oyunculuk için okunması gereken okullar / Oyunculuk Bölümü Nedir? Mezunu Ne İş Yapar? | Kariyer.net

Oyunculuk Için Okunması Gereken Okullar

oyunculuk için okunması gereken okullar

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin aşağıda belirtilen bölümlerine 2023 – 2024 Akademik Yılı’nda Lisans Hazırlık ve Lisans 1 sınıflarına SANAT DALI YETENEK ve SEVİYE SINAVLARI ile öğrenci alınacaktır.

 


 

TİYATRO BÖLÜMÜ PROGRAMLARI VE SANAT DALI

  • Oyunculuk Öğretim Programı

Aday Ön Kayıt Tarihleri

Ön kayıt başvuruları 7 – 15 Haziran 2023 tarihleri arasında https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru adresinden yapılacaktır.

Ön Kayıtta Yapılacak İşlemler

800₺. kayıt ücretinin ödenmesi (Ödeme yalnız kredi kartı ile https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru adresinden yapılabilmektedir.)

Ödeme sonucunda oluşan kod ile https://stars.bilkent.edu.tr/yetenek_onkayit/giris/THEA adresinden Yetenek Sınavı Giriş Belgesinin oluşturulması.

Başvuru Ücreti Hiçbir Nedenle İade Edilmez.

Yanlarında Geçerli Bir Kimlik ile Bilkent Üniversitesi Yetenek Sınavı Giriş Belgesi Olmayan Adaylar Kesinlikle Sınava Alınmayacaktır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı kabul sınavları, Oyunculuk Ana Sanat Dalına başvuran adaylarla üç aşamada gerçekleştirilecektir.

Sınavlar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 1. Kat Tiyatro Sahnesi, 2. Kat Sahnesi ve 1. Kat Hareket Salonunda (oda no: 106)  yapılacaktır. Öğrencilerin sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların her bir aşama için sınava giriş günleri, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi ilan edilecektir. Yetenek ve Kabul sınavında başarılı olup kayıt yaptırmak isteyen aday öğrencilere verilecek burs oranları, sınavı takiben sınav başarıları temel alınarak belirlenecek ve kendilerine bildirilecektir.

Oyunculuk Sanat Dalı Sınav Tarihleri

Ana Sanat DalıSınav TarihiSaatSınavYer
Oyunculuk17-18-19-20 Temmuz, 20239:30Oyunculuk1.Kat Tiyatro Salonu

Oyunculuk Sanat Dalı Sınav Aşamaları

1.AŞAMA: Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaktır. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi  seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.

2.AŞAMA:Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritm duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur.

3.AŞAMA: Jüri uygun gördüğü adayları 3. Aşama sınavına çağırır. Bu sınavda, diğer aşamalarda adaylardan istenilen konulardan gerekli görülenleri üzerinde tekrar durulur. Adaylar ayrıca sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar ve kendilerine tekrar genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulabilir.

Kesin kayıt İçin Gereken TYT Puanları

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin bölümlerine, 2023- 2024 Akademik yılında öğrenim görmek üzere başvuran ve başarılı bulunan adayların üniversiteye kesin kayıt yaptırabilmeleri için 2023 yılı Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmiş ve 170 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Resmi Sınav Sonuçlarının İlanı: 26 Temmuz 2023 (YKS sınav sonuçları ertesi)

ERİŞİM

Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Tiyatro Bölümü
06800 Bilkent, Ankara

E-posta : [email protected]
Tel : 0(312) 290 1961
Faks : 0(312) 266 4539

Detaylı bilgi için yukarıda belirtilen telefonlardan Müzik Bölüm Başkanlığına ve Sanat Dalı Koordinatörlüklerine ulaşabilirsiniz.

 


MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI VE SANAT DALLARI

Başvurulacak sınıflar için kabul şartları ve gereken düzeyleri belirleyen repertuvar örnekleri ön kayıt tarihleri boyunca fakülteden alınabileceği gibi web sitemizden de incelenebilir. http://mssf.bilkent.edu.tr/ogrenci-alimlari/seviye-sinavi-programlari

  • Şan Öğretim Programı
  • Teori-Kompozisyon Öğretim Programı
    • Teori-Kompozisyon Sanat Dalı
  • Enstrüman Öğretim Programı
    • Piyano Anasanat Dalı
    • Vurma Çalgılar Anasanat Dalı
    • Klasik Gitar Anasanat Dalı
    • Yaylı Çalgılar Anasanat Dalları
      • Keman Sanat Dalı
      • Viyola Sanat Dalı
      • Viyolonsel Sanat Dalı
      • Kontrbas Sanat Dalı
    • Nefesli Sazlar Anasanat Dalı
      • Flüt Sanat Dalı
      • Obua Sanat Dalı
      • Klarnet Sanat Dalı
      • Fagot Sanat Dalı
      • Korno Sanat Dalı
      • Trompet Sanat Dalı
      • Trombon Sanat Dalı
      • Tuba Sanat Dalı

Aday Ön Kayıt Tarihleri

  • Aday kayıt tarihleri: 7-15 Haziran 2023 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.
  • Sınav tarihleri: 19-23 Haziran 2023
  • Kesin sınav sonuçlarının açıklanması: 26 Temmuz 2023 (YKS sınav sonuçları ertesi)

Kesin Kayıt için Gereken TYT Puanları

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin bölümlerine, 2023- 2024 Akademik yılında öğrenim görmek üzere başvuran ve başarılı bulunan adayların üniversiteye kesin kayıt yaptırabilmeleri için 2023 yılı Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmiş ve 150 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Başvuruda İstenilen Belgeler

  • Çevrimiçi Başvuru Formu  (7 Haziran tarihinde aktif olacaktır.)
  • Vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)
  • Nüfus Cüzdanının aslı ve bir fotokopisi (T.C. Kimlik No. belirtir şekilde olmalıdır.)
  • Kayıt ücreti: 800₺. (Ödeme sadece kredi kartıyla ve https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru/linki üzerinden yapılabilecektir. İlgili link, 7 Haziran 2023 tarihi itibarıyla aktif olacaktır.)

* Başvuru Ücreti Hiçbir Nedenle İade Edilmez.

Önemli not: Ön-kayıt ödemelerinizi lütfen “Müzik Bölümü Yetenek Sınavı” alanına yapınız.

Şan ve Enstrüman Ana sanat dallarında eğitim programlarına başvuran öğrencilerden istenilen diğer belgeler;

  • Sınavda seslendireceği program (Besteci adı, eser ismi, bölümleri ve süreleri)
  • Piyano eşlik notaları

Teori-Kompozisyon Ana sanat dalına başvuran öğrencilerden istenilen diğer belgeler;

  • Daha önce bestelenmiş en az iki eserin partisyonu. Bir notalama programında (Finale, Sibelius vb.) veya elle yazılmış olabilir.
  • Eğer varsa bu eserlerin ses kaydı. Ses kayıtları soundcloud ve benzeri platformlar üzerinden link olarak paylaşılabilir.


Giriş Sınavları

Yetenek ve Seviye 19 – 23 Haziran 2023 tarihleri arasında tarihlerde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Orta Kampüs’teki fakülte binasında (P Binası) yapılacaktır. Sınavın ilk aşamasında öğrenciler temel nota/armoni bilgisi ve 2-sesli dikte/çoksesli duyma sınavına alınacaklardır. Örnek sınava aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Lisans Kulak Eğitimi/Müzik Teorisi Örnek Sınav

Çalgı sınavı sırasında öğrencilerden hazırladıkları programı komisyon önünde seslendirmeleri istenmektedir. Talep edilmesi durumunda, okul bütün enstrüman ve şan seçmeleri için eşlikçi sağlayacaktır. Bu durumda adayların eşlik partilerini ön kayıt sırasında göndermeleri gerekir. Adaylar tercih ederlerse kendi eşlikçilerini sağlayabilir.

Giriş sınavları için sanat dalı bazında hazırlanması gereken program içeriklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Şan Ana Sanat Dalı

Adayların standart klasik repertuvardan farklı dönem ve karakterlerde iki eseri ezber olarak icra etmeleri gerekmektedir. Ayrıca isteğe bağlı bir müzikal tiyatro seçimi de seslendirebilirler.

Nefesli Çalgılar Ana Sanat Dalı

Flüt Seviye Sınavı
Obua Seviye Sınavı
Klarnet Seviye Sınavı
Fagot Seviye Sınavı
Korno Seviye Sınavı
Trompet Seviye Sınavı
Trombon Seviye Sınavı
Tuba Seviye Sınavı

Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı

Keman Seviye Sınavı
Viyola Seviye Sınavı
Viyolonsel Seviye Sınavı
Kontrbas Seviye Sınavı

Klasik Gitar Ana Sanat Dalı

Klasik Gitar Seviye Sınavı

Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı

Vurmalı Çalgılar Seviye Sınavı

Piyano Ana Sanat Dalı

Piyano sınavı sırasında öğrencilerden hazırladıkları programı komisyon önünde çalmalarının yanı sıra sınav sırasında verilen eseri deşifre etmeleri de istenmektedir.

Piyano Seviye Sınavı

Kompozisyon Ana Sanat Dalı
Kompozisyon sınavı üç aşamadan oluşur. İlk olarak öğrencilerin müzik teori bilgisi ve kulak algısı ölçülür, ikinci aşamada kendilerine çalınan bir eseri yazılı olarak analiz etmeleri istenecektir. Son olarak öğrenciler sundukları portfolyo ve müzikal deneyimleri üzerine bir mülakata tabi tutulacaklardır.

Kompozisyon/Teori Giriş Sınavı Örneği

Kompozisyon başvuruları ile ilgili sıkça sorulan sorular

ERİŞİM

Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 06800 Bilkent, Ankara
E-posta : [email protected]
Tel : 0(312) 290 1961
Faks : 0(312) 266 4539

Detaylı bilgi için yukarıda belirtilen telefonlardan Müzik Bölüm Başkanlığına ve Sanat Dalı Koordinatörlüklerine ulaşabilirsiniz.

 

 

Sinema ve Tiyatro Eğitiminde Dünyanın Önde Gelen Okulları ve Giriş Şartları

Dünyanın en büyük tiyatro şehirlerinden biri olan Londra’da ya da dünya film endüstrisinin kalbinin attığı Amerika’da sinema ve tiyatro eğitimi almaya ne dersiniz? Sinema ve tiyatro gibi bir alanda eğitim alarak radikal bir karar vermek ve hayatınızı hatta dünyaya bakış açınızı bu alanda değiştirmek ister misiniz? 

 

Dinleme, yazma ya da öğrenme biçimlerinizde farkındalık yaratacak, sanatın sosyal yönünü kavrayacak, diğer insanları daha iyi anlayacak ve daha çok inceleyecek, tarihi ve siyasi olayların etkisine uyum sağlayacak olan sinema ve tiyatro eğitimi için dünyanın önde gelen okulları sizi bekliyor. Tiyatro ve sinemanın temel yönleri hakkında mükemmel bir eğitim alırken, iletişim ve araştırma becerilerinizi geliştirip yaratıcı beceriler kazanabilirsiniz. 

 

Ancak sizi zorlu bir giriş sürecinin de beklediğini söyleyelim. Özellikle hedefiniz Amerika ve İngiltere gibi ülkeler ise okullar özellikle İngilizce dilindeki yeterliliğinize, GPA’nıza ve daha da önemlisi sinema ve tiyatro oyunculuğu konusundaki yeteneğinize bakıyorlar. Buna göre potansiyel öğrenciler seçilirken dikkat edilenler şunlardır;

 

  • Beden, ses, duygusal yoğunluk ve güçlü hayal gücü uyumu.
  • Bir karakterle bağlantı kurma yeteneği.
  • Zorlu ve titiz çalışmalara hazır olma.
  • Merak, dayanıklılık, zihnin açıklığı, öğrenmeye duyulan iştah ve risk alma isteği.
  • Topluluk önünde çalışma becerisi.
  • Mizah, dil ve ritim duygusu.
  • Sürekli konsantrasyon kapasitesi.

 

1- Juilliard School - New York

 

Dünyanın en seçkin sahne sanatları eğitimi veren okulu olan Juilliard School, New York’ta 1905 yılında kurulmuş özel bir eğitim kurumudur. Drama, dans ve müzik temelli lisans ve lisansüstü programları, dünyanın en prestijlileri arasındadır. Öyle ki üniversitenin mezunları arasında Robin Williams, William Hurt, Kevin Spacey, Adam Driver, Val Kilmer, Jessica Chastain gibi dünyanın en ünlü oyuncuları yer alır. Juilliard School, her yıl dünyanın dört bir yanından oyunculuk eğitimi almak isteyen öğrencilere kapılarını açarken oldukça zorlu bir elemeden geçirir. Zira okulun kabul oranı %6’dır. 

 

  • Başvuru tarihi: Her yıl Eylül ve Aralık ayları arasında. 
  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 45.110$

 

2- University of California Los Angeles - Los Angeles

 

Dünyanın en iyi film okulları listesindeki birçok okuldan farklı olarak University of California Los Angeles, film departmanı size Amerika’nın en iyi oyuncuları ve yönetmenleriyle bolca çalışma ve tanışma imkanı bulacağınız bir ortam sunan benzersiz bir okuldur. 1882 yılında kurulan UCLA, dünya standartlarında drama bölümü ile endüstride ilham veren en büyük isimlerden bazılarını üretti. Mezunları arasında James Dean, Francis Ford Coppola, Jayne Mansfield, Tim Robins, Ben Stiller gibi ünlü aktörler ve yönetmenler yer alır. 

 

  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 42.218$

 

3- Guildhall School of Music and Drama - Londra

 

İngiltere’nin en prestijli okullarından biri olan Guildhall School of Music and Drama, aralarında Ewan McGregor, Joseph Fiennes, Daniel Craig, Orlando Bloom gibi dünya çapında mezunlara sahiptir. 1880 yılında kurulan okul, köklü tarihi ve hem lisans hem de lisansüstü konservatuvar ve tiyatro programları ile dikkat çeker. Londra gibi tiyatro ve film endüstrisine sahip bir şehirde olmanın tüm avantajlarına sahip olacağınız GSMD ile parlak bir kariyer sizi bekliyor. 

 

  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 21.500£
  • Son başvuru tarihi: Ocak ayı

 

4- Yale School of Drama - New Haven

 

Yale School of Drama, şüphesiz dünyanın en iyi oyunculuk okullarından biridir. Tarihi 1900’lere kadar uzanan ve kapılarını açtığı yıllardan beri Paul Newman, Meryl Streep, Sigourney Weaver, John Turturro gibi isimlere ev sahipliği yapmıştır. Sadece kabul edilmenin değil, kalmanın da bir o kadar zor olduğu Yale School of Drama, yetenekli oyuncuları yeterince iyi olmadıkları için reddetmesi ile de ünlüdür. Zira okul, Broadway’e en çok oyun gönderen, en çok Tony Ödülü alan ve Oscar törenlerinde adından sıkça söz ettiren mezunları ile göz doldurur. Bu okula girmeyi başarmak gerçekten bir ayrıcalık olacaktır. 

 

  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 32.800$
  • Son başvuru tarihi: Ocak ayı

5- Royal Academy of Dramatic Art - Londra

 

Londra’da oyunculuk eğitimi almak istiyorsanız, 1904 yılında kurulan İngiltere’nin en saygın kurumu Royal Academy of Dramatic Art, dünyaca tanınır aktörler yetiştirmede mükemmel bir üne sahiptir. Bir çok işveren için bir marka olarak görülen RADA’dan mezun olduktan sonra kendinizi oyuncu arayan direktörlerin radarında bulacaksınız. Okulun en önemli mezunları arasında oyunculuğuyla göz dolduran Sir Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Sean Bean, Kenneth Branagh, Clive Owen, Tom Hiddleston, Vivien Leigh, Peter O’Toole gibi isimler vardır. 

 

  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 13.600$
  • Son başvuru tarihi: Şubat ayı

 

6- National Institute of Dramatic Art - Kensington

 

Dünyanın en iyi oyunculuk okulları arasında yer alan National Institute of Dramatic Art, 1958 yılında Avustralya’da kurulmuştur. Okulun bu denli popüler olmasında Amerika ve İngiltere’ye gönderdiği ünlü oyuncuların payı büyüktür. Eğer Avustralyalı ve ünlüysen muhtemelen NIDA’da oyunculuk eğitimi almış olma ihtimalin yüksektir. Zira okulun mezunları arasında Mel Gibson, Cate Blanchett, Judy Davis, Toni Collette gibi isimler vardır. 

 

  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 14.640$

 

7- Tisch School of the Arts - New York 

 

1965 yılında kurulan ve New York University’nin bir parçası olan Tisch School of the Arts, Amerika’nın en iyi film okulları arasında ilk sıralarda yer alır. Bilinen sinema oyuncularının yanı sıra Tisch, ünlü Broadway tiyatro oyuncularının da eğitim aldığı mükemmel bir okuldur. Akademik kadrosu, dünyanın en iyi isimlerini eğiten profesyonellerden oluşurken, aralarında Martin Scorsese, Oliver Stone, Woody Allen, Joel Coen, Philip Seymour Hoffman, Whoopi Goldberg, Alec Baldwin, Angelina Jolie gibi ünlü isimlerin olduğu çok sayıda mezuna sahiptir. 

 

  • Ortalama yıllık öğrenim ücreti: 49.962$

 

Yurtdışı eğitim almak istediğiniz üniversitelerin broşürlerini indirerek, bölüm ayrıntıları ve giriş koşulları hakkında bilgi alabilirsiniz. 

 

Oyunculuk Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2020 03:11

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Oyuncu kelimesi dilimize Aktör kelimesinden gelmektedir. Aktör kelimesinin kökeni ise Yunanca hypokrites kelimesine dayanır. Bu kelime canlandıran, oynayan kişi anlamında kullanılır. İşte, tüm detaylar.

Haberin Devamı

Oyuncu, bir karaktere hayat veren film, dizi, sinema, tiyatro ve radyo gibi dramatik bir yapında rol alan sanatçıdır.

Oyunculuk Bölümü Nedir?

 Oyuncu, diğer bir değişle Aktör; sesini, hareketlerini, jest ve mimiklerini kullanarak bir karakteri ya da durumu canlandıran kişidir. Bölümde mesleğe dair metodolojik ve kültürel uygulamalarla, sahneye hızlı adapte olabilmesi için pek çok uygulamalı eğitim verilmektedir.

Oyunculuk Bölümünün Amacı Nedir?

 Oyunculuk bölümünün amacı; donanımlı, coşkulu, disiplinli, yaratıcı, rol yapma yeteneğine sahip ve bu yeteneği geliştirmeye odaklı çok yönlü oyuncular yetiştirmektir.

 Bölümde öğrenim gören öğrencilere bu mesleğin etik kuralları, çağdaş yöntemleri, fiziksel donanımı ve kuralları kazandırılmaktadır. Öğrenciler bu bölümde klasik oyunculuktan modern oyunculuğa kadar pek çok farklı tekniği öğrenmektedir.

Haberin Devamı

Oyunculuk Bölümü Öğretimi Dili Nedir?

 Oyunculuk bölümünde eğitim verilen dil Türkçedir. Diğer yandan şivelere ve diğer dillere yatkın olmak gerekmektedir.

Oyunculuk Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Oyunculuk bölümü Konservatuar, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yer aldığı için özel yetenek sınavları ile öğrenci kabul etmektedirler. Fakat bunun öncesinde Yüksek Öğretim Sınavı’na girerek barajı geçmek gerekmektir. Daha sonra bölümün yer verildiği üniversitelere başvuru yaparak özel yetenek sınavlarına girebilirsiniz.

Oyunculuk Bölümü Kaç Yıllıktır?

 Oyunculuk bölümü Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Oyunculuk Bölümü Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Öncelikle mesleğin ön koşullu olduğunu bilmek gerekmektedir. Bu koşulların ilki, güzel sanatlara meraklı olmak diğeri ise kişinin yeteneklerinin farkında olabilmesidir. Eğer kişi kendi yeteneklerinin farkında değilse bu yeteneklerin geliştirilebilmesi söz konusu bile değildir. Yani yeteneği olsa bile herkes oyuncu olamaz. Diğer yandan;

Oyuncu olabilmek için önce yeteneğiniz olması ve bu yeteneğin farkında olmanız gerekmektedir,

Yeteneğinin farkında olan kişi yetiştirilebilir fakat alacağı eğitime açık olmalıdır,

Haberin Devamı

Kendine güvenmeli ve kendini ifade edebilme yeteneğine sahip olmalıdır,

İyi gözlem yapabilmeli, iyi bir analizci olmalıdır ve aynı zamanda iyi bir dinleyici olmalıdır,

Çalışmaya ve bununla birlikte farklı saatlerde çalışmaya açık olmalıdır, işi sevmelidir,

Duygusal zekası baskın gelmelidir,

Türkçe ve dil bilgisi kurallarına hakim ve diksiyonu düzgün olmalıdır,

Sesini iyi kullanabilmelidir,

Beden dili gelişmiş olmalıdır,

Yabancı dil bilmeli ya da dillere ve şivelere elverişli olmalıdır,

Belirli bilgi ve becerilere hakim olmalıdır,

Çevreye duyarlı, güncel olayları takip eden ve gelişmelere açık olmalıdır,

Ezber yeteneği yüksek olmalıdır, rolünü çalışmalıdır,

Planlı ve programlı olmalıdır,

Haberin Devamı

Ayrıca iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız örnek bir vatandaş olmalısınız. Çünkü oyunculuk yalnızca ünlü olmak demek değildir. 

Oyunculuk Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan öğrenciler bölüme kabul edilir. Oyunculuk bölümü dersleri şu şekildedir;

Tiyatro Tarihi ve Kuramları,

Oyun İncelenmesi- Antik Yunan ve Roma,

Temel Ses Bilgisi ve Eğitimi,

Alexander Tekniği,

Doğaçlama ve Mimik,

Ses Eğitimi,

Sahne Uygulaması,

Dil Kuralları ve Konuşma Eğitimi,

Salon Dansları,

Koreografi,

Plastik Makyaj,

Uygulama Dramaturjisi,

Fiziksel Tiyatro,

Cumhuriyet Dönemi Türk Tiyatrosu 

Oyunculuk Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 2 yıllık Güzel Sanatlar Tiyatro bölümünden ya da Turizm Animasyonculuğu gibi bölümlerden mezunu olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı’na girerek Konservatuar Oyunculuk bölümüne geçiş yapabilirler.

Oyunculuk Bölümünün Mezunları Çalışma Alanları Nelerdir?

 Güzel Sanatlar Fakültesinin Oyunculuk bölümünden mezun olan kişiler; televizyon, film, radyo, tiyatro, turizm animasyon ve diksiyonuna göre ses sanatçısı ya da sunucu olarak çalışma imkanı bulabilirler.

 Ayrıca almış oldukları eğitimlere göre sektörde prodüksiyon aşamalarında çalışabilir, okullarda ya da özel kurslarda drama öğretmenliği yapabilir, tiyatrolarda reji ve moderatör olarak görev alabilirler.

Haberin Devamı

Oyunculuk Bölümü Ne İş Yapar?

 Oyunculuğun iş tanımını yapmak gerekirse, birincil görevi oynadığı karaktere hayat verebilmesidir. İzleyenlere etkili bir şekilde bu karakteri yansıtmalıdır. Oyuncunun sergilemiş olduğu performansa göre görev tanımı değişebilir. Bunun yanı sıra;

İzleyiciyi eğlendirmek, bilgilendirmek amacıyla sahne sanatlarının tümüne hakim olarak, konuşma, jest, mimik ve hareketleri ile yaptığı rolü yorumlamak,

Provalar yaparak kendisine verilen rolü en iyi şekilde ezberlemek,

Kendisine gelen eleştirileri hoşgörüyle kabullenerek, kötü eleştiriler söz konusu olduğunda performansını arttırmak,

Oynadığı alanda sadece kendi rolüne değil aynı zamanda senaryodaki karakterlerin birbirleriyle olan ilişkileri hakkında genel analizler yapmak,

Görev aldığı yapımların prodüksiyonun tanınması için prodüksiyonun tanınması özgün ve dikkatli bir şekilde kullanabilmek oyuncunun temel görevleri arasında yer almaktadır. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir