplar için verilebiliyor.

Online olarak vize başvurusunda bulunacaksanız seafoodplus.info adresine girerek başvuru işleminizi başlatabilirsiniz. Sistem üzerinden vize başvuru formunu dolduruyorsunuz. Aynı şekilde sistem üzerinden vize başvuru ücretini de ödüyorsunuz. Dekont e-mail adresinize gönderiliyor. Başvuracağınız vize türüne göre belgeleri hazır ediyorsunuz.

Uçakla Azerbaycan’a giriş yapacaksanız, başvuru formu, pasaportunuz, kimlik kartınız ve 1 adet fotoğrafınızla Haydar Aliyev veya Gence havaalanlarından vize başvurusu yapabilirsiniz. Fakat burada çok bekleme süresi geçeceği ve vakit kaybedeceğiniz için en ideali e-vize başvurusu yapmanızdır.

Ankara, İstanbul veya Kars konsolosluklarından randevu alarak da vize başvurusu yapabilirsiniz. Hafta içi saatleri arasında randevu alarak, vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Azerbaycan vize başvuru işlemlerinizi kendiniz yapabildiğiniz gibi bir seyahat acentesi aracılığıyla da yürütebiliyorsunuz.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler Neler?

Azerbaycan, ülkeye girecek kişiler için turistik, ticari, aile ziyareti, tıbbi amaçlı, öğrenci ve transit vize çeşitleri bulunuyor. Başvurduğunuz vize türüne göre ek belgeleri hazırlamanız gerekiyor.

* Vize başvuru formu; bilgileri doğru ve eksiksiz doldurduğunuzdan emin olmalısınız.

* Pasaport veya geçerli seyahat belgesi (başvuru tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli) ve ana sayfalarının fotokopileri

* 3x4 cm ebadında biyometrik olarak çekilmiş 2 adet fotoğraf

* Bankada yeterli para bulunduğuna dair banka hesap dökümleri, imzalı ve kaşeli olacak.

* Çipli TC kimlik fotokopisi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği

* Davet mektubu

* Vize ücretinin yatırıldığını gösteren dekont

* Seyahat sağlık poliçesi

* Tapu, kira sözleşmesi, araç ruhsatı fotokopileri

* Konaklama bilgileri

* Çalışanlar için; SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu, şirket, sicil gazete, imza sirküleri belgeleri, eski pasaportun fotokopisi

* İşverenler için; ticari davet mektubu, şirket bilgileri, faaliyetleri, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri

* Emekliler için; emekli kimlik kartı ve cüzdanı fotokopisi, aile toplum kâğıdı (nüfus müdürlüklerinden alınıyor)

* Öğrenciler için; öğrenci kimlik belgesi, varsa sponsora ait bilgiler, öğrenci reşit değilse muvafakatname,

Pasaport Süreniz Ne Kadar Olmalı?

Azerbaycan’a her ne kadar vizesiz seyahat yapabiliyor olsanız da hala geçerli bir pasaportunuzun olması gerekiyor. Hali hazırda bir pasaportunuz bulunuyorsa, en az 6 ay geçerlilik süresinin olması gerekiyor. Aksi takdirde ülkeye girişinize izin verilmiyor.

Yeni bir pasaport alarak Azerbaycan’a gitmek istiyorsanız, pasaportunuzun süresinin en az 1 yıllık olmasına dikkat etmelisiniz.

Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri için en az 6 aylık geçerlilik süresi uygulanmıyor. Bu kişilerin, Azerbaycan’a giriş yapacakları tarihte en az 1 ay süresi olan pasaporta sahip olmaları halinde giriş yapmaya devam edebilirler.

Azerbaycan Vize Ücreti Ne Kadar?

Azerbaycan’ın her türlü vize işlemleri için standart bir ücret tarifesi bulunuyor. Tüm ülkeler için bu fiyatlandırma aynıdır. Vize başvurunuz için 3 gün beklemek istemiyorsanız ve 3 saatte almak istiyorsanız 80 dolar+ KDV ödeyerek, vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Elektronik vize başvurusu yaparak, 3 gün beklemek istiyorsanız 50 dolar+ KDV ödeyerek başvurunuzu yapıyorsunuz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir