fayans boyama / Fayans Boyama, Fayans Nasıl Boyanır? - Teknik Rehber

Fayans Boyama

fayans boyama

Mutfak ve banyolarınızdaki fayansların rengini beğenmiyorsanız veya yıprandıysa fayans boyama uygulaması ile yeni görünümüne kavuşturun.

Akrilik ve fayans boyaları ile sizde düşük bütçe harcayarak evinizdeki fayansları yenileyin. Sararan, kirlenmiş veya yıpranmış fayanslarınızı kırıp dökmeden, boya kullanarak yepyeni bir görüntüye kavuşturmak mümkün. Herhangi bir ustaya gerek kalmadan, alacağınız malzemeler ile fayansları kendiniz boyayın. Fayans boyama hem masrafsız hem de zahmetsiz bir iştir. Mutfak ve banyoda bulunan seramik ve fayansları boyamak için bir kaç malzemeye ihtiyaç duyulur. Bu malzemeleri satın aldıktan sonra yenileme işlemine başlamak çok kolay.

Evinizdeki fayansları boyayarak yenilemek için Multisurface dekoratif boya veya su bazlı akrilik boya kullanabilirsiniz. Yağlı boyanın kokusu çok fazla olduğu için rahatsız edecektir. Fayanslarını boyamak isteyenler su bazı akrilik boyaları veya özel fayans boyası kullanır. Bir çok marka bu boyaların satışını yapıyor. Yapı marketlerde veya e-ticaret sitelerinde bu boyalara ulaşmak mümkündür.

En İyi Seramik Markaları &#; Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Fayans Boyanır Mı?

Seramik, mermer, fayans ve hemen hemen her şeyi boyayabilirsiniz. Fayanslar sık sık suya veya darbelere maruz kaldığı sürece yıpranır. Boyama yaparak fayansları kötü görüntüsünden kurtarmak mümkündür. Banyo veya mutfaklara yeni bir soluk getirmek için yer veya duvar fayanslarını boyayın.

Mutfakta bulunan tezgah arası fayansları, tezgah mermerini, banyo tezgahı ve banyo fayanslarını su bazlı boyalar ile boyayabilirsiniz. İstediğiniz görüntüyü elde etmek için yapmanız gereken tek şey malzemeleri tamamladıktan sonra fırçayı elinize almak.

Ayrıca: Mutfak Tezgahı Boyama

Fayans Boyası Renkleri

Hem mutfak hem de banyo fayans boyama için tercih edilebilecek onlarca renk tonu bulunuyor. Hangi rengi kullanacağınız tamamen size kalmış. Markaların üretmiş olduğu &#;den fazla renk tonu ile fayans ve seramiklerinizi boyayabilirsiniz.

En çok tercih edilen fayans boyası renkleri ise şöyledir:

  • Beyaz
  • Mavi Tonları
  • Gri Tonları
  • Bej Tonları

Fayans Boyama İçin Gerekli Malzemeler

Fayans boyama işlemi düşünüyorsanız gerekli olan malzemeleri tamamladıktan sonra fırçayı elinize alın ve boyamaya geçin.

İşte duvar ve yer fayans boyama işin gerekli olan malzemeler:

  • Multisurface – Su Bazlı Akrilik Boya veya Fayans Boyası
  • Vernik
  • Maskeleme Bandı
  • Hışır Örtü
  • Boya Tavası
  • Kadife Rulo
  • İpek Fırça

Fayans Nasıl Boyanır?

Fayans ve seramik boyama için üretilen fayans boyalarını kullanın. Markaların ürettiği fayans boyaları bulunuyor. Gerekli olan malzemeleri tamamladıktan sonra adım adım boyama işlemine geçebilirsiniz.

Fayans boyama işlemine şöyle başlayabilirsiniz:

  • Fayansların üzerinde bulunan kiri nemli bir bez ile temizleyin.
  • Çatlak veya yarık varsa aralarını macun ile kapatın.
  • Zemin ıslak veya nemli ise kuru bir bezle iyice kurulayın. Pürüzsüz, temiz ve kuru olan zemine uygulanan boyama daha iyi sonuç verecektir.
  • Uygulayacağınız boyanın istemediğiniz alanlara bulaşmasını önlemek için maskeleme bandı ve hışır örtüyü kullanın.
  • Bir miktar fayans boyasını karıştırıp boya tavasına alın.
  • Rulo fırçayı boya tavasına batırarak ileri geri hareketler yapıp, boyayı rulonun her tarafına yedirin.
  • Rulo fırça ile fayanslara ilk kat boyayı atmaya başlayın.
  • İlk kat boyanın ardından iyice kuruması için 24 saat bekleyin.
  • İkinci kat boya uygulamasını yapın. İhtiyaç duyulması halinde 3. kat boyama işlemi için 24 saat bekleyin.
  • Boyama işleminin tamamen bitmesinin ardından gün kurumaya bırakın ve ardından vernik uygulamasına geçin.

Fayans boyama işleminde, üzerine desen istiyorsanız stencil şablonlar ile beğendiğiniz desenleri uygulayabilirsiniz.

Fayans Boyama Örnekleri

Banyo, mutfak veya balkonunuzdaki fayansları boyamak istiyorsanız bu çok kolay. Gerekli olan malzemeleri elinize alıp boyamaya koyulun. Üstelik bunun için bir usta tutmanıza ve işçilik gideri ödemenize de gerek yok. Aşağıdaki fayans boyama örneklerini inceledikten sonra boyamaya geçmek için sabırsızlanacağınızı düşünüyoruz.

fayans boyama

Banyo fayans boyama işlemi yapılarak yenilenmiş. Boyama işleminden sonra fayansların üzerine stencil şablon ile desen uygulanmış ve harika bir görüntü ortaya çıkmış.

banyo fayans boyası

Böyle bir görünüme insanın baktıkça bakası geliyor. Ay tozu rengi ile duvar boyamış. Beyaz üzerine aytozu stencil çalışması zemine yapılmış.

Mutfak Fayans Boyama

Mutfak fayans boyama yapılarak harika bir dönüşüm sağlanmış. Resimde mutfak dolapları, tezgah ve yer fayans boyama işlemi yapılmış. Fayansların üzerine ise stencil şablonlar ile desen uygulanmış.

banyo boyama

Eskimiş banyolarınızı kırmadan dökmeden boyayarak yepyeni hale getirmek için sizde fayansları boyayabilirsiniz.

ıslak zemin boyası

Islak zemin boyası ile eski karanlık fayanslardan kurtulmak mümkündür. Bir banyonun boyama işlemini ortalama günde tamamlayabilirsiniz.

tuvalet taşı boyası

Tuvalet taşı boyası olarak su bazlı boyaları tercih edebilirsiniz. Tuvaletinize bambaşka bir görünüm kazandırmak için kırıp dökmeye gerek yok. Fayansları boyamak yenileme için yeterli olacaktır.

yer fayans boyama

Yer fayans boyama işlemi yaparak banyolarınızın eski görüntüsünden kurtulmanız mümkün.

dryfix fayans boyası

Fayans boyama işlemi ile mutfak ve banyolardaki fayansları kolaylıkla kendiniz yenileyebilirsiniz. Bir çok boya markası tarafından üretilen modeller bulunuyor. DryFİX markasıüretilen fayans boyası kokusuz olması nedeniyle ön plana çıkan bir boyadır. Solvent ve tiner içermeyen boya ile alanlarınızın dekorasyonunda yeni görüntü oluşturabilirsiniz.

Fayans Boyama Yorumları

Fayans boyama yorumlarına baktığımız zaman insanların dönüşüme bayıldıklarını görüyoruz. Bir çok kişi kendileri ya yapı marketlerden ya da internet siteleri üzerinden boyama malzemelerini alıp yenilemek istedikleri yerleri boyuyorlar. Fayans boyalarının yorumlarına baktığımız zaman genellikle kullanıcılar ürünlerden memnun. Bir kaç yorumu aşağıya bıraktık.

  • B***: Biraz yoruldum ancak banyomun yeni görüntüsünden çok memnunum.
  • K***: Eşimin de yardımı ile mutfak tezgah arası, mutfak tezgahı, fayanslar, banyo fayansları ve tuvalet taşını boyadık. İkimizde çok yorulduk ancak ortaya çıkan görüntü yorulmaya değiyor.
  • D***: İlk kat boyayı attım ancak tam verim alamadım. Yarın ikinci kat boyayı atacağım, olmadı üçüncü katı mecburen atacağım.
  • N***: Eğer elinizden az biraz iş geliyorsa fayanslarınızı çok rahat boyayabilirsiniz.

Fayans Boyama Hakkında Merak Edilenler

Fayans hangi boya ile boyanır?

Fayans boyası, akrilik boya ve Multisurface gibi su bazlı boyalar uygundur.

Yağlı boya ile fayans boyanır mı?

Yağlı boya ile fayans boyanır. Ancak yağlı boyanın kötü kokusundan dolayı tercih edilmez. Yağlı boya yerine fayans boyama işlemi için su bazlı boyalar tercih edilir.

Banyo fayansları boyanır mı?

Mutfak fayansları, banyo fayansları ve hatta tuvalet fayansları boyanarak yenilenebilir. Banyodaki hem duvarda hem de yerde bulunan fayansları istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

Fayans boyama nasıl yapılır? Hangi boya ile boyanır? Gerekli malzemeler

Fayans Boyama İşlemi Nasıl Yapılır? Evlerin mutfak, banyo, teras, bahçe ve balkon alanlarında kullanılan fayanslar zaman içinde eskimeye yüz tutabiliyor. Eskiyen fayansları değiştirmek, oldukça pahalıya mal olabilir. Bu yüzden, orijinal ve ekonomik dekorasyon fikirlerinden biri olan fayans boyama işlemi ile evinizdeki eskimeye yüz tutmuş fayanslarınızı yep yeni hale getirebilirsiniz.

Sadece pahalı olması değil, fayansların kırılması gibi meşakkatli bir tadilat süreci gerektirmesi de dezavantajlar arasında yer alıyor. Tadilat işlemleri için yeterli bir zamanınız ve bütçeniz yoksa, evinizdeki fayans ve seramikleri yenilemenin ekonomik ve kolay bir yolu olarak fayans boyama işlemi yapabilirsiniz.

Fayans Boyama İçin Gerekli Malzemeler

Fayans boyama nasıl yapılır? Hangi boya ile boyanır? Gerekli malzemeler

Fayans boyama işlemlerinde neme ve suya dayanıklı boya kategorilerinde yer alan yağlı boya veya epoksi boyaları kullanabilirsiniz. Fakat gerekli olan malzemeler sadece boya ile sınırlı kalmıyor.

  • Epoksi veya Yağlı Boya
  • Taş Vernik
  • Rulo Fırça
  • Küçük Alanlar İçin İpek Uçlu Fırça
  • Koruyucu Örtü
  • Maskeleme Bandı
  • Boya Tavası

Fayans Boyama Nasıl Yapılır?

Fayans boyama işlemine geçmeden önce koruyucu örtü aracılığı ile bulaşmaması gereken alanları koruyabilirsiniz. Koruyucu örtü yetersiz gelirse, maskeleme bandı kullanarak boyamak istemediğiniz alanları koruyabilirsiniz.

  • Fayansların güzel boyanması için, nemli bir bezle toz ve kirden arındırmanız gerekiyor. Böylelikle pürüzleri yok ederek, boyama öncesi hazırlık işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
  • Fayans boyamak için kullanacağınız renkteki boyayı boya tavasına boşalttıktan sonra, geniş yüzeyleri rulo fırça ile boyamaya başlayabilirsiniz. Küçük ve ince alanlar içinde ipek uçlu fırçayı kullanabilirsiniz. İlk sürdüğünüz boya fayansların astarı niteliğinde oluyor. 2. ve 3. kat boya işlemleri yapmanız gerekiyor. Fakat 2. ve 3. kat boyama işlemlerine geçmeniz için, 3 gün astar boyasının kurumasını beklemeniz gerekiyor. 3 günlük süre, mutfak ve banyo fayansları için geçerli. Yer fayanslarını boyama işleminde yaklaşık olarak gün kurumasını beklemeniz gerekiyor.
  • 2. ve 3. kat boyama işlemlerinde dalgalı görünümler oluşmaması adına fırçayı tek yönlü kullanmanız gerekiyor. Koyu renk kullandığınız boyama işlemlerinde 2 kat, açık renk boyama işlemlerinde 3 kat boyama işlemi yapmanız yeterli oluyor.
  • Boyama işlemi tamamlandıktan sonra, fayanslarınıza desen şablonlarını kullanarak stencil uygulaması funduszeue.infon sizin zevkinize kalmış durumda. Böylelikle fayans boyama işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Epoksi ve Yağlı Boya ile Fayans Boyama İşlemleri

Fayans boyama nasıl yapılır? Hangi boya ile boyanır? Gerekli malzemeler

Fayans boyama işlemlerinde kullanılmak üzere özel boyalar bulunuyor. Fakat özel fayans boyaları dışında epoksi ve yağlı boyalar ile fayanslarınızı boyayabilirsiniz. Epoksi ve yağlı boyalar ile gerçekleştireceğiniz fayans boyama işlemleri birbirinden farklı şekillerde uygulanıyor.

  • Epoksi Boya ile Fayans Boyama İşlemi: Fayans boyama işlemlerinde kullanılan birçok boya aslında epoksi boya grubuna dahil ediliyor. Fakat boya kutusunun üstünde epoksi yazan boyalar ile sert ve dayanıklı fayans yüzeylerini rahatlıkla boyayabilirsiniz. Çift karışım şeklinde kullanım talimatı olan epoksi boyaların karışımını talimatta yazdığı şekilde gerçekleştirip, boyayı öyle kullanmanız gerekiyor. Zemin fayanslarını bile rahatlıkla boyayabileceğiniz epoksi boyama işlemlerinden sonra, herhangi bir vernik uygulaması yapmanıza gerek kalmıyor.
  • Yağlı Boya ile Fayans Boyama İşlemi: Yağlı boya ile fayans boyama işlemlerinde, boyama işlemine geçmeden önce fayans yüzeyini 1 gün önceden astar boyası ile boyamanız gerekiyor. Astar boyasını kullanırken tiner ile seyrelterek kullanmayı unutmayın. Fayans yüzeyine 1 kat astar boyası sürdükten sonra 1 gün kurumasını beklemeniz gerekiyor. Ardından yağlı boya ile boyama işlemine geçebilirsiniz. 2 kat uygulayacağınız boyama işleminde 24 saat bekleme süresi uygulayın. Yağlı boya ile fayans boyama işlemini tamamladıktan sonra vernik uygulaması yapmanıza gerek kalmıyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Pas lekesi nasıl çıkar? (Halı, fayans, kıyafet, mermer, parke)

Pas lekesi nasıl çıkar? (Halı, fayans, kıyafet, mermer, parke)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası